Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Holnap visszahívtak még egy interjúra (előző héten már voltam egyszer). Volt minden, angol és német beszélgetés továbbá szakmai teszt. Mire számíthatok?
Köszi!
mobal,
-
amargo
addikt
Ez pont, hogy probléma tud lenni. Nálunk nem régiben egy R2-es szerverre került ki egy speciális font, aztán az alkalmazásban még sem jelent meg, fejlesztőként kellett megmondanom, hogy miben különbözik a szerver architektúra. Pedig nem tanultam semmit a szerver környezetről, legalább is annyira, mint egy rendszergazdának kellene.. én ezt nem igazán hívnám gányolásnak, de lehet tévedek?
-
PazsitZ
addikt
csak egy sima önéletrajzot csatolni, mert nincs idejük semmi másra, és max 1.5 oldalt szeretnének A titkárnök kinyomtatják a cv-ket, beteszik a fönök asztalára, ö kinéz pár embert
Rengeteg esetben a kevesebb, több. Például önéletrajzban, én pl. előszeretettel használtam félkövér betűtípust is. Így ha ránézel és ezeket a címszavakat olvasod el, akkor már egy hangsúlyosabb összképed megvan. Közte a releváns tapasztalatok, ismeretek. Szépen tagolva, minimalistán.
Általában pl. ha utánanézel a cégnek + az áláshirdetésből lejön, min van a hangsúly. Azokat a pontokat kell kiemelni, a hozzá kapcsolódó dolgokat még felsorolni és kevésbé releváns dolgokat, akár ki is hagyni. Ezekre lehet később utalni, kiemelni mint pluszt.
De igen, az önéletrajzra kevés időt fordítanak. Szóval muszáj tömören a lényeget kiemelni, amit látni szeretnének, címszavakat. -
djgeg
őstag
válasz
Mercutio_ #2696 üzenetére
Én az infóst a legjobban az orvosokhoz szoktam hasonlítani. Az alap tudás amit megszerez, elég szerteágazónak kell lennie. Nagyon kevés az a a szakirány aminél nem szükségeltetik alapszintű tudás a "szervezet működéséről".
Miután a legtöbb szakirány kapcsolatban áll egymással, vagy egymásra épül... Pont úgy mint egy emberi szervezet.
Megtanulod az alapokat, csipegetsz, aztán szakosodsz arra ami tetszik, de az alap tudásra is építeni kell, mert ha nem akkor a szakodat nehezítheted vele. -
Mercutio_
félisten
Multinál nyomtam le 20 évet, és elég gáz lett volna, ha nem tudja a DBA-admin mi az a virtuális gép legalább alap szinten, ugyanis szembesülhet olyan problémával ami abból adódik, hogy nem fizikai hanem virtuális gépen fut a rendszere. Ha ezzel nincs tisztában, akkor rengeteg időt elpazarol a hibakeresésre ami a fizuját figyelembe véve kidobott pénz a munkáltató számára. Persze nem kell értenie hozzá, de egy minimális ismerettel kell rendelkeznie a rendszerével kapcsolatos dolgokról, hogy jelezni tudja a megfelelő területnek, hogy náluk van valami gond, vagy épp a saját rendszerével kapcsolatos doksikban tudja, hogy mivel kapcsolatos megoldást kell keresnie.
Aztán persze lehet, hogy már nem így mennek a dolgok, 4 éve még ez volt az elvárás. -
Snoop-y
veterán
Mai vilagban szerintem hatvanyozottan igaz az alabbi:
Szakertonek ma azt tekintjuk aki minel tobbet tud minel kevesebb dologrol es a vegen mar mindent tud a semmirol
Komoly cegeknel nincs mar szukseg a svajcibicska emberekre. Mindenre van megfelelo ember es jo esetben meg is tudjak fizetni. Kis cegek szoktak operalni a mindent tudo emberekkel de ez nagyobb volumenben mar nem mukodokepes mert egyszeruen nincs az az ember aki profin dolgozna mindenben.
Csak egy pelda en most SharePoint es MS Access vonalon mozgok illetve SAP-el dolgozom es folyamatosan kerdeznem kell a szakertoktol valamint szakmai forumokat bujnom leirasokat nezegetnem ha multiplatformos projektjeim vannak. Az eletben nem talalkoztam olyan komoly hozzaertovel aki akar csak Power user szinten is elmelyedt volna 1-nel tobb alkalmazasban a fenti felsorolasbol. Egyszeruen tul sok info kapcsolodik hozzajuk. Persze tud rola egy egy dolgot esetleg be is tud rajta allitani vagy akar megcsinalni benne valamit de, hogy szakertsen mindegyikben. Ahh felejtos
Szoval valaszd ki a neked szimpatikus iranyt es minel tobb infot gyujts be rola es tanulj folyamatosan. Ha mazlid van nem maradsz majd le nagyon -
Vannak olyan emberek, akik mindenhez értenek egy kicsit. Ilyenből nagyon sokat ismerek, de ilyen esetben nem lehet mély egyik tudás sem. Van olyan munkakör ahol ezt pont jó, mert mindenben kell egy kicsit gányolni, azt jóvan. Ahol komolyabban veszik a szakmát, ott specializált ember kell és ő nem fog mindenhez érteni. Amerikában egy multinál elő sem fordulhat, hogy egy adatbázis admin neked majd tudja mi az a virtuális gép meg Vmware, pont nem érdekli, arra van más ember.
-
-
Snoop-y
veterán
Mert nem is tudjak sokszor ok sem, hogy mit akarnak. Grafikus designert keresnek de kozben nem art ha fel is tudja configolni a kornyezetet amiben dolgozik vagy plane jo lenne ha meg akkor le is programozna es ha jo a beszelokeje akkor akar az ugyfelekkel is tarthatna a kapcsolatot aztan az egeszrol irhatna heti jelenteseket es keszithetne kimutatasokat is a vezetosegnek es a dontesek alapjan megcsinalhatna majd az adobevallasokat is az eves eredmenyek fuggvenyeben...
-
törölt tag
válasz
Snoop-y #2685 üzenetére
Snoop-yAngliaban kerek perec ki van irva ki hirdet milyen pozicioba mit var erte mit ad erte.
Igen, jellemzően kategóriákkal jobbak az álláshirdetések, és már az is nagy segítség, hogy konkrétan előre tudatják mennyit fizetnek. Ezt, és ha csak ezt megértenék a magyarok is, hogy mennyire baromira felesleges ködösíteni a fizetést, már az is nagy előrelépés lenne.
cekkk: ez csak azt jelenti ők maguk sem tudják kit keresnek, és ha véletlen segítenél nekik, hát inkább ne...
-
44kos
csendes tag
Sziasztok!
Ebben a hónapban kezdtem meg a felsőfokú tanulmányaimat, és szeretnék fokozatosan felkészülni a munkaerő piacra való belépésre, ezért szeretném megtalálni az érdeklődési köröm, és a "piac" által igényelt tudás metszetét, átfedését.
Ezért ma első körben munkáltatói hirdetések(IT/programozás,szoftverfejlesztés) között szemezgettem, és több helyen is láttam, hogy az akár az "elvárt", akár az "előnyt jelent" résznél is szerepel a "Linux ismeretek".
Ez általánosságban mit takar? -
Snoop-y
veterán
Igy van. Erre nincsenek receptek vagy bevalt csodafrazisok sajnos.
Persze rengeteg allashirdetessel nem lehet mit kezdeni mert nem igazan tudod/tudhatod, hogy az elejen mire is jelentkezel. Sokszor a pozicio leirasok illetve az ahhoz elvart szakmai tapasztalatok koszonoviszonyban sincsenek egymassal. En szemely szerint hanyagolom az olyan tipusu hirdeteseket ahol a munkaltato elbujik es csak ugy hivatkoznak ra hogy egyik piacvezeto xy keres ide es ide ezt es ezt.
Ez olyan nekem mintha azt hirdetnek, hogy keressen aranyat konnyu munkaval nagy haszonnal. De az csak kesobb derul ki hogy ehhez valamelyik tengerfeneken kell eltoltenem majd honapokat mert tulajdonkeppen egy tengeralatjarora keresnek szakacsot aki reszesedik a talalt aranybol.
Angliaban kerek perec ki van irva ki hirdet milyen pozicioba mit var erte mit ad erte. -
Mawyx
őstag
Szerintem meg ezt igy nem lehet kijelenteni.
Nekem volt hogy visszairtak, hogy leszek szives csak egy sima önéletrajzot csatolni, mert nincs idejük semmi másra, és max 1.5 oldalt szeretnének. (A weboldalam linkje is benne volt a levélben meg a levél hozzá és már ezt nehezményezték, "rizsa" volt nekik, amire nincs idejük és nem is érdekli öket.)
Hogy emiatt nem hivtak-e be, az sose fog kiderülni, csak egy példa volt, hogy nem mindenhol veszik jó néven, ha te még irogatsz nekik plusszba ezt-azt akár kérik, akár nem.
A titkárnök kinyomtatják a cv-ket, beteszik a fönök asztalára, ö kinéz pár embert, akinek majd lehetösége lesz interjún meggyözni öt szóban, hogy menynire is motiváltak.
Ezek után én pontosan úgy küldöm, ahogy kérik, különben még értetlennek is néznek, hogy le van irva, még olvasni se tudok? Sokszor le is irják, hogy nem foglalkoznak azokkal a jelentkezésekkel, amik nem felelnek meg pontosan a formai követelményeknek. -
syl5
őstag
Pont azt írta le, hogy ennek "szívből" kell jönnie, magadtól kell rájönni.
Nyilván neked az elsődleges célod, hogy megélj, és tapasztalatot szerezz. Ha levesszük belőle az elsőt, akkor ez már jó motiváció, csak ezt is azért ésszel kell tálalni. Fejlődni akarsz, de nem azért mert nulla tudásról indulsz.
Egyszerűen írd le amit gondolsz, aztán pedig vond le a megfelelő következtetést. Erre válaszoltak ez jó, erre még 2. email után sem jött semmi reakció, az nem jó.
Ki fog alakulni, igazából ezt mindenkinek a saját bőrén kell megtapasztalnia, más nem nagyon tud ebben segíteni. Nekem is mondtak sok mindent, mentem a saját fejem után, végül a magam hibáiból tanultam, és ma már azt mondom sikeres vagyok. Nekem is messze még a cél, de jó úton vagyok. -
Snoop-y
veterán
Masodik reszre is reagalok:
Vagy azert motivalt, hogy megmutassa a vilagnak, hogy elert valamit vagy akar csak sajat maganak.
Rovid pelda remelem nem untatok senkit de szerintem tanulsagos mindenkeppen:Multi kornyezetben dolgoztam Magyarorszagon 7 evet. Lent kezdtem a legaljan es managerkent jottem el akinek 100 millios fejlesztesek mentek keresztul a kezein. Ezt az evek soran osszeszedett szakmai tapasztalatomnak es hozzaallasomnak koszonhettem.
Es hoppa a fordulat:
Egy idegen orszagban minimalis nyelvtudassal kellett ujrakezdenem szo szerint a nullarol es nyilvan nem szakmamba vago tevekenysegekkel kellett foglalkoznom. 2 es fel ev utan irodaban vagyok megint egy igen jo nevu cegnel (van topicja is a PH-n a ceg termekeinek es eleg nepszeru es latogatott is mostanaban
)
Kozben olyan helyeken olyan embereknek dolgoztam akikkel bocsanat a szohansznalatert de a seggemet sem torolnem ki veluk.
De megis meg tudtam gyozni minden munkaltatomat, hogy igen a masik 2000000x bevandorlobol engem es csakis engem alkalmazzon es bizzon meg bennem.Es mukodott is.
Tudod miert? Mert nekem mindig volt celom egy munkahellyel.Mindig akartam valamit attol a helytol,cegtol ahova sikerult bejutnom valamint tisztessegesen elvegeztem a rambizott feladatokat is barmi volt is az.
( pl fekete melo torok kavezoban,takaritas oregek otthonaban, autoszerviz, fotos cegnek bedolgozas es vegul a mostani ami mar eleg kozel all az eredeti szakmamhoz es tapasztalataimhoz )Szoval kell hogy legyen benned valami plusz kulonben csak marad a siras hogy bezzeg mindig mast vesznek fel.
Tenni kell erte, hogy ne mast vegyenek fel. Nehez? Igen, de ha oszinte vagy es kitalalod mi erdekel es ezeket celokkal tudod parositani ( motivacio ) akkor nyert ugyed van. -
Snoop-y
veterán
Felreertesz
Nyilvan nem fogalmaztam meg egyertelmuen amit szerettem volna elmondani ezzel.
Nekifutok megegyszer
A munkara jelentkezonek az oriasi motivacios ero, hogy a megelheteset biztositsa valamibol.
Meglatja a munkat. De szukseg van meg hozza valami pluszra hiszen masik 100 vagy 1000 munkasnak is hasonloak a celjaik. Tehat onmagaban ez nem eleg. Ha meg csak azert dolgozik valaki, mert kell a penz nem lesz alkalmas a feladat teljeskoru elvegzesere legyen a feladat barmi a vilagon. Kell hogy erdekelje kell hogy akarjon valamit attol a munkatol pluszban. ( tanulas tapasztalatszerzes akar csak ismeretsegek kotese az adott kornyezetben ) Ha ezeket nem latja benned a munkaltato akkor nagy valoszinuseggel akkor sem valasztanak ki ha amugy papiron minden stimmel es idealis ember vagy a feladatra. ( most ne keverjuk bele a mindig csak ismerosoket meg rokonokat csokosokat vesznek fel ide-oda mert ez mas teszta ) -
válasz
Snoop-y #2675 üzenetére
Azért nem ilyen egyszerű ez, az emberek 90%-a kizárólag azért dolgozik, mert pénzből kell élni és ennyi. Semmi több. Pont ezért a legtöbben nem is tehetik meg, hogy válogatnak. Persze a cégek biztos olyan embert keresnek aki önként és dalolva még ingyen is akarna reggeltől estig dolgozni, mer annyira tetszik neki a munkája, de ilyen emberből nagyon kevés van. Akire azt mondod, hogy mennyire elhivatott meg motivált, azok is szinte mind azért motiváltak, mert több pénzt akarnak. A pénznél semmi nem motivál jobban, ez az igazság.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Snoop-y #2672 üzenetére
Egyik oka, hogy az új kollégát, állásra jelentkezőket lekáderezhessék az ott dolgozók.
Nálunk a legkevésbé leterhelt kolléganő pl. amint hallott valamit, rögtön iwiw/FB/LinkedIn/stb. oldalakra rácuppantPersze van az a réteg is, aki csak beregel és azt se tudja mit hová hogyan kellene, de a kérdésfeltevést tiltja az egója...
cekkk: Motivációt jelenthet akár az is, hogy megismeri az illető a nagyvállalati/multi munkakörnyezetet, az ott lévő folyamatokat, de akár az is lehet motiváció, hogy lehetősége van cégen belül tovább/átlépni pozicióba (bár ez erre egyre kevesebb a lehetőség) vagy ha olyan szakmai terület/ismeretek lesznek az adott cégnél történő munkavégzéssel elérhetővé számára amiből profitálhat.
-
Snoop-y
veterán
Linkedin-hez azert nem art ha angol nyelven van fent az eletutad.
Sokszor csodalkozom, hogy oda emberek felregelnek es semmi infot nem lehet roluk megtalalni.
Az egy professzionalis portal es ha jol ki van toltve minden akkor meg jelentkezned sem nagyon kell sehova a fejvadaszok fognak megtalalni es bombazni allasajanlatokkal.
Erdemes leirni melyik cegnel mikkel foglalkoztal/foglalkozol igy siman kovetheto a szakmai fejlodesed.
Es nem nem kell ezeket titkolni. Tekintsd ezt onmarketingnek a sajat reklamoldaladnak ahol megmutathatod hogy te vagy az az ember aki erti azt amit csinal.
Ez egy hosszu folyamat ha palyakezdo vagy de akkor is legyel fent meg ha csak egy munkahelyed is van. Frissitsd mindig a szakmai eredmenyeiddel illetve a munka mellett elert tanulmanyi eredmenyekkel ( palyazat,iskola,vizsga etc ) -
syl5
őstag
Igen, tudom nehéz, sok a fejvadász.
Ilyenkor meg kell próbálni levadászni, leguglizni a forrást. Nem mindig, de egyszer-egyszer sikerül. Ha nem, akkor érdemes általánosan fogalmazni. Nem ismered a cég működését, de azt tudod, hogy milyen elvárásokkal keresnek munkaerőt. Egyébként ha tudod is, ki keres, attól még kívülre egészen mást mutathat, tehát nem feltétlenül ismerheted meg.
Az is van, hogy egy álláshirdető oldal által generált email (allasjob89745461@allasjob.hu) mögött nem tudhatod ki van. Ha nincs megjelölve cég, sem fejvadász cég, akkor lehet akár a leendő főnököd.De meg kell próbálni közvetlenül a munkaadókkal kapcsolatot keresni. Saját oldalaikon böngészni, guglizni. Ez egy nagyon jó oldal.
IT2IT is jó lehet, prog.hu-n, hup-on is ki lehet fogni egy-egy jó lehetőséget. ITpeople, linkedin talán. -
cekkk
veterán
Köszönöm! Ez hasznon volt!
Érdekesnek találom ezt a motivációs levelet, sok helyen kérok de a esetek többségében fejvadász cégek. Most oké leírom ezeket amiket te írtál és kész. Én akkor látnám értelmét ennek, ha tudnám melyik cég és tudnék írni róluk, hogy igen ismerem önöket bla bla és ezért tudnám önöknél elképzelni a jövőmet bla bla.
De amikor sok esetben le van írva fél oldal elvárás és 2 sor javadalmazás akkor arra csak szinte sablon szöveget tud sajnos írni az ember. De ezentúl kipróbálom azt amit írtál és remélem sikeresebb leszek. -
syl5
őstag
Nem kell ezt ennyire túlmisztifikálni, 10 km-re lakom a munkahelyemtől, és bent volt a pontos címem az önéletrajzban.
Elcsépelt, de pályakezdőként szerintem inkább arra kell odafigyelni, hogy fel tud magadra hívni a figyelmet, ki tudj tűnni a tömegből és át tudd azt adni, hogy téged tényleg érdekel a terület, szívesen csinálnád és ebben képzeled el a jövődet.
Nem tudom hogy szoktál motivációs levelet írni, de nyugodtan beírhatod így szó szerint, hogy szívesen csinálnád, érdekel a terület és ebben képzeled el a jövődet, meg ehhez hasonlókat. Motivációs levél mindig ugye. Ha elküldesz egy pályázatot, akkor ha nincs feltüntetve, akkor is mindenképpen írj pár sort. Nem kell nagy dologra gondolni, de annyi biztosan nem elég (még akkor sem ha nem kérték), hogy csatolva küldöm xy pozira a jelentkezésemet. Nem kell külön doksi, mindenképpen az e-mail törzsében kezdj elírni. Felvezeted, hogy honnan tájékozódtál az állásról, és hogy jelentkezni kívánsz. Leírod az ide kapcsolódó sulis tapasztalataidat, hogy miért te lennél jó választás (fentebb), írsz a rövid, és hosszú távú terveidről, koncentrálva arra, hogy ez hasznos legyen a cégnek.
Bullshit, de muszáj. Gondolj csak bele! Ha te kapsz egy e-mail-t, akkor mit olvasol el először? Hát persze, hogy azt, ami bele van írva. Nem a csatolmányokkal kezdesz, hanem elolvasod. Ha valami nyúlfarknyi kis dolog van ott, akkor azt az ember szeme reflexből átfutja, nem is engedem az agyamnak hogy felfogja mit olvastam, már kattintok is tovább, mert e-mail-t böngészni van a legkevesebb időm, és én csak alkalmazott vagyok. Egy hosszabb levéllel már ott vagy a szem előtt egy szusszanásra. Továbbá ma már nagyon sokszor mobilról nézik meg az email-eket átugorva egyik meetingről a másikra. Sokan meg se tudják nyitni a csatolmányokat, rányomnak már olvasottnak van jelölve, kész.
Lényeg mindig írni kell motlevet, bele az email törzsébe. Ennek egy felvezetésnek egy figyelemfelkeltésnek kell lennie, ahhoz hogy megnézzék a száraz tényeket (önéletrajz). Ugye ha bármit veszel, akkor sem a száraz paraméterekkel önmagában fogsz kezdeni. -
Mercutio_
félisten
Annak lehet esetleg értelme, hogy - CISCO-esetén - megpróbálsz bekerülni egy olyan céghez, ahol hálózatok kiépítésével, és eszközök telepítésével/konfigurálásával is foglalkoznak.
Már az elején jelzed, hogy CISCO irányban képzed magad önerőből, szeretnél ehhez támogatást, fokozatosan kisebb-nagyobb feladatokat, így talán gyakorlati tapasztalatot is tudsz szerezni és előre léphetsz.
Kérdés persze, hogy van-e cég aki ebbe belemegy, illetve, hogy nem csak szóban ígérik be, hanem be is tartják amit ígérnek -
Snoop-y
veterán
válasz
#83216640 #2626 üzenetére
Halalos lesz csak ugy mondom
Sima infoskent kezdesz majd. Ha helpdeskes ambicioid vannak akkor elore szolok, hogy integralt Helpdesk van szoval ki kell igazodnod a T-Home 3csilliard termeken is.Amik reszedrol kellenek, hogy ne orulj meg:
Kommunikacios keszseg ( es itt ez tenyleg nem blabla tudjal udvariasan beszelni akkor is ha leanyaznak es ne tekintsel magad korul mindenkit ellensegnek )
Turelem
Jo felfogokepesseg ( mobil reszen is sok termek es szolgaltatas van es rengeteg kulonfele folyamattal kell majd megbaratkoznod rendszerek szama 100+ korul van szepen lassan mindegyiken atragod majd magad )
Elorejutasi lehetoseg nullahoz konvergal de ha kitarto vagy es mivel nagy a fluktuacio akar meg viheted is valamire.
Ber az fugg a muszakok szamatol illetve mikorra osztanak be. 150-2xx netto korul szamolhatsz. -
kovsol
titán
Tudom ez off topic itt, de látom olvassák többen is ezt a topicot.
Hány nappal kell műszak rend váltás előtt a törvény szerint szólnia a munkáltatónak?
-
cekkk
veterán
Számomra már csak a teljes árú vizsgák maradnak.
Hol érdemes vizsgázni? Én csak ilyen drága helyeket találok -
Nem kell beírni semmit, még azt se szoktam, hogy Budapest. Születési évet szoktam, de az se muszáj.
Szerver üzemeltetéssel csak akkor van most esélyed, ha tényleg értesz hozzá, mert millióan vannak a piacon. Akár Unix, akár MS területen érdemes a gyártói vizsgákat megcsinálni már most, sőt VMware, Cisco vizsga se hátrány. Ezekkel pályakezdőként is sokkal nagyobb esélyed van.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne, ha a fővárosba költöztünk akkor elég beírni, hogy Budapest vagy írjam bele a pontos címet? Volt aki azt írta nem kell cím, mert ha látják és messze lakok akkor egyből ki is dobják(egy másik topikban)
A második, hogy akkor pl születési dátumot sem érdemes bele írni?
Minden hasznos és építő jellegű tanácsot szívesen veszek! Pálya kezdőként elég nehéz most sajnos
IT szektor lenne a megcélzott, Inkább szerver üzemeltetés, valamint még a PLC és épület automatizáláshoz valamennyit konyítok -
Mercutio_
félisten
Jaham, akkor az a gárda, akinek annyi MS plecsnije van mint egy amerikai tábornoknak?
-
válasz
Mercutio_ #2648 üzenetére
Ja, ez mindenhol másfajta, csak pl. hülye Microsoft is úgy hívja a minősítését, hogy Systems Engineer ugye, aztán ebből alakult ki a legtöbb helyen ez a rendszermérnök titulus. Szóval nálunk tipikusan a Microsoft rendszerüzemeltetők legfelsőbb rétegének van rendszermérnöki beosztása vagymi. Igazából azok akik már inkább terveznek, mint üzemeltetnek.
-
Hitelesebb lett volna, ha azt írod, hogy nem tudtatok/akartatok annyi pénzt fizetni, amennyiért hajlandó lett volna váltani. Mindjárt más lesz az optikája a dolognak.
(#2652) FLx
Ilyenkor jut eszembe az exfőnököm, aki kijelentette, hogy ő nettó 150 ezernél többet nem hajlandó fizetni egy informatikusnak (minimálra bejelentve ofkorz). Aztán azt is mondta, hogy nagyon sajnálja, hogy eljövök a cégtől (ennek a többszöröséért). A viszonyunk egyébként jó volt, na de ne vicceljünk már...
-
Én úgy oldottam meg egyetemi évek alatt, hogy az órán alvás helyett, otthon nyomkodtam a Windows Server-t, meg bújtam a szakkönyveket. Egyetemre csak vizsgázni mentem be, mert láttam, hogy ez a tudás nagyon kevés lesz. De volt amikor egész nyáron ez ment, persze röhögtek rajtam erősen a többiek, de most meg én röhögök amikor a füvet nyírják valahol... Szal megéri szenvedni na.
-
Mercutio_
félisten
Jah, ez ismerős
A másik vicc, hogy minden második ilyen arc SAP-tanácsadó akar lenni, mert ott pénz dögivel, és "majdcsak megtanulom/belejövök"
Már a múltkor is akartam kérdezni, csak épp HA-átállás miatt nem mentek a hsz-ek: Nálatok mit értetek rendszermérnök alatt? Csak mert ez különböző környezetben és cégkulturában mást-mást jelent.
-
válasz
Mercutio_ #2645 üzenetére
Nálunk volt olyan, hogy 1 évig nem tudtunk rendszermérnököt felvenni, mert aki használható valamire az már rég dolgozik valahol és esze ágában nincsen váltani. Aztán persze jelentkező az volt dögivel, ilyenek is, hogy üres életrajz, semmi hivatalos minősítés, csak diploma, meg nagy arc. Egyikük úgy kezdte, hogy akkor nettó 1 millió.
-
-
Mercutio_
félisten
A mai generáció sajnos olyan szinten nem gondolkodik előre, hogy az már fájdalmas
Azt képzelik, hogy ha lediplomáztak majd jár nekik a jó állás és jó fizu, nagy arc van, meg egymás vállának veregetése, aztán amikor majd diploma után szeptemberben nekiállnak állást keesni jön a pofáraesés -
-
válasz
Miuka92 #2639 üzenetére
Tényleg nem szivatni akarunk, de ha már ott vagy mondjuk x éve egy műszaki főiskolán, egyetemen, akkor muszáj tudnod, hogy mi érdekel. Gondolom nem azért kerültél oda, mert ez volt közel. A jelenlegi piacon, amikor millióan jönnek ki évente az egyetemekről a tiédhez hasonló papírral, mert a kormányunk szerint ez megoldás a képzett szakemberek hiányára, bizony édeskevés a papír.
A megoldás a problémádra és sok más hozzád hasonló leendő szakember problémájára is, hogy bizony dönteni kell, jól, vagy rosszul az most még mindegy, de dönteni kell. Ha nem döntitek el már most, hogy merre tovább, akkor csak egy lesztek a sok közül, és az nem kell a cégeknek, például nekünk sem. Azért kb. lehet tudni, hogy az adott specializáción mivel kell majd foglalkoznod, legalább technológia szintjén. De biztosan van pár ismerősöd, aki szívesen elmondja neked, hogy mit nyomkod mondjuk egy webfejlesztő egész nap, de akár itt a topikban is elmondjuk, ha konkrétan kérdezel.
Én anno úgy kezdtem, hogy jelentkeztem suli mellett dolgozni mint adatbázis admin, mert az SQL viccesnek tűnt. Előtte mondjuk .net-ben írogattam szoftvereket, de az nem jött be annyira. Aztán SQL mellett elkezdtem Windows szervereket nyomkodni, aztán végül ott kötöttem ki, hogy rendszermérnök lettem. Mondjuk ha jobban meggondolom, volt egy év, amikor Cisco cuccokkal játszottam, mert szép nagy dobozok voltak.
Szóval a lényeg, hogy valamelyiket kezd el, aztán ha nem fekszik neked, akkor még lehet váltani.
-
válasz
Miuka92 #2639 üzenetére
Bár nem látom annyira sötéten a helyzetet, mint a kolléga, de azért sok mindenben igaza van. Egy BME-s diploma elég jó beugró a legtöbb junior pozícióba. A lényeg, hogy mellette mindenképp csinálj saját projekteket is / menj el gyakornoknak. Személy szerint a webfejlesztést, és az egységsugarú rendszergazda melót nem ajánlom, mert ott éhen halsz. A szakirányod ERP irányba orientál, amiben van lé sz@rásig. Nyelvtudás mindenképp kell.
-
Miuka92
csendes tag
-
válasz
Miuka92 #2637 üzenetére
Ugye ezt most nem komolyan kérdezed?
Ha véletlen mégis, akkor annyit tudok mondani, hogy nagyon optimista feltételezés az, hogy bármire is jó a szakirány, vagy egyáltalán az egyetem abból a szempontól, hogy mit fogsz dolgozni. A mérnök infó képzésre kimondottan igaz, hogy egyik munkakörhöz sem ad megfelelő tudást, sokszor még alapot sem, talán egyetlen kivétel ha fejlesztő akarsz lenni és BME-re jársz. Szóval ezzel sehol nem fogsz magában elhelyezkedni, mindenhol tele a padlás a most végzett mérnök infósokkal, akik azt gondolták, hogy az egyetem elvégzése bármire is elég lehet magában.
De, hogy tanácsot is adjak. Sürgősen kezdj el magadtól tanulni valamit az egyetem mellett, pl. ha fejlesztés érdekel akkor azt, ha webfejlesztés akkor azt, ha rendszermérnök meló, akkor azt. Ha a szakirány határozza meg, hogy milyen munkád lesz, az már régen rossz, ezt neked kell eldönteni saját magadnak, és arra rágyúrni.
-
Miuka92
csendes tag
Sziasztok !
Mérnök informatikus hallgató vagyok és ezen belül Vállalati információs rendszerek szakirányra jelentkeztem.
Ilyen szakiránnyal milyen feladatkörben/munkában helyezkedhetek majd el? -
Phobion
őstag
Sziasztok! Engem is megkerestek ezzel a Binarys-os állással, akkor nem érdemes velük foglalkozni?
-
Nekem van egy tippem, hogy beugratás. Aki nem tudja, hogy nem létezik ilyen, inkább azt gondolja, hogy biztos csak ő nem tudja, az simán odakamuzik valamit, hogy mittomén Unix szervereknek rekord.
Aki meg biztos a tudásában az max odaírja, hogy ez hülyeség srácok. Ebből sok dolog kiderülhet a hozzáállásról, meg szakmai magabiztosságról. Amúgy volt még 2-3 ilyesmi kérdés.
-
Buster17
addikt
Hali!
1 hónapra tud valaki délelőtti munkát vagy estit Pesten? Tök mindegy, hogy milyen, nem kell nagy fizetés csak valami legyen. Ha hónap végére össze jön 50ezer az már bőven jó, de ne kelljen napi 12 órát dolgozni.Mosogatok is ha kell
-
Ma volt szerencsém egy System Admin állásinterjún részt venni, és találtam egy nagyon izgi tesztkérdést:
Mi az a UNX DNS resource record?
Ha valaki megmondja, küldök neki egy kólát.
-
törölt tag
Sziasztok!
T-Mobile-hoz, ügyfélszolgálatos/ügyintéző munkakörbe mennyire nehéz bekerülni Budapesten ill. milyen fizetésre lehet számítani?
-
bugizozi
őstag
Mercutio_, doc, FLx: Köszönöm a véleményeket!
-
attiati
veterán
válasz
westcoastog #2621 üzenetére
dobd be nekik kárpótlásul, hogy ügyfélként szeretnél náluk látogatást tenni
-
djgeg
őstag
válasz
westcoastog #2615 üzenetére
1 Perc Google.
[Mit lehet tenni azért, hogy a Factum Invest Zrt ne zaklasson telefonon a bináris tőzsdei ajánlatával?]
Ez így nem túl bizalomgerjesztő -
westcoastog
veterán
Akkor holnap bedobom hogy: a közeli lemezmegmunkáló üzemből is kaptam állásajánlatot, köszönöm nem.
Sőt most írok is nekik emailt hogy nem..Inkább helyben elmegyek tényleg a zollner lemezmegmunkáló üzembe és rákérdezek van e valami technikusi melójuk.. Vagy kitanulom az autószerelő szakmát, ugyanis most jövök rá mint autóbuzi, hogy kocsikkal szeretnék foglalkozni..
-
válasz
westcoastog #2617 üzenetére
A kapcsolattartás ügyfelekkel vagy az szokott lenni, hogy titkárnő leszel, vagy az, hogy porszívóügynök. A második esetben kb. nulla fizetés és jutalék az eladás vagy akármi után, a másik esetben meg valami jó kevés fix bér. Ha Pesten normális albérletet és megélhetést akarsz, akkor ilyen melóra még véletlen sem jelentkezel. Ezzel itt éhenhalsz lakás nélkül.
-
válasz
westcoastog #2615 üzenetére
Ha tippelnem kéne, akkor jutalékos rendszerre tippelnék.
-
westcoastog
veterán
Na ma behívtak állásinterjúra, holnapra budapestre, Factum Invest Zrt.-től, ebbe a munkakörbe:
A munkakör rövid leírása:
- kapcsolattartás ügyfelekkel
- regisztráció segítése a leendő ügyfelek számára
- online prezentációk készítése
- szemináriumok szervezése
- tárgyalások egyeztetéseIgaz messze van a gépészettől, de egye fene megnézem.. Mi várhatok ettől?
http://www.binarydas.com/
Azt sem tudom mi ez, valami tőzsdei pénzügyi cég?Most beszéljetek le amíg ki nem dobok az ablakon 5000 forintot utazásra.
Ha ezért kb ilyen 90k forintot kapnék azért nem fogok felköltözni vidékről.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen pozícióért mennyi fizetést lehetne kérni szerintetek?
Elvárások:
felsőfokú szakirányú végzettség,
legalább 3 éves szakmai tapasztalat;
jó kommunikációs készség;
tárgyalóképes angol nyelvismeret;
önálló munkavégzés.Feladatok:
- ~50 fős felhasználó támogatása
Windows XP/7
Office 2003/07/10/13- Szerver üzemeltetés
SBS 2011
Exchange 2010
Gazdasági szoftverek (könyvelés, bér)- Hálótati eszközök üzemeltetése (router, switch, WiFi AP)
- Informatika beszerzések (komplett pc, alkatrész)
- Kamerarendszer 2 telephelyen
- Beléptető rendszer 2 telephelyen (kártyás, kézazonosítós)
- Vezetékes telefonrendszer (analóg)
- Mobil telefonok kezelése
beszerzés
beüzemelés (céges email)
kapcsolattartás a szolgáltatóval- Kapcsolattartás a német anyacéggel németül és/vagy angolul
Köszi a véleményeket!
-
Jhonny06
veterán
Voltam C++ teszten, hát.. nem egyszerű. Mondjuk hozzátenném, hogy akkor voltam elsőéves az egyetemen, de ami pl. egy Schönherz diákmunkánál elvárt, ahhoz képest brutál. Szóval azért oda nem árt egy erős tudás és inkább végzősként mennék.
Egyébként nem minden része, tehát kérdeznek alap dolgokat is, de volt pár feladat, ahol WTF érzésem volt.
Az első mondat kérdés akart lenni amúgy, vagy már akkor van tapasztalatod?
-
Sziasztok!
NSN-hez bekerülni "nehéz". Esetleg valakinek lenne tapasztalata a "Gyakornoki program" -mal kapcsolatban?
Köszi!
mobal,
-
djgeg
őstag
Szia
Az én önéletrajzomban, van egy külön rész kb a munkahelyek alatt, amiben a szakmai kihívásokat, projekteket, különmunkákat szoktam összegyűjteni.
Munkák felsorolásánál, nem szoktam ezeket jelezni, csak általános munkaköri leírást.A Sorrend függ attól, hogy milyen típusú a CV-d Ha amcsi akkor a legkorábbival kell kezdeni, sőt klasszikus amcsi előre rakná akár a fent említett külön részt. Mert szakmailag az lehet a legfontosabb.
Minden időrendi felsorolás egyezzen meg a CV fajtájának a felsorolásával. Pl amcsinál a Legkorábbi (időben visszafelé).
Jelenlegi munkahely jellzésére vagy a 2011.x.y-tól (üres hely)
Én így szoktam, igaz ha nincs előző munkahelyed ahol jelzed a -tól -ig ot akkor így ez nem egyértelmű. -
syl5
őstag
Sziasztok!
Jelenlegi munkahely egyértelmű jelölésére elegendő az, hogy nem adok meg végdátumot?
Vagy ki is szoktátok írni, hogy jelenlegi?Illetve 3 hónapos projektmelót hogyan, hol tüntessek fel?
Egy blokkban a főállással, szakmai tapasztalatoknál, vagy szedjem külön blokkba?Illetve időrendben visszafelé szokták mondani a rendezést.
Ilyenkor szerintetek melyik legyen legfelül?
Főállás 2011-től jelenleg is, projektmeló most nyáron. A helyzetet bonyolítja, hogy a projektmelót szakmailag erősebbnek érzem. -
Mercutio_
félisten
Öreg, a trollkodás nem ez
azt pedig nem fogalmaztad meg egyértelműen, hogy a "nem csináltam még ilyet" mire is értendő.
Egyébként ha csináltál már ilyet azt is tudod, hogy mitől jobb egy webshop, milyen funkciók (szolgáltatás és kényelmi) jó ha van benne, annak mi a jó megoldása, milyen buktatók lehetnek (rossz gombot nyom vagy sokáig nézelődik és kezdheti újra a vásárlást mert kidobja a rendszer, stb.) és ezeken valamin a webshop struktúráján végigmenve értékelheted az övékét is...de pl. azt is megnézheted mi kell, hogy egyáltalán használni lehessen (java, flash, silverlight, anyámkínja) és az mennyire elterjedt, és még 1000 hasonló dolog lehet. Ugyanígy leírhatod, hogy milyen feltöltési megoldás(okk)al találkoztál eddig, melyikben mi a jó mi a rossz, melyiket mennyire tartottad jó megoldásnak, milyen webshop alkalmazásokkal találkoztál és azoknál szintén felsorolhatod az előnyöket/hátrányokat.
De ha kommunikálnak, akkor azt is megkérdezheted mekkora terjedelemre és részletességre gondoltak. -
OhAi27
tag
pontosan errol lenne szo.
szinte szo szerint ezt kertek tolem, semmi extrara nem kell gondolni csupan a termekek feltoltese azok grafikai megjelenitese, hirdetesek szervezese es grafikai megjelenitese lenne a feladat.
Azok pedig akik ujfent trollkodnak: csinaltam mar ilyet. Azonban ilyen elemzest meg nem ezert kerdezem milyen szempontokat kell figyelembe venni.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Spórolós topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen videókártyát?
- Programozás topic
- Autós topik
- Jófogás tapasztalatok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6700 XT 12GB / RX 6800 16GB +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Samsung Galaxy J4+ 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest