- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
csibi826 #2097 üzenetére
nem. kiválasztottak valakit, de az illető meggondolta magát. nem a cég változtatott a véleményén, hanem a jelentkező. van olyan is, hogy szól a főnökének, hogy felmond és a főnök inkább ráígér, mintsem elveszítse a dolgozóját. vagy olyan, hogy beadja a munkakereső több helyre, de egy kevésbé preferált helyről hamarabb kap választ, mint egy másikról, ami neki jobban tetszene. ilyenkor visszamondja a lefixált helyet is.
erre számítanak a hr-esek, ezért nem égetik fel a hidakat a többi kiválasztott felé. ezért van az, hogy esetleg hónapok múlva szólnak, hogy mégis kellesz (ez a ritkább), meg az is, hogy hónapok telnek el, mire kinyögik a nem választ is.
-
doc
nagyúr
válasz
Strix Aluco #2094 üzenetére
mit veszithetsz?
-
csibi826
csendes tag
Üdv
Bő három héttel ezelőtt úgy tünt szerencsém lesz. Két helyre is behívtak, és mindkettő szimpatikusnak tünt.
Egyik egy bp-i szoftverfejlesztő cég, ahol a munka a cég által fejlesztett sw. termékekhez kell támogatást nyújtani, másik helyen IT operátori/helpdesk-es tevékenységet kell végezni, vállalati környezetben.
Pestről mai napig nem kaptam visszajelzést(11 napja volt), gondolom halott ügy, bár a "jól sikerült" kategóriába soroltam azt az interjút.
A másiknál a második körbe is bejutottam, ahol az elején közölték, hogy a három "kiválasztott" egyike vagyok.
Itt egy bő órás szakmai beszélgetés volt, és egy rövidebb írásos tesztet kellett kitölteni. Azon kívül, hogy kissé stresszes voltam a beszélgetés alatt, úgy gondoltam hogy van esélyem. Mivel sokat vártam a válaszra(tegnapig), rosszat sejtettem. "sajnos nem téged választottak-lehet, hogy senkit-" volt a rövid válasz. Erre röviden reagáltam, majd a "lehet hogy te is bejöhetsz még a bevállalsz egy nap teszt munkát, ugyan is te voltál a 3. kiválasztott" válasz érkezett, itt tartok most. Hát nem igazán tudom mire vélni ezeket a válaszokat. Most akkor háromból senkit? Vagy még nem döntöttek? Jó vagyok vagy mégse vagyok jó? Nem értem, nem értem ezt a hozzáállást. -
Strix Aluco
aktív tag
Sziasztok,
Ne nevessetek ki, nem viccnek szánom a kérdésem: szerintetek, ha 16 évesen nyári munkára jelentkeznék olyan számítástechnikával foglalkozó céghez, amely egyébként nem hirdeti a fenti lehetőséget, van-e egy fikarcnyi esély is arra, hogy egy jó e-mail-lel legalább azt elérjem, hogy válaszoljanak, akár egy szolid "nem"-mel?
Tudom, 16 évesen örüljek, hogyha a Tesco vagy McDonald's féle multik körforgásába bekerülhetek, de nagyon érdekel az informatika (elsősorban hardver) és ezzel is szeretnék a későbbiekben foglalkozni.
Fizetés? Már fel sem hoznám, anno édesanyám éhbérért dolgozott a Vörös Csillag Traktorgyárban hasonló-idősen, és mégsem lázongott ellene, így nekem sincsenek elvárásaim.Köszönöm a válaszotok,
üdv: Str.A -
Mawyx
őstag
Barátnőm mondta, hogy próbáljam meg, mert kicsiny városunkból jópár embert felvettek, 60km-re bejárnak dolgozni és nem beszél nyelvet, én anno gimiben tanultam, ezt bele is írtam, hogy alapjaim vannak és vállalom a tanfolyamot+kis angol. Ehhez képest be se hívtak. Némelyik embernek rohadt nagy mázlija van. Egyik állítólag német szállítólevelekkel mahinál és nem is tud németül.
-
kispéé
senior tag
Azt hiszem 2 éve volt, amikor még toborozták az embereket gőzerővel, több pozícióra küldtem el az önéletrajzom, már nem tudom melyikre hívhattak be, de műszaki munkára jelentkeztem. Telefonos interjú akkor nem volt, hanem személyesen kellett ott helyszínen beszélni németül, de abban sajnos kudarcot vallottam, pedig akkor azt ígérték, hogy visznek mindenkit nyelvoktatásra. Volt ott egy német mérnök akinek bemutattak majd csináltattak velem egy tesztet, meg ált. beszélgetés volt.
-
doc
nagyúr
válasz
ClayMore #2087 üzenetére
itt tobb kerdes is felmerul...
1) melyik munkahelyen dolgoznal szivesebben?
ha szeretnel mar elmenni a mostani helyedrol valami miatt, akkor akar ugyanannyi fizetesert is megerheti, mig ha jol erzed ott magad, akkor igenis fizessek meg ha el akarnak csabitani...2) NE azt nezd, hogy mennyire 'egyszerubb' a munka amit vegeztetni akarnak veled, hanem azt, hogy a szakmadban mennyire vagy jo! ha neked van komoly tapasztalatod adott teruleten, akkor fizessek meg a jo szakembert...
3) ha az interjun annyi penzt mondasz, amennyit kapni akarsz, akkor annak rendesen ala fognak ajanlani
szoval mindig tobbet kell mondani, ha te 300-ert mar valtanal, akkor kerj 350-et. a legrosszabb esetben maradsz a mostani helyeden, de sokkal valoszinubb hogy vagy megadjak amit kersz, vagy ha sokalljak, akkor ajanlanak kevesebbet
-
ClayMore
aktív tag
helyzet: egy francia élelmiszer ipari vállalathoz megyek interjúra.
a helyzet a következő most foglalkozom csak vegytiszta munkavédelemmel egy 2200 fős gyárban. autóipar DE a munkavédelemnek is csak 2-3 területét csinálom nem az összeset.
ahová megyek ott 170 emberre kéen majd csinálni a TELJES munkavédelmet ÉS még a környezetvédelmet is.
ÉN szerintem emiatt a felelősség ennél a francia cégnél jóval nagyobb lenne. ÉN emiatt azt gondolnám h logikus h minimum 30-50%-kal többet kérek mint amit pl most kapok (átlagos a fizum a szakmához képest).
DE lehet hogy ez a francia cég meg úgy gondolkodik h autóiparból élelmiszer iparba váltani kevésbé macerás munkavédelmi szempontból (kevesebb veszélyes gép, kevesebb emelőgép, kevesebb vegyi anyag, stb) + elég kevés alkalmazott. Emiatt lehet, hogy ŐK meg beintenek ha kérek pl 270-320 nettot.
Szerintetek?
-
kispéé
senior tag
Elméletben így működik igen. De gyakorlatilag hülyeség az egész, a szűrést egy szakember is el tudná végezni ha akarná, sőt, ő talán jobban tudná, hogy mire kell figyelni, hangsúlyozom, a műszaki,mérnöki oldalról beszélek. Itt szinte teljesen fölösleges a HR.
Sajnos jó példát nem tudok róluk mondani, inkább csak rosszakat, a legrosszabb számomra a kecskeméti mercedes interjú volt, ott nyalnom kellett volna keményen, de valahogy nem látták bennem a hajlandóságot erre.... -
bambano
titán
ideális esetben a hr nem szakemberséget szűr, hanem azt, hogy emberileg ki alkalmas oda és ki nem. szakemberséget max. az objektíven eldönthető dolgok szintjén szűr (kell diploma, van-e neki vagy nincs, x év gyakorlat kell, megvan-e, stb).
egy igazi jó hr-es két perc alatt kibogozza a testbeszédedet, további 1 perc múlva már tudni fogja, hogy hol kamuztál az önéletrajzodban, milyen ember vagy, stb. a többi csak időtöltés. persze igazi jó hr-es ritka, mint a fehér holló.
-
válasz
Jhonny06 #2080 üzenetére
Nem feltetlen. A HR-en atjutni kell, nem megfelelni nekik. En eleg sokat interjuztattam, szerencsere jo HR volt elottunk -- az o dolguk nem elsosorban az, hogy eldontsek, ki a jo szakember, hanem az, hogy ki nem. Tehat szurnek, nem kivalasztanak (idealis esetben). A kivalasztas a cegnel dolgozo szakemberek dolga.
-
amargo
addikt
válasz
Jhonny06 #2080 üzenetére
Cserébe, amikor megkérdezik, hogy meséljek az eddigi munkáimról, a rám szánt idő 90%-át elnyomjuk, aminek az eredménye csak annyi, hogy felírja a címszavakat.
Ezért nem értem, hogy hr-nek miért kell elmondanom, mert számára nem hiszem, hogy információ lenne.. helyette inkább egy kompetens személlyel is megbeszélhetném ezeket. -
bambano
titán
amely motivációs levél egyébként nem ér semmit. régen ezt kísérő levélnek hívták és arra használták, hogy olyan nagy cégeknél, ahol egy postabontó volt, tudja a dolgozó, hogy a beérkezett levelet hova kell házon belül továbbítani. ezt egyébként szépen leírják a Jótanácsok internyúzóktól c. könyvben, érdemes elolvasni.
én akkor adtam fel minden reményemet, amikor a hr-es ott helyben az interjún megcsinálta a horoszkópomat és ez alapján döntött, hogy nem felelek meg.
-
kispéé
senior tag
válasz
bambano #2077 üzenetére
I see.
Amit egyébként leírtál pár hsz-szel visszább a HR-esekről teljesen igaz, legtöbbször egy teljesen alkalmatlan fiatal csajszit raknak ebbe a pozícióba és fingja sincs semmiféle műszaki dolgokról (mint pl. az én esetemben a gépészetről) és csak a papírok alapján szűri le, hogy én mennyire vagyok szar ember, hiába küldözgetem a CV-met még fel sem hívnak. Pedig én úgy érzem helyt tudnék állni kezdőmérnökként. Ki kell nyalnom a s**gét mindenféle bullshit motivációs levéllel hogy egyáltalán méltóztatna felhívni... -
j0k3r!
senior tag
válasz
bambano #2074 üzenetére
koszonom szepen a valaszod. pontosan ilyenekre gondoltam, mint peldaul ez a "koltozesi hajlandosag". pest megyeben lakom, viszont budapest a cel. teljesen igazad van, hogy ok honnan tudhatnak, hogy en fel szeretnek koltozni pestre, ha nem irom bele.
termeszetesen a tobbi dolgot is megfogadom, a helyesirassal kapcsolatos reszben is teljesen egyetertunk. olvastam mar cv-t, amiben volt hiba (akar typo), es ilyenkor valahogy fejben az ember mar elrakja magaban, hogy meg erre is keptelen valaki, hogy azt a par sort normalisan leirja.
ha van valakinek meg ilyen tippje, akkor johetnek meg
-
bambano
titán
ha fejvadászhoz vagy közvetítőhöz küldöd, akkor docban (nem docx és nem pdf), mert a fejvadász ki fogja szedni belőle az elérhetőségeidet, mielőtt továbbküldi (hogy a munkaadó ne tudjon téged megkeresni az ő kikerülésével).
ha közvetlenül céghez, akkor lehet pdf is. azt érdemes lenne megtudni valahogy, hogy melyik önéletrajz formátumot preferálják, a fejvadászok zöme az amcsit, annak ellenére, hogy van rá hivatalos szabvány, europass néven. ha ráérsz, csináld meg mind a kettőt. az amcsi/hagyományos az eddigi tapasztalatokat domborítja, az eddigi karrierrel, az europass a képességeket, mit tanultál az eddigi karriereden és ezzel mire vagy képes.
pályakezdőként nem tudsz munkatapasztalatot kiemelni, hacsak nem volt a tantervben kötelező üzemi gyakorlat. maradnak a releváns hobbi projektek. a tanulmányoknak nyilván benne kell lenni. ha a hobbi projekted elérhető a neten, akkor érdemes berakni referenciának.
a privát magánvéleményem az, hogy nagyjából teljesen mindegy, mit írsz, soha nem fogod kitalálni előre, hogy az adott hr-esnek aznap, amikor a kezébe veszi a papírodat, éppen mi a hasfájása. következmény: a sok karrierportálon meg álláskeresőn tolt "okosságok" sz.t sem értnek a valós életben.
gondot szokott okozni:
- ha távol laksz. lakcímet muszáj írni bele, de ha nem ugyanott vagy, ahol a leendő munka, akkor hangsúlyozni kell, hogy hajlandó vagy költözni
- túl fiatal/öreg, stb. vagy. ezért nem feltétlenül kell születési dátumot írni, más kérdés, hogy pályakezdőként az oktatásod dátumai alapján azért ki lehet találni, hogy mennyi az annyi
- gyerek: akár törvénytelen, akár nem, nőknél szokták bolygatni a kérdést. tehát a gyerekvállalást, családalapítást a tervek között távolinak kell feltüntetni
- én szoktam hangsúlyozni, hogy nem cigizek.
- szerintem nem kell fénykép, bár sok pályázat megköveteli. majd eldöntöd, hogy raksz-e bele, de ha igen, az minőségi igazolványkép jellegű legyen.szerintem a legfontosabb megszívlelendő tanács: hibátlan helyesírás. mégegyszer: HIBÁTLAN helyesírás.
-
j0k3r!
senior tag
hello!
oneletrajz iras elott gondoltam itt is korbekerdezek par dolgot:
- milyen formatumban erdemes(ebb) elkuldozgetni? (docx, pdf, stb.)
- palyakezdo leven, gyakorlatilag itthoni hobby projecteken kivul nincs sok referenciam. ilyenkor mit erdemes kiemelni? esetleg a felsooktatasban tanult dolgokat?
- esetleg van-e valami, amire kulon erdemes odafigyelni, megemliteni?a palyazando allas webfejlesztoi munka volna, remenyeim szerint asp.net-ben.
elore is koszonom szepen a valaszt.
-
kovsol
titán
Tudja valaki mire lehet számítani Lufthansanál első körben miután behívtak? HR -es hölgy azt mondta, hogy fél órás lesz csak, szóval ez alatt túl sok tesztet nem töltethetnek ki velem. Azt mondta angol elbeszélgetés mindenképp lesz. Erre jelentkeztem amúgy.
-
peterszky
őstag
válasz
PazsitZ #2067 üzenetére
Manapság szerintem már elég közismert, de ennyi elég is, ez nagyon off meg kényes téma, talán kár is volt felhoznom.
De hogy legyen is valami értelmes tartalom, ne csak szemeteljek. Régóta olvasom a topikot, most leírnám a saját történetemet.
Még a gimnázium alatt jött a nagy kérdés a hogyan továbbról, a matekot szerettem, így annak néztem utána, hogy ilyen irányban mi az, ami érdekelhetne, így végül az ELTE Informatikai Karára jelentkeztem programtervező informatikus képzésre (kb. nulla programozási ismeretekkel). Negatív pont, hogy az évfolyamomnak nem volt kötelező gyakorlat előírva és mint tudjuk, lustaság fél egészség...
Egyszer elmentem az FHB Bankhoz egy három hetes programra, de a második hét után otthagytam, mivel egyáltalán nem foglalkoztak velem, kaptam egy IBM refereniciakönyvet, hogy olvasd, aztán hajrá.
Sajnos a tanulmányokkal kicsit megcsúsztam, de szerencsére nem adtam fel (pedig volt egy-két olyan pont, ahol elgondolkoztam rajta), így eljutottam a keressünk témát a diplomamunkához pontig. Abban biztos voltam, hogy nem akarok oktató által kiadottat, mert azok annyit is érnek, így a való életbeli problémák keresése felé indultam el. Itt futottam bele az olykor nagyon hangoztatott "itthon csak ismerőssel lehet" dologba, kérem szépen, ez azért nem így van. Egy nemzetközileg igen elismert adatmentő vállalat tulajdonosához volt közvetlen link, ahol várják is a végzős hallgatókat, na itt konkrétan nem is reagáltak a HR felől (én meg nem erőltettem, mert nem szeretem az ilyen nyugi, majd betolunk oda dolgot). Ezután BME állásbörze, direkt mindenhol rákérdezés a témavezetésre és mellette a munkára is. Kb. tíz helyre leadtam az önéletrajzomat és vártam a "sültgalambot".
Visszajelzés sehonnan nem érkezett egyelőre, én pedig kaptam egy email címet egy cégvezetőhöz, ahol elvileg szívesen fogadnának. Másnap írtam neki egy emailt, öt perc múlva felhívott telefonon, hogy ha ráérek, akkor aznap várnának egy beszélgetésre, természetesen ráértem
Bementem, egy pár percet beszélgettünk, hogy kb. mit hozok az oktatásból (címszavakban), milyen témában tudnának elhelyezni, valamint persze azt, hogy egyelőre ez "robot" lenne, de ha tényleg hasznukra leszek, akkor anyagi elismerés is lesz. Mivel ekkor a határidők is egyre közelebb voltak és kb. mindegy, hogy itthon vagy ott ülök "ingyé", így vállaltam, másnap kezdtem is.
Nagyjából egy fél évet voltam ilyen helyzetben, elkészült a szakdolgozatom. Egy-két jelet észleltem, hogy esetleg ott tartanának. Az állásbörze után két hónappal egy helyről felhívtak, hogy aktuális-e még, azt lemondtam, meg egy helyre hívtak volna tesztre, azt is kihagytam. Szerintem márciusban "dőlt" el a sorsom, az egyik srác, aki abban a projektben dolgozott, amiből nekem összejött a szakdolgozatom, kilépett. Ezután volt egy beszélgetés, ahol elmondták, hogy elégedettek a hozzáállásommal és azzal, ahogy beletanultam egy-két dologba és szeretnék, ha legalább júliusig maradnék, természetesen már alkalmazottként (azaz alvállalkozóként). Mivel nagyon jól éreztem magam és úgy érzem, hogy be is illeszkedtem, valamint a munka is érdekes, ezért nem volt kérdéses, hogy elfogadom-e az ajánlatot.
Mint a linkből már láthattátok, pénzügyi terület, azon belül is a bankszektor. Az egyik nagyobb itthon is megtalálható pénzintézetnek dolgozunk, feladatkör: fejlesztés/tesztelés/hibakeresés (C++, SQL, PL/SQL, Java, Oracle Forms & Reports), support, tervezés.
Ami miatt szüleimnek nagyon hálás vagyok, hogy olyan feltételeket teremtettek eddigi életük során, hogy "megengedhettem" magamnak azt az ingyen fél évet, ami a szakdolgozat elkészültéig kellett, a nyáron természetesen sikeresen államvizsgáztam is.
Ami talán kicsit tanulság, hogy viszonylag "átlagként" (az egyetemen nagyjából annak gondoltam magam) is szinte csak rajtunk múlik, mit érünk el, ha jó a hozzáállásunk és azért van egy kis sütnivalónk, akkor elérhetünk sok mindent.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Mercutio_ #2066 üzenetére
Igen, ezért is írtam, hogy állásfüggő. A kolléga nem igazán fejtette ki, hogy milyen munkakör, bár gondolom ahol HR-es van, ott azért valószínűleg nem mosogatásról van szó. Én mindenképp csinálnék, pont azért, mert sose lehet tudni, hogy éppen mi dönt a kiválasztásnál. És évi párezres költségről beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
PazsitZ
addikt
Kétlem, hogy nagyon túl kellene misztifikálni a dolgot.
Keresztnév - vezetéknév mondjuk sima alap.
Ha kell (már foglalt) raksz mögé mondjuk valamilyen számot (születési év vagy hónap-nap, bármi, ami tetszik), ez még szerintem egyáltalán nem probléma, főként érhető egy gyakori név esetén.
Ez szerintem így teljesen jó.Nyílván a pussymagnet@, badassmotherfucker@ és egyéb kreatív társai nem javasoltak.
Ezen túl mondjuk jobban preferált egy gmail/yahoo/hotmail, mint egy köztudottan megbízhatatlan pl. citromail.
Persze jól mutathat az előttem említett saját domainhez tartozó email is.[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
A Google Mail határeset, de ha olyan jellegű a szakmád, akkor esetleg csinálhatsz magadnak egy portfóliót, regiszrálsz domain-t a saját neveddel, ahhoz járni fog e-mail cím is, az már a komolyabb kategória. Esetleg valami T-Online-os (Home), de semmiképp ne ilyen citromail, freemail.
Egyébként a munka komolyságától függ és azt se hiszem, hogy valakit emiatt ne vennének fel, de azért nem árt odafigyelni a részletekre. Nem vagyok HR-es, de ezt még így magánemberként is megmondom, hogy igen, mérföldekkel jobban mutat egy saját domain, mint bármi más.
Olyan szolgáltatót kell keresni, ahol még nem foglalt a neved, de szerintem semmi egyéb ne legyen a címben. A születési év, egyéb hülye nicknevek a lehető leggázabb kategória, akkor már inkább egy sima citromail-es cím, ha ott szabad a neved.
[ Szerkesztve ]
-
Tv
senior tag
Sziasztok
Nem vagyok álláskereső van munkahelyem, nem is akarok váltani, csupán érdeklődnék egy kérdésben. Sokat hallani az utóbbi időben, hogy HR-esek már akár egy E-mail cím alapján is döntenek egy munkavállaló komoly/komolytalanságáről. Ha valaki jártas ebben, pár dolgot leírhatna, hogy mi esetleg ami nyerő/nem nyerő.
Például születési évet tartalmazza-e a cím (elég gyakori dolog), vagy ha foglalt a neve (mint azonosító) az embernek pl. a gmail-nél, akkor milyen egyéb kiegészítést tennétek mellé, mi nem idétlen. Nem is konkrétan álláskeresésre gondolok, hanem ha bármilyen hivatalos ügyet e-mail-ban intéz az ember. -
Phvhun
őstag
Február 19-20 között lesz az Óbudai Egyetem Állásbörzéje.
Aki műszaki területen keres állást, az mindenképp nézzen utána és jöjjön el.
http://allasborze.uni-obuda.hu/ -
F34R
nagyúr
Valaki nem tud Heves Megye-ben olyan gyaregyseget ami mostanaban hirdet felvetelt?
Lehet tobb ceg is akar PM-be. -
Directors
senior tag
Kecskeméten lesz az interjú. Azt mondták.
Egyébként van egy olyan érzésem,hogy nem a jelentkezésemre reagáltak.Csak mert kb 3 napja regisztráltam be magam és most a hölgy nem azt mondta,hogy érdekli-e még a megpályázott pozíció hanem mondta,hogy lenne egy villanyszerelői pozíció és érdekli-e önt.
[ Szerkesztve ]
-
Directors
senior tag
válasz
Directors #2050 üzenetére
Egyébként a munkavégzés helye az Kecskemét lenne(gondolom). Az interjú is Kecskeméten lesz. Valahogy szerintetek nem lehet ledumálni,hogy Szolnokra kelljen menni interjúra?
Jóval költséghatékonyabb lenne. Persze ha nem lehet azt is megértem.Meg tavaly év vége felé jelentkeztem én erre az állásra de semmi visszajelzés nem volt.
Most pedig újból jelentkeztem de már egy javított önéletrajzzal.
Egyáltalán tudom,hogy melyik tetszett nekik?
Vigyek magammal kinyomtatott önéletrajzot? Vagy lesz náluk majd?[ Szerkesztve ]
-
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Behívtak a Trankwalderhez interjúra.
Van valami ötletetek milyen kérdéseket kaphatok?
Meg nem tudom,hogy teljesen kiöltözzek vagy hogy legyen.Nem igazán érzem magam jól öltönyben.
Villanyszerelő pozícióról lenne szó.Te jó ég,hogy izgulok. Mi lesz velem holnap.
-
Mawyx
őstag
A webes tesztelő mit csinál konkrétan? Milyen programokat használ és milyen tudás kell hozzá?
3 műszakos munkarend van írva. -
PazsitZ
addikt
válasz
Royalkrisz #2043 üzenetére
"Engem ezért nem vesznek fel"
Remélem a motivációs levelet azért jobb helyesírással és megfogalmazással adod be.
-
Royalkrisz
csendes tag
A fent leírtak jók de a megjelenés valamilyen szinten számít.Ha esetleg van piercinged az vedd ki.Tőlem ez volt a 3 kérdés hogy kivenném e mivel az ő ügyfeleik nem mindegyike kultiválja az efféle megjelenést.Emelet ha kérdezik hogy értesz egy általad nem ismert dolgokhoz akkor légy őszinte úgyis kiderül hogy nem vágod s mond hogy szívesen meg tanulnád.Lássák hogy nyitót vagy az új szakmai irányok felé.Az önéletrajzodba
írd bele mindent amit dolgoztál még ha nem is szakmai hogy lássák nem egy otthon ülős vagy aki várja a sült galambotA másik remélem van jogsid mert sajna manapság már fontos.Engem ezért nem vesznek fel na meg hogy pálya kezdő vagyok.Szóval kívánók sók sikert.
-
KMan
őstag
Gépészmérnök + angol nyelvtudás 0 év munkatapasztalattal az én ismerőseim 200.000 Huf nettót keresnek, és nem ritka a bruttó 400.000 Huf is 10 év tapasztalattal... Meg nagyon gyorsan eltudsz helyezkedni vele
Tehat egy kezdo mernok kap kb brutto 300k-t havonta. Ez mondjuk realis, ha egyedulallo, albi+rezsi+benya=100k/ho siman.. De abbol a br. 300k-bol csak 10 ev alatt lesz 400k? Es az inflacio, stb, stb.. ?
-
csibi826
csendes tag
válasz
Jhonny06 #2034 üzenetére
November végén pl. a GDF egy kibérelt termében minimum hatvanan írtuk a tesztet(az előadóterem tele volt). És ez a második turnus volt aznap.. Voltak olyanok, akikkel azelőtt pár héttel a Doclerholdingnál írtam felvételit.
Azt nem tudom, hogy ki minek nevezi magát, de azt saját magam tapasztalom, hogy egy-egy rendszergazda állásra min. ötven-száz ember jelenkezik. Abban osztom véleményed, hogy az OKJ gyárak által termelt papíron informatikusok a piacon nem sokat érnek. Ez sajnos igaz, az iskolában - ahol korábban dolgoztam - is folyt rendszerinformatikus képzés, hát jópáran voltak akik, csak a diákigazolványért meg a családi pótlékért jártak be. Ja és a counterstrike-ot se felejtsük :-) -
törölt tag
Igen.. ez itt a nagy gond. Konkrétan semmihez.. Kreatív se vagyok, kézügyességem egyenlő a nullával, beszédkészségem f.s. Mondjuk az utóbbit, lehet, hogy lehetne fejleszteni valahogy.
Általában, ha keresek neten valami melót, akkor az első feltételnél nem is olvasom tovább vagy max csak poénból. Mindenhova felsőfokú végzettség, jó beszédkészség, "28 év" munkatapasztalat és a többi..
-
Jhonny06
veterán
válasz
csibi826 #2031 üzenetére
"Talán az nehezíti meg az elhelyezkedést, hogy irdatlan mennyiségű informatikus van a piacon."
Egyáltalán nincs, sőt. Maximum magát annak mondó, de hozzá nem értő van sok a piacon. Normális hozzáértéssel pillanatok alatt lehet munkát találni az IT szektorban. Az, hogy a kvalitásodnak nem megfelelő állásra jelentkeztél, megint egy más történet..
-
törölt tag
Szerintetek, egy sima érettségivel és nem túl sok ismerőssel - ezáltal 0 protekcióval - melót találni lehet az országban ?
Azt, hogy hova, mit csinálni, nekem mindegy, csak legyen. A fizetésem se haladná meg ezek szerint a minimálbért túlságosan, de mindegy. -
csibi826
csendes tag
válasz
Jhonny06 #2028 üzenetére
Nem vagyok specializálódva, microsoft alapú hálózatot üzemeltettem, a 200 gép 3 telephelyen volt elhelyezve. Az idő közbeni bővítéseket(új irodák, új géptermek)magam végeztem, kábelezéstől kezdve installáción át az átadásig. Microsoft Serveres környezetben jó erős közepes szinten vagyok, szóval nem értek mindenhez, de azért mégsem nevezném pitinek az eddigi munkámat. Voltam szervízes, dolgoztam internet szolgáltatónál.
Talán az nehezíti meg az elhelyezkedést, hogy irdatlan mennyiségű informatikus van a piacon. -
csibi826
csendes tag
Sziasztok
2003 óta foglakozom informatikával, ebből egy évet szervíztechnikusként, nyolc évet rendszergazdaként dolgoztam, utóbbit egy vidéki iskolában, ahol kétszáznál is több gép volt. Sajnos tavaly május óta megszünt a munkám(megszüntették)az azóta eltelt nyolc hónapban folyamatosan munkát keresek. Ez idő alatt megpályáztam száznál is több bp-i állást, ebből összesen hét alkalommal vettem részt a felvételi eljárásokon. Ezekből mindössze kettő volt olyan "elbeszélgetős" fajta, a többi kivétel nélkül tesztírás jellegű volt. Ezek a tesztek általában eléggé nehezek, a témakörök szinte rendszermérnöki szintű tudást feltételeznek, ez jellemző az összes multinál. Egy-egy kiírt állásra rengeteg jelentkező van, esélye a bejutásnak szinte nulla.
Nektek milyen tapasztalatotok van az informatikai álláskeresés kapcsán?
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Jelentkeztem most állásközvetítőnél(fejvadász cégen) keresztül pár állásra.
E-mailen keresztül jelentkeztem.Írni szokták,hogy írjuk le a pozíció megnevezését és illetve a hivatkozási számot.
Kinek mekkora sikerrel szokott ez így működni,hogy értesítik is?
Van annak értelme,hogy az ember inkább beballag pl. a trenkwalderhez és ott beregisztráltatja magát majd egyből mondja is,hogy egy neki szimpatikus állás tetszene is.
Nem tudom különbséget tesznek-e azok között akik csak a neten jelentkeznek egy állásra és beregisztrálja magát vagy megjelenik a cégnél és ott regisztráltatja magát és jelentkezik egy állásra vagy akár többre is. -
Lacces
őstag
válasz
Cimbooora #2021 üzenetére
CNC + Gépészmérnöki diploma?
Mi felénk, van 2 éves gépészmérnöki mérnökasszisztens OKJ (ott van ez a két dolog, gépgyártástechnológus meg alap CNS ) és ezt a 2 évest képzést a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki karába beszámítják...
CNS-sek aránylag nem keresnek rosszul, nettóban 130.000 Huf jó pénz, persze multinál. Külfüldön olyan fele fizetés egy Senior Gépészmérnöknek. (Öcsém most épp ebben van benne, meg valszeg programozóiról én is erre váltok)
Gépészmérnök + angol nyelvtudás 0 év munkatapasztalattal az én ismerőseim 200.000 Huf nettót keresnek, és nem ritka a bruttó 400.000 Huf is 10 év tapasztalattal... Meg nagyon gyorsan eltudsz helyezkedni veleDe ha ívhegesztő is akarsz lenni, akkor azt érdemes Gépészmérnöki diploma után megtanulni mint féléves képzés.
-
Cimbooora
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik, de jelenleg ezt találtam legmegfelelőbbnek.
Megszeretném kérdezni, hogy szerintetek manapság mivel érek többet.
(Mind fizetésben, és elhelyezkedésben)
Gépgyártás technológus + egy Gépészmérnök diploma (Óbudai Egyetem)
VAGY
hasonlóképp gépgyártás technológus papír + OKJ-s CNC-gépkezelő papír + Bevontelektródás kézi ívhegesztő, Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő, Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő (ezek OKJ rész-szakképesítések). -
sss
őstag
válasz
PazsitZ #2015 üzenetére
Olyan állás volt ahova juniorokat is várnak, mellesleg tesztelői, és az álláshirdetésben szó nem volt arról, hogy programozói ismereteket is elvárnak. A kérdésem inkább arra vonatkozott, hogy ez a "C++ nyelv alapfokú ismerete" helyett inkább valahogy máshogy kellene megfogalmazni azt, hogy suliban tanultam pár félév C++ -t.
-
PazsitZ
addikt
Megpályáztam egy tesztelői állást, és jött a válasz, hogy ehhez az álláshoz nem elég a C++ nyelv alapfokú ismerete.
Alapvetően olyan állást kell megpróbálni elsőnek keresni, ahol junior fejlesztőt (is) keresnek, azután lehet feljebb lépni...
Mert bár nem ragadtál le a for ciklusnál, de akkor is kellene betanuló idő. Most, h ez mennyi, az más kérdés. Gondolom ezt az a cég nem vállalja, hogy "kineveljen".Lacces (#2013):
Én pont nemrég váltottam. 3 éves PHP webfejlesztői tapasztalattal rendelkezem.
Durván fél éve a PHP mellett kisebb projektek keretében Java web alkalmazások fejlesztésével is foglalkoztam.
Így a kellő releváns webes és kisebb Java tapasztalattal sikerült egy Java-s poziciót elnyernem, bár a dolog még nagyon friss, ugyanis a próbaidőmet töltömszóval, h mennyire könnyű, majd még csak kicsivel később fogok tudni nyilatkozni
.
-
sss
őstag
Rengeteg java fejlesztői álláshirdetés van fent neten (Bp-n meg főleg), szóval ha értesz hozzá, akkor nem lehet probléma.
Más. Nekem az önéletrajzzal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Amiket az egyetemen tanultam programozási nyelveket (amiket az eddigi munkahelyeimen nem használtam "élesben"), azokat hogy tüntessem fel a cv-ben?
Ilyet írtam bele: "C/C++ programozási nyelvek alapfokú ismerete"
Megpályáztam egy tesztelői állást, és jött a válasz, hogy ehhez az álláshoz nem elég a C++ nyelv alapfokú ismerete. Nyilván sosem dolgoztam C++ fejlesztőként, de azért csak tanultam ilyesmit (template-ek, metaprogramozás, traits, stb.), szóval kicsit úgy érzem, hogy ezt az "alapfokú ismeretet" úgy értelmezik, hogy a for ciklusoknál leragadtam.Szóval, hogy kéne ezt beleírni az önéletrajzba?
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Van egy elég nagy problémám... Szeretem a Java nyelvet, saját projektet abban akarok/szeretnék megvalósítani (webes projekt, spring mvc, grails). Jelenleg PHP-ban dolgozom... Sulit levelezőn csinálom. (utolsó tanév)
De sajnos nem vagyok egy programozói zseni (de ostoba sem, szerintem) és nincs Java-ban 1 év munkatapasztalatom... (Tanulmányaim Javaban voltam), és azt szeretném kérdezni:
1. Magyarországon hogyan lehetne 0 év munkatapasztalattal elhelyezkedni?
2. Külföldön milyen lehetőségek vannak?Esetleg valami módszer amivel rálehet ébreszteni a HR-seket, hogy érdemes velem szóba állni?
A válaszokat előre köszönöm.
-
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
Ma felhívtak, h a héten kellene mennem bértárgyalásra. Olvastam sok mindent ezzel kapcsolatban a neten, de számomra a saját tapasztalatok a mérvadóak (vagy legalábbis elég sokat számít), ezért fordulok felétek. Mivel kellene készülnöm? Itt tulajdonképpen csak akkor lehetne elbukni, ha túl nagy összegbeli különbségek adódnak? A fizetési igényemről van kialakult bérsávom, de még ez változhat, tekintve a kafetériát, amit majd holnap küldenek el nekem. Ezen kívül nincs más lépcső már, annyit kérdeztek még, illetve h majd legyen válaszom arról, mikor tudnék kezdeni.
Elég fontos ez most, úgy h ha van jó tanácsotok, észrevételetek, kérlek titeket, osszátok meg velem!Köszönöm előre is!
Üdv!
-
amargo
addikt
Inkább itt tedd fel a kérdést, többen olvassuk ott.
-
Mercutio_
félisten
Hasonló megfogalmazásokat már hallotam informatikai és banki szektorból is hogy sokszor alkalmaznak olcsobban támogatható embereket akiket inkább rövid idő alatt betanítanak.
Ezt nem tudom hol hallottad, de aki rövid idő alatt betanítható az általában droid melót csinál. Mivel IT-ban nem nagyon van ilyen, és ha igen, onnan vagy nincs továbblépési lehetőség, vagy a továbblépéshez nem2forintos képzések kellenek, így bukik az, hogy olcsó lesz a munkaerő a cégnek.
Esetleg írd le mire is gondolsz, ahol ez - szerinted - működne -
Wef
újonc
válasz
Mercutio_ #2004 üzenetére
Szia!
Szeretném a segítségedet/teket kérni, ha nem más 1-2 jó tanácsot.
Nos jelenleg Regisztrált pályakezdő vagyok, mert anyagi okok miat egyetemet ott kellet hagynom. De elötte elvégeztem egy IT biztonságtechnikai OKJ-t ami már akkor sem adott tul sok tudást, de ha már van egy papírom jó lenne mögé valós tudást is szerezni és elkezdeni valami informatikai munkát. Hasonló megfogalmazásokat már hallotam informatikai és banki szektorból is hogy sokszor alkalmaznak olcsobban támogatható embereket akiket inkább rövid idő alatt betanítanak. Ha meg már bent van az ember akkor rajta múlik milyen tudást szed még össze, és menyire lesz aktiv és hasznos tagja a cégnek. Pályakezdöként biztos hogy van valamenyi támogatásom, de eddig sajnos nem sok sikerel jártam az elhelyezkedéssel. Van valami tipp/ötlet - hogyan és merre tovább?
-
kraftxld
félisten
válasz
execute93 #2001 üzenetére
Hiába mondom, hogy ha értesz a Hyper-V 2012-höz és tudsz magasra rendelkezésre álló rendszereket építeni MS alapokon (AD, Exchange, DHCP, stb) valamint vágod az angolt akkor van annyi meló, hogy besz@rsz.
Olyan dolog nincs, hogy otthon végezhető internetes munka bármi tudás nélkül és dől a pénz. -
dorten
tag
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni. 21 éves vagyok, jelengleg rendszerinformatikusnak tanulok, a programozás, pontosabban a webhez köthető nyelvek érdekelnek leginkább. Autodidakta módon mindent magamtól tanultam, közel már 7 éve hobbiból, de szeretnék komolyabban foglalkozni ezekkel.
Aki ezzel foglalkozik, mit tudna javasolni? Hol érdemes elkezdeni? Tisztában vagyok vele hogy van még mit tanulnom. A segítséged előre is köszönöm!
- Magabiztos PHP, HTML, CSS tudás
- Objektumorientált programozás
- MVC alapú keretrendszer tapasztalat (szárnypróbálgatás saját keretrendszer fejlesztésben, a nagyobbak közül van róluk fogalmam: Symfony, Yii)
- Kezdő szinten ismerem: JavaScript, JQuery, MooTools
- Sitebuild tapasztalatok (HTML5, CSS3 + Less)
- Reszponzív webdizájn fogalmának, működésének ismerete
- Több rendszert is ismerek: Joomla, WordPress
- Tiszta kód írásra való törekvés
- Nyitott vagyok új dolgokra
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Vírusirtó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Steam topic
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...