- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- bambano: Bambanő háza tája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Így: Magyar Posta ügyfélszolgálat hétfőtől péntekig 08:00-16:00 között a 06-1-421-7235 telefonszámon 3-as vagy 4-es gomb és elkéred a küldemény azonosítóhoz tartozó kódot.
Bár már letelt a 48 óra, így ez már elúszott.
13-án 12:08-tól 15-én 12:08-ig lehetett volna ezt kérni, pontosabban 12:08-ig fizetni is kellett volna.
Az egy kis segítség ha az AliExpress szállítási címnél a címsor folytatáshoz beírod az e-mail címedet és ha nem közvetlenül az AliExpress-en regisztráltál (Facebook, Google) akkor kitöltöd fiók adatokat.
Másik az hogy kihagyod a Postát, amit megveszel annál AliExpress standard shipping-et vagy AliExpress saver shipping-et választasz. -
válasz
fege87 #56095 üzenetére
Semmit nem tudunk. Dispute-t indítasz, de sem az eladó, sem az AliExpress felelőssége fel nem merül, így véleményem szerint annak ellenére hogy ezt írták ez jogtalan pénz visszakövetelés.
De te is tudod hogy az AliExpress áfa beszedése a törvényes, a Magyar Postáé pedig nem. Nem hiszen a hogy a jogszerűen eljárót kell dolgoztatni, tőle visszakövetelni. Jogilag nem is lehetne, mert van egy időrendi folyamatosság az áfa beszedése folyamatában
Nekik ugyanúgy ahogy a Postának a jogtalanul beszedett postai esetén a magyar NAV felé (kivéve hogy a Posta azonnal vissza tudná adni) a holland adóhatóság felé kell egy áfa sztornózást elindítani.
A holland adóhatóság azt továbbítja a magyar NAV-nak és majd a NAV a jogszerűen megkapott áfát visszautalja az AliExpressnek és jogtalanul megkapottat tartja meg.A NAV sérti meg az EU-s HÉA szabályozást, a magyar Áfa törvényt a Magyar Posta miatt, biztos hogy a helytelen eljárást kell fenn tartanunk? Biztos hogy az AliExpress jóindulatával kell visszaélnünk, mert a Magyar Posta megszegi a törvényt? Én nem így gondolom. Nekem eszembe sem jutna egy ártatlan valakitől pénzt követelni és a bűnöst meg békén hagyni.
Ez olyan szituáció hogy neki megy az autódnak egy taxi és kártérítést az utastól kéred, mert nem ment volna neked a taxi, ha ez az utas nem arra felé akart volna utazni, ezért az utas felelős a kárért.
-
fege87
csendes tag
Sziasztok! Van egy aliexpress rendelésem (China post) amit duplán áfáztak. Kifizettem, átvettem a csomagot, megreklamáltam a postánál, de azt olvastam, hogy ennek az átfutási ideje jópár nap (vagy inkább hét) illetve közel sem biztos a kimenetele. Írtam az aliexpress supportnak, ott azt írták, hogy ha beküldöm az igazolást a vámeljárásról, a számláról, valamint küldök a csomagcímkéről egy képet, akkor megfizetik a pluszba felszámolt áfá-t. Annyit írtak még, hogy igazoljam vissza, hogy megkaptam a csomagot és onnantól számított 15 napot követően tudom megindítani az eljárást az aliexpress supportnál.
Erről ti mit tudtok, tényleg így működik? -
válasz
szemy94 #56090 üzenetére
Attól függ hogy ki a szállító, kézbesítő Magyarországon.
Semmi különösebb, bár az Összefoglaló alapján egyértelmű.
- Ha Magyar Posta és nem EU-n belüli feladásúként jön: Ha az elektronikus adatok közt be tudja a posta programja azonosítani az elérhetőségedet amikor megérkezik akkor küldenek értesítőt hogy van lehetőséged online kifizetni a 399 Ft-ot, ha valamiért nem kapsz értesítőt vagy 48 órán belül nem fizeted ki akkor kézbesítéskor 799 Ft.
- Ha EU-n belüli feladású és Magyar Posta akkor nincs vámolás, nincs fizetnivaló és nincs értesítés. (Kivéve a helyi posta ha nem címen kell kézbesíteni)
- Ha nem a Magyar Posta kézbesít, akkor nincs fizetnivaló és általában e-mailben kapsz értesítőt vagy sms megy a kézbesítésről.Megjegyzés:
Van amikor a Posta programja nem azonosítja hogy IOSS vásárlás, akkor áfa megállapítás újból megtörténik és az érték szerint sávos díjazást számolják fel. Ha az elektronikus adatok közt be tudja a posta programja azonosítani az elérhetőségedet, amikor megérkezik akkor küldenek értesítőt hogy van lehetőséged online kifizetni az áfát és a sávos díjat vagy ha ha valamiért nem kapsz értesítőt vagy 48 órán belül nem fizeted ki, akkor kézbesítéskor fizetsz mindent. -
szemy94
senior tag
Üdv!
Aliexpress elvileg IOSS, ha feladták mi a teendőm, tudok előre fizetni, vagy értesít a posta? -
stomi61
tag
Sziasztok!
Mit gondoltok, ennek annyi?
UH558342427BE -
lacoka55
tag
Sziasztok
volt két UH--BE csomagom ami már több napja itthon volt ma minden értesítés nélkül kihozta a postás nem tudom mi történt velük eddig mindig nekem kellett érte mennem -
tknof1871
őstag
Üdv!
Más méretű memory foam füldugót (fülhallgatóhoz) küldött az eladó. Leírtam neki a hibát, fényképet is küldtem.Eladó: We are willing to give you discount in your next order, is that OK for you?
Én: How much discount does your store offer?
Eladó: You can put the items into your cart, then click "buy and pay", but don't finish your payment, it just means that you don't have to enter your password of payment. And then contact with me in time, i will adjust the price for you, it will be OK.Nekem használhatatlan az a füldugó amit küldött. Szerintem az lenne a korrekt ha ingyen küldené a jó méretet, amit eredetileg kiválasztottam, abban a mennyiségben amit kértem. De ez azt akarja megint vásároljak nála, csak most kedvezménnyel ami fogalmam sincs mekkora.
Válasszam az Open Dispute opciót?
-
válasz
darnex #56076 üzenetére
A Magyar Posta szalagja esetén mindig van valami utalás is rá hogy az miért történt, ha vámosok -bár holland küldemény nem az- akkor mellékelnek papírt is felbontásról vagy a sérülésről van valami. Még a nyomkövetési információkhoz is beszokták írni.
Csak a feladó reklamálhat az elvesztés, lopás miatt, ahhoz neked képeket és felbontási videót kellene neki küldeni.
Azt sajnos a Magyar Postán nehéz átverni hogy javadra lemond a feladó a kártérítési igényről, de nem mennél vele sokra. Másik gond az hogy ha Lx999999999BNL volt, akkor azt nem könyvelt küldeménynek, ami biztosított is lenne tekintik, hanem prime levélnek ami a Magyar Posta szerint közönséges küldemény és nincs kártérítési értéke. -
darnex
csendes tag
Sziasztok,
rendeltem egy lézeres vízmértéket és kicsomagolás után a műanyag kofferében nem volt semmi. A csomag címkéje szerint 2.9kg, de a koffer csomagolással csak 1,2 kg ezért azt gondolom nem üresen küldték. Kínából rendeltem (postnl) végül holland feladásnak látszik. A csomag körbe volt tekerve a gyártó lógós ragasztószalagával + került rá magyar posta logós ragasztószalag is, de azt nem tudom, hogy azért mert belenéztek a vámosok vagy csak a csomagolás esetleges (lopás) sérülése miatt... Szóval valahol kilopták belőle a lézert minden tartozékával együtt. Ilyen még nem történt velem... ilyenkor hol reklamáljak? a postán az alin? Hogyan tudom bizonyítani, hogy a kofferben lévő dolgokat nem én loptam el? Járt már így valaki? köszi. -
válasz
Balageee #56074 üzenetére
Az elektronikus adatok közt lévő szállítási költség kavarhat be . Bár nem értem az EUR-ban fizetést egy kínai csomagnál.
Ha €, akkor 10811 Ft az 30,5 €-nak felel meg, mivel csak a 399 Ft-ot kérték akkor ez IOSS rendszerűnek tekintett, az érték csak tájékoztatás, nem lényeges. -
Balageee
csendes tag
...és tényleg... méghozzá azt néztem be, hogy a Posta által küldött mail-ben szereplő linken megnézhető a csomag részletei, aminél az áll, hogy: Összérték (küldemény érték + nemzetközi szállítási díj)10 811 HUF . Mivel előtte kaptam az Aliról üzit, hogy összevontak csomagokat, az ugrott be először, hogy tuti azért ennyi az előbb említett összeg, mert összeadták a három csomagét, és az kb. ki is adja azt. Azt már nem figyeltem, hogy a két küldemény azonosító nem is egyforma, pedig azt írják legelőre!
Na mind1. Tehát az összevont csomagra nem fizettem semmit sem, és az EO hozta... A Posta meg azt a másikat hozza...
...viszont akkor meg az összeget nem értem. Beazonosítottam a küldeményazonosítóval, hogy melyik rendelésről is van szó, de az 16.67 EUR volt. Ezt viszont már nem néztem be!!
Igazából egyik csomagom sem volt a 10811 HUF közelében... Még1x bocs a bénaságomért!
-
válasz
Balageee #56070 üzenetére
Valamit benéztél, a postai 399 Ft-os mókát nem az Express One szállítja, az postai küldemény lesz. Két különböző szállítás van, egy összevont csomagos és egy postai.
Amit az Express One kézbesít az úgy kerül Magyarországra hogy a Cainiao direkt küldi a budapesti Cainiao regionális logisztikai központba, itt az Express One-nak adják ki kézbesítésre. A Magyar Postához közük nincs.
Az Express One nem kézbesít postai csomagot és a Magyar Posta sem kézbesít Express One csomagot.
Mi a száma annak a küldeménynek amire fizettél a postának? És az biztos benne van az összevont küldemények közt. -
Balageee
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztalat:
Három különböző store-ból vásároltam(nem EU-s raktárból), és mindegyiknél "Aliexpress standard s" szállítási módot választottam. Aránylag hamar jött az üzi az Alitól, hogy összevontak három csomagot, és az összevont pakk kapott egy új szállítási számot. Pár nappal később azaz 12.-én este 10-kor jött egy mali a Postától, hogy csomagja vámeljárás alatt és fizessem be online a 399Ft-ot, vagy, ha átvételkor akarok fizetni akkor a 799Ft-ot. Befizettem online és jött is az értesítő mail, hogy rendeben befizettem. A mai napon (14.-én) jött reggel egy üzenet az EO-tól, hogy jönnek és hozzák az előbbiekben említett csomagot. Itt most megakadtam, hogy ez miért is került az EO-hoz a postai ügyintézés után? Ezek után megnéztem a tracking-jét : https://parcelsapp.com/en/tracking/158271900004932113601038 és abban nem is szerepel senki, csak az EO. Az van, hogy, ha egyből Magyarországra jön egy csomag Kínából és nem EU-s országon keresztül kerül Magyarországra, akkor van vámkezelési költség?? ..vagy hogyan? A másik amit nem értek, hogy ezt most miért nem a Posta hozza? -
fairi
őstag
válasz
gyulazsolti #56062 üzenetére
2 napon belül továbblép
-
válasz
kislaci #56063 üzenetére
A legolcsóbb ha e-postakönyvet használsz 51 g-tól 500 g-ig 2345+1555+690 = 4590 Ft, 501 g-tól 2000 g-ig 10430 Ft
Ha PayPal-al fizetted és aktiválod a visszaküldés előtt a visszaküldési pénzmegtérítési szolgáltatásukat akkor 9300 Ft-ig visszaadják a postaköltséget. (ez egyéves időtartamra 12 * 9300 Ft lehet) -
válasz
gyulazsolti #56062 üzenetére
1 hét
-
kislaci
senior tag
Hali, van egy Kínából rendelt joystickom ami rossz. Kicserélik vagy megjavitják, csak vissza kell küldenem a rosszat Kínába, annak a költségét nekem kell állni, viszont az újat vagy javítottat küldik ingyen. Mennyibe kerülhet egy csomagküldés Kínába?
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Tegnap reggel kifizettem a 399Ft-ot.
Meg is jött a visszaigazolás, hogy redben.
Mikor várható, hogy tovább lép. Még mindig fizetés elérhető a státusz. [link] -
laleeee
őstag
Ebből lehet már tudni hogy ki fogja kézbesíteni ezt a csomagot és hogy mikor ? [link]
-
válasz
Silious #56050 üzenetére
Vonatkozik cégekre is. De ez már megbízásos vámkezelés fix 4000 Ft-os díjjal. Itt leírva ha lejjebb görgetsz.
Persze ha esetleg AliExpress Standard vagy AliExpress Saver szállítással van fizetve akkor hasonló a helyzet mint magánszemély esetén, nem mindig a Posta kézbesíti.
Az AliExpress számla nem pontosan felel meg a könyvelési szabályainknak, de egy könyvelő gondolom tudja hogy miként kell könyvelgetni. -
válasz
user112 #56048 üzenetére
Benne az Összefoglalóban a 7. pontnál.
Nem az lényeg mikor vetted, hanem hogy mikor érkezik Maygarországra és kerül postaai vámolás alá. Vámot 150 € értékig nem fizetsz csak áfát.
Az áfa alap a termék ára és a szállítási költség összegének 27%-a amelyet a küldeményhez tartozó, a feladó, eladó által megadott elektronikus adatok tartalmazzák.
Az 1,63 $ az 492,12 Ft, annak a 27 % áfája az pontosan 133 Ft.
Mivel nem kaptál értesítést valamiért, pl. nem volt elektronikus elérhetőség az elektronikus adatok közt, ezért az utánvétes postai vámkezelési díjat a 799 Ft-ot kellett fizetni
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Cyberpunk 2077
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amatőr csillagászat
- Fotók, videók mobillal
- BestBuy topik
- A minap végleg leálltak az xDefiant szerverei
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Kedvező áron Lenovo ThinkCentre M73 Mini PC eladó Fali konzollal
- AMD TUF FÉLKONFIG Ryzen5 5600g 32Gb G.skill DDR4 WIFI CM hűtés , garanciával .
- Apple Watch Series 9 45mm GPS 2026.04.19.-ig Garancia!
- iPhone 16 Pro Max 256GB Fekete Titanium használt, gyárilag független, csere nem érdekel.
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest