Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ZolaMan: Nincsen bírás! Avagy sérülés a 3. rétegben. Javítsuk meg!
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
axioma #13748 üzenetére
Angolul meg valodi kurzusok vannak full online, mar akkor is amikor sehol nem volt covid.
Igen, csak a témában kezdő honnan fogja tudni, hogy pl. a coursera anyagaiból mi az ami hasznos és mi az amit expat arc úgy vett fel, hogy 2 hete még ő is tanulta. Vagy épp hol talál komplett egymásra épülő képzési anyagot példákkal, feladatokkal, megoldási kulcsokkal, stb.? -
Mercutio_
félisten
Gyerekek utáni családi adókedvezményről se feledkezzünk meg (szja+tb)
azt pont a jobban keresők tudják kihasználni.
Ezzel nem azt mondom, hogy nem komoly anyagi teher a gyerek (2 most repült ki nemrég), de aki havonta 100k-t kipenget étteremre és 2,4M-ért megy nyaralni annak ne legyen már probléma
-
Mercutio_
félisten
válasz
bobsys #13679 üzenetére
Utazási iroda több mint 20%-ot tesz rá
Azt tudom, hogy Kubában 1 millából volt kint 2 éve barátnőnk 3 hetet, és ott Ny-EU-s árak vannak a normális helyeken, tavaly volt Balin és azt mondta, jóval olcsóbban kijött.
Azt még megkérdezem ez az ő, vagy a kettőjük költsége volt, de ha /fő, akkor is messze vagyunk a 2,4millától 3 hétre. -
Mercutio_
félisten
válasz
Vision #13676 üzenetére
360k/hét reggelis szállás árban én nem a horvátokhoz mennék (inkább Olasz, Spanyol, Málta, punnyadósoknak törökök, búvárkodóknak Egyiptom, stb.), pláne nem kocsival, de ez ízlés kérdése
Az éttermi árakkal tisztában vagyok, de havonta 3x max az elején jár az ember étterembe, egy idő után nem nyújt annyival többet, mint amilyen drága (tudom, a minőség emelkedése nem lineáris) és nincs is olyan sok jó - és az ízlésemnek is passzoló ételeket kínáló - étterem pesten és környékén (igen, mi is kiruccantunk Egerbe a Macok miatt, vagy ha az ország keleti felében volt dolgunk az Anyukám mondtába, de ez nem ugyanaz mint a "beugrunk esti vacsira egy jobb helyre") persze ebben az is benne van, hogy tud-e és szeret-e az ember párja főzni, nyilván ha nem, gyakoribb az étterem
Na jó, tényleg sok az OFF, részemről csak oldalág volt
-
Mercutio_
félisten
Lehet, hogy én gondolkodom rosszul, de felmerült bennem néhány kérdés:
- Ha otthon van asszony az 1 éves gyerekkel, miért is kell a másikat magánoviba beadni?
- Hova a piklibe megy valaki évente 3 hetet nyaralni ami 2.5M-be kerül. Ráadásul, ha három utazással számolsz azok 1 hetesek, tehát túl egzotikus helyre se mennek, mert oda eleve 1-1 nap az út, kevés az 1 hétAkinek 800k/út költsége van az valamit nagyon bénán szervez, ennyivől elmégy Balira 3 hétre (és ha hozol elég Kopi Luvakot még bőven faraghatsz is a költségeken, vagy 1 évig király leszel a KV-s topicban).
- Ebben a poziban már jár a "legjobb autó" = céges autó, miért kellene fenntartani egy sajátot, de ha mégis, akkor is miért új és rav4? (kiszámolósmiklós kalkulációja új autó és annak amortizációjával számol, ha jól emlékszem)
Havonta 3x jó étterem 100k 2 főnek, michelin csillagosokat és fine diningot kivéve elég szépen kell tolni az alkoholt, hogy ilyen cehhet csinálj átlagban
Azt se értem minek a 90nm-es 70 millás lakás 20M önerővel 2 kicsi gyerek mellett (és mikor volt 70 milla, mert néhány éve még ennyiért elég fasza kertes (iker)házat kaptál, a 90nm-es belvárosi lakások is 40-50 körül mentek)Szóval értem én, hogy el lehet verni nettó 1,3M-et is és van aki mindig addig nyújtózik (legalább) mint ameddig a takarója ér (mindig van drágább ruha, autó, lakás, hobby, stb., kérdés, hogy tényleges igény van rá, vagy csak az "ettől érzem többnek magam" a hajtóerő) de az, hogy valaki nem gondolkodik előre, nem tervez és pénzügyi szempontokat se nagyon mérlegel az nem jelenti azt, hogy ez hazai viszonylatban nem egy kiemelkedő fizu és 1 lakás, 1 autó, 2 gyerek esetén ez alatt már nyomorognak az emberek
Ingatlanból - főleg most - árban és kialakításban határ a csillagos ég, de ha benézel az ingatlanos fórumokba mindenhol az a téma, hogy sok esetben nem kapsz többet a pénzedért, még a "neves" lakóparkok is vagy zsúfoltak, vagy logikátlan a kialakításuk, vagy a lokáció nincs arányban az árral.
OFF vége
-
Mercutio_
félisten
Az utolsó rész nekem kicsit bullshit/marketing, de érdekes cikk.
-
Mercutio_
félisten
válasz
#79563158 #13466 üzenetére
Ugyanezt írtam, a sáv alja amiért egyébként is váltanál.
Ha valaki ezt plafonnak adja meg az magát szivatja.Ha csak egy pofátlanul magas összeget ( sáv teteje) adok meg lehet be se hívnak.
Btw az hülyeség, hogy a HR-es akármennyi az ő kerete az én alsómat fogja ajánlani. Ő ismeri a terület béreit a cégkulturát és azonos munkakörben nem cél a bérfeszültség
De mindenki úgy tárgyal ahogy akar
-
Mercutio_
félisten
Te a fix összegeddel beszorítottad magad egy értékre.
A sáv szimpla tárgyalastechnikai eszköz. Értelemszerűen a sáv alja az a fizu amiért hajlandó vagy váltani/vállalni a munkát, a felsőt, hogy hová teszed a te döntésed. Célszerű mérlegelni a területen mik a jellemző juttatások és milyen összegben, bértárgyalásnál pl erre lehet hivatkozni, ha megkérdezik miért akkora a sáv.
És igen, ami MT szerint "adható" az nem garantált és megszüntethető bármikor, erre is lehet egy bértárgyaláson hivatkozni. -
Mercutio_
félisten
Szerintem itt van némi keveredés.
A klasszikus contractor pozi, az 1 konkrét projektre szól, amit te írsz az a munkaerő kölcsönző cégen keresztüli alkalmazása a munkavállalónak, ami szimpla pénzügyi (1 alkalmazottra eső mutatók javítása, KSZ-ben szereplő többlet juttatások extra végkielégítés, stb. megúszása) jellegű trükközés, kvázi bujtatott munkaviszony. -
Mercutio_
félisten
válasz
arcsin #13353 üzenetére
Tudom kik dolgoznak az építkezéseken mellettünk is van egy
azt nem árt tudni, hogy szakmunkás ott se sok van, a kábelt behúzó, csatornát kivéső figurák sima "pékek", villanyász majd csak a szerelvényezés, kötések elvégzése, dobozok felrakása, bekötés, biztosítótábla szerelésnél jelenik meg.
426os: Értettem amit írtál, de a nagy építkezéseken se keres milla fölött egy villanyszerelő és ott 20-24 napot kell ledolgozni, nem 2-3-at
Ha nem "megszakítja" az ottani melót, hanem rááll ezekre a "kisebb" munkákra és bevállal havi 3-4-et 500k-ért, akkor is 1,5x annyit keres vele mint az építkezéseket. Ez így sima kereslet-kínálati hiéna ár, aztán amikor gazdasági problémák miatt visszaesnek a nagy beruházások és fele annyi szaki kell megy a sírás (lásd. előző válság)
És igen, lehet vele szívás, de pl. a kőműves, helyreállítós munkát sehol nem a villanyász csináljase új, se meglévő rendszernél.
-
Mercutio_
félisten
Nem egészen így volt, de mivel tudjuk, hogy te ide már piálva írogatsz elnézzük neked
bela30: Ahol havi nettó 30k számít, ott leginkább a "van-e valami speciális tudás, ami piacképessé tesz" a kérdés
Érettségi és himi-humi OKJ-ért máshol se fizetnek többet
Az irodai aktatologatáshoz pedig ennyi idősen már a több év gyakorlat elvárás, ha nincs gyakorlat inkább felvesznek egy fiatalt, aki jó eséllyel gyorsabban beletanul és jó esetben informatikai téren is több skillel rendelkezik.
Ez nem kritika, félre ne értsd -
Mercutio_
félisten
válasz
inf3rno #13318 üzenetére
Azzal kezdeném, hogy felmentési kérelmet írnék a covid járvány miatti létszámstop és munkahely megszűnésekre hivatkozva az ösztöndíjjal kapcsolatban illetékes intézménynek.
Aztán ha jól látom alapvetően Cisco-s képzést kapott, ezzel foglalkozó IT valamint telco cégek honlapjainak carrier oldalaira közvetlenül IS regisztrálnék, mivel kínálati piac idején nem biztos, hogy igénybe veszik az állásportálokat.
-
Mercutio_
félisten
Csak a hülyék hálózata alapján fognak téged is besorolni, így lehet pont az ilyen arcok miatt nem vesznek majd komolyan valahol és meg se keresnek, vagy ha igen minden előző munkahelyed/projekted megkérdőjelezik és alaposan kivesézik mikor/hol/mit is csináltál ténylegesen
-
Mercutio_
félisten
válasz
Ruhes_kutya #13009 üzenetére
Kérdés milyen alapokkal/ismeretekkel vágsz neki, mit csináltál eddig, mi tetszett/nem tetszett?
-
Mercutio_
félisten
válasz
FIREBLADE78 #12958 üzenetére
A tipikus furgonos sofőr/futár meló?
-
Mercutio_
félisten
válasz
theuprising #12895 üzenetére
Ott a gond, hogy nem ugyanazt értik DevOps alatt különböző helyeken, innentől a bér önmagában semmit nem jelent
-
Mercutio_
félisten
Fizikailag attól még gondolom létezik az ember
Ha ilyen cégeknél dolgoznék összedobnám rendesen a LinkedIn profilom és azokat a kisebb/nagyobb főnököt akikkel olyan a viszonyom megkérném, hogy LinkedIn-en írjanak ajánlót az adott időszakról (van ilyen funkció, Jahno was my most motivated kolíg, ő húzta legmesszebb az utp-t, stb-stb)
Aztán cv/interjú esetén arra hivatkoznék. -
Mercutio_
félisten
Ha jól emlékszem Dinther kötelező nyári gyakorlatról beszél, ott nem tudom van-e próbaidő, illetve egyáltalán lehetőség egy (egyetemen?) már leadott cége helyére másikat megadni
-
Mercutio_
félisten
Ha valaki manager akkor igenis vegye azt az 1-2 perc plusz fáradtságot a /CV, hogy elolvassa.
Ha valaki nem pályakezdő, akkor igenis vegye azt az 1-2 perc plusz fáradtságot a CV-je gatyába rázására, hogy átlátható/lényegre törő legyen, ne a háború és béke.Az lenne a dolga a managernek, hogy a csapatának a legjobb munkaerőt válassza ki és ebbe nem fér bele ilyen szelektálás.
A "legjobb munkaerő" nem egy egzakt dolog, de talán olyan soft skillek is bele tartoznak már senior szinten, ami nem fér össze a kisregény jellegű CV-vel -
Mercutio_
félisten
válasz
instantwater #12495 üzenetére
Kezdőként szerintem az a dilemma mivel kezdjen, mi mire épül, mit milyen sorrendben érdemes tanulni. A bőség zavara ugyanúgy gond lehet és tévútra vihet, ahogy a kevés információ.
-
Mercutio_
félisten
válasz
bambano #12382 üzenetére
Nem tudom manapság mi a helyzet, de 10+ éve még a kisebbségek szép számmal voltak jelen a környéken (Mikepércs, Sáránd, Derecske, Konyár, Létavértes, Nagykereki, stb.) + az a tipikus vidéki jellegtelen, minden egyediségtől mentes vidéki falukép mindenhol kádárkockák és 80-as évek batár nagy házai váltakoznak, kiegészülve 1-1 düledező hosszúházzal.
-
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
De ki a fenét érdekel a kolozsvári bér, amikor nyelvtudással a jobban fizető azonos nyugati meló elérhető?
Btw Kolozsváron azért a bérért csak olyan helyi munkavállalót fog kapni aki még nem húzott el valamilyen okból nyugatra.
Ha társalgási szinten (tehát egy nemzetközi csapatban, vagy külföldi ügyféllel problémamentesen ) tudsz angol/német nyelven és van az adott fejlesztői pozinak megfelelő tapasztalatok, üzemeltetői poziban a kellő certek vagy sokév igazolható tapasztalat érdemes külföldi állásokat pályázni. A mindenhez IS értek óvatosságra inti a cégeket, tehát érdemes a releváns munkákat felsorolni és utánuk a többit mint "egyéb projektek"
ysengrin: Barcelona piszok drága lakhatás szempontjából. Spanyolban magas a munkanélküliség (volt ennek okairól index cikk) de kétlem, hogy jelentős köztük az IT-s.
grizlisandor: Bruttó bérigény X - Y között az egyéb juttatások függvényében.
-
-
Mercutio_
félisten
Jól kell tudni eladni magad és a megfelelő helyekre kell pályázni. + ha külföldre küldés is játszik, akkor oda, ahol ezért a hazai fizu mellett költségtérítés+kiküldetési fejpénz is jár.
Bruttó 600-nak 399 a nettója idén, az a nettó 200-nak "csak" a duplája (és a nettó 200 az bruttó 300, ennyiért nem a diplomás és/vagy medior/senior szakik, de még a pályakezdő diplomások se vállalnak ma munkát pesten
)
-
Mercutio_
félisten
Skacok, AH-tól van valaki, vagy van ott kontaktja?
-
Mercutio_
félisten
Valamit esetleg figyelmen kívül felejtettem?
Ja, például az információ áramlást. A többszöri 1/2 év melót nehéz kidumálni, ahogy azt is ha kimarad a cv-ből.
+ Több cégnél próbaidő után kifizetik a fejpénzt, de ha nem tölt legalább 1 évet az ajánlott ember a cégnél időarányosan visszajár belőle. (és ha ez gyakori lesz, abból levonja a munkáltató a konzekvenciákat a HR-cégről) -
Mercutio_
félisten
válasz
Sempronius89 #11777 üzenetére
+1
-
Mercutio_
félisten
Lefordítom: 20 évvel korábbi állapotról/rendszerekről/munkamódszerről van tapasztalatod, az akkori munkavállalókat, azok mentalitását, motivációs módszereit ismered, azaz minden amit tudsz elavult. Téged el kellene küldeni sok tréningre, a KFC-st max olyanra amin a különbséget lenyomják pár órában.
Tippre ilyen szintű vezetői poziban is elvárás már jó ideje az ilyen láncoknál is 1 diploma...
-
Mercutio_
félisten
Egyrészt keresnie kellene olyan kisebb de profi fejvadász céget, ahol nem csak egy CV az adatbázisban, hanem van egy előzetes interjú, ahol felmérik a képességeit (nem tudom pénzügyi szektorban van-e ilyen)
Másrészt testre kellene kicsit szabnia és meghúznia a CV-jét, + ahogy a többiek írták, kort, születési adatokat (ha van lakcímet) törölni belőle. -
Mercutio_
félisten
válasz
grizlisandor #11732 üzenetére
Ahogy hallom a helyi földhivatalokban elég sokan felálltak (végkielégítést igénybe véve, ofc) és nagy az emberhiány, én - ha ragaszkodsz az állami/önkori szférához - ott néznék szét
-
Mercutio_
félisten
válasz
instantwater #11703 üzenetére
Én pedig az általad először kommentelt hsz-omban Nimród hsz-ére válaszoltam....
Jhonny06: Persze, nem pénz, de még mindig ott akadnak el a kezdők, hogy honnan tudják melyik a jó, mi milyen sorrendben kell nekik, stb.
-
Mercutio_
félisten
válasz
instantwater #11701 üzenetére
...és a legtöbben megvették.
VS.
érdemes ingyenes online kurzusokat csinálni -
Mercutio_
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- TP-Link TD-W9980B dualband Router / modem szinte új, pormentes, dobozban
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest