Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Szakbarbár #2799 üzenetére
kezdd azzal, hogy valamit kitanulsz, SAP, SQL, C#, vékony kliens, W2k12, sharepoint stb.
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Most mennyi esélyem lehet elhelyezkedni IT területen 2 év helpdeskes tapasztalattal, nyelvtudás és egyéb vizsgák nélkül? A jelenlegi helyen jogosultságom semmihez sincs, így tapasztalatot sem szerezhettem se szerver üzemeltetésben, se hálózati ismeretekből. Néztem a hirdetéseket, de tele van mindenféle három és négybetűs rövidítésekkel, amik nekem nem mondanak semmit
. Saját bevallásom szerint nem értek semmihez, vagyis inkább mindenhez kicsit. Elektronika, programozás (Visual Basic.net) , hardverismeret, hálózati ismeretekből mind csak az alapok vannak meg, de motiváció nincs semmi iránt. Az egyetlen jó dolog amit fel tudok mutatni, az a logikus gondolkozás. Gondolom ebből meg nem igazán lehet megélni. Valami olyan hely lenne jó, ahol lehetne tanulni, csak a szakirányt nem tudom.
-
válasz
Mr.Csizmás #2796 üzenetére
szvsz ne írj bele általános iskolát, hacsak nem ez a legmagasabb iskolai végzettséged. én egyszerűen lefordítom az önéletrajzaimat a kívánt nyelvre, nem használok más struktúrát, vagy mintát az idegen nyelvűekhez. mondjuk a magyart már évek óta nem frissítem, nem küldöm sehová.
-
Mr.Csizmás
titán
önéletrajz téma: egy IT cég magyar, és angol önéletrajzot kér tőlem. egyenlő írjam le, hogy elementar school blabla, vagy angolul kellene faragnom hozzá egy szöveget is, hogy "skills in xy tech blabla"?
-
Mercutio_
félisten
Nem volt benne semmi támadó
Az első kérdését annyi lett volna a google-ba beírni mint ide, hogy megtalálja a választ, a másodikra amit írtam az meg teljesen logikus.
Szzvsz a külföldi munkavállalásra való felkészüléshez sem biztos, hogy ez a legjobb fórum, max Ph-releváns munkáknál. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
freaghill #2791 üzenetére
ismerem a kultúrát, és munkaviszonyokat is.
(#2793) Mercutio_ pontosan.
szerk.: arra ne számíts, hogy olyan szociális háló lesz a melóban, mint itthon, cafeteria, bkv, stb. cserébe viszont kiszámíthatóbb a fizetés.
van egy oldal, a kimenős magyaroknak szoktam ajánlani, kicsit kusza a fórumja, de sok-sok információt meg lehet találni magyarul, érthetően: [link]
-
freaghill
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2790 üzenetére
Esetleg te kinn dolgozol, hogy ilyen tájékozott vagy?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
freaghill #2789 üzenetére
cége válogatja, a török-libanoni stb. főnök általában smucigabb, ha olyan német főnököd van, akinek tényleg kell a munkád, hajlandó lesz rá, mert ezzel értékeli.
lakhatási támogatás meg nem bemondásra megy, hanem kereset, lakás méret, együttlakók, stb. függvénye, a wohn amt oldalán van kalkulator hozzá, hogy mennyi lehetne.
-
freaghill
őstag
válasz
Mr.Csizmás #2788 üzenetére
Kik szokták kapni ezeket a támogatásokat? Papírmunkával foglalkozók, vagy a kétkezi munkások is?
-
freaghill
őstag
Németországon hogy hívják a béren kívüli juttatásokat?
-
Mr.Csizmás
titán
köszi urak, akkor nem is gondolkozok rajta, ha nem érdemes. koncentrálok inkább a folytatásra.
-
válasz
Mr.Csizmás #2782 üzenetére
Semmi esély, bárki bármennyit kereshet, a melletted ülő ugyanolyan munkakörben dolgozó kereshet 5x annyit mint te, ha ő ügyesebben bértárgyalt.
-
válasz
nem a szerződésem szerinti munkakörben voltam foglalkoztatva
a szerződésed ugyan írásba van foglalva, de ennek módosítása szóban is érvényes, ha az teljesítésbe ment.felvettek egy munkatársat, aki szerződés szerint művezető, az annak megfelelő 1.5x fizetéssel, de gyakorlatilag ugyanazt csinálja mint én, szabadságolás, betegség esetén helyettesítettük egymást
egyéni munkaszerződése van mindenkinek, ezért semmire sem jogosít, ha másvalaki ugyanazért a munkáért 10szer annyi, vagy tizedannyi fizetést kap. -
Mercutio_
félisten
válasz
Szvsz esélytelen.
-
Mr.Csizmás
titán
újabb kérdések
adott a helyzet, miszerint
- nem a szerződésem szerinti munkakörben voltam foglalkoztatva
- monitor előtti munkavégzésről szó se volt, amikor megreklamáltam anno, le volt tudva, hogy nincs a szerződésemben
- felvettek egy munkatársat, aki szerződés szerint művezető, az annak megfelelő 1.5x fizetéssel, de gyakorlatilag ugyanazt csinálja mint én, szabadságolás, betegség esetén helyettesítettük egymásta fentiekből lehetséges küzdenem valami jóvátételért?
-
válasz
Mr.Csizmás #2777 üzenetére
felmondási idő egyoldalú/rendes felmondásnál játszik szerepet. ez ha te mondasz fel, 30 nap, de ezt módosíthatja a kollektív szerződés is, nézz utána, van-e ilyen, és ha van, vonatkozik-e rád, és ha vonatkozik, mit ír a felmondásról. ha nem ír elő semmit, akkor a törvény az irányadó.
rendes felmondásnál is van rá lehetőség, hogy ne kelljen letölteni végig, kérheted, hogy a munkáltató adott dátumtól mentsen fel a munkavégzés alól, amihez vagy hozzájárulnak, vagy nem.
az időarányosan járó szabadságot a felmondási idő végéig vagy le kell töltened, vagy ha a munkáltató nem járul hozzá, akkor köteles megváltani.
munkaszerződést fel tudsz bontani közös megegyezéssel is, ekkor az a két fél által közösen meghatározott napon szűnik meg, amely akár aznap is lehet. ekkor természetesen a munkáltató csak az adott dátumig kell hogy a béredet számodra elutalja. a közös megegyezéssel történő felmondásnál is rendezni kell a szabadságok időarányosan járó részét vagy letöltéssel, vagy megváltással.
a különböző okok miatt járó pótszabadságokat is időarányosan kell számolni, tört számoknál a kerekítés szabályai érvényesek.
remélem tudtam segíteni.naptári, igen.
-
válasz
Mr.Csizmás #2777 üzenetére
Új törvények alapján ha te mondasz fel, akkor 30 nap. És igen, ki kell töltened a 30 napot, ha van szabid akkor is. Legalábbis, ha ragaszkodik ehhez a cég.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv.
egy magyar állami cégnél vagyok munkavállaló, és szeptemberben volt 5 éve. ha szeretnék felmondani, a szerződés szerint a MT 68-70 vonatkozik rám. alapból 30 nap, vagy +5, mert 5 év munkaviszony megvan....etc? meg ha beadom a felmondásomat, gondolom ki kell töltenem a munkaidőmet, ha nincs szabadságom.
-
válasz
Directors #2771 üzenetére
van olyan, hogy az állásközvetítő cég ilyen "megnemtámadási szerződést" köt néhány munkaadóval, de ezt már az elején tisztázzák a jelölttel, és nem jut vissza a munkaadóhoz. egyrészt azért, mert egy ilyen szolgáltatás plusz pénzbe kerül, másrészt meg abszolút nincs információtartalma, ha megtudják.
a két szék közé ülésről pedig annyit, hogy 3 év munkaviszonyig 30 nap a felmondási idő, ami 20 év munkaviszony alatt fokozatosan kibővül 90 napra. a legszigorúbban nézve eddig van biztos kereseted.
-
ronson
őstag
válasz
Directors #2774 üzenetére
Máshogy igazából pedig nem lehet. Egyik helyen felmondási időd van, a másikon pedig próbaidőd. Jogilag nagyon könnyen két szék közé lehet ülni.
A munkahely váltás az ilyen, viszont ugye kockázat nélkül nincs nyereség, kivéve ha a nagy Nemzeti Korrupcióban vesz részt az ember. -
válasz
Directors #2771 üzenetére
1, Alap, hogy nem keresik meg, vicces is lenne.
2, Ha ennyire nagy a para, hogy megtudják a cégednél, hogy váltani akarsz, akkor ott valami nagyon nem kerek. Amúgy meg nem tudnak neked keresztbe tenni, mert 30 nap a max, amíg a felmondás után ott tudnak tartani törvényileg, ennyi. Attól meg nem kell parázni, hogy majd a másik cégnél jól bemártanak valamivel, alap, hogy előző munkaadónak nem hiszünk el semmitse.
-
-
ronson
őstag
válasz
Ipadipad #2768 üzenetére
Külföldi munka esetén, a nyelvtudás hiányát lehet kompenzálni, kellő rátermettséggel. Viszont előbb utóbb mindenképp meg kell tanulni a nyelvet. Viszont ha úgy érzed, hogy pl. van benned pl. egy jó adag angol szókincs, de az értéssel illetve a megszólalással problémáid vannak, akkor sokat segít az idegennyelvű környezet magamból kiindulva.
Viszont a kellő rátermettség, ott kezdődik, ha saját magadnak tudsz munkát keresni. Ha pedig legalább van olyan szülői háttered, hogy ha támogatni nem is tudnak, de szükség esetén szállásra és ételre mindig számíthatsz náluk átmenetileg, akkor pedig igazán sok rizikód nincs, esetleg egy kis pénz amit befektet az ember.
-
Robo sapiens
tag
válasz
Ipadipad #2765 üzenetére
Az egyik ismerosom a Siemenshez ment el szeleromuveket osszeszerelni. Szakmailag kikepeznek technikusnak es nagyon sokat lehet keresni vele. A vilag minden szegleteben megfordult, a tengereken levo szeleromuveket is raktak ossze.
Ha a vilaglatas erdekel es a jelenlegi tapasztalatodat ki akarod hasznalni, akkor esetleg ilyen lehetosegnek is utananezhetsz. Ok megszervezik az utazast, a szallast, igy a nyelvismeret hianya kezdetben talan nem olyan nagy problema.
-
Ipadipad
tag
nos az 1ik még mindig kint él Hollandiában és elég jól él
a másik Németországban él 1 lánnyal és kocsi + házuk van ( a lány nem gazdag)
próbáltam itthon it-s szakon elhelyezkedni de pályakezdőként + mivel nem főiskolás voltam igy nem vettek fel sehova..
mivel Diszlexia-s vagyok igy számomra az idegen nyelv elég nehéz ,, nap mint nap gyakorlom/hallgatom " élő angol hanganyagot" pár dolgot sikerült is megtanulnom viszont beszélni sokkal nehezebb igy hogy nincs kivel gyakorolni ...
-
Ipadipad
tag
sziasztok
1-2 hete azon gondolkodom hogy valamit kellene kezdenem az életemmel 23 évesen
(jelenleg beton acél rácsokat gyártok informatikusként)
mivel csak szakmai angol nyelvtudásom van
és rendesen angolul és németül beszélni nem tudok igy sokan azt mondták hogy felejtsem el a külföldi munkát...
de mivel nem 1 haverom ment ki külföldre értségi nélkül szakma nélkül 0 nyelvtudással
igy gondoltam hátha tud nekem itt valaki segíteni külföldi munkába
rendesen dolgoznékahol eddig dolgoztam:
építkezésen segédmunkásként
strandon takarítóként (diákmunka)
és jelenleg rácsgyárban dolgozomitthoni magyar munkából sikerült pár értékes dologra szert tennem (telefon , pc , hangfal ,, stb)
szóval kitartóan küzdöttem mindig
viszont szeretnék 100e ft helyet kicsit többet keresni + világot látni
így ha esetleg valaki tudna valami megoldást kérem jelezze nekem itt vagy privátba
elöre is köszönöm szépen -
törölt tag
válasz
Ra's al Ghul #2762 üzenetére
"Úgy gondolom, hogy úgy is kiderül, hogy mennyi tudok az interjú vagy esetleges teszt során."
Ennek az egésznek az a lényege, hogy egyáltalán behívjanak, így szerintem érdemes feltüntetned azokat az ismereteket/jártasságokat, amelyek jellemzőek rád, és kiemelnek a tömegből. Aki először megkapja a CV-t az jellemzően nem szakmabeli, és miből tudná, mire is számíthat tőled - ezért írd le.
Én rögtön az iskolák után tenném ezt a blokkot.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
A lényeg az, hogy pályakezdő vagyok és szeretnék elhelyezkedni a tanult szakmámba. Sokat olvastam, hogy mit és hogyan is kéne beleírnom az önéletrajzomba de még mindig nem nagyon tudom, hogy akkor pontosan mi az ami mehet és mi az ami felesleges. A helyzet az, hogy pár ismerősömet végigkérdeztem de nagyon különböző válaszokat kaptam.
Az önéletrajzom vázlata:
Személyes adatok
Munkatapasztalatot (Ezt kihagytam ugyanis nincs olyan tapasztalat amit a tanult szakmában szereztem volna.)
Tanulmányok
Nyelvismeret
Egyéb jártasságokÉs itt is lenne a kérdésem, hogy itt sokan mondták, hogy fel kell tüntetni, hogy az adott szakmában mire is vagyok képes. A kérdésem pedig, hogy tényleg fel kell tüntetni vagy nem? (Én csak azért gondolom, hogy nem mert hát gyakorlatilag minek soroljam fel azt a tudást ami a szakmában van?) Úgy gondolom, hogy úgy is kiderül, hogy mennyi tudok az interjú vagy esetleges teszt során.) Viszont ha fel kell tüntetni akkor hova is kéne írnom? Az egyéb jártasságokhoz nem írhatom mert az nem egyéb tudás, hanem az szakmám.
-
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék munkahelyet váltani viszont jelenleg is van állásom. Ez az első munkahelyem de ugye az önéletrajzba szeretném beleírni hogy itt mivel is foglalkoztam(foglalkozom). A probléma ott kezdődik hogy mi lesz akkor ha felhívják a jelenlegi munkaadómat referenciának? Csak mert a mostani cégem nem tudja hogy munkahelyet szeretnék váltani. Elmondani pedig nem szívesen tenném mert volt munkatársam aki elmondta és hát tett a főnök arról hogy ne tudjon átmenni a kollégám egy másik céghez.
-
KMan
őstag
válasz
Max_218 #2751 üzenetére
Szerintem azt probald meg kiemelni a leginkabb, hogy mi az amiert meg fogod tudni tanulni az adott munkakort. Lehet, hogy most meg nem vagy 100% ban jo az adott uj poziciora (egyebkent senki sem szokott az lenni), DE mik azok a kompetenciak, amiket te mar ismersz cegen belul, illetve hozol magaddal korabbrol, ami miatt TE hamarabb fogod tudni megtanulni ES jobban fogod megcsinalni mintha egy teljesen kulsos ember kapna meg a melot. Ezt pedig osszeirod egy listaban es a szobeli interjun is ezekre a pontokra koncentralsz es emeled ki.
Pl.:
-ismerem cegen belul ezt es ezt a rendszert ahova adminisztralni, dokumentalni kell, stb.
-ismerem ezt es ezt a folyamatot, tudom kinek mi a szerepe a folyamatban es hogy nekem mi lesz
-ismerem ezt es ezt a osztalyt, embereket akikkel majd egyutt kell dolgoznom
-...Ja es a legfontosabb hogy miert akarsz fejlodni, mi a motivaciod AMIVEL hosszu tavon jol fogsz teljesiteni a logisztikan, ha teged valasztanak.
szerk: amiket irtal hogy:
Elönyeim- Jó összedolgozó képesség
-könnyen megértetem magam ,és megértem a feladatom.
-fogékony vagyok az új dolgokra,könnyen tanulok
-munkámat a lehető legjobb tudásom szerint végzem.Ez bullshit. Ezt mindenki beirja. Neked, mivel Te mar a cegnel dolgozol konkretumokat kell irnod, az is jo ha szakmai, mivel megertik cegen belul a szakzsargont.
-
SOAD19
addikt
Értem, köszöntem!
-
SOAD19
addikt
Hali!
Lenne egy gyors kérdésem. Lassan az új melóhelyemen lejár a 3 hónap próbaidő. A próbaidő lejárta után új munkaszerződés készül, vagy nincs semmi ilyesmi?
Köszi!
-
Max_218
tag
Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni , egy e-mail. megírásában. Tegnap a munkahelyemen voltam ,fennt a HR osztályon ,belső állásra érdeklődni, mondták hogy igen lenne egy . Logisztikai Anyagkönyvelő(kamion kimenő/bemenő árú tárolása.)
A csaj mondta hogy ,írjak pár soros e-mailt. hogy miért akarom a melót,miért engem válasszanak.Na aztán éjjel mikor hazaértem ,nekiálltam olvasgatni hogy miket érdemes írni. hát azóta belezavarodtam elég rendesen,már . pl önéletrajzot ,és motivációs levelet sem írtam még soha. meg ez most kell egyáltalán? ha ő csak pár sort kért?
1 év 5 hónapja dolgozok a cégnél . Autó vissza pillantók-at gyártunk ,én a Polir területen vagyok,szóval eléggé megváltozna a munkakőröm.
amiket én beleírnék az,eddig így néz ki .
Tisztelt Hölgyem!
Ezúton szeretnék pályázni az alábbi állásra,amíről egy ott dolgozó ismerősömtől értesültem :
"Logisztikai Anyagkönyvelő" ami kapcsán tegnap jártam fennt személyesen:2012.07.11-óta dolgozom a cégnél mint Poliros azóta is.Bár meg vagyok elégedve a jelenlegi,
feladataimmal , új területen és más munkakörnyezetben szeretném magam kipróbálni.
Políros ittlétem alatt , rengeteg tapasztalatot szereztem,társaimmal nagyszerűen tudok együtt dolgozni.Szeretem a kihívásokat(BMW Sapka javítása, Az akkori műszakomból én voltam megbízva vele)Elönyeim- Jó összedolgozó képesség
-könnyen megértetem magam ,és megértem a feladatom.
-fogékony vagyok az új dolgokra,könnyen tanulok
-munkámat a lehető legjobb tudásom szerint végzem.
Lakhelyemhez közelebb kerülnék.Régebb óta érdeklödöm a Logisztikai írány felé.
nyelv: német,angol alapfok
Számítógépes ismeretek : felhasználó szintű+ (raktam már össze gépeket másoknak ,állitgattam be ,karbantartottam ,de nemkell túl komolyra gondolni -ezt nemtudom hogy bele írjam-e.Kapcsolatfelvétel céljából elérhető vagyok az alábbi telefonszámon.*********
Tudna segíteni valaki átt szerkeszteni ,pl azokat a dolgokat amik feleslegesek ,vagyépp hiányoznak? +szépen sorba rendezni -eztmost csak begépeltem gyors ,azért ilyen sok a helyesírási hibám.meg összefüggéstelen.
-
Jhonny06
veterán
Ez elég szokatlan, már ebből leeshetett volna, hogy a hozzáértőket állás reményében akarják ingyen dolgoztatni. Ahogy írták, itt te is legalább annyira hunyó vagy. Bizonyítani elég nehéz lesz, mert nagyon nem lehet lekövetni, hogy egy-egy apró funkciót mikor építettek be egy oldalba (talán google history), azt meg pláne nem, hogy a te ötleted volt.
-
törölt tag
Tőlem egyszer marketingtervet kért az egyik cég a már létező termékük népszerűsítésére. Egy másik munkahelyben több perspektívát láttam, így szerencsére (?) nem volt időm megcsinálni, ezt meg is írtam nekik. Lehet, hogy jól tettem?
Kemény a történeted, amikor leírtad, én már sejtettem, hogy ez lesz a vége. De az biztos, hogy engem is behúztak volna a csőbe, alapból nem gondoltam volna ilyenekre.
-
djgeg
őstag
Ha kiadom egy külsős cégnek fejlesztésre, minek hírdet? Max akkor hírdetek, ha még nem adtam ki, hogy képbe legyek. De ha ez így van akkor még alig vette fel a céget, és még nem lenne készen semmi.
Magyarán szerintem már rég megvan a cég vagy ember a fejlesztésre... Csak gyűjtöttek pár ötletet. -
OhAi27
tag
igen dokumentaltam.
azota valaszolt a fonok, miutan irtam egy emailt, hogy kozzeteszem kulonbozo forumokn ezt az egeszet.
allitasa szerint kiadtak egy kulsos cegnek az oldal fejleszteset es az en levelemtol fuggetlenul dolgoznak. Ami azert erdekes mert irtam olyan alapveto tanacsokat is amik onmagaban az oldalban semmit nem okoznak. (Kozossegi oldalakon valo reklamok megjelenitesi formaira gondolok pl. amihez az oldalfejlesztesnek az eg egy adta semmi koze nincs.
)
Szoval santit ez nekem...Az mondjuk mar alapbol gaz, hogy ezt nem lehetett megirnia anelkul, hogy en irtam volna nekik egy emailt es miutan megirtam az elso emailt 1 orara ra mar valaszolt...
azt is irta, hogy meg 4-6 honapig fejlesztik az oldalt...na most akkor miert is kellett nekik pont most embert keresni erre a melora ha tudtak, hogy meg 4-6 honapig dolgozik rajta valaki? Ja meg azt is irja a mailben, hogy ket kollegaja tole fuggetlenul fejleszti az oldalt...szoval ossze-vissza van az egesz dolog, nekem eleg atlatszo.
Mindenesetre nem teszem kozze a nevuket egyelore, de ha megegyszer latom valahol a hirdetesuket akkor egybol figyelmeztetem a jelensegre a jelentkezoket.
-
syl5
őstag
Dokumentáltad rendesen a hibákat?
Mert ha igen, akkor legközelebb ilyet kérnek, megmondod, hogy nem, de elküldöd referenciaként a mostani elemzést, ennyi.Másik meg, hogy ne legyél naiv, ilyet nem szabad csinálni, hogy két hétig szünetelteted az álláskeresésedet. Akkor hagyd abba, ha aláírtad a szerződésedet.
-
OhAi27
tag
hat tul sok mindent nem tudok tenni ellene, max annyit, hogy masokat figyelmeztetek majd ra.
vegulis kb annyi idobe telt mint egy erosebb motivacios level megirasa szoval ugy fogom fel.persze nyilvan zavar valamilyen szinten es valoban igazad van, hogy hulye vagyok. De ha ilyet kernek akkor mit mondjak a telefonba? Szimplan azt, hogy nem? Akkor ugrik az allas ha tenyleg valos...
-
OhAi27
tag
válasz
Goose-T #2740 üzenetére
igen gondlkozom rajta erosen, hogy megosztom a nevuket kulonbozo blogokon/forumokon.
alapvetoen nem zavarna a dolog, de tenyleg nem egy kis cegrol beszelunk es toluk nem ezt vartam volna.
most irtam egy emailt a fonoknek, ha nem valaszol x napon belul akkor kozzeteszem a nevuket. -
OhAi27
tag
válasz
Dany007 #2738 üzenetére
van valami oldal ami allaskeresesi visszaelesekkel foglalkozik?
1 honapja egy kft tulajdonosa meghirdetett egy allast es fel is hivott, hogy menjek be interjura. Azonban mindenek elott azt kerte, hogy irjak egy elemzest a weboldalukrol (ami egy webshop es raadasul it termekekkel foglalkozik es eleg hires/nagy latogatottsagu - egyelore nem irnek nevet).
Irtam egy 3 oldalas elemzest amiben kifejtettem a hibakat es nehany tanacsot (toredeket annak ami eszembe jutott). Most megneztem az oldalukat es minden altalam leirt hibat javitottak, es minden tanacsomat alkalmazzak anelkul, hogy barmifele valaszt kaptam volna az emailemre.
Az email utan egyebkent felhivtam oket, es beszeltem is a fonokkel aki azt mondta kulfoldon tartozkodik epp es majd keres. Nem keresett, ezutan irtam nekik egy emailt (abszolut nem tolakodo hangnemben) es arra sem kaptam valaszt.
Szamomra erthetetlen, hogy egy ekkora ceg ilyen modszerekkel szerzi meg az ilyen jellegu informaciokat...Ha mar ilyen modszerekhez folyamodnak egy 'bocs de nem teged valasztottunk de azer' kosz' email jol esne es nem tart semeddig nekik se...Na meg ugye akkor en se vartam volna a hivasukat. Igy az allaskeresesemet szuneteltettek 2 hetig, mivel vartam, hogy majd megyek interjura...Ez szerintem eleg pofatlansag. Vagy szokjak hozza mert ez csak a sima magyar valosag?
-
Dany007
veterán
válasz
velizare #2736 üzenetére
Átgondolva teljesen igazad van. Ha a gyereken múlna a dolog, akkor az életbe nem váltanék állást. Hiszen minden új hely kockázatos, legyen akármelyik is az.
Egyébként tényleg véletlenszerű most ez az egész. Pont pénteken lett tele a tököm az itteniekkel, meg úgy az egésszel. Gyorsan rá is cuppantam a hirdetésekre és ugye találtam azt amelyiket. Most meg hétfőn betoppan ide az ember egy ajánlattal.
És abban is van valami, hogy azt a +20%-ot még lehet meglehetne toldani egy picivel.Persze csak reális határok között, nem szoktam pofátlan lenni.
@Balika911:
" Szerintem azzal is sokat kockáztatnál, ha ott maradsz."
Na pontosan ez az amiért akár a másik ajánlatba is belemennék. Hiszen már ez is kockázat, ahol vagyok. Ráadásul alapjáraton kevesebbért.
-
válasz
Dany007 #2735 üzenetére
gyerekem nekem is van. most lesz 3 éves, de én legalább 18 éves koráig felelős vagyok érte. reálisan nézve viszont inkább élete/életem végéig. remélhetőleg ez az állapot egyhamar nem fog magától elmúlni, erre hivatkozni tehát olcsó kifogás.
váltani akkor éri meg, amikor jó ajánlat adódik, amikor téged keresnek. ilyenkor lehet rányomni a szerződésre jó vastagon a ceruzát. ez nagyon ritkán esik egybe azzal, amikor éppen beborulni akar a cég.
-
Dany007
veterán
Most így visszaolvasva lehet tényleg olyannak hat.
De nagyon nem tudom. Nem akarok gyerek mellett kockáztatni ha nem muszáj. Eddig tartottam is magam hozzá. De most már itt se olyan biztos a helyzet, mint eddig.
Ha olyan stabilnak érezném a céget, mint 2-3 évvel ezelőtt és adnának egy 20%-kal többet, akkor nem is gondolkodnék a maradáson.@Tapsi:
Igen? Hát az nekem is szimpatikusabb. Igen az multi. Magasabb szint az biztos, a fejlődésre is több lehetőség van. De oda azért be kell kerülni.
Mindegy, ma szerintem elküldöm a pályázatot aztán meglátjuk mit szólnak. Szólnak-e vissza egyáltalán...
-
Dany007
veterán
Ez egy kicsit összetettebb sajnos.
Ha itt maradok akkor biztos, hogy sehova se jutok tovább. Az elmúlt 4-5 évben több olyan munkakört is rám osztottak amit más hasonló cégnél külön ember csinál. Persze ha uborkaszezon van, akkor lazán megcsinálom - meg amúgy is - de csúcsidőszakban elég brutális tud lenni. És nem fizikailag.És ezek itt a cégnél egyáltalán nincsenek honorálva. Sem anyagilag sem bebecsüléseb, se semmiben. Továbblépésre nincs lehetőség. Még csak névleges kinevezés sem, hogy legalább így megkönnyítsék a munkámat. Hiszen más dolog úgy feladatokat kiadni a munkatársaknak ha kivagyok nevezve valami vezetőnek, meg megint más így. Ebből már sok kisebb nagyobb probléma adódott.
Múlthéten csináltam például egy ~ 10 millás komplex árajánlatot. Amihez kb senki másnak nincs érdemi köze a cégnél csak nekem. Ellenben ha pl valamit elszámoltam vagy rosszul kalkuláltam akkor enyém a felelősség senki másé! Ez hatalmas felelősség. Közben meg annyit se keresek, mint az asztalos részlegünkön dolgozó asztalosok, akiknek a vezetője megmondja mit csináljon ő meg megcsinálja. Ők nem számítják ki a munkájuk árajánlatát, nem tartják a kapcsolatot az ügyfeleikkel, nem tárgyalnak az ügyfelekkel, sem a beszállítóikkal, nem intézik a hozzá kapcsolósó komplett adminisztrációt stb... Én meg mindent ezek közül de még többet is.
Szóval úgy érzem, hogy ezt a részt tudnám jóval magasabb szinten művelni, amire itt nincs lehetőség. Nincs hova továbblépni és ha itt maradok nem jutok sehova. Sem anyagilag sem ilyen téren nem tudom kibontakoztatni magamat.
Másrészt ugyan nem lenne olyan rossz a pénzem ha hozzávesszük a "fusi" munkákat is, de én nem így és nem ebből akarok megélni. Ha pedig ezeket a pluszokat levesszük - amik amúgy teljesen random, kalkulálhatatlanok - akkor alig kapok többet egy Tesco-s árufeltöltőnél.
Viszont eddig stabil volt a cég és minden szép és jó.
Viszont hamarosan - egy jó fél éven belül - vezetőváltás lesz a cégnél. Amitől én félek, nem részletezem, de van rá okom. A cég jövője egyre bizonytalanabb. A fejlődés lehetősége pedig eddig is nulla volt. Itt teljesen természetes, hogy kb mindenki csinál mindent. Teljesen mindegy mi a területe vagy mi a végzettsége. Természetesen ugyanazért a "szaré-hugyé", mint akkor mikor még csak úgymond a saját munkáját kellett csinálni. A főnök fia venné át a céget és ismerem a mentalitását.Viszont sajnos a másik cég sem egy nagy multi. Ismerem a csókát már évek óta jár hozzánk dolgoztatni. Amolyan személyi aszisztens féle mindenest keres a jelenlegi srác helyére. Anno már felajánlotta ezt a munkát, de akkor a mi cégünket stabilabbnak gondoltam, plusz reménykedtem némi fejlődésben.
Szóval ő nem egy multi. Van vagy 5 cége...Nem csak itthoniak. És szvsz nem riad vissza egy kis trükközéstől ha az üzlet úgy kívánja. Viszont azért nincsenek olyan sötét ügyletei mint amit elsőre a brutális matt feketére fóliázott Audija meg a megjelenése kapcsán gondolna az ember. 98'-óta csinálja a cégeit, legdurvább autók, legdurvább telefonok, USA nyaralás mindig megvan neki. Tehát nem az az ember aki csak mutogatja magát és egyik hónapról a másikra él.
Szóval na, jobban örülnék ha egy nagy multi felső vezetője hívott volna, de egyelőre több lehetőséget és több jövőt látok ebben, mintha itt maradnék. A munka is kreatívabb felelősségteljesebb lenne. Valószínűleg a környezet is. Itt már kiakartak rúgni dohányzásért, székben hátradőlésért meg hasonlók... Persze utólag megtudva egyik se volt komoly, de legalább arra jó volt, hogy rám hozza a frászt meg a gyomorgörcsöt. Ellenben elismerés nulla, szó szerint. Legyen az akármilyen nagy és sikeres project.
Bár még át kell rágnom rendesen.
Ráadásul az irodájuk ott van kb 5 percre a lakásomtól. Ergo nem lenne bejárási költségem ami havi még egy 10-es. Ergo ha úgy vesszük ennyivel is több maradna meg hó végén.@cain69: Lehet az lesz. Csak az ilyen többfordulós kiválasztások általában hónapokig elhúzódnak... és én meg nem akarok két szék közül a padlóra esni.
-
Dany007
veterán
válasz
velizare #2726 üzenetére
Tudom!
Félig-meddig csak poénnak szántam. Ha nem lenne jelentősége még meg is csinálnám.
Egyébként lehet, hogy már nem lesz rá szükség, mert épp 30 perccel ezelőtt ajánlottak egy munkát nekem.
Bejött egy random régi ügyfél és megkérdezte nem-e dolgoznék inkább neki.
Egy 20%-kal magasabb alapfizetést ajánlott + pluszra lehetőségek.Viszont a jelenlegi cégemnél meg nem hivatalos úton össze tudok szedni még több plusz mint az a +20%. Persze ez viszont már teljesen random. Van amikor semmit van amikor jóval többet.
Úgyhogy kezdődik a dilemmám.
-
válasz
Dany007 #2721 üzenetére
nem gáz, de arra kiválóan alkalmas, hogy elsőnek dobják ki a jelentkezésedet. ha kell a meló, próbálj meg erőt venni magadon. de pl. az a duma, amit 2723-ban leírtál, egy fél motivációs levél. ami idő alatt a két posztot megírtad, már kész is lettél volna vele.
de ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz. -
Robo sapiens
tag
válasz
Dany007 #2723 üzenetére
Én nem szoktam ilyesmit beleírni soha, hogy miért lennék én a legjobb. A motivációs levélbe azt szoktam hosszabb-rövidebb módon kifejteni, hogy mi motivál engem, hogy azon a területen dolgozzak.
Az, hogy beválsz-e, az majd úgyis kettőtökön múlik (a cég és a te elképzeléseiteken).
-
Dany007
veterán
válasz
Mercutio_ #2722 üzenetére
Megmondom őszintén, AC-n még sose voltam. Voltam már soklépcsős jelentkezési procedúrán ahol iq teszttől kezdve 3 interjún át minden volt... De igazából az AC miatt nem is aggódok ha már odáig eljutnék.
Ha mást nem is de egyvalamit nagyon megtanultam a jelenlegi helyemen, mégpedig hogy mindent meglehet oldani. Kérhet bármit az ügyfél. Mindent meg kell tudni oldani, nem számító hogy milyen módon, nem lehet nemet mondani.Ez a motivációs levél aggaszt leginkább. Mivel nem konkrét azonos területre jelentkezem csupán a munkám egy jelentős részét képezi az a terület ami a leendő pozíció elsődleges feladata lenne.
Így igazából nem tudom mivel motiváljam őket...Olyan széleskörű a személyiségem ilyen téren, hogy azt nem lehet szavakba önteni. Tapasztalni kell.
Mert nyilván azt nem írhatom, hogy kiváló lennék az adott pozícióban mert eddigi munkámnak csak egy részét képezte az a terület sok más mellett is. De ez a terület az ami megtetszett és ezen szeretnék továbblépni. Nálunk a cégnél erre nincs lehetőség, ezért keresek mást. De hogy mért lennék én a legjobb a sok száz jelentkező közül azt én magam se tudom.Nem valószínű hogy a legjobb lennék de bizonyos újfajta szemléletmód / hozzáállásból adódóan biztosan tudnék olyat nyújtani amit más nem.
Na mindegy, ezen még agyalok egy sort... Plusz jó lenne egy jó képet is csinálni magamról. Mert az eddigiek többségétől még én is megijedek... =/ Most csináltam párat és van amelyiken már majdnem mosolygok is. Ez haladás.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Dany007 #2721 üzenetére
Ezek az AC-k nálunk a leépítések előtt voltak mindig...
persze egy interjúnál más a helyzet, de munkakör és konkrét feladatok függvénye, hogy egyáltalán az AC arra lő-e ami itt lényeges, vagy csak ad egy általa fontosnak tartott szempontok szerinti sorrendet, amit aztán később használnak vagy sem.
-
Dany007
veterán
Az gáz ha a motivációs levél helyén kifejtem mennyire értelmetlen baromságnak tartom a motivációs levelet?
Persze nem így szó szerint...
Állandóan mérgelődök a motivációs levelek miatt, mert utálom fényezni, ajnározni saját magamat.
Ráadásul a pozíció amire jelentkezem sokfordulós lesz ráadásul feltétel az AC-n való megfelelés is. Ezek után (illetve előtt) még motivációs levelet is kérni...
Semmi nem derül ki belőle, semmi érdemi. Mindenki azt kamuzik össze magáról amit nem sajnál. Így az abban leírtak az összes beérkező pályázatot tekintve pont irrelevánsak emiatt. Kb a ki tudja jobban ajnározni, dícsérni magát. Mert magadat eladni majd az interjún meg az AC-n kell. Ez maximum előzetes válogatásra lenne jó, de mivel a motivációs levél egyik lényege, hogy csúnyán fogalmazva fényezd magad, így mindenkitől nagyjából hasonló levél várható...Persze ettől még lehet én is kitalálok valamit, csak eszembe jutott mi lenne ha megírnám hogy ne az ajnározást hanem a valódi tudást az elért eredményeket vegyék figyelembe...
-
Predator2
addikt
Helló
A cégem ahol jelenleg is dolgozom nevet változtatott. Minden maradt a régiben, de mivel új a tulajdonos új nevet kapott.
A kérdésem az lenne ezt hogyan kell feltüntetnem az önéletrajzomban?
Írjam rögtön az új nevet?Köszönöm előre is.
-
albiosz
őstag
Banknál legalja pozícióban (telefonos ügyintéző) interjún milyen numerikus tesztekre lehet számítani?
-
cekkk
veterán
Ha a fenti ajánlatunk elnyerte tetszésed és szakmai kihívásnak érzed, kérjük küldd el jeligével ellátott angol- vagy németnyelvű szakmai önéletrajzod az alábbi címre
Ebből én azt következtettem ki, hogy a jelige az önéletrajzba kell. Csodálkoztam is rajta, mert ilyet soha nem kértek még
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Amikor azt kérik, hogy jeligével együtt küldjem el a CV-t akkor a jeligét hova érdemes bele írni/tenni és milyen formátumban?
-
Mercutio_
félisten
Volt ahol 3 kör után dobtak be egy olyan webes tesztet, amit általában az elején szoktak használni - és a hasznossága is kétséges. Szerintem csak arra kellett, hogy valamiben a lezsírozott személyénél gyengébb eredményt hozzanak ki. Azt nem értettem, hogy minek kellett az időmet rabolni 3 körben, aztán rájöttem, nem számítottak rá, hogy a válság miatt sok kompetens pályázó fog jelentkezni
-
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6700 XT 12GB / RX 6800 16GB +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- AM 4 Lapok
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest