Hirdetés

2021. február 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#701) Hunter2 válasza brd (#700) üzenetére


Hunter2
addikt

Ezt a progit én is megtaláltam, kb másfél éve próbálom megszerezni akciósan ;] .Nemsok sikerrel.Hogyan tudnám megszerezni a maxtortol a firmware-t és a flashelő progit, mert az oldalukra nincs kirakva.Vagy add meg a flash progi nevét aztán google.

Laptop alkatrészek, Laptop javítás , használt számítógépek, monitorok. www.alphaszerviz.hu

(#702) Hunter2


Hunter2
addikt

Kicsit visszaolvastam. Ez a Romulusos hiba elég gyakori a maxtor vincsiknél?

Laptop alkatrészek, Laptop javítás , használt számítógépek, monitorok. www.alphaszerviz.hu

(#703) brd válasza Hunter2 (#702) üzenetére


brd
nagyúr

Ha nem is a Romulus, de a firmware sérülés, úgy tűnik, viszonylag gyakran előfordul, több ilyen winyó volt már a kezeim között, ami megjavult a progitól (a demo verzió egy bizonyos típusú winyót képes javítani).
Linket nem tudok adni, de egyszerűen a maxtor supportnak írtak a fickók.

The only real valuable thing is intuition.

(#704) KisBundi válasza brd (#703) üzenetére


KisBundi
őstag

Samsung SP1213N vinyóhoz nincs ilyen flash-elő progi? :R

(#705) brd válasza KisBundi (#704) üzenetére


brd
nagyúr

Valószínűleg létezik, de még nem volt rá szüksége senkinek. :)

The only real valuable thing is intuition.

(#706) Hunter2 válasza brd (#703) üzenetére


Hunter2
addikt

Hát az angoltudással nemállok a helyzet magaslatán de majd próbálkozok, ha tud valaki segíteni benne akkor megköszönném.A ''demo verzió'' alatt a salvationdata progiját érted?

Laptop alkatrészek, Laptop javítás , használt számítógépek, monitorok. www.alphaszerviz.hu

(#707) brd válasza Hunter2 (#706) üzenetére


brd
nagyúr

Igen, ezen az oldalon: [link] a HDD Firmware Repairer Demo2.0 néven letölthető progiról van szó. Ez a program csak a 2B020H1, ill. 2B010H1 típusjelzéssel ellátott Maxtoroknál vezethet eredményre.

The only real valuable thing is intuition.

(#708) Steelheart válasza liksoft (#669) üzenetére


Steelheart
senior tag

Köszi, ez végülis segített. Egyébként ajánlom mindenkinek, elég jó progi, a partíciós tábla visszaállításán kívül minden opciója free. DOS alapú, állítólag elég megbízható is, és CDről bootolható.

XFire profile: http://profile.xfire.com/crystalheart ________>>--(O.o)-->________ http://www.youtube.com/watch?v=0NM45lYPb_A _________>>--(X.x)-->_________ http://crystalheart.extra.hu/e107_files/downloads/video/myvid/ggstart_f2_3kbps.avi

(#709) Hunter2 válasza brd (#707) üzenetére


Hunter2
addikt

Ja ismerem, de az én vincsim tipusszáma 4d040h2.Ez a progi csinál egy boot lemezt, ez valami linuxos dolog.Hátha meglehetne kicsit ''hackelni'' a progit.
Nemtudod hogy nem-e lehetne leszedni valami trackerről,vagy valami?

[Szerkesztve]

Laptop alkatrészek, Laptop javítás , használt számítógépek, monitorok. www.alphaszerviz.hu

(#710) mr_ricsi válasza liksoft (#693) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Hiszen beszereléskor nálam soha nem jelent gondot''
Nálam sem a be-, hanem a kiszerelés jelent gondot. Ha tudod, leírhatnád, hogy a 80 eres IDE-kábelt hogyan kell előírás szerint eltávolítani, mert olyan 3:1 hibaaránnyal tudom a fül nélkülieket kihúzni.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#711) liksoft válasza mr_ricsi (#710) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Csak olyan kábelt használok, aminek van visszahajtós rögzítője. Ahol nincs, oda teszek. Valamint az első beszereléskor a csati két végén a patent rögzítésnek adok egy kis pillanatragasztót (nálam a Pentack vált be - piros-kék). Ezután már nyugodtan húzhatom le, egyik, másik, egyik, másik oldal, és már lent is van.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#712) liksoft válasza Hunter2 (#709) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A legtöbbször HW hiba okozza a gyári adatok sérülését. Ez a belső erősítő szokott lenni. Lehet, hogy még tud olvasni, de írni már nem, vagy csak bizonytalanul. Így leálláskor amikor visszaír a gyári adatterületre, annak tartalmát elcseszi. Ennek hiányában viszont csak azt a szép nevet kapod tőle. Vagyis, először a hiba okát kéne orvosolni (fejszerelvény), és csak utána korrigálni a gyári adatokat. Egyébként hibás tápfesz esetén is el tudja rontani a gyári adatokat (tessék a gyári paraméterek szerint használni), de ennek az esélye az előzőhöz képest kb 5%.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#713) ajuhasz


ajuhasz
tag

Helló mindenkinek Történt egy kis gondom tudtok -e segíteni?
[link] itt a hiba de nemtudom hogy mittegyek vele :F

ezt a topic-ot ajánlották hogy itt kutassak a válaszra aki tud segíteni segítsen.

Előre is köszönöm by _ajuhasz_ :R

(#714) liksoft válasza ajuhasz (#713) üzenetére


liksoft
Topikgazda

NTFS-nek NTFS, de a Longhorn nem a régi standard formátumot használja. A Microsoft imád az újabb rendszereinél az adatbiztonságra és a flexibilitásra hivatkozva módosítani a már bevált file-struktúrát. Ebben van valami, hiszen a PM-mel formázott nagy lemezek alap XP esetén nem működtek hibátlanul. Tehát tessék a rendszert használni, és nem egyéb progikat, akkor nem lesz gond. Gondolom ezt a különbözőséget ismeri fel a progi, és ezért nem enged műveletet rajta. A név különbözősége meg gondolom abból adódik, hogy a volume bejegyzés sem standard az új rendszer alatt, vagy a boot szektorban máshol helyezkedik el. A gyártónak joga van a változtatásokhoz, melyek azután az ilyen ''segédprogramokban'' gondot jelentenek.

2 megoldás van. Vagy kölcsönwinyón mented át az adataidat, vagy kiírod (írásellenőrzést szigorúan kötelező bekapcsolni !!). Utána formázható, és használható. :)

Viszont a topicnyitó hsz-ben is benne van, hogy éles és mentetlen adatok esetén ''nagyon nem ildomos'' átméretezést, összevonást és egyebeket végezni. Örülj, hogy az elején visít a program, mert ha az átméretezés kellős közepén állna meg, elveszítenél mindent. :(

Egyébként olyan szünetmentesről fut a gép ami közel 2 órát bít 220 nélkül? Mert ha nem, akkor átméretezést éles anyaggal pláne nem célszerű végezni. :F

Végeredmény: Vagy biztonsággal mentés mellett a rendszerrel újraformázva, vagy hazárdírozva addig keresel progit, mely megcsinálja az átméretezést. De a második esetben szívesen látlak az elveszett adatok klubjában. Talán tudok majd segíteni, de akkor már az sem biztos (pár munkaórámat gondolom szívesebben fizeted ki, mint mentésre fordítod annak töredékét ;] )!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#715) static


static
csendes tag

hali azirant szeretnek erdeklodni van nekeme egy seagate barracuda 7200.7plussom asszem 120gb 8mb cache stb na es megvolt halva a tap es nem indult agep marmint elindult de zarlatos voltstb es aligmentek a ventik pl namost a hulye haverom elkezdte razni es kozbe forgott a vinyo utana uj tap gep be nem talalja a vinyot ! vki aki erte hozza pls vmi megoldast mondjon elore is koszonom hali!

KoNa

(#716) liksoft válasza static (#715) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Most mire kérsz segítséget? :F Túlfesz, vagy a haver tönkretette a winyót. Vegyél másikat, és tedd a gépbe, de előtte ellenőrizd le, hogy a hibás táp nem okozott-e maradandó károsodást a megmaradt cuccokban.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#717) static válasza liksoft (#716) üzenetére


static
csendes tag

helllo na vettem masikatmuxik minden de kellenenek az adatok a regirol 120gb tele voltl es fontosak vhogy nem lehet lementeni:)

KoNa

(#718) liksoft válasza static (#717) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha a felület nem sérült, akkor van a mentésre esély. (A rázás nem biztos, hogy jót tett neki.) A várható mentési idő 4-6 óra (honlap alapján minden kiszámolható). Nem célszerű házilag nekiugrani, mert először a mechanikát kéne tiszta térben megnézni (rázás miatt), sérült-e. Ha nem, akkor lehet csak megkeresni a hibás alkatrészt, és javítás / csere után menteni az adatokat. Ehhez a winyóhoz más segítséget és ötletet az adatok biztonsága miatt nem adok, a további próbálkozások ugyanis (egyes bontás nélkül ellenőrizhetetlen hibák miatt) teljes adatvesztést okozhatnak.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#719) Muton


Muton
addikt

Hello!
van egy ST6-os abit alaplpom, mint feltételezett bűnös. a helyzet az, hogy a ghost-tal lementem a C-met (egy 7es barracuda, ST3800011A) és megpróbálom viszaálltni, akkor elszáll az egész C. a többi partíció sértetlen marad. a rendszervisszaállítás sem segít, midig kiír vmi errort és lefagy. próbáltam többféle ghosttal is, midig ez ez eredmény. a raptorommal is ezt csinálja.
lehez ez vinyóhiba?

másik gonom csak közvetve tartozik a topikhoz, de leírnám :B
vennem kellene egy vinyót, amin kb csak dc share lenne és pár .iso, így a sebeség másodlagos (van mellete egy raptor a rendszernek). egy 160 gigásra gondoltam. ez egy gumibakon ülne egy venti előtt, tehát nem számít h melegeik-e vagy nem és a vibráció sem szempont (azért ne legyen ütvefúró). így a kritériumok a következők: viszonylag halk, 160 GB, sata interface (mindegy h 150 vagy 300) és a megbízhatóság. a fent említett baracuda hurcivinyóként szolgált sokáig, vagy egy éve 24/7-ben megy és eddig semmi baja.szeretném, ha a következő vinyóm is legalább ilyen strapabíró lenne, hogy nem kelljen majd vele kapcsolatban felkeresnem ezt a topikot :DDD
én a 160-as 7200.9es eagatet néztem ki. kérdés (főleg liksofthoz): nem okoz gondot nagy adatsűrőségű lemez? mennyire megbízható a 9-es széria? más alternatívát tudna vki (samsung, maxtor kizárva)?
előre is köszi

Muton#2316 - $z@r a drop >_<

(#720) liksoft válasza Muton (#719) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A ghost gond szerintem nem winyó, inkább a ghost típusának a beállítása. Valószínűleg logikait kérsz, amit valami miatt nem csinál meg rendesen. A fizikai (szektor - szektor) ghost elméletileg nem okozhat ilyen hibát.

A 9-es széria még nem annyira öreg, hogy mentés szintjén túlzottan megjelenjen nálam. Így megbízhatósági statisztikát nem tudok adni róla. Inkább a forgalmazó nagyker tudna mesélni. A nagy kapacitással meg nem tudsz mit csinálni. Az olcsóbb gyártás miatt mindenhova ezeket a lemezeket és fejeket szerelik, csak annyi a különbség, hogy hány fejet tesznek a fejszerelvényre. Így növelik a kapacitást. Vagyis a több fej - lemez (nagyobb kapacitás) csak a termelt hő (belső térben a lemezek és a fejszerelvény súrlódása a levegővel) miatt sérülékenyebb. A korrekt hűtéssel ez tökéletesen kézben tartható.

A Seagate egyébként nekem is szimpatikus. A legkevesebb rezonancia náluk, meg a Hitachi-nál van. Viszont a Sea parkolópályás, ami miatt a felpőrgési / leállási fázisokat célszerű a minimumra venni.

Sajnos a fogyasztói társadalom a winyók élettartamát is érinti. Így csak a mentett adat van biztonságban. A Sea egyébként az a fajta, ha odafigyelsz rá, akkor ''szól'' általában mielőtt meghalna. (SMART, átviteli sebességek, kattogások, stb...)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#721) ajuhasz válasza liksoft (#714) üzenetére


ajuhasz
tag

Hú akkor enyire gázos a hejzet :F másmódszert nemlehet ugyanis erefele nemsokember rohangál 140gb szabadhelyel :U Meg akkor aztmondod hogy az xp lemezzel formázzak pl. vagy maga az xp ben :F nemton / nemértem hogy mért gáz hogyha a PQ magic formázzom a partíciómat :F NTFS = NTFS nem? ezt magyarázd el pls :R

Köszönettel _ajuhasz_

(#722) Abysss


Abysss
csendes tag

Sziasztok! Lenne 1 problémám. ''Volt'' egy 80GB-os maxtor winyóm. Először a win xp nem akart be bootolni valami dll filet keresett, csinátam redszer lemezről scandisket semmit nem talált, bedobtam egy uhu linuxos live cd-t, megnézegettem a tartalmát minden ok volt. gondoltam újratelepítem.. de mielőtt ez megtörtént volna a wincsi kellemes kerregő hangot hallatva elszált.
Mit lehet ezzel csináni? Egyáltalán lehete? Tudnátok tanácsot adni!

(#723) liksoft válasza ajuhasz (#721) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Írsz egy verset, melyben a sorok felelnek meg az NTFS bejegyzéseinek. Mivel a sorok hossza kötött (1024 byte) és pár sor tartalma is (első 16), így bármi ennek megfelelőt írsz tovább, az NTFS lesz. De lehet soronként, kétsoronként rímelőt írni, rím nélkülit, vagy ritmusost. Mind vers (NTFS), de máshogyan kell olvasni. Mivel mindegyiket magyarul írod, így el tudod olvasni, de nem biztos, hogy mindet egyformán tudod átírni. (Minden hasonlat sántít, de talán segít.)

PM: A rendszernek (XP) van egy HW drivere. Ezen keresztül ír és olvas. Valamint van egy standard formátum, ami szerint particionál. Ezt teszteli a gyártó. A kiegészítő és hibajavító programokkal együtt. Ha ettől eltérőt hozol létre, akkor az XP vagy képtelen kezelni, vagy hibát ejt. És a hiba a legrosszabbkor jelentkezik úgy, hogy nem is gondolsz rá. Hiszen a PM NEM a rendszer driver-én keresztül, nem annak utiljaival formáz. (Lásd tipikusan a 128GB korlátot XP SP0 esetén, ahol a 160-as lemezt látja az alaplap, a PM partícionálja, majd használat közben kb. 110GB felmásolt adat után elkezd visszaírni a lemez elejére, mert a vége helyett bithiba miatt az elejére címez.) És van még egy pár buktató. Ha valaki ezeket (és a rendszer belső felépítését) nem ismeri, inkább ne használja. Nem mondom, hogy rossz, csak tudni kell használni. Vagyis a rendszert használd inkább partícionálásra és formázásra.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#724) liksoft válasza Abysss (#722) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha garis, érvényesítsd. Ha nem, akkor elhelyezhető a kerek iktatóba.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#725) ajuhasz válasza liksoft (#723) üzenetére


ajuhasz
tag

Azért köszönöm a segítséget még ha fáj is :O de énrontottam el énjavítom ki sok sok dvd-lemezzel.

Köszönet mindenért bye _ajuhasz_ :R

(#726) Muton válasza liksoft (#720) üzenetére


Muton
addikt

hello!
köszi a széleskörű választ a mondat sántít kicsit :))
ha lesz igőm újra nekiveselkedek a ghostnak, remélem tényleg ilyesmi a gond.
tehát azt monod, hogy
1.: ha a 9es széria hozza a seagte megbízhatóságot, akkor jó választás lenne.
2.: az egy tányér 2 fej miatt kisebb az esély a mechanikus meghibásodásra, kisebb a vibráció seeknél (csak 2 fej), csapágy jobban bírja (csak 1 lemez), alacsonyabb hőmérséklet (fej, lemez)
eddig ha így van, akkorez rendben
mármost mivel 1 lemez és 160giga az nagy adatsűrűséget jelent. ez nem okozhat gondot? több írás-olvasás hibát, fatal errort? :D nem lenne megbízhatóbb egy pl 2 db 80 giga/lemezes vinyó, beleértve a 2szer annyi mechanikát?
illetve ezt sajnos nem értem: ''felpőrgési / leállási fázisokat célszerű a minimumra venni''. a parkolópályáig minden rendben, de utána nihil. :))

Muton#2316 - $z@r a drop >_<

(#727) liksoft válasza Muton (#726) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Hahó!

Lehet, hogy félreérthető voltam, a 160G nem 1 hanem 2 lemezes, általában 4 újabb típusok esetén elképzelhető a 3 fej. Ha a sűrűség ekkora gondot jelentene, nem hoznák ki mint terméket. Természetesen az archíválást nem szabad hanyagolni, de csak a sűrűség nem gond.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#728) Muton válasza liksoft (#727) üzenetére


Muton
addikt

szai!

szóval a nagy adatsűrűég nem gond. remek! jó hírrel zárul 2005 :C
sikerült elhatározni h ilyet veszek, persze csak ha ha tudok hol. :(
köszi a tanácsokat, és boldog új évet!

több forrás szerint a 160 gigás 9es-ben csak egy lemez van.pl:[link]

Muton#2316 - $z@r a drop >_<

(#729) liksoft válasza Muton (#728) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ez új volt most számomra, köszi. Nem gondoltam, hogy már meglépték a 80G/oldalt. Igaz, a technika alapján közel a duplája is lehetséges. Mindjárt megnézem a Hita oldalát is. A Sam is váltani fog, 1-2 hónap szerintem. Vagyis mindenki meg fogja lépni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#730) Zulej


Zulej
csendes tag

Sziasztok!

BÚÉK mindenkinek! Van egy nagy problémám még a múlt évből. Van egy 160GB Seagate SATA vinyóm (ST3160812AS) WinXP-vel a következő módon partícionálva: C:20GB primary, plusz 130GB logikai, melyen belül volt egy ~20GB formázatlan terület. Erre kíváncsiságból feltettem egy Solarist, innentől nem tudom elérni a Win adataimat. Emergency Boot CD-ről bootoltam, és úgy tűnt, hogy a C: kivételével megvannak a partíciók és az adatok. Megpróbáltam újrahúzni egy Win-t, de telepítés közben leállt. Most ott tartok, hogy sem floppyról, sem CDről nem hajlandó bootolni a gépem. Ha lehúzom az adatkábelt a vinyóról, utána floppyról és CD-ről is simán megy a boot. A BIOS most is simán felismeri a HDD-t, de nem tudok bootolni. Sok fontos dolog van a vinyón. Van tippetek mit tegyek? Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni.

Üdv,

Zulej

(#731) distvan1


distvan1
tag

Hi!
nekem van egy maxtor 40gb-os winyóm.(ata 133)
a bios felismeri win xp nem.
hozzá keresek alkatrészt(a rajta levő adat lényegtelen,úgy kaptam)
+
Mator DiamondMax Plus 8
Date:22 Sep 2002
Code:NAR61590
LBA:80293248

nem tudom mit kell nála cserélni! aki tudja írjon privit!
akinek van ilyen rossz eladó winyója szóljon!
Köszönöm mindenkinek.
ja és B.U.É.K!

Szeretem a sört,szeretek vezetni,szeretek sörrel a kezemben vezetni :P 06706112288

(#732) Steelheart


Steelheart
senior tag

Helo megint
Megint kiss off lesz, de hát égiscsak ez a leglátogatottabb HDD-problem toopic :)
Ugye nekem most van 2*120 giga (ebből egyik SATA) Winchesterem. Ha elindítom a NOD32-t sima vírusirtás céljából a logban ezt írja ki kéken: ''Hiba történt a 2 fizikai lemez aktív boot szektora vírusellenőrzésekor. Hiba történt a szektor olvasása során.''
Tehát nem tudja ellenőrizni a boot szektorokat, ezen az XP telepítő-javítókonzol fixbootja sem segít (- ezt moonman javasolta). Ezt mi okozhatja? :F Futtattam teljes vírusellenőrzést - a bootsectoron kívül midnent leellenőriz, de elvileg tiszta a rendszerem - és spyware-keresést is CounterSpy-al. Aggaszt, hogy esetleg valami vírus beférkőzhetett vagy mittudomén...

[Szerkesztve]

XFire profile: http://profile.xfire.com/crystalheart ________>>--(O.o)-->________ http://www.youtube.com/watch?v=0NM45lYPb_A _________>>--(X.x)-->_________ http://crystalheart.extra.hu/e107_files/downloads/video/myvid/ggstart_f2_3kbps.avi

(#733) liksoft válasza distvan1 (#731) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A priv-et mások nem látják, és ez közérdekű. Mit ismer fel a BIOS. Maxtor N40P vagy Maxtor és a pontos típusjelzés. Ha az első, akkor a felületről nincs kiolvasott jel (mechanikai gond), ha a második, akkor DOS-ból kéne kezdeni, nem XP-szinten. Vagy csak particionálás és format.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#734) liksoft válasza Steelheart (#732) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az AVG tud dos boot lemezről keresni. 6-7 floppy, vagy könyvtárba kéred és boot CD-re teszed ki. A szolgáltatás / helyreállító lemez-nél tudod elkészíteni.

Utána boot, és szépen leellenőrzi a legújabb adatbázissal. (Install után addig kell kérni a frissítést, amig nem írja, hogy nincs újabb. A frissítése update és nem komplett rendszerű.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#735) liksoft válasza Zulej (#730) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Másik winyóra install, és vagy láthatóak utána az adatok, vagy GDB. De az első lépés siker esetén az adatok mentése, és nem a hibás lemez preparálása. Ugyanis kétszer ritkán van szerencséje az embernek. Ha nem sikerül, írj.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#743) Colalite


Colalite
csendes tag

Hali!

Egy kis segítség kellene nekem adatmentéshez, mégpedig (elektronika):

Maxtor DiamondMax Plus 9 80 GB ATA/133 HDD
Code: YAR41BW0
SN: Y2J1RFNE
6Y080L0422611
Mfg.Date: 03OCT2004

A vinyó elektronikán a smooth chip elfüstölt, sajna !
Ha valakinek lenne hozzávaló teljes elektronikája, nagyon örülnék.

Segítségeteket előre is köszi!

(#744) pilóta


pilóta
veterán

Hát mostmár tényleg ledöföm magam a nemiszervemnél fogvást! :(((

Szóval már korábban leírtam a problémát, de mégegyszer:
Adott 4db 147 gigás 320-as 15k-s vinyó. Valaha 2 raid1 tömbben csücsültek, és szépen működtek egy darabig. Aztán egyszercsak eltűntek. A vezérlő egy Adaptec 39320D HostRaid kártya volt.
Átraktam az alaplapi vezérlőre (az is Adaptec 320-as), amin van másik 4 vinyó (köszönik szépen jól vannak), és ott sem látszanak. Vagyis bizonyos mértékig látszanak, a lemezkezelő tud róluk, de nem hajlandó inicializálni őket. Ezért aztán formázni sem lehet meg semmit. Kértem kölcsön egy 29160-as adaptec kártyát, de azzal sem látja az XP. A kártyák biosból látják, lehet formázni is őket onnan. Liksoftnál is jók voltak a vinyók...

Tehát ezek a nyamvadt vinyók tökéletesen üzemelnek minden más vezérlőn, csak ne adaptec legyen! Kaptam kölcsön ma egy ősi Compaq smart array vezérlőt, és azzal persze azonnal látja a windows a meghajtót, lehet particiókat tenni rá, lehet formázni, minden klafa.
Ha visszarakom a saját vezérlőmre, akkor meg nem inicializálható az XP szerint!
Mi az isten lehet?

Aki él és nem boldog, az téved!

(#745) Jonatán


Jonatán
tag

Hello Sziasztok ! :O


Kérdésem az lenne, hogy van egy Maxtor DiamondMax Plus 9 120Gb ATA/133-as vinyom. Hosszú használaton kivűli idő után használtam párszor, majd utána töbé nem indul el soha. A bios nem ismeri fel, egyik tápkábellel sem muködik, más gépben sem,
Halála előtt nem adott semilyen jelet, nem zörgött, nem sipolt vagy katogott , nem let meg sutve sem leejtve, nicsenek rajta égési nyomoksem.
Hoszanti irányú mozgatás során csendes szuszogo hangot ad ki.
Kérdesem a következő lehet-e javitani illetve érdemes-e foglalkozni vele?

Válaszotokat előre is köszönöm!

(#746) liksoft válasza Jonatán (#745) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Azonos panellal elképzelhető, hogy elindul. Motorzárlatot viszont ki kéne mérni. A nehezebb, ha fejzárlatos, de az túlfesznél gyakori. Olyan winyó paneljét próbáld, amelyik csenget vagy kattog, tehát tutira mechanikai hibás. Ott nincs veszteség. De a két elektro azonos legyen!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#747) föccer


föccer
nagyúr

Helló liksoft.

Tudom, hogy láma kérdést teszek fel, de azért inkább felteszem :B

Adott egy x hdd. Quantum Fireball CR.

Ezen a vinyón is vannak ugye matricák olyan felirattal, hogy Warranty void if seal broken.

Namármost eren a vinyón sikerült valakinek beszakítani két ilyen matricát. Méghottá azt a kettőt, amelyik 1.: a fejet tartó karok csapágyazását tartó csavart fedi. 2.: A lemezeket tartalamzó tengely csapágyazását fedi.

Kérdésem, hogy menniyre van veszélyeztetve a vinyó működése rövid és hosszú távon, illetve, hogy érdemes még időben leragasztani { hátha nem ment bele még semmi alapon }.

Thx.

[Szerkesztve]

(#748) liksoft válasza föccer (#747) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A matricák alatt a csavarok elméletileg légmentesen zárnak. A matyi a bontást teszi láthatóvá. Ennek ellenére célszerű légmentesen lezárni. A gyűrődés miatt a gyárit távolítsd el, majd erős és eléggé széles cellux csíkkal ragaszd le. Ha könnyen szakad, akár 2-3 réteg is rátehető. Arra vigyázz, hogy gyűrődésmentes legyen, és 4-5 mm mindenhol ragadjon a felületen a lyuk körül. Ettől még évekig hibamentesen tudod használni. De a típus nem mai, így bármikor bemondhatja az unalmast!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#749) föccer válasza liksoft (#748) üzenetére


föccer
nagyúr

oksa, köszönöm a gyors választ.

Illetve még annyit kérék, hogy az alap infókat el tudnád róla mondani? Nincs ráírva semmi emberi adat......

valmi link is bőven elég, csak nekem nem sokat mond a CR-jezés :F

thx

(#750) liksoft válasza föccer (#749) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Elméletileg a Maxtor oldaláról lekérhető. Kapacitását az elektronika csatlakozójánál találod.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.