Új hozzászólás Aktív témák
-
KergeK@csa
tag
válasz
#73820095 #6088 üzenetére
big-J-nek adok igazat én is, a változatosság kedvéért a másik oldalról. (Legalábbis mostanság, az elmúlt két hétben is 10-es nagyságrendű interjúztatáson vagyok túl.)
Ha választani kell két ember között, az egyiken szakmailag jó, a másik mondjuk egy picit gyengébb (nehéz számszerűsíteni, de legyen 5%, tehát tényleg nem sok), viszont érdekli, hogy hova jönne mégis, mi az a hely, utánanéz, akkor 99%, hogy a másodikat választják majd' mindenhol.
Ahol biorobotot keresnek, ott lehet, hogy a "pénzem zsebben, lesz*rom a többit" fog nyerni, de a többi hely többre fogja értékelni azt, hogy az ember igényes, számít neki már előre annyit a cég, hogy rááldoz 5 percet.
A másik vajon mennyire lesz "odaadó" (bár ez jó hülye szó, de a lényeg, hogy mondjuk kb 5 perc túlórára gondolok, ha annyi idő alatt be tudna fejezni egy dolgot még aznap, de ő inkább hazamegy) vagy precíz (ha 10%-kal több idő alatt egy fasza megoldást tudna csinálni, de inkább gányol egyet gyorsan), ha egy - akár szakmai előremenetelét több évre meghatározó - döntésre nem szán 5 percet több nap alatt?(És ne értsd félre, ha valaki nem tudja hova jön, persze, hogy elmondják neki az interjún, miért is ne tekintenék. Felettébb ritka, hogy interjún fejéhez vágnák, hogy azért utánanézhetett volna, de jó eséllyel feljegyzik.)
Minél korrektebb/emberközpontúbb egy cég, minél jobban adnak a munkatársak jó hangulatára, annál inkább valószínűbb, hogy hosszútávon számolnak az emberrel, és hosszútávon nézve egyre inkább számítanak az interjú nem szakmai részei. (akár 10-15-20%-ot is)
-
törölt tag
Látszik, h fogalmad sincs az egészről, se olvasni nem tudsz. De tudod, mit? Csak annyit kívánok neked: kerülj te olyan helyzetbe, aztán majd meglássuk, mit szólsz, van-e ilyen...
Azonkívül lehet, h te nem tudnál smit az adott cégről utánaolvasás nélkül, más viszont ismeri a legfontosabb dolgokat, csak legfeljebb a legfrissebb fejleményeket nem, de van olyan tudás, amivel az ember már megengedheti magának, h ne tudjon mindig mindent...
Úh garantáltan nem ezen fog múlni.[ Szerkesztve ]
-
big-J
őstag
válasz
#73820095 #6074 üzenetére
Nem biztos, hogy nem azon múlik, és szerintem beleszámít, hogy nem tudta mivel foglalkozik a cég.
Eléggé el kell legyen varázsolva valaki, hogy ne érjen rá a jelentkezéstől az interjúig számított jópár nap alatt 5 percet rászánjon hogy wikin ránézzen.
Azért aki ennyire nem ér rá, nem foglalkoztatja nekem azt mondaná, hogy tényleg csak a pénzért jön ide és semmi pluszt nem fog beleadni.[ Szerkesztve ]
-
Ryder1
senior tag
-
bandus
veterán
Megszunt a jovedelmes topik? Miert?
-
csiben1
tag
Mely álláskereső oldalak most a legfelkapottabbak? Én a profession.hu-t szoktam nézegetni, ezen kívül miket érdemes nézni? (nem it terület)
-
csibi826
csendes tag
Budapest, és L1 szint egyelőre.
Üzemeltető lennék amúgy(inkább Microsoft vonalon), de mivel 4. hónapja vagyok munka nélkül, nem nagyon tudok válogatni -
bambano
titán
most nyilván nem beszélünk arról a sci-fi-be illő esetről, amikor a figyelmes fórumozó látja a topic fejlécében a Jobangel linket, amit meg is látogatott, ahol megtalálta azt a 20-30 féle cv mintát, amiből ki lehet választani az ő élethelyzetére optimalizált változatot, amibe ezt bele tudja írni...
-
Szerintem túl sokat problémázol ezen. Tőlem még soha, sehol sem kérdezték, hogy miért húzódott el annyira az egyetem. Ha közben dolgoztál is, az triviális magyarázat, szóval rá sem kell kérdezni.
Ma napig szeretem képezni magam, coursera...
Remélem, hogy ez a fejezet megjelenik a CV-dben! Azt nyilván ne így írd bele, hogy inkább szorgalmas vagy, mint tehetséges, de jól meg lehet ezt fogalmazni. Manapság a fejlesztőcégek pont ilyen embereket keresnek.
-
törölt tag
Sehogy. Miért kéne bmire is reagálnod? Ez volt, most meg ez van. Egyáltalán miért akarod sajnáltatni magad? Ld tálalás kérdése.
A magánélet és a munkahely sztem nem keverendő, de amúgy sosem csinálok titkot smiből, de engem nem is zavar, h ki mit szól hozzá, ha hülye, elmehet a fenébe, akkor nem is akarok neki dolgozni. És elmondhatom, h kedvemrevaló órabér alatt még néhány óránál többet nemigen dolgoztam. (Abból a párból tanultam meg, h nincs kedvem kedv nélkül dolgozni, úh simán megmondom a múltat is, a jövőt is (=elvárások), legtöbb helyen simán meg is adták, egy műsoros volt, oszt a végén mégis megadta)
Szóval sztem először magaddal tisztázd a dolgokat. Tudtál (volna) ott mást? Többet? Jobbat? Lett volna rá lelkierőd? Mész maratont futni, ha ágybanfekvő vagy? Ha csak lusta voltál, akkor úgy gondoltad, megintcsak ez van, ha meg erre telt, akkor erre telt.
Csak h friss példát is mondjak: Csajos a lentebb idézett interjún simán bevállalta, h fogalma sincs, mit csinál jelenleg a cég, és nem azért, mert nem érdekli, de az elmúlt időszakban családi gondok voltak, munka után nem volt ideje magára. Azt válaszolták, akkor elmondják neki most, h most mit csinál a cég. És abban biztos vagyok, h nem ezen fog múlni a dolog.
Szóval sztem először a fejedben kéne rendet rakni: ha mindent megcsináltál, amire képes voltál -és nem azt, amire képes lehettél volna, ha...-, akkor minden oké, legfeljebb a szebbik oldalt kell kidomborítani. Az meg neked sem árt, ha mindennek megkeresed a szebbik oldalát. Szóval mi volt a jó oldala mindannak, amit itt az előbb leírtál? -
Lacces
őstag
Hello!
Egy kis segítség kellene (lehet elítéltek miatta).
Én az egyetemi BSc képzést dupla idő alatt fejeztem be. Egyrészt nem ment a programozás az elején, mert ott tanultam meg. Matematikából csak egy tantárgyam volt húzos a többi könnyen ment. Szóval a bukás miatt alapból kitolodott az idő. Illetve váltottam nappali tagozatról levelezőre, ezért itt az adminisztráció miatt egy félév csúszás ismét lett.
Illetve a másik, hogy közben voltak magánéleti válságom is, ami miatt pszichológushoz küldtek el (nem mennék bele, hogy miért - még van utómunka) így alapból nem tudtam, mindig a munkára / tanulásra koncentrálni.
A diplomamunka és az abszolválás hamarabb meglett, 1 évvel később államvizsgáztam.
[Egyébként meglepődtem, hogy nem egy olyan évfolyamtársam volt, aki előttem egy félévvel végezte el, vagy még nem,és nagy multiknál dolgozik, szóval nem vagyok egyedi eset.]Csak ugye ezt az ember nem igazán szereti felfedni állásinterjún, mert eléggé elítélően reagálnak rá. Persze, ha akkoriban más lett volna a hozzáállásom, jobban is összekaphattam volna magam.
Ma napig szeretem képezni magam, coursera, edx, microsoftvirtualacademy, nekem célom, hogy jó szoftverfejlesztő legyek, de én inkább szorgalmas vagyok, mint tehetséges. [Szeretek olvasni / törni a fejemet algoritmizálós teszteken, nem mindig jön össze, vagy pedig 2-3-szor több idő kell nekem, mint a codility féle 30 perc]
Viszont erre rákérdeznek az állásinterjún, a magánéleti problémát kivéve elmondom a többit, de látszik, hogy jobb lett volna, vagy ott hagyni, vagy hamarabb befejezni, nem tudom, hogy ilyenkor a lenéző tekintett hogyan kellene kezelni, vagy mit kéne mondani?
-
csibi826
csendes tag
Üdv,
általános Helpdeskes munkakörben(kábel és internetszolgáltató cég) kb. mennyi szokott lenni a fizetés?
-
SOAD19
addikt
válasz
KergeK@csa #6064 üzenetére
Köszi!
-
KergeK@csa
tag
Sok helyen megpróbálják. Egy 5-10%-kal érdemes fölé lőni.
Ez elég annyira, hogyha ennyivel a keret fölött vagy, akkor vagy alkudjanak vagy emelnek rajta, de semmiképp nem esel ki a rostán már interjú előtt.
Ha alkudnak, akkor is meglesz az általad elképzelt valós szám. Ha meg nem alkudnak, akkor nyertél.Nyilván ezt a körülmények is befolyásolják, ha épp éhenhalni készülsz, akkor fontosabb a biztos állás.
Vagy ha mindenképpen ahhoz a céhez akarsz kerülni, akármibe is kerül.Nálunk előfordul, hogy próbaidőre (3 hónap) 5-10%-kal alacsonyabb bérben állapodunk meg, utána viszont életbe lép a teljes összeg. Ez biztosíték nekünk egy picit.
Viszont fontos, hogy ez legyen benne a szerződésben! Nálunk az aláíírt szerződés eléggé későn jut el az ember kezéig (akár 3-4 hónap is lehet, de nyilván ez a bejelentést nem befolyásolja, az első naptól megtörténik), de ennek ellenére, ami ki lett mondva interjún, az mindig tartva lett, még akkor is, ha a papír még cirkulál.
De azért erre nem mernék mérget venni sok cégnél, szóval legyen benne a szerződésben, mert különben lehet, hogy letagadják. -
SOAD19
addikt
válasz
KergeK@csa #6055 üzenetére
Amúgy mennyire jellemző a cégek oldaláról, hogy próbálják lealkudni az összeget? Érdemes egy kicsit nagyobb összeget megadni, attól, amit mi igazából szeretnénk?
-
grizlisandor
veterán
-
MrSealRD
veterán
válasz
grizlisandor #6056 üzenetére
De pontosan milyen munkakörben? Az sem mindegy...
-
grizlisandor
veterán
Digiről vélemények?
Pestre keresnek embert, el tudnám képzelni magam a munkakörbe. -
user12
őstag
válasz
KergeK@csa #6052 üzenetére
Részemről legutóbb az volt a szitu, hogy bérigénynek bediktáltam x ezer forintot (állásinterjún). Lezajlott az interjú, mindenki elköszönt, szokásásos szöveg "....majd értesítjük".
Egyszercsak csörgött a telefon, a cégtől hívtak...mondták, hogy engem választanának, de azt az összeget nem tudják megadni, amit kértem, hanem csak y ezer forintot és ennek tükrében elvállalom-e.
Megjegyzem ez az összeg a kért összegnek 75%-a volt. Mindenesetre az tetszett az esetben, hogy annak ellenére, hogy tudták jól, hogy a kért összeget nem fogják megadni, felhívtak. -
Goose-T
veterán
válasz
KergeK@csa #6052 üzenetére
Az a poén, hogy a munkáltatók ezt szemrebbenés nélkül megteszik.
Velem legutóbb meg olyat csináltak, hogy mondtam az elején egy összeget, végighurcoltak az összes interjúkörön, aztán a végén az általam mondott összeg kétharmadát ajánlották fel.
-
syl5
őstag
Bérsáv végtelenül egyszerű.
Alsó határnak kell megadni azt amennyiért váltanál.
Tehát pl te tudod, hogy 200k alatt felesleges bárkivel is beszélned, akkor nem adsz meg 180-220-at, hanem 200-240-et, azt hiszem ez világos. -
grizlisandor
veterán
(#6039) SOAD19: Ha tudnék ilyenről, már megosztottam volna.
(#6040) Gerzsi: x-(x+50) ezer forint bruttó, ez egy tárgyalóképes igény. Mivel nem ismerem teljes egészében a pozícióhoz tartozó feladatokat, a munkakörrel járó felelősség mértékét, a munkaidő jellegét, illetve, hogy a béren kívül milyen juttatásokat ajánl a cég. Én így szoktam megadni, ha kérik.
Más: Elküldtem a jelentkezést az Invitelhez, kíváncsian várom a folytatást...
-
válasz
bambano #6045 üzenetére
több hr-estől is azt a javaslatot kaptam korábban, hogy írjak nyugodtan sávot a jelentkezéskor - ha kérnek bérigényt, de támpontot nem adnak meg azzal kapcsolatban -, zárójelbe pedig jegyezzem meg utána, hogy egyéb juttatások függvényében tárgyalóképes összeg, így nem is tűnik határozatlannak, meg (hamarabb/jobban) fény derül a kapcsolódó hozzáállásukra is.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz
fi:zi'k #6044 üzenetére
hr-esek szerint rossz megoldás sávot megadni, mert határozatlannak tűnsz tőle. te sem tudod, hogy mennyit akarsz keresni?
szerintem azt lehet mondani egy interjú után, hogy itt világosodtál meg a feladatokról és ezért nem annyi, amennyit először mondtál. legfeljebb nem vesznek fel oda, ahol nem akarsz kevés pénzért dolgozni.
-
Gerzsi
tag
Sziasztok, jelentkezésnél kérték hogy adjam meg mennyi bruttót szeretnék. Aztán bemegyek állásinterjúra és elmondják mit kell csinálni pontosan. Akkor jobban tudom már mérlegelni hogy mennyi meló és ilyenkor megkérdezik hogy akkor mennyiért vállalom el. Mondhatom hogy alá becsütem?
-
SOAD19
addikt
válasz
grizlisandor #6038 üzenetére
Én mondtam, hogy csak erős fenntartásokkal szabad hinni neki.
Ha esetleg tudsz Te vagy bárki más valami alternatívát, ami pontosabb, akkor...
Ha már beírtam... Pesten, vagy úgy általánosságban mennyi körül lehet a fizetés abszolút kezdőként? Ha jól rémlik, még nem kérdeztem rá itt.(#6037) fi:zi'k
Ment egy privát.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
fi:zi'k #6031 üzenetére
Hali!
Múltkor én is próbáltam keresni ilyen oldalt, de nem sok sikerrel.
Ezt találtam, de itt is érdekes dolgok jottek ki.
Rákerestem egy adott területre, közép nyelvvizsgával, majd ezután alap nyelvvizsgával, és alappal nagyobb bért dobott ki. Szóval, csak arra lehet jó, hogy megtudd, hogy megközelítőleg mennyi is az annyi. -
fi:zi'k
nagyúr
Raktáros munkáért mit lehet "elkérni", ha nincs targonca vezetői engedély?
Van erre vmi gyűjtő oldal, hogy adott beosztásba milyen átlag fizetések vannak?[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz
fi:zi'k #6028 üzenetére
Nem tudom jelenlegi helyzetedet, de ha komolyan gondolod ezt a bolti témát és van időd, a munkaügyön rendszeresen szokott menni a boltvezetői tanfolyam...
Más: Facebook csoportokban hirdetett állásokról vélemény? Annyi van megadva, hogy geodétát keresnek és x város környékére.
-
nagyúr
válasz
grizlisandor #6027 üzenetére
Közben én is vmi hasonlóra jutottam. Sok helyen konkrétan nem feltétel, csak előny, ha van papír.
-
grizlisandor
veterán
válasz
fi:zi'k #6025 üzenetére
Úgy tudom, hogy boltoknál úgy van, hogy kell egy ember, akinek van papírja(boltvezetői, meg hasonlók). A többieknek meg tök8. Ismerőséknél is úgy van, hogy a nő nevén megy a bolt, mert neki van papírja, a férfiak is ott dolgoznak, de egyiknek sincs szakirányú papírja...
Szerintem, ha van egy érettségid nagyon nem lősz mellé.
-
törölt tag
A rendszerszervező pozíciónak mi az angol megfelelője? Olvastam már system analyst-ot és system coordinator-t is.
-
nagyúr
válasz
grizlisandor #6024 üzenetére
Kvázi bármi, ami nem élelmiszerbolt.
-
nagyúr
Lehet noob kérdés, de ha vhova eladó keresnek, ott minden esetben feltétel, hogy papír is legyen róla?
-
polonic
félisten
Írországi Amazonhoz milyen CV-t kéne küldenem? Jó ugyanaz, amit itthon osztogattam? Fénykép kell-e bele?
-
KMan
őstag
Az oraszamra annyit tudsz mondani hogy rendelkezesre allas, vagy csunyabban fogalmazva fizetetlen keszenlet. CV-bol szerintem egyertelmuen kitunik ha valaki evente ceget valt vagy cegen belul evente egyre tobb felelosseget es uj, ertekesebb, osszetettebb feladatokat kap. Szerintem ezt kell domboritani. Olyanrol meg nem hallottam,hogy valaki benyitott a fonokhoz, hogy tobb felelosseget szeretne es kibasztak
ugy kellenek a cegeknek a huzo emberek mint a falat kenyer. Persze nekem is voltak olyan kollegaim akik 30%-on uzemeltek reggel 8-16 ig percre pontosan, aztan fizuemelesert sirtak mindig januarban amit nem kaptak meg. Valahogy az uj pozik is masokat talaltak meg aztan a fizu majd jon magatol...
[ Szerkesztve ]
-
big-J
őstag
Értem, nagyon jók ezek a válaszok. Úgy hangzik a hiányzó láncszem a hardkór es a meglátszás között a felelősségi kör magasabb szintre emelese. Itt kezdésnek konkrétan olyanra gondolok, hogy ugrálas, foltozgatás helyett egy projekt egy részenek (amennyire lehet) önálló es színvonalas megvalósítasat elvállani. Minél okosabbak és szorgalmasabbak vagyunk, annál fontosabb/nehezebb részével lehez ezt megcsinálni. Jó helyen keresgélek?
A 14 ora ugy jon ossze, h 10 benn, tobbi este otthon, de ebbe benne van a tanulas is.[ Szerkesztve ]
-
KMan
őstag
Szerintem ha atombrutal a felelossegi korod az adja magat. Erdekelt vagy benne hogy guruljon a szeker es nem csak potyautas vagy...
Ebbe beletartozik a delutani es hetvegi munkavegzes is a merleg egyik serpenyojeben, a masikban pedig az eloleptetesek es premiumok. Sztem ez megjelenik a CV-ben.
-
-
big-J
őstag
Hogy lehet érzélkeltetni cv, interjun, linkedin-en ha önszántunkból különösen hardkórok vagyunk? Gondolok itt otthon folyamatos tanulás, napi 14h muka, csak mert szeretjük.
Valami módja csak van, hogy tudassuk, a mi 2 évünk felér egy másiknak 3-4(fb-vel kb 40%-osra higított) évével is. -
hartyi
tag
Sziasztok!
Keresünk alkalmazásüzemeltető kollégát Windows, IIS, MSSQL környezetbe. Klasszikus L2 típusú szakértői munka (hibajegyek kezelése (valamilyen Service Desk rendszer ismerete nem hátrány), teszt- és éles környezet üzemeltetése, tesztelések támogatása, éles üzembe helyezések előkészítése, dokumentációk véleményezése, részvétel fejlesztési projektekben). Infra üzemeltetést (operációs rendszerekig bezárólag + DBA) nem kell csinálni, csak az alkalmazásokat kell menedzselni. Erős DB ismeretek nem ártanak. Nagyvállalati környezet (de nem multi). Leginkább senior kollégát keresnénk, akinek van némi tapasztalata pénzintézeti szektorban. Az sem baj, ha van Windows + Oracle DB tapasztalat. Teljesen bejelentett munka, semmi okosság. Ha érdekel valakit csütörtökig keressen priviben.
Üdv: Hartyi -
törölt tag
Hogyne
Bár nem interjún.
Egyetemen, az egyik legfontosabb vizsgától féltem is, mert elég lutri volt a tanár, mindegy mennyit tanultál, meg azért tanultam is egész éjjel még mindig, nem ettem, nem aludtam, be akartam menni elsőnek, de a tanár vkit előrevett, hiába később jött, és mire sorra kerültem, teljesen kiürült a fejem, és közöltem vele, h megyek haza aludni. Könyörgött (szinte szó szt, tényleg nagyon rágta a fülem kétségbeesetten), h legalább kezdjem el, mert különben be kell írnia az egyest. Én meg mondtam, h nekem édesmindegyAmúgy tényleg az volt: mentem éppen ösztöndíjjal külföldre, úh nem osztott, nem szorzott, egyedül annyi hátrányom volt, h újra kellett menni vizsgázni; na, akkor inkább aludtam előtte
De volt olyan is, 2x is, h egy adott szituban nem tudtam magyarul megszólalni, az elsőnél csak angolul voltam képes megszólalni, a másikban meg csak németül, egyszerűen mintha torkom meg a fejem önállósította volna magát, és csak vmi roppant erővel tudtam volna másképp tenni, de bizonyos idő múlva mind2 feloldódott minden különösebb erőfeszítés nélkül, és simán tudtam újra magyarul. Mind2nek tudom az okát is - ezt érdemes lehet kideríteni nálad is, főleg, ha el akarod kerülni, és csökkenteni az esélyét, h megismétlődhessen.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- GTA V
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Játékosoknak szánt, 4K@240 Hz-es monitor a GameMax értelmezésében
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
- Még havi 6 dollárt kérhet a Spotify a plusz funkciókért
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...