Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
laleeee
őstag
Nem az alin vásároltam, de tanulságos lehet másoknak is mert én is most küldök először vissza bármit is Kínába
meg eredetileg itt tettem fel a kérdést az árakkal kapcsolatban. Azt szeretném még kérdezni hogy ezt a cn23 pdf-et ki kell nyomtatni és úgy kell leadni a postán ?
-
válasz
laleeee #42596 üzenetére
Feladóvevény és a nyugta elegendő. De ez csak akkor, ha ez a vásárlás a PayPal-on keresztül lett fizetve és szerepel a PayPal számlatörténetben.
Mivel ezt most az AliExpress topikba írod, gondolom AliExpress vásárlás volt, akkor ez neked nem áll rendelkezésre, hiszen nem lehet a PayPal-on keresztül fizetni ha magyar regisztrációd van. -
Már többször írtam, a szállítást az AliExpress a Cainaon keresztül intézi, az eladónak nincs ráhatása hogy miután az AliExpress átvételi helyére eljuttatja, hogy ők miként oldják meg a szállítás.
Az általad megadott, a hirdetés szerinti szállítási módot választotta, arra kapta meg a China Post Airmail nyomkövetési számot, amit beírt a vásárláshoz és részéről ennyi.
Pl. RV477037039CN a V az R után nem vasúti szállítást jelent. Nem kell ráfogni azt az eladóra, ami nem úgy működik ahogy gondolod.
De hagyjuk ki hogy AliExpress a szállítás felelőse és mondjuk saját maga intézné. Amíg valami neked free shipping, az neki pénzbe kerül, hogy a rendelkezésre álló legolcsóbb módon juttatja el az nem kapzsiság, normális kereskedés, hülye lenne drága szállítással küldeni. Te sem tennéd.
Pl Mo-ra a legolcsóbb szállítás 27 jüan ami 1175 Ft (az ajánlott az +16 Jüan (696 Ft).
A népszerű e-packet-el az gond hogy Magyarország nincs benne a cél csoportba, Kazahsztán viszont igen oda 348 Ft/db vagy 3046 Ft/kg 50g-2000g-ig.
Hozzánk 27,94 jüan az 1216 Ft, szóval nem olyan olcsó az ingyen szállítás. Egy jüan (RMB) ma 43,52 Ft
A helyhiány az igenis valószínű. Van 1 repülőgép ami hoz csomagokat, fel fér rá 15000 csomag ami a szállítható súlyt eléri, a 15001-ik csomag nem fér fel, akár mekkora is a súlya (persze a terjedelem is számol, mert nem lóghat ki a raktérből semmi) és 150 000 csomagot kellene eljuttatni a heti, 2 heti repülővel. Viszont a szerződés alapján csak el kellen küldeni a csomagokat, szerinted mi marad szállítóeszköznek? Vasút és hajó, no ez utóbbiból nem igazán kérnék. Eleve csak a tengeri szállítás 40-50 nap. -
TMhun
tag
Nos, az Małaszewicze lesz, és egy Lengyelországi állomás. Breszt után érkezett ide, de azt nem írták be.
Vélhetően ezután elutazik Vilniusba.
Nekem következő tracking-nek megjelent egy ajánlott bpost-os szám.
LVS... bpost csomagnál 70-80 nappal számolj.
A kiszámíthatatlan légi közlekedés miatt az esetek túlnyomó részében vonattal jönnek a pakkok. -
KeFer
csendes tag
Én ugyanebben a helyzetben vagyok. China Post Registered Air Mail kérve, Yanwen-nel szállítva, és a mai napig ugyanez a belyegyzés volt az utolsó.
Miből gondolod, hogy Bpost lesz? Az én szállítmányomnál nem látok erre utaló információt. Bár remélem, hogy elkerülöm a Bpost-ot, mert az is egy rémálom. Van két csomagom velük. Mindegyiknél 3 hetes az utolsó bejegyzés, miszerint Kínában beérkeztek a gyűjtőpontra. -
KeFer
csendes tag
Újabb csavar. Mai időponttal megjelent egy újabb bejegyzés.
Arrived at Malasevic station. Ez Pöstyén, Szlovákia, és a station alapján vasút.
Dostyk és Pöstyén között nincs bejegyzés, csak 10 nap.A helyhiány azért nem valószínű, mert az előző vonatos csomagom brutto súlya 49 gramm volt, alig nagyobb, mint egy gyufás doboz. Ez bármelyik konténerben elfért volna. Közben a vele egyidőben rendelt nagyobb súlyúak simán jöttek repülővel. Én inkább a kapzsiságra gondolok. Szerintem az eladó már eleve vonatos szállítást rendel, hogy szert tegyen pár cent extra profitra. De persze ez csak tipp.
A 49 grammos szállítmány esetében dispute-t indítottam, és Ali 5 percen belül megítélte nekem a teljes szállítási költséget az Eladó megkérdezése nélkül. -
válasz
laleeee #42581 üzenetére
Azért mert ott vámolni fogják, ha nincs papír lehet hogy nem engedik tovább az országba.
De akkor neked CN23 kell, mert arra rá lehet írni hogy visszaküldött termék, így akkor a címzettnek nem kell vámot és áfát fizetni, a szabályok hasonlóak mint nálunk amikor onnan küldik ide és a mieink vámolnak. Nem véletlenül CN22 a kínai küldeményeken a címke.
Ha nincs okmány akkor ők nem tudják hogy rossz és azt sem hogy nem tőle vásároltak, náluk sem mutatja ki az átvilágító hogy jó vagy rossz termék van benne, vásárolt vagy visszaküldött. -
-
válasz
Voice24 #42578 üzenetére
Csungkingba repülővel is szokták vinni az ország másik részéből.
De gondold már át, miért az állomás szó van használva a repülőtér helyett?
Hand over to airline
Yiwu Exchange StationNem repül 21 napig Litvániába semmi, ez pont egy vonatos móka. És a Yiwu reptér csak belföldi forgalmú, tehát innen ment Csungkingba Amit nem vezet a logisztikai cég az nem fog látszódni sehol.
Budapest vagy Frankfurt amire repülnek egyébként.
-
válasz
laleeee #42574 üzenetére
Igen. Levélküldemény 500 g-ig elsőbbségi 2070 + ajánlott 1415 Ft = 3485 Ft ez a minimum hogy nyomkövetésed legyen, hogy legyen átvételi visszajelzésed is ahhoz még 625 Ft a tértivevény, persze a nyomkövetésnél beírva a két9zbesítés de tv esetén ténylegesen aláíratják a címzettel.
-
válasz
jozsohaver #42570 üzenetére
Akkor szóba jöhet a Sprinter kiszállítása is.
-
cof
veterán
válasz
jozsohaver #42567 üzenetére
Igen sajnos.
-
jozsohaver
csendes tag
Sziasztok! Az Aliexpress Standard Shipping-nél még előfordulhat a sprinteres megoldás ? Sajnos egy terméknél csak ez az egy szállítási mód volt elérhető!
Köszönöm!
-
TMhun
tag
Nekem is ez az utolsó bejegyzés:
"Aug 24, 2020 17:55 YANWEN Logistics Arrived at station Dostyk"Ez a csomag aztán nálam ajánlott bpost lesz. Szerintem itt csak a bpost átvétel lesz a következő, de ki tudja mikor...
Ezért érdeklődtem néhány hozzászólással lejjebb, hogy mi várható.
Egyébként én China Post Registered Airmail-el kértem, ez lett belőle... -
KeFer
csendes tag
Ez a vonatos szállítósdi egyre nagyobb rejtély. A régebbi csomagjaimnál pontosan ugyanígy mutatta a nyomkövetés. Jelenleg is van úton egy küldeményem, amiről az utolsó bejegyzés:
Aug 20. 7:32. Arrived at Dostyk station
Azóta se kép, se hang. Már ezeket a közbenső állomásokat sem rögzítik? Igaz ez Yanwen szállítás. Persze nem Yenwennel kértem, de a feladó így kedveskedett. -
A legutóbbi vonatos szállítású küldeményem holnap megkapom. Ennél Vilniusban 6 napot tartózkodott 08.14-20), onnan megérkezett Pestre 5 nap alatt (08.25), az NPKK 4 nap múlva (08.29) bontotta a konténert és az nap ki is jött és ma 08.30 már az OLK-ban van. Így az össz szállítási idő 39 nap lesz holnap.
-
sambenez
addikt
Na a második feuchti csomagom mintha éledezne, van egy ilyen bejegyzés amit még a magyar posta nem lát:
9 Aug 2020 00:11 Arrival at inward office of exchange BUDAPEST Universal Postal Union
Remélem ez már jót jelent.
Igaz ebben az esetben a másik már biztosan bukta.Meg is rendeltem újra, most spanyol raktárból ahonnan Euro-business Parcel a szállítási mód. Remélem ez nem megy feuchtba.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honda topik
- Mazda topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HP nyomtatók
- World of Tanks - MMO
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- Vadiúj SSD-k!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest