Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Coccolino_O #2298 üzenetére
Felveszed a telefont és segítesz másoknak a szoftveres/hardveres/szolgáltatásos problémáikkal. Többnyire idegesítően prototipizált válaszokat adva a végletekig kimerítve ezzel a telefonálót.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Coccolino_O #2296 üzenetére
Pedig az idegennyelvű first level IT helpdesk lett volna még egy tipp, és ott esetleg idővel lehet feljebb is lépkedni ahogy fejlődsz/képzed magad/küldenek oktatásra.
Ingatlanos meló a mostani gazdasági helyzetben....háááááát....
-
Coccolino_O
őstag
válasz
#57018880 #2294 üzenetére
Igen, ingatlanra én is gondoltam, most beszéltem ingatlanos ismerőssel, azt mondta, hogy a legtöbb helyen ha van eladásod, akkor jó pénzt kapsz, ha nincsen, akkor viszont egy forintot se látsz. Szóval nem egyszerű az sem.
Vendéglátás is vonz (szakács és/vagy cukrász), csak tapasztalat nélkül sehova se vesznek fel, és ez érthető is.
FLx: Semmi olyasmihez nem értek, amit eltudnék adni. IT meg nagyon messze áll tőlem, nekem nincsen hozzá affinitásom és megvallom őszintén, nem is érdekel.
-
válasz
Coccolino_O #2293 üzenetére
Azt nem írtad, hogy mihez értesz egyáltalán. Van egy rakat ismerősöm érettségivel és angollal, aztán dögre keresik magukat, mert mondjuk értenek a nagyvállalati rendszerüzemeltetéshez. A papír magában semmi, akkor se ha van, meg akkor se, ha nincs.
-
törölt tag
válasz
Coccolino_O #2293 üzenetére
Vendéglátás vagy ügynöki munkák. Utóbbi kategóriában az ingatlanos specializálódással jól lehet keresni. Csak nem éppen az a "kicsengettek" húzok haza munkakör, viszont lehet rá karriert építeni, akár önerőből is.
Vendéglátásban valószínűleg alulról kell kezdeni, ha csak nincs ismerős, viszont jók a lehetőségek belső promócióra.
Elsősorban azon a területen nézelődj ami leginkább érdekel téged, szinte mindenhol van fejlődési lehetőség, ha elég elhivatott vagy.
-
Coccolino_O
őstag
Bocs előre is, ha hülyeséget kérdezek, de érettségivel+angollal lehet valami "értelmes" melót találni? Szerintetek merre kellene nézelődni? Amit most tanulok, az finoman fogalmazva se túlfizetett, szóval idővel mindenféleképpen tovább szeretnék lépni. Köszi.
-
sysys
csendes tag
Ha fejlesztőnek mész, nem pedig üzemeltetőnek, akkor az SVN ismerte az annyit jelent, hogy be tudd állítani a projektet az IDE-ben és tisztában legyél azzal, hogy mit jelent az update, checkout, commit, commentelés, exportálás, svn log, history, revert, clean, trunk, branch ...
Ezek egyszerű dolgok, sima felhasználói ismeret, pár perc alatt meg lehet érteni.
A tapasztalat kb ott jön a képbe, hogy az ügyfél szeretne élesíteni a kész fejlesztéseket. Ilyenkor mi a teendő, hogy érdemes szervezni az ágakat.
Ettől nem kell félni, ez meló közben ráragad az emberre. A kardinálisabb kérdéseket inkább a vezető fejlesztők intézik.
Nekem ez a meglátásom SVN-nel kapcsolatban. -
Lacces
őstag
válasz
bambano #2287 üzenetére
Jah, csak hát ha ti, akik "jó" munkahelyen dolgoznak tudják ezeket
.
Mindenkinek:
Találtam egy jó alapozó írást az SVN-ekkel kapcsolatban. (Ráadásul néhányotokat a hsz-ekben is láttam- ezt kellett volna javasolni
)
Köszönöm mindenkinek, minden jót! -
amargo
addikt
válasz
bambano #2285 üzenetére
"Egy szerver nem szerver, két szerver már szerver, ha elég messziről nézed"
Szóval ehhez kell a tükrözés, így már értem
Ugyan akkor, mint svn felhasználóként neked ezt tényleg tudnod kellene, hoyg a háttérben a rendelkezésre állást mivel biztosítod? Nem hiszem.
Bár lehet én értettem félre és valójában architekt kérdést feszegetünk -
bambano
titán
TFS microsoft, én olyat nem használok.
Egy szerver nem szerver, két szerver már szerver, ha elég messziről nézed
nekem van két teljesen egyforma szerverem, teljesen egyforma konfiggal, azon vannak az svn repók és úgy van megcsinálva, hogy alkalmazás szinten tükrözi, vagyis amikor az elsődleges szerverre commitolsz, akkor maga a szerver menti az svn repó változtatását a másodlagos szerverre. Így van egy melegtartalék rendszer, ami befogható, ha az első lefekszik.magyarul nem rsync-cel tükrözök fájlrendszert, nem drbd-vel diszket, stb. hanem az svn szerverbe épített mirrorozási lehetőséget használom valós idejű biztonsági másolat készítéshez.
Nem tudom, mitől paleolitikus az svn (dabadab szerint), de ebben a topicban már nem akartam rákérdezni. Mindent tud, ami nekem kell és kis találékonysággal egész csuda dolgokra lehet rávenni...
-
Lacces
őstag
válasz
dabadab #2278 üzenetére
Na igen, de melyik használat a lényeg
?kliens-en használom vagy szerver oldalon is használom?
Mivel most úgy is tanulás céljából elkezdek saját projekteket csinálok (meg ha nem maradok a szakmában akkor hobbi szinten is lesz mit művelni) ahhoz gondoltam is verziókövetést, de ennek kifejtése már egy másik topic témája. -
Nagyrészt azt várják el, hogy képben legyél azzal miként kell verziókövetni a kódjaidat. Nem feltétlen a kimondott alkalmazás ismerete a releváns, mert azokat könnyű megtanulni. Inkább az, hogy eleve olyan szemléletben dolgozzon valaki, hogy igenis verziókövetem a cuccot és ugye ennek megvannak a szabályai, metódusai.
-
Lacces
őstag
Van az álláshirdetéseknél, hogy SVN (verzió kezelő ismeret). Na most itt pontosan mire gondolnak, mert már most csináltam a meló helyen, hogy beállítottam egy leírás alapján, hogy az Eclipse menjen fel egy tárolóba, és onnan szinkronizálok, majd update, update update.
Gondolom ez kevés. Honnan érdemes elindulni, mire gondolnak ezelett? Üzemeltessek lokálba SVN-t?
(látszik, hogy sötét vagyok ebben a témában
).
Én ennél többet nem tudok elképzelni, hogy mit várnak még el. -
Kephamos
addikt
Üdv!
Bp.-en egy majdnem meglévő elég izmos gépész diplomával lehet számítani valamiféle gyakornoki melóra?
-
djgeg
őstag
Nekem a kedvencem amikor mindenest keresnek... De tényleg. Értsél mindenhez. Linux, Oracle, MS szerverek azokból is 3-4 verzió. Különböző ingyenes és licencelt webszerver és adatbázis kezelők... Legyen főleg cisco hálózati környezet ismereteid. Ja PhP, C#, Java ismeretek. Vmware, hyper-v ismeretek Joomla felsőfokon... stb(Rendelkezésreállásal)
(Mindez 1 interjún volt 1 melóhelyre)
Amikor megkérdeztem, hogy ezt hány ember fogja ellátni még engem néztek hülyének, hogy azért jöttem én ide xD. Jólvan oké akkor mondom mennyit fognak fizetni, hogy 2-3-4 normál ember tudásával ("szakosodásával") itt fognak csiszkáztatni amíg a belerohadok. Jaaa, hogy diplomás minimálbér...
Meg lószart.(btw 2 hónap múlva visszahívtak, hogy nem tárgyalnánk még is rugalmasak a fizetéssel kapcsolatban, valaki lehet felvilágosította őket, hogy kicsit érdekeset gondoltak xD )
De a pálmát az viszi amikor legalább 7 éves HTML5 ös tapasztalatot akart egy hirdető
-
McSzaby
őstag
Itt ugyanez a helyzet kb. Kérnek mindent, mondjuk azért szerintem 150 bruttónál többet adnak, de akkor is a tökéletes katonát akarják.
Én, mint pályakezdő alakítható vagyok és minden szempontból olcsóbb, mint egy 30 éves diplomás. Utánam fél évig kapják a zsozsót az államtól, olyan feladatokra tanítanak be amire csak akarnak. Emellett -bár az interjún nem sikerült bizonyítani túl jól - 2 nyelvet "makogok" közel felsőfokon.
-
kovsol
titán
válasz
McSzaby #2257 üzenetére
Mikor Pecsen laktam voltam olyan interjun ahol nemet angol es diploma is kellett nekik aztan adtak volna 150 bruttot, na mondom fantasztikus...
En holnap megyek interjura megint, de most mar Bp.
Multkor masodik korben szortak ki. Ereztem mar ott, hogy nem jott essze, mert sikalta amit kertem.Mondogatta mennyi a kezdo fizu naluk, de ket ev rapasztalattal nem megyek el kezdo fizuert... ezt mar ott megmondtam nekik.
sry mobilrol vagyok -
djgeg
őstag
válasz
McSzaby #2252 üzenetére
Szóval SCCM és mindenes "szakembert" akarnak és ha lehet ingyen vagy még ő fizessen a cégnek mi?
Viccet félretéve érdekes, hogy nem tudják mit akarnak. Ha egy kezdőbb embert akkor azzal jön a tapasztalatlanság. Viszont formálható képezhető, frissebb. A szakembert meg jól meg kell fizetni . -
McSzaby
őstag
Szóval!
Az interjúval nem volt gond, a HR-s hölgy nagyon kedves volt, viszont kicsit elnézték, vagy nem teljesen volt egyértelmű az önéletrajzom. Fizikailag,helyileg járok egy Cisco képzésre az egyetemre, ők pedig azt hitték, hogy egyetemista vagyok..
Nem, nem lesz diplomám egyelőre, de ők ezt nagyon is firtatták. Nagyon rámentek erre, hogy akarok-e, miért nem csináltam meg eddig, stb.. Az "új" munka is teljesen oké lett volna, mert szerintem elbeszéltünk egymás mellett és ők azt hiszik, hogy ez nekem nem teljesen megfelelő.
Van egy oldala, ami support,helpdesk és van egy része, ami SCCM-en keresztül program csomagok összeállításáról szól. Elmondtam, hogy nekem ezzel sincs problémám, mert teljességgel nyitott vagyok mindenre.. ÉS EZ TÉNYLEG így van. Csak nem tudom, hogy ezt ők mennyire hitték el...
A főrendszergazda szerint nagyon hálózati beállítottságú vagyok és az inkább a szívem csücske. Igen, így van, de ez nem azt jelenti, hogy a másik feladat adott esetben nem tetszik, vagy nem szeretném megoldani. Még szerintem ők se tudják, hogy pontosan kit keresnek, de keresnek.. hátha valakire azt mondhatják, hogy igen, Ő kell nekünk. Annyira firtatták a diplomát, hogy már majdnem odavágtam, hogy AZ MÉGIS mire jó? Egy csomó ismerősöm van, aki egyetemre jár mégis mindent szinte tőlem kérdeznek, ha valamihez élettapasztalat is kell nem csak maga a papír meg a puska.. Szóval szerintem kevésnek láttak engem csak nem nagyon tértek ki mondjuk tényleges infós kérdésekre. De a HR-s hölgy nagyon kedves volt, a kérdéseire számítottam is, normálisan,érthetően tette fel a kérdéseit. Szóval nékije respekteeee!
Lényegében az én érzésem az, hogy ők túl sokat akarnak. Egyik kollégájuk most megy ki külföldre és Ő volt az SCCM projekt egyik fő tagja és őt akarják pótolni. De ugyanmár?! Az az ember sokat foglalkozott ezzel, nem várhatják el, hogy friss, "beugrós" egyből ellássa ezt a feladatot... Ez kb. olyan mintha fociban fognám, kiraknám valamelyik sztárjátékost a csapatból és utána egy ifivel akarnám pótolni.. Meg még ők maguk is mondták, hogy MO-n nem találtak értelmes SCCM képzést sem.. :
Kérdeztem mikor kaphatok visszajelzést, azt mondták egy hónap a minimum, mert most kezdték el a toborzást, ez a része is kicsit gyanús volt már számomra, de evvan.
Egy tapasztalattal mindenképp gazdagabb lettem, aminek örülök is.
-
djgeg
őstag
Személy szerin nem tudok de nem erre van a Munkaügyi jogász ? Keress rá neten. Ahogy láttam van ingyenes tanácsadás lehetőség is.
Amúgy ha komplikált munkaszerződésed van (+egy komolyab munkád) akkor tessék kifizetni pár óra munkadíjat egy munkaügyi ügyvédnek. Biztos ami biztos -
Lacces
őstag
Lenne pár kédésem.
- Van-e valakinek tudomása hiteles ami erre az évre érvényes szabadság kalkulátorról? Én a hrportal.hu-n néztem de eltérést látok a cég és a portál által meghatározott napokban.
- Van-e olyan szervezet aki ingyen vagy alacsony díjért megnézi a munkaszerződést és rávilágít a buktatókra? -
djgeg
őstag
válasz
McSzaby #2244 üzenetére
Sajnos általános dolog, hogy a hírdetés nem felel meg a valóságnak... Vagy egy Hozzá nemértő HR-es adja fel a hirdetést alig egyeztetve az IT- val.
Pár helyen bele szoktak kérdezni a magánéletbe, nem mintha sok közük lenne hozzá. Igaz sok helyen a családi háttér vagy az elkötelezettség előny vagy épp hátrány. Nem mintha olyan melóhelynek tűnt volna mit leírtál.
Vagy olyan top secret melónak aminél már van közük hozzá.Egyébként az "új" meló amit körbeírtak nem jött be?
Maga az interjú hogy ment?
(#2245) Mercutio_
Bezony. Még nem tartok ott, hogy megállapodjak és "kertvárosi" kiscsávó legyek
És egyébként van, hogy 1-2 órát megyek valahova ha +meló van : /
-
McSzaby
őstag
válasz
Mercutio_ #2242 üzenetére
Ezzel egyetértek!
Túl vagyok rajta. Sajnos egyáltalán nem az volt, ami le volt írva a hirdetésben. Teljesen másról kérdeztek. Support feladatok helyett arra voltak kíváncsiak, hogy telepítőcsomagok összerakásához mennyire értek, fejlesztői feladatok stb. Kérdeztek a support,helpdesk feladatokról is azért, de nem sokat. Lényegében teljesen mást kérnek, mint amit leírtak a hirdetésben... Mellesleg a magánéletembe is belekérdezett a főrendszergazda...
-
Hujikolp
őstag
válasz
McSzaby #2228 üzenetére
Esetleg fejben készűlj fel olyan kérdésekre, hogy mondj 3 pozitív dolgot magadról, 3 negatívat, szabadidődben mit szeretsz csinálni, mi az elvárásod a leendő főnöködtől
djgeg:
legjobb! és sok helyen nevezik így
Megyünk a Tok' Ra-khoz
McSzaby: engem most pl 8-10 emberből választottak ki arra a pozícióra, ahol most vagyok. Jó, mondjuk volt hozzá jó referenciám is, meg mnden passzolt hozzám, ami a kiírásban is volt...
Mindig kell próbálkozni, ebből lesz a tapasztalatod, kívánom, hogy elsőre sikerüljön!Azután, még 3 hónap és már bent is vagy
Ha két héten múlva nincs válasz, akkor nem fogsz kelleni nekik. (tapasztalat) sokszor a kiszórtakat nem is értesítík, hogy nem köszönök, nem rádesett a választás, sajnos. Ők ezt, így megtehetik.
-
McSzaby
őstag
-
Hujikolp
őstag
válasz
McSzaby #2228 üzenetére
Ha esetleg még interjú előtt elolvasod, pár tipp, hogyan viselkedj, vagy ne viselkedj:
- Időben érkezz, előtte légy ott, de ne túl korán! ~10-15 perc, mert ki tudja mennyire kell bemenni, hány csillagkapun stb..
- Előszőr is, érthetően kell bemutatkozni, ha nehezebb a neved akkor lassabban, hogy legyen ideje felfogni. A legtöbben a keresztnévre koncentrálnak, hogy meg tudjanak szólítani.
- ha izzad a kezed, töröld meg kézfogás előtt. A kézfogás legyen rendes, határozott fajta. (nem erős, nem gyenge, közben szembe néz picit) ha nő nyújtja, neki is lehet, de kicsit gyengébben, de ne puhányul.
- interjúnál tapasztalatom szerint, nem kell mindig az interjúvoztató szemébe nézni (fárasztó, meg neki is adunk egy kis "nem rám nézési pihenőt" (én pl nem tudok úgy beszélgetni, hogy végig a szemébe nézzek valakinek) pl, rápillantuk az előtte lévő papírra, kicsit másfele nézünk, majd vissza, ha más is van rajta kívül, akkor esetleg rá is.
- határozoott válaszok, amennyire lehetséges.
- interjú közben, a kezeid legyenek a karfán, vagy semlegesen (összekulcsolod akkor zárkózottságot sugallsz, ha pisztolyt formálsz akkor mintha lelőnéd, lábad ne járjon stb..) ezek olyan kis dolgok, amik nem pont jönnek ki, hanem utána a hangulatot változtatják meg, külső tényezők. Pl: egyik a másiknak: -neked sem volt szimpatikus? -nem, valamiért nem, pedig az anyaga rendben volt...
- tömören válaszolj, ami a lényeg, közben odakapcsolódó dolgot is mondhatsz, amit a suliban, vagy otthon már csináltál- mosolyogj! fontos nagyon!
- a végén köszönd meg a lehetőséget, hogy ottlehetél, ha esetleg nem mondták volna, hogy mikor értesítenek, akkor kérdezd meg, hogyan számítatsz rá. telefon, e-mail
Több is van még, de sajnos most csak ennyi jutott eszembe hirtelen. Voltam már pár interjún, ahol kamatoztam már ezeket az infókat, sőt, voltam próbainterjúkon is, ott mondtak pár tanácsot, hogy hogyan érdemes viselkedni, válaszolni, kérdezni.
Sok sikert!
-
djgeg
őstag
válasz
Mercutio_ #2234 üzenetére
Nem rossz a diploma xD Akartam is anno. Csak amikor azzal szembesültem, hogy keressek életem első melójával netto 130+ juttatást. Akkor azt mondtam, hogy zuzok melózni.
Azóta szerzet tapasztalattal, no meg képzéseken vettem rész, illetve most folyamatban van pár nemzetközi vizsgám...
Így bőven sokkal több tudást szereztem a számomra fontos témakörben, no meg diploma mellet is kellő nemzetközi vizsgákat, plusz pénzt kerestemPer pill ott tartotok, hogy csak azért tanulok és teszem a nyomorult vizsgákat, hogy a végén kezembe nyomnak egy papírt. Lassan csak a papír kell : /
-
djgeg
őstag
válasz
Directors #2232 üzenetére
Az azért még messze van . De azért köszi hogy szóltál
(#2231) FLx
Bezony . Hál isten kezdenek rájönni, hogy attol, hogy az emberkének ott a kezében a 3-5 éves diploma, attól még (sajnos) valószínű nem ért hozzá.
Nekem sincs diplomám, 18 éves korom óta meló. Mázlim volt. Ma már viszont többet érek a szakmai tapasztalatommal mint a diplomás- friss diplomás.ui.: Ámbár még én is csinálom meló mellet a diplomát. A jövőben nem kizárt a multinál melózás... Multiknál meg kell :/
-
djgeg
őstag
válasz
McSzaby #2225 üzenetére
Ha tudod igazolni valahogy, hogy nem éppen kibukóban vagy és azért nincs valamilyen papírod akkor szerintem értelmes embereket/ céget nem riasztasz el. Ha pályakezdő vagy Szerválj START kártyát (ha van még O_O). 25 év alatti START kártyás pályakezdő. Jó kis kedvezményeket kapnak utánad
-
McSzaby
őstag
Ez mondjuk igaz, nem tudom. Mondjuk én teljesen pályakezdő vagyok és ezzel kapcsolatban lenne még az a kérdésem, hogy az iskolai tanulmányaimnak vége, tehát munkába tudok állni akár holnap, de a tényleges papír nincs a kezembe.A vizsgáim még csak májusban lesznek, ez mennyire lehet probléma? Mennyire ijeszthetem el ezzel a munkáltatót? Gondolom inkább cég válogatja ezt..
-
válasz
McSzaby #2221 üzenetére
Nem kell túlzásba vinni, normális helyen ezeket eleve elmondják maguktól is. Főként készenlét, túlóra, munkaidő kérdése szokott izgi lenni. Aztán bértárgyalásos körben lehet majd alkudozni, de az külön szokott lenni.
Ez a "milyen embert tartanak megfelelőnek" meg azért nem jó kérdés, mert eleve téged, és te is magadat, ha egyszer odamentél interjúra.
-
djgeg
őstag
válasz
Mercutio_ #2220 üzenetére
(#2221) McSzaby
Kérdések mennyisége. Én inkább kérdezek többet mint, hogy úgy vállajak el egy melót amivel nem vagyok tisztábanPersze nem szabad faggatózónak tűnni vagy olyan dolgokról kérdezni ami nem tartozik rád.
Haver anno mesélte, hogy volt munkahelye ami érdekesen kezelte a házon belüli "nyuszi vadászatot".
Azóta mindig megkérdezi. (Nem feltétlen követendő példa xD)Azt se árt
-
McSzaby
őstag
Hát pénzről én még nem mernék kérdezni.
De a bejelentések száma, várható bővítés, ilyesmi ezek jó kérdések..
Neten még olvastam, hogy az egyik legjobb kérdés az az, hogy Milyen jelentkezőt tartanak a legmegfelelőbbnek a munkakörre? - Szerintem ez is jó kérdés még.
Mennyit szabad kérdezni? Csak hogy ne legyen se kevés se sok a kérdésem.
-
djgeg
őstag
ui.: Ha hozzáértő felvételiztet nem pedig HR-es. Akkor kérdezhetsz a melóról részletesen, hogy néz ki egy nap, mik a tényleges feladatok. (mivel nem volt valami részletes hirdetés plusz általában kevesebb írnak vagy szép körítést a dolgoknak
).
Miután supporton is leszel gyakorlatilag, van e normális ticket rendszer (nagyon nagy cégeknél is van, hogy szarnak rá...) Mennyi az átlag hibabejelentés /nap. Mennyi és milyen rendszereket üzemeltetnek. Stb. ... -
djgeg
őstag
válasz
McSzaby #2217 üzenetére
-Alap fizu
-Juttatások
-Munka idő
-Túlórát fizetik e normálisan
-Rendelkezésre állás kell e
-Szabadság
-Esetleges képzéseket a jövőben támogatják e.
-Laptop, telefon, ha több telephelyre kell menni autóEzek alap kérdések. Ezek mellet lehet kérdezni az IT csapat cég egyéb infrastruktúráról. Cég vezetésről, cég kinek tulajdonban van. Vannak e bővítési, fejlesztési tervek 2-3-5 éven belül (főleg infós ami rád tartozik de egyéb fejlesztés is lehet kérdés tárgya).
Én felszoktam tenni még olyan kérdéseket amire persze cég és HR es függő, hogy válaszol e. Mennyi ideje dolgoznak a cégnél az emberek átlagban, és mekkora az átlag kereset a cégnél. Illetve, hogyan kezelte a cég a gazdasági válságot.
(ezekre általában nagyot néznek, de ha komolyan érdekel egy munka / cég jó azért tisztában lenni ilyenekkel +Jelezheti azt, hogy tényleg érdekel a munka amire jelentkezel.) -
McSzaby
őstag
Itt szerintem egy "lóti-futit" keresnek, aki megold minden gondot, amire a főrendszergazdáknak nincs idejük, vagy kedvük. Az SCCM-t tudom mi az, tudom mire jó, de még nem igazán láttam közelebbről.. (Hol is láthattam volna?! Az iskolába, ahol a tanárom annyit se tud, mint a diákok fele?!)
Annyit még tudtok segíteni, hogy mik lennének a jó kérdések, amiket Én feltehetek az állásinterjún?
-
válasz
McSzaby #2212 üzenetére
Ez a kiírás borzalom, tutira olyan rakta össze akinek fogalma nincsen mire keresnek embert.
Egyik része Level 1,2 support-nak látszik, desktop support és minden más eszköz bökködése ami elromolhat. Hogy miként jön ide a licenc gazdálkodás és a vírusvédelem, jogosultságkezelés azt nem tudom megfejteni. Egyetlen tippem, hogy egyszemélyes szakit keresnek, aki majd mindent összegányol amit rásóznak.
Szóval ebből egy dolog nem derül ki, a lényeg. Pl. milyen termékhez kéne érteni, mert ez lehet MS alapú infra, meg egészen más is. Én ilyen helyre már interjúzni se mennék el.
Ha véletlen SCCM üzemeltetést akarnak, akkor meg a csillagos eget is lehet kérni fizetésben, már ha képben vagy a termékkel, már csak azért is, mert az egész országban van erre max 50 ember aki tényleg ért hozzá...
-
djgeg
őstag
válasz
McSzaby #2212 üzenetére
Szoftveres téren valami infó a rendszerekről?
Alap, hogy megkérdezik, hogy volt e dolgod hasonló rendszerekkel vagy, hogy ekkora mértékűvel.
Mélyeb kérdésem max Szoftveres téren jöhetnek elő. Ha van esetleg valami kész beléptető rendszer. Esetleg SAP, SQL tapasztalat. Habár elégé User orientáltnak néz ki. -
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Behívtak egy állásinterjúra, ahol a következő elvárások szerepelnek:
kb. 600 PC felhasználó támogatása
Rendszeres PC cserék tervezése, lebonyolítása
Szoftver liszensz beszerzés, telepítés és gazdálkodás.
Beléptető rendszer üzemeltetése, bővítése
Videokonferencia rendszer, projektorok, oktatótermek üzemeltetése
Jogosultságfelügyelet
Központi vírusvédelem felügyeleteSzerintetek szakmai szintű kérdésekből mire számíthatok? Milyen kérdések jöhetnek szóba?
-
djgeg
őstag
Voltam már hasonló helyzetben. Ha jófejek a cégnél, és normálisan jössz el onnan, akkor akár papírt is adnak, hogy jó munkaerő vagy. Jóban kell leni a cégnél ahol most vagy, és valami más helyre szólító eseményre hivatkozni
Nálam bevált + 1 ref
ui.: Ne várd meg az eljövetellel, a próbaidő végét, hacsak nem jófejek. Ha nem akkor az plusz pár hónap... De nem igazán tűnhet úgy, hogy ők rugtak ki.
-
Mercutio_
félisten
Elvileg - jó esetben - az állásinterjún még nem tudod, hogy nem akarsz a próbaidő után is ott dolgozni, hisz menet közben derül ki, hogy is mennek a dolgok a cégnél, így szerintem erre az is jó válasz, hogy "még nem ismerem eléggé a céget, a helyi munkamódszereket, a cégkultúrát, a kollégákat, így erre majd akkor tudok válaszolni ha már eltelt néhány hét/hónap"
-
Lacces
őstag
Sziasztok,
Szerintetek az mennyire gond, ha esetleg egy állás interjún rákérdeznek, hogy a próbaidő végén mi történt, és én az igazat válaszolom, hogy én nem kívánt tovább lenni a cégnél?
Mert most próbaidőn vagyok, de nem igazán tudom itt elképzelni a jövőmet, de még adok esélyt a próbaidő végéig.A válaszokat előre köszönöm.
-
djgeg
őstag
Ahoy
[psiwebtech.com] PSI ről valakinek tapasztalat? -
válasz
Tobika1 #2202 üzenetére
Nem szeretnék véleményt mondani a cégről, mert nem dolgoztam ott, de soha nem is szeretnék a jelenlegi helyzetben. Szerintem elég ezt megnézni, különösen a 2012-es évet.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Synergon_Informatika_Nyrt.
Navigátor-os kavarásra külön felhívnám a figyelmet...
ps: Interjúval nem vesztesz semmit amúgy...
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 6700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest