Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Össze kellene raknom egy normális önéletrajzot. Mintát találtam, de nem tudom mennyire jó.
[link]
3 éve dolgozom a szakmában és főleg Microsoft rendszereket üzemeltetünk. Gondolom valahogy egybe kellene szedni, hogy mik a feladataim (van olyan cég ahol gyakorlatilag minden ami IT ) és külön bekezdésbe, hogy milyen szoftverekkel dolgozom (Win SRV 2012, Exchange, MSSQL, stb...) vagy egy bekezdésbe kellene ömleszteni mindent a szakmai részről? Vizsgákat, iskolai végzettséget nyilván külön.
Hobbi meg ilyen hülyeségeket nem szokás beleírni gondolom.Fogalmam sincs hogy épül fel egy jó CV, amit nem vág ki kapásból a kukába a HR.
Pesten egyébként mennyi lenne a reális nettó kereset Microsoft rendszer üzemeltetőként?
-
mufi
senior tag
Holnap skype interjú hasmenést kaptam
https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
törölt tag
válasz Jhonny06 #4895 üzenetére
Kérjen 3 hónapot
Meg lehet pedig tanulni, adottságoktól függően akár nagyon magas szinten is, főleg, ha nem nulláról indul. Nagyon sok függ eredményben, h milyen módszerrel tanul. A Mo-n hagyományos (a rendkívül elcseszett nyelvoktatásban szokásos) biflázós módszerrel elég keveset a lehetőségekhez képest.
Igazad ott van, h ez még nem egy stabil, beégett tudás, és ha nem használja tovább, akkor el is sorvad.
Amúgy magyarul hány éve tudsz? És tudod, mi az a 'csávázás'?(Merci: Hagyjuk, amíg nem veszed magadnak a fáradságot, h (újabb) vetítés helyett olvass.)
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
-
Jhonny06
veterán
válasz #73820095 #4891 üzenetére
Hát nem tudom, én nem hiszek az ilyen "2 hónap múlva interjú, gyorsan iratkozzunk be angolra" című dolgokban. Ha dolgozni akarsz a nyelvvel, akkor eddig kellett volna megtanulni. Illetve azzal sincs baj, ha utólag, de akkor ne így kapkodva, mert ebből nem lesz semmi.
-
Mercutio_
félisten
válasz #73820095 #4889 üzenetére
Talán próbáld normálisan megfogalmazni a kérdést amire választ vársz, senki nem fogja kitalálni helyetted mire gondolsz
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
Így van, az elterjedt tévhitekkel ellentétben a 40h nagyjából smire sem elég, a heti 40 elég reális szükséges óraszám. 2 hónap alatt vban csak úgy lehet használható tudást összeszedni, ha naponta több órát belefeccölsz. Ennek nem kell feltétlenül kínlódásnak lenni, de az időt, energiát bele kell fektetni.
(Mielőtt megint vki kötözködne, csak jelzem, h kb 10 nyelven beszélek, és ebből több mint a felét nem csak túristaszinten -h egy kicsit álszerénykedjem is, szóval ha vmit qra tudok, akkor az egyik az, h hogy lehet eredményesen nyelvet tanulni.)[ Szerkesztve ]
-
addikt
Az a baj, hogy nem lehet már kizárni mindenkit aki nem beszéli eléggé jól a nyelvet, mert annyira nem találunk jó fejlesztőt, hogy na. Inkább tanítgatjuk majd tanfolyamon, vagy bármi, csak írja a kódot. Persze egy angol doksit kell tudni érteni, de a beszéd az mindig nehezen megy, itthoni oktatási rendszer kevéssé erőlteti ezt sajnos.
-
addikt
Két véglet, de nagy cégeknél mindenki droid amúgy. Amúgy azt akartam érzékeltetni, hogy pistike a sarokban nyomkodja a valamit, neki kevéssé kell kommunikálni bárkivel is, főleg angolul. Egy menedzser gyakrabban mászkál tárgyalásra, ahol esetleg még külföldi népek is vannak. Nálunk egy normál fejlesztős állásnál egyáltalán nem gond, ha nem tudol angol, de egy menedzsert, directort, DO-t, akármit nem fogunk úgy felvenni, hogy nem beszél nyelv.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
te, hagyd mar ezt a szoveget, a falra maszom tole vannak a menedzserek meg a droidok? wtf? pont egy olyan iparagban dolgozunk, ahol a menedzsment mint kulonallo terulet szukuloben van...
ertem, hogy nem rosszandekbol mondod, csak szerintem kicsit meredek
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
addikt
Cége és pozíciója válogatja, hogy mennyire kell a perfect english. Ha menedzser leszel, akkor semmi esélyed fluent nélkül, ha droid aki soha nem beszél a kintiekkel, akkor elég makogni valamit néha. Nekem pl, sok főnököm eleve kint van, szóval folyton telefonos meeting marhaság van. Fejlesztőknek meg csupa magyar főnök, ők kicsit tudnak beszélni az már pont elég. De a legtöbb cégnél pont ezért van céges tanfolyam. Ha pl. Microsoft a cég, akkor fluent nélkül nem nagyon vesznek fel, ha valami startup bigyó akkor esélyesebb. Meg kell mondani, hogy nem tudni jól angol, de azért szívesen mész hozzájuk, első körben magyar kör szokott lenni, utána telefonos videós amcsi.
ps. Sok magyar startup izét is mind amerikában alapították, aztán francokat beszélnek azok egész nap angolul.
[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
Tudnátok néhány fejvadász céget irni nekem akár privátban ahova elküldhetem az önéletrajzomat?
-
Cathfaern
nagyúr
"a cég hivatalos nyelve (gondolom én) az angol, ami a napi kommunikációhoz is feltételezem alapkövetelmény."
Nem feltételezgetünk"de azt se nagyon vágja le, hogy nem tudok angolul beszélni"
Nem titkolózunkÉn a helyedben megírnám nekik, hogy
a) nagyon szívesen dolgoznál náluk
b) viszont bizonytalannak érzed az angolod
c) de szeretnél tenni ez ellen
d) tehát ha gondolják mérjék fel a jelenlegi angol tudásodHa az megfelelő, nyert ügy. Elképzelhető, hogy napi szinten nem is kell angolul társalognod, max. angol írt szöveget kell megértened, esetleg e-mailezned. De ha mégsem megfelelő, akkor pedig vállalsz intenzív tanfolyamot, amennyiben nekik megfelelő akkor munka mellett, ha nem megfelelő, akkor pedig tanfolyam után kezdenél náluk.
Ha szakmailag megfelelő vagy nekik, akkor egy láthatóan őszinte válasz láttán nem fognak elutasítani.
Abba gondolj bele, hogy ha kifejezed, hogy ez mennyire állom munka neked, de próbálod eltitkolni, hogy miért nem akarsz most rögtön kezdeni, akkor azonnal egy tüske lesz bennük, hogy valamit titkolsz (ne gondold, hogy ezt nem fogják észrevenni ). Már pedig utána az is eszükbe fog jutni, hogy ha alkalmaznak téged, akkor munkáddal kapcsolatban miket próbálsz majd eltitkolni? És lehet nem alkalmaznak. Jobb az őszinteség. A nyelvtudás hiánya nem halálos bűn, főleg Magyarországon, ahol statisztikailag is nagyon alacsony a több nyelvet beszélők aránya. Az őszinteség hiánya, és a tanulási hajlandóság hiánya viszont az bűn.
Plusz egy elutasító válasz esetén gondolhatják azt is, hogy lehet van egy "álomabb" melód, csak őket elraknád talonba. És lehet azt veszed észre, hogy mire odamennél, már nem lesz meg a pozíció.[ Szerkesztve ]
-
Yodafon
senior tag
epam--;
[ Szerkesztve ]
I'm gangsta!
-
DJ. Ru$y
félisten
Gondolom, ha ilyen cég keres meg, akkor van elég tapasztalatod, mert a legegyszerűbben és diplomatikusan talán úgy tudnád megoldani, hogy nincs elég tapasztalatod, vagy nem éreznéd magad magabiztosnak a melóban.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
syl5
őstag
Megkeresett a napokban e-mail-ben egy olyan cég fejvadásza, ahol a jövőben majd nagyon szívesen dolgoznék, sőt álmaim egyik munkahelye is lehetne.
Egyetlen probléma van, mivel egy USA-ban alapított világcégről beszélünk a cég hivatalos nyelve (gondolom én) az angol, ami a napi kommunikációhoz is feltételezem alapkövetelmény.
Ez jelenleg még nem menne, befosnék már a telefonos interjú alatt is.
A jövőben - amint felturbózom kommunikációképessé nyelvtudásom - viszont nagyon szívesen dolgoznék ott, sőt az egyik cél állomás is az a cég lehet.
Szóval valami politikailag korrekt válasz kellene, hogy úgy utasítsam el, hogy majd a jövőben nagyon szívesen dolgoznék ott, de azt se nagyon vágja le, hogy nem tudok angolul beszélni, illetve hazudni sem akarok, mert az visszaüthet.Mit mondanátok?
[ Szerkesztve ]
-
vzozo
senior tag
válasz Kephamos #4870 üzenetére
Egész nap éhesen.
Pszichológiai vagy fizikai?
Egyébként erre egy megoldás van: ki kell állnod magadért, és nem szabad megalázkodni. Eleinte én is bevállaltam ezt-azt, de kb. húszas éveim közepe óta nem volt olyan, hogy éhezzek vagy szomjazzak munka miatt. Ha kellett, akkor simán késtem, esetleg kimentem egy maratoni mítingről is, vagy ott álltam neki. Ha bárki beszólt: egészségügyi okokból ennem kell, szevasz.
-
Kephamos
addikt
válasz fordfairlane #4869 üzenetére
Előző munkahelyemen még pszichológiai vizsgálat is volt. Na, az is jól esett. Egész nap éhesen.
Interjútól annyira nem félek, jól viselem az ilyen helyzeteket. Csak jussak el odáig. -
fordfairlane
veterán
válasz Kephamos #4866 üzenetére
Készülj fel arra, hogy az interjúztatás során különféle személyes-személyeskedő kérdést fognak feltenni, és figyelik a reakciódat. Szóval legyél motivált abban, hogy csinálsz motivációs levelet, mert sokszor ez csak a kezdete a a HR-esek tesztköreinek. Legalábbis ez az én tapasztalatom.
x gon' give it to ya
-
nagyúr
válasz Kephamos #4866 üzenetére
ha csak ez az egyetlen értelmetlen dolog az életedben, ne válts állást, csalódni fogsz. vicc nélkül.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
veterán
válasz Kephamos #4855 üzenetére
Az igazság az, hogy a gépészmérnök annyira hiányszakma, hogy még egy baltás gyilkost is felvennének motivációs levél nélkül, csak dolgozzon már náluk. Nagyjából így van ez minden hiányszakmánál. Engem eddig mindenhova felvettek motlevél nélkül. Mondjuk a CV-m sem europass, hanem bőbeszédűbb.
-
Mercutio_
félisten
válasz #73820095 #4856 üzenetére
Leírtam, hogy elég a legmagasabb/releváns végzettség(ek)et megadni - erről is szól a CV-k testreszabása - bocs, ha nem olyan választ kaptál amit vártál
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
bambano
titán
válasz Kephamos #4855 üzenetére
erről már volt szó párszor, a helyzet az, hogy rendes, hozzáértő hr-esnek nem kell motivációs levél, de mivel a hr-esek zöme nem rendes hozzáértő, ezért ha elvárják, érdemesebb írni, mint azon keseregni, hogy miért hülye a hr.
(#4859) Studi: "pár sorban, hogy ki vagy, honnan jöttél": magyarul szóismétlés, leírod újra a cv-det...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
Studi
veterán
válasz Kephamos #4858 üzenetére
Ez afféle első lépcsőfok, sőt annál is kevesebb. Eldől, hogy ha azt kérik, hogy írj két különböző nyelvű önéletrajzot magadról, és pár sorban, hogy ki vagy, honnan jöttél és miért ide akarsz jönni, akkor a jelentkező tudja-e abszolválni ezt az egyszerű feladatot. Ha ez sem megy, akkor hogy várják el a későbbiekben, hogy összetettebb feladatokat bízhassanak rád?
Mellesleg egy pár soros motivációs levél is igen sokat el tud árulni a jelentkezőről. Persze más kérdés, hogy valóban nem minden vezetőt/HR-est érdekli, sokan a meglétét sem ellenőrzik, nemhogy elolvassák.Még egy szempont: ha jelentkezel valahova, gondolom ott több évet szeretnél eltölteni. Nem éri meg azt a +20 perc befektetést, hogy megírj egy motivációs levelet?
-
Kephamos
addikt
Üdv!
Német multicég budapesti állásaira jelentkeznék, mint gépészmérnök. A jelentkező form-ban van lehetőség motivációs levél, magyar és idegennyelvű CV feltöltésére is. Elég lehet, ha csak egy CV-t töltök fel és nem foglalkozom motivációs levél írásával?
-
mufi
senior tag
A szépség relatíve
DJ. Ru$y
nem pontosan kérném, hanem hogy pl 22o felett vagy alatt, nem konkrétan az ő fizetésére vagyok kiváncsi, hanem az adott pozíció fizetésére. Ilyenkor csak attól vagyok kicsit betojva, hogy majd rákérdez a főnökétől, hogy ez kiaza fickó...
Mercutio_
hát, nem azért hogy dícsérjem magam, de örülök, hogyha még jelen pillanatban nincs is munkán, de ezekről akikről a cikk szól, kétszáz méterrel felettük állok, még így is...azt mindig is tudtam, hogy vannak hülye gyerekek, de mikor ilyet olvasok akkor ténylegesen ledöbbenek. Szerintem most én is elküldöm néhány fejvadász cégnek az önéletrajzomat.
[ Szerkesztve ]
-
-
DJ. Ru$y
félisten
Én eddig úgy vettem észre, hogy az emberek még ismerősnek sem szívesen mondják el mennyit keresnek, nem, hogy ismeretlennek és akkor Facebook esetén még mindig ott az a faktor, ha nem vagytok ismerősök, hogy nem is fogja látni az üzenetet, mert Egyébbe teszi, amit meg elég kevés ember néz rendszeresen.
-
mufi
senior tag
Szerintetek nagy pofatlansag, ha facebukkon rairok egy esetleg jovobeni kollegara, aki raadasul nem ismerosom, de az adott cegnel dolgozik ahova jelentkeztem, hogy azon a pozicion (azon van o is) mekkora a berezes? Ha nem, akkor ezt hogyan szokas megtenni?
-
Atos23
senior tag
Valaki tudja esetleg az NSN HR-esek központi mail címét?
Profession.hu-s különféle címek vannak fent, de azok mindig adott pozícióra szólnak.
Köszi!
-
grizlisandor
veterán
válasz DJ. Ru$y #4844 üzenetére
Köszönöm szépen, de nem súlyos a helyzet, mert jó helyen vagyok én most is csak többet szeretnék. Talán nekem a BP fele kellene orientálódnom, talán ott több lenne a fizetés. Az a baj, hogy a közlekedés miatt nem jó a Pécs.
Szerk.: Közben megtaláltam, amire gondolhattál.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz grizlisandor #4842 üzenetére
Egyik nap összefutottam egy neked való állással (Pécs) és el akartam küldeni, mert eszembe jutott, hogy te kerestél ilyet, de most az Istennek nem találom már.
-
Mercutio_
félisten
válasz #73820095 #4839 üzenetére
Beírod a legmagasabb /releváns végzettség + egyéb cert/tréning. Ha nem egyetemen láblógató pályakezdő vagy kis túlzással lehetsz 25 és 45 is.
Az, hogy nem írsz születési időt a pontos életkor meghatározásának elkerülését célozza, azért, hogy ne egy HR-es szubjektív döntésén múljon, hogy tovább megy - e a cv-d a szakmai vezetőhöz.
Hasonló okból nem írsz lakcimet, van hr - es aki ehiszi, hogy Biatorbágyról hajlandó vagy bejárni az infoparkba, van aki szerint nem ....[ Szerkesztve ]
-
vzozo
senior tag
válasz #73820095 #4839 üzenetére
Hát 25-30 év felett szerintem totál felesleges beírni az általános vagy középiskolát, ha egyszer van felsőfokú végzettség, hiszen ezek egymásra épülnek. A felsőfokú végzettséget pedig bármikor meg lehet szerezni, nem biztos, hogy mindenki 18 évesen ül be, és a standard idő alatt végzi el...
-
KergeK@csa
tag
válasz velizare #4837 üzenetére
És még annyi, hogy mivel a szabadságot hivatalosan kiadják, ezért a munkáltató mondhatja azt, hogy nem váltja ki, hanem kötelezően ki kell venned.
(ez hivatalosan talán a kétharmadára igaz, a maradékkal te rendelkezel. Viszont mondhatja, hogy akkor júliusban kiadják a kétharmadát, a harmadával te rendelkezel, így viszont nekik már tutira nem kell semmit sem megváltaniuk, mert időarányosan nem is járna több neked.) -
nagyúr
válasz Jhonny06 #4836 üzenetére
munkavállalói felmondásnál időarányosan. ha többet vettél ki, neked kell megváltanod, ha kevesebbet, ők váltják meg.
éves elszámolásos béren kívüli juttatásra szintén ez érvényes!
közös megegyezéssel lehet erről is alkudozni.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Jhonny06
veterán
Ha augusztus végén tervezek váltani (külföld), akkor addig ki lehet venni az évi összes szabadságot, vagy csak időarányosan fogják kiadni (8 hónap - 66% kb.)?
-
vzozo
senior tag
válasz Cathfaern #4834 üzenetére
Akkor ígyjártak.
Nekem ugyan nagyon kevés állásinterjú tapasztalatom van, mivel előszűrtem, nem lövöldöztem vaktában, és majdnem mindig felvettek a kinézett poziba - de az azért megmaradt, hogy kb. minden HR-es, álláskeresős, CV/Resume tanácsadós blog, könyv, cikk, etc. azzal kezdődik, hogy testre kell szabni a jelentkezéseket. Mivel az ötödik hasonló témájú írás olvasása után ez már elcsépelt közhelynek tűnik, és az ember könyökén jön ki, ezért fura, hogy továbbra sem értik meg a pályázók.
Én is simán a kukába iktatnám azokat a jelentkezéseket, amelyek annyira nem tisztelnek meg, hogy elolvassák a kiírást és a követelményrendszert... Azért egy naprekész és customizált CV/Resume + cover letter küldése nem szokott a teljesíthetetlen kategóriába tartozni. Személyes vélemény vége.
-
djgeg
őstag
Persze... Csak ha nem azt kapja a HR-es amit kér... akkor el se jut a "KONTENT" ig... 90% ban dobja a kukába, ha kért motivációs levelet és nem kapott, vagy képet stb...
Sokan elfelejtik, hogy akkor lehet állás jelentkezésnél sikereket elérni, hogy ha a CV-t és mindent az adott állás hirdetésre igazítja az ember. Legutóbbi állás jelentkezésemnél 10-ből 9 helyre hívtak vissza és nem a két szép szememért, hanem mert mindent úgy küldtem ahogy kérték (sok időt beleölve az adott állás hirdetésre módosítva) és mert persze tisztában voltam az értékeimmel és nem jelentkeztem szürreális pozikra.
[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
Goose-T
veterán
Itt például a legtöbb hirdetésben megjelölik.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
vzozo
senior tag
Véleményem szerint ez már a fingfűrészelés kategória. Sokkal fontosabb a KONTENT, hogy ki vagy, mi vagy, mit és hol csináltál eddig - illetve ez legyen áttekinthető, rendezett módon beszerkesztve 1 vagy 2 oldalra.
A fényképet tedd be, ha kimondottan szerepel a kiírásban, egyébként csak a helyet foglalja, és amúgy sem társkeresőre jelentkezel.
A címet el lehet rejteni diszkrét módon a fejlécben, vagy akárhol.
-
nagyúr
ahogy olvastam a threadet, kifejezetten nem magyarországról volt szó eddig nem? egyébként itthon szinte mindenhová fényképes önéletrajzot kérnek. egyébként érdemes arra odafigyelni, mit kérnek, és azt küldeni. ha fényképes önéletrajzot, akkor fényképeset, ha europass kell nekik, akkor az, ha bérigény megjelölés, akkor az is, ha motlevél, akkor az is.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
syl5
őstag
Most akkor azt mondjátok, hogy Mo.-on magyar céghez se tegyünk a CV-be fényképet és teljes lakcímet?
-
félisten
válasz Goose-T #4824 üzenetére
Dehogy jelolik meg. Legalabbis a Cityben sehol nem, es egyebkent tilos is beszelned arrol, hogy mennyit keresel eppen.
Es teljesen normalis, hogy nem jelolik meg, mert - a mi szakmankban - eleg univerzalis embereket szoktak keresni, es altalaban nem konkret poziciora. Tehat abszolut gyakori, hogy egy nagy bank folyamatosan vesz fel embereket minden tapasztalati szinten, megnezik, hogy jo vagy-e, aztan ha igen, akkor majd kitalaljatok kozosen, hogy konkretan mit szeretnel csinalni es hol. Es meg az se mindig szamit, hogy az adott teruletben van-e tapasztalatod, vagy sem. Eleg tipikus peldaul, hogy ismerek olyan .Net-fokuszu csapatot, ahol a .Net tapasztalat nem szamit a felvetelin, sokkal fontosabb, hogy pl. a C++-t kenjed, mert az az elkepzeles, hogy aki frankon ert a C++-hoz, annak nem lesz gondja a .Nettel sem.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz Cathfaern #4819 üzenetére
Igen, mert a szerzodesben ilyen esetekben alairod, hogy az elozo ceg HR-jetol elkerhetik a fizudat. Lattam mar olyat, hogy alairt szerzodes utan nem vettek fel az illetot, mert kiderult, hogy nem stimmel, amit mondott. Aztan ott volt az illeto allas nelkul, mert az elozo helyen mar felmondott. Es meg orulhetett, hogy nem pereltek be.
Hulye rendszer, de ez van.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Hat, ez van, undorito egy rendszer, de ez a szokas. Az a kozuk, hogy jellemzoen az elozo fizudhoz kepest lovik be az ujat. Legalabbis a Cityben ez van. Ergo ha van ket ugyanolyan pozicio, az ket megfelelo jelentkezo van, az egyik valami szupersztar, aki az elozo helyen evi 70k-t keresett, a masik meg egy olyan, akit epp felvesznek, de nem annyira jo, es az elozo helyen evi 110k-t keresett, akkor az elsonek 75-ot, a masodiknak 115-ot fognak ajanlani.
while (!sleep) sheep++;
-
syl5
őstag
válasz Mercutio_ #4814 üzenetére
Nekem volt olyan, hogy kifejezetten rákérdeztek az életkoromra, mert kapaszkodj meg, nem írtam bele a CV-be.
Mondjuk ott megkérdezték azt is, hogy mennyit keresek jelenleg, egy 3 órás beszélgetés közepette... Elmondtam, de nagyon zöldfülű és szakmailag is tapasztalatlan (ezért nem tűnhettem tiszteletlennek, mert minden lehetőséget meg kellett fogni) voltam még akkor.
Utána 3 db 1000 oldalas angol könyvet kellett volna 1-2 alatt átrágni meló mellett. Hagytam a picsába..Ma már csak nevetek, adott esetben visszakérdezek az interjúztató fizetésére.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz #72042496 #4813 üzenetére
Életkor, lakcim személyiségi jogok miatt nem kérhetőeés csak magadat szivatod ha bele rakod
Fényképet is csak akkor, ha előnyös és javítja a kivalasztasi eselyeidet.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
bambano
titán
válasz cacattila #4811 üzenetére
motlevélben ezt jól ki lehet fejteni, ebben igazad van.
de az angol nyelvű, angolszász szokások szerint megírt cv szerintem továbbra is erős
én lefordítanám magyarra meg egy kicsit átfésülném a magyar szleng szerint.
jobangel blogján vannak minták kilószám.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
cacattila
csendes tag
https://cvmkr.com/Pages/samples?type=finesse
Valami hasonlót ajánlok. Értelemszerűen állásra szabva, és a tipográfia is nyugodtan változhat. Ebben a template-ben nagyon jól elkülönülnek az egyes fejezetek, a munkaleírás hangsúlyos helyen van, és a kronológiai sorrend is jó.
Az Objective mondjuk simán átnevezhető Personal Statement-re, ami igazából 2-3 mondat arról, hogy ki vagy te, mit csináltál, mi motivál, miben vagy jó.
Ha speciális eljárásokat, szoftvereket, gépeket, stb ismersz, akkor célszerű egy "Skills" részt is belerakni, ahol pontokba szedve felsorolod ezeket.[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
oké urak, ajánlotok valamit?
esetleg linkesitveIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Mercutio_
félisten
A HR előszűr, és ha már aznap a negyvenedik CV esik be csak ránéz, ha europass-osan unalmas lehet felületesen átfutja, és kirostál.
Nyilván, ha keresett tudásod van, amire örülnek ha beesik 1-2 CV mindegy min adod be, a mekis étlap is megtesziEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
KMan
őstag
Szerintem semmi. Nekem is Europass van, es semmi gond nem volt vele sem Magyarorszagon, sem az Europai Unioban, sem az Egyesult Allamokban, csak szemelyre kell szabni, pl. eletkort, lakcimet, fenykepet nem belerakni. Lehet belole sorokat kitorolni vagy beszurni. Ha pedig olyan szakember vagy akinek a tudasa jelenleg hianycikk, a HR pont amiatt nem fog felvenni hogy Europass a CVd? Ugyis az osztalyvezetok, gyarvezetok dontenek arrol, hogy alkalmaznak-e vagy nem, nem a HR.
Csak a balekok alszanak [SAS]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest