Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
-
Nimrod
addikt
válasz
0xmilan #12066 üzenetére
Portugáliába adtam be nemrég, lényegében fraud jellegű pozira. Interjún arra jutunk, hogy inkább compliance lenne a nekem megfelelő a tapasztalatom alapján. Fizetési igényemre dobtak egy hátast, mondván hát a fizetések ott nem ennyik... pont nem érdekel, semmilyen cégért nem vagyok hajlandó élni-halni és minden mást (család) hanyagolni. Csináltam eleget...
Következő email már lengyelországi HR-től jött (gondolom nekik is ott van a HR központ mint sok más multinak) és ott már sima customer service.
Innentől, mindezek után komolytalan cégnek minősítettem őket. -
IMIIKE1998
őstag
válasz
skoda12 #12082 üzenetére
Persze, én sem gondolnám, hogy külföldön mindenki tud.
bambano: De ez nem inkább a nagyobb multiknál jellemző? Én még mindig nagyrészt olyan állásokat látok hirdetve, ahol ilyen gazdasági meg olyan mérnök diplomát várnak el.
FLx: Ebben is van valami, jelenleg a nyelvtudásra én is inkább úgy tekintek, mint egy plusz dologra. De tudod, hogy megy ez, az egyetemisták rendesen le tudják húzni egymás önértékelését.
denko: Mondjuk azt figyeltem, hogy ez Budapestre igaz, de a keleti országrészben meg nem nagyon.(Vagy csak rossz helyen néztem.(Profession).
[ Szerkesztve ]
-
denko
senior tag
válasz
IMIIKE1998 #12081 üzenetére
B*szarás. Durva.
Én meg utolsó 10 évben nem dolgoztam olyan munkahelyen ahol magyar kötelező lett volna..mindenhol angollal lehetett boldogulni, sok helyen még cégen belül sem beszéltünk más nyelven magyarokkal sem, mert annyira nemzetközi volt a cég.
-
-
válasz
Alapelvaras mondjuk IT-ban, normalis nemzetkozi cegeknel. De mar a sufni kkv-ban pont nem. Aztan az orszag 90%-a olyan helyen dolgozik ahol eppen csak magyarul kell kicsit beszelni. Szoval ne azt vedd alapul amit eppen a szuk kornyezetedben latsz. En meg soknak is talalom a szamot ami a statisztikaban kijott, mert akire azt mondjak, hogy tud angolul az is maximum ket szot makog.
-
bambano
titán
válasz
"Jelen állás szerint többet ér": a jelen állás az, hogy egy csomó cég megnézi, hogy van-e stabil nyelvtudásod, esetleg valamilyen diplomád (tökmindegy, milyen), felvesznek és kiképeznek a saját feladataik szerint. Tehát csak a meglévő nyelvtudás és a hihető tanulási/alkalmazkodási képesség számít, semmi más.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Mindig jön ez a riogatás, hogy úristen nem beszélnek a magyarok nyelveket.
Az van, hogy Budapesten kívül alig van külföldi az országban, a vidéken lakók többségének nincs lehetőségük aktívan szóban használni az idegennyelvet, a nem használt tudás megkopik és elfelejtik a nyelvet, mert nincs rá szükségük. Ennyi, nem hülyék az emberek, csak hiányzik a lehetőség a nyelvhasználatra.Amúgy jártam én sokat külföldön is és amint kiléptem a multi cég ajtaján és megszólítottam az utca emberét, bizony Svácjban, Németországban és Hollandiában is zavarba jött minden második ember az angol szótól.
-
IMIIKE1998
őstag
Helló!
Nem tudom, idevaló-e, remélem maradhat. Érdekelne, hogy ti mit gondoltok erről? [link]
(Nem az Index a lényeg, hanem a tanulmány, amiről írnak.) Számomra erős túlzásnak tűnik, mert jelen tudásom szerint semmibe nem nézik, ha tudsz angolul, a legtöbb helyen ez alapelvárás. Ezek szerint vagy nincs igény a nyelvtudásra, vagy olyan sokan beszélnek angolul, hogy nem ér annyit a tudás. Bár más idegennyelvekből sem jobb a helyzet, esetleg kivétel talán a német. Jelen állás szerint többet ér, ha inkább végzel egy olyan szakmát, egyetemet, ami normális, polgári szakképesítést ad és azzal könnyebben, jobb pénzekért dolgozhatsz.[ Szerkesztve ]
-
válasz
kexksz #12075 üzenetére
Nekem egyetlen oldal pdf es ennyi. Latjak a cegek nevet es nem kell leirni semmi rizsat...Nem volt meg hely ahol nem hivtak interjura maximum par napon belul, de inkabb masnap vagy meg aznap. Nyilvan akinek magyarazni kell a bizonyitvanyt oldalalon keresztul az mar regen rossz.
ps. Nyilvan nincsen benne foto, szuletesi datum, lokacio, iskola es semmi mas marhasag. Ja es csak utolso 5 ev van benne mindig.
[ Szerkesztve ]
-
-
mandleee
tag
válasz
VágniValó #12069 üzenetére
Alatta personal details: date of birth, birth place, residence
Laikusként nem elég csak, hogy helyileg hol vagy éppen? Születési évet ki lehet találni az iskolából, azt meg hogy hol születtél, szerintem egyáltalán nem releváns. Volt egy "tudatos karriertervezés" tölteléktárgyam és ott azt tanították.Megnéztem az enyémet, nekem is 2 oldal. Bár 1 éve nem frissítettem, így ki is lógnék belőle. A tetején van egy rövid bemutatkozás (kis képpel), Experience & Education nagyon röviden pár mondatban miken dolgoztam és a végén felsorolva a projektek és elérhetőség.
A fotót profi fotós csinálta, még egy régebbi helyemen egy fotós mindenkiről készített fotót, azt használom mindenhol. Ideje lenne azt is frissíteni.
A sulit a gyakorlati helyemet leszámítva kb. senkit nem érdekelt.
-
djgeg
őstag
válasz
kexksz #12068 üzenetére
1 oldal?
Nekem az összefoglalóm és az eddigi melóhelyek csak 1 oldal (12 év és jó pár váltás vagy akár egyszerre több pozi/vállalkozás) Jelenleg 4 oldal és csak a nagyobb projektek és az elmúlt pár év van normlisan kifejtve. Van, hogy normálisan személyre szabom, de az is régen volt már.
Szerintem a lényeg az átláthatóság, az 5+ oldalas CV is lehet jó, ha a lényeget tartalmazza, logikus/jól átlátható.(#12072) kexksz
Szerintem erőesen összekevered a "Resume"-t és a "CV"-t[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
válasz
Lortech #12070 üzenetére
Szerintem ez egyaltalan nem ilyen fekete-feher. Legtobb 1+ oldalas CV amit en olvastam interjuztatas soran teljesen irrelevans dolgokkal van mar tele (10 ev tapasztalattal ha valaki vezetonek jelentkezik, de benne van, hogy hol volt gyakornok, meg az elso munkahelyen). Lattam mar 10 oldalas CV-t is, ahol konkretan az osszes projektje fel volt sorolva a csavonak, amit 15 ev alatt csinalt. Szerintem ezek teljesen irrelevans reszletek.
Egyelore ennyit talaltam a temaban: [link] -
Lortech
addikt
-
válasz
kexksz #12068 üzenetére
Nekem ez teljesen új fogalom, hogy 2 oldal az "nem ajánlott". Az enyém pont annyi.
Első oldal: Pici kép jobb felső sarok, baloldalt: név, telefon, email. Alatta personal details: date of birth, birth place, residenceAlatta related experience: bulletpointokban a releváns munkatapasztalat listázva
Második oldal: Experience: munkahelyek kezdési és befejezési év+hónap és a pozíció neve mellette. Szigorúan az, ami a szerződésben, email aláírásodban akár névjegykártyán szerepel.
Alatta: Educational background majd ezalatt: Language skills
Amikor releváns tapasztalattal keresnek embert egy pozíció betöltésére (és korábbi kommentjeidből kiindulva feltételezem, hogy nálad is erről van szó) kötve hiszem, hogy azon fog múlni a dolog, hogy 1 vagy 2 oldalas a CV-d, de számomra perpill elképzelhetetlen, hogy tudnék 1 oldalast összehozni.
-
kexksz
addikt
Mennyire ajanlott vajon 2 oldalas CV? En nagyon ellenzem, de egyre kevesbe tudom beleszukiteni a dolgokat 1-be, inkabb ugy vagyok vele, hogy megprobalok akkor csak cimszavakat irni, aztan a konkretumokra majd rakerdeznek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
0xmilan #12066 üzenetére
Azert az appsec jellemzoen nem az a terulet ahol az ember szivrohamot kap a stressztol, ugyhogy emiatt nem aggodnek. Maga a pozi engem nem sarkallna a valtasra, ha mashol mar eleve ugyanezt csinalnam. A kompenzacio az ami erdekes lehet, de appseceskent barhol megfizetnek.
-
0xmilan
addikt
Revoluthoz kerestek meg AppSec Engineer pozival kapcsolatban.
Ezeket talaltam hirtelen:
CISO leaves after two months on the job
CFO resigns, ... "This is not the place if value your mental health or work/life balance."
Tud roluk valaki barmi pozitivat mondani? -
törölt tag
SmartEdge-ről van vkinek tapasztalata?
Mindig néztem itt, h egyesek mennyi megkeresést kapnak a linkedinen, engem sosem abajgattak, de most vmi történt, és hirtelen már a 2. jön... Pedig direkt nem tettem nyilvánossá részleteket -
coco2
őstag
válasz
#79563158 #12061 üzenetére
Kicsi cégek / startupok nagyon másmilyen világ, mint a nagy cégek. Munkastílusban a kreativitás alapvető elvárás - és nem csak mondvacsinálva. Ha az nincs meg, kicsi cégnek valószínűleg nem fogsz kelleni. A papírok pld semmit számítanak. Tapasztalatról is kérdéses, önállósággal mennyire ötvözött tapasztalatról van szó.
-
törölt tag
válasz
MATEO6600 #12060 üzenetére
Kint ha szerencsed van akkor talalsz valami startupot ahol keveset fizetnek, szerzel tapasztalatot es utana valtasz nagy ceghez. Mi campus mellett laktunk/dolgoztunk, felesegemet ket diplomaval, egy evnyi SQL tapasztalattal, data science nanodegreevel meg a kis cegek sem hivtak vissza.
-
MATEO6600
őstag
válasz
#79563158 #12059 üzenetére
Köszönöm az infókat Jhonny06 & ysengrin.
Most Hollandiában dolgozok, és eddig csak recruiter szintig mentem az ügyben és aszerint 0-ról indulnék...
MSc-m van. Szóval az usában ha nincs tapasztalatod akkor szóba se állnak. Eszerint ott el se tudod kezdeni a szakmát, csak más országból szedett tapasztalat után? -
törölt tag
-
Jhonny06
veterán
válasz
MATEO6600 #12056 üzenetére
Elég valószínű sajnos, hogy juniorként tekintenének rád. Ahova ugye 2-3+ év tapasztalat kellene, oda értelemszerűen nem vennének fel, tehát maradnának a junior munkák. Még egy Java-ra váltás esetén is elképzelhető egy ilyen, a data science meg pláne más.
[ Szerkesztve ]
-
MATEO6600
őstag
Gondolkodok, hogy SW developerből (C#, ASP.Net core) átnyargalnék Pythonos Data scientistnek, azért mert az jobban érdekel.
Fejelsztőként 4 év tapasztalatom van, Data science-ben még nem dolgoztam, viszont egyetem alatt rengeteg ilyen térű tudást szedtem fel, és otthon is képezem magam.
Szerintetek milyen esélyekkel indul az ember ilyen szinten? Data scienceben juniorként indulnék (mert nincs releváns munkatapasztalatom ami szigorúan erről szólt volna), vagy a 4 éves fejlesztői múltamra építve pl Mediorként? -
Nimrod
addikt
válasz
Ron Swanson #12054 üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy ha van Facebook profilod, akkor a nyilvános profil képre figyelj, mert az lesz első, amit megnéznek. Engem is az alapján próbáltak aztán interjún a várakozók közül beazonosítani. Nem sikerült.
-
coco2
őstag
válasz
Ron Swanson #12041 üzenetére
Színészeknek kifejezetten kötelező egész oldalas fényképet rakni előre, "headshot" - mondja az angol.
Ha ügyfélszolgálatos a pozi, vagy valami vezetői poszt, és kamerák előtt is tudni kell szerepelni, vagy bármi egyéb, ahova pozitívum a megjelenés, oda is raknék a jelentkezők helyében.
Amik technikai dolgok, "eltemetett" munkahelyek, oda egy pici fénykép a resume jobb felső sarokában netes blogok szerint pozitívum. Ha másért nem, amikor elmész találkozóra teljesen ismeretlen környezetben, és talán többen várakoznak más célra is a helyszínen, fel tudnak téged ismerni.
-
törölt tag
válasz
Szoktam. Kulfoldi ceghez valo jelentkezes eseten eloszor megnezem, hogy az adott orszagban illik-e.
-
axioma
veterán
válasz
CV-be fenykepet nem, de linkedin profil linket igen, ahol meg vegulis van egy valos (nem tul jo) fenykep. Adtam is meg nem is.
-
Goose-T
veterán
válasz
VágniValó #12044 üzenetére
Én 2005-2008 között dolgoztam a Nokiánál, emberileg-hangulatilag nagyon jó munkahely volt akkor. Igazából egy potenciális nyugdíjas munkahely, legalábbis biztos kitart még jópár évig, mert kifejlett, már lassan változó piacra dolgozik relatíve stabil erőviszonyok között. A hátránya annyi, hogy sok a zsákutca-pozíció, ahol olyan tudást tudsz csak megszerezni, amit más cégnél nem nagyon lehet később kamatoztatni, legfeljebb a szűk telko-körön belül. A fizetések sem hatalmasak, bár a régi motorosok szerint 10 év után egész jó fizukat és juttatásokat lehet elérni, ha sikerül addig felfele mászni a létrán.
-
válasz
A hozzánk érkezett CV-k 99%-ában van fénykép. Rendszermérnököket (MS, Linux, VMware), illetve desktoposokat szoktunk keresni jellemzően. Ez persze nem reprezentatív felmérés.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz
Sokan kifejezetten kérik, vidéken meg kifejezetten tilos, mert jajj előítélet és társai. Én nem rakok.
-
Vegha
senior tag
válasz
Negativ.
-
Ron Swanson
senior tag
cv-be ti szoktatok fényképet tenni?
-
snefi2
csendes tag
Hello
esetleg ismer valaki jo IT-es "karier" tanacsadot? /ha egyeltalan meg letezik ilyen?/
az istenert nem emgy uj hely talalsasa ezel a listaval
Transcript ID: 722560 pass: vizsga123 -
Vegha
senior tag
válasz
IMIIKE1998 #12033 üzenetére
Szerintem ilyen nyelvtudással kereskedelmi/értékesítői területen könnyen labdába tudnál rúgni.
-
törölt tag
válasz
IMIIKE1998 #12030 üzenetére
Felesegem szlavisztika szakon vegzett, munka mellett level2 tech supportot csinalt, aztan fejlesztokent helyezkedett el. Nem kell semmi extra szak, csak meg kell tanulni uj skilleket.
-
IMIIKE1998
őstag
+dkaro
Ezen elgondolkodom.
kexksz: Akkor egyrészt ügyes vagy, másrészt te lehet értelmesebb szakon voltál, mint én.(Igen, rájöttem, hogy a btk nem a legjobb.) Szlavisztikán vagyok, angolból van felsőfokúm, oroszból másfél év alatt B2 felett vagyok picivel. Csoportban a nulláról kezdők közül a legjobban én fejlődök, de már csak a nyelv meg a papír miatt vagyok itt, mert normális állást(ügyfélszolgálaton kívül) aligha kapok vele. Most azon gondolkozom, hogy hozhatom ezt helyre.Talán egy normálisabb gazdasági szakkal.(Csak sajna nem vagyok túl jó matekos 57%-os közép érettségivel.
-
kexksz
addikt
válasz
IMIIKE1998 #12026 üzenetére
Perspektiva. 2016-ban 867 forintos brutto oraberert dolgoztam IT tanacsadason, mint gyakornok. Ra egy evvel 1.5 evig dolgoztam gyakornokkent kb havi 200k nettoert. Mire elvegeztem az egyetemet 7 szamjegyu fizum volt, teljesen skippeltem a junior/medior kategoriakat.
Oke, hogy Sparos arufeltolto megkap 300k nettot (?), de annal tobbet soha nem is fog kapni.
Gyakornokkent szard le a penzt, kerulj be valami olyan csapatba, ahol jo arcok vannak es jo a fonokod. Nem most kell megakasztani a nagy lovet.
[ Szerkesztve ]
-
dkaro
őstag
válasz
Vagy jelentkezz vmelyik multi friss diplomás programjába (Morgan, Lufi).
-
coco2
őstag
válasz
Keress olyan munkákat, ahova direkt gyakornokokat keresnek "junior" / "trainee" szavakra keress rá álláshirdetések neveiben. Glassdoor-oon láttam IT-ben trainee hirdetéseket is. Vagy talán "apprentice" volt. Kotorj rá arra is.
-
IMIIKE1998
őstag
Köszi.
Érthető, szóval valószínűleg aprópénzért elvégeztetik egy pályakezdő marketinges feladatát. De egyetemistaként alig találni összeegyeztethető munkát a tanulmányokkal. Na meg a fizetések... Felsőokú angoltudást igénylő adminisztrátori munkáért kevesebbet fizetnek, mint a Sparban árufletöltőként.[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz
IMIIKE1998 #12024 üzenetére
Feltételezem én, kulcsszavakat kell kiértékelned, aztán utána járnod, miért vannak a kulcsszavak azokon a népszerűségi pozíciókon, ahol éppen vannak, milyen reklámkampány vagy helyi kulturális szokvány stb juttatta őket oda, és ha lefordítanák őket más nyelvekre, az ottani környezet életviteli szokásaihoz és meghonosított marketing értékeihez, milyen megfelelőik vannak.
Ha engem kérdezel, nem valós a munka, mert piszkos üzlet. Kajak nem tehetsz arról, hogy egyik országban már lezajlott egy marketing háború, a másiknak meg olyan gyenge a piaca, hogy senki se fizette ki érte a révészt, és mindazt a te nyakadba hajítanák, hogy "old meg". Nem lehet olyat csinálni. Marketing értékeket nem megkeresnek, hanem megteremtenek, és nem okosan, hanem nagyon sok pénzzel.
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Valaki dolgozott már Keresőprogram értékelő (Web Search Evaluator)-ként? Ha igen, megosztaná, hogy milyen maga a munka, a fizetés? Egyátalán létező pozíció ez?
-
Senhi
aktív tag
- Igen, mi szintünkön vannak firmware-esek egy külön szobában. Lehet többi szinten is vannak, de most hirtelen csak őket ismerem.
- Fluktuáció nagy összességében, de olyan esetről amit leírtál nem hallottam, szerintem ehhez még túl friss az iroda (talán 2 éve van itt bármi fejlesztés). Mint az korábban is elhangzott, innen egyszerűen nem rúgnak ki embert, kiváló elfekvő ha akarod.
- Fizuban (legalábbis java-sban) elég erősek, ha magamból indulok ki, akkor a hays/mps salary guide-oknak inkább a felső végéhez közelítenek pénzben az adott kategóriákban. Hozzá kell tenni, hogy ezen kívül nincs semmilyen bónusz stb. max csak cafeteria, szóval sokat mondj.
-
coco2
őstag
Link glassdoor hirdetéshez. Budapesti irodába firmware fejlesztéshez keresnek embert, elég tisztán elektronikai munkának tűnik. Lehet, hogy egy területen vannak a firmware és java-s fejlesztők, a hirdetés azt nem írja. Helyszínre a Deák Palotát jelezte csak, de persze előfordulhat, hogy az elektronikai munkák egy fiók cégnél vannak másutt - foglamam sincs.
A kérdések:
-Te ott a közeledben látsz firmware fejlesztéssel foglalkozó embereket?
-Mennyire durva a "beleégett" fluktuáció? Nem az a része érdekel, amikor senki se mondta meg az embernek, mi a munkája, és unalmában odébb állt, hanem az, amikor egy főnök mond le, mert ő sem bírta idegekkel, és vele együtt egyben dobnak ki mindenkit, aki az ő projectjéhez tartozott - ellenkezés lehetősége nélkül. Olyan szituról hallottál-e a közeledben?
-Fizuról nincsen bérsáv. Céges vonatkozásban évi 118k usd-t írnak, de az gyaníthatóan nem belföldi példa. Ahova kreativitást is kérnek, és nekem kell megtanítanom a céget, mi a munkájuk, olyan munkáért nettó 600 alatt túl kevés a pénz még belföldön is, még próbaidőért is. Mondjuk, nem kérdezem meg, mennyi konkrétan, csak hogy van-e "normális" pénz a cégnél nem csak főnököknek, hanem azoknak is, akik a munkát végzik?
Köszi bármilyen tippet, amit adni tudsz.
-
válasz
Jhonny06 #12017 üzenetére
Jol fizetnek az teny, csak eppen fogalmuk nincsen milyen cellal veszik fel az embereket. Sok ismerosom mondott fel naluk, mert teljesen fogalmatlanok, totalis a kaosz. A pesti iroda szakmai vezetoje eppen most mondott fel, mert o is rajott, hogy ez remenytelen. Ha valaki szeret sok penzert celtalanul ucsorogni egy irodaban, akkor amugy megeri.
-
Senhi
aktív tag
-
coco2
őstag
Más. Céginformáció.
Egy bizonyos "Itron" - ismeretlen természetű kapcsolatban a Ganz-al - elektronikai fejlesztésekhez embert keres Bp.-en. Hírek szerint gáz és egyéb mérésekhez, távlatokban smart city fejlesztésekhez. Elvileg van egy telephelyük a Deák Palotánál.
Szegről-végről hallott már róluk bárki bármit kulisszákon belülről?
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Egyik volt munkahelyemen elbeszélgettünk egymással a dolgok legelején, ki milyen helyről jött, miket tapasztalt keresgélés közepette. Hallottam sztorit arról, hogy jó nevű Nyugat-Európai cég (utólag kiderült: franchise, igazából magyar cég) hirdetett, 3 körös felvételi, és a végén kinyögték, hogy még az államilag kötelező minimálbért sem akarják kifizetni, és nem is 8, hanem 4 órára jelentenék be az embert. Ahogy munkakeresőben is létezik a se**fej, cégekben is létezik olyan. Ha tudod, el kell kerülnöd.
A legfontosabb: tanuld az angolt. De nagyon.
-
Jahno
veterán
Kb. stimmel is, viszont előbb még jegytologató majom volt kb. dupla ennyiért meg csilliárd Euróért ugye. Aztán akadnak szakadékok és nem sokkal ajánlottak többet azért sem, ha mellette vmwae/hyperv/EMC és egyéb nyomkodási teendőim is akadtak.
A level1-2-3 is elég kusza zónás, hol mit jelnet ugye. Közben megint másodszor is lezüllöttem kb. júzersimogatási szintre, aztán csak kopik a tudás és az állam is.
-
Mi ősszel kerestünk Budapestre level 1-2 desktop supportos kollégákat windowsos környezetekhez, MS vizsgát, iskolai végzettséget nem, csak hasonló munkakörben szerzett 2-3 éves tapasztalatot kértünk. A pályázók közül a legkevésbé megfelelők és legelkeseredettebbek sem adtak meg 450 bruttónál (nettó 300) alacsonyabb bért.
-
Jahno
veterán
válasz
Mercutio_ #12008 üzenetére
Csak mert nem is a pénz miatt, de lassan elmatekozom, hogy megmenekülök a mostani cégemtől. És előzőleg pár éve itt szomszéd csoportban lement a vita, de sokkal okosabbak nem lettünk, Lutwaffénál (azóta kétszer azt is szétverték) is hiába akartam volna eladni magam, HRes néni megmondta, hogy sávok vannak és merre alakul a teteje.
-
Mercutio_
félisten
Jól kell tudni eladni magad és a megfelelő helyekre kell pályázni. + ha külföldre küldés is játszik, akkor oda, ahol ezért a hazai fizu mellett költségtérítés+kiküldetési fejpénz is jár.
Bruttó 600-nak 399 a nettója idén, az a nettó 200-nak "csak" a duplája (és a nettó 200 az bruttó 300, ennyiért nem a diplomás és/vagy medior/senior szakik, de még a pályakezdő diplomások se vállalnak ma munkát pesten
)
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
EU területeken eur-ban mérik a fizut, és IT területen sok országban 2.5k eur a minimál bér. Ugyan az ő számvitelük kicsit másképpen néz ki, néhol 3k eur környékén van az összes költség (a biztosításokat nem a cég fizeti), de azt a gyakorlatot ha magyarba áthozod, és újraszámolod a számszakot, nettó fizuban 550 körül fog kijönni. A nettó 550 a minimál bér szintje. Az átlag +50..80% környékén van, és az még mindig csak az átlag.
Az persze egy küzdelem, mit sikerül abból a pénzből megvédeni, és ahol nem védi az egész csapat a saját hátsóját, ott megerőszakolják a teljes csapatot, és mindenki éhbérért dolgozik majd.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Gran Turismo
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen légkondit a lakásba?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...