Hirdetés

2021. március 6., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#501) liksoft válasza lesaux (#499) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha túlfeszt kapott, akkor sok minden lehet. Csak külső elektronika - fejszerelvény is - gyári adminisztrációs terület - adatterület is. Hibás fejszerelvény tönkre teheti a gyári adatokat és az adatterületet is hibás írással. Ilyen esetben a legtöbbször azonnal átépítjük a fontos alkatrészeket a kollégámmal és csak utána bekapcs. Sajna még így sem biztos a siker. Ha utolsó lehelletével még ''ténykedett'', akkor nem biztos, hogy menthető. Egyébként ez a típus szerencsére kézben tartható. Ha a legfontosabb gyári adatok és az adatterület ép, akkor menthető. Ha nem, akkor kerek iktató.

Tehát: Az elektronika cseréje lehet, hogy segít, de tényleg fontos adatok esetén életveszélyes. Attól függ, mit érnek meg az adatok.

Sorrend:

- mi veszett el
- ezekből mi honnan pótolható
- mi a tényleges veszteség = mit ér meg a mentés

Ezt az értéket nem kell elárulni (első pillanatban ne add ki magad), de tisztában kell lenni vele. Tájékozódás után eldönthető, hogy céges mentést megér (ne piszkáljátok), vagy nem, és akkor keressetek egy másik ilyen winyót. A honlapomról az átvételi ajánlott limit kideríthető. Hibától függően 4-6 óra munkát várok ''tőle''. (Vagy leadjátok limittel. - vállalási feltételek - szerződés, elolvasható)

Szerk: Az az IC a motor vezérlő (ha a kicsi kétoldalt lábas). Sajna ilyen túlfeszes van kézben, és halmozottan hátrányos helyzetű. De ahány mentés, annyi különböző hiba. Nem reménytelen, ne keseredjen el, csak a fentieket pontosan gondolja végig !!

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#502) mr_ricsi válasza liksoft (#500) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''és a táp vagy az alaplap düledezik?''
Talán még az sem. Szerintem csak ''logikailag'' omlott össze a fájlrendszer, mert a vinyó gazdája korábban kísérletezett a proci FSB-jének emelésével, és így sikerült neki instabillá tenni a rendszét. Ráadásul az FSB emeléssel a PCI(IDE vezérlő) is ment felfelé, mert VIÁs alaplapja van, amin nincs AGP/PCI lock.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#503) liksoft válasza mr_ricsi (#502) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor a TUNING ELŐNYEI című fejezet? - Bravo.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#504) demagóg válasza mr_ricsi (#498) üzenetére


demagóg
aktív tag

Aztán kap egy zero fillt, megparticionálom, a badszektoros részre másolgatok ezt-azt (hogy logikai-e vagy fizikai a hiba).

A hiba jellege nem fog kiderülni. Fizikailag hibás szektorra megkísérelt sikertelen írást reallokáció követ, tehát a látszólag begyógyuló szektor valójában csak át lett helyezve a tartalék területre. Attól a fizikai hiba marad, ha ez durvább fajta, akkor ráadásul az esetleg beinduló láncreakció miatt nagyon hamar végzetessé is válhat.

-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...

(#505) Freddy TNT válasza lesaux (#499) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Csak úgy csendben megjegyzem, hogy nekem van egy ilyen slim vincsim.

Egy kissé visszább olvasható, hogy feltámasztottam egyszer. Aztán végleg bedöglött asszem mechanikai hibával.

model: 2b020h1
s/n: b16wdtge
code: wah21pbo
mfg date: 2001 aug.23
Maxtor 541DX 5400RPM 20GB

szerk: a chip is megvan amit írtál:
17alf4tbd8
sh677oc
0108769
ez van rajta. Nem a DSP chipről van szó,hanem arról,amelyik kb a motor vezetékei felé van ugye ? :)

[Szerkesztve]

(#506) mr_ricsi válasza liksoft (#503) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Akkor a TUNING ELŐNYEI című fejezet? - Bravo''

Az ESZETLEN tuning előnyei. :) Ugyanis a Memtest86 vagy a Prime95 tesztprogikról tőlem hallott először, és az elmúlt évben úgy húzta a gépét, hogy ha lefagyott (akár 1 hét használat után) akkor visszavett egy kicsit, aztán használta tovább.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#507) mr_ricsi válasza demagóg (#504) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''A hiba jellege nem fog kiderülni. Fizikailag hibás szektorra megkísérelt sikertelen írást reallokáció követ''
Igazad van, de a reallokációt fogom látni a smartban, és mivel tudom, hogy a hibás szektor a lemez elején volt (a HDTune mutatta), leparticionálom az első 3GB-ot, aztán írok egy kis batch progit, ami sok órán át csak írja és törli ezt a területet.
Ha ez csak egyedi hiba volt, akkor nem fog szaporodni az átirányított szektorszám, és a vinyó használható tovább (persze a gariból hátralévő 2 év alatt többször rá lesz majd pislantva).
Ha viszont szaporodik, akkor addig gyűröm, amíg kimerül a pótterület, aztán badszektor miatt ki lesz cserélve a vinyó.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#508) lesaux válasza Freddy TNT (#505) üzenetére


lesaux
veterán

Nem tudom, otthon megnézem, de köszi, hogy jelentkeztél. A többit majd privátban, talán holnap.

(#509) Freddy TNT válasza lesaux (#508) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Ha jól értettem akkor Liksoft-nak van egy ilyen vincsi a birtokában.Mivel vele beszéltél először (na és persze mert ez az ő totyikja) Előbb vele konzultálj de ha valami miadt nem tudtok megegyezni,akkor én eladnám az enyémet. :)

Pl: ilyen alapvető dolgot, mint hogy kompatibilisek-e nem ártana itt megbszélnünk :F

[Szerkesztve]

(#510) lesaux válasza Freddy TNT (#509) üzenetére


lesaux
veterán

Úgy vettem ki Liksoft szavaiból, hogy neki nincs ilyenje. Te mennyiért adnád a vinyódat?

Liksoft, te pedig mennyiért hegesztenéd össze a két alkatrészt egy működővé?

(#511) Freddy TNT válasza lesaux (#510) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Elméletileg elég egy elektornika csere. De lehet, hogy bellül is károsodott valami. Akkor viszont talán kéne neked az egész vincsi alkatrésznek.

Na majd ha Liksoft visszajön megmondja mi van ilyenkor :)

u.i: valami olyasmit olvastam, hogy ott volt éppen a kezében egy döglött vincsi :U Ha használható az övé akkor nem pofátlankodok be elé. :B

(#512) Freddy TNT válasza lesaux (#510) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Az én elektronikám tutira jó. Ha egy kissé visszaolvasol (asszem ebben a topicban hoztuk össze) akkor láthatod, hogy működött egy ideig. Aztán végleg megadta magát. :O

(#513) liksoft válasza Freddy TNT (#511) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Köszi a baráti együttműködést. Az attól függ, mennyit áldoz a mentésre (mennyit ér meg Neki). Ha otthoni, akkor a Te elektronikád a befutó. Egyébként van vagy 6-8 hibátlan és vagy 10-15 ilyen-olyan hibával küszködő darabunk (a Petivel együtt dolgozunk, ezért a többes szám). Anno írtam, mekkora alkatrészbázis kell. Nekünk szerencsére van. De még így is belefutunk ismeretlen vagy nálunk nem lévő darabba.

Szerk: a fejszerelvény miatt adta meg magát. Az a darab már mentésre sem használható mechanikai szinten. Az elektro 99,9% hogy jó rajta.


[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#514) liksoft válasza lesaux (#510) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ez itt nem üzleti topik, ezért nem írok árakat. Amíg fórumon keresztül levezényelhető egy mentés biztonsággal vagy a megadott összeghatáron belül (10-20 eFt-ból tisztateres mentés nem hozható ki), addig tudok itt segíteni. Ahogy konkrét fizetős munkává válik, várom a telefonos vagy skype-os megkeresést. Ezt próbáltam meg plusz infóval megspékelve pár hsz-szel ezelőtt leírni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#515) lesaux válasza liksoft (#514) üzenetére


lesaux
veterán

Itt a vinyó. Amit bekarikáztam, az füstölt el.
[link]
Értem én, hogy nem üzleti topic meg ilyesmi, de a csipcsere mennyibe kerülne? Ha utána sem működik a vinyó, akkor így jártunk, nem kell megbontani stb.

(#516) liksoft válasza lesaux (#515) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Többe mint ha szerzel egy ugyanilyen elektrot. Ez a ritkább ATHENA II/POKER változat, nem DSP chip-es, hanem Poker. Az IC-t átültetni ilyen túlfesz mellett nem érdemes, mert a nyák is több helyen szétéghetett. Jobb egy másik elektro. De az azonosságot figyeld.

Ha valaki behozza hozzánk, egy mentés általában 3-8 óra közé esik, a feladattól függően. Van eltérő is, de az ritka, mert az egyszerűt már megcsinálták, a nehezebből meg ritkán jön, mert megkapja a ''Nagy öreg''.

Ha többet szeretnél tudni, hívj fel.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#517) Freddy TNT válasza liksoft (#516) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Ha jól értem, akkor ugrott az üzlet :O :O :(

Nekem DSP chip-es van. Itt-ott másfajta alkatrészek vannak. A beírt adatok alapján viszont ez a szétégett chip ugyan olyan mint az enyémen......akkor ki lehet cserélni egy az egyben vagy esetleg egy műszerész le tudja szedni az enyémről ? :U

Elvileg ugyan úgy megy a vezérlés nem ? Elvégre azonos típusú vincsikről van szó :U Akkor mi a különbség, hogy mégis másfajta kell rá ? Azóta fejlesztették vagy mi? HA fejlesztették akko miért nem adtak neki eltérő nevet/számot ?

[Szerkesztve]

(#518) liksoft válasza Freddy TNT (#517) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Bocsi, de ezek komplett mikroszámítógépek 1 chip-ben. A bios vagy bennük, vagy a flash-ben van mellettük. A valódi programjukat pedig (firmware) a felületről olvassák be a gyári adatokból, ahol még a hibatáblák, smart adatok és egyebek vannak. Így ha két chipnek más neve van, általában a belsejük is más. Vagyis nem csereszabatosak. Az ic átforrasztását meg már megírtam. Arról nem is szólva, ha a Poker tok is sérült, akkor meg minek. Ez pedig előre nem deríthető ki.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#519) Freddy TNT válasza liksoft (#518) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Igazán kár. Pedig jó lett volna. Ebben a hónapban talán ez lett volna a 3. megmentett vincsi :U És ezzel együtt a rekordom is megdőlt volna :R Nah majd legközelebb. :)

(#520) rlph


rlph
tag

Hi!

Valószínüleg meghibásodott az egyik vinyómon az elektronika. És érdeklődnék, hogy van-e neked hozzá, vagy esetleg vkinek aki nézi ezt a topicot.

20,5 gb.s AT fireball plus AS.
Quantum GTLA: AS20A011-03-b
Quantum P/N Qmp 20000AS-A
P/N 1: SG-035NTD-12547-19D-18AH

Szép az élet b@szni jó éljen Szovjetúnió ----- by Norbi

(#521) liksoft válasza rlph (#520) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Hali!

Ez a típus mára inkább mechanikai hibával küszködik. 10 esetből általában 8 fejszerelvény hibás, 1 firmware és csak 1 elektronikai. Valószínűleg könnyű lesz hozzá találni elektronikát (ha nem dobták ki a rossz winyót). Viszont ha nem segít, akkor macerás, a Quantum nem volt híres a mechanikai csereszabatosságáról. 2 elektronikával szerelték, tehát jól nézd meg, az elektronikán és a mechanikán az adatok egyezzenek (gyári szám, dátum persze nem).

Fórumon keresztül ezzel tudtam segíteni, ha hozzám vagy a kollégámhoz hozod, az már adatmentés, amiből élünk, így fizetős. A honlapon megtalálsz mindent ami fontos, és olvass vissza 10-15 hozzászólást. Segít.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#522) rlph válasza liksoft (#521) üzenetére


rlph
tag

köszi a segítséget! :DD

Szép az élet b@szni jó éljen Szovjetúnió ----- by Norbi

(#523) Freddy TNT válasza liksoft (#521) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Privát kérdésem lenne, hogy te mit gondolsz ezekről a vincsikről : #1 http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=228344&start=0

Ezek kamionról ''leesett'' cuccok lehetnek vagy közvetlenül a gyártótol ? Vagy esetleg valami hibás széria kicsúszott példányai ? Az SATA szerintem egyáltalán nem olcsó. Én olcsóbban vettem a helyi boltban. (SATA kicsit lejjebb)

Egyáltalán ha ad garipapírt azzal mire megyek ? Visszaküldöm ha rossz a gyártóhoz ?

(#524) mr_ricsi válasza Freddy TNT (#523) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Ezek kamionról ''leesett'' cuccok lehetnek vagy közvetlenül a gyártótol ?''
Nem feltétlenül. Minden év gari kb. 1000-1500Ft-tal növeli az eladási árat. A vinyókon rajta lehet a gyári gari, csak mivel az eladó nem foglalkozik azzal, hogy a vevő garis ügyét intézze, ezért az ügyintézés költsége nem rakódik a vinyójára->olcsóbban tudja adni.

Szvsz vedd fel mailben a kapcsolatot az eladóval, és kérdezd meg, hogy a Samsung vinyókhoz ad-e Samsungos garancia papírt. Ha igen, akkor van 3 év gari, csak éppen a Te dolgod a Mo-i márkaszervizbe eljuttatni a vinyódat.

Ha Maxtort vennél, akkor kérj tőle egy nála lévő vinyóról gyáriszámot. Ezt a Maxtor honlapján csekkolhatod: ha nem 3 év gari van rá, akkor felújított vinyóról van szó.
3év garinál pedig az a kockázatod, hogy ha bedöglik, akkor neked kell majd postáznod (mo-i címre).

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#525) rlph válasza rlph (#520) üzenetére


rlph
tag

Olvastam a honlapodon, hogy ingyenes a vizsgálati díj.
Ugye még tart az akció? :D

Szép az élet b@szni jó éljen Szovjetúnió ----- by Norbi

(#526) liksoft válasza rlph (#525) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Igen. Viszont leadáskor megrendelésre kerül a mentés, ezért írtam lejjebb, hogy az adataid árát gondold végig, és ezzel a max limittel tudod leadni. (A mi kiajánlott limitünk 8 óra (mentések 90%-a belefér), de egy fejszerelvény csere pl 5-6-ból ki szokott jönni, ha nincs más gondja. Tehát nem annyiért csináljuk, de tudjuk, többet nem ér meg, így ha jóval drágább (pl anyag vagy nagyon időigényes) nem csináljuk meg, mert vagy durva ráfizetés nekünk, vagy nagyon kényelmetlen és drága Neked.) Ha külön szakvélemény (a lényegi részt meg kell csinálni és lemondhatod - nagy veszteség nekünk) és második fázisban mentünk (csak egyszerű utómunkálatok), a lemondott mentések miatt a sikeresek ára a 2-3 szorosa lenne. Tehát a limites azonnali mentés a legolcsóbb, azonos technikai háttér mellett. A hátteret elmondja Neked FreddyTNT ha kérdezed. Benne van a pakliban, hogy a limittel leadott mentés nem élvez elsőbbséget a másikkal szemben! De ha határeset, akkor is megpróbáljuk menteni, de akkor amikor nincs nagy terhelésünk. Vagyis elképzelhető ilyenkor 2-4 hét átfutás is. Tehát megpróbálunk lehetőleg minőségi munkát végezni a lehető legalacsonyabb árakon (de a hátteret ki kell termelni, és az nem 2 fillér - a programok (céges verziók ráadásul) szinte észrevehetetlenek az egyéb HW mellett).

További infókért telefonon keress meg.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#527) fibula


fibula
csendes tag

Sziasztok!
Keresek elektronikát a következő vinyóhoz:
Seagate Barracuda 7200.7
Model: ST3120022A
S/N: 3JT2JFD7
P/N: 9W2002-352
HDA P/N: 100306786
Config: D5X-01
Fw: 3.06
Dare Code: 04173
Site Code: AMK
Elektronikán lévő kód: 84826-1 REV.0
Béna voltam, elfüstöltem, feledégem vizsgaanyaga meg rajta van :O , 20-30e-rem nincs
Egy próbát szeretnék tenni az elektronikával, hátha
Előre is köszönöm a segítséget!
Tel: 06-70-945-22-50

[Szerkesztve]

(#528) Freddy TNT válasza mr_ricsi (#524) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Kössz !
Jól jönne egy-két darab de sajnos piszkosul leégtem most :O :((

(#529) liksoft válasza fibula (#527) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Egy dologra vigyázz. A kölcsön winyóról ments le mindent mielőtt próbálkozol. Ugyanis ha a belső erősítő is totálkáros lett (esetleg fordított táptól vagy ''ügyességed'' során zárlattól, ...), viheti magával a másik elektronikát is. Tehát jobb előtte biztonságba helyezni arról az adatokat. Sok sikert hozzá, esélyed van a mentésre ha a ''bélés'' ép maradt.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#530) Hógolyhó


Hógolyhó
csendes tag

Sziasztok! :R
A probléma sajna adott egy 40 GB MAXTOR ''személyében''. Model: 4D040H2
Halk kis cicegés, majd kb.20-40 mp. múlva artikulálatlan sikolyszerű hang.
Más semmi, ezt ismételgeti. :O
Ami érdekes a dologban, hogy másfél éve sikerült lementenem róla az adatokat 2. vinyóként. Akkor a párom csak a doku filet kérte menteni, én h. meg bedőltem. :(
Most rájött, hogy az egyik ritkán használt programja önmagába menti magát, tehát jó lenne a progi is. ;)
Az elektronika ránézésre hibátlan. Mik az esélyek? :F
Köszi. :DD

Sz@rnak, bajnak nincs gazdája.

(#531) liksoft válasza Hógolyhó (#530) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Lehet, hogy letapadt a fej a felületen. Ha igen, nem kéne nyaggatni, mert a fejszerelvény deformálódik, és ennél a típusnál nem csereszabatos. Vagyis ha ez a baja, akkor tiszta térben lehet csak megoldani. Ha a régi mentés óta nem használtad, akkor duplán lehet esélyed erre a hibára.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#532) fibula válasza liksoft (#529) üzenetére


fibula
csendes tag

Köszi a gyors reagálást :R
Mennyi az esély arra kb, hogy tisztán az elektonika szált el, neked nincs véletlenül ilyen elktronikád, ami eladó :F

(#533) liksoft válasza fibula (#532) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az elektronikával a Peti kollégám dolgozik. Úgy tudom, ebből a szériából alkatrésze van, amit kizárólag a beeső mentésekhez használ fel. Az eredeti elektronikát szokta újraépíteni. Ritka, és csúnyán sérült panelek esetén használ másikat, de akkor meg oda kell átrakni egy-két alkatrészt az eredetiről. Ez azért van, mert sok változatot adnak ki a gyártók, és egymás elektronikájával nem mennek. Csak az azonos szériák. Más gyártó még gyári számra is összeköti az elektrot a mechanikával.

Olyan változatosságot kell a polcon tartani, hogy elektronikát csak akkor tudnánk adni, ha abból legalább 10-12 hibátlan lenne. De ez a változatosságuk miatt szinte lehetetlen (talán egy-két 4-5 éves típusnál van ennyi. Így sajna ilyenünk eladó nincs.

Esélyre nem tudok addig mit mondani, amíg nem tudom mitől ment tönkre. Ezt nem írtad.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#534) Hógolyhó


Hógolyhó
csendes tag

Köszi a gyors választ! :Y
A mentés után bekerült a fiókba, hátha keres egyszer valaki ilyen elektronikát, alapon.
Mi a további lehetőség? :F
Kösz.

Sz@rnak, bajnak nincs gazdája.

(#535) liksoft válasza Hógolyhó (#534) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Megkeresel Skype-on és megbeszéljük.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#536) fibula válasza liksoft (#533) üzenetére


fibula
csendes tag

Kapkodtam, s a végeredmény az lett, hogy vhogy sikerült a táp +12V-ját hozzáérintenem a vinyó földjéhez (ahhoz, ami az 5v-os mellet van), ekkor szikra, gép leáll, én leizzad, tápkábel helyesen rá, gép nem indul, vinyó ki, másik be, gép indul, ez vissza, gép nem indul, engem meg elkapott a szívinfarktus :O . Nem vagyok egy elektronikaőrült, de ez nekem zárlatnak tűnik, ezért gondoltam az elektronikára :U (sőt én konkrétan egy diódára, vagy védőellenállásra gondolok, de azt ki tudja megtalálni :F , még ha nem ezek a hangyaizényi micsodák lennének rajta, ezeknek a színkódját sem ismerem, de akkor is csak nagyítóval lehetne bügykölni, meg spéci pálkával, mondjuk gondolom nektek vannak)
Kollégáddal asszem beszéltem, mert őt olcsóbb volt hívnom :B , ismét leizzadtam a hallott áraktól :Y

(#537) Freddy TNT válasza Hógolyhó (#534) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Meglehetősen keresett darab. Hirdesd meg.

(#538) Hógolyhó válasza liksoft (#535) üzenetére


Hógolyhó
csendes tag

Sajna nincs Skypom, de még egy rendes netem se. Ez a mh.-em. Ha a privát mailbe irsz valami elérhetőséget, akkor tudunk tovább beszélni. Köszi. Ja és iszonyúan melegedett a vinyó, kb. 60 C° ig, mikor lekapcsoltam.

Sz@rnak, bajnak nincs gazdája.

(#539) liksoft válasza fibula (#536) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Bocsi, a hétvége a családé volt. Ez fordított tápnak tűnik, amitől tényleg átmehet zárlatba egy-két cucc, de a belső erősítő is. Így óvatosan célszerű elektronikát cserélni rajta. Sajna ha a belső erősítő csúnyán sérült, tönkre teheti az új elektronikát is. Szerencsés esetben csak egy passzív elem repült.

Ha a Petivel beszéltél, akkor pontosabban képben vagy. Én csak 5-10% közötti PROHARDWARE-es kedvezményt tudok Neked rátenni, ami a felhasznált anyag függfénye.

(Meg ott van a limit lehetősége nálunk, így nem zsákbamacska számodra. Vagy végigfutod ismerős winyójával, de figyelj az elősőekben leírtakra.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#540) Hógolyhó válasza Freddy TNT (#537) üzenetére


Hógolyhó
csendes tag

Kössz, ha lemented az adatokat, máris ingyen Tiéd az elektronika. Hülyeségben nálam sincs hiány! Csá.

Sz@rnak, bajnak nincs gazdája.

(#541) Freddy TNT válasza Hógolyhó (#540) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Már bocs,de az #534-es hozzászólásod szerint már lementetted az anyagaidat és betetted a fiókba hátha kell majd valakinek az elektronikája. Gondoltam megjegyzem, hogy akadnak páran akiknek érdekes lehet.

Ha ez mégsem így lett attól még nem kell leharapni a fejemet. :(( Ezek szerint (legalábbis nekem) nem voltál egyértelmű.

(#542) sasasas


sasasas
csendes tag

Hy!
Van egy megfőtttt vinyóm mármint szerintem csak a vezérlője szart be!
Lenne egy kérdésem hogy az adatokat le akarom szedni de nem tom honnan szerezzek hozzá vezérlőt?
A képe itt van azon rajta van milyen típusu![kép]

sassa

(#543) sasasas


sasasas
csendes tag

[kép]

sassa

(#544) sasasas


sasasas
csendes tag

Már bocsi de nem sikerül elsőre a kép beszurása[link][link]
Itt a képe!
Ha tudtok segítení akkor légyszi!

[Szerkesztve]

sassa

(#545) liksoft válasza sasasas (#544) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Mi történt vele. Magától ilyen vagy túlfeszt kapott.

Egyik sem jó.
Magától: Motor besült vagy a fejek megtapadtak, túlterhelte az elektronikát.
Túlfesz: Sokszor ugrik a belső erősítő is, fejszerelvény javításra szorul.

Mindkét melódia csak tiszta térben végezhető el. Ritka amikor ''csak'' a motorvezérlő tok száll el. Ez a régi Quantumok tulajdonsága volt, de az is csak azért, mert a beszállító aláméretezett chip-et szállított.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#546) tibur


tibur
csendes tag

Hali.
Adott egy 120 GB Maxtor Diamondmax plus 9 winyo. Biztos vagyok benne hogy elszalt rajta az elektronikai resz (logikai lapka), ezt szeretnem kicserelni. Namost arra szeretnek vallaszt kapni, ha estleg meg valaki csinalt ijet, hogy mondjuk egy 80 gb maxtor winyo lapkaja talalna bele?
Vagy milyen SN kell odafigyelyek? Mi kell talalyon a ket lapkann?
Legyszi segitsetek mert surgos volna.
VAn nekem egy 80gb maxtor winyo arrol a lapkat ha beleteszem akkor azt is elcseszhetem?

(#547) mr_ricsi válasza fibula (#536) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''ez nekem zárlatnak tűnik, ezért gondoltam az elektronikára (sőt én konkrétan egy diódára, vagy védőellenállásra gondolok, de azt ki tudja megtalálni''
Ha csak a test tüskéhez érintetted hozzá a 12V-ot, de másik tüskékhez nem ért hozzá semmi, akkor a zárlati áram a vinyó nyákján a test fólián keresztül a vinyó fém házához talált utat magának. Ezesetben a zárlati áram hőhatása rombolt (elégett valahol a test vezetékezés*).
Ha ezt követően nem próbálod ki a vinyót, hanem egyből elektronikát cserélsz, akkor jóval nagyobb valószínűséggel lett volna minden menthető. Viszont amikor próbálkoztál, az elégett testelés miatt a vinyó egyes részein(IC-in) nem a gyárilag eltervezet irányokban (12V->test, 5V->test) mentek az áramok hanem pl. a 12V-tól a 5V felé, és ez lehet végzetes az IC-kre, (pl. a fejerősítőre) nézve. De ha pl. egy feszszabályzó marad testelés (referencia 0V) nélkül, akkor túl nagy fesz is ki jöhet belőle, ami szintén végzetes az általa táplált IC-kre nézve.

* ez nem biztos, hogy kívülről látható, mert a vinyó nyákja nem csak 2 rétegű.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#548) svrider válasza liksoft (#1) üzenetére


svrider
csendes tag

Szeva,

van egy Maxtor Diamondmax9 80GB ATA wincsim ami meg se mukkan, vsz. az elektronika tojt be (SN: Y2DH852E) Tudsz segíteni adatmentés céljából azonos winyoval v. elektronikával?

Köszi és üdv

Rangers lead the way

(#549) liksoft válasza tibur (#546) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Miért vagy biztos abban, hogy az elektronika halt meg?

Ha minden azonosító azonos (gyári szám kivételével), tehát firmware kód is, és azonos a két panel is - de teljesen !!!!!!!! - akkor kicserélheted, gondot nem okozol. Különben nem érdemes próbálkozni, mert nagyobb gondot okozhatsz magadnak.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#550) liksoft válasza svrider (#548) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nálunk (többen dolgozunk együtt) az alkatrész raktárat a bejövő mentéseknek tartjuk fenn. Ebből élünk, így az alkatrész létszükséglet. Ráadásul a gyártók rengeteg változatot adtak ki, amit megpróbálunk 2-3 hibátlan eszközben tárolni. Ez nem kereskedelmi mennyiség, de még így is több ezer db (jó és hibás - valamije jó) winyót kell tartani. Még így is van olyan fajta, amivel akkor találkozunk amikor behozzák. Ha az alkatrészekből is szeretnénk kereskedni, több tízezer darabra lenne szükség (aminek jó része soha nem kellene), így annak az alkatrésznek az ára is megegyezne az újéval, vagy drágább lenne (hiszen sokat újként kéne megvenni, raktározni - miközben értéktelenedik). Csak használt gépes, vagy bontó az, aki olcsón tud esetleg jó darabot adni. Én csak abban tudok segíteni, hogy mit és hogyan érdemes tenned.

Nagyon fontosak és pótolhatatlanok az adataid? - Vidd szakemberhez (nem kell hozzám, de kifejezetten mentésben jártas szakember legyen - lehetőleg referenciákkal).

Nem annyira fontosak, 10-20 eFt-ot sem ér már meg. - Ismerőssel, baráttal, beszerzett másik winyóval próbálkozhatsz. (Itt tudok ötletekkel segíteni, meg megmondom egyáltalán érdemes-e, hiszen van gyári szám szerint összelőtt típus is.)

Pár nap alatt pótolható. - Felesleges energia és pénzkidobás a mentés, pótolni kell.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.