Hirdetés

2020. július 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1551) liksoft válasza ponti_ak (#1543) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Halmoztátok az élvezeteket? Ha hibás volt, akkor a dinamikus konverzió hibás adatokra futhatott rá. Így az eredetileg ha egyszerű is volt a hiba, mostanra összetetté válhatott. Ha a GDB nem segít, akkor csak úgy fogok tudni segíteni, ha látom (legalábbis az olvasható leírásotok alapján). Az viszont mentés, és fizetős. Egyébként a 15GB-os IBM winyók elöregedtek, felület vagy fejszerelvény hiba is okozhatja az alaphibát.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1552) ponti_ak válasza liksoft (#1551) üzenetére


ponti_ak
(addikt)

''Halmoztátok az élvezeteket?'' :D Ehhe, neeem, csak sajnos a haverom sem igazán tudta mit csinál, amikor benyomta azt a dinamikus konverziót.. :( ...amiről máig sem tudom micsoda is igazából...

Köszönöm a diagnózist, ha lesz további fejlemény, megírom / jelentkezem még.
üdv: ponti_ak

(#1553) liksoft válasza ponti_ak (#1552) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Ötödik elem: Mire való az a piros gomb? :D

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1554) Padawan33 válasza liksoft (#1553) üzenetére


Padawan33
(tag)

''a gyilkos megkérdezte volna'' ;]
Már én is nyomtam úgy entert hogy rögtön utána a fejemhez kaptam hogy Vazze!

[Szerkesztve]

Az Erő legyen veletek!

(#1555) Freddy TNT válasza Padawan33 (#1554) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Ez semmi ! Bontottam úgy partíciót,hogy az új létrehozásakor kezdtem el számolni, hogy melyket is bontottam :D

De formatáltam vincsit úgy is, hogy elfelejtettem betenni a mobile racket a gépbe....(na vajon melyiket formatáltam ? ;] )

(#1556) mr_ricsi válasza Freddy TNT (#1555) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

Sok sör hatása alatt kezdtem el a vinyómat b.szkurálni egy mélyszíntű lemezmatató progival, és egy ''igen/nem''-es kérdésre rosszul válaszoltam, majd elkezdtem a hibát helyrehozni. Sikerült addig eljutni, hogy másnap, józan állapotban sem tudtam a világon semmit visszamenteni.

(és ez az 5500-adik szakmai hsz-om.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1557) ponti_ak válasza liksoft (#1553) üzenetére


ponti_ak
(addikt)

Ez egy komoly kérdés volt. Tényleg érdekel, hogy mire való, csak lusta vagyok rákeresni. :U

Egyébként szerintem is részegen gépet szerelni a legjobb... feltéve, hogy nem a tiéd.. ;] 2 hónapja összeraktunk egy másik havernak 2 gépből egyet a jobbikból kimentettünk minden értékeset, a másikban meg maradtak a kevésbé jó cuccok (kettő üveg bor és némi whisky elfogyasztása után). Minden frankó volt (leszámítva 1-2 felesleges Win XP-telepítést: pl: vazz, ez nem is az a winyó! :Y ... ehh, plusz egy óra elment hiába, format, előről kezd... stb :DDD), igazából gond csak az előlapi USB-kivezetések alaplapra való felnyomkodásával volt.. a végén (hajnali 4-kor) azt már hagytuk a fenébe... de ez már nagyon off... :B

Egyelőre a 15gigás IBM-ről nincs hír...

(#1558) mr_ricsi válasza ponti_ak (#1557) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

''Tényleg érdekel, hogy mire való, csak lusta vagyok rákeresni.''
Liksoftnak pontosan annyi idejébe kerülne megkeresni, mint neked. (Csak ő nem lustaságból nem teszi, hanem ideje nincs): :(

[link]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1559) domedee


domedee
(senior tag)

Helló Liksoft!

Az lenne a kérdésem, hogy tudsz-e olyan progiról, ami képes adatot visszamenteni ReiserFS-ről? Az előzmények: Nem is olyan rég az egyik vinyómon megfeküdt a linux. A következő tüneteket produkálta: nem hagyott létrehozni új fájlokat, de a régieket módosíthattam. Ennek az lett a vége, hogy egyszer csak nem ment tovább az os. Ok, fel is toltam egy másik vinyóra egy linuxot, aztán reiser.fsck -... De csak annyit értem el, hogy kiírta, val.szeg hardverhiba. Szerencsére találtam két ingyenes programot, amik olyat tudtak, mint semmilyen más fizetős sem... :Y Látták a reiseren lévő cuccokat. Az első a TestDisk szépen tudta listázni a fájlstruktúrát, a partíció adatait mutatta, etc. A második pedig, a PhotoRec visszatudta menteni a fájlokat. Csak egy baj volt vele, ömlesztve és nem az eredeti nevekkel, hanem fx.* (x:Petszőleges szám szépen sorrendben 1-végtelen közt :); *: a kiterjesztés). Nekem olyan lenne jó, amit a könyvtárstruktúra alapján tud boldogulni is akár.

Tudom, sokat várok, de hát a remény hal meg utoljára. Igazából nem is a mostani esetre, azt már megoldottam. Azóta is használom azt a vinyót, egy xp megy rajta (nyugodjon meg minden berzenkedő, az adataim nem ezen vannak (beüzemeltem azóta egy RAID1-t erre a célra). Amúgy egy Samsung Sata 200 volt. A fenti programok amúgy DOS/WIN/Linux alatt simán mennek és boldogulnak FAT/NTFS/Ext/Reiser/... fs-ekkel.

Vagy tudnál olyan progit mondani, ami biztosan kideríti, hogy van-e valami gikszere a hdd-nek? Ezek után amúgy nem akarom majd éles célra használni.

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#1560) ponti_ak válasza mr_ricsi (#1558) üzenetére


ponti_ak
(addikt)

Köszönöm a linket. :R ...és bocs, hogy néha kicsit link vagyok én is... :)

(#1561) liksoft válasza domedee (#1559) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Reiser mentésére csak keményen fizetőset ismerek. Az általad használt progik nem a file-ok logikai, hanem a partíció vagy a fénykép típusú adatterületek (típustól független, tehát Novell NetWare is lehet) mentésére jók. Talán majd később, mondjuk ha Te több évi munkát passzióból ingyenesen felteszel a netre.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1562) domedee válasza liksoft (#1561) üzenetére


domedee
(senior tag)

Tudom, hogy csodát ne várjak. Nekem remekül megfelelt az ingyenes Photorec is (nem csak képfájl, hanem még mindenféle más jó pár tucat kiterjesztést tud (office, audió-videó, kép alkalmazások fájlai). Kiválogatom én így is a fájlokat, meg már nem aktuális a dolog, mert ezzel sikerült a mentés. El tudnád annak árulni a nevét, ami tényleg korrektül képes kezelni a Reiserfs-t? A többi fs-re már ismerek többet, ami nagyon jól dolgozik, csak ebben az esetben nem.

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#1563) BobChemistry


BobChemistry
(őstag)

szia liksoft

most állok HDD vásárlás előtt, a WD Caviar RE és a Hitachi között vacilálok, de a Hitachi honlapján ''felfedeztem'' egy furcsaságot.
A T7K250 széria - az addigiaktól eltérően - 125GB tányérmérettel készül, így gyorsabb (elvileg).
Ennek megfelelően ugye a 250GB 2 lemez 4 fej felépítéssel készül

a 7K160 széria 160GB tagja viszont 1 lemez 2 fej felépítésű, ami szerintem elírás, mert akkor 160GB tányérméret kellene ezek alapján.
De a zajszintje kisebb (25dB vs. 28dB) ez viszont alátámasztja az 1/2 felépítést :F

a WD-al kapcsolatban még kutakodok, de kíváncsi lennék a Te személyes véleményedre esetleg tapasztalatra

(mindkettőre 3 év garit vállal az üzlet)

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#1564) liksoft válasza BobChemistry (#1563) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

Sajnos abban, hogy melyiket vedd, nem tudok segíteni. Nálam egy-két év elteltével csapódnak le az információk, hiszen a vadi új winyókat ritkán hozzák mentésre. Akkor is csak egy-két darabot - de mennyiből?

A nagyobb kapacitás nem feltétlenül jelenti az újabb, nagyobb lemezkapacitást is. A 3 * 80 GB csak 240, nem 250. Ha a gyár úgy dönt, hogy nem érdemes a 80 GB-ot 84-re feltornázni, hanem inkább 63 GB mellett stabilabbat hoz ki, azt hiszem jogos. Ugyanis, hogy 3 vagy 4 fej van a fejszerelvényen, csak az automata gyártógépsor átprogramozását jelenti. Ilyen darabszám mellett az az alkatrész többlet nem számít, hiszen a fej előállítási költsége csak nagyon töredéke az egész drive-nak.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1565) ponti_ak válasza liksoft (#1551) üzenetére


ponti_ak
(addikt)

Kedves liksoft,
és mindenki más, aki segített.

Köszönöm szépen a múlt héten adott tanácsokat, segítségetekkel (a GetDataBack-kel) sikerült minden adatot visszanyerni a drive-ról. :R :C

Szép napot, és jó szurkolást kívánok Nektek a foci VB-re! :D

Üdv: Ákos

(#1566) mr_ricsi


mr_ricsi
(veterán)

Korábban már volt: [link] ,
és most ismét van egy ''x-aktás'' sztorim.

A PDA-mban van egy 512MB-os SDkártya, 1éves volt május 20-án. Arra mentem az adatokat, nehogy a PDA meghibásodásakor örökre keresztet vethessek rájuk, ill. erről szólnak az MP3 zenék is, ha iPod gyanánt használom.
Úgy 3 hét után kapcsoltam be a kütyüt, de a MediaPlayer indításakor kiírta, hogy a zenefájlok nem elérhetők. A FileExplorerel ránézek a kártyára: semmi, tök üres.

Itt elkövettem egy hibát, meggondolatlanul átraktam abba a fényképezőmbe, amit kártyaolvasóként (is) szoktam használni.
A fényképezőgép azt írta, hogy ez egy szűz lemez, és azonmód automatikusan megformázta. :Y És rátette a saját munkakönyvtárát és egy fájlját.
Ezt észlelve magamban igencsak lerontottam a sikeres fájlvisszaállítás esélyét.
2-3 recovery progival megscanneltem a kártyát, legjobb eredményt a handy recovery-vel értem el, de az is csak MP3-as fájlokat talált.
A kártyát félreraktam, majd pár nap múlva b.szott jó zenére akadtam az egyik vinyómon. A kártyát előkaptam, és elkezdtem rá másolni, de egy kis idő múlva kiírta, hogy nincs elég hely. Ekkor a Total Commander ablakát frissítettem, és mit látok: a kártyán ''ezer'' fájl, köztük az elveszettnek hitt mp3-ak. Végignéztem a teljes listát, és ott voltak a hiányzó fontos adatfájlok is. :Y Egy sima copyval átkocogtak a vinyómra. :C

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1567) Freddy TNT válasza mr_ricsi (#1566) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Nekem fordítva van így. Feltámasztottam egy maxtort nemrégiben és Mélyformáztam. Egy ideig használtam, aztán keresztet vetettem rá mint a többire.

Aztán nemrég előkaptam a polcról és megpróbáltam formatálni....szokás szerint 1 órán át ment mire kiderült, hogy nem jó. De egy mélyformázás után mintha kicserélték volna :) Tele is raktam minden jóval,majd elkocogtam az ismerősömhöz.....tök üres. Megint format, megint tele, hazahoztam éééés......tök üres. :U Pedig ott kipróbáltuk és vissza is tudta olvasni.

(#1568) birno


birno
(addikt)

Sziasztok!

Lehet valamit kezdeni egy olyan vinyóval amit xboxból szedtem ki, csak elfelejtettem előtte kilockolni.
Az a gond, hogy nem vagyok tisztában vele mit takar az xbox-os vinyó lockolás, hátha valaki tud valami okosat.
Xp, linux nem tud vele mit kezdeni, maxblast szintén, super fdisk, partition managerrel néztem már, semmi.
Maxtor 6E040L0 a típusa.

[Szerkesztve]

(#1569) mr_ricsi válasza birno (#1568) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

A Powermax valamelyik Low Level formatjával próbáld meg. (De csak akkor, ha a bios korrektül felismeri a vinyót!)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1570) föccer válasza mr_ricsi (#1569) üzenetére


föccer
(nagyúr)

Végülis mit csinál pontosan ez a Powemax? Teljes felületen felülírást végez? Vagy mitöl mélyformázás a mélyformázás?

Voltak régebbi lapokban olyan olyan BIOs-ok amiben lehetett HDD level format-ot csinálni. Az miben volt másabb/jöbb/rosszab?

Thx: föccer

(#1571) mr_ricsi válasza föccer (#1570) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

A powermax a 0. LBA szektortól az utolsóig (vagy quick-nél az első 5%-ot) végigírja ''0''-kkal, így minden adatot és fájlrendszert, és bootszektort eltüntet. Olyan lesz a vinyó, mint mikor a gyárból kikerült.

Az alaplapok LLF-ja olyan régi vinyókhoz kellett, amikor még a vezérlőelektronika nem a vinyó fenekén helyezkedett el, hanem külön kártyán. Ezeket az első használat előtt össze kellett lőni egymással -> ezt szolgálta az alaplapi LLF.

Ma már a gyárban ezt megcsinálják, tehát a vinyó életében összesen 1 alkalommal.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1572) birno válasza mr_ricsi (#1569) üzenetére


birno
(addikt)

A bios teljesen korrektül látja.
Kipróbáltam, de nem sikerült neki, rögtön ezt a diagnostic code-ot adta:ca9bd36c.
Amikor az installitaion complete futtattam nem ismerte fel a particíót, read failed hiba.

(#1573) mr_ricsi válasza birno (#1572) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

A powermax szerint hibás a vinyó.
Hmmm. (Hogy el lehet-e hinni neki, pontosan ismernem kellene, hogy miben más a PS-es vinyó egy ''mezei'' MAxtornál.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1574) birno válasza mr_ricsi (#1573) üzenetére


birno
(addikt)

Ez egy mezei maxtor vinyó ami be lett szerelve az xboxba, most meg ki. :)
Semmi különleges nincs rajta, eredetileg pc-ben volt.

(#1575) BobChemistry válasza mr_ricsi (#1566) üzenetére


BobChemistry
(őstag)

na, akkor nagy mákod volt :DDD

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#1576) DanteHix


DanteHix
(tag)

Szia liksoft!

Mai nap,mikor bekapcsoltam a gepem, egy apro pukkanas kiseretem elszallt az egyik vinyom( seagate barracuda 120GB).
Az adatot rola meg lehet valahogy menteni? Vagy ilyenkor nemcsak az elektronika, hanem a tarolo lemezek is megserulnek?

Elore is koszonom a valaszod...

## 5.15 The Angels Have Gone ##

(#1577) liksoft válasza DanteHix (#1576) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

Az alkatrész elfüstölésekor tranziens impulzus futhat végig a rendszerben. Ilyenkor a fejszerelvényre épített belső erősítő is tönkre mehet. Annak a hibája a mechanikára rárakott másik jó elektronikát is tönkre teheti. Nem törvényszerű, de van rá esély. Hibás fejszerelvény viszont képes a felület felülírására. Vagyis ha az adatok jó lennének, lehet vele próbálkozni. De ha nagyon fontosak, pótolhatatlanok, mindenképp kell mert összedől a ház, akkor nem érdemes vacakolni vele, hanem inkább mentéses szakemberhez. Nem olcsó, de a nincs nél olcsóbb. Sok félresikerült próbálkozás meg a nincs felé billenti a mérleg nyelvét.

Neked kell döntened.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1578) DanteHix válasza liksoft (#1577) üzenetére


DanteHix
(tag)

eloszor is koszonom a gyors valaszt:) 3. atolvasasra megertettem nagyjabol:)

Nem letfontossagu az adat, csak bosszanto,h elveszett:(
Azt hittem, hogy vhogy elegendo kicserelni a kulso elektronikat, es akkor minden ok. tudom,hiu abrand, de nem ertek sajnos ehhez mely szinten

## 5.15 The Angels Have Gone ##

(#1579) liksoft válasza DanteHix (#1578) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Lehet, hogy sikerül, de kockázata van.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1580) DanteHix válasza liksoft (#1579) üzenetére


DanteHix
(tag)

Koszi,ugy nez ki, tavoli ismerosnek van feleslegben, egy probat meger :))

## 5.15 The Angels Have Gone ##

(#1581) Eliot


Eliot
(tag)

Sziasztok kellene egy kis segitség asus p4c800-e lap 2dbmaxtor vinyó raid 0
promise raidon.a raid szét eset csak az egyik vinyot látja a raid bios, az alaplapi bios
rendesen látja a fűzőt kőtetet és egyesével is látja rendesen.valószinű hogy a boot
szektor száltel. régen mikor még két oprendszert használtam win 98 winxp akkor is
volt hogy eltűnt a boot választási lehetőség és valami progival meg lehetett csinálni
de már nem emlékszemrá.A raides boot-ot vissza lehet valahogy csalni.vagy lementeni
a két vigyorol az anyagot dos allat úgy hogy vissza is tudjam rakni. egy 120gb rackem
van még a gépbe. Ha tudtok valami progit megoldást egy kis infót is a progihoz mert
az angol nem nagyon megy és nem szeretném ha ugrana az adat
kőszőnőm

Üdv, Eliot

(#1582) mr_ricsi válasza Eliot (#1581) üzenetére


mr_ricsi
(veterán)

''valószinű hogy a boot szektor száltel.''
Ha ebben teljesen biztos vagy, akkor XP telepítő CD, F6 Raid driver, Recovery Consol, és abban a fixboot parancs. Enter.
(fixmbr-t kiadni viszont szigorúan tilos!)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1583) liksoft válasza Eliot (#1581) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

A Promise vezérlő a winyón tárolja a raid adatokat. Ha a winyó kiesett, akkor valamilyen adatátviteli problémája volt. Ilyenkor újra kell építeni a raid-et, és nem kell kérni az inicializálást. Valamelyik Promise bios képes erre, de sajna nem tudom melyik. Vigyázat, hibás beállítás (driv-ok sorrendje és a blokkméret fontos) hibás adatterületet fog eredményezni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1584) Jared


Jared
(aktív tag)

Üdvözlet itt is!
A segítésgeteket szeretném kérni, a probléma vegyes jellegű.
Tegnap felraktam a W Vista Beta-t.Minden rendben ment, de egyszer nem vártam meg a leállítást és kinyomtam idő előtt a kapcsológombot. Egyébként is vissza akartam tenni az XP-t tehát vettem is elő a cd-t, bootolt is, de azután a gép ''elhallgat'' és malmozik (ha hagynám az idők végezetéig tenné).Ellenőriztem a cd-t más gépről simán bootol rendesen.
Természetesen kivettem a hdd-t és beraktam a lenti gépbe, hogy lementsem a particiókról az adatokat. Egy akadály van:A lenti XP szintén elkezd bootolni és aztán ismét csak megáll a tudománya.Érdekes, ha kiveszem a winyót akkor meg rendesen bootol.
Sejtéseim szerint a Vista magával ránthatta a boot szektort, de ebben nem vagyok biztos.
Borzasztó a helyzetben, hogy csak a maxtor diag programja hajlandó elindulni, de az meg csak a low formatot kínálja fel(a lemezellenörzést elvégeztem, semmi gond vele).
Nem tudom megszakítani az ördögi kőrt, help!!!

Szerk:Ami a beta vezsönt illeti megtanultam a leckét.

Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.

(#1585) dbius válasza Jared (#1584) üzenetére


dbius
(veterán)

Ezt nézd át: [link]

Szerk: Ja, most olvasom, hogy le akarod róla menteni az adatokat előtte, akkor ez nem jó...[Szerkesztve]

(#1586) hightower


hightower
(tag)

Hello liksoft!

De rég jártam erre, (szerencsére) :) , de most megint segítségre szorulok.
Minap portalanítottam a gépet, de sajnos utána az IDE1 - IDE2 -őn levő HDD és optikai meghajtók eltűntek, egyedül az egyetlen SATA-s vinyómat látta a gép. Reseteltem a biost
ez máskor segített már hasonló esetben, de most semmi. Ha lehúztam az IDE1- ről a HDD-ket, akkor megjelentek az optikai meghajtók, a két HDD -ből sem a WD-t sem a Samsungot nem látta. Egyenként megpróbáltam a vinyókat mivel az egyiken volt az OS, de így sem látta, kértem ma kölcsön egy régi Quantumot 4.3GB, ezt egyből felismerte a gép, dobtam rá egy OS-t, az alaplapi biost frissítettem ( CMOS- clear nem segített), így mostmár látja a WD-t is, de Samsungot most sem, ez egy 1éves 120GB SP1213N
olyan mintha el sem indulna, nem hallok zúgást belőle lehet hogy tápot nem kap? Mármint szokott ilyen lenni, hogy minden külső behatás nélkül kontaktos lesz vagy ilyesmi? Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy reménytelen.

Üdv Hightower! :R

(#1587) liksoft válasza Jared (#1584) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Az is gond lehet, hogy az XP sajátjaként értelmezi a winyón lévő Vista OP-t. Onnan is betölt egy-két drivert, amitől természetesen azonnal kifagy. Próbálj meg Linux CD-ről indulni, és másik winyóra azzal menteni a fontos adatokat. (Nem vagyok Linuxos, így ebben több tanácsot sajna nem tudok adni.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1588) liksoft válasza hightower (#1586) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Takarítás közben lehet, hogy valahol a tápcsatlakozó eltört, így nem kap áramot. Vagy statikusan kisültél rajta (sokszor nem is érezni), és jobb létre szenderült az elektronikája. (Lehet még más is, de első köben inkább ezekre tippelek.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1589) hightower válasza liksoft (#1588) üzenetére


hightower
(tag)

Köszi, ez nem jó hír pedig csak annyi volt a takarítás, hogy oldalfal le, reggel sűrített levegővel kifújtam a port közben nem értem semmihez, majd oldalfal föl, és délután miután bekapcsoltam már nem volt jó. :F

(#1590) liksoft válasza hightower (#1589) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Azért a tápcsatit ellenőrizd le.

Hopp! A sűrített levegőnél nem folyt esetleg a sűrített (folyadék) a panelra helytelen flakontartás miatt? Ha igen, a párolgó gáz a panelt lehűthette és kritikus helyen elpattinthatta. (Nem láttál gyorsan eltűnő foltot?) A ''levegő'' is lehet hiba forrása ha rosszul használják.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1591) Jared válasza liksoft (#1587) üzenetére


Jared
(aktív tag)

Köszönöm szépen!!!!! :)

Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.

(#1592) hightower válasza liksoft (#1590) üzenetére


hightower
(tag)

Kompresszorral fújtam ki, (már nem először) abból legfeljebb kondenzvíz jöhet, de a takarítás és a bekapcsolás között eltelt 8óra, vagyis ha volt is ilyen akkor az elpárolgott addigra. Megnéztem a tápcsatit, semmit nem látni rajta masszívan a helyén van nem lehet mozgatni sem a forrasztások is éppek, nem hinném, hogy itt bármi is kontaktos lenne nagyon masszívnak tűnik, pláne levegőtől.

(#1593) Jared válasza liksoft (#1587) üzenetére


Jared
(aktív tag)

Hello!

Tényleg bejött a Linux ötlet, végül megadta magát a rohadék.Kiderült, hogy az összes NTFS particiót magával rántotta(számomra rejtély, hogy miért), viszont egy már meglévő linux particióhoz nem nyúlt. Persze naívan úgy gondoltam, hogy csak a saját rendszerparticióját vágja haza. Fizikai károsodás nem történt, formattálás sem volt, meg lehet még menteni az adatokat?Előre is köszönöm válaszod, meg persze az eddigieket is.


Üdv
Matt

Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.

(#1594) liksoft válasza Jared (#1593) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Ha a Linux látja az adataidat, akkor azzal másold át FAT32-re. Sajna ekkor 4GB a file korlát. Ha nem látja, akkor a GDB 98 alól is futtatható. A 98 viszont nem fog összeakadni a mentendő drive-on lévő cuccokkal, főleg ha NTFS van rajta. Azt hiszem innen már elboldogulsz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1595) Jared válasza liksoft (#1594) üzenetére


Jared
(aktív tag)

Mégegyszer köszönöm!

Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.

(#1596) uratti


uratti
(tag)

Az a gondom támadt hogy véletlen töröltem egy vinyón a particiót és nagyon fontos adatok voltak rajta, hogyan lehet ezt vissza állítani, vagy van egy olyan szituációm is hogy egy ép partición letöröltem egy könyvtárat és ezt hogyan lehet vissza állítani miután már törölve lett, vannak erre valamiféle programok, és ha van akkor melyek azok. :F :F

Aláírtam

(#1597) Trava


Trava
(tag)

Azt szeretném megtudni, hogy lesz-e valami baja a hdd-nek ha fordítva kerül beépítésre?(elektronike felfelé nézz).
Lehet így is használni, nem fog elromlani hamarabb?
Köszi.

"Amikor végre megérted, hogy nem halsz bele abba, ha összetörik a szíved, (...) az már csalhatatlanul jelzi, hogy középkorú lettél."ღஐƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒஐღ

(#1598) liksoft válasza uratti (#1596) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Az igazság az, hogy már többször volt ilyenről szó ebben a topikban.

Két segítséget is adok. Ennek az oldalnak a jobb felső sarkában van egy kereső szolgáltatás, amivel ebben a topikban ugyanúgy Te is megtalálod a válaszokat, mintha én linkelném (nekem is keresnem kell).

A másik a Google kereső szolgáltatása. Azzal a világhálón lelhetőek fel ezekre a problémákra programok garmadával. Sok közülük free is ráadásul.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1599) liksoft válasza Trava (#1597) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Nagy valószínűség szerint nem. De pontos választ csak a gyártó honlapján fogsz találni rá a drive műszaki leírásában. (Ezt is írtuk már párszor több topikban is.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1600) uratti válasza liksoft (#1598) üzenetére


uratti
(tag)

már próbáltam keresni nem most jöttem a falvédőről, csak az az igazság nem tom lehet én vagyok hülye vagy rosszlu keresek, de nem találok semmi használhatót amivel sikerülne valamire jutnom, a googlén is próbáltam csak mindent angolul nem értek
én arra gondoltam hátha volt valakinek ilyen tapasztalata és konkrétan tudja miről van szó és mivel lehet ezt orvosolni, senkinek nem akarok plusz melót csak már nagyon ki vagyok mert eléggé fontos adatok voltak rajta, amit a vélatlen fojtából töröltem. ezért vagyok kétségbe asve
kérném ha valaki linkelne egy ilyen progi lelő helyet vagy mailbe küldene azt meg köszönném uratti@gmail.com. :R :R :R

Aláírtam

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.