Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kephamos
addikt
Üdv!
Jelentkezésem szeretném beadni egy helyre, azonban az email cím karrier@xycég.hu formában van megadva. Hogyan kellene kinéznie ilyen esetben a levélnek?
-
Mercutio_
félisten
Hátha valakinek jól jön
-
elodman
aktív tag
Nem rossz gyűjtemény kezdők részére, de csak egyetlen szekciót fed le a CV-k sokoldalú megmérettetésében,
ami csöppet kevés, mint mackósajtban a brummogás.Amúgy a szokásos minőség a cikket közreadó szervezettől,
egy másik roppant alapvető szolgáltatásuk - CV feltöltéses regisztráció rövid határidős kötelező módosítása különben Delete Profile forever - szintén nem volt épp fantörpikus amikor úgy 10-13 éve regisztráltam hozzájuk.(no és az egyik cikkbeli megkérdezettről is összeállt már némi képem - nyugalom megzavarására alkalmas interakció árán - nem publikus)
-
amargo
addikt
válasz
bambano #2394 üzenetére
"eleve hülye kérdés volt azt kérdezni, hogy jó informatikus önéletrajza. azt kellett volna kérdezni, hogy informatikus jó önéletrajza."
Ez a sokadik, amin megakadt a szemem, de inkább félre fogalmazásnak gondolom.
FLx: Persze nem kétlem, csak ez így egy semmilyen cikk lett. Nem szoktam nagyon ilyeneket olvasni, csak megakadt rajta a szemem és gondoltam megnézem, hátha hasznosíthatok valamit. -
bambano
titán
bármit mond egy hr-es az önéletrajzról, azt a másik cáfolni fogja. egyébként meg a szabvány önéletrajz sablonban van rá rubrika, tehát szerintem bele kell írni.
eleve hülye kérdés volt azt kérdezni, hogy jó informatikus önéletrajza. azt kellett volna kérdezni, hogy informatikus jó önéletrajza.
-
amargo
addikt
-
Coccolino_O
őstag
Mennyit kérnétek műszakvezetőként, kiskereskedelemben? Nem tudni, hogy van-e túlóra, és ha igen, akkor hogyan számolják el. Valószínűleg nyitó-záró, tehát két műszakos munkarend van, és rengeteg meló (adminisztráció, áru rendelése és töltése, dolgozók beosztásának megírása, kasszások leszámolása, stb.).
-
Mercutio_
félisten
válasz
albiosz #2387 üzenetére
Feliratkozás után majd kapsz jobb-rosszabb (nézőpont kérdése, van akinek evidens dolgok, van akinek ezek is újdonságként hatnak) ötleteket, valamint előbb-utóbb jön a "lehetőség", hogy megvegyél egy komplex csomagot pénz-visszafizetési garanciával.
Akit érdekel és kicsit keresgél megtalálja a neten is az anyagot, és eldöntheti megrendeli-e... -
albiosz
őstag
válasz
bambano #2376 üzenetére
Direkt azért írtam a hozzászólás végére, hogy fizetni ilyenekért még véletlenül sem szabad. Viszont csomó jó ötletet lehet meríteni belőle.
A mai gazdasági helyzetben már egy sofőr állásra is jelentkezhetnek rengetegen, főleg nagyobb cégek esetén. Valamivel ki kell tűnni. A megfelelő jogsik megléte meg x év balesetmentes tapasztalat csak beugró, valószínűleg minden pályázónak megvan, ha nincs, akkor felesleges pályázni. 100 embert egyszerűen nincs kapacitásuk behívni interjúra. Szubjektív dolgok dönthetnek. Nyilván nem kell olyan szintű kreatív önéletrajz, mint egy marketingesnek, de apróságokat át lehet ültetni ebből a filozófiából a legegyszerűbb pozíciókhoz is. Amiket itt felsorolt a kolléga, azokat valamilyen kreatív módon el lehet helyezni a CV-ben. Ha végigolvassák, akkor nyert ügy. CV özön esetén viszont az se biztos, hogy elolvassák sajnos.Amiket leírtál, azok jelentős részével egyetértek, csak az ötlet teljes elutasítása zavart.
-
bambano
titán
válasz
#81556480 #2381 üzenetére
nagyon elbeszélünk egymás mellett... kilométerekre.
a kreatív önéletrajz itt meg itt meg itt meg itt kezdődik.azt gondolom, hogy fentiek alapján neked nincs szükséged (ennyire) kreatív önéletrajzra. az eredeti hsz-emben is erre gondoltam, teljesen meg fog felelni a hagyományos vagy az europass szabvány szerinti.
-
törölt tag
válasz
bambano #2380 üzenetére
biztosan igazad van, mindenesetre ilyen dolgokról jó az eszmecsere mert más is vissza tudja majd olvasni és mérlegelni tudja mit ír bele.
Én úgy gondolom ha egy sofőrnek sok olyan dolog van ami nem kapcsolódik a munkájához abból is lehet ám szemezgetni olyat ami előnyt jelenthet. mint pl nekem az elektrotecnikusi. látszólag nincs köze a sofőrséghez, de mégis jól jön. bele is írtam. -
bambano
titán
-
törölt tag
válasz
bambano #2378 üzenetére
Én nem pont erre gondoltam.
ha tananyag miért nincs benne az áttételes kulcs ami nélkül kamion kereket le sem tudsz lazítani.. ? csak régi elavult technika van a kreszben de ez már más kérdés!
Én olyanra gondoltam hogy a kézügyesség és a problémamegoldó készség nem hátrány egy teherautó sofőrnél..
én bele írtam hogy két évig amíg egyéni vállalkozónál dolgoztam a feladatkörömbe tartozott a műszaki hibák elhárítása és a műszaki vizsgára való felkészítés.
hogyha szükség van rá, egy 6x6-os kocsin kicserélem bármikor a laprúgót, (egyedül!) amit nemsok ember csinál a szervizen kívül. Ha kicsit szegényesebb céghez mész, ez lehet előny. Főleg ha nem szakszervizbe hordják a kocsit.
Mivel műszerész a szakmám, ezért az autóvillamossági problémákat is meg tudom oldani.
Szerintem ezek olyan pozitív dolgok amik elférnek az önéletrajzban. -
bambano
titán
válasz
albiosz #2374 üzenetére
állítólag világrengető tanácsai vannak, amit ingyen odaad neked.
akkor miért nem teszi fel a webre? azért nem teszi fel a webre, mert be akarja gyűjteni az email címedet. vagy méretesen hülye, és pusztán az email cím adatbázis építés "örömeiért" gyűjti be (kizárt), vagy akar valamit csinálni azokkal az email címekkel, amikhez hozzájut.de hogy mit, azt nem írta le. tehát itt valami aprósággal akarja elhúzni előtted a mézesmadzagot, hogy regisztrálj, majd utána kiszúrja a szemed valamivel.
ez enyhén szólva is parasztos. másrészt jó lenne ászf-et, adatkezelési szabályzatot, adatvédelmi felelős regisztrációs határozatot látni a webjén, mert őt erre a törvény kötelezi. ha nincs, akkor törvényt sért.
most ilyen apróságokról, hogy ő az egyetlen aki akkreditált meg ilyenek, akkor mutassa már meg az akkreditációs anyagait annak a szervezetnek, akinél vizsgázott... ez az egész egy jó nagy amerikai stílusú bullshit.
ezekre a dolgokra egyébként bárki rájöhet kis gondolkodással.
a te linkedről:
"Baráth András okleveles önéletrajz szakértő képesítéssel rendelkezik, az Önéletrajzírók és Karrier-tanácsadók Nemzetközi Szövetségének akkreditált tagja." rotfl nincs olyan, hogy akkreditált tag.
amit pedig leírnak ebben a reklámnak alig álcázott mű riportban a gerillaönéletrajzról, azok közismert önéletrajzírási elvárások. Igen, aki eddig a régi stílusú önéletrajzot írta, annak ez új. De annak minden új, szóval azt elnevezni gerillának marhaság. Az europass önéletrajznál viszont elvárás, hogy ne lexikálisan mutasd be magad, hanem képességek és eredmények szempontjából, tehát ez nem a gerilla önéletrajz újdonsága, hanem egyszerű mezei szabvány.
az is meglepetésszerűen érheti a munkakeresőt, hogy térképezze fel a céget... rotfl
most tekintsünk el attól, hogy egy tőről fakad az interjút író és az interjú alany, amiből jó soha nem lesz (ugyanaz az érdekük, saját magukat reklámozzák, tehát nem fog rákérdezni a lényegi kérdésekre).
szerk: a tanácsaimról: teherautó sofőrnek pontosan milyen kreativitásról kell számot adnia? nem marketing ötletek kiagyalói pozícióra jelentkezik, hanem sofőrnek. szigorú szabályok szerint, gyakorlatilag nulla önállósággal végzi a munkáját. pontosan mit is kellene kreatívan, gerillaként bemutatnia? hogy be tud hajtani szemből az egyirányú utcába?
-
törölt tag
Köszi mindenkinek, már elkészült. A baj az hogy enmsokmindent lehet beleírni
-
albiosz
őstag
válasz
bambano #2373 üzenetére
Mert ha valamit nem ismersz az máris szemét, ugye?
,,cv-t nem bonyolult írni, leírod a személyes adataidat, egy szekcióban leírod a képességeidet, tudásodat, ami a feladathoz releváns, hazudsz valami ízeset, hogy csapatjátékos vagy, stb. meg leírod, hogy hol dolgoztál eddig, esetleg hol lehet referenciát kérni rólad.
egyébként europass-t keress, az a szabvány, mégha pár hr-es nem is szereti."Ezek a tanácsaid talán jobbak? Gyakorlatilag hajára kenheti őket. Csapatjátékos stb. hülyeségek full elcsépeltek, nulla kreativitás.
Persze nem azt mondom, hogy fizetni kell tanulmányokért stb. De maga az ötlet egyáltalán nem rossz. Fejvadászcég honlapján kis olvasnivaló róla: [link]
-
bambano
titán
válasz
#81556480 #2370 üzenetére
ha sietősen kell nekik ember és van más jelentkező is, akkor bukta a vizsga hiánya.
ha nem annyira sietős és/vagy munkaerőhiány van, akkor majd megoldják.
nem eleve bukta, de esélyes, hogy akadály.
cv-t nem bonyolult írni, leírod a személyes adataidat, egy szekcióban leírod a képességeidet, tudásodat, ami a feladathoz releváns, hazudsz valami ízeset, hogy csapatjátékos vagy, stb. meg leírod, hogy hol dolgoztál eddig, esetleg hol lehet referenciát kérni rólad.
egyébként europass-t keress, az a szabvány, mégha pár hr-es nem is szereti. -
törölt tag
Valaki vállal itt egyszerű önéletrajz készítést?
Csak össze kéne állítani egy sofőrállásra jelentkezéshez.
Igazából nem tudom hogy kéne megfogalmazni.C jogsi megvan, de követelnek még emelőhátfal vizsgát is ami nincs.
Bele kéne fogalmazni hogy ha felvételt nyernék megcsinálom. Vagy ez már eleve bukta ? -
Riley002
újonc
Sziasztok!
Én annyit szeretnék kérdezni hogy mennyit lehet kérni (reálisan) egy online technikai support pozícióban?
a munkához PHP,HTML,AS3,Javascript ismeret és felsőfokú angol kell. Nem rendelkezem nagy szakmai tapasztalattal jóformán pályakezdő vagyok csak van 3 hónap szakmai tapasztalatom.
Nettó összeget írjatok ha lehet köszi előre is. Azért kérdezem mert ha behívnak állásinterjúra akkor nem akarok túl nagy összeget mondani de túl keveset se.
-
kozicsd
tag
Sziasztok!
Egy debreceni cégnél hirdettek Rendszerüzemeltető gyakornoki programot (mást is, de nekem ez volt a szimpatikus, mert érdekel a dolog), és jövő héten megyek interjúra. A program 1-1,5 hónapos, aki jól teljesít az dolgozhat ott hosszabb távon.
Nem személyes interjú lesz, mert aki interjúztat, az Pesten tartózkodik.
Szakmai felmérés is lesz, ezt mondta a HR-es hölgy. Igazából az alapvető dolgokat tudom, de fogalmam sincs milyen szintig kérdeznek rá a tudásra. Tapasztalatom 0, egyetem folyamatban van. Kell izgulnom, vagy mivel úgyis gyakornoki program, ezért nem várnak olyan sokat? Gondolom pénzt még nem adnak amúgy sem -
Xbean
tag
Sziasztok!
Az audinál lenne lehetőségem a présüzem területén betölteni a következő pozíciót:
Termelési szakmunkatárs - Új járműgyár, Présüzem
Ha valakinek van tapasztalata ezzel a munkával kapcsolatban, akkor hálás lennék, ha megosztaná!
Fizuról pontos infóm nincs, kb. 160-180 bruttó alapbér +mozgóbér. Technikusi végzettségem van és pályakezdő vagyok, milyen kilátásaim lennének, ha feljebb szeretnék kerülni, illetve jobb pozíciót betölteni?
Minden véleményt és tapasztalatot szívesen fogadok! -
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a T-pontokba hogyan lehet bekerülni mint "okostelefon szakértő". Valaki ismeri ennek a módját? (nyári munkára érdekelne, és valószínűleg a tudásom is elég lenne a feladat ellátásához)
Köszi -
Itt igazándiból gyeses anyuka visszatérésével indokolták. Azt mondta a főnök, hogy eddig mindenkit véglegesítettek, aki határozott idejű volt, és ha beválok, akkor úgyis találnak helyet. A pozi egyébként nem pályakezdő (sőt!), és igazándiból az interjú is nagyon jól sikerült. Szóval legfeljebb a munkabér dolgon csúszhat el, amúgy br. 500-550-et mondtam + cafeteria.
-
Mennyire számít általánosnak, ha az interjú végén, a bérigényes kérdésre adott választ követően megkérdezik, hogy mennyire alkuképes? Illetve ha erre azt mondja valaki, hogy "minimálisan", akkor nagyjából mire lehet számítani?
-
Mawyx
őstag
Autós futár munkáknál mennyi szokott lenni a km díj térítés kb?
-
djgeg
őstag
-
válasz
McSzaby #2327 üzenetére
Lufi vagy ITSH?
Amúgy második kör általában szakmai történet, ott már talán olyannal is sikerülhet beszélned aki elmondja szakmailag mi a fenét kell majd csinálnod. Nagyrészt ilyenkor arra kíváncsiak, hogy az adott területen mennyire vagy tapasztalt, de itt már tesztet nem szokás iratni, inkább előző projectekről beszélgettek meg stb.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Egy második körös interjún általában mire lehet számítani? Tudom, hogy ezt a cég válogatja, de mégis mik jöhetnek elő?
-
Ethical hacking tanfolyam főként érdeklődés felkeltésére jó, mondjuk, ha valaki még sose látott élőben egy SQL injection meg stb. Ha már a vizsgát is megcsinálod, ami brutál drága amúgy, akkor már elég jól bele kell látnod. Viszont magában ezzel nem nagyon lehet elhelyezkedni, inkább más minősítések, szaktudás mellé jó ez első körben. Ha valaki tényleg ezt csinálja hivatásszerűen, mint biztonsági szakértő, elemző, az már más kategória. Ők általában a rossz oldalon kezdik és úgy lesznek fehér kalaposok, anélkül ugyanis nem lehetsz jó szakértő, hogy előtte nem csinált ezt-azt...
-
Lacces
őstag
válasz
bambano #2315 üzenetére
Na ja sejtettem, csak hallom, hogy ez is az is ilyen cégeknél dolgozik és elgondolkoztam rajta, meg ahogy néztem a temikát is, inkább alap dolgoknak látszik.
Főleg, hogy fortuna nagyon haragszik rám álláskeresésnél így lehet tényleg nem kell nekem ezen tovább töprengeni. -
-
Lacces
őstag
Hali
Szerintem páran hallotattok az etikus hacker képzésről (láttam a tematikát tudom miről szól - nem hackerkedni akarok
). De szerintetek egy ilyen képzést elvégezve, milyen lehetősége lenne az embernek az álláspiacon?
El lehet ilyen munkakörbe helyezkedni, van rá igény? (De nem kihasználás alapon...)
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Nemrég voltam a munkaügyön regelni mint pályakezdő és kitöltettek velem valami online munkakeresős oldalt. Egy önéletrajzot kellett összeállítani lépésenként az oldalon, és elküldeni a közösbe.
Sajnos az oldal címét nem írtam fel és fogalmam sincs, hogy mi volt az.
Ha valaki netán járt mostanában bent és netán kitöltették vele az oldalt, le tudná írni a címet?
Köszönöm.
Üdv.
almi -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #2308 üzenetére
Nem kötözködni akarok ,de gondolom, te se vagy épp, aki benne van se úgy született, hogy tudta, mi az az IT. Vannak elvont gyerekek, akik lehet tudták már egészen fiatalon, de a többség - szerintem - nem.
Utánanéz, olvas róla, ha van kedve, akkor elvégez valami tanfolyamot - ha kell - és csinálja.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Coccolino_O #2298 üzenetére
Bocs, de ha nem tudod mi az, akkor nem hiszem, hogy neked való
-
válasz
Coccolino_O #2302 üzenetére
A ledolgozom a 8 órát és megyek haza munkahely az esetek nagyon nagy százalékában bizony nem fizet jól. Ahhoz már nagyon jól kell helyezkedni, hogy ilyesmit elcsípj diploma meg releváns szaktudás nélkül. De mondjuk tipikusan IT sem a 8 órás szakma, én mindig dolgozom éjjelente meg hétvégén is, igaz nagyrészt otthonról.
-
djgeg
őstag
válasz
Coccolino_O #2304 üzenetére
Nekem van IT-s haverom aki hajón "szolgál" vezetői pozicióban. 12 ből 8 hónapot hajón van. Hasonló IT munkához képest (szárazföldi
) 35-40% kall keres többet.(EU-s fizetéshez képest!) Úgy, hogy nem költ (plusz ő már normális szállást meg plusz ellátást kap a hajón)
Szóval megéri. Ha valaki singli, nincs nagyon honvágya akkor hajrá.... Csak nem a semmiért hajón nincs sok előre lépési lehetőség... A jó helyekről nem szoktak kilépni az emberek. -
djgeg
őstag
válasz
Coccolino_O #2302 üzenetére
Bezony. Szállás Kaja fedezve. Időd, nagyon lehetőséged, hogy elköltsd a pénzed nincs. 2-3-6 hónapig csinálni ha nincs más, vagy pénz kell. Jó... Sajnos előrelépési lehetőség nem nagyon akad ebben a munkakörben.
-
törölt tag
válasz
Coccolino_O #2296 üzenetére
Vendéglátásnál én leginkább szálloda/hotel illetve hajó turizmusra gondoltam. A hajózásból sokan kifáradnak, így szinte mindig van lehetőség az újoncoknak, könnyed betanulás, jó kereset. Nyilván dolgozni kell elég keményen, és hát nem keveset kell feladni az "általános kényelemből" érte.
A nagyobb hirdető oldalakon a hotel állásoknak általában van saját részlege, így könnyen átnézheted mik a lehetőségek.
Külföldön nagyon keresettek a konyhai vezetők, séfek, szakácsok. A fizetés szerintem jóval átlag feletti és éhezni nem kell soha.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 6700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest