Hirdetés

2019. december 14., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1051) liksoft válasza Freddy TNT (#1050) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

A 33 és a 66 között kétszeres az átviteli sebesség. Nem viccből írom. DMA használata esetén a processort alig fogja meg az átvitel, a PCI csatornát meg az átvitt adatok arányában osztja. Mivel a hangkártya kevés adatot használ (winyóhoz képest) így nem sokat lassít. Persze ha 6 csatornán 192/24-ben nyomod neki, az más. ;]

Anno a lassú 33-as winyóknál lehetett hallani, ahogy P1 után P2-re feltéve ''duruzsolás'' helyett ''ropogott''. Hasonló a helyzet itt is. Ha a gép felé lassú az átviteli csatorna a mai winyóknál is hasonló a helyzet. Hiszen a lemez már odébbfordul amikor megkapja a következő utasítást, így várnia kell a pozíció odafordulására. Vagyis hiába a gyors kártya és a gyors winyó, ha az alaplap állandó várakozásra kényszeríti mindkettőt. Ebben az esetben látható, hogy a pont ezt tudó konfig és a jóval gyorsabb között látható különbség a leírtak miatt alig tapasztalható.

Tehát akkor jó egy rendszer, ha a sebességek alapján is azonos tudásúak és összehangoltak.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1052) Freddy TNT válasza liksoft (#1051) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Köszi :) Akkor majd a nyár végefelé nézek egy ilyen deszkát. :U

(#1053) BobChemistry


BobChemistry
(őstag)

rövid kérdés: sata II hdd-k (hitachi) és sata I-et tudó alaplap (nf2) között lehet sata II kábelt használni?

csak mert nem teljesen egyforma a két kábel, a sata II-en van valami vékony fémlemez

sata II

[kép]

sata I

[kép]

[Szerkesztve]

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#1054) Freddy TNT válasza BobChemistry (#1053) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Nekem ez az SATA II kábel új dolog. Nekem SATA II-es cuccaim vannak,de ilyen sima piros kábelt kaptam, mint ami az alsó képen is van. Szerintem inkább csak más gyártóról van szó.

Használtam az alaplapomra kötve is, ami csak SATA I-et támogatott. Nekem samsung vinyóm van(SATAII-es) és az van ráírva, hogy ha SATA I-es vezérlőre kötöm, akkor zárjam össze az xy lábakat az ábra szerint.

Hitashin nincs ilyen felirat ?

(#1055) liksoft válasza BobChemistry (#1053) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Őszinte leszek. Én még nem használtam ilyen kábelt, így csak az általános ismereteim alapján adok választ.

A sebesség növekedésével egyre inkább megnő az árnyékolás szerepe. Mivel a csatlakozókra (SATA I-II) bármilyen winyó (SATA I-II) feltehető, így kábelezési probléma nem lehet. Viszont a magasabb átviteli sebesség ha antennaként nézzük a kábelt, kisebb antennát (rövidebbet) kíván meg. Ezért a környezeti zaj is ami a SATA kábelre (antennára) ráülhet, jelentősebb, így jobban zavarja a kommunikációt. Ennek egyetlen ellenszere, hogy paneltól panelig az adatkábeleket árnyékoljuk. A SATA II-es kábelvégeken ez az árnyékolás látható. Tisztességes csatlakozó esetén ennek megvan a párjában is a kapcsolódó része. Így IC-től IC-ig árnyékolható az adatátviteli csatorna, ami feltétele a zavarmentes működésnek.

Szerk: Sokkal jobban tetszik ez a kábel mint a régi piros gagyi.

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1056) Freddy TNT válasza liksoft (#1055) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Nekem is szimpatikusabb. A promise karihoz azonban nekem is csak ilyen piros kacatot adtak. Vagy ez drága cucc és azért nincs mindenhol ilyesmi ? :F

Az árnyékolásról meg annyit, hogy nekem rohadt hosszúak ezek a piros vezetékek. (2*30cm) Az árnyékolásnak azt a részét nem értem, hogy akkor miért nem fémes a csatlakozó a vincsiken ? Nekem tiszta műanyag. :U :F

(#1057) BobChemistry válasza Freddy TNT (#1054) üzenetére


BobChemistry
(őstag)

A saját alaplapomhoz Én is sata I kábelt kaptam, bár az narancssárga - msi lap, de ismerősöm most vett gépet (giga alaplap, A64 X2, 250GB sata II hdd, stb.) és az Ő alaplapjához (nf4u chip, ami már támogatja a sata II-t) már ez a sata II kábel van

mindössze a kíváncsiság miatt kérdeztem

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#1058) BobChemistry válasza liksoft (#1055) üzenetére


BobChemistry
(őstag)

akkor ha jól értem a sata II kábel jobban van árnyékolva, kevesebb a környezeti zaj - ergo: gyorsabb?

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#1059) liksoft válasza BobChemistry (#1058) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Nem a kábel a gyorsabb, hanem a rendszer ahol használják. A hibátlan működéshez viszont a jobb árnyékolásra szükség van. Elmegy a régivel is, de több ultra ata crc error-os blokk várható (a régivel). Az új tehát nem gyorsabb, hanem biztonságosabb.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1060) BobChemistry válasza liksoft (#1059) üzenetére


BobChemistry
(őstag)

és ha pl. Én is ilyet használnék, akkor a sataIes lap esetén is biztonságosabb lenne?

ui: hol van az a jó kis hdd tesztelő progi, amit ajánlani szoktál a usereknek?

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#1061) mr_ricsi válasza BobChemistry (#1053) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

Ez a kábel egy eSATA kábel. (külső SATA kompatibilis. A fémlap ennél jelent meg, mint előírás, és valószínűleg nem az árnyékolás, hanem a tartósság miatt van rajta)
[kép]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1062) Atti1970


Atti1970
(csendes tag)

Tisztelt Guruk!

Adatmásolást és áthelyezést csináltam két gép közt. Egyszer nem figyeltem és lesikáltam a családi képtárat a vinyómról. Próbálkoztam Data Recovery -vel, de a visszahozott jpg fájlok nagy részét hibásnak látja minden képnézegető. Hogyan lehetne ezeket kijavítani? Kb 600-800 képről van szó. olyan 10%-ot jelenít meg hibátlanul. Úgy vettem észre, hogy az ékezetes könyvtárakban tárolt adatokat nem bírta visszahozni.

Üdvözlettel Attila

(#1063) Freddy TNT válasza liksoft (#1059) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Ezt nem értem....
Ha jól értem akkor a fém csatlakozónak fém foglalatba kell illeszkednie, így lesz tökéletes az árnyékolás a két elektronika között.

Akkor mégis hogy lehet az, hogy az SATAII-es vincsin és kártyán is tiszta műanyagot használnak (nálam pl) ? :U :U :F

(#1064) Freddy TNT válasza BobChemistry (#1060) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Szerintem nem, mivel az SATA1 követelményeinek megfelel.

(#1065) liksoft válasza Atti1970 (#1062) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

A leírtak alapján azt feltételezem, hogy FAT rendszer volt a winyón, és eléggé töredezett. Ha ez igaz, akkor a mai technika segítségével van 10% képed, a többi az enyészeté. Ha valóban az ékezetek miatt nem tud dolgozni a progi, akkor olyan környezetben kell menteni és olyan progit kell használni, aminek ez nem jelent problémát. Vagy nevek nélkül a felületen megkerestetni a képeket, és utólag visszanevezni azokat. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az ékezetes és túl hosszú nevek használatát ugyan megoldották, de nem tökéletes. A hordozhatósága a gépek között sokszor siralmas, így célszerű ékezet nélkül 64 karakternél rövidebb neveket használni. Valamint a könyvtárszerkezetet is max 8 mélységig kihasználni úgy, hogy a teljes elérési út ne legyen ~250 karakternél hosszabb. Ebben az esetben csak kirívó esetben nem lehet az adatokat átvinni másik gépre.)

A legfontosabb viszont, hogy addig amig az adatok nincsenek biztonságban, erre a winyóra TILOS írni, így tehát erről rendszert futtatni is. Ha tehát ezen van a rendszered, akkor 220 kikapcs (még a leálláskori adatokat se írja vissza a lemezre), és másik gépben kell a mentést megpróbálni. Vigyázat, a Mic.... rendszerei össze tudnak omlani, ha a másik winyón is megtalálják magukat.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1066) föccer válasza liksoft (#1065) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Vigyázat, a Mic.... rendszerei össze tudnak omlani, ha a másik winyón is megtalálják magukat.

De ha MSW op mellé beteszünk egy másik gép rendszerlemezét, még nem veszélyeztetjük <nagy mértékben> az adatok épségét? Illetve ha az ''egyszerű'' file-kezelőkkel próbálok hozzányúlni a vinyóhoz, akkor <ha csak olvasást kérek<megpróbálom lemásolni az adatokat>> mennyire van veszélyben a menthető adatállomány? <szoftver kérédés: mennyit írnak a filekezelők a vinyóra?>

Remélem érthető voltam, ha nem akkor pontosítok.. :)

(#1067) Matthew válasza liksoft (#1065) üzenetére


Matthew
(senior tag)

Szia!

Egy komámnak belecsapott a villám a gépébe és megdöglött pár alkatrésze. Többek közt egy 40GB-os WD vinyó is. Ezt gondolom elektronika cserével újra lehet éleszteni. Nem tudsz ehhez elektronikát?

(#1068) liksoft válasza Matthew (#1067) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Nem! Ugyanis ekkora túlfeszültség 99%-os eséllyel tönkreteszi a mechanikán belül lévő fejszerelvényre épített belső erősítőt és a fejeket is. Így ha a külső elektronikát lecseréled, akkor a fejmozgatás (felállási procedúra) közben spirális felülírást kockáztatsz. Mivel a gyári adatokat is a felület tárolja, ha ezeket is sikerül agyonvágni, akkor semmi esélye nem lesz még profi cégnek sem a mentésre.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1069) liksoft válasza föccer (#1066) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Azonos install esetén a betöltendő modulokat keverve hozhatja fel a rendszer, miközben az észlelt változást adminisztrálja is. Így az ''új'' kevert rendszer sokszor befagy, ami ezek után az eredeti helyre visszaállított külön állapotban lévőknél is jelentkezik. Az adatok általában nem sérülnek, hiszen nem a file-rendszer sérül, hanem az OP adminisztrációja (melyik modult milyen paraméterekkel mikor és honnan töltsön be, és az ezek közötti kommunikációs csatornák leírásai).

A file-kezelők meg annyit írnak, amennyi a másolandó anyag. A gond mentés során az, hogy a törölt adatokra rá. Nem a mennyiség, hanem a felülírás a gond. Ha csak olvasok, akkor 98 egyáltalán nem ír vissza adatterületre, XP viszont a drive adminisztrálását igencsak szereti (Sys-Vol-Inf). Szerencsés esetben csak a már allokált területekre ír, de előfordulhat, hogy új területre is lesz szüksége a művelethez, és akkor a szabad (de lehet, hogy épp a mentendő adatot tartalmazó) területre ír. Vagyis nem a másoló programoktól, hanem magától az operációs rendszertől kell védeni a mentendő drive-ot.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1070) Matthew válasza liksoft (#1068) üzenetére


Matthew
(senior tag)

Ajjaj, akkor mi a megoldás? Te esetleg tudsz segíteni?

(#1071) liksoft válasza Matthew (#1070) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Elképzelhető, de ha igen, akkor az adatmentés és nem olcsó.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1072) Matthew válasza liksoft (#1071) üzenetére


Matthew
(senior tag)

Egy körülbelüli árat tudnál mondani? Valamit kellene mondanom a cimborámnak...

(#1073) liksoft válasza Matthew (#1072) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Priv ment.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1074) föccer válasza liksoft (#1069) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Köszönöm az infókat :R

(#1075) The DJ


The DJ
(addikt)
LOGOUT blog (1)

Üdv.

Van egy 60 Gb-os Maxtor HDD (6L060J3), ami csak PIO módban akar működni :F
Eddig jó volt azt mondta a tulaja, de letört pár tüskét a HDD csatijáról és újra lett forrasztva az egész (szakember által)
Most viszont nagyon belassítja a gépet ha másolok rá és a bott is 4-5x-esére nő.
Próbáltam már eltávolítani a Másodlagos IDE csatornát, amin van, hogy hátha újradetektálja a rendszer, de mindig csak PIO marad és így nagyon idegesítő a sok szagggatás meg a 2-3000-es másolási sebesség.
Mit próbáljak még ki?
Azt nem hiszem, hogy baja esett volna forrasztás közben, mert akkor nem is menne szerintem...

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak. || http://kepfeltolt.es - A kedvenc képfeltöltő oldalad a weben!

(#1076) liksoft válasza The DJ (#1075) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

SMART mit mond? [link] Nézd meg ezzel, és a riportot küld Sentinelnek vagy nekem. Talán akkor okosabbak leszünk.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1077) The DJ válasza liksoft (#1076) üzenetére


The DJ
(addikt)
LOGOUT blog (1)

Elküldtem a riportot a mail címedre...
2 HDD is van a gépben, de a Maxtor a lényeg, a Samsung tökéletesen működik.
Nem tudom mit tudsz ebből kinézni, nekem kínai :)
De remélem tudsz valamit mondani, mert reggel óta másolok, a HDD már 50 fokos és még 20%nál vagyok ilyen sebességnél + a gépem is úgy fogja, hogy az valami hihetetlen. :(

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak. || http://kepfeltolt.es - A kedvenc képfeltöltő oldalad a weben!

(#1078) liksoft válasza The DJ (#1077) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Átküldtem Sentinelnek is. Szerintem az 50 fok kicsit sok, jó lenne hűteni. Kábel, tápcsatlakozó, BIOS beállítás jó? Ha van ötletünk, jelentkezünk.

Azért a levélnél tárgyat írhattál volna. 1 másodpercen múlt, hogy nem végezte a kukában, mint a kéretlen társai !!!!!!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1079) The DJ válasza liksoft (#1078) üzenetére


The DJ
(addikt)
LOGOUT blog (1)

Igazad van, a tárgy lemaradt :B
Mostmár 51 fokos a HDD thermometer progi már pirosban mutatja...
Belerakom egy 2 ventis rackbe akkor hátha segít valamit.
Kábelnek jónak kell lennie, eddig minden ami rajta volt hibátlanul működött.
Tápcsatikra se gyanakszom, bár már cserélgettem azokat is és a kábeleket is, de semmi változás.
Köszi a segítséget, majd figyelem a topikot! :R

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak. || http://kepfeltolt.es - A kedvenc képfeltöltő oldalad a weben!

(#1080) liksoft válasza The DJ (#1079) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

HDSentinel válasza a riportra (elküldtem Neki):

''Én elsore a kábelre tippelnék.
Ha van mellette valami (pl. CD/DVD olvasó vagy író) akkor meg kellene próbálni azt levenni és simán egyedül master-nek beállítva muködtetni, hátha az segít.''

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1081) The DJ válasza liksoft (#1080) üzenetére


The DJ
(addikt)
LOGOUT blog (1)

Pont így van...egyedül 1 kábelen masterként.
Előtte volt mellette író, de lehúztam és ugyanaz.
Megpróbálom kicserélni a kábelt akkor hátha...
Csak nekem az is furcsa, hogy már a bootnál, amikor felismeri a gép a HDD-ket akkor nagyon sokat áll a gép.
Soha nem szoktam látni az alaplap üdvözlőképét, de most másodpercekig áll és ha megnyomom az esc-et akkor bejön, hogy detecting drives...stb. és ott áll egy darabig utána továbbmegy, csak ez is nagyon zavaró.
Meg az XP betöltése nálam max 3 ''csík'' így meg akár 1 percig is elszöszöl vele :(

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak. || http://kepfeltolt.es - A kedvenc képfeltöltő oldalad a weben!

(#1082) liksoft válasza The DJ (#1081) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Ha nehezen indul (lassan detektál), akkor valószínűleg hibásan olvas a felületről. A drive többször ráolvas, és egysze jól ki tudja olvasni. Ha az olvasási limit alatt nem tudta hibamentesen beolvasni a szektort de javítható volt a hibaalgoritmus alapján, akkor jegyzi elő csak a SMART feltételezhetően hibásnak. Ekkor vizsgálat alá kerül. Ha később jól olvasható, akkor kiveszi a vizsgálatból. Ha mindig sérült, akkor átallokálja hibátlan területre. Ha másik gépben is ugyanezt produkálja, akkor nagy valószínűséggel valamelyik eleme már csak szivességből dolgozik. A csati nem szokott ilyent produkálni, inkább a mechanika. Lehet motor (nehezen forog - fordulatszám problémák), belső erősítő, külső panelhiba (ennek a legkisebb az esélye). A tapasztalat alapján megfőzhette magát.

Próbáld ki másik gépben is. Hátha ott jó.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1083) The DJ válasza liksoft (#1082) üzenetére


The DJ
(addikt)
LOGOUT blog (1)

Úgy lesz...
Csak pont most másoltam rá 40 giga fontos adatot és nem szeretném ha megadná magát.
Na próbálkozom hátha történik valami, mindenesetre köszi az eddigi segítséget!! :R

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak. || http://kepfeltolt.es - A kedvenc képfeltöltő oldalad a weben!

(#1084) liksoft válasza The DJ (#1083) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Én a forrás helyéről nem törölném addig amig ki nem derül, a winyó jó-e. Ha megdöglik, van olyan hibája melynél nem tudok segíteni még sok pénzért sem.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1085) tzoli986


tzoli986
(tag)

hali!

van egy maxtor diamondmax plus 8 40gb ata/133
date:26aug2003
code:NAR61590
lba:80293248
6e040l0510605
sn:e1gedhpe
vinyóról való elektronikám.
2000pénz plusz postaköltésg lenne.
akit érdekel írjon a t.zoli986@freemail.hu-ra

(#1086) RedWing


RedWing
(aktív tag)

Üdv! Lenne egy hatalmas problémám! :O Van egy Maxtor DiamondMax Plus 9-es (6Y060L0420400) hdd-m...tegnap a külső rack-em megadta magát (kábel...), azóta a ''vinyó'' egyik partícióját nem tudom elérni. Valami RAW féjlrendszert ír ki rá... Nagyon fontos adataim voltak rajta (munka, tanulmányok, képek...)!!! :O :O :O Tudna valaki segíteni??? Előre is THX!!!!!!

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#1087) liksoft válasza RedWing (#1086) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Talán ez a progi segít: [link]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1088) RedWing válasza liksoft (#1087) üzenetére


RedWing
(aktív tag)

Hálásan THX!!!!!! :R :R :R Életet mentettél!!! :DD

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#1089) BobChemistry válasza liksoft (#1087) üzenetére


BobChemistry
(őstag)

szia liksoft

a Speedfan Smart mezőjében az Ultra ATA CRC Error rate sorban a 3. oszlopban megjelent egy 1 szám. Eddig mindig 0 volt ott.

ez csak az egyik hdd esetében van így - a régebbinél - a másik az változatlan

hdd: hds728080pla380 hitachi sata2 2db

esetleg vaklárma?

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#1090) liksoft válasza BobChemistry (#1089) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

Az átviteli hiba, ritkán winyó, inkább kábel. Igazítsd meg a csatikat, hátha kontakt hiba. A Hita inkább mechanikával mint elektronikával hal meg, ezért gyanakszom kevésbbé a drive-ra. Nem vaklárma, valami történt, de ez még nem jelent nagy hibát, vagy hogy halálán lenne. Célszerű figyelni. A HDSentinel progiban lehet, hogy nyúzóteszt is lesz. Csak ötlet, a megvalósítás még távolabb van. (ON-line smart progi már most is sok extrával, itthoni fejlesztés és a legtöbb funkciója free. [link])

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1091) BobChemistry válasza liksoft (#1090) üzenetére


BobChemistry
(őstag)

köszönöm, ellenőrzöm ha hazaértem :R

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#1092) N!tRo válasza liksoft (#1090) üzenetére


N!tRo
(tag)

hali.

van egy 160as samsung vinyóm, elég sok rajta a bad sector (17,4%).
mivel tudnám helyrehozni ?

köszike

My Frist Android Logic Game -[ Frame It! ]- keresd az Android Market-en!

(#1093) liksoft válasza N!tRo (#1092) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Ha felületi hiba, akkor semmivel. Abban az esetben ha hibás tápfeszültség miatt hibásan írt a felületre, akkor a drive teljes felülírása a gyári tesztprogrammal segíthet. Lehet, hogy ezt az inicializálást többször is meg kell csinálni ahhoz, hogy használható winyót kapjál. De vigyázz, ez CSAK hibás írás miatti hibákat képes javítani (fiókos winyóknál szokott sűrűbben előfordulni).

Valódi felületi hiba esetén a drive alkalmatlan a további használatra, ugyanis annyi a hibás terület, hogy várhatóan nagyon hamar tovább szaporodik. Így ki sem lehet zárni az aktív területről, hiszen máshol újabbak jelentkeznek.

Tudom, nem jó hír. Ha van rajta anyagod, gyorsan mentsd át máshová (amig még lehet).

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1094) N!tRo válasza liksoft (#1093) üzenetére


N!tRo
(tag)

Ez a gyári tesztprogram érdekelne.
és ha nem ilyen gondja van, elképzelhető hogy rosszabb lesz mint volt ?

köszi

My Frist Android Logic Game -[ Frame It! ]- keresd az Android Market-en!

(#1095) liksoft válasza N!tRo (#1094) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Vagy sikerül javítani a helyzeten, vagy kuka. A teszt előtt a tápcsatlakozót igazítsd meg. A tesztprogit a gyári oldalról [link] tudod letölteni.

A még winyón lévő adatokat minél hamarabb (lehetőleg azonnal) mentsd le.

Ha fizikailag sérült a winyó, akkor egy egyre romló állapot, ami bármikor lavina szerűen romolhat tovább. Vagyis nem lehet megjósolni, hogy meddig működik még. Lehet, hogy 1-2 hónap (folyamatos romlás mellett), vagy akár csak pár perc.

Szerk: Az adatkábel is lehet ludas, de ritkábban. Lehet, hogy érdemes lenne teszt előtt azt is kicserélni.

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1096) N!tRo válasza liksoft (#1095) üzenetére


N!tRo
(tag)

Köszi mindent!

My Frist Android Logic Game -[ Frame It! ]- keresd az Android Market-en!

(#1097) csapos2


csapos2
(addikt)

Üdv mindenkinek!
Arra lennék kíváncsi,hogy milyen magas hőmérsékletet visel el egy hdd,üzem közben,károsodás nélkül?Nem extrém próbának szeretném alávetni,hanem a biztonsági határt szeretném tudni.
A segítséget előre is köszönöm :R

Szerk: Továbbá azt szeretném még megtudni,hogy az everest álltal mért hőmérsékleti adatok mennyire helytállóak a hdd esetén?

[Szerkesztve]

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#1098) liksoft válasza csapos2 (#1097) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

A drive típusa alapján nézd meg a gyári oldalon. Mindenütt feltüntetik az üzemelési min-max hőmérsékletet. IDE esetén egyébként 42-45 fölé hosszú távon nem célszerű engedni, SCSI-nél 5-8 fokkal többet lehet. De ez csak általános érték. A környezeti hőmérséklet fölé 5-8 fokkal célszerű engedni. (kb)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1099) csapos2 válasza liksoft (#1098) üzenetére


csapos2
(addikt)

Ez igazán gyors volt,köszönöm :R
Ha egy hozzáértő szerint a környezeti hőmérséklet fölé 5-8 fokkal célszerű engedni,akkor meg sem nézem a gyári adatokat.Nekik úgysem a tartósság szempont.Egyébként egy maxtor sata 6B200MO típusról van szó.Van ezzel a típussal konkrét tapasztalatod,melegedés téren?

[Szerkesztve]

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#1100) liksoft válasza csapos2 (#1099) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Lehet fölé is engedni, igazából itt lenne jó tartani. De a legtöbbször nem sikerül. A gyári adat szerint 60, én 50 fölé nem engedném semmiképpen. PDF: [link]

Szerk: Szerencséd volt, épp gép előtt ültem. Ritka hétvégeken.

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.