Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ZolaMan: Nincsen bírás! Avagy sérülés a 3. rétegben. Javítsuk meg!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz
Mercutio_ #13749 üzenetére
[link]
Ebben a topikban nem volt linkelve de ez pontosan erről szól, én nagyon meg vagyok vele elégedveHa ez valamiért mégsem tetszene, ott van az MIT OpenCourseWare, ahol fent van az MIT tárgyak nagyrésze, feladatokkal, vizsgákkal meg minden ami kell, csak akarat kell hozzá
-
válasz
Mercutio_ #13680 üzenetére
Nálunk egyéb szempontok miatt is játszik Horvátország (sziklamászás). Voltunk Thaiföldön és Kambodzsában 2 éve utazómajommal, de az azért nagyon más szint. Mármint persze, mi is kihoztuk olcsón, de ott a kényelem, a szállás, az utazás rohadtul nem volt 4*. Kölykökkel ezt így nem lehet megcsinálni. Szerintem is túlzás a 2,5 milla 3 hétre, de nincs nagyságrendi eltérés.
Exemék elmentek 1 hónapra családostul Amerikába 10 éve, az akkor volt 2 milla úgy, hogy baráti családnál laktak egy ideig, amúgy meg hostelben.
Ha pedig például egy 1 hetes síelésben gondolkodsz családdal, ott megint nagyon megszaladnak a költségek. Csak a síbérlet többszázezres tétel.
-
válasz
Mercutio_ #13671 üzenetére
Nyaralás: Mi most augusztusban voltunk Horvátországban 1 hétre egy baráti párral. 4 csillagos szálloda 60 ezer/éj reggelivel. (amúgy ettől teljesen lesokkolódtam, de tényleg ennyi főszezonban). Ugye ha kiszámolod, az kapásból 360 ezer, erre jön rá az utazás, helyi kaja, programok, stb. És ez nem egzotikus hely, csak egy szaros Horvátország kocsival gyerekek nélkül. Kijön ám a matek, ha elkezdesz nem putri színvonalban gondolkodni! És ez nagyon-nagyon messze van a luxustól, inkább olyan klasszikus polgári. A parton van 5 csillagos hotel is, ott 90-100 ezer egy szoba.
Az étterem ugyanez a kategória. Születésnapján elvittem az asszonyt egy belvárosi étterembe, ráadásul akciósnak hirdették a menüt. Tényleg nem volt vészes, 5 fogásos menüsor 13 ezer. Ő borkísérettel kérte, azzal 18. Persze én ittam egy kólát, kértünk vizet, ilyesmi marhaságok, 40-et fizettem egy 2 órás vacsoráért egy nem luxus, hanem ok helyen. Voltunk a MÁK-ban is pár éve, ott is hasonló az árszínvonal.
Persze mi is általában a Hai namba járunk Pho-t enni 2000-ért, de az azért más kategória.
Ezek csak Magyarországról nézve extrém dolgok, Nyugaton egy rendes szakmunkás is megengedheti magának, és meg is teszi. Nálunk meg luxusnak számít. Nem az, csak ilyen szegény az ország.
-
válasz
Mercutio_ #13671 üzenetére
> - Ha otthon van asszony az 1 éves gyerekkel, miért is kell a másikat magánoviba beadni?
Szocializacio miatt. Mondhattam volna azt is, hogy az egyik 1, a masik 5 eves.
> Havonta 3x jó étterem 100k 2 főnek, michelin csillagosokat és fine diningot kivéve elég szépen kell tolni az alkoholt, hogy ilyen cehhet csinálj átlagban
Egy rendes steak kb. 10-13e forint, es akkor meg nem ittal, nem ettel desszertet, koretet. A fine dining kb. 3x dragabb ennel, ket fore 100k-t el lehet enni egy este Budapesten.
Stb.
Tovabbra is csak annyi allitok, hogy 1.3 netto egy haztartasnak nem luxus, hanem egy normalis elet, aggodas nelkul. Nyilvan a legtobb magyar ennel kevesebb mozgasterrel rendelkezik.
> Ingatlan
Van ismerosom, ahol van par kisgyerek, kb. 1.3M netto bevetel a csaladnak, de csak most kezdtek el jol keresni, es nincs sajat ingatlanuk meg mindig, es felrerakott penzuk se sok. Marha nehez meg igy is elindulni barmerre.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Mercutio_ #13631 üzenetére
Pont ezt akartam írni, hogy ez a matek nem igazán állja meg a helyét. Aki most bruttó 2m-t keres, az minimum 7-8 éve a szakmában van (de inkább több), ami alatt nagyjából le lehet futni a kötelező köröket (lakás/ház, még ha hitelre is - azért ilyen bevételnél egy 100k-s törlesztő nem igazán üt meg), szóval bőven futja egy komolyabb autóra/órára/befektetésre.
Akinek ennyiből a panel törlesztőre futja, az valamit nagyon rosszul csinál.
-
Jahno
veterán
válasz
Mercutio_ #13407 üzenetére
Egy konkrét projektre is szólt nem kevés. Viszont a többinek is ez a megnevezése. Igaz a konkrét projekt már kevesebb helyen létezett, mikor ezen is meg azon is dolgozgatni kellene, ha már itt vagy. És mégsem 3 hónap a fix szerződés, hanem havonta hosszabbítgathák 40 alkalommal, míg valaki még nem unja :-) Két haversrác most így ment Thez, de ez sem ismeretlen. Kinek mi a klasszikus
-
Wmwinters01
tag
válasz
Mercutio_ #13355 üzenetére
A hónapra megvan az 550-600k ha jó a szaki, de akkor dolgoznak 2-3 szombatokat, néha vasárnapokat és a legtöbbje meló után/közben maszekol is. Csak ugye az a probléma a vállalkozásnál, hogy lehet, hogy vezetékelést simán megold egy villanyos, de egy komplettebb burkolást, ácsmunkát vagy amihez nem 2 bit kell, már nem tudják rendesen kivitelezni, oda kell legalább egy rutinos tecknikus vagy építőmérnök aki tudja hogy mit és hogy kell megcsinálni, hogy az jó is legyen.
Sok szaki azért se vállalkozik, mert megvan a fix munkahelye, ahonnan tud menni maszekolni akár a főnökével aki mondja hogy mit csináljon és nem kell rajta gondolkodni. Neki ez sokkal egyszerűbb, megy megcsinálja amit mondanak és az jó, nem kell telefonálgatnia, egyeztetnie, számláznia, mindent megcsinál afőnök. Ha meg jól végzi a munkáját, 'afőnök' nem fogja figyelmen kívül hagyni az embert, főleg hogy alig van normális szaki a szektorban. Persze, a db számos fazon, aki cipeli a cementes zsákot, csempét, vasállványt, vagy amit éppen mondasz neki, az akad -a legtöbb külföldi is ilyen-, de ők nem szakik, velük nem újítasz fel egy lakást, mert csak szétbarmolják. -
arcsin
senior tag
válasz
Mercutio_ #13355 üzenetére
Arról ne is beszéljünk, hogy most lesz ez a lakásfelújítási támogatás jövőre a min egy gyerekeseknek. Még kevesebb elérhető szaki lesz, még több pénzért
Amúgy sok-sok hsz-szel ezelőtt a szakma alatt ilyen kétkezi szakmára gondoltam. De ez a kétkezi szakma lehet könnyedebb is.
Vállalkozhat valaki. Készíthet chilit, termeszthet paprikát. Már elég modern (és olcsó) öntözőberendezések is vannak, nem akkora nyűg a kertészkedés sem mint 40 éve. Sok az ilyen mindenféle kézműves. Van aki házszám táblákat készít. kis faművesség. Ezekre is van igény...Persze mindenhez kell némi talpraesettség, facebook csoportban reklámozni (vegyélhazait csoport pld), weboldalt készíteni. Eljárni a portékákkal. Persze élvezettel érdemes csinálni, nem csak muszájból. Ötvösökre is tök nagy a kereslet szerintem. Mi is inkább annál csináltatjuk az esküvői gyűrűt, hogy egyedi legyen. Csak...ha valaki ennyire el van keseredve miért nem vág bele valamibe. Csak erre is gondoltam az alatt hogy annyi mindent lehet csinálni, másoknak jót, másoknak örömet szerezni, igényekre rámenni. -
arcsin
senior tag
válasz
Mercutio_ #13351 üzenetére
Építkezésen más állampolgárságú a melósok összetétele. Legalább is a közelben elég sok építkezés volt és mindig a hátsó kertünkben (de)hidratáltak, veszekedtek meg ki tudja mit csináltak még. Meg láttam is őket dolgozni, na
Az ilyen marketes, stb al al vállalkozóknak megéri ezeket minimálbéren is foglalkoztatni, vagy kata-s ként, csak ezt ők sem tudják.
-
Jahno
veterán
válasz
Mercutio_ #13338 üzenetére
Itt csak az EU béres megy egyéb megmondók fasságait raktam el a dossziéba :-)
Utazni semerre, jövőre szerettem.volna nagyobbat, meg haverok finnek lettek, oda kinéztem volna, de sem pénz sem idő, pénzt most kocsiba öntöm, aztán valami lesz. Svéd haverral akartunk csapatni idehaza, de azt is elvitte a vírus.
-
Jahno
veterán
válasz
Mercutio_ #13041 üzenetére
Kinek mi a fasza, igazából mikor meglesek valamit akkor mindig el vagyok tévedve, vagy az összes haverom, de most nem ez volt a kérdés. Bár pont a szépségiparban kaptam szerintem a legjobb fizut és ahogy érzem haver sem panaszkodott. Onnantól megint csak csúszunk lefelé, de az más :-D
-
Ruhes_kutya
újonc
-
Jahno
veterán
válasz
Mercutio_ #12889 üzenetére
Linked még néha okés, de aztán FBn főleg a szakmai utunkat szoktuk megosztani. Janem.
Mostani cégemnél meg meg lehetne találni, van főnök is, helyi erő. Többi már bonyolultabb. Aktuális HRes lehet azt mondaná jó arc vagyok és nyomtuk a kockaklubot a Borkuckóban
Legyen ez előny vagy hátrány.
-
Jahno
veterán
válasz
Mercutio_ #12885 üzenetére
Előző helyem pld. kompletten nem is létezik, bezártuk a bótot, előtte lévőnél meg a főnökök sem, vagy a fél divízió. Bár most elgondolkoztam, hogy 15 évvel ezelőtt mikor először fel akartam mondani és az indián 1 órát sírt a telefonban azt most meg lehetne-e keresni, tudja-e egyáltalán ki vagyok és mi történt? Bár fele céget és részleget is nehéz lesz megtalálni ilyen-olyan módon. Vagy akkor jön a HRes személyi dosszié, amibe teljesen mások vannak írva, max. a kilépés körülményeiről valami ferdítés és kész?
-
bambano
titán
válasz
Mercutio_ #12737 üzenetére
papíron egy hónapot voltam, értelmes feladatot kaptam, amit utána még pár hétig módosítgattam és egy huszast kaptam érte. nagyjából annyira jött ki, mint 1-2 évvel később az egyetemi dolgozó kollégák fizetése.
de ez még az a korszak volt, amikor a gyakorlat teljesítéséről szóló igazolást a személyzeti főnök (még nem hr-es) írógépen indigós papírra gépelte le, másodpéldány ment a papíros irattárba
-
mind_against
tag
válasz
Mercutio_ #12498 üzenetére
Nekem is épp ez a gondom, hogy abszolút nincs rálátásom a témára, hiába túrom a netet nem két hete és nem két hónapja, erről sehol nincs szó. De szeretnék előbb ezekkel tisztában lenni, mielőtt belekezdek valamibe, amibe lehet nem is kellene.
Nekem már ez is nagy segítség lenne, azon kívül, hogy a (#12490) számú hsz-omra nem jött semmi reakció, biztosan rosszul tettem fel a kérdéseimet. -
kexksz
addikt
válasz
Mercutio_ #12501 üzenetére
Nekem meg 3 ev utan hat problemaim az ulestol, inhuvelygyulladas meg mindennapos.
Amugy nincs ebben semmi "sajnos", sima kereslet-kinalat, penzugyeskent, mernokkent sokkal tobbet kell tudnod, hogy akkora kereslet legyen a tudasodra, mint egy korrekt fodrasznak. A legtobb emberhez az nem szivarog le, hogy a jol kereso mernokok hobbikent is ezt csinaljak es rengeteget tanulnak, nem egy 9-5 munka. A mernok meg meg sem emliti, mert neki ez a termeszetes.
-
Jahno
veterán
válasz
Mercutio_ #12402 üzenetére
Attól függ mikor söröztünk. Mostani cégnél időben megéreztem, most leváltották a főnököt is és megsúgták, hogy ezzel a felmondással jól kijöttek, mert ennyi emberre amúgy pont nincs szükség. Ez volt 2+ év. Előtte Evo is tán 2 év, vagy ki tudja, meg Systemax, ami összedöntötte magát, de legalább keveset is kerestem. Ez ilyen.
-
coco2
őstag
válasz
Mercutio_ #12337 üzenetére
A film legmélyebb utalása egy családi étkezés, amiben feltűnik egy emberi értékeket erőszakosan elutasító családi háttér, amiben a srác felnőtt. És már az is csak olyan felületesen van benne, hogy aki nem tudja, mire figyeljen, szerintem észre sem veszi. Pocsék volt a filmben a balance. De ha nagyon szőrszálhasogatni akarunk, igen, a bűn, és a büntetés benne van a filmben. Arról viszont egyetlen szó sincsen benne, hogy saját szabad akaratából miért vált olyanná az a család, amilyenné vált.
-
Jahno
veterán
válasz
Mercutio_ #12156 üzenetére
Akkor mutatom a házi hotelszakértőmet:
https://prohardver.hu/tema/exhwsw_ertunk_mindenhez_is/hsz_45211-45211.html
-
Jahno
veterán
válasz
Mercutio_ #12146 üzenetére
Ha már másik csoportba bevágtam, akkor na, ez milyen munkakör lehet:
"Követelmények kivonat:
Ensure availability of all in-house IT and telecommunication services
provide technical support to users and guests
keep an up to date record of all IT related fixed assetsNa, milyen jellegű állás és ki merne vele tovább menni?"
-
Jahno
veterán
válasz
Mercutio_ #12139 üzenetére
Szerintem a Systemax, Misco és hasonló vonalakról nem hinném, hogy bárki is hallott. Volt amire eszelenül szórtuk a pénzt, aztán meg sírtunk, jajj nincs. Értelmetlen döntések és olyan működés, amitől egy vidéki egyszerű logikával megáldott paraszt is csak fogná a fejét.
-
Jahno
veterán
válasz
Mercutio_ #12137 üzenetére
Hol? Kolozsváron a példám működik, EUs holland cég vitte ki a magyar részleg melóját, mert nyilván olcsóbb.
Barcelona meg olyan, 5000+ embert vágtak utcára, senki nem értett semmit, csak fura vergődés volt az egész. Volt pár irodánk szerte a világban. Én ezeket mindig meg tudom oldani, valahova beteszem a lábam és pár hónap múlva elindul a majmokbolygója
-
-
Jahno
veterán
válasz
Mercutio_ #12008 üzenetére
Csak mert nem is a pénz miatt, de lassan elmatekozom, hogy megmenekülök a mostani cégemtől. És előzőleg pár éve itt szomszéd csoportban lement a vita, de sokkal okosabbak nem lettünk, Lutwaffénál (azóta kétszer azt is szétverték) is hiába akartam volna eladni magam, HRes néni megmondta, hogy sávok vannak és merre alakul a teteje.
-
Aciduzzu
aktív tag
válasz
Mercutio_ #11967 üzenetére
30 millio dollaros, global projekt, rendszerbevezetes 200 orszagban. Ugyan meg az utolso harmadaban van az implementacio, de eddig major hiccup nelkul folyik.
Indiai IT tanacsadoi tamogatassal (vezetessel). Amerikai tozsden jegyzett vallalat, szoval nem szarral gurigaznak.
En country leadkent vagyok erintett benne, vagyis voltam, mert mi mar atalltunk.
-
válasz
Mercutio_ #11873 üzenetére
Igen, kicsit más téma de nagyon egyetértek; ha valakinek ott van egy rakat munkáltató és mindenhol pár hónapot töltött, akkor az elég gyanús.
Pont mostanában kezdett vakarózni a seggem jelenlegi helyemen, és CV-m kapcsán elégedetten konstatáltam hogy stabilnak tűnök, mind idő mind folyamatosság terén.
1. munkahely: 8 hónap, utána szünet nélkül:
2. munkahely: 3 év 2 hónap, utána szünet nélkül:
3. munkahely: 8 hónap, szünet nélkül:
4. egyben jelenlegi munkahely: perpill 2 és fél év.¯\_(ツ)_/¯
-
Zeki
nagyúr
válasz
Mercutio_ #11768 üzenetére
Valóban régen volt a Pizza Hut, de azóta más helyeken is dolgoztam mint műszakvezető, vagy a kínai tulaj 2 gyorséttermét vezettem egyszerre heti 7 napban. Ezt már idén.
Vagy ezt ne így írjam bele az önéletrajzba?
"munkaügy (napi bejelentések, szerződések, végelszámolások és kifizetésük, munkaruha, öltözőszekrény), bérelszámolások, beosztások készítése, ledolgozott órák nyilvántartása és a dolgozók készpénzes kifizetése minden hónap 10-én. Raktározás, napi szintű készlet nyilvántartás, napi/heti rendszeres vagy rendszertelen beszerzések intézése, beszállítókkal és területi képviselőkkel tárgyalások, pultos munka (ha a forgalom megkívánta hogy segítsek, vagy nem jött be valamiért a pultos dolgozni), pénztáros munka, számlák ellenőrzése és kifizetése, munkaerő toborzás, oktatási anyagok elkészítése, oktatás, dolgozói hangulat és fegyelem javítása, forgalom növelése, új termékek bevezetése, termékpaletta szélesítése. Váratlan és ütemezett javításokra, karbantartásokra szakemberek megtalálása, munka elvégeztetése.
Mindezt a saját magam által készített excel táblázatok segítségével, mert azelőtt pultosok vezették az éttermeket, ami káoszhoz vezetett.
Ezt két éteremben egyszerre (egymás mellett vannak), heti 7 napon keresztül.
Az ott töltött 6 hónap alatt nem csak hogy beállítottam egy rendszert a dolgozók nyilvántartására, vagy a raktározásra, hogy ne álljon benne a tulajdonos pénze (de legyen is mindig áru) , de elértem, hogy egy panaszkönyvi bejegyzés se szülessen és nem volt lejárt szavatosságú termék sem.
Több elégedett vendég lett, a magyar szakácsnak visszatért a jó kedve és olyan szép tálakat készített a pultba, hogy azokat mindig nagy örömmel fotóztuk és osztottuk meg a facebookon." -
Nimrod
addikt
válasz
Mercutio_ #11700 üzenetére
Ezzel személy szerint én is bajban voltam. Én pont Udemy-vel kezdtem, de ott nem haladtam jól. Aztán inkább freecodecamp segített még, illetve TeCső, nem az indiaicsávómagyarázós videók. Meg az, hogy effektíve csináltam is, konkrét problémákat kezdtem megoldogatni célirányosan, mint pl. CSS vagy PHP hibák.
-
-
-
axioma
veterán
válasz
Mercutio_ #11537 üzenetére
Hat, a probaido alatt lelepes azert nem annyira tunik nekem egyszerunek. Az uj munkahely egy csomo plusz alkalmazkodast kivan - jo, nekem mert csalad is van akire figyelni kell pl. idobeosztasilag meg kozlekedesileg -, es nem is szivesen csinalnam ketszer egymas utan a valtast.
-
axioma
veterán
válasz
Mercutio_ #11525 üzenetére
Hat en nem ertek egyet. Mar ha jol ertem hogy eddig az volt hogy nem tudta a jelolt, hogy meddig kell varnia egy valaszra: a dontes megszuletett es ne varjon ra, vagy me'g van esely. Jo, persze, a cikk abbol indul ki hogy kenyszerbol kb. azonnal kell allas, de ez akkor is kell, ha tobb ajanlat szoba johet es az egyik elobb valaszol de a masik jobban erdekelne, csak semmi info nincs. [Mas kerdes ha oda van irva hogy csak a sikereset ertesitik legkesobb mely datumig... de ez meg aztan plane valoszinutlen.]
Az egy mas kerdes, hogy kell-e cizellalni, hogy miert nem. De az meg nevetseges, hogy azert meg beirja a vegere hogy figyeld a hirdeteseinket es jelentkezz ujra... volt nemregiben egy tombositett interjum, ahol nem kellettem (elvileg targyi tudas hianya miatt amit behivas nelkul is tudtak volna, szoval sztem nem az volt az igazi ok de mind1), es kesobb talalkoztam az egyik interjuztatoval konferencian, aki mondta hogy o ajanlott ES probaljam ujra majd ha mas tipusu allas lesz. Mondom en??? De hogy naluk a HR olyan kezdo meg mittudomen. Hat bocs, de azt azert nem. Elsore is kozvetito vitt oda, de masodjara mar kozvetitovel is igen komoly indok kene hogy hajlando legyek foglalkozni veluk. En ott voltam, tudjak mit mondtam, ha valamire ilyen kombi kell akkor szoljanak. -
batagy
őstag
válasz
Mercutio_ #11327 üzenetére
Csütörtökön részt vettem egy online ingyenes előadásán, ami nyilván termékeladás.
Nekem mondjuk van benne újdonság, mert eddig semennyire nem foglalkoztam a témával. Nem is annyira a CV izgat, inkább a tantermi egész napos képzések (4 féle van neki).
Csak most nekem csütörtök óta küldözgeti az automata leveleket napi kétszer, hogy ma még utoljára féláron vehetem meg a tagságot. Csak hogyha ugyanez lesz később is, akkor inkább később neveznék be rá.
-
Tufa_
aktív tag
válasz
Mercutio_ #11258 üzenetére
A szerzodesekkel mindenhol en foglalkoztam, vagy legalabb atment rajtam es a vegso szo az enyem. Kisebb kaliberu targyalasok a beszallitokkal tobbnyire nelkulem megy, de CAPEX vasarlasoknal/targyalasoknal a purchasing team csak jelen van.
Sok helyen nincs kulon purchasing egyebkent, valoszinu ezert is lett normalis hogy az FC azt is tudja.. Az en peldambol kiindulva, ahol most vagyok, van(purchasing manager), de csak az ettermek etel es ital vasarlasara es marginra kell koncentralnia -
-
-
stickermajom
addikt
válasz
Mercutio_ #10976 üzenetére
Most az osztrákoktól megjött az eddigi legjobb elutasítás: friss hirdetés, teljesen profilba vág, angoltudás van feltüntetve és alap német (ami meg is van). Tegnap este angolul írtam egy emailt, hogy jelentkeznék, ma jött a válasz németül, hogy nem. Érdekes a kinti álláskeresés.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Revolut
- Synology NAS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ZIDOO médialejátszók
- Linux haladóknak
- Fotók, videók mobillal
- Ukrajnai háború
- Musk szerint a Tesla humanoid robotjai már jövőre a Marsra indulnak
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! HP EliteBook 1030 G8 13 FHD notebook - i7 1185G7 16GB RAM 1TB SSD Intel Iris Xe IGP WIN
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- HP ProBook 430 G3 laptop i3-6100U, 8GB DDR4, 128GB M2, esztétikai hibás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest