Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4001) djgeg válasza doc (#3999) üzenetére


djgeg
őstag

Érdekes, hogy itt nyomjuk a vakert aztán még is IT területen is tökéletesen működik külföldön pedig ott azért lehet x millió kvalifikáció változat.
Nézzél körbe mielött megkérdőjelezed a létjogosultságát vagy a működőképességét. Keresgéltem külföldön és dolgoztam is már kint eleget, hogy annyit lássak, hogy működik. Itthon meg dugjuk a fizetéseket mint a lopot biciklit.

"Ha meg mindenaron azt varod a munkaltatotol hogy o ajanljon fizetest (ami egyebkent a legrosszabb targyalasi strategia), "
Na miért is rossz ? Mert itthonról beszélsz! Ahol ki kell hardcolni a normális fizetést! Egy olyan országban ahol tényleges árverseny van ott nem fognak neked a reál ár alatt bőven ajánlani! Alku meg mindig is van volt lesz. Ha te többet szeretnél valamiért akkor be kell bizonyítanod miért is akarsz többet kérni magadért. Aztán a munkáltató eldönti, hogy megadja e.

Hogy megy ez kint? Ott a pozi. Kritériumok 1. 2. 3. Aki ennek megfelel kap érte X EUR-t
Oda megyek úgy, hogy 1. 2. 3. 4. 5. 6.-om van. Tehát túl teljesítettem. akkor X+Y(na ez az alku) pénzt fokgok kapni kérni.

Itthon? Oda megyek és megpróbálom kiharcolni az X et. Úgy hogy nincs reál ár, nincs kialakult kép az X ről, hanem a munkáltató vagy épp az én fejemben létezik az X... Aztán lesz ami lesz.

Különbség itthonhoz képest? Az, hogy van egy kiindulási alapod, amiből ki lehet indulni, de ha pont rád öntötték a munkát akkor pont annyit kapsz is érte.
Most mindenki megálmodja, alkudozza, kiharcolja. Elmaradott tílpák bartel rendszer. Úgy hogy a szomszéd nem tud róla.

Képzelj el egy használt autó piacot, ahol az autó eladók a munkavállalók a vásárlók pedig a munkáltatók.
Szinte nincs 2 egyforma korú felszereltségű autó.
Na most képzeld el, hogy a használt autó piac úgy néz ki, hogy nincs közös fórum csak a vásárlók az autót keresők által feladott ÁR nélküli hírdetések.
Honnan tudd, hogy mennyit ér a kocsid? Nincs piac, nincs referencia. Elviheted pár vásárlónak, hogy mennyit adna érte. Aztán lesz ami lesz.

Ez egy nagy lószar nem értelmes piaci verseny ellátott gazdaság rendszer.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.