Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
"Azonban én még nem találkoztam, olyan az átlagtól kiugró fizetésű pozícióval amiben ne a 8+ munkaóra szükségeltetett volna."
Siman lehet jo (a te definiciodat alapul veve 650+ kHUF / ho feletti) fizetest kapni tulorazas nelkul is.
Egyebkent szerintem a tulorazas (foleg az allandosult) hatarozottan karos es kontraproduktiv, nem jo se a munkavallalonak, se a munkaadonak. -
djgeg
őstag
Hát ahhoz, hogy akár 10-12 órát dolgozz valamit ahhoz alap az elhivatottság és hosszútávon úgy nem is megy ha nem szereti az ember.
Azonban én még nem találkoztam, olyan az átlagtól kiugró fizetésű pozícióval amiben ne a 8+ munkaóra szükségeltetett volna.
Persze vannak kivételek.Az meg, hogy kiszámít jól keresőnek? Ez se egzakt tudomány.
Persze lehet alapul venni a magyar átlagkeresetet bruttó 227 900 Ft ot.
Vagy épp az adott szakma "Információ és kommunikáció" bruttó 429 500 forint átlagkeresetét.
Számomra a ténylegesen jól kereső pozíciók az átlag 1.5x-2x-sétől indulnak, és még nem találkoztam olyan pozival, ahol vagy ne nagy felelősség/nyomás/kockázat, vagy ne az átlagnál nagyobb munkaóra/munkaerő befektetés társult volna. (vagy bármelyik kombinációja)Szerintem arany igazság, hogy az átlagnál többet kapj, az átlagnál többet kell dolgoznod. Persze van, hogy a tudás kiemelkedő, vagy épp a kivételek közé tartozol és napi pár óra melóval milliókat keresel... De az már bőven a ló túloldala példa.
-
-
válasz
dellfanboy #2890 üzenetére
Nem kell csillagászati összegre számítani, partnereknél sokszor sokkal jobban lehet keresni. Amúgy nagyon függ a pozíciótól, hogy mennyire kemény a dolog, de általánosságban, onnan kevesen mennek haza este 6-7 előtt...
-
kraftxld
félisten
Valaki dolgozik az MS-nél?
-
törölt tag
válasz
PiciDikenz #2887 üzenetére
Szívesen, igazán nincs mit!
-
törölt tag
válasz
PiciDikenz #2885 üzenetére
"Viszont akkor a jövő heti beszélgetés nem is szakmai interjú lesz, csak simán felvázolják a lehetőségeket?"
Így van. Felelősséget nem vállalok érte, de nekem egy benti jó barátom ezt írta.
"Mi van abban az esetben, ha ez a vizsga valami miatt nem sikerül?"
Esélyes, hogy akkor fizetned kell, ahogy djgeg is írta, de ezt biztos elmondják. Korrekt a HR-es, és ő is tudja, hogy ez nagyon fontos infó. Tisztában is kell lenni vele, nem csak a papírozáskor megtudni, ezért ha mégsem kerülne elő, nyugodtan kérdezz rá. Ha normális hangnemben érdeklődsz, nem fogják félreérteni!
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz
#72042496 #2883 üzenetére
Szia!
Köszönöm, ez jól hangzik
Viszont akkor a jövő heti beszélgetés nem is szakmai interjú lesz, csak simán felvázolják a lehetőségeket?
Valamint még egy fontos kérdés, amire nem feltétlen szeretnék ott rákérdezni, mert elég félreérthető: Mi van abban az esetben, ha ez a vizsga valami miatt nem sikerül? Akkor nekem kell állnom a tanfolyam díját?
Nem mintha nem bíznék magamban, mert szerintem nem jelent problémát egy ilyen követelmény teljesítése, de a kisördög mindig ott lapul mindenben...
Üdv.
-
djgeg
őstag
válasz
PiciDikenz #2882 üzenetére
Azért vigyázz, mert én eddig csak olyat láttam, ha nem vizsgázol le kifizettetik veled az árát
-
törölt tag
válasz
PiciDikenz #2882 üzenetére
Szia!
Megkérdeztem, tényleg létezik ez a lehetőség. Egy tájékoztatóra számíthatsz, és a sikeres vizsga után felajánlják a pozíciót, legalábbis ilyen esetben eddig ez volt a gyakorlat.
-
PiciDikenz
aktív tag
Sziasztok!
Evosofthoz jelentkeztem, ahonnan fel is hívtak. Konkrét pozícióra adtam be jelentkezést, de egy másfajta ajánlattal kerestek meg, mégpedig azzal, hogy fizetnek egy tanfolyamot, aminek a végén, ha levizsgázok, akkor felvesznek. Találkozott már valaki ilyennel? Jövő héten megyek hozzájuk személyesen, de nem tudom mire készüljek, mert nem interjúra hívtak, hanem gyakorlatilag egy tájékoztatóra, legalábbis ezt vettem ki a HR-es hölgy szavaiból. Jól jönne egy kis info, ha valaki találkozott már ezzel a lehetőséggel
.
Üdv.
-
Mawyx
őstag
Én is rácsesztem erre a bemondósdira, a szerződésemet halogatták mindenféle indokkal, amit én bekajáltam, majd amikor végre megkaptam, teljesen más összeg szerepelt rajta. Amikor mondtam, hogy akkor pápá, akkor írtak újat, persze azon is kevesebb szerepelt, bár akkor már nem sokkal kevesebb. Ott rontottam el, hogy azt aláírtam, mert addigra már ketyegett a próbaidő és tetszett a munka és ígértek mellé valamit, amiből semmi nem lett. A végén alig birtam megszabadulni tőlük, szemét egy cég volt, én meg tipikus palimadár vagyok egy céltáblával a homlokomon. Jobb túlparázni inkább és gyanakodni.
-
Tényleg érdemes lenne kicsit megnézni annak a cégnek a hátterét, nekem nem tiszta miért nem akarnak papírozni, amikor ez teljesen természetes, hogy nem megy oda senki bemondásra. Én minden cégemnél előre papíroztam le mindent, már csak azért is, hogy a kialkudott fizetés biztos legyen. Volt olyan ismerősöm aki ilyen ígérgetéses mókára ment dolgozni, aztán amikor első héten papíroztak, akkor az addig nettónak emlegetett fizetést beírták neki bruttónak a szerződésbe. Aztán persze jött a duma, hogy de hát ők eddig is úgy mondták. Ja persze...
-
KergeK@csa
tag
"Szerinted kell paráznom, vagy túlreagálom?
Elvégre kockázat nélkül nincs haszon."Szerintem túlreagálod. Pontosabban szólva, úgysem tudod bevédeni magad.
Akármit is íratsz alá, elkezdődik a próbaidő, ahol akár másnap kitehetnek, ha az lenne az egyetlen céljuk, hogy megszívassanak.
Ha ennyire nem tudnak/akarnak papírt adni, én nem erőltetném. Sok nagyobb helyen van, hogy a jegyzésre jogosult személy csak hetente-kéthetente van bent az irodában, így korlátozott az ideje, nem akarnak semmit nem érő papírokkal szórakozni.Valószínűleg azért interjúztattak, mert kell nekik egy hozzád hasonló ember, ez van a mérleg egyik oldalán. Nomeg az, hogy az általad kért papír semmi védelmet nem nyújt. A másik serpenyő egyenlőre üres.
Ez alapján én nem nagyon pörögném túl. -
syl5
őstag
válasz
Goose-T #2850 üzenetére
Először is köszönöm mindenkinek a gyors reakciókat. Néha kihal a topik, de ha kell itt vagytok, köszönöm!
Utánaolvastam most egy kicsit, és elvileg a hivatalos út az lenne, hogy szóbeli ajánlattétel, majd szóban elfogadom és írásban is kapok egy ajánlatot, amit írásban elfogadok.
Megpróbálok majd valamit, de ha nagyon akarták volna, akkor ezt mondhatták volna. Én nem kérdeztem rá írásbeli ajánlattételre konkrétan, de úgy látszott, hogy sajnos csak a szavukat tudják adni. Esetleg félmegoldás, hogy telefon után e-mail-t is küldök, és mondom is nekik persze telefonban, hogy egy megerősítő e-mail-t küldök az ajánlat elfogadásáról?(#2851) FLx
Felajánlottam, hogy írjuk bele a felmondási idő utáni kezdést, de nem.(#2854) PazsitZ
Köszi, megnyugtató hogy te is hasonlóan váltottál.Nyilván én sem gondolom, hogy egyik nap fel akarnak venni, másik nap meg már meggondolják magukat. Viszont 30 nap elég sok idő, bármi közbejöhet. Persze lehet mondani, hogy próbaidő alatt is bármi közbejöhet, de ott azért már jobban meg kell gondolni a dolgokat.
(#2855) Jhonny06
Szerintem nálunk ezzel nem lenne gond, megértenék hogy többre van szükségem. Viszont sokkal nagyobb gond lenne, hogy folyamatos költségcsökkentés van, tehát ergo gond lenne.(#2856) djgeg
Teljes mértékben egyetértek.
Plusz én úgy látom, hogy ezeket még megtetézi, hogy egyesek annyira le akarják törni a fiatalok szarvát, hogy én kérjek elnézést, hogy egyáltalán mertem oda jelentkezni, de ha már ott vagyok, akkor megkönyörülnek rajtam, és minimálbérért talán alkalmaznak majd.Szomorú ez, nagyon.
(#2864) Mercutio_
"Ettől még egy előzetes nyilatkozatot én is kérnék az új cégtől, ha paráznék a dolgon."
Szerinted kell paráznom, vagy túlreagálom?
Elvégre kockázat nélkül nincs haszon. -
doc
nagyúr
válasz
Mercutio_ #2864 üzenetére
A (maximalis) felmondasi ido torvenyben rogzitett, olyan nincs hogy 'kesobb engedik el' ha a felmondo munkavallalo nem akar maradni.
Nalam pl. 30 nap volt, 1 nap 'kedvezmenyt' kisirtam, igy csak 29 lett, hogy ne kelljen hetfon bemenni a regi munkahelyre egyetlen napra, hanem akkor mar hadd kezdjek az uj helyen. -
Mercutio_
félisten
-
-
válasz
Jhonny06 #2855 üzenetére
> De még ha rá is ajánlanak a 60%-ra (ami kizárt), akkor se érdemes maradni, mert kapásból úgy leszel elkönyvelve, hogy csak ezért maradtál. Abból már jó nem sülhet ki.
Nem kizart, lattam mar tobb ilyet is. Es az se baj a cegnek, ha maradsz. Altalaban a munkavallalo akar lelepni megiscsak rovid idon belul.
-
djgeg
őstag
válasz
PazsitZ #2857 üzenetére
Arra akartam kijukadni, hogy amikor egy munkáltató felismeri, (vagy tudta már rég csak alacsonyan tartotta a bérét), hogy egy alkalmazottja akit meg akar tartani, a reál fizetése máshol +60% akkor akár ő beajánlhatja.
Nekem egyszer 40% ajánlottak, csak maradjak náluk (szerintem akár feljebb is lehetett volna tornázni).... de inkább elhúztam.
ui.: Persze nem mind 1 mekkora fizukról beszélünk. Mert 100 e re 60% vagy 300-400 ra 60% nem mind 1
-
PazsitZ
addikt
Azt nem vitatom, h simán létezik 60% különbség. Csak azt nem tartom esélyesnek, h főleg pozició váltás nélkül egy személynek egy lépésben ennyit nő a fizuja ugyanannál a cégnél, ugyanazért a munkáért.
Ezzel sem azt állítom, h lehetetlen, csak legalább is nem túl valószínű.A másik pont, meg Jhonny06 véleménye, amely érvet én is jogosnak érzek.
-
djgeg
őstag
válasz
PazsitZ #2854 üzenetére
Én már láttam plusz 60% különbséget.
Sajnos Magyarországon a béreket titokén kezelik... A Cégek meg minél kevesebbet szeretnek fizetni.
Rengetegen vannak akik azért nem váltanak mert félnek, illetve nem tudják a reálértékét a munkájuknak. Mert nincs is. Olyan piacon nehéz kereskedni, ahol nem tudod ki mennyit ad az áruért. Így rengeteg ember jár rosszul. -
PazsitZ
addikt
Nekem volt olyan munkahelyi előszerződésem, amelyben minden lényegi kritérium le volt írva, és kb. így szólt:
... munkaszerződés jön létre ... a jelenlegi munkaviszony megszűnését követő munkanapon.De volt, ahol az új cég részéről csak szóbeli megegyezés alapján mondtam fel, azért nem hiszem, h ha egyik nap fel akarnak venni a következő napokban visszavonnák a dolgot.
Amit leírtál teljesen jó, először az új hellyel beszélj, h akkor mehet a dolog. Mondd meg nekik előreláthatóan a törvény szerinti felmondási határidővel számoljanak az megfelel-e nekik. Ha minden oké, utána intézd a jelenlegi helyeden.
Nettó 60%-ot kétlem, hogy kapsz, hacsak nem valami nagyon jelentős pozició előrelépés történne szerintem. Ha nem fejlődsz, unalmas a munkád, és van jobb, akkor szerintem ezek alapján nem is kérdés, de persze ezt te látod át, mi a jobb.
Az, h ideges vagy nem túl jó, de ne parázz annyira, amíg pedig tutit nem tudsz (mármint legalább szóbeli, de konkrét megegyezést), egyáltalán ne említsd a felmondást.Amúgy felmondás meglebegtetésével kb. egy alkalommal feljebb lehet tornázni a fizut, de többször nem eljátszható a dolog.
-
-
doc
nagyúr
amikor en az elozo cegnel bejelentettem hogy vitorlat bontok, mondtak hogy beszeljunk arrol, hogy mit tudnanak tenni azert hogy maradjak, szoval az altalad leirt scenario szerintem teljesen mukodokepes
+60%-ot ugysem fognak szerintem adni - ekkora emeles valoszinuleg tul sok lenne, ha meg megadjak, akkor mar csak azert is eljonnek, mert mi az hogy eddig meg "feleakkora" fizetest adtak, mint amennyit szerintuk meger a munkam? -
Na, az első pár mondatnál már nem stimmel.
Lehet akármennyi munkaszerződésed, ez nem lehet akadály. Nekem most is van több. Én mindenképpen azt erőltetném, hogy írjatok alá most, egy mondjuk 1-2 hónappal későbbi kezdésre, aztán meg felmondasz 30 napra. Megírod a felmondást, eléjük rakod és végeztél, max 30 napra el kell engedniük.
ps. Amúgy ha gond nekik a két párhuzamos munkaszerződés, akkor mondj egy időpontot mondjuk 35 nappal későbbre és arra írják a szerződésben a belépési dátumot. A felmondástól számítva meg 30 napra úgyis elmész a mostani cégtől, mert onnantól ketyeg az óra, ahogy ellenjegyezték a felmondási papírodat, tehát általában amikor beadtad. Maximum lesz pár nap kiesés és majd lesz egy jogfolytonossági hiány, de a könyvelők megoldják a cégnél.
-
Goose-T
veterán
Szóbeli egyezség helyett kérj tőlük egy hivatalos írásbeli ajánlatot úgy, hogy az érvenyessége tovább tartson, mint a felmondási időd. (Egyszer én már kaptam ilyet, éltem is vele: az ajánlatot odatettem az akkori főnököm elé, és mondtam neki, hogy ha ezt tudja überelni, akkor nem mondok fel.) Ha azt aláírod, akkor védve leszel valamennyire a két szék közötti földre üléstől, mégsem lesz egyszerre két hatályos munkaszerződésed.
-
syl5
őstag
Sziasztok,
kaptam egy vonzó ajánlatot (nettó +60%) és fel kellene mondanom.
Még nem adtam választ, kértem 2 nap haladékot. Kérdeztem, hogy az új szerződésemet aláírhatjuk-e mielőtt bejelentem a mostani helyen, hogy lelépek. Erre sajnos azt válaszolták, hogy nem, mert nem lehet egyszerre két munkaszerződésem hatályba. És mondom olyan kitétellel, hogy a felmondási időm után tudok munkába állni? Válasz, nem. Abban maradtunk, hogy visszaszólok, hogy elfogadom-e, és ha igen akkor elindítják a belépési folyamatomat.
Tehát, csak egy szóbeli egyezségre kellene felmondanom jelen állás szerint.Mit tanácsoltok?
Én arra gondoltam, hogy felhívom őket még felmondás előtt, hogy elfogadom az ajánlatot, és megmondom nekik, hogy akkor elindítom a felmondásomat, és amint tudom jelentkezem a belépési időponttal. Majd felmondok és hívom őket az időponttal. Tehát lényegében belemegyek, csak felmondás előtt azért tudatosítom, hogy elfogadom és akkor számoljanak velem.Viszont nagyon feszült vagyok az egész procedúra miatt alapból, és most adódott ez is, hogy jelen helyzetben úgy gondolom akár a két szék közé is eshetek.
Fokozza a helyzetet az is hogy a csopvezetőm már tudatta a főnökkel, hogy fizuemelést szeretnék (próbáltam bebiztosítani magam), és megtudtam hogy kénytelenek a juttatási csomagomat is átszabni, így emiatt is beszélnünk kell. Persze a két dolog kicsit talán üti egymást, mert a változtatás nem éppen nekem előnyös módon történik (tudom már a változást, csak még nem tőle). Megítélésem szerint nettó +60% jelenlegi helyen esélytelen, vagy ha esélyes is, akkor szerintem folyamatosan ott lebegne a fejem felett a "fejsze". Elég sok droid melóm van, kimondott tény, hogy nincs fejlődési lehetőség. Persze mindig megtalálom amin javítani tudnék, és a melót kb munkaidőm felében elvégzem, így a másik felét tevékenyen tudom tölteni, képezhetem magam. Az új helyen viszont ugye 8 órát tevékenyen tölthetnék.Szóval ti mit csinálnátok, hogy tudok a főnök elé nyugodtan, higgadtan odaállni a helyzettel? Persze biztos fog kérdezősködni, de én meg nagyon nem beszélgetős idegállapotba vagyok most. Nem is tudom hogy egyáltalán felhozzam-e ezt a fizu átszervezést, és emelés kérést adjak-e még egy esélyt a jelenlegi helynek? De szerintem nagy valószínűséggel elhanyagolható emelést ígérnének, utána meg elég mérges helyzetet teremtene a felmondás. Rögtön álljak oda az új ajánlattal, hogy ez van, és vigyek magammal egy megírt felmondólevelet?
Kérlek segítsetek, nagyon köszönöm előre is!
-
Mercutio_
félisten
Talán hasznos infó Ausztriában dolgozóknak, vagy azt tervezőknek
-
Kanadában is csak úgy adhatnak munkát, ha előtte meghirdették egész Kanadában az állást, vártak valami hónapokat és mégse jelentkezett senki. Na utána lehet felvenni külföldit. Aztán jön az, hogy senki nem ad ki lakást, csak ha már fél éve ott vagy. Mondjuk török meg ázsiai negyedbe lehet menni, de az nem életbiztosítás.
-
Drizzt
nagyúr
Par hete voltam Vancouverben 12 napot megint. Akihez mentunk az kozben kiderult, hogy felmondott. Ugyhogy meg is probalok jelentkezni a helyere. Veszitenivalom nincs. Eselyem se annyira sok talan, de majd kiderul. :-) Nagyon szeretnek ott elni legalabb par evet.
Kanadai munkavallalassal kozvetlen tapasztalata van valamelyikotoknek?
-
Postas99
senior tag
Ebben én is igazat tudok adni, ha nem kezded el magad ezeket az anyagokat, régen lőttek egy csomó esélynek.
Nekem ezek közül sok sok minden megvan mégis helpdesken tolom. Tudok perfect english-ül is, mégis mikor adódott több lehetőségem is mindig volt valami ok, hogy miért nem akarok váltani.
Most viszont van egy olyan tudásom, amivel lehetne igazán inditani egy céget Alkalmazás biztonság terén.
Jelenleg magyarországon ilyen cég nem igazán van, vagy ha igen akkor alulról szagolják az ibolyát.Példát nem említenék hogy konkrétan miből állna a tevékenység, de ja a közeljövőben lesz talán olyan cég akik esetleg ilyenben gondolkodnak és állást hirdetnek akkor ott a helyem. Jelenleg viszont ilyen kaliberű kvalitású munka csak antivírus iró cégeknél volt, de az is csak gyapálás, arra nincs szükségem.
-
válasz
Ra's al Ghul #2831 üzenetére
Ha nincs tapasztalat meg semmi, akkor mit kéne feltüntetni? Amúgy írtuk már, szakmai ismeretek résznél, csak ne úgy mint a frissdiplomások szokták, hogy minden suliban tanult tárgyat beírnak, pl. Html, sql, pascal, meg hasonlók.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Korábban mér kérdeztem bár rosszul raktam fel a kérdésemet.
Pályakezdőként munkatapasztalat nélkül az önéletrajzon belül hol, és milyen cím szó alatt tüntessem fel rendszergazdai ismereteimet? -
KergeK@csa
tag
Az egyetemes vonalat annyival egészíteném ki, hogy az Óbudai egyetem BsC-s képzésén van hálózatos szakirány, a Cisco szervezi, a végén megkapod a megfelelő Cisco vizsgát. Az mondjuk ér valamit, de amúgy ha nem erre mész, akkor tényleg kevés szakmait fog jelenteni a diploma, max a papírt. (Ezzel ellentétben mondjuk programozóknak már hasznosabb egy ilyen képzés.)
-
válasz
dellfanboy #2824 üzenetére
Igen.
-
dellfanboy
őstag
dolgozik vki a MOL,OTP, vodafone szentháromságnál?
privátban rám írna? -
válasz
Ra's al Ghul #2822 üzenetére
Továbbra is mondom, hogy nincsen ilyen szakma, hogy rendszergazda, legalábbis értelmes nincsen. Specializálódni kéne rögtön, pl. MS vonal, linux vonal, adatbázis vonal, hálózatos vonal vagy egyéb. Mérnök infó fősuli ebben kemény nullát fog segíteni, ott nem tanulsz meg semmit. Aztán fluent english minden IT szakmában alap, ezt lehet is rögtön tolni. Én a helyedben nagyon gyorsan eldönteném, hogy mi merre és úgy keresnék szakmai gyakorlatot. Nyolc órás úgyse fog menni egyetem mellett. Aztán nyelvvizsga hót felesleges, beszélni tanulj meg. És egyetem mellett tolni azt a szakágat amit választottál, de nagyon keményen. Interneten minden könyv, oktatóanyag megvan. Ezek nélkül egy leszel a másik több ezer évente végzős mérnökinfós közül, akik aztán mehetnek a mekibe, mert nem tudjuk őket felvenni sehova. Trust me, ez a mai valóság.
Amúgy, ha érdekel a hálózatos téma, akkor rögtön mehet a CCNP, a másik már mindenkinek van. Ha MS vonal, akkor MCP vizsgák már most.
2014 szeptemberig még sok idő van, de ha most dolgozni kezdesz, sose mész utána egyetemre már, sok ilyet láttam. Dönteni kéne, hogy meló vagy suli.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Szia!
Na igen, sajnos szakmai tapasztalatom ami említésre méltó lenne olyan nincs.
Egy 2 éves Informatikai Rendszergazda: Informatikai hálózattelepítő és -üzemeltetői OKJ -s szakképzést végeztem el illetve Cisco Certified Network Associate Routing & Switching (CCNA) végzésem van. Ami a nyelv tudásomat illeti az is kimerül a magyarban illetve egy angol középfokú nyelvvizsgában (itt meg jegyzem, hogy a felsőfokú is tervben van), ezen kívül más különösebb nyelvtusáim nincs.
A jövőben (nagy valószínűséggel 2014 szeptember) főiskolára mennék továbbtanulni Mérnök Informatikát viszont addig is szeretnék elhelyezkedni mint Rendszergazda. -
válasz
Ra's al Ghul #2820 üzenetére
Mondjuk a szakmai tapasztalatok résznél. Amúgy mi az a rendszergazda? Ez nem mond semmit. Mihez értesz? Mennyi és milyen szakmai vizsgáid vannak? Milyen diploma? Mennyi nyelven beszélsz?
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Pályakezdőként szeretnék elhelyezkedni a tanult szakmában (Rendszergazda) és ehhez kérném a tanácsotokat önéletrajz írással kapcsolatban. A kérdésem az lenne, hogy az önéletrajzon belül, hol és milyen "címszó" alatt tüntessem fel, hogy a szakmán belül milyen munka elvégzésére vagyok képes.
-
KMan
őstag
Udv! Manapsag 3 szakma megy nagyon itthon, az informatikus, a villamos es a gepesz. Viszont nyelvtudas nelkul sajnos lehetetlen, barmelyik szakma is. Egy jobb multinal idegen nyelven megy az interju, mert aki felveteliztet (osztalyvezeto, foosztalyvezeto) altalaban nem tud magyarul..mar ha eljutsz odaig hogy vele kell interjuznod a 2. vagy 3. korben.. Ha gepeszkent autoiparban gondolkozol, akkor meg kell tanulnod a nyelveket, angol, nemet. En is eppen ezt csinalom.
-
misu
senior tag
Hy!
Érdeklődnék, hogy gépész fősulival(ME, Logisztika), négy szép termelésben eltöltött évvel, vezetőként (kis cég, 20 főt irányítok, a tulaj jobb és bal keze vagyok, korlátlan döntéskörrel..
) milyen lehetőségek vannak manapság Pösten?
Nyelv nuku, német érettségi, angol alap c.
Jogsi, alap PLC és pneu tanfolyás.Lassan váltanék, de nem tudom megéri-e?
Köszi előre is!
Szép napot!
Bye!
-
albiosz
őstag
Ez a 2013-as elvileg és ennek alapján 89K a helyes.
-
mntn
tag
Sziasztok, tudna valaki segiteni a kozalkalmazotti berekkel kapcsolatban? Foiskolai 2 eves fsz vegzettsegem van, ami ha jol tudom E besorolas. Viszont van olyan tablazat ahol 114k van feltuntetve van ahol 89k es azert nagyon nem mindegy. Remelem tudtok segiteni.
-
Szakbarbár
aktív tag
(#2808) djgeg
Konkrétan egy jó ideje már nincs fejlődés a cégben. Régebben voltak projektek, amikben nekem is aktív szerepem volt, azt az időszakot szerettem. Amikor már az időd nagy része azzal megy el, hogy lefoglald magad mert nincs munka, az rosszabb, mintha hajtás lenne. Még mielőtt a fejemhez vágnátok, amikor nem volt munka, akkor programozni tanultam vagy angoloztam.(#2809) cain69
Igen van, de csak büfészakos (Műszaki menedzser)
A nyelvtudást lehet hogy eltúloztam, inkább magabiztos angol nyelvtudásom nincs, mert nem kell használnom egyáltalán. Lehet, hogy csak olyan hely kellene, ahol folyamatosan beszélek angolul. Az utolsó tanfolyam amire jártam A2-B1 szintű volt, de nyelvvizsgám nincs, így a diplomát sem kapom meg.Egyébként abban igazatok van, hogy a legnagyobb problémám az, hogy nem tudok egy bizonyos területre fókuszálni. Nem tudom eldönteni mi érdekel igazán.
-
azért lehet előrelépni multinál is helpdeskről. erre egy példa jelen sorok írója, aki 2nd level specialistaként indult, most pedig senior tesztmérnök, igaz egy másik multinál. de többen is átléptünk helpdeskről testingre, sokan mentek alkalmazásüzemeltetésre, egy srác pedig projekt koordinátornak.
-
válasz
Szakbarbár #2807 üzenetére
Most ebből kb. az jött le, hogy egyik dolog se érdekel, nyelvet meg nem akarsz tanulni. Tényleg nem tudom így mit vársz.
El kell menni egy másik céghez helpdesk-re, lehetőleg olyanra, ahol van lehetőség tovább is lépni. Ergo nem multihoz, mert ott erre esélyed nincsen. De azért azt sehol ne várd, hogy a főnököd, vagy rendszermérnök kollegák fognak téged kézenfogva tanítgatni. Magadnak kell elkezdeni és tényleg ott van a vmware, meg interneten mindenhez a könyv és oktatóvideó. Majdnem mindenki így kezdte aki mára sokra vitte.
-
válasz
elmondásod alapján a lehetőségeid:
- van valamilyen főiskolai végzettséged, ez jó belépő egy junior fejlesztői állásra;
- van 2 év helpdesk tapasztalatod, de nincs nyelvtudásod, ez alapján a helpdeskes állások 95%ról kizártad magad;
- alkalmazáskezelőt, tesztelőt szinte 100%, hogy nem vesznek fel nyelvtudás nélkül, juniort sem;amennyire én láttam pl. a cognizantnál kegyetlenül jól megfizetik az sap-hez igazán értő embereket.
-
djgeg
őstag
válasz
Azt hittem te oldaladról nincs meg a motiváció, de ezek szerint te nyitott lennél rá ha lenne értelmes cél. "stagnálsz"
Hát kell teremteni egyet ha mások nem csinálják (sajnos általában így van)
2 év magyar nyelvű helpdesk tapasztalatot lehet hasznosítani. Nézzél körbe helpdeskes meló iránt.
Ami viszont igazából kell, hogy megálmodd mit szeretnél. Nagyon nehéz és nem jön egyről a kettőre.
Mindezek mellet ha szeretnél infóval foglalkozni akkor elengedhetetlen egy idegen nyelv legalább. Angol legfőképp.Amúgy személy szerint én is a "mindenbe belekap" ember vagyok. Szeretek sok mindent kipróbálni, igaz hál isten kialakult már egy irány számomra.
Sok sikert
-
Szakbarbár
aktív tag
(#2800) Mr.Csizmás
SAP-hoz még bottal sem nyúlnék, szerencsére most sem kell használnom, nem is szeretném.
SQL és adatbázisokhoz főiskolán volt szerencsém, nem szerettem meg igazán, de szerintem elboldogulnék vele. Programozni szeretek, csak nem napi 8 órában így a fejlesztői állásokat sem erőltetném és nem vagyok olyan szinten sem, hogy akár egy junior fejlesztői állást megpályázhassak.
Szerverekhez nem ártana valami olyan környezet ahol gyakorolhatok. Tudom, ott a VMware és Virtualbox.(#2801) djgeg
"Már ne haragudj, de akkor mit vársz?"
Olyan felettest vagy munkatársat aki tud új dolgokat mutatni, lehet tőlük tanulni. Új problémákat, nem csak a szokásos "kiírt valamit a gépem nézd meg" és a heti java, flash player frissítések telepítésével szeretnék foglalkozni.
"Ha mindennek nekiáll akkor nem lesz más mint egy ember akinek sok mindenről van tudása de érteni egyikhez sem ért."
Most pont ilyen embernek érzem magamSzeretek új dolgokat megtanulni, csak ha nem használja az ember, akkor egy idő után elkopik a tudás.
(#2805) syl5
Megszűnik a cég, mindenkit elküldenek. A nyelvtanulás sosem tartozott az erősségeim közé. -
syl5
őstag
válasz
Szakbarbár #2799 üzenetére
Miért akarod kidobni az ablakon a 2 éves Helpdesk melót?
Tanulj nyelvet és nyomd tovább angolul. -
djgeg
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2803 üzenetére
mybad
Egyébként van ilyen Infós is, csak a "főztjéből" nem ennék
Amúgy az lesz a poén, hogy "hárombetűs" rövidítéseket lehet nem érti meg.
-
djgeg
őstag
válasz
Szakbarbár #2799 üzenetére
"de motiváció nincs semmi iránt"
Már ne haragudj, de akkor mit vársz?"(#2800) Mr.Csizmás"
"SAP, SQL, C#, vékony kliens, W2k12, sharepoint stb."(ennyi minden és stb.? xD)
Ha mindennek nekiáll akkor nem lesz más mint egy ember akinek sok mindenről van tudása de érteni egyikhez sem ért.
Azt kéne kitalálni mi akar lenni, mivel akar foglalkozni és arrafelé menni. Nem mindenbe belevágni aztán ahogy esik úgy puffan...
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 6700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Vèdelem az áramszünet ellen!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest