Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Szakbarbár #3492 üzenetére
Én nem szoktam használni az ottani jelentkezéseket, legfőképp azért, mert így egy sablon mintát kapnak meg, amit lehet így el sem olvasnak.
Ha ott van feltüntetve az e-mail cím, amin lehet jelentkezni, akkor inkább arra küldöm el a saját önéletrajzomat, amit én állítottam össze, és nem pont ugyanolyan, mint amit az oldalon keresztül megkapnak akár több százat is.
Az a pár perc fáradozás szerintem jobban megéri.
-
bambano
titán
válasz
Szakbarbár #3492 üzenetére
az estek 99%-ában nem adnak visszajelzést a munkát hirdetők.
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv
Regisztrálva vagyok az egyik álláskereső portálon, ahol az állásokra közvetlenül is lehet jelentkezni, nem kell levélírással bajlódni. Na most eddig az összes jelentkezésemből egyre sem érkezett semmiféle visszajelzés a cégektől. A portál küld visszaigazoló levelet, hogy elküldte xy cég hirdetésére a jelentkezésemet, de a cégektől még egy sablon email sem érkezik. Szóval nem tudom hogy csak simán nem foglalkoznak a jelentkezéssel vagy meg sem kapják. Amit megadnak a hirdetésekben e-mail címet az is a portálé. Célszerűbb lenne oda küldeni levelet önéletrajzzal, hátha azzal hamarabb elérek valami reagálást?
-
törölt tag
Ez már korszerűtlen. Nem szokás szövege(lő)s önéletrajzot írni, azt várják, hogy rendszerezve, vázlatosan felsorold, miért vegyenek fel: szakmai tapasztalat, kompetenciáid, tanulmányok, stb... nézd meg bambano linkjét.
Amit itt leírtál, az a kísérőlevélbe illene.
Két dolgot kiszúrtam így hirtelen:
- "Nevem" helyett írj annyit hogy "Név". Mindenki tudja, hogy a te neved.
- A végén nem takartad ki a neved. -
gghrtz
őstag
Ebben az országban már külön ki kell emelni, ha nem vagy alkoholista
-
bambano
titán
Jobangelnél vannak önéletrajz minták.
-
ph2012
senior tag
Hadd kérdezzem meg, hogy ez az önéletrajz mennyi jó, korszerű: [link]
Köszi a választ.
-
törölt tag
Az elérhetőséget a személyes adatokkal együtt az elejére tenném. Aláírni nem kell, és szerintem dátum is teljesen fölösleges az önéletrajzra. (A kísérőlevélre szoktam írni.)
A "tel." nagybetűvel lenne jó, ha már a többit úgy írtad. A szöveges részt kihagynám, az ilyenekre ott a kísérőlevél. Nem tudom milyen pozícióra szeretnél jelentkezni, de a "józan életű vagyok" rész elég komikusan hatott. Őszintén szólva elsőre azt hittem, hogy ez valami vicc.
Nálam így néz ki az önéletrajz eleje, csak a tanulmányok helyett már munkatapasztalattal kezdem. Most látom, hogy egy régit sikerült átírnom.
(#3484) KMan: Akkor nem csak nekem tűnt fel.
-
ph2012
senior tag
Ez az önéletrajz aláírás mennyire jó így: [link]?
Nem baj ha nincs kézi aláírásnak helye?
-
ph2012
senior tag
Bocsi félre ment.
-
válasz
KergeK@csa #3478 üzenetére
sehol sem írtam, hogy nem. de az segít, ha az teljes mondatot próbálod meg értelmezni.
-
KergeK@csa
tag
válasz
velizare #3476 üzenetére
Szerintem a kreativitás az azt jelenti, hogy több megoldást is képes vagy kitalálni egy problémára, és nem egyet próbálsz ráerőltetni, még akkor is, ha láthatóan nem (vagy csak nagy kompromisszumok árán) működik.
A jó programozó meg igenis használja a google-t és stackoverflow-t, hisz jó eséllyel talál valamit ami legalább ötlet-szinten segíthet. Vagy akár talál library-t, ami pont azt csinálja, amit kell (pl. mobildetektálásra MobileDetect) vagy egy hibára gyors megoldása.
És igen, egy programozónak meg kell találni a megfelelő tool-okat, ez abszolút nem túlzott elvárás. Nyilván az a jó, ha már adottak, de ha jön új probléma, ami új tool-t követel (vagy régi tool-t kell leváltani), akkor gáz, ha csak áll és bámul. -
djgeg
őstag
válasz
bambano #3475 üzenetére
Ez nem mindig így van?
[The Expert (Short Comedy Sketch) ] -
-
Lacces
őstag
Hali.
Szerintetek mire gondolnak arra, hogy kreatív megoldást várnak el a programozótól?
(A problémát megörökítem egy olajfestményben?).
Jó persze, lehet kontár, vagy minőségi kód megírásával a problémát megoldani. -
gghrtz
őstag
Nem. Szépkúti László volt az eloado neve.
-
gghrtz
őstag
Ma volt a fősulimban ilyen karrier-tanácsadásos előadás, és rengeteg hasznos dolgot mondtak, hogyan tudom eladni magam egy céghez. Többek között azt is, hogy ha van kinézett hely, ahova szívesen mennél, sose a HR-re küld az önéletrajzod, sőt ha lehet próbálkozzunk akkor is önéletrajzot küldeni, ha nincs meghirdetve állás. (pl. osztályvezetőnek, vagy valami főnök szerűségnek érdemes elküldeni). Valaki próbálkozott már ilyennel?
-
westcoastog
veterán
Okj-s Plc programozónak lenne értelme?
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Mennyire nehéz elhelyezkedni kereskedő, boltvezető+eladó képzettséggel?
Szeretnék elvégezni egy ilyen tanfolyamot, hogy néhány év múlva saját vállalkozást indítsak, de előtte tapasztalt szerzés céljából dolgozni szeretnék eladóként. Székesfehérváron mennyire lehet nehéz elhelyezkedni frissen végzettként úgy, hogy 19 éves srác vagyok? Gondolom nőként és néhány évvel idősebben könnyebb lenne, de ez van.
-
rii
nagyúr
válasz
velizare #3449 üzenetére
köszönöm!
ez lenne az? https://www.linkedin.com/
-
rii
nagyúr
sziasztok
ismerős keres állást
eddig 4 év reklámügynökség, 5 év grafikai súdióban volt - szóval 9 évig volt account managerhol kellene nézelődnie?
profession.hu? -
törölt tag
válasz
Astrasattila #3440 üzenetére
UNIX ?
-
válasz
GipszesJakab #3444 üzenetére
A scrum az egy metodologia, azt inkabb csinalni kell, mint tanulni, de mi akadalyoz meg abban, hogy elkezdj adatbazisokkal kiserletezni, vagy verziokezelni? (ha mar a mongodb-t meg a gitet emlitetted)
-
GipszesJakab
csendes tag
Hi!
Az én sztorim: három éve dolgozom egy informatikai kkv-nál vidéken. Lépni szeretnék innen, egy másik céghez, ami szakmailag is és fizetésileg is jobb. Ahova beküldöm az önéletrajzom általában behívnak, de valahogy mindig más lesz a nyerő.
A cég egyetlen IT-se vagyok olyan feladatokat végzek mint, üzemeltetés, cms-ek telepítése (Joomla), it biztonság.
Bemutatható referenciám nem sok van sajnos, mert a bejövő projektjeink kb feléből nem lesz semmi. (Ennek ellenére tapasztalat jön belőle...)
Junior PHP/JAVA fejlesztői pozíciókat céloztam meg.
Már több interjún voltam, de személyes beszélgetés után sajnos nem szerettek volna alkalmazni.
Fizetésben a nettó 200 ezer forintot mondtam be.
Probléma, hogy itt a cégnél nem végzünk fejlesztést, így a fejlesztői tudásom elég kopott, az "új" technológiákat csak hallomásból ismerem pl.: mongodb, scrum, git.
Ezért úgy érzem, hogy az itt eltöltött 3 évem nem számít igazán releváns tapasztalatnak, de épp ezért vagyok biztos benne, hogy el kell kerülnöm innen, mert pl még itt eltöltött két év után sem lesznek jobbak az esélyeim.Véleményekre, tanácsokra nagyon kíváncsi lennék.
-
Astrasattila
tag
#3441: Köszi szépen! Elkeserítő, de 159 ezer bruttó. Ez heti 5 és fél napért nem tűnik soknak.
Még az sem számít, hogy milyen végzettséget adtam meg.
KMan: Köszi az oldalt Neked is! Itt valamivel rózsásabb a helyzet, de nem lehet tudni, hol is élnek azok, akik írtak. De átlagban ott is 160-70 jött ki.
B- kat. helyeket kerestem, de úgy látom, emelnem kell a tétet C vagy E kategóriára. Jogsi van, csak nemzetközim nincs, meg GKI. Eddig is vezettem teherautókat is, csak állami szférába, így oda nem kellett. Csak a fránya anyagiak. Valahogy pénzt kell előteremteni hozzá.
-
KMan
őstag
válasz
Vagy esetleg ez.
-
törölt tag
válasz
Nem tudom ez mennyire működik, az én területemen elfogadható becslést ad. Egy támpontnak talán jó.
-
Astrasattila
tag
Szervusztok!
Fizetések után érdeklődöm. Tudtok valami fórumot, vagy Ti tudtok segíteni? Jelentkezés mellé kérnek fizetési igényt is. Autóalkatrészt szeretnék szállítani a központi raktárból üzletekbe. Sz-Sz-B megye, vagy Csongrád megye jöhetne szóba.
-
Ryder1
senior tag
Gondolom a héten kapom az értesítést, hogy nem vesznek fel, de közben gondolkodtam, hogy mi lehet az oka...
Ha az önéletrajzomban szerepel, hogy két hónapot dolgoztam ezen a területen, de nekik a kiírásban 1 év volt megadva, akkor mennyire normális, hogy behívtak tesztet írni? Lehetséges, hogy emiatt nem vettek fel? Mondjuk az én gondolatmenetem szerint, be sem hívnék olyat, akiről tudom, hogy úgysem venném fel, mert nincs tapasztalata. -
törölt tag
válasz
Astrasattila #3435 üzenetére
Lakhatási támogatás a neve. Az a feltétele, hogy vagy pályakezdő legyél, vagy legalább három hónapja regisztrált munkanélküli. Akkor érvényes, ha az állandó lakhelyedtől legalább 100 km-re találsz munkát.
-
Astrasattila
tag
válasz
Astrasattila #3434 üzenetére
Szerk: Kihagytam egy dolgot. Valamikor régebben ha jól emlékszem, volt olyan, ha valaki regisztrált álláskereső, akkor kapott az államtól ( munkaügyitől? ), bizonyos összeget, bizonyos hónapig, ha x km-re talált munkát a lakhelyétől. Ilyen szállástámogatás vagy mi volt az. Van még ilyen, illetve mi a neve? Hónap végén megyek a M.központba és rákérdezek pontosan, csak jó lenne legalább a nevét tudni, hogy mi volt ez.
-
Astrasattila
tag
Szervusztok!
Marhára régen írtam már önéletrajzot, motivációs levelet. Önéletrajzot még csak-csak megírtam, de a motivációs levéllel bajban vagyok. Több helyre is akarok jelentkezni most. 1 gyártósori munkára és több alkatrészt széthordó munkára. Csak a jelenlegi elvárásaim (motivációm) írjam le, vagy a későbbieket is, hogy a cégen belül szeretnék majd feljebb lépni ( ha meglesz a főiskolai/egyetemi végzettségem ), stb. Tanácstalan vagyok. Fizetési igényt írjak bele vagy ezt személyesen szokták? Nem voltam ilyen interjún már sok éve. Írjam le, hogy miben vagyok jó, vagy azt is, hogy mi a gyengeségem? Pl. szeretek vezetni, szereltem is már autót- teherautót, de csak benzinest. Tehát ebből kiderül, hogy a dízelhez hülye vagyok. Most ez jó vagy rossz?
-
válasz
bambano #3426 üzenetére
Határeset, de mivel egy ilyen teszt feltár személyes dolgokat is, amiknek semmi köze a munka betöltéséhez, inkább nem az. Ahol ilyen tesztet töltetnek ki, azt a céget jobb rögtön dobni a levesbe. Nálunk ezt használják amúgy:
http://predictiveresults.com/predictive-index-test/
Viszont kizárólag ha a jelölt vállalja, és nem számít bele az eredménybe, sokszor eleve a kiválasztás után csináltatják meg.
-
Vasinger!
nagyúr
Na megvolt az interjú, a pszichológiás részre térnék ki, mivel elég jól megállapította belőle a jellememet, nem hittem volna. Képekről kellett megmutatni, hogy mit látok bennük, más nem volt, tehát nem tesztkérdések voltak, kellemesen csalódtam benne.
Ha esetleg továbbjutnék írok még.
-
Vadmeggy
aktív tag
válasz
#72042496 #3413 üzenetére
Zakó farmerrel hülyén néz ki, én semmiképpen nem venném fel.
#3402 Vasinger!
Ha nincs jó öltönyöd, akkor nem erőltetném. Diákként nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy egy normális öltönyt szabassanak magukra, az érettségiöltöny pedig elég bután tud kinézni. Kizárt, hogy normális helyen elvárnák tőled.
A legtöbb helyen a business casual az elvárt. Ing, vászonnadrág és egy elegáns cipő bőven elég. -
törölt tag
Miért nézne ki hülyén?
Ilyesmi viseletre gondolok.(#3416) emvy: Jajj. Mea culpa.
-
bambano
titán
válasz
Vasinger! #3388 üzenetére
rendes pszichológiai tesztre aligha fog sor kerülni, mivel azt csak pszichológus csinálja.
a másik buktatója a dolognak, hogy ezek gyakran sci toborzótesztek.(#3391) Vasinger!: a kiválasztási folyamatra egyre jellemzőbb, hogy agyhalott idióták marhaságokat csináltatnak. erre készülj fel pszichológiailag
és egy jótanács olyanoktól, akik értenek hozzá: nem érdemes "felkészülni" ezekre a tesztekre. egy igazi toborzó azonnal észreveszi, ha felkészültél, és akkor csak arra fog koncentrálni, hogy kidurrantsa a lufit.
(#3394) emvy: sokat számít. eleve 50 éve nem voltak még szinte semmilyen kérdések se, másrészt a világ baromira sokat változott az elmúlt évtizedekben, és olyan válaszokért, amiért a 60-as években népirtó diktátornak néztek volna, ma semmi nincs.
(#3405) Vasinger!: ha a leendő pozícióban nem kell ügyfelekhez járni (gyakornoknál nyilván nem), akkor annyira nem kötelező az öltöny, de ártani sosem árt. engem mondjuk szóltak már meg érte
-
Vasinger!
nagyúr
Nézd, egész nap egyetemen leszek, reggel 8-tól, tudják ők is, hogy diák vagyok, szerintem teljesen jó egy elegánsabb öltözetet felvenni, amiben kibírom odáig, elég kényelmetlen lenne addig öltönyben lenni. Ha egy igazgatói állást akarok betölteni, nyilván teljes öltönybe megyek. Most ha egy zakón fog múlni a dolog, akkor azt mondom ez van... Nem keresek állást még, ez csak az ölembe hullott és megnézem.
-
válasz
Vasinger! #3405 üzenetére
Én mindig öltönyben megyek interjúra, mert igenis számít. Látszik, hogy komolyan gondolod az egészet. Mondjuk az elbírálásnál csak ritkán számít, de láttunk már csodákat. Én kb, olyan cuccban járok napi szinten dolgozni amiben te interjúra akarsz menni, pedig IT területen dolgozom, nem bank vagy ilyesmi.
-
Amíg nem mondták, hogy nem vesznek fel, addig bármi lehet, a HR mindig mindenhol kiszámíthatatlan. Amúgy kétlem, hogy lehetne túl jó tesztet írni egy ilyen munkakörnél, komolyabb területeken simán van olyan, hogy túlképzettség miatt nem vesznek fel, mert úgyis felmondanál gyorsan.
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Elmesélem rövidke történetem egy gyártósori munkakörbe jelentkezésről.
Önéletrajzom elküldtem, telefonon behívtak sok más emberrel együtt. Tesztet írtunk (egyszerű szöveges matek példák, logikai feladatok, néhány önjellemző kérdés). Elég jó gimibe jártam, úgyhogy egyáltalán nem okoztak nehézséget, úgyhogy biztos jól sikerült. Utána következett két gyakorlati feladat, mindkettő hibátlan lett és meg is említette a nő, hogy átlaghoz képest gyorsan tudtam megcsinálni. Aki itt béna volt, azt küldték haza. Voltak páran... Akik jók voltak, azokat behívták elbeszélgetésre. Interjúztató nő felismert, mert tavaly nyáron dolgoztam náluk diákmunkásként. Teljesen jó fej volt és mivel már voltam náluk, az interjút is lerövidítettük. Azzal köszöntünk el, hogy már csak a teszten múlik minden. Merem állítani, hogy a legjobb tesztek között volt az enyém. Azt ígérte, hogy ha minden rendben, akkor aznap (tegnap), vagy ma hívnak, nemleges válasz esetén egy héten belül írásban értesítenek. Eddig nem hívtak, gondolom már nem is fognak.
Létezik, hogy túl jót írtam és azért nem vesznek fel? Amúgy vicces, hogy három napja került fel egy álláshirdetési portálra ugyanebbe a munkakörbe állás, áprilisi jelentkezési határidővel. Tehát nem csak annyi ember kellett nekik, amennyit most felvettek (hétfőn már kezdenek is), hanem több. Tényleg ennyire sz@r voltam? Van értelme újból jelentkezni?
Meg azért az sem semmi, hogy engem nem vesznek fel, de a srácot, aki már egy hónapja is jelentkezett, majd a gyakorlati feladatoknál kibukott, megint behívták, de ismét elvérzett. Kapsz extra lehetőséget, de ha elsőre jó vagy, akkor már fel sem vesznek, vagy mi?
Bocsi a hosszú posztért, de eléggé hihetetlennek tűnik nekem ez az egész.
-
Vasinger!
nagyúr
Egy főleg IT biztonsággal foglalkozó céghez mennék rendszerintegráció gyakornoki állásinterjúra, szerintem is elég lesz az a viselet amit írtam, ha teljes állásra jelentkeznék, akkor lehet öltönybe mennék.
-
kovsol
titán
válasz
Vasinger! #3402 üzenetére
Az se mind1 milyen pozícióra mész. Gyári sormunkás, vagy bankigazgató.
Amúgy szerintem jó amit írtál. Én se szoktam jobban kiöltözni.(#3401) djgeg jobb helyeken szoktak biztosítani szendvicseket, italt ha elhúzódik az interjú. Főleg ha eleve tudták, hogy sok embert behívtak, és valaki sokat fog várni.
-
Vasinger!
nagyúr
Milyen öltözetben illik menni egy interjúra? Egy hossz ujjú ing és egy szürke nadrág, utcai cipő megfelelő?
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Spórolós topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen videókártyát?
- Programozás topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6700 XT 12GB / RX 6800 16GB +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest