Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- VHS digitalizálás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jocomen
aktív tag
Vajon mit szólnának egy "tetovált lány" szerkóhoz?
-
eastsider
nagyúr
válasz
Poultier #4074 üzenetére
én rövidgatyába ingbe, meg dorkóba mentem, interjúra is (látom a srácokat akik mostanába járkálnak ba, öltöny minden. tökre nem kell... főleg, ha sokat utazol sztem fölösleges...
akiknél interjúztam ők is casualban voltak.. jah és ne érezd magad szarul interjú után, eddig nem sok pozitív véleményt hallottam, a régebb óta ittlevőktől semteszt: nézd át alap progot, alap telcot, logika azt csőő... meg válassz valami plusz tesztet amiben jó vagy (Java,telco,C++ stb). ja meg majd úgy kell beosonni a CG2-be, olyanok után, akik be tudnak már csippantani...
-
Jhonny06
veterán
Sztenderd az ilyen e-mailekben, hogy dress code-ot írnak. És pont emiatt, hogy izgulósként ne öltözz túl, ha nem követeli meg a szituáció, mert fölösleges (lásd: IT-s pozíciónál a teszt). Vagy éppen arra terelje a hangsúlyt, hogy nem árt kiöltözni egy interjúra, mert van akinél ez se alap.
-
Sianis
addikt
De minek írja, hogy casual öltözködés, ha gyakorlatilag mindegy miben mégy? Vagy félnek, hogy valaki frakkban jelenik meg? Vagy ádámkosztümben?
-
Jhonny06
veterán
Fölösleges ezt túlragozni. A casual, mint alap angol szó is azt jelenti, hogy lezser, hétköznapi. Innentől kezdve nincs is nagyon mit félreérteni. Még annak is meg kellene tudnia különböztetni a kettőt, aki még az életben nem találkozott ebben az értelemben ezekkel a szavakkal, de tud angolul. Nem egy rocket science.
-
válasz
Goose-T #4087 üzenetére
nem. en bloc a wikipédiát. ennél az esetnél a német egy harmadik verziót hoz, háromfelé vágva a casualt (smart, creative és business), plusz bónuszként hozzácsapva a fridayt is, te meg megálmodhatott, hogy aki casualt írt, az vajon mire gondolhatott.
de fel lehet lapozni a nyelvet értőknek az olaszt és a franciát is, biztos, hogy nem lesz köztük két ugyanolyan. -
úgy néz ki, ezt is cége válogatja. nálunk a casual az kifejezetten business casualt jelent. volt már ebből félreértés, ezért egy ideje mindenhová kiíratjuk a teljes megnevezést.
btw, én jól érzem magam zakóban. mondjuk az enyém nem is tíz éves, nem híztam (még) ki. másrészről pedig ha annyira fölélőttem, akkor leveszem a zakót, és kigombolva hagyom a legfelső gombot az ingen, és felhajlítom az ujját az alkaromra. problem solved. -
válasz
Poultier #4081 üzenetére
In the European tradition, casual is the dress code that emphasizes comfort and personal expression over presentation and uniformity.
Blue jeans and a T-shirt have been described as the "casual uniform".
---
Tehat akar farmer + Linuxpingvines polo is mehet
Egyebkent ha jo vagy, ugyis felvesznek, ha nem jo, akkor meg ingben sem.
-
válasz
Goose-T #4077 üzenetére
én is abban járok dolgozni, de az interjún és a teszteken nem a közvetlen munkatársakkal, hanem a hr és szakmai vezetőkkel találkoztam. azt meg elsőre is kitalálod, hogy nekik mi a munkaruhájuk. a zakót le lehet venni, illetve pénteki napokon akár otthon is lehet hagyni, és fel lehet venni világosabb nadrágot is.
-
-
Poultier
tag
Ismét itt. Beküldtem az NSN-hez a CV-m, be is hívtak első körös tesztírásra. Egy C programnyelves rövid rész, illetve egy egyéb teszt. Van valakinek tanácsa, ötlete, hogy mi várható?
Casual kiöltözést írtak, azt lefedi a farmer, ing, sötét cipő, ugye?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Van egy nagy dilemmám, amiben tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Jelenleg dolgozom egy cégnél, suli mellett, amivel nem vagyok teljesen elégedett, mivel nem látok fejlődési lehetőséget. Váltani szeretnék, lehetőleg teljes munkaidős állásra, ahol azért bejárhatok arra a 3 darab tantárgyra, ami visszamaradt diploma előtt, csakhogy úgy hallottam, nem igazán veszik fel a diákokat teljes munkaidőbe.
NSN-hez szívesen mennék, csak félek suli mellett nem lennének túl rugalmasak. Mit gondoltok, fogjam be a lepénylesőt és fejezzem be a sulit(unom már a banánt), vagy érdemes tovább keresgélni?
Szakmai tapasztalat 10 hónap Gyakornoki Program, illetve 2 másik munkahely (kb. 1,5 év).
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Kaporc
csendes tag
válasz
eastsider #4053 üzenetére
Áprilisban voltam.
Akadtak fogas kérdések természetesen, és kevés más cégnél voltam még interjún, de valamiért jónak éreztem. Viszont a figura folyamatosan célozgatott a tapasztalat hiányára ("80 évesen is lehet még bárki gyakornok."). Eddig nem a szakmában dolgoztam (és jelenleg sem ott dolgozok), ami az életet illetően felbecsülhetetlen dolgokat tanított meg nekem.
-
polonic
félisten
válasz
Oppenheimer #4061 üzenetére
Igen, van benne valami. De nekem telekommunikáció a szakirányom, azaz volt. Meg ez a téma érdekel a legjobban. Bár még így is kruvahiányosnak érzem a "tudásom".
-
kovsol
titán
válasz
Oppenheimer #4061 üzenetére
Na igen, én most 4 évvel a suli befejezése utána már elég hiányosan tudnék erről beszélni, esélyem nem lenne.
Szerencsére tőlem Unix, Oracle db és SAP dolgokat kértek. Bár mondjuk az utóbbi két évben csak db2-vel dolgoztam. -
polonic
félisten
válasz
Mercutio_ #4058 üzenetére
Csak belepofazom
de en is lattam az advanced telco tesztet. Leirom, mik remlenek.
Az alap teszt telko reszeben feleletvalasztos volt. Mi a sip, hany bites az ipv6. Hirtelen most erre a kettore emlekszem. 6 kerdes volt egyebkent. Az advanced telko teszt mar komoly volt. Rajzold fel a gsm v 3g architekturat. Osi layerek, ss7 protocol suite felrajzolni, mi a kulonbseg a tcp es udp kozott. Meg ha jol emlekszem meg a hivas felepulese is volt. A tobbi mar nem dereng.
-
eastsider
nagyúr
válasz
polonic #4050 üzenetére
(kis NSN-es friss tapasztalat)
amúgy sztem mindegy melyiket töltöd ki, majd úgyis az interjún dől el, hogy hova ajánlanak.
jah meg vannak pluszba JAVA, C, C# (ezt nem nagyon ajánlják mostanában, mert nincsenek ilyen pozíciók), telco (ez senkinek nem ment) tesztek
a java-s oylan 60% lett, azt mondták ez jónak számít, tényleg nem volt könnyű
amúgy lenyomtuk az első hetet (SW engineer pozícióra vettek fel). amúgy szerintem a szakdogával tudtam jót villantani az interjún az talán számított (nekem sem volt szakmai tapasztalatom), mert annyira nem éreztem magam jónak... vagyis a dolgokkal csak nagyjából voltam képbe, ahogy mentünk a mélységekbe elfogyott a tudás vagy hogy mondjam
aztán most tanulunk, lesz kb 6 vizsga, 1-en már túl vagyunk. mély telcos dolgok. a csapat jó, manager is jófej, hely is tetszik
Kaporc: mikor voltál? én is folyamatosan beszéltem, de azért na, lehetett volna jobb is
-
polonic
félisten
válasz
Oppenheimer #4048 üzenetére
Tesztelői pozíciót írt, nem fejlesztőt.
Van egy alap teszt, mindenkinek kötelező volt, logikai rész, progos rész, és technikai rész. Aztán választhattál, hogy milyen pozícióra jelentkeztél. Fejlesztő a progos teszt, tesztelő a tesztelői, support meló meg a technikai. Itt nekem volt egy kis kavarodás, tesztelőit kértem nemtom miért....A tesztelői tesztben ilyenek voltak, hogy mit tartalmaz egy bug report, akkor mondd el egy aliennek, hogy mosson fogat. Aztán lelőtt egy nő egy embert, miért nem halt meg.
A fejlesztői teszt meg kisebb programírások azt hiszem C nyelven.
-
polonic
félisten
Huh, köszi az infokat. Én meg itt izgultam, hogy teljes CCNA anyagot is kérhetnek.
Mondjuk kiváncsi vagyok, hogy protokollok szintjén mennyit kell tudni.Feleletválasztós volt egyébként vagy kitöltős?
Nekem úgy volt, hogy az alap tesztet töltöttem ki, prog részhez nem nyúltam. Azt nem tudok, nem is szeretek. Emiatt nem is fejlesztői pozícióra jelentkeztem, technical support engineer pozícióra. És sikerült a tesztelői tesztet kitölteni, nem is a technical support-os tesztet.
Egy pár nap múlva jött a telefon, hogy menjek be interjúra, ott szakmai kérdések voltak. Főleg mobilhálózatokról, vlr, hlr, msc, bts, rnc, stb... Ez úgy ahogy sikerült, csak a mélyebb dolgokhoz nem tudtam hozzászólni. Signaling, meg ilyenek.Aztán a héten jött, hogy be kéne még menni egy ip és linux tesztet írni, most itt tartok jelenleg.
-
Kaporc
csendes tag
válasz
polonic #4045 üzenetére
Nekem az első körben volt a hálózat és a Linux teszt. Két részre volt osztva, a linuxos részen különféle parancsokra (mit csinál, ha beírod az adott parancsot stb.) és az op. rendszer sajátosságaira (pl. mi történik, ha törlök egy fájlt, amire egy hard link mutat stb.) fókuszáltak, a hálózaton meg az alapismeretekre (subnetelés, protokollok, hibakeresés a leírt műveletben stb.). Természetesen jó pár hónapja volt, így pontosabban nem emlékszek, én kíváncsiságból töltöttem ki, mivel a szoftvertesztelői pozícióra jelentkeztem, a második körben egy személyes interjú volt, végül nem vettek fel, mivel nem volt szakmai tapasztalatom.
-
polonic
félisten
NSN-nél lesz mégegy köröm, úgy tűnik. Egy IP és linux teszt. Valaki, aki volt már vagy bennfentes, az tudja, hogy milyen témákra lehet számítani ezeken belül?
-
tanygab
tag
Sziasztok,
Volt valaki mostanában a Lufthansa systemsnél interjún, vagy valakinek van tapasztalata? Milyen a teszt/beszélgetés...stb. Illetve van olyan aki most ott dolgozik és tudna mondani egy megközelítőleges fizetést?
Jövő hét szerdára hívtak be egy 1,5 órás beszélgetésre és szakmai tesztre, Network Security Administrator pozícióra.Előre is köszi a segítséget.
-
polonic
félisten
Köszi a válaszokat!
Még kiegészíteném pár dologgal, hogy teljes legyen a kép.
Az interjúztató azt említette, hogy abba a pozícióba 30 embert keresnek.
A másik dolog pedig: augusztus 1-i kezdést említett, mert nyaral a külföldi nagyfőnök, aki rábólint a dolgokra. De még megemlítette, hogy ha júli 14-én akarnék kezdeni a pozitív bírálat után, az is megoldható. Ez mondjuk most már nem lehetséges. -
gyantaszuz
aktív tag
Köszi a választ!
Végülis 2 félév míg letudom ezt a pár tárgyat, de bejárnom már nem nagyon kell, ezért gondoltam főállásra is. Maximum átkérném levelezőre magam, és ucsó félévben valahogy visszatérnék nappalira, ha van rá lehetőség (persze ennek úgyis utánajárnék).
Igazából rájöttem, hogy ez a közvetlen kontakt az ügyfelekkel nem nekem való, tehát nem ebben a vonalban gondolkodom. Én a végletekig türelmes ember vagyok, de amit 4 év alatt itt kaptam a vevőinktől, az már nekem is sok.Nyilván egy helpdesk munkakör másabb, de én munkahelyen soha többé nem akarok emberekkel kommunikálni a munkatársaimon kívül.
Debreceni vagyok, így helyben szeretnék találni valamit. Az imént ahogy rápillantottam az állásajánlatokra az itsh-nál ezt találtam: [link]. Ez még feküdne is.
Inkább a nyelv ami visszafogott eddig. Nem tudom, hogy mennyire ragaszkodnak a papírhoz, de akkor ezek szerint nem annyira.Amúgy a középsulimban, ahol ötödéven a technikusit is szereztem, az itsh indított saját osztályokat is plusz nekünk is osztogattak névjegykártyákat anno. Gondolom ez is előny.
Amúgy másik cég is szóba jöhet, csak az it-ra azért gondoltam, mert rengeteg ismerős dolgozik ott (csak nem gyakornoki pozícióban) és ők nagyon ajánlják. -
djgeg
őstag
válasz
gyantaszuz #4040 üzenetére
Ahoy!
Nézelődni mindenképpen ajánlatos. SAP (szinte mindegyik nagy cégnél agyon customizált), "customer service", angol tudás (még ha papír nem is de mondjuk munkakőr bizonyítja). Ezeket szokták szeretni bármelyik SSC-ben. Szerintem találnál normális időbeosztásos, akár.
Kérdés szerintem az, hogy:
-mennyi idő kell a tanulmányokra(nyelvvizsgával egyetemben), bele fér e a te meglátásod szerint a fő állás?
-milyen irányba szeretnél indulni, "customer service" pl vagy más felé kacsingatsz (vagy fix elképzelés az ITSH kezdésnek)?
-Budapestben gondolkodsz? -
gyantaszuz
aktív tag
Sziasztok!
Néhány hete figyelemmel kísérem a topicot, ezért kíváncsi lennék a véleményetekre/tanácsotokra.
Jelenleg egy közüzemi szolgáltatónál dolgozom diákként. Igazából kezd terhes lenni számomra ez a munka (customer service) több okból is. Ez egy heti 30-40 órás (inkább 40) tevékenység, főként éjszakázással és 12 órában.
Mivel az egyetemi tanulmányaim lassan kezdenek a háttérbe szorulni a munkahelyi elvárások miatt, ezért szeretnék váltani.
Az itsh gyakornoki pozícióival szemezgetek. Csak nem tudom, hogy megfelelő skillekkel rendelkezek-e a bekerüléshez.
A mostani helyen közel 4 éve SAP-ban dolgozom, igaz eléggé a vállalatra szabott, de felhasználói szinten az alap financial rendszert is elég jól ismerem. Beosztásom tekintve csoportvezetőként tevékenykedem, de munkám megegyezik az állandó pozíciós kollégákkal. Emellett kb 10-15 diák "vezetője" vagyok ha szabad így írni.
Nyelvvizsgával időhiány miatt még nem rendelkezem, de valahová kicsivel az intermediate fölé lőném be magam angolból ( Őszig mindenképp összehozok egy nyelvvizsgát).
Van egy okj-s szakmám (informatikai rendszergazda és hálózattelepítő), ami mellé Cisco CCNA Routing & Switching és Wireless képesítéseim is.
Az informatikában általánosságban eléggé jártasnak tekintem magam, a programozást kivéve.
Ja és jelenleg gazdaságinformatikusnak tanulok, kb 8 tárgy választ el a bsc elvégzésétől.
Főleg az érdekelne, hogy mennyire követelik meg a nyelvet gyakornoki pozíciónál valamint, hogy esetleg lehetne-e esélyem főállású pozíció betöltésére. Megmondom őszintén viszonylag kevés tapasztalatom van ilyen téren.
előre is köszönöm a segítségetek! -
bambano
titán
válasz
polonic #4033 üzenetére
két esetben szokott ilyen előfordulni:
- te vagy az első számú jelölt, csak a malmok lassan őrölnek, a főnök nyaral
- te vagy a második számú jelölt és az első számú hezitál.azt biztosra mondani nem lehet, hogy fel fognak venni, de a teljesen esélyteleneket nem szokták hívogatni meg türelmet kérni.
-
KergeK@csa
tag
válasz
polonic #4033 üzenetére
Esélytelennek általában nem szokták ezt írni.
Ha már eldöntött tény, hogy nem te vagy az, de késik a végleges eredmény, akkor vagy nem írnak vissza semmit (ez amúgyis sajnos a leggyakoribb), vagy megírják, hogy nem téged választottak.Csak azért nem fognak kiküldeni X darab emailt, hogy bizonytalanságban tartsák a biztos kiesőket.
-
polonic
félisten
Kaptam egy emailt pont attól a menedzsertől, aki az egyik helyen interjúztatott, hogy sajnálja a késedelmes választ, még egy pici türelmemet kérnék, hamarosan keresni fognak.
Ilyet még soha nem kaptam sehonnan. Mi erre a megfelelő reakció? Írjak vissza neki esetleg? Aztán ezek alapján lehet még esélyem szerintetek? -
Szakbarbár
aktív tag
Üdv
Találtam egy hirdetést, tesztmérnököt keresnek egy környékbeli céghez. Az elvárások között semmi olyan nincs, ami kizárná a jelentkezésemet. A feladatok is számomra érdekesnek hangzanak, aztán lehet hogy egy nap után megutálnám az egészet. Viszont bérigényt is kérnek a jelentkezéshez, amiről fogalmam sincs mennyit kellene írnom. Nem találtam kifejezetten tesztmérnök átlagfizetést. Ezen a területen pályakezdő lennék, így ha 200.000 - 250.000 bruttót írok az nem lesz túl sok vagy kevés?
-
kovsol
titán
Hogy megtörjem kicsit az off dömpinget a másik off hozzászólással:
Ma felvettek az ITSH-hoz. -
bambano
titán
az első két diplomámat olyan régen kaptam, hogy akkor még nem volt nyelvvizsga feltétel.
a harmadikat azért nem kaptam kézhez, mert akkor már volt.
a negyediket úgy kaptam meg, hogy a felsőoktatási törvény 107. paragrafus 1. bekezdése mentesített a nyelvvizsga követelmények alól. "Ha az oklevél illetve bizonyítvány megszerzésének az előfeltétele az általános nyelvvizsga megléte, a követelmény teljesítése alól mentesülnek azok a hallgatók, akik tanulmányaik első évfolyamon történő megkezdésének évében legalább a negyvenedik életévüket betöltik. Ez a rendelkezés azoknál alkalmazható utoljára, akik a 2015/2016. tanévben tesznek záróvizsgát."tehát korral jár. egyébként nem azt kérdezte, hogy a diploma korral jár-e, hanem azt, hogy a diploma nyelvvizsga nélküli kézhez kapása hogy történt.
-
djgeg
őstag
válasz
Mercutio_ #4014 üzenetére
Nekem eddig az volt a személyes tapasztalatom, hogy mind szakmai kompetenciában mind vezetőség stb ben összeszedettebbek voltak a kinti csoportok vagy az egész kinti vállalat rész/leányvállalat mint ide haza. Ismerősök is sajnos általánosággban erről panaszkodnak. Ezeken kívül természetesen lehet pozitív példa is a magyar részleg javára is.
A bérrel kapcs meg pont azt írtam
, azonban a kinti pozik mellé hirdetés mellet ugyan úgy ott van a bérezés megjelölés ahol szokás.
-
Mercutio_
félisten
Én is dolgoztam multinál és az egyik részlegen a kinti kollégák és vezető szakmailag és emberileg is jobb volt mint a hazai a másikon pont fordítva. És ugyanaz a multi, akkor most mi az igazság?
Szerk. : Én még nem láttam olyan multit ahol lokális munkakörért azonos bért adnának itthon és nyugaton
régiós (emea) pozik vagy nemzetközi melóknál igen, de az a tudás /felelősség már bérezés terén amúgy is független a földrajzi elhelyezkedestol.
-
jocomen
aktív tag
Ne sz.rozzatok már.
Személy szerint utálom a hiányos hirdetéseket. Felesleges köröket íratnak le az érdeklődővel. Ha valamit meghirdetnék, minden ismert paraméterét megadnám, h ne kelljen feleslegesen válaszolnom 50 hívásra / emailre.
Szegény álláskereső se pályázna / menne el interjúra olyan helyre, ahol azért nem merik kiírni az ajánlt bért, mert eleve le akarják húzni. Ha kiírnák, normális munkaerő nem is jelentkezne. Attól, h itthon ez a szokás, kinek jó ez? -
djgeg
őstag
6x szaroztam
, de ha ez megnyugtat nem csak az én hozzászólásaimban szerepel. Amúgy meg mióta nem lehet szarozni?
"de hát ez a multi, leszarja, hogy nem kapja meg ugyan azt a két munkás, miért jött ide?
Ez nagyon nem igy van, javaslom nezz utana a "berfeszultseg" fogalmanak. Ez egy multi eseteben nagyon fontos szempont, kisebb garazscegeknel sokkal kevesbe."Azt hittem, hogy le fog esni, "azért jött ide", hogy a külföldi és az itthoni cégeknél ugyan abban a poziban elhelyezkedők bérkülönbségeire gondoltam. Úgy néz i rosszul fogalmaztam.
-
djgeg
őstag
Oké jól van üvegtigris. Megyek lehúzom magam a WC én mert más a véleményem és ez által magas "Szar/Hozzászólás" indexem.
Ha talán hajnaldók lennétek (köztük te is) nem a kiforgatni a mondani valót, hanem felfogni akkor nem írnék ennyit... Akár egyezik vagy nem egyezik a nézőpontunk/vleményünk(#4010) doc
Már szarozni se lehet? Tudtommal az TV barát szó, de itt már nem tűrjük?
Lehet egy stílusom ami lehet nem fonomkodó, de nem anyáztam, nem szánt szándékkal sértegettem xy embert vagy személyeskedtem( Talán FLX felé volt de azt még mindig fenttartom, hogy 5 tapasztalatból nem elhet egy egész piaci átlagot nyerni és ez igenis hülyeség) -
doc
nagyúr
probalj kicsit kulturaltan fogalmazni, kezd nagyon magas lenni a "szar/hozzaszolas" indexed
Az hogy multiknal mit tapasztalsz, nem igazan kapcsolodik a fizetes elore eldontesehez. En is dolgoztam tobb multinal is Magyarorszagon es kulfoldon is. Volt koztuk jo es rossz is, siman lehet Magyarorszagon is remek munkakorulmenyeket talalni (sot, ez nalam pl. alapkovetelmeny, olyan helyre nem mennek ahol nem erzem nagyon jol magam), es kulfoldon is rosszat. Es meg csak azt sem mondanam hogy kulfoldon tobb a jo hely...
de hát ez a multi, leszarja, hogy nem kapja meg ugyan azt a két munkás, miért jött ide?
Ez nagyon nem igy van, javaslom nezz utana a "berfeszultseg" fogalmanak. Ez egy multi eseteben nagyon fontos szempont, kisebb garazscegeknel sokkal kevesbe. -
doc
nagyúr
Egy olyan országban ahol tényleges árverseny van ott nem fognak neked a reál ár alatt bőven ajánlani!
Eddig az volt a bajod hogy nem ajanlanak fizetes, most meg az hogy tul keves. Dontsuk mar el legalabb azt hogy a problema maga micsoda...Kritériumok 1. 2. 3. Aki ennek megfelel kap érte X EUR-t
Oda megyek úgy, hogy 1. 2. 3. 4. 5. 6.-om van. Tehát túl teljesítettem. akkor X+Y(na ez az alku) pénzt fokgok kapni kérni.
Tobbszor leirtam mar hogy ez nem igy mukodik osszetett esetben. Vannak nem szamszerusitheto illetve igen/nem-re lefordithato tulajdonsagok, kepessegek. Adhatsz a jelentkezonek egy listat pl. kulonfele informatikai vagy akar hegesztoi minositesekrol, ahol o kipipalja hogy A minositese megvan, B is, C nincs. De ha peldaul egy szoftvertervezot keresel, ott nem ertelmezheto az hogy "milyen szoftver-absztrakcios tervezoi kepessegeid vannak? igen/nem".
Szamszerusithetsz peldaul munkatapasztalatot (3 ev, 5 ev, stb), de rengeteg mast nem. Ha peldaul grafikust keresek aki a keszulo jatekom grafikajat megcsinalja, nem tudom neki szamszerusiteni hogy milyen minosegu munkat varok el. Megnezek tobb grafikust aki hirdeti magat, a referenciamunkaikat, aztan utana megkerdezem hogy mennyiert dolgozik. En (mint munkaltato) a grafikust (mint munkavallalo). Kereshetek olcsot, kereshetek dragat, valoszinuleg az ar tukrozni fogja a vegeredmeny minoseget.
A te verziod szerint nekem meg kellene mondanom hogy mondjuk 500ezer forint szanok a teljes grafikara, aztan aki annyiert megcsinalja azt alkalmazni, de ez baromsag. Ha latom a portfolioja alapjan hogy nagyon jo, es ker 600-at akkor azt is kifizetem neki, mig hiaba csinalna meg masvalaki a meghirdetett 500-ert, ha a munkait latva 300-at sem adnek neki.Oda megyek és megpróbálom kiharcolni az X et.
Eleg szomoru hogy igy fogod fel. Nem azert mesz allasinterjura hogy adott fizetest kiharcolj, hanem hogy megmutasd hogy jo vetel vagy, illetve megtudd hogy a munkahely neked mennyire tetszik/jo/stb.Nalam pl. mikor nemreg interjun voltam, kertek berigenyt. En mondtam harom netto osszeget: ennyiert biztos nem/ennyiert talan/ennyiert biztosan. Majd egy-ket nappal kesobb ok tettek egy konkret ajanlatot (a megadott biztos nem/biztosan igen hatarok kozotti osszeggel).
Azt nem erted meg meg mindig, hogy a szaktudas gyakran NEM, ismetlem N E M egy kerdoiv amin bepipalod azt amihez ertesz es kihuzod amihez nem. Pont ezert hulyeseg az autos peldad. Ott ugyanis van egy abszolut erteku 'plafon' referencia (az adott felszereltsegu uj auto ara), illetve egy gyakorlati, jol meghatarozott szint (a muszaki vizsga). Ha ettol elter, akkor jol szamszerusitheto hogy mennyibe fog kerulni pl. a rossz futomu vagy fenyezes javitasa.
A munkaeropiacon (leirom ismet, mert latom hogy nem erted: osszetettebb allas eseten) ilyen NINCS.
Annyibol viszont nem teljesen rossz a peldad, hogy mielott az autot megveszed, nyilvan odamesz, megnezed, es a latottak/tapasztaltak alapjan mondasz pl. te egy arat amennyiert elvinned az autot. Hasonlo az allasinterju is: ott is megnezi egymast a ket fel, es az alapjan probaljak beloni hogy mennyit er a masik. -
djgeg
őstag
Tudod mi az érdekes? Hogy külföldi multik által meghirdetett állások 90%-nál is van bérmegjelölés (kint ahol szokás)
Az, hogy te a multinak egy elkorcsosult "magyarosított" szarját kapod itthon arról nem a multi tehet. (Vagyis de, de hát ez a multi, leszarja, hogy nem kapja meg ugyan azt a két munkás, miért jött ide? Mert olcsóbb... a többit leszarja)
Dolgoztam pl multinál Itthon és külföldön.... Pff ég és föld. Fizetés, kompetens munkatársak, Munka morál és körülmények. Teljesen más. Ez van. Itthon menekültem, kint meg maradtam volna(ami nem jött össze), pedig így is volt egy kis multis "elveszve a gépezetben" érzés. -
Alg
veterán
Annyira dobálózol a nyugattal, dolgoztál már ott, vagy akár interjún voltál már itthoni, de nagyobb, külföldi tulajdonú multinál?
Mert most - no offense, de - kb az jön le a hozzászólásaidból, hogy itt minden szar, na de ott a nagy fejlett nyugaton kolbászból a kerítés is.Nemrég váltottam első melóhely után egy nagyobb multihoz, a fizetést sem itthonról kapjuk, elmondjam mi volt?
Eljöttem interjúra, megkérdezték mennyi, mondtam egy jó nagy számot (előző fizu+80%), kicsit meglepődtek, kérdezték mi az alja, mondtam azt is, kövi találkán már konkrét ajánlatot kaptam (és nem az volt amit legalsóként megjelöltem). Ergo volt nekik elképzelésük arról mennyit adnának, de mégis engem kérdeztek először.
Peace, nem gondoltam hogy ekkora lavinát indítok
-
djgeg
őstag
ui.: Persze a munkavállalói /munkáltatói piac fordított a jelenlegi használt autó piachoz képest, de ha a példa alapján lenne lásd be mennyire abszúrd! Érdekes módon a használt autóknak is meg van a kialakult áruk amit a Piac szabott és a résztvevők egyszerűen keresgélve kaphatnak képet a reál árról!
Ha megfordítanánk a használt autó piacot mi normálisan működne akkor csak az autó vásárlók hirdetnének. X+Y+Z paraméterek alapján aztán oda ír egy árat, hogy ha X+Y+Z paraméterű kocsit oda hoz neki valaki akkor ennyit ad érte. Aztán majd megy az autóját eladni kívánó és könnyű kereséssel el fogja tudni adni az autóját.
Hozza még pár példát, vagy megértetted végre (magát a mondanivalóm), és max maradunk annál, hogy nem értünk egyet?
-
djgeg
őstag
Érdekes, hogy itt nyomjuk a vakert aztán még is IT területen is tökéletesen működik külföldön pedig ott azért lehet x millió kvalifikáció változat.
Nézzél körbe mielött megkérdőjelezed a létjogosultságát vagy a működőképességét. Keresgéltem külföldön és dolgoztam is már kint eleget, hogy annyit lássak, hogy működik. Itthon meg dugjuk a fizetéseket mint a lopot biciklit."Ha meg mindenaron azt varod a munkaltatotol hogy o ajanljon fizetest (ami egyebkent a legrosszabb targyalasi strategia), "
Na miért is rossz ? Mert itthonról beszélsz! Ahol ki kell hardcolni a normális fizetést! Egy olyan országban ahol tényleges árverseny van ott nem fognak neked a reál ár alatt bőven ajánlani! Alku meg mindig is van volt lesz. Ha te többet szeretnél valamiért akkor be kell bizonyítanod miért is akarsz többet kérni magadért. Aztán a munkáltató eldönti, hogy megadja e.Hogy megy ez kint? Ott a pozi. Kritériumok 1. 2. 3. Aki ennek megfelel kap érte X EUR-t
Oda megyek úgy, hogy 1. 2. 3. 4. 5. 6.-om van. Tehát túl teljesítettem. akkor X+Y(na ez az alku) pénzt fokgok kapni kérni.Itthon? Oda megyek és megpróbálom kiharcolni az X et. Úgy hogy nincs reál ár, nincs kialakult kép az X ről, hanem a munkáltató vagy épp az én fejemben létezik az X... Aztán lesz ami lesz.
Különbség itthonhoz képest? Az, hogy van egy kiindulási alapod, amiből ki lehet indulni, de ha pont rád öntötték a munkát akkor pont annyit kapsz is érte.
Most mindenki megálmodja, alkudozza, kiharcolja. Elmaradott tílpák bartel rendszer. Úgy hogy a szomszéd nem tud róla.Képzelj el egy használt autó piacot, ahol az autó eladók a munkavállalók a vásárlók pedig a munkáltatók.
Szinte nincs 2 egyforma korú felszereltségű autó.
Na most képzeld el, hogy a használt autó piac úgy néz ki, hogy nincs közös fórum csak a vásárlók az autót keresők által feladott ÁR nélküli hírdetések.
Honnan tudd, hogy mennyit ér a kocsid? Nincs piac, nincs referencia. Elviheted pár vásárlónak, hogy mennyit adna érte. Aztán lesz ami lesz.Ez egy nagy lószar nem értelmes piaci verseny ellátott gazdaság rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Honda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox Series X|S
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Windows 11
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Folyadék hűtés alkatrészek (Komlett hűtőrendszer)
- iPhone 16 Pro 256 GB Desert Titán - 0 Perces - HFGY42Y2HX Warranty: 2025-12-28
- ! Dell Precision 5560 ( XPS 9510 ) 4K+ Touch/i7-11850H/32G/512G/NV Quadro/IR/FPR
- PlayStation 5 PRO + Disc Drive + Pulse 3D Wireless (black) + 2 játék eladó!
- Hibás/Teszteletlen Videókártyák,Processzorok,Tápegységek, Alaplapok,SSD-k STB...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo IdeaPad 100 - Intel N2840 I 8GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! I5 10300H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest