- Fórumok
- Gazdaság, jog
- AliExpress tapasztalatok
- (kiemelt téma)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
83700 - 83601
85258 - 85201 85200 - 85101 85100 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-05 11:25 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacoka55
tag
-
V/
Topikgazda
Lehet hogy nem működik csak a kinézet miatt minta, vagy hogy miként nézne ki a asaját logó rajta.
Tapétából is küldenek 1 m-es mintákat, de úgy összegyűjteni egy szobára valót amikor különböző gyártási sorozatból kerülnek elég sakktáblaszerűségnek nézne ki, még ha "láthatatlan" illesztést is használnál, a minták nem a normál használhatóságot biztosítják. -
MPM
tag
-
V/
Topikgazda
-
MPM
tag
Helló!
Van arra lehetőségem, hogy az Alibabáról rendeljek egy terméket magánszemélyként? Eddig mindig csak az Expresst használtam, szóval nincs a Babával semmilyen tapasztalatom.
Egy adott termék ugyanattól az eladótól AliExpressen irreálisan sokba kerül, 3,5-szer (sample esetén 7,5-szer) drágább, mint az Alibabán. A lényeg, hogy van olyan árkategória, ami 1 és 99 egység közt rendelt mennyiségre vonatkozik.
Erről a termékről lenne szó. Elvileg a szállítás is ingyenes, de ez lehet csak vevőcsalogató. Az se zavarna, ha vámoltatni kéne a postával.
Valaki tud valami okosat mondani ezzel kapcsolatban? -
lacoka55
tag
-
hzsolee
őstag
-
lacoka55
tag
-
hzsolee
őstag
-
lacoka55
tag
-
YxVs
senior tag
-
raziel01
veterán
Neked mennyi idő alatt dolgozták fel? Mármint mikor megkapták a csomagot, utána hány nap volt? Mert nekem már 2 hete megkapták és még semmi.
Ha rámegyek a visszaküldés részleteire akkor meg egy fehér lap jön be tegnap óta:
"Exception!please try later"
Ilyenkor gondolom nem érdemes írni az eladónak, mert nem nála pattog a labda.Szerk: appból mondjuk megnyitja a visszaküldés részleteit. Ott annyit ír, hogy receipt countdown december 29
Ez annyit jelent, hogy ha addig sem erősítik meg akkor visszajön a pénz automatikusan? -
YxVs
senior tag
Egy terméket visszaküldtem, amit a GLS vissza is szállított ingyenes szállítási címkével a spanyolországi raktárba.
Viszont csak partial refund-ot kaptam, még hozzá elég szerény összeget: 18 EUR-t a teljes 77 EUR helyett.A termék adatlapján ott volt: "You will have 15 days from receiving the item to return it without any reason and for free if the item's conditions meet our requirements."
Persze fellebbeztem.
Mire számíthatok?Miért nem a teljes összeget refundolták?
-
hzsolee
őstag
-
lacoka55
tag
Szia
Vásárolnék egy akkumulátor tesztert az alibabáról nagyon kedvező áron találtam és a szállítási ár is elfogadható
mivel nagyon régen használtam törölni kellett a bank kártyát mert a számát nem lehetett módosítani
ezért újra hozzáadtam a mostani kártyámat erről menne a fizetés
nem tudom miért olcsóbb a paypal de nem sok különbség van köztük
egy másik akku vásárlásnál írta az eladó ha paypal-al fizetek akkor jelentősen olcsóbb lett volna [kép]
meg volt egy másik akku vásárlásom amit az eladó nem adott fel ezért visszakértem a pénzem az Alibaba meg adott 20 dollár kupont amit most fel tudok használni beszámítják az árban
ez lett olcsóbb ha Paypal-al fizetek
Payment processing feeHUF 504,81HUF helyett 168,27ft -
V/
Topikgazda
PayPal fiókhoz adsz kártyát és akkor a bankodból megy a fizetés a kártyán keresztül.
Vagy a PayPal egyenlegen van pénzed és arról fizeted, itt rosszabb az árfolyam ha devizában fizetsz.
Magyar regisztráció esetén egy bankszámla nem pénzforrás, mert nem lehet ilyen, fizetési eszköz célra bankszámlát hozzárendelni.
A másik kérdésre nem tudok válaszolni. -
lacoka55
tag
Sziasztok
Paypal fizetéssel kapcsolatban kérdezném régen használtam már
ha ezzel akarok fizetni akkor kell e lenni a számlán a fizetendő összegnek vagy egyszerűen levonja a bank számlámról ?
Más
Alibabán vásárolnék ha Paypal-al fizetek akkor kb 300ft-al kevesebb lesz a végösszeg mint a VISA kártyánál miért ?
Visa HUF 17328,36 (1 HUF ≈ 0,002971 USD) Paypal HUF 16991,82 (1 HUF ≈ 0,002971 USD) -
V/
Topikgazda
Kuponok: https://s.click.aliexpress.com/e/_c2JED7HB
dec 16-tól - 22-ig
Kódok:
SFAE01 vagy SOVIO1: 10 euró feletti megrendelések esetén 1 euró kedvezmény
SOVIO3:3 euró kedvezmény 25 euró feletti megrendelések esetén
SFAE07 vagy SOVIO7: 7 euró kedvezmény 69 euró feletti megrendelések esetén
SFAE13 vagy SOVIO13: 119 € feletti megrendelések esetén 13 € kedvezmény
Felhasználási feltételek:
Érvényes: december 16-án reggel 9:00-tól december 22-én reggel 8:59:59-ig
A kódok nem érvényesek virtuális termékekre
A kódok nem érvényesek más promóciókkal együtt
A kódok csak a Snowfall ajánlatokkal rendelkező termékekre érvényesek. -
V/
Topikgazda
Még indig nem értem, amikor kifizeted a vámos csomagot a Postán semmit nem kérnek, csak azt amit átvételhez az előbb írtam.
Küldtek egy vámolási adatbekérőt? Ha igen akkotr leírtam az Összefoglalóban hogy mit kell benyújtani. 7. Az AliExpress-en megvásárolt termékek vámkezelési szabályai résznélHa vámeljárás alá kerül a küldeményünk és adatokat kérnek be, az alábbiakat javasolt beküldeni:
Az AliExpress-es vásárlás számlája (ha van) vagy az Orders listában az adott vásárlás Order Details-ra kattintás után megjelenő oldal képe, úgy hogy látszódjon a szállítási költség ezért a Subtotal melletti V-re legyen rákattintva és olyan minőségben hogy olvasható legyen, vagy letölteni a Receipt (igazolás) ha van,
a bankkártyás fizetés tranzakciója mint fizetési igazolás, ezek lehetnek képek vagy pdf-ek.
A feltöltés a Magyar Posta oldalán a Vámügynöki szolgáltatásnál
A csatolandó nyilatkozat:
Nyilatkozat automatikus postai vámkezelésű küldeményhez
(Csak magánszemélyek számára igénybe vehető, 150 euró értéket nem meghaladó küldemény esetén, amennyiben tartalma nem jövedéki termék vagy parfüm)
Ha már fizettél áfát, akkor azt jelezni kell, az eredeti nyomtatványukban a Csatolt dokumentumok (9) beíró részt 2 sorosra alakítottam, hogy be lehessen írni több szöveget, a fenti Data.hu linkről az tölthető le. Nem vírusos dolog, ha valami azt jelezné.
Ha meghaladja a 150 €-ot vagy jövedéki termék:
Import vámkezelési megbízás magánszemély részére
Egyszerre csak egy állomány tölthető fel, tehát 5 esetén 5* feltöltés.
A küldemény azonosítót és a hozzáférési kódot az értesítőjük tartalmazza.
A tájékoztatójuk az igazolásokról itt tölthető le. -
GAbre
veterán
Áfa fizetési kérelem.
Mennyire fogadják el a számlát,amit kiállít ali?
Illetve pont az az eladó,akinek nem lehet írni,mert robot szöveg jön be vagy nem is válaszol,mivel nem is olvassa el.
Szóval duplán szívás.
Illetve nem tudom mennyire megbízható az ilyen eladó,mert ilyet még nem láttam,hogy nincs support/válasz?! -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Köszi a megosztást.
Mi nem nagyon szoktunk hazudni a problémás termékekről, azok bizony tényleg rosszak, nem működnek, nem azok amiket kifizettünk szóval az AI -ha nem téved-, mert inkább ez a probléma akkor semmit nem talál.
Az a fenyegetés hogy figyelik hogy ki hányszor reklamál és ezért büntetnek kizárással az marhaság, ha csak sz..okat kapunk, nem azt kapjuk amit kifizettünk és ezért 10 vásárlásból 7-et megreklamálunk az miért problémás nekik, nem a vevő él vissza a vásárlói védelemmel hanem az eladó és a gyártó az aki a gondot okozza.
Erre javaslatom az AliExpressnek ellenőrizzék a termék minőséget ami fel kerül a placcra és büntessék meg az eladót aki mondjuk mást küld a kifizetett termék helyett.
Vagy sorozatosan nem érkeznek meg a csomagjai, olyanok amelyek a kézbesítésig követhetőek az megint nem a vásárló problémája.Egyébként meg mi is össze tudnánk állítani egy cikket az AliExpress panaszkezeléséről, mert azért vannak abban is problémák, egyértelmű szituációban és a vevő ellen döntenek. Ha tényleg mesterséges intelligenciával döntenek, akkor adják már meg a lehetőséget hogy a döntés elleni fellebbezést emberek vizsgálják már meg, mert egy AI program nem lehet mindenható.
Például vettem egy 50 cm-nek írt libát, amikor megláttam hogy 20 cm-es zacskóban van már sejtettem hogy nem a meghirdetett méret, de a hirdetésben sehol nincs utalás hogy +/- eltérhet valamennyivel.
45 cm, hiába taposom laposra akkor sem nyúlik hosszában 50 cm-re, ha megreklamálom akkor most én csaló vevő vagyok?
Mi is nagyon sokszor írtuk már hogy kicsomagolási videó, főleg ha több termék van a csomagban, képeket készíteni úgy hogy az eredeti csomagolás rajta a SKU azonosító is látszódva akkor jöhet akármilyen AI az bizony jogos reklamáció.
Én még azt is felveszem a videóra egy papírra kinyomtatva, hogy minek kell lenni a csomagban aztán bontom és leltározom a dolgokat.
A meg nem érkezőknél meg a nyomkövetési oldalak bejegyzéseiről képek, a Cainiao és az itteni kézbesítő cégé, ha máshol lett kézbesítve akkor meg térkép is. -
Tangkuban
csendes újonc
-
GAbre
veterán
Üdv!
Postán persze,hogy ilyenkor találják be,hogy fizetnem kéne áfát termékre!
Remélem nem szoktak szemétkedni,és elfogadják a számlát,igazolást,vagy simán tagadjam meg csomagátvételt,mi szokott általában lenni? -
lacoka55
tag
Sziasztok
Egyes csomagjaim eléggé késnek nem tudom miért nem adják fel
talán nincs elég kapacitás vagy nem férnek el a csomagok a repülőben ezért késik pl
04 Dec 2025 Export engedélyezés sikeres utolsó infó -
-Skylake-
addikt
-
atos30
aktív tag
-
btraven
őstag
-
Kobe
veterán
azért aliexpress is megb**hatja magát elég rendesen
az erősen későben levő csomagra, amire folyamatban van a dispute, folyamatosan új határidőket adnak meg, a szállítási idő kitologatásával, és a refundot attól teszik függővé, addig nem dolgozzák fel.
Eredetileg Nov 2-es szállításról volt szó, utána azt írták Dec 2-ig kell beérkeznie a csomagnak, ha addig nem akkor dispute és refund, majd kitalálták hogy Jan 5, most meg már Feb 3 nál járunk
vagyis legjobb esetben, ha nem érkezik meg a csomag, vásárlás napjától számítva 5 hónap múlva visszakaphatod a pénzed.......nicekiváncsi vagyok ezzel a módszerrel meddig és még hányszor tologatják ki a határidőket....
-
V/
Topikgazda

Téli cuccok akció kuponok
Csak a Snowfall Offers címkével ellátott termékekre érvényesek a kuponok, és nem vonhatók össze más akcióval.US $1 OFF orders US $10+Code: SOVIO1
US $3 OFF orders US $25+Code: SOVIO3
US $7 OFF orders US $69+Code: SOVIO7
US $13 OFF orders US $119+Code: SOVIO13 -
V/
Topikgazda
Ami neked ingyenes az az eladónak pénzbe kerül, mert nincs olyan cég aki ingyen szállít csomagokat, kivéve ilyentájt a Mikulás, a fogyasztóvédelmi szabályozás ilyenre ad lehetőséget a kereskedőknek, persze nem mindegyik él vele.
Ezzel az át nem vétellel ez a legkisebb gond, a probléma ott kezdődik ha az eladó nem kapja vissza a terméket, az megsérül a vissza úton, vagy nincs nyoma annak hogy átvette a vissza csomagot.
Azt nézd már meg hogy van-e 14 napos elállási lehetőség (EU-s eladók, raktárak esetén kötelező még itt is) vagy ingyenes visszaküldés mert akkor az a biztosabb megoldás, legfeljebb te fizeted a visszaküldést de nincs nem nyomkövetés miatt, elvesztés, sérülés miatt probléma. -
llaszlo
veterán
-
V/
Topikgazda
15 nap múlva visszaküldik az értesítőben megadott átvételi nap után (vagy nem, ez visszafelé már nem követhető, mert a postai nyomkövetési azonosító csak ebbe az irányba szól).
Ha az eladó épségben visszakapja akkor neked visszajárna a vételár. A szállítási költség az már nem mert a te hibád hogy nem vetted át, nem a szállító cégé, ezen felül ha a visszakézbesítésért a szállító cég pénzt kért azt az eladó levonhatja.
Itt dispute-t kell indítani a fő indok hogy nem kaptad meg, de az a gond hogy a a visszaküldés (returned) alindokhoz kell a bizonyíték, úgy hogy lehetőleg a visszakézbesítés átvétele is látszódjon és ez a postai azonosítósoknál nem szokott látszódni, a futáros kézbesítésűek esetén sem mindig.
Mindegyik kézbesítő cégnél van olyan hogy csomag elutasítása, de azt nem tudom hogy ez mennyit befolyásol a folyamaton, sosem volt még olyan hogy közvetlen a csomagátvétele előtt meggondoltam volna magam, olyat vásárolok amire szükségem van.
-
llaszlo
veterán
Van egy alis rendelésem. Viszont találtam másik terméket ami árban is jóval kedvezőbb. Mi történik,hogyha hozza az MPL és nem veszem át? Hogyan tudom visszakapni a pénzem? Nagy értékű termékről van szó.
EU-s rendelés egyébként. Németo.
-
mzso
veterán
-
V/
Topikgazda
Az Alipay itt a kártyás fizetési kliens, nincs belépési dolgunk vele, neked még regisztrációdnak sem kéne lenni, kínaiaknak van kitalálva, kínai bankszámla kell hozzá, volt olyan valami hogy külföldiek kínai számla nélkül 90 napig használhatják, de csak azoknak van értelem akik kint Kínában csinálnak valamit.
Amit használhatsz az Account, Settings, Payment és ott kártya hozzáadás és törlés funkció. A törölt kártyát nem fogja felajánlani az AliExpress, hiszen törölted. A 14 év alatt több alkalommal töröltem kártyát de nem fordult elő soha. Az más lehet böngésző talán. -
mzso
veterán
Akkor zseniális megoldás, hogy ott van az input mező...
Más:
Az Alipay-nél jelent valamit a "System error. Please try again later." üzenet, vagy csak ezt dobálja ha kell ha nem?Más be tud lépni?
Meg akartam nézni mi van ott, ha már valahonnan előszívott egyszer használatos kártya adatokat az ali, hiába ki lett törölve minden kártya a "payment" részen.
-
V/
Topikgazda
-
mzso
veterán
-
V/
Topikgazda
A használhatóakat már 2-szer beírtam ide a topikba utoljára neked #83590 és ott a listán a Hungary, azt is írtam hogy mikor jár le. Majd december 22 és 25 lesz a következő kupon alkalom, vagy amit írnak a mobil app-on
Felhasználási feltételek:
Érvényes: december 8-án reggel 9:00-tól december 15-én reggel 8:59:59-ig
A kódok nem érvényesek virtuális termékekre
A kódok nem érvényesek más promóciókkal együtt

-
mzso
veterán
-
V/
Topikgazda
-
mzso
veterán
-
V/
Topikgazda
Bundle-nál nem használhatsz ilyet, az elev akció amit kuponokkal nem lehet összevonni.
Másik az hogy honnan szedted, mert ugye a kuponkódok lehetnek Global vagy országfüggőek és ha van ország függő akkor adott esetben a Global nem használható.
Itt az ország listás, de én nem látok IFP.... kódokat köztük
Ne a Reddit legyen az alapod, ott az Összefoglaló végén az AliExpress hivatalosabb listája. Illetve ha mobil app mindig az arcunkab tolja az aktuális kuponokat.
De ami ott 15-éig érvényes akár le is járhatott már, mert közben rátévedtem arra a szörnyűséges helyre és megtaláltam.
-
mzso
veterán
Most meg elküldődött a rendelés, pedig én nem nyomtam rá... És úgy látom már nem lehet megadni kódot így, csak fizetni. No mindegy.
Kártya adatok amivel elküldődött meg nem validak, de nem is kéne lenniük, mert nem mentem el... Sőt tegnap töröltem amik véletlenül megmaradtak.
Úgyhogy nem tudom mi a F van.
Furcsa dolgok ezek. Ugye tegnap suttyomban növekedtek a kosárban lévő cuccok árai.
Most ez a mizéria a rendeléssel meg a kupon kóddal.
Az még a kedvencem, hogy choice-os "Free shipping"-es de 2,26 USD-be kerül...
Úgy láttam olyan dolgoknál amiben, folyadék van, még ha viszkózus is. Pl forrasztó gyanta fecskendőben, vagy sebragasztó. -
hzsolee
őstag
-
mzso
veterán
Ezek a fajta kódok, nem kéne hogy működjenek. Vagy csak azért nem jó, mert Bundle-nál használnám? Nálam üzenetet sem dob ezekre:

-
V/
Topikgazda
Ez most akár 30 napot is futhat, de ha Cainiao Super Economy - ECSCCA az biztos nem Choice, mert nem felel meg a kritériumoknak. Azok AliExpress Selection Standard-eljönnek.
-
internetezoo
senior tag
Cainiao Super Economy - ECSCCA...lehet Choice, ezt nem tudom hol lehet visszanézni.
December 7.: export vámkezelés megvolt és a "Fenggang Town" környéki csomagok repülővel jöttek eddig. Másnak se mozdult meg? -
atos30
aktív tag
Chice-os 10+dolláros csomag 7 nap alatt megjött. A 2-3 évvel ezelötti karácsonyi fennakadások úgy néz ki a múlté. (hát még amikor a 11.11-es rendelés január közepére jött meg
) -
V/
Topikgazda
Ez lett volna a példám most 2025 amikor nem tudom igazolni hogy mennyiért vettem eredetileg 80000 Ft a forduló pont. Én általában nem tudom igazolni, mert nem minden számlát őriztem meg, persze a 150000 Ft értékkel meg vett LCD TV 135000 Ft-ért eladásánál elő szokott kerülni, így bevétel 0 Ft.

Ez 1 200 000 Ft esetén 2024 és 2025 években

-
dredjudge84
őstag
-
V/
Topikgazda
Oké, de az nem változott ha nincs eredeti vételár igazolás akkor a jövedelem a bevétel 25%. Ha meg van és annál olcsóbban adom akkor meg jövedelem sem lesz.
-
dredjudge84
őstag
-
V/
Topikgazda
Nem egészen így van, ha saját dolgaid eladása után megállapított évi összes jövedelmed a 200 ezer forintot nem haladja meg, nem kell bevallanod.
Eladási ár – (vételi ár + értéknövelő beruházás + eladással kapcsolatos kiadás) = jövedelem.
Persze kell egy kockás füzet vagy Excel tábla a nyilvántartáshoz. -
dredjudge84
őstag
Én nem adok el semmit, ebben az országban már rettegni kell a navtól. Minden filléres előadásról kell adás-vételit írni, különben meghágnak. Az eladásokat monitorozza a platform üzemeltető és ha túllépsz egy határt, lejelent (DAC7). Ehhez meg könyvelő kell, legalábbis nekem biztos, macera az egész
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Félreértettem, de kezelési költség csak a Postánál van még, azt nem általánosíthatom EU szinten. De ha ezt visszük tovább akkor nem lehet az IOSS-t használni mert az más kategória így a sávos kezelésdíj 2990-4215 van a 10500 helyett. Jelenleg. Majd kihagyjuk a Magyar Postát, de van még idő 2026 július 1-ig, addig bevásárolunk.
Azután meg csak 6-10 darabos azonos termékeket vásárolunk úgy hogy egy csomag legyen és a felesleget eladjuk a Hardveraprón, Vaterán, Jófogáson, német eBay-en, így optimalizáljuk a 3 €-os vámot. -
mzso
veterán
Helló!
Arra nincs megoldás, hogy a böngészőből is menteni tudjak bundle terméket wishlist-re?
Idegesítő, hogy elő kell kapkodni a mobilt hogy menteni tudjak, a kosár meg mindig megtelik amíg válogatok/keresek-jobbat. -
dredjudge84
őstag
-
V/
Topikgazda
Hogy mi lesz 2028-tól azzal most nem kéne foglalkozni, de az nem vámkezelési díj, nem vámhoz kötődő, hanem a kézbesítőcégeknek fizetendő kezelési díj, a 6 € irreálisan magas, azt nem fogja a nép lenyelni, szerintem még ez az új vám is eléri legtöbb ember ingerküszöbét.
-
djbahool
senior tag
Rendelésnél, ha 150 EURO érték felett van, nem kell az ÁFA összegét kifizetni rendeléskor, hanem csak majd a belföldi vámkezelés után.
Mennyi ez az összeg, ha nem EURO-ban hanem USD-ben fizetek?
(200 USD-nél még simán kellett ÁFÁ-t fizetnem, nem volt "price adjustment".) -
dredjudge84
őstag
-
V/
Topikgazda
Visszatérve az eszement 3 €-os vámra a 150 € alatti most még vámmentesnek hívott termékek vásárlása esetére, annyi pontosítást tennék hogy ha a csomagban valamiből mondjuk 10 db azonos termék van akkor csak egyszer kell a 3 €-ot felszámolni és így nem 30 € a vám, de ha bekeveredik a csomagba más valami is, akkor arra szintén lesz a 3 €.
Problémát abban látom hogy ki és hogyan fogja ezt valaki kontrollálni, hogy fizettetik ki (kinek fizetjük) és miként is adnak igazolást a kifizetett vámról mert azt illene adni.
Amikor hozzá nem értők csinálnak valami szabályt, abból biztos hogy marhaság lesz.De még egy dolog ami alátámasztja hogy aki ezért felelős, Dirk Gotink, a reformmal kapcsolatos holland parlamenti főtárgyaló azt sem ismeri ami a dolga lenne.
Mindannyian tudjuk hogy igenis ismerik hogy mennyi az érték, hiszen zsebre teszik az érték utáni áfát és azt is tudják hogy hány % vámot kell kivetni, már működik ez a rendszer nagyjából 20 éve.A reformcsomag másik központi eleme egy vámadat-központ, amelynek célja, hogy az adatok összevonásával megkönnyítse a vámtisztviselők munkáját. Az adat-központ lehetővé teszi majd az országok számára, hogy az olcsó csomagok értékétől függő vámot szedjenek, amit a jelenlegi rendszerben nem tehetnek meg,
-
lacoka55
tag
Ebben igazad van de én nem szoktam nagy összegekért vásárolni ezért forintra van állítva a fizetés hogy ne kelljen mindig átszámolni
kis összegeknél meg nem jelentős a különbség
tegnap én néztem forintban és valutában is az árat de valamit rosszul számoltam
most utólag kb 500ft a különbség
ma viszont már jelentősen megemelték ennek a kamerának az árát ha jól számolom OTP deviza eladással 332.40ft 1000ft a különbség
Ha forintra van állítva a fizetés az érméket itt nem adja hozzá
egyébként máskor ugyanúgy hozzáadja
többször vásároltam már 18650 aksikat és több ezer forintot számolt be érmékben
ezt most is megnéztem pl 20db aksi 2556.14 ft/761coins-t számol be mobilon -
V/
Topikgazda
Az az érvényes amit az EO ír, a magyar szöveg egyértelműbb egyébként, mivel át lett ütemezve a kézbesítés kapacitás hiány vagy más miatt, ki sem lett adva futárnak így azt kézbesíteni sem tudták, ezt az AliExpress így jegyzi be, annak ellenére hogy nem is kerülhetett kézbesítésre. Téves információt kaptál.
Itt egy kézbesített csomag bejegyzése láthatod hogy miként néz ki az ha megy a normál sorban.
-
barry26
tag
-
V/
Topikgazda
Már milliószor leírtam, nem EU-s raktár esetén USD az alapárfolyam, ha te más devizát állítasz akkor ők saját és nem igazán mindig kedvező árfolyammal váltják át. A kuponok adott esetben csak a megadott devizát használva érvényesek.
Pl ilyesmi mint itt #83590 EUR és HUF van emlegetve a kuponnál -
V/
Topikgazda
-
raziel01
veterán
Alin visszaküldésnél jól elvannak csúszva. Már 2 hete pénteken megkapta a spanyol raktár a visszaküldésemet. Még mindig nem igazolták vissza alin pedig a tracking alapján már ott van náluk.
-
raziel01
veterán
-
lacoka55
tag
-
mzso
veterán
-
Tomi0703
addikt
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Mondjuk megoldható lenne. Akár egy nagyobb szatyorral. Egy ilyen összerakós komód, fenyőfából. <13kg, 36*13*68.
-
lacoka55
tag
Sziasztok
Kinéztem magamnak egy ilyen kamerát [link] ez volt a legolcsóbb ebből a típusból tudok hozzá HUF3,400.00 kupont felhasználni de sehol nem ajánlja fel az érméket pedig van belőle jó lenne ha még egy kicsit olcsóbb lenne
Egy másik terméknél 15E ft több napig kerestem de itt sem szerepeltek az érmék vagy csak 100-300ft lett volna az engedmény végül első kupon használatra 700ft-al lett csak olcsóbb
Mi van az érmékkel ? miért nem ajánlja föl ?
egy régebbi akku vásárláskor több ezer forintot ajánlott fel érmékben most meg semmit -
V/
Topikgazda
-
yogibear
addikt
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Az első cikk már linkelve volt #83602
De nekem úgy tűnik hogy nem az AliExpress csomagra váróakról szól és ahogy írtam itt az átvételtől számolt 5 napon belül kell címen kézbesíteni, ha ez nem történik meg egyes helyeken az persze gond nekünk.
Ne irányítsa át senki automatába mert ez a kézbesítési mód tűnik főbb problémának, nem győzik az országon belüli forgalmat ezek. -
mzso
veterán
-
yogibear
addikt
-
Tomi0703
addikt
-
V/
Topikgazda
Pontosan, a mi érdekünk egyáltalán nem az.
Nem gondolom hogy a kínaiak ezt simán elfogadják, biztos jól állunk ritkaföldfémmekkel az EU-ban.
Az EU-s vásárlók így kiesnek a Bundle deals akcióból, mert ahogy írod az nagyon drága mulatság lesz.
Hivatkoznak a sok dologra, a legtöbbje hipotézis, semmi bizonyíték nincs rá. Ha a külföldi kereskedő csal a vámmal, az áfával akkor blokkolásra és kitiltásra kell hogy kerüljön az EU területén, ennek ellenére ilyenről nem tudunk, ez alapján hazugság az ilyen indok, ha igaz lenne miért nem vonják felelősségre?
Ha EU-s kereskedőtől veszem meg a kínai gyártmányú töltőfejet az mennyivel biztonságosabb mint az ugyanolyan AiExpress termék? Olyan előírás nincs az EU-ban hogy a kereskedő köteles bevizsgálni az eladott termékeit.
És most komolyan milyen indoklás az mát hogy a 150 € értékig vámmentes termékekre 3 € vámot vetnek ki, az akkor már nem lesz mentes.
Egyébként meg miért nem a vámtarifa rendszer % kulcsait használják értékhatártól függetlenül? Az előbb említett robotporszívó árát feltornázom 150 € fölé akkor meg nincs rajta semennyi vám?
Kóklerek csinálták ezt a szabályozást is és nem nagyon láttam a szuterén tiltakozást mert bántsák a magyar népet. -
yogibear
addikt
2024-ben egész évben 4,6 milliárd ilyen csomag érkezett, ezt szorozzuk meg 3 €-val és 13,8 milliárd lett volna a pofátlan nyereség. Idén összejöhetett volna nekik 15 milliárd.
Alábecsülöd... Sokkal több lenne az...
A 3 eurós vám ugyanakkor nem a teljes csomagra vonatkozik, mivel azt terméktípusonként kell kifizetni.Azaz ha Ali kacattárból rendelek 6 különféle 2 ajrós terméket, az egy csomagban fog jönni és 6-szor 3 ajró lesz rá a vám...
Vagyis a 12 ajró vásárlási értékre rájönne 18 ajró vám...
Na ez az igazi aljasság... -
South Velen
addikt
Hiába történne meg a vidéki depóból a gyors kiszállítás, ha a központban is gondok vannak és emiatt nem jut el vidékre sem (időben)
Nekem legalábbis nem csak az alis, hanem a sima magyar webshop-ról rendelt dolgaimnak is több napba kerül átjutniuk a központon miután elvileg átadásra kerültek a DPD-nek. Ha egyáltalán átjutnak, mert most már több karácsonyi ajándékkal is para van.
Vidéki vagyok.
EO eközben sima liba.
-
V/
Topikgazda
Nem csomag, termék vám, nézd úgy hogy minden termék 3 € (3,52 $) feláras lesz. valószínűleg fizetjük amikor megvásároljuk, mert nem lehet különválasztani az áfától.
Valami ilyesmi lesz a szöveg: Price includes VAT & EU Customs duty
A gond az hogy ennél a 123,86 $-nál a 3,52 $ + díj teljesen más %, mint ennél az 1,33 $ izzónál, 2,84 % és 264,66 %. Ez utóbbi igencsak büntető vám amely a vásárlót terheli

-
V/
Topikgazda
-
efemm
aktív tag
-
V/
Topikgazda
Oké, de most nem az áfáról van szó, hanem arról hogy bevezetnek 3 € fix összegű vámot azon termékekre amelyeknek a nettó értéke 150 € alatt van, az áfa trükközés meg 2021 július 1-től lett kilőve, az hogy előfordul ezek után is az a hatóság rosszul végzett munkája. De nincs semmiféle bizonyíték arra hogy a hivatkozott cégek: Shein, Temu, AliExpress, Banggood valamint az eBay és az Amazon trükköznek az áfával
-
V/
Topikgazda
Szegeden nem kell, írják is hogy inkább Budapest.
Varga László, a DPD kereskedelmi- és marketing igazgatója megerősítette, hogy vannak bizonyos csúszások, de ezek szerintük elsősorban Budapesten jelentkeznek – ott is főként azokban a kerületekben, ahol „extrém módon” megnőtt az előző évekhez képest a csomagforgalom.
Arról nem is beszélve hogy az AliEXpress csomagokat címen kell kézbesíteni, így az automata gondok nem jelentkeznek, ha meg valaki átirányítja a címről akkor már az egy másik szolgáltatást vesz igénybe a hátrányaival. -
Churpik
aktív tag
Én (tömeg) arra kényszerülök majd, hogy a kínai lerakatokból, az EU-s raktárakból vásároljak - lásd USA példa a de minimis után - ettől nem lesz jobb annak az EU-s kereskedőnek.
-
Churpik
aktív tag
-
Tomi0703
addikt
-
sambenez
addikt
Ezért kell sokat várni a DPD által kézbesített csomagokra.
Letérdelt a DPD karácsony előtt
Új hozzászólás Aktív témák
-
83700 - 83601
85258 - 85201 85200 - 85101 85100 - 85001 85000 - 84901 84900 - 84801 84800 - 84701 84700 - 84601 84600 - 84501 84500 - 84401 84400 - 84301 84300 - 84201 84200 - 84101 84100 - 84001 84000 - 83901 83900 - 83801 83800 - 83701 83700 - 83601 83600 - 83501 83500 - 83401 83400 - 83301 83300 - 83201 83200 - 83101 83100 - 83001 83000 - 82901 82900 - 82801 82800 - 82701 82700 - 82601 82600 - 82501 82500 - 82401 82400 - 82301 82300 - 82201 82200 - 82101 82100 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Gazdaság, jog
- AliExpress tapasztalatok
- (kiemelt téma)
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Battlefield 6
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Wuthering Waves
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bontatlan Zacsis Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -50% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- Powercolor Radeon RX 6700 XT 12Gb
- Szabad személyre 2.0 LANCOOL 216RX Black ÜRES Gépház Ingyen MPL
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5384
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 2700X 32GB DDR4 1TB SSD GTX 1080Ti 11GB CM Masterbox MB 600 650W
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)