Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
MrSealRD #3894 üzenetére
az első, a második és a negyedik papírból, a harmadikat nem tudom, mert azt még nem adták ide nyelvvizsga miatt
(#3895) FLx: "a tapasztalat sokkal többet ér, plána egy pályakezdőnél," az a videó megvolt, amikor olyan piros vonalat akarnak, ami kék?
(#3897) emvy: "Itthon meg mindig eleg ritka, hogy egyetem alatt gyakornokoskodjanak az emberek": valóban, ez tényleg annyira ritka, hogy nélküle nem adnak diplomát.
-
gghrtz
őstag
-
válasz
bambano #3891 üzenetére
Nekem is van diplomám, ha jól rémlik a záróvizsgám is valami négyes-ötös, de még tényleg soha senki nem kérdezte. IT szakmában én azt látom, hogy a tapasztalat sokkal többet ér, plána egy pályakezdőnél, ahol nincs mi alapján dönteni a sok jelölt között. Mert lássuk be, az alapján dönteni, hogy milyen az indexe, na az marhaság, ezért nem is látom értelmét beírni bárhova. Ha jön Pistike, hogy ő ötösre végezte el a kedvenc egyetemét, de bocsi még nem látott céget működni és nem dolgozott egy projecten, pláne csapatban, a Ferike meg jön a hármasával, viszont a gyakorlatát, esetleg jóval több időt vállalati környezetben dolgozott le, akkor ne már, hogy bárki a diploma alapján döntene. Ilyen recruiter, HR-es, szakmai döntéshozó a földön nincs. Ha mégis, akkor az baj. Erre akartam kilukadni. Az már más kérdés, hogy egy orvos esetében alkalmaznék-e olyant, aki anatómiából kettest tudott csak összehozni, ezt ismeret hiányában nem tudom megítélni, de lehet, hogy ott már gondolkodnék.
-
Mercutio_
félisten
válasz
bambano #3892 üzenetére
Igen, és?
Ettől még amit leírtam az meg fog történni az interjún, még ha ő nem is gondolta, hogy belekötsz, és ezt külön ki kell írnia későbbAzt meg senki nem mondta, hogy szégyellni kellene bármit is, szimplán csak manapság pl. más a diákok hozzáállása is, mivel maga a rendszer sem várja el (és nem szankcionálja) azt, hogy minden adott félévben előírt tantárgyat elvégezzen valaki. Anno "a mi időnkben" még motiváltabb volt a diák...
-
bambano
titán
komolyan mondom, kezdem magam bazira rosszul érezni amiatt, hogy van diplomám, amik itt meg pár másik topicban is mennek... ne legyek már utolsó senkiházi csavargó, mert el tudtam végezni egy egyetemet első határidőre, ha nem is színötösre, de 4.5 feletti átlaggal és 5-ös záróvizsga átlaggal...
vagy lehet, hogy mégis inkább az a baj, hogy olyan emberek osztják az észt arról, hogy nem kell diploma, akiknek szintén nincs?
"Ez túl pedál volt.": pedig nyugodtan egyetérthetsz ezzel, mert ezt a problémát a hr szakma ismeri, csak nem így hívja. Többek között akkor is érezheti ezt az ismerősöd, ha annyira klappol minden a jelöltnél, hogy felmerül: pontosan felkészítették az interjúra és nem önmagát adja.
-
válasz
bambano #3884 üzenetére
Azért egy szakmai beszélgetésen és teszten gyorsan kiderül, hogy ért-e ahhoz ami a munkakörhöz kell és az iskolában tutira nem találkozhatott vele. Aztán meg azért van a három hónap próbaidő ugye. Ja, és van olyan is, hogy telefon és felhívjuk a céget, ahol járt az emberke. És igen, itthon tudok több olyan multit is, nem csak kis céget, ahol rendszeresen felhívnak mindenkit aki az adott jelentkező életrajzában szerepel, mint előző munkahely, gyakorlati hely. Azért nem szoktak telefonálni, hogy az adott vizsgajegy mögött mennyi puskázás lehet, vagy mennyire voltak meg előre minden második vizsgára a kérdések. Meg azért se, hogy az adott vizsgajegy melyik tanárnál, melyik vizsgabizottságnál született. Szóval szerintem egy diploma osztályzat, vizsgajegy nem mond sokat. Attól meg tuti nem lesz megbízható valaki, hogy ötösöket kapott.
ps. És még valami. Egyik ismerősöm IT vezető egy elég nagy cégnél és a következő indokkal nem vett fel sokszor embereket: "Ez túl pedál volt." Nem mondom, hogy egyetértek ezzel, de ilyen is van, meg biztos olyan is, aki nem vesz fel valakit kettes diplomával.
-
bambano
titán
nem igaz.
szerk: pláne nem igaz, ha olyan témában tanul, amit a gyakorlatban is csinál.
szerk2: oké, hogy ne legyen flame szagú, pontosítok: a harmadik és a negyedik diplomámat munka mellett szereztem, határidőre mindent elsőre. tehát nem igaz, hogy lehetetlen megcsinálni, két ellenpéldát mondtam.
-
bambano
titán
-
válasz
bambano #3877 üzenetére
Ha releváns a tapasztalata, akkor persze. Volt már szerencsém sok ötös tanulóhoz, akik szakmailag sehol nem voltak. Magában zérót nem ér az egész, a tapasztalat, na az már inkább. Ha tapasztalat is van, meg diploma is, akkor főleg nem érdekel senkit, hogy milyen osztályzat az.
-
kovsol
titán
Tőlem még soha nem kérdezték meg, hogy milyen volt a tanulmányi eredményem. Amikor pályakezdő voltam akkor se.
(#3880) gghrtz én inkább nem írom bele
én az a típus voltam a suliban, hogy ami érdekelt abból mindből négyes ötös, a maradékból meg beértem a kettes hármassal.
-
bambano
titán
inkább felveszed azt, aki még annyit se tudott produkálni, hogy a követelményeknek határidőre rendben megfeleljen, mint azt, aki normális diplomát szerzett? ráadásul a diploma jegyek bizonyos kontrollált környezetben születtek, tehát relevánsak. Az egy év gyakorlata meg ki tudja, mit takart.. kávét főzött vagy dolgozott? legalább jó a kávéja?
amit erre mondanék, az nem fér bele a moderálási elvekbe.
-
PazsitZ
addikt
Ha olyan, én inkább a diplomamunkát, esetleges szakmai gyakorlatot, akár hobbi projektek irányát emelném ki, ami közelebb áll a tényleges munkához.
Nyílván, mint kezdő eleinte kevés van, amit beírhatsz, így alapvetően nem rossz ötlet.
Bár kicsit én is úgy gondolom, h nem pont ez számít. Egy jogásznál talán inkább értékelendő a jó átlag, bár még ott is sok esetben nem a jegy alapján lesz valaki jó. -
gghrtz
őstag
Hát ja... El is ásom majd magam szégyenemben, ha úgy fog sikerülni.
Mivel addigra tervezem, a CCNP, CCNA Sec., CEH, minősítést is megszerezni, szerintem azt se írom be, mert csak ezt tudom felmutatni.
Szerintem megyek is szénbányásznak dolgozni, mert hát gyakorlat nélkül nem kapok munkát, munka nélkül meg nem lesz gyakorlatom.
Most eltekintve a hirtelen felindulásból beírt szarságomtól: Nem azt mondtam, hogy ezzel akarom helyettesíteni a gyakorlatot, hanem azt, hogy ebből azért már lehet következtetni valakinek az agyi szintjére/hozzáállására.
De köszi az infót. Asszem most már szarok is bele az egészbe. De ha egy cég nem tud mit kezdeni azzal, hogy valaki nem félkegyelmű, akkor ez van.
-
Nekünk azt szokta sugallni, hogy csak ennyit tud valaki felmutatni, hogy csupa ötös. Ez bocsi, de nem kunszt, mert egy munkáltató ezzel nem tud mit kezdeni. Ha mondjuk sima kettes diplomád van, azt is 5 év alatt csináltad meg BSC-n, de van egy év gyakorlati tapasztalatod a területen, na azt előbb vesszük fel. És profitorientált cégeknél ez többnyire így meg.
-
válasz
Szakbarbár #3868 üzenetére
Attól függ mennyire speciális dolog. Ha nagyon speciális, akkor már ismereti szint esetén is beírható, ha egy olyan alap dolog, mint a virtualizáció, akkor több év tapasztalat esetén érdemes feltüntetni.
-
gghrtz
őstag
válasz
Szakbarbár #3868 üzenetére
Ha már szint. Ha valakinek 4.5 felett sikerül a diplomája, és ezzel kiváló minősítésű lesz, azt önéletrajzban mennyire szokás feltüntetni? És ha fel is tünteti az ember, érdekel-e valakit? (pl. ezzel sugallom, hogy nem szarok bele a dolgokba, és nem vagyok full kretén sem)
-
Szakbarbár
aktív tag
Milyen szintnél lehet feltüntetni egy szakterületet az önéletrajzban? Jelen esetben a virtualizációra, VMware-re gondoltam. Párszor használtam, de csak egyszerűbb dolgokra: linux teszt, XP kompatibilitási gondok illetve PLC programozáshoz.
-
Lortech
addikt
válasz
jocomen #3866 üzenetére
2 év webprogramozó képzés és minimális php az hogy jön össze?
Vannak web designer melók, ahol a designt, drótvázat, template-et adja az illető, a fejlesztő pedig felhasználja azt. Ha ebben profi valaki, abból meg lehet élni, de ehhez javascript haladó ismerete nem árt. Alap SQL tudás önmagában programozási ismeret nélkül kevés lehet.
Nyelvre mindig érdemes rágyúrni, már csak azért is, hogy fejlődni tudj a szakmádban.ui: Java webfejlesztés tanulási görbéje szerintem elég húzós php-hez képest. Kell Java SE és némi OOP alap, aztán frameworkök, technológiák hada. Egy bármilyen komolyabb web alkalmazás elég komplex tud lenni és sok tudást feltételez a megértése. De nem lehetetlen ez a vonal sem, ha van jó agyad, szorgalmad, kitartásod időd.
-
jocomen
aktív tag
Hali
Milyen munkakörre / fizura lenne elég:
használható SQL, HTML, CSS-ismeret, alap angol + nagyon minimális PHP-val, Bp-en (2év webprogramozó képzés, papír / nyelvvizsga nélkül)?
Magamtól úgy érzem, h php és / vagy java-ra rá kéne még erősítenem, ill. az itt olvasottak alapján angolra (esetleg kicsit németre) is. De azért várok megerősítést / kiegészítést.Teljesen más területről váltanék, ezért nincs tapasztalatom e téren.
-
Infranyuszi
aktív tag
válasz
Mercutio_ #3862 üzenetére
Értelem én amit mondasz.
Úgy értettem, hogy új vagyok itt és nem ez a szakterületem,de napi szinten 3-4 IT-s interjú van nálunk és folyamatosan hallgatom az interjúztatok beszámolóját, hogy mi tetszett nekik és mi nem. Ezért mertem felajánlani, hogy szívesen adok tanácsot, ha van rá igény.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Infranyuszi #3857 üzenetére
Zöldfülű vagy a témában, de szívesen adsz tippeket, az csak nekem ellentmondás
-
Ha jobline.hu illetve careerjet.hu oldalra regisztrálok a profilomat kitöltöm és töltök fel önéletrajzot, akkor munkáltató ha xy kategóriában keresgél akkor kidobhatja neki a profilom?
-
Infranyuszi
aktív tag
Sziasztok!
Bocs, nagyon zöldfülű vagyok az IT álláskeresés témájában, de olvasgattalak titeket és gondoltam írok, hátha tudok segíteni. Rólam legyen elég annyi, hogy egy nagyobb infromatikai cégnél dolgozom, back office területen, hobbi szinten van csak közöm az informatikához, leginkább hardveresen
Vannak köztetek álláskeresők? Ha programozók, fejlesztők vagy tesztelők vagytok, vagy szeretnétek azok lenni, szívesen fogadok privát üzeneteket, hátha tudok segíteni valakinek, nálunk egészen sok meló szokott lenni, folyamatosan bővül a cég, korrekt fizetés és munkakörülmények, jófej emberek .. na, de nem promotálni jöttem hanem inkább érdeklődni.
Szóval ha valaki álláskereső, vagy csak kérne interjúkhoz 1-2 jó tippet, akkor szívesen segítek
Firekeeper, polonic: szorítok nektek!
-
@polonic & @FireKeeper
-
FireKeeper
nagyúr
na csoda történt, kb egy hónappal a jelentkezésem leadása után ma jött a mail hogy behívnak a T-hez tesztet írni. leírás alapján alapvető készségeket, képességeket akarnak mérni, szóval úgy sejtem valami lájtos IQ-teszt szerűséget kapunk majd. dress-code-ot nem írnak, de gondolom egy pamut nadrág, ing, esetleg mellény egy félcipővel megfelel. gondolom a személyes interjú meg majd csak ezután jön, ha itt jó leszek.
-
polonic
félisten
Most látom, hogy egy kicsit hülyén is fogalmaztam, mindegy.
Nem úgy aggódok, mint más esetben. Hanem ezzel a melóval úgy vagyok, hogy ezt tényleg szeretném. Ez teljes mértékben érdekelne, szivesen csinálnám. Rengeteg tudást tudnék gyűjteni. Szóval nagy letargia lesz, ha nemet mondanak. -
polonic
félisten
Megvolt az NSN-nel az interju. Vegyesek az erzeseim. Bar en talan jonak itelnem meg. De egyszeruen nem tudom megitelni, hogy tetszettem-e. Fizetesnek brutto 350-400-at mondtam technical support engineer melora. 2 ev 2nd level supportos tapasztalatom van ibm-nel, suli folyamatban van, meg nincs befejezve. Ez igy realis osszeg? 1-2 het mulva tajekoztatnak. Megorjit az ideg, na meg hogy ilyen sokaig varatjak az embert. Van akit mar masnap visszahivtak, hogy rendben, akkor ajanlattetel.
-
zoetsa
tag
válasz
Mister_X #3837 üzenetére
V szakmai dolgokat kérdeznek v totál nem, mert esetleg hobbira kérdez rá, v h mivel foglalkozol most, v bmi másra, ami eszébe jut. A nyelvi felmérés nem feltétlenül szakmai. Itt sokszor többet számít a kapcsolat kiépítése a telefonálóval mint a konkrét nyelvhelyesség. És merj visszakérdezni, h ki ő, mi ő. Beszélgess!
-
-
doc
nagyúr
válasz
Mister_X #3846 üzenetére
A legtobben az oldalon IT-s teruleten mozgunk, meg ez is ugye egy IT oldal, ezert az szokott lenni az ember elso gondolata
A tapasztalataid alapjan szerintem eleg jo helyzetbol indulsz, az meg ha tudsz folyamatosan beszelni nemetul szerintem mar eleg. A helytelen nevelokon meg ne aggodj, azt helyenkent a bennszulottek sem tudjak
Erre mondta az egyik nemet kollega, hogy ha nem tudod a nevelot mond azt hogy 'der', 50% hogy bejon -
Mister_X
nagyúr
Ezt észben tartom, köszönöm. Meg akkor keresem is a kulcsszavakat.
@doc: valamiért itt mindig az IT számít standardnak
@Mercutio_: csupán gyorséttermi munka, ahova fel tudok mutatni 2,5 év tapasztalatot, illetve egy manageri képesítést (ami amúgy másik étteremlánchoz tartozik, de sebaj) + még a TESCO-s munkavégzést is figyelembe vehették, mint monoton munkavégzés
@cain69: azért ideges vagyok, bár az egyetlen előnyöm az, hogy tudok (úgy-ahogy) folyékonyan beszélni, mert nem gondolkodok a névelők helyes használatán illetve a szavak nemein, bár ettől függetlenül az esetek döntő többségében nem szokott hiba lenni.
-
válasz
Mister_X #3837 üzenetére
a B1 kvázi küszöbszint, tisztában vannak vele, hogy nem fogsz minden szót vagy szóalakot felismerni, szóval relax. ami fontos, hogy képes legyél az ismeretlen szó jelentését rávezetéssel, vagy körülírással meghatározni. a szókincsednél sokkal fontosabb, hogy értelmes, kerek mondatokban, összefüggően beszélj. magyarul lehessen érteni, amit mondasz, és amit mondani akarsz. ne akard túlbonyolítani, a született németek sokkal egyszerűbben beszélnek, mint azt az iskolai németórákon megtanítják. sok cselekvő szerkezetet használnak, cselekvő szenvedőt alig, helyette inkább állapotszenvedőt, vagy határozatlan alanyt.
a kulcsszavak pedig a pályázott területtől függenek. készülhetsz szituációs játékra is, pl. ha pincérnek mész, mondanak egy egyszerű ételnevet, és megkérdezik, hogy az szerinted hogy néz ki, hogy ajánlanád egy vendégnek, stb. -
doc
nagyúr
válasz
Mister_X #3841 üzenetére
valoszinuleg a szakmai tapasztalataidrol fognak kerdezni, igy nem art ha a megfelelo szakkifejezeseket el tudod mondani nemetul (ok sokkal tobb nemet szot hasznalnak az IT-ben (bar nem tudom hogy IT-s allas-e egyaltalan) mint mi, bar megertik az angolt is)
amivel szerintem meg erdemes foglalkozni az az, hogy ha meg nem tetted meg kicsit nezz utana a cegnek ahova jelentkezel, hogy egy-ket kerdest fel tudj tenni roluk az interju soran, szoktak szeretni ha latjak hogy erdeklodsz, es nem csak bologatsz es varod hogy ok rakjanak eled mindent
-
kovsol
titán
-
Mister_X
nagyúr
Eddig csak kitöltöttem a diákszövetkezetben a papírt és másnap már dolgozni voltam, most vagyok ott, hogy írtam önéletrajzot és az ott felhalmozott "szakmai tudást" tudom hasznosítani a német munkahelyen. Sőt, szerintem csak a tapasztalat miatt ment át az első rostán a CV-m.
-
Agostino
addikt
az szerintem amolyan helyi szakmai önéletrajz lesz, kifejezetten a munkáidra kihegyezve. mivel foglalkoztál eddig, mi a szakmai portfoliód.
Mister_X - + a fentiekhez. a kérdések azért a meló szakmaiságától is függenek. gondolom egy mosogatófiútól nem ugyan azt a szintet kérdezik nyelvértés tekintetében, mint aki webfejlesztőnek készül, hiszen a munkatársakkal meg kell értetnie magát.
-
Mister_X
nagyúr
Sziasztok!
Egy német állásnál sikeresen továbbjutott az önéletrajzom és hamarosan kapok egy telefonos interjút. A gond az, hogy még magyaron se voltam, így azt se tudom mit kérdezhetnének. B1-es német tudást követelnek meg, az elméletben megvan, de nem tudom mit kérdezhetnek és félek, hogy olyat kérdeznek, amit nem tudok (mindössze 2000-2500 szót ismerek). Valaki segítene abban, hogy mit kérdezhetnek állásinterjúkon? Mert akkor kikeresem a kulcsszavakat németül, hogy ne legyen gondom.
Előre is kösz
-
Lacces
őstag
Hali.
Az egyik külföldi cégnél láttam a következő feltöltési lehetőségeket:
- Resume (egyértelmű, hogy a CV)
- Cover (kísérőlevél)
- Portfolio (???? az eddigi projektek, vagy a szaktudásra kíváncsiak?) -
doc
nagyúr
válasz
Jhonny06 #3829 üzenetére
pont a heten voltam az emlitett allasajanlattal kapcsolatos interjun, ott azt mondta akivel beszeltem, hogy a palyazonal ot ket dolog nem erdekli a legkevesbe sem: az eletkora es a papirjai. IT-ben, plane fejlesztoi vonalon a tudas szamit, diplomat legfeljebb a begyoposodott, es rendszerint amugy is nagyon rossz munkakorulmenyeket biztosito multiknal szoktak kovetelni.
Nem tudom milyen fejlesztoi allast keresel pontosan, de ha gondolod irj egy privatot, mi pl. folyamatosan keresunk embert (ami azt illeti, nincs annyi _jo_ fejleszto amennyit ne tudnank/akarnank felvenni), es ha meggyozo a tudasod, senkit nem fog erdekelni hogy van-e diplomad.
-
Jhonny06
veterán
-
eastsider
nagyúr
egyébként a próbaidő mennyire szokott "para" lenni?
első melóhely, pályakezdő stb vagyok. (NSN) -
doc
nagyúr
Egyetertek
Ha elhagyod magad (marmint nem Te, hanem Szakbarbar) akkor BIZTOS hogy csak rosszabb lesz. Neki kell allni, tanulni, csinalni. Nem lesz konnyu, de erdemes.
Egy kis motivacio, bar szerintem mar leirtam itt a PH-n egyszer a sztorimat:
En annak idejen mikor munkat kerestem (mert kirugtak egy amugy is nagyon gaz helyrol, ahol feketen dolgoztam minimalberert), hajszal hijan elmentem szalag melle osszeszerelo munkasnak 50 eves nok koze, mert nem volt mas. Aztan vegul talaltam egy iroda kisegito melot (lenyegeben dossziecipelo loti-futi voltam). Onnan elkezdtem elorelepegetni, egyre tobb feladatot kaptam, vegul 6 evvel a belepesem utan rendszergazdai poziciobol jottem el a cegtol egy nagyon komoly elorelepest jelento masik ceghez. Itt vagyok most, es jelen pillanatban azon dilemmazok hogy elfogadjak-e egy olyan allasajanlatot amirol 5-6 eve nem hogy almodni sem mertem volna, de azt sem hittem volna el hogy ilyen letezik ha mastol hallom.
Ehhez kellett az hogy melo mellett kepezzem magam, rengeteget gyakoroljak, fejlodjek, es minden kihivast lehetosegnek tekintsek, ne akadalynak. Megerte. Es ehhez nem kell semmilyen nivos diploma (egy sima erettsegim van, igaz az eleg jol sikerult) vagy protekcio, csak kitartas, tanulas, RENGETEG gyakorlas es akarat. Na meg mindig elore kell nezni, nem azon buslakodni hogy ugysem lesz beloled semmi. -
qantum
senior tag
Az egyszer biztos, hogy minden területen felkészültnek kell lenni. A másik oldalról nézve -nem a legkevesebbet kérőt választjuk, nálunk sem szempont ez már, mert aki kevés pénzért dolgozik, biztos keresni fog más munkahelyet, ha nem, akkor az nem is jómunkásember. A jó munkaerőt meg kell fizetni, ezt tudomásul kell venni, pedig én nem is a versenyszférába dolgozom.
Szakbarbár- a tanulás (általában) kifizetődik, ne add fel, sokkal jobb pozícióban lennél, és nem fogják egy életen át a lábukat beléd törölni!
-
SOAD19
addikt
válasz
Szakbarbár #3824 üzenetére
"Lehet hogy tényleg visszamegyek a gyártósor mellé..."
Ne add meg magad!
Próbálj kicsit rágyúrni, és add be továbbra is az önéletrajzodat, ahova csak tudod. Előbb-utóbb, csak lesz valami.
Nekem is 4 év raktárosi meló után sikerült elhelyezkedni a fősulis papírommal (én is kicsit feladtam, beletörődtem a helyzetembe, meg lett barátnőm, és hipp-hopp eltelt 4 év), igaz nem a legjobb hely, de jövő héten megpróbálok egy korrektebb fizut elérni. Már múlt héten felvetettem, de valamiért mindig nem ér rá, hogy megbeszéljük, megnézze, hogy lehet-e róla szó.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Mercutio_ #3823 üzenetére
Leginkább semmit. Folyamatosan elhatározom magam, hogy most nekiállok programozni, vagy Linuxot tanulni, stb. de általában soha nem lesz belőle semmi. Pedig még a játékokra sem foghatom, mert nem játszom. Az elmúlt fél évben szakmailag és szociálisan is teljesen lenullázódtam. Próbáltam követni az itteni rendszergazda topikot, de nem túl sok sikerrel.
Lehet hogy tényleg visszamegyek a gyártósor mellé... -
Mercutio_
félisten
válasz
Szakbarbár #3819 üzenetére
Mit tettél az elmúlt 1/2 évben azért, hogy ilyen oktató anyagokat szerezz és gyakorolj, mennyi időt szántál rá, hogy a lehetőségeket felmérd, az adott témákkal foglalkozó fórumokat és portálokat kövesd?
-
polonic
félisten
válasz
Rengeteg könyv van a neten. Otthon is ki tudsz építeni windows környezetet virtuálisan. Domain controllerek, dhcp, dns server. Aztán már gyakorolni is lehet. Virtualbox ingyenes, win server 2012 r2 datacenter 180 napig ingyenesen kipróbálható. TCP/IP alapokat is meg lehet tanulni a netről.
-
kraftxld
félisten
válasz
Nekem se tanította senki, hanem elővettem a könyvet, videót, vmware workstation-t és megtanultam
-
válasz
Szakbarbár #3811 üzenetére
no offense, de kezdd el sürgősen átírni az önéletrajzodat és az egyéb dolgaidat. fél év alatt egy interjú édeskevés, ott valami nem kóser.
-
Szakbarbár
aktív tag
Most már lassan ott tartok, hogy tényleg csak munka legyen, nem érdekel hogy mi az.
A témához visszatérve: Sok helyen csak annyit írnak, hogy felhasználó támogatás. Engem az is érdekelne, hogy helyi felhasználók (ugyan abban az irodában), vagy telefonos segítségnyújtás lenne csak, esetleg távoli eléréssel kell segíteni.
-
doc
nagyúr
válasz
Szakbarbár #3813 üzenetére
normalis hirdetesben ezek nagy resze szerepel (engem telefonon kerestek meg, a lenti lista kb. haromnegyedet maguktol elmondtak mar akkor)
a mi allashirdeteseink szinten ilyenekha egy hirdetes nem irja le a legfontosabbakat a munkarol ill. a munkakorulmenyekrol, akkor hogyan jelentkezel ra?
mindegy csak munka legyen, tokmindegy hogy kukoricat kell kapalni vagy infuziot bekotni?
-
doc
nagyúr
válasz
Szakbarbár #3811 üzenetére
nyilvan nem a bullshitrol beszelek
de akkor mondok peldat:Az emlitett cegnel a kovetkezok a munkakorulmenyek:
- a munkaido rugalmas (egy torzsidot leszamitva akkor jossz/mesz amikor akarsz, illetve a torzsidon belul is ha valami dolgod van, nem problema, csak akkor tudjanak rola)
- az irodaban van pingpongasztal, csocsoasztal, ingyen gyumolcs
- a kollegak eletkorat es szakmai felkeszultseget is megkerdeztem
- tudni lehet hogy kb. milyen gyakran es milyen hosszu kulfoldi utazasok varhatoakami a munkat illeti, mar mikor eloszor beszeltunk kiderult hogy milyen platformon, milyen nyelven milyen jellegu fejlesztest kell vegezni, milyen a projectmanagement, tudom hogy milyen hardware-en kell dolgozni, stb
az ajanlatban amit tettek nyilvan benne volt a pontos osszeg amennyit kezdesnek adnanak
Szerintem ennyit minimum tudnod kell egy munkahelyrol ahhoz hogy legyen fogalmad arrol, milyen lesz ha ott dolgozol (es persze sok kis aprosag van meg amit megkerdezhetsz, attol fuggoen hogy neked mi a fontos)
-
Szakbarbár
aktív tag
Magyarországon minden munkahelyen dinamikusan fejlődő, fiatal lendületes csapat, kreatív munkakör, stabil háttér vár. Ja és versenyképes jövedelem van. Nagy a verseny, hogy mikor ki kapja.
Ezek alapján hogy mondod meg, hogy melyik cégnél milyen munkák várnak?
Fél éve küldözgetem a jelentkezésemet a hirdetésekre, eddig két helyről kaptam bármiféle visszajelzést, egy cégnél interjún is voltam de nem engem választottak. Pedig tényleg csak olyan helyre adom be ahol a tudásom lefedi az igényeket. Például ahol szerverekkel is kell foglalkozni oda nem küldöm, mert azokkal nem foglalkoztam még.
-
doc
nagyúr
válasz
Szakbarbár #3809 üzenetére
ra kell kerdezni arra ami erdekel
engem pl. epp' most csabitanak egy ceghez, ott az elsok kozott kerult szoba hogy milyenek a munkakorulmenyek, mi lenne a melo, stb
hogyan tudsz olyan munkara jelentkezni, amit nem ismersz rendesen elore?
aztan ha egy het mulva kiderul hogy teljesen mas mint amit akartal, akkor nekiallsz megint allast keresni? -
Szakbarbár
aktív tag
Az interjún nem biztos hogy kiderül minden a munkával kapcsolatban. Lehet hogy van akinek számít milyenek a munkakörülmények, vagy a kollégák. Az csak akkor derül ki, ha már ott dolgozol egy ideje.
Például én nem tudok telefonon keresztül segíteni, vizuális típus vagyok, ezért be sem adom olyan helyre a jelentkezésemet ahol csak ilyen feladat van, mert tudom hogy nem tetszene ígérhetnek akármennyit. -
doc
nagyúr
válasz
Jhonny06 #3806 üzenetére
na igen
vagy akkora szamot kell mondani, amennyiert barmit megcsinalsz, vagy nem kell elmenni az interjura. Vagy ha mar ott vagy es ott derul ki hogy ez neked nem kell, akkor meg lehet mondani.
Mondjuk az ember remelhetoleg eljut oda egy ido utan hogy nem csak a penz szamit, sot, nem az az elsodleges, hanem hogy jol erezze magat a munkahelyen es szivesen csinalja a melot.
En pl. nem mennek el mondjuk ABAP-fejlesztonek pofatlanul sokert sem, most is boven tobbet keresek mint amire szuksegem van, azert nem csinalnek olyat amit utalok hogy tobbet tudjak felretenni... -
dabadab
titán
Volt parszor (mar mindjart a legelso allasinterjumon
)
Volt, hogy amugy teljesen komolyan gondoltam a dolgot, szobakerultek az anyagiak, mondtam, hogy mennyit szeretnek, ok meg mondtak, hogy annyit nem tudnak adni, en meg megkoszontem a lehetoseget. Egyik esetben sem mondtam akkora osszegeket, amiket ne lehetett volna megkapni mashol, csak eppen valamiert szimpatikus volt az adott ceg es ott probalkoztam eloszor.
Meg volt olyan is, hogy nem gondoltam teljesen komolyan az allasajanlatot, ott volt, hogy olyan osszeget mondtam, hogy "ha tenyleg adnak ennyit, akkor tenyleg elvallalom". Nem adtak
(Viszont ettol fuggetlenul ez egy mukodo strategia, az ismeretsegi koromben tobbekkel elofordult, hogy ilyen szituacioban rabolintottak az igenyukre.)
-
kovsol
titán
Igazatok van, ha érdeklem őket akkor majd más nem ajánlanak egy alacsonyabb összeget, ha ezt soknak gondolták.
Póker arc megvolt mikor kimondtam az összeget, szóval nem tudom hogy is reagáltak rá valójában.Én az a típus vagyok, hogy kijövök az interjúról és tökre elégedettnek érzem magam. Majd ahogy telnek a napok szépen meggyőzöm magam, hogy tiszta szar voltam, és kutyának nem kellenék.
Pedig jól kifaggattak, és mégis jó érzéssel jöttem ki.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 6700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F / RTX 3070 ROG 8GB / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest