Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1151) mr_ricsi válasza liksoft (#1143) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Hoztak egy Samsung vinyót az alábbi hibaleírással:
A vinyót még én raktam bele a gépbe novemberben. Azóta hiba nélkül ment.
A napokban a gazdája kiszedte, antistat zacsiban kocsival elvitte a haverjához, berakták rackfiókba, a gépébe, és a vinyó kattogott, a gép pedig nem indult el. Vissza a saját gépébe, a windows csíkig eljutott, ott kattogni kezdett, és megállt. 3. gépben próba, az a gép sem indult. (Fekete képernyő és kattogás)
Vissza a 2. gépbe, összes lehetséges jumperkombináció kipróbálása (beleértve a 32GB limitet is :) ), kattogás, gép nem indult.
Elhozta nekem, rackfiókba tettem, bele a gépembe, és elindult nálam az XP-je! (Pedig ilyen nem is történhetne, hiszen az utolsó csavarig eltérő a gépünk, és az XP-nek a konfigváltozás miatt tiltakoznia kellene.)
Azóta a D: particiójáról 115GB-ot már biztonságba helyeztem, a 20G-ás c:-t majd imagebe mentem, hogy ne kelljen újratelepíteni.
A D: mentése után néztem az SHUTIL-lel, és gratulált a hibátlan vinyóhoz.
(Majd ha mindent mentettem, merem csak alaposabban megtesztelni.)

De addig is: szerinted mi lehet? Most akkor rossz, vagy nem?


Ui: csak USB-n sikerül menteni, mert ha a pata 2K bootvinyóm mellé satára beteszem ezt a vinyót, akkor az idegen XP indul el. Hogy még érdekesebb legyen, a XP-re nincs sata driver telepítve, tehát a boot eleje még az én vinyómról mehet, és menet közben valahogy ''átcsúszik'' a másikra. :Y

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.