- Fórumok
- Gazdaság, jog
- AliExpress tapasztalatok
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
82900 - 82801
85254 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 81901 81900 - 81801 81800 - 81701 81700 - 81601 81600 - 81501 81500 - 81401 81400 - 81301 81300 - 81201 81200 - 81101 81100 - 81001 81000 - 80901 80900 - 80801 80800 - 80701 80700 - 80601 80600 - 80501 80500 - 80401 80400 - 80301 80300 - 80201 80200 - 80101 80100 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-05 11:25 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
nincs olyan kontextus, ahol 5 fulhallgatora ra lehet mondani, hogy kereskedelmi mennyiseg. azt nem tudom, hogy az ali ezt hogyan ertelmezi, de ez nem az.
-
dredjudge84
őstag
-
V/
Topikgazda
5 pár cipő, egy gyerek focicsapat komplett mezkészlet, 100 db li akksi, 3 db 3D-es nyomtató, 3 elektromos bicikli, 4 mobiltelefon, 20 bébi ruha különböző fajta és méret, azt azért érzed hogy mi az ami belefér a személyes használat kategóriába. Jellemzően a kereskedelmi mennyiség több árban mint a vámmentes kedvezmény. Gyerek ruhára a 150 € felett már 10,5 % vám is van.
-
dredjudge84
őstag
Ha szeretnék valamiből több darabot rendelni, akkor mennyit lehet maximum ami nem számít kereskedelmi mennyiségnek? Nem szeretnék magamnak gondot, így inkább kérdezek előtte. Olvastam itt volt aki többet rendelt valamiből, gondoltam választ kapok talán. Vagy 150 eur alatt nem számít?
-
Reggie0
titán
-
epicdev
junior tag
Segítséget kérnék, hogyan lehet Aliexpressen megtalálni valamit?
Keresni lehet, de azonnal lényegtelen vagy irreleváns dolgok ezreit tolja be, nem veszi figyelembe a keresendő szavakat?
Ráadásul minden újabb keresésnél más tételeket ad ki, mintha "csak egyszer nézhetsz meg egy tételt" elven működne?
mert_csokis:
Nem igazán értem a problémádat, az én számológépemen a 204,34-nek a 27%-a az 55,17, egy dollárcent eltérés van -
mert_csokis
senior tag
-
mert_csokis
senior tag
Ha megnézted volna figyelmesen, akkor látnád, hogy árkorrekció (price adjustment) néven levont 55.16 USD-t. Itt már TAX néven szerepel, ami ugye az ÁFA maga.
Viszont nem 27%-ot vont le, hanem kevesebbet. Ez zavart össze.
De majd kiderül, ha az országba érkezik a csomag.
A teljes ár (259.5 USD) valóban VAT included lett volna, de ugye nem azt fizettem ki, hanem kevesebbet.
-
V/
Topikgazda
Egyértelműen ott hogy mivel meghaladja vámmentes értéket ezért a kiírt áfát 55,16 $-t levonták, tehát nettó árat fizettél (bruttó 224 USD-ig 176,29 USD nettó van az hogy az Aliexpress szedi be az áfát) ez meg ugye nettó 180,99 $.

Ez azt jelenti hogy bármilyen nyomkövetési azonosítót kapsz ezt itt kell vámolni, áfáztatni, a holland posta jelzi hogy ők nem vámolták és majd az ittenieknek kell megtenni.
Az áfát azt mindig fizeted, ha EU raktáras és EU-ból jön akkor is, csak vám és vámolás nincs. -
jojoando
senior tag
Nem sokkal de kissé lejjebb néznéd, mire költöttél, látnád ezt a sort:
Persze, ha a Google Chrome t használod egyből le is fordítja a nyelvet.
-
mert_csokis
senior tag
Néhány nappal ezelőtt rendeltem Ali-ról nagyobb értékben. Ennek is holland (NL) végződésű a csomagkövetési száma. Lehet szerencsém azzal, hogy végül nem számolják fel az ÁFA-t? Mondván, a csomag Hollandiából érkezett?

-
V/
Topikgazda
-
Ka999
tag
-
V/
Topikgazda
-
Ka999
tag
Sziasztok! Változott a Choice rendelések visszaküldhetősége?
Korábban a visszaküldéshez kaptam címkét, amivel GLS-en keresztül vissza tudtam küldeni a csomagot ingyen.
Most a visszaküldéshez nem kapok címkét. Saját költségre kellene visszaküldenem, de ha megérkezik, elvileg visszakapom a visszaküldés költségét is. -
V/
Topikgazda
-
Reggie0
titán
-
jojoando
senior tag
-
stomi61
tag
-
jojoando
senior tag
-
motrola
aktív tag
-
dredjudge84
őstag
-
V/
Topikgazda
Ne komolytalankodj már
az AliExpress a termék hirdetésben áfás árat jelenít meg mindig. Mivel csak 150 € értékig van kötelezve az áfa beszedésre, azoknál amelyek meghaladják ezt price adjustment tételként levonja a 27% áfát és nettó árat fizetünk.
EU-s raktár, eladó esetén mindig 27% áfa van felszámolva, annak elszámolása nem az AliExpress dolga. -
V/
Topikgazda
-
Debilon
addikt
Amit fizetni fog
150 eur alatt
-
stomi61
tag
Sziasztok!
Október 2.-a óta nem mozdul ez a csomag.
158278800003384963602890
A nyomkövetőben is van némi anomália. (elhagyta az indulási országot, majd export vámkezelés. Ez az összes többinél fordítva szokott lenni)
Az eladó nem válaszol.
Akkor marad, hogy kivárom a végét és dispute?
Előre is köszi a választ! -
Debilon
addikt
-
andrás47
senior tag
Bocs nem vagyok hozzáértő az lenne a kérésem olyan aliexpressz linket tudnátok-e adni amelynél olyan eu.-s raktárból tudnék rendelni , hogy ÁFA és egyéb költségek ne rakodjanak rá vásároltam már de nekem valahogy a távolabbi kínait ajánlja fel mindig ,vagy másik áruházat keressek , most éppen mobil tokot szeretnék vásárolni. Ha mást ajánlotok esetleg link-nek akkor is örülnék. Köszönöm
-
Wolfram
aktív tag
Choice-os refund requestre kaptam egy ilyet döntést:
Reason for complaint1: parameter not as described
Is it valid: No
AliExpress's decision:the evidence you provided was not valid for your dispute caseSolution1:Return goods,full refund (buyer pays the return shipping fee)
Notice:This is a FreeReturn order, if you are qualified to get a Free Return label this time, you will see a label on your Return&Refund page. Please download shipping label and ship out your items in time. If you do not get a label but only a return address, please send your order at your own expense first and negotiate with the seller if the seller needs to pay return shipping fee.
Solution2:No refundIlyenkor hogyan tovább? Visszaküldeném, de a "buyer pays the return shipping fee" miatt nem lesz Free return Labelem?
🤔 -
motrola
aktív tag
Igazából mindegy. A kosárban összeválogatott Subtotal excl. tax 21,52 US$. 8,45 US$ saved with FREE shipping.
Azt jelenti szerintem a szállítás ingyenes, de majd itthon vámolás és áfa fizetés következik.
A kosárértéket változtatni lehet, igazából próbáld ki azzal amit venni akarsz. Kifizetni nem kell, a kosarat bármikor törölheted, mindaddig amíg a kifizetést meg nem nyomod. Igazából még utána is ha nincs a kártyán fedezet nem tudnak pénzt levenni. A kifizetést akkor is lehet törölni. -
ace22
tag
Valójában a 18650 felső valós határa 4000 mAh:
Megkérik az árát, de tesztelték is, ennyi a kapacitás.
-
lacoka55
tag
-
spleenszuru
őstag
-
motrola
aktív tag
INGYENES szállítás maximum 20 USD értékben Az Alibaba.com Logistics-en keresztül szállított megrendelések esetén Részletes szabályok Rendelési megtakarítás: Akár 20 USD szállítási díjat is megtakaríthat az Alibaba.com Logistics-en keresztül szállított megrendelések esetén. Ha a teljes szállítási költség eléri vagy kevesebb, mint a kedvezmény összege, akkor a megrendelését ingyenesen szállítjuk. Egyetlen üzletből történő megrendelések: Ez az ajánlat csak egyetlen üzlettel lebonyolított tranzakciókra érvényes, és nem alkalmazható több üzletre. Ha teljes visszatérítést kér, és azt a megrendelés feladása előtt megkapja, akkor újra felhasználhatja az ajánlatot, feltéve, hogy az ajánlat még elérhető az Ön számára. Valutaváltás: Ha a promócióban az eredeti pénznemtől eltérő pénznemben bonyolít le tranzakciót, a kedvezmény értéke az árfolyamok miatt változhat. Végleges értelmezés: Az Alibaba.com fenntartja a jogot a promóciós ajánlat végleges értelmezésére.
A google fordította. A kiírás utáni kis i-betűs kör adja a szabálymagyarázatot.
-
V/
Topikgazda
Ha vámmentes érték felett vásárolsz akkor a szállító rendezi az egészet, neked nem kell semmit előre csinálni, függetlenül attól hogy lenen rá lehetőség.
Küldik az értesítőt, bekérik a vásárlás okmányait, vámoltatják és kézbesítik, neked csak fizetni kell. A küldemény fajtától függően azért van címen kézbesítés, nem mindig a Postára kell menni az import küldeményértAz EO/DPD az neked egy belföldi csomagot kézbesít, nem ők vámolják, így neked ők nem fognak nem vámmentes csomagot kézbesíteni, kivéve ha mondjuk a Magyar Posta a vámolás után át nem passzolja neki, de ez nagyon ritka.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Tervben van az első, 150 EURO-t túllépő vásárlásom aliról. A termék Kínából érkezne.
Lennének kérdéseim, mert ugyan látom az összefoglaló kissé túlbonyolított folyamatát, de azt tényleg végig kell csinálni?
Azért kérdezem, mert USA-ból szoktam rendelni - igaz nem ekkora értéket, és nem Aliról - amiről a magyar posta automatikusan küldi mindig a vámeljárás kifizetését, áfát stb.-t, e-mailben. Kifizetem, és mehetek érte a postára pár nap múlva.Ez itt nem tud így magától lezajlani? Muszáj nekem előre doksikat benyújtani?
(VPID számom egyébként már korábban megigényeltem).
Illetve, ha a megszokott EO/DPD hozza a csomagot, akkor mi a vámeljárás folyamata náluk? DHL és FEDEX nekem soha nem hozott még Alit.Köszi előre is az infókat.
-
lacoka55
tag
Ez a megadott kapacitás ebben a méretben nem lehetséges ez átverés ez a méret 18650 max 3500 mAh ettől nagyobb kapacitás fizikailag nem fér bele ezt a visszajelzések is igazolják
aki ettől nagyobb kapacitást ad meg az Átverés
minél nagyobb a kapacitás annál kisebb árammal lehet terhelni
nekem szerszám gépekbe fúrógép-be kell akksi
ezek nagy áramú akkumulátorok 20A leadására képesek
A te linkeden az aksikról semmi lényeges adat nincs megadva
A te linked aliexpress ezt ismerem de én az alibaba.com-ról szeretnék vásárolni erről tettem be képeket
Továbbá is várom V mester véleményét -
jojoando
senior tag
Megkérdeztem az Aliexpreszt erről, azt válaszolták, hogy a vásárló címére küldik a vásárolt terméket.
"A kézbesítési módot a helyi futárszolgálat szabályzata határozza meg, nem az AliExpress.
A fizetett szállítási költség tartalmazza a teljes szállítást, és annak kezelése a futárszolgálat helyi logisztikájától és megállapodásaitól függ."
Röviden ennyi. -
dredjudge84
őstag
Mielőtt írsz valamit, inkább te tájékozódj pontosan! Az érvelésed már ott megbukik, hogy nem az aliexpress, és nem is az eladó rendeli meg a belföldi szállítást, hanem a cainiao logisztikai cég, így már bukik amit az ügyfélszolgálat hazudik, hogy az ali kéri, mert nekik a cainiao a partnerük!
A másik pedig ha ez a hazugság igaz is lenne, akkor a dpd miért nem teszi automatába a csomagokat? Miért csak az eone? Őket nem kérték meg rá, csak az eone-t?
-
dredjudge84
őstag
-
V/
Topikgazda
-
jojoando
senior tag
[link] 1 cs 4db ingyenes szállítás, aztán újra rendeled a 4db-t ugyanilyen feltételekkel.
Ennyi áfával és az ingyenes szállítással is illetve van ugyanennek az eladónak nagyobb tétel esetére is oldala: [link] Lényeges rész a 48g egy jó aksi súlya. Középen a megfelelő darabszámra nyomva kapod a teljes fizetendő árat, nem kell többet kiadni érte.
Eladási listáján van rózsaszinű az Samsung, jó aksi, nekem is van olyan. -
raziel01
veterán
-
V/
Topikgazda
-
lacoka55
tag
V mestertől kérnék egy kis segítséget nem egészen ide tartozik de ő biztos hogy tud segíteni
Már régóta szeretnék 18650-es aksikat vásárolni az Alibaba-ról kis tétel vannak eladók akik tudnának szállítani 20-30 db
milyen költségekkel kell számolnom termék ára +áfa+szállítási díjon kívül ?
Eddig ez a magas szállítási díjak miatt nem sikerült de mostanában jönnek olyan oldalak amik ingyenes szállítást ígérnek INGYENES szállítás 20 USD-ig
ezzel idáig nem találkoztam ez pontosan mit is jelent ? [kép] [kép] [kép] -
jojoando
senior tag
Így igaz. Kinyomtatod a kapott cimkét. A terméket biztonságosan becsomagolod, hogy ne sérüljön útközben, a cimkét ráragasztod és GLS csomagponton feladod amelyről kapsz egy sima cetlit, ennyi, majd követed a csomagszámot, merre jár. Amennyiben átvették Madridban, hamarosan kapsz értesítést a visszatérítésről.
-
raziel01
veterán
Vissza akarok küldeni egy csomagot.
meg is igényeltem, jött email."Your order was successful.
The following steps need to be done to succeed your order:Parcel number on the packaging: Please write the parcel number in a clearly visible place on the packaging. At GLS Parcel Lockers, you can send your parcels without a label.
Drop-off point: Find the best GLS Parcel Locker here Place your parcel in the locker: Use the parcel number or QR-code to open a suitable compartment at our GLS Parcel
Lockers – and follow the locker's instructions.
Your parcel number: ************Thank you for using GLS ShopReturnService!
Read our tips for secure packaging! Go to packaging guidelinesBest Regards,
GLS Hungary"Akkor ez csak annyi, hogy nyomtassam ki a címkét, ragasszam rá a csomagra és bevihetem egy GLS depóba és ingyen átveszik? Mert itt csomagautomatáról írnak de itt a csoportban volt valami, hogy az nem működik külföldre hiába írják.
-
zeon.hu
nagyúr
-
V/
Topikgazda
-
sambenez
addikt
-
motrola
aktív tag
Én azt az esetet írtam, mikor házhozszállítást kér valaki de automatába teszik, de nem ő kérte az automatába helyezést.
Jellemzően nem alis, más céges rendelések.
Az alin vásároltakat még mindig kiszállították, nem tették automatába. Vidéki vagyok, de komoly automata szigetek vannak itt a közelben is Paceta, Gls, easyBox, Foxpost 1 kupacban. -
V/
Topikgazda
Nem így működik az Aliexpress-ről megvásárolt termékek esetén, megkapja a címkét rajta azzal a szállítási címmel amit megadtunk, beküldi a logisztikai központba, nem foglalkozik az eladó cím pontosítással, csomagautomata keresgéléssel ami hozzánk közel van, ha úgy lenne akkor az automata lenne a címkén.
Gondolom vásároltál már itthon is online, mikor választott helyetted a kereskedő címet? Az általunk használt webshop rendszerben én bizony csak a vevő választását látom és még azzal sem kell foglalkoznom ha esetleg telített lenen az automata, közöm nincs hozzá, oda küldöm amit megadott, időm sem lenne ilyenre.
15 éve vásárolok itt, de csak szeptembertől és az Express One szórakozik ilyennel. Arra bizonyítékot nem tudtak mutatni hogy a kereskedő rendelkezett így, nem is lehet mert nem ilyen a szállítási rendszer. -
motrola
aktív tag
A kiszállítás megváltoztatása szinte biztos, hogy a kereskedő kérésére történik. Az automatás kézbesítés olcsóbb a házhoz szállításnál, igy a különbözet a kereskedőnél csörög zsebbe.
Ilyenkor jogosan lehet reklamálni és a különbözetet visszakérni. -
sambenez
addikt
-
zeon.hu
nagyúr
És az mi, hogy mostanában a Packeta csomagok a város másik végében lévő boxba kerülnek (kb 3.5km), mikor tőlünk 50m-re is van egy?
És már előre jelzi a rendszer, hogy oda viszik majd.
Természetesen a hozzánk közelebbi volt kiválasztva, mint mindig.
Eddig sikerült nekik, mostanában meg nem... -
sambenez
addikt
-
tatabike
őstag
100 csomagot említettél. Tegyük fel, ennyivel szalad neki. Most képzeld el, mennyit spórolnak az egészen, ha mondjuk ebből 50 házhoz kézbesítendő csomagnak csak a felét automatába teszi, vagyis tegyük fel 50 hely helyett 5 automatát keres fel, és mindegyikbe 5 csomagot rak. Megvan a futár nap fizuja kb....
Nem kell 45 címre elmennie.... -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Egy kicsit kevered a dolgokat és kár beleszállni másokba. #82832 Szóval ne ezt keresd: ha linkeled azt a pontot az alis felhasználási feltételekből, ami kifejezetten megtiltja, kizárja a fentit Vásárláskor választhatsz automatába kézbesítést? Ha nem akkor csak címre kézbesítenek, egyszerű a logika. Nincs az AliExpress szerződési feltételekben csomagautomatára kézbesítés, így vedd úgy ki van zárva.
Akkor amit tőlem kérdeztél.
Szerinted ingyen dolgoznak? Van egy ár listájuk, onnan jön. A lényege nem a forint összeg, viszonyítási alapként hivatkozom rá.
De az a lényeg hogy ha címre kell kézbesíteni az több pénz nekik, mintha automatába kézbesítik.
Mivel én az AliExpress-en címre kézbesítéssel kérhetek szállítást, így nekik is annak a díja van kifizetve.
Most abba ne menjünk már bele hogy konkrétan mennyi, mert az ár arány mindenképp meg van, ha 100% a címre kézbesítés akkor 70 % az automatába kézbesítés, így minden ilyen önkényes megoldással 30% pénzt vesz ki a zsebemből. Egyébként tavaly csomagonként úgy 900 Ft-ot kaptak egy Alis csomag címen kézbesítéséért.Másik az hogy az szeptemberig nem volt ilyen probléma az Express One-nál, évközben a Cainiao nem változtat feltételeket, nem fognak a kínai logisztikai központok az EU-s országok címzetthez közel lévő csomagautomatáiba történő kézbesítésre. Szóval felőlük AliExpress-Cainiao az jön hogy címre kell kézbesíteni, hiszen azt vállalták. Innentől a helyi kézbesítő cég nem írhatja felül a a mi adás-vételi szerződésünket, sem a logisztikai céggel kötött saját szerződését. Ezt próbáljuk elmondani.
Nem az van hogy én itt megbízhatom őket vagy címre kézbesítésért sok pénzért, vagy automatába kézbesítésre kevés pénzért, ez már az én választásom. -
sambenez
addikt
Kapacitáshiány miatt teszik automatába, ezt megmondta az ügyfélszolgálat.
Egyébként ha a rendelésnél megnézed a Track Order-t ott látszik az eladó milyen címre adta fel, akkor lenne igazad ha ott nem a lakcímed szerepelne.Mondjuk az is jó kérdés mi a jobb, ha beteszik egy automatába vagy ha hetekig kell várni mire lesz egy fuvar ahova befér a csomag.
-
LouiS22
veterán
Ebben az esetben egészen biztosan nem az EONE ÁSZF lesz a mérvadó. Nem te állsz jogviszonyban a szállítóval, hanem az eladó/feladó. Ezt a szerződést - pontosabban a tartalmát - érthető okokból mi nem ismerjük. Átkozod az ügyfélszolgálatot, de azt nem tudhatod, hogy a két fél közötti megállapodásban mi szerepel. Még az is lehet, hogy az igazságot mondja az ügyfélszolgálatos - csak mi, magyarok szeretjük a konteókat és ragaszkodunk a saját vélt (valós) igazunkhoz. És igen, ebben benne van az is, ami a vitát generálja (azaz a magyar okosság).
-
dredjudge84
őstag
Ez azért nem egészen így van! Nem a futár dönti el hova viszi, a központ utasítja/módosítja hogy azt melyik automatába vigye. Inkább te mutasd meg, hol van leirva az eone aszfben hogy önkényes módon eldönthetik hogy a címre kézbesítendő csomagot betehetik automatába. Illetve azt is mutasd meg kérlek, hogy az hol van leirva, hogy az ügyfélszolgálat a telefonba azt hazudja, hogy az aliexpress kérte ezt hogy hamarabb megkapja a címzett a csomagot. Mert ez nyilván nem igaz!
-
jojoando
senior tag
Van az ilyenekre egy rossz tippem. Szétnéztem hazánkba egy termék után, de a környezetemben nincs messzi menni érte drága (Benzin), ezért inkább teszem azt, hogy megkeresem a terméket az Alin megfelelő árban és tulajdonságokkal, Choicés termékek közt válogatok, és mellé olyan termékeket teszek ami jó lehet mindig, pl 3 zokni ami jó 600 Ft, meg speciális villanyszerelő kéziszerszám amikkel a 3500Ft-s vásárlás megvan, és azt veszem meg. Pl van olyan varrótű készlet tokkal amit nem kell fűzni, csak beletolom a cérnát ( 700Ft 20db tű más méretekben), lényeg így a terméket a 15 napos kézbesítéssel küldik jó árba és házhoz hozzák. Az egyéni kis értékű vásárlás szívás, inkább lesek mellé használható dolgot és jön. Volt olyan hazai rendelésem már a drága küldés mellett, még az eladó berendelte és lekönyvelte, majd küldte részemre X áron, na ezt Kína egyenlőre sokkal olcsóbb árba megteszi.
Szerintem a szállítás módját a logisztikai cég rendeli meg Kínában, ide már azzal a kézbesítéssel jön, amit kintről kérnek vagy fizetnek.
-
LouiS22
veterán
-
LouiS22
veterán
Egy probléma azért van: te a vásárlásod során - néhány speciális esetet leszámítva (ha az eladó jelölte) - egészen biztosan nem tudod azt választani, hogy Express One, DPD, Posta, szomszéd józsi bácsi legyen a last mile courier. Ha utóbbi úgy dönt, hogy neki egyszerűbb, kényelmesebb, gyorsabb a legközelebbi csomagpontra, automatába kézbesíteni, szíve joga ezt tenni. De készséggel elismerem tévedésem, ha linkeled azt a pontot az alis felhasználási feltételekből, ami kifejezetten megtiltja, kizárja a fentit.
Ja, és nincs semmi közöm egyik logisztikai céghez sem
-
lumpy92
aktív tag
Én is azért jöttem, hogy leírjam: jött az email az ExpressOne-tól, hogy önkényesen megváltoztatták a kiszallítás címét a lakhelyemről egy automatába.
Én sem tartom korrektnek, hogy ezt egyoldalúan megteszi, jogilag is aggályos. -
ace22
tag
Mi lesz itt 11.11 után...
-
lacoka55
tag
-
LouiS22
veterán
-
V/
Topikgazda
Évek óta pontos és rendben volt az Express One kézbesítése, amit írsz itt nem befolyásolt semmit. A céges megrendelések is rendben jöttek, de cégként nem vagyok hajlandó nem a "telephelyen, címen" átvenni a csomagokat, a szerződési feltételekben nincsenek önkényes kézbesítési hely változtatásra jogosultságuk. Ahogy írtam ha ki van fizetve a 2490 Ft és 1789 Ft-os kézbesítést csinálnak akkor a különbözetet vissza kell adniuk, mivel ez nem történik meg ezt csak csalásnak látom.
-
jojoando
senior tag
A meddig nem adja fel, visszamondhatod. Bár akár 3db-t is adna az oldal szerint érdekes egy üzlet. Nem új árus, ezt te döntsd el.
ECS csomagokról az oldalon is szó esik és az összefoglalóban is az export az még Kína, nem tudni elemes dolgot vehettél-e amit speciálisan lehet szállítani, illetve ha ide is érne az még +20 nap a kézbesítésig, ha 24mm-nél nem vastagabb, akkor értesítést kapsz a postától hogy átvehető.
-
lacoka55
tag
Nekem több csomagom az utóbbi időben egyből DPD azonosítót kapott régebben az EO volt a gyakoribb nekem nincs velük gondom
legutóbbi csomagomnál nem voltam otthon keresett telefonon megkértem adja át az előttem lakó szomszédnak megkaptam
Más
egyik csomagom Order date: Oct 3 nagyon elakadt valahol utolsó dátum 11 Okt 2025 Export vámkezelés sikeres ECSCCA0062174759
csak egy okos óra töltő lenne benne -
dredjudge84
őstag
-
lacoka55
tag
Sziasztok
Volt egy vásárlásom Order date: Oct 21 innen [link] ez volt a legolcsóbb jónak tűnt de kaptam egy levelet az eladótól amit nem igazán értek
Dear friend,We have got your order, but when we are going to shipping it, we found that the product not pass the inspection because the quality,we need more time to improve it. In order to save your time.could you please cancel the order and we will refund you.Thanks for your understanding.(3062454976118598)
szerintetek mi a vélemény róla
mondjam le vagy várjak hátha mégis feladja ? -
LouiS22
veterán
Van nála 100 csomag (vagy több). Minden ügyfelet fel kell hívnia. Parkolóhelyet találni. Társasháznál liftre várni, fel, le. A jelzett érkezési idő vs valós érkezésből azért lehet kóvetkeztetni, h mennyire meg tudnak csúszni csak a fentiek miatt is. Automatánál megáll, tölt, megy. Már ha van kinek mennie (nyilván nincs elég futár, ezért az improvizálás a dobozzal).
-
V/
Topikgazda
Nálam nem jön be ez a kapacitás hiány, itt megy el előttem az automatához, az hogy megáll és ideadja milyen kapacitás hiány? Rövidebb idő mint berakni az automatába.
-
Reggie0
titán
-
dredjudge84
őstag
-
V/
Topikgazda
Látom nem érted, én az AliExpress-en keresztül a címemre kérem a kézbesítést, ennek az árát kapja meg az Express One.
Ezután ők úgy döntenek hogy nem a kifizetett szolgáltatással kézbesítik, hanem egy olcsóbb módon. Az egyértelműen az ügyfél megkárosítása.
Példa: címre kézbesítve amit vevő kért, az eladó kért és fizetett az 2490 Ft, csomagautomatára pedig 1789 Ft, az eladó vagy a vevő kára 701 Ft, ezt nem lehet azzal elintézni hogy a kínai eladó így kérte.
Többünknek ugyanaz a futár kézbesítene mint aki az automatába teszi, ráadásul nem csak nálam van úgy hogy a kézbesítési sorrendben én vagyok előbb és nem az automata, konkrétan elmegy előttem, nem áll meg mint eddig, hanem tovább megy a 150 m-re lévő automatához és beleteszi. Ugyan mi az értelme így az egésznek, ha nem az hogy + bevételük legyen?
Már leírtam itt hogy milyen problémát okozhatnak ha így kézbesítenek. Nem elfogadható az önkényes kézbesítési mód megváltoztatása. -
Reggie0
titán
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Amiket megvásárolunk az AliExpress-en azok címre kézbesítési díjazással vannak kifizetve.
Ha ezt csomagautomatába teszik akkor csomagonként 700 Ft-al károsítja meg az EO azt aki fizette a szállítást. Szóval ha odaadja az nem lenne nekik veszteség, hiszen az van fizetve. Az hogy nem lesz + bevétele mert elmarad a lenyúlás, az nem nem számít. Tisztességtelen az eljárásuk. -
jojoando
senior tag
Ebben az a szép, mikor rendelek valamit, van olyan eladó, aki SZOMBATON is akár becsomagolja és elviszik a válogató központba addig 3-4-5 helyen húzzák át a csomagot tisztességesen. Idehaza a kiszállítónak átadni akár 3-6 nap is eltelhet, amire nem mondok inkább semmit sem, pont most olvastam az új vasútjuk 1000km/h-l volt próbaúton, a földön úton leelőzi a repülőt.

-
D@niel
addikt
-
teleahocipöm
senior tag
Hétfőn rendeltem a Vevortól és szerdán meg kaptam, ha ezt mondják, el sem hiszem.
-
Reggie0
titán
-
jojoando
senior tag
-
Reggie0
titán
-
jojoando
senior tag
-
D@niel
addikt
Legutóbb nálam csúcsra volt járatva a predikátumlogika ..
Webshop munkahelyi címre adta fel a rendelést, pedig külön jeleztem, hogy az otthonira köldjék. Du. 1-kor hívom a foxot, hogy az xy utca helyett yx utcára kérném a rendelést. Adatok rögzítve, ok.
Másnap csomag sehol.
Hívom őket, válasz: "mivel módosítás történt a címben, így 1 napot csúszik a kiszállítás".
Kérdezem: nem volt bent éjszaka egy élő ember, aki észrevette volna, hogy a kiszállítás ugyanabba a városba megy, csak az utca más? - erre az volt a válasz, hogy az MI még csak béta, előfordulnak hibák.
Duplán szívtam, mert mivel csütörtökre nem jött meg és péntek szünet volt, így jövőhét keddre érkezett.
Más: x napja nem szállítják ki az automatába, hívom őket, válasz: "nincs üres hely". De mondom szóljatok vazz, nyugodtan menjen bármelyikbe csak dobjátok már be valahova!
"Jó, visszük"
-
jojoando
senior tag
Erre még lehetne hozzátenni azt, hogy az épületembe hozott a futár csomagot, szóltam neki, hogy hamár itt van, kérném az enyémet, de nem adhatja át, neki csak a boxba lehet tenni, ha nem így tesz még fizetés elvonást is kaphat. Ha panaszt teszek akkor a következő csomagoknál kapacitáshiány,... indokok miatt képesek 1 hétig tusolni a kiszállítást. Na ez a "korrekt" cég, mennének haza ezek a külföldi érdekeltségek, ahonnét jöttek! [kép] "véletlen" hibák....
-
dredjudge84
őstag
Alaphelyzetben úgy nézne ki a történet hogy a szállítás napján reggel jönne egy e-mail ahol akár öt nappal későbbi szállítást is kérhetnék. De mivel ők automatába kézbesítik ezért már előző nap egy olyan e-mail jön amiben tényként ezt leközlik és önként kijelölnek egy automatát. Módosítási lehetőség nincs se abban az e-mailben se pedig abban amit a szállítás reggelin küldenek. Nem is lenne tőlem olyan messze a depo gyalog 20 perc de nem tárolták be 5 napra úgyhogy hiába mentem ki érte.
-
efemm
aktív tag
Megértelek, de azért az ritka, hogy valaki ne tudjon megkérni havert, rokont, kollégát, szomszédot, stb., hogy ugorjon már el az automatához.
-
dredjudge84
őstag
Szutyok eone. Nem hozták ki címre a csomagot berakták automatába szokás szerint, természetesen nem tudtam elmenni határidőn belül érte, így visszaszállították az eladóhoz. A posta törvényt bezzeg nem tudják betartani hogy sikertelen átvétel esetén 5 napig őrizzék a depóban hogy esetleg a paraszt el tudjon érte menni. Most már nagyon unom őket valahol fel kéne nyomni ezt a tisztességtelen gyakorlatot.
-
jojoando
senior tag
-
D@niel
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
82900 - 82801
85254 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 81901 81900 - 81801 81800 - 81701 81700 - 81601 81600 - 81501 81500 - 81401 81400 - 81301 81300 - 81201 81200 - 81101 81100 - 81001 81000 - 80901 80900 - 80801 80800 - 80701 80700 - 80601 80600 - 80501 80500 - 80401 80400 - 80301 80300 - 80201 80200 - 80101 80100 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Gazdaság, jog
- AliExpress tapasztalatok
- (kiemelt téma)
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- LEGO klub
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB szivárvány / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1 év garancia, Hp 640 G8 i5-1135G7 16Gb rammal win11-el
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

az AliExpress a termék hirdetésben áfás árat jelenít meg mindig. Mivel csak 150 € értékig van kötelezve az áfa beszedésre, azoknál amelyek meghaladják ezt price adjustment tételként levonja a 27% áfát és nettó árat fizetünk.
Nem kell 45 címre elmennie....