Hirdetés

2020. április 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#601) Freddy TNT válasza liksoft (#599) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Köszönöm az infó !

Jelenleg egy régi cd-rommal küszködök hátha bootolásra bírom. Ez a gép sajnos foglalt úgyhogy meg kell oldjam a másikkal.

Ha végre valahára összejön és még a powermax sem ismeri fel akkor ezek szerint 100%az elektro ? A fejszerelvényen lévő erősítő állapotát meg lehet tudni valahogy ? (esetleg powermax egy hibakóddal?) A túlfesz mindig látható sérülést okoz nem ? Ezen a nyákon semmilyen égési nyom nem látszik.
Az elmondás alapján semmi más nem ment tönkre az adott gépben. :F

Szerk: igen teljesen süket. A legapróbb nyikkanást sem adja ki és egyetlen karakter sincs a biosban róla.

[Szerkesztve]

(#602) liksoft válasza pilóta (#600) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Ma este kapom meg, a hét közepén tudom nézni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#603) Gáborka válasza liksoft (#589) üzenetére


Gáborka
(tag)

köszönöm a korrekt és kimerítő választ :C

(#604) pilóta válasza liksoft (#602) üzenetére


pilóta
(veterán)

OK. Köszi.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#605) Freddy TNT válasza liksoft (#602) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Szia Liksoft ! Egy kis segítséget szeretnék kérni :R

Úgy néz ki ezúttal én vagyok sz@rban :C :B
A szokásos mentésemet akartam elvégezni a biztonsági meghajtómra. (ami mindig le van kötve egyébként)
Na, szóval: pepöccintettem a partition magic-et mert egy kicsit össze vannak itt kuszálódva a partíciók a sajátgépben :D Gondoltam megnézem, hogy ki hova tartozik.

Erre a következőt írja ki nekem:
Hiba
Disk 2(190782Mb 387621c 16h 63s) appears to have partitions created using a different drive geometry (255h 63s) This serious problem can lead to data loss.
No partition manipulations should be made to this disk using this product or the operating system's products. You should back up the data on this disk, delete all partitions,create new partitions under the new drive geometry,and then restore your data using backup.

A program ezután fut tovább és a teljes megható hosszában sárga csíkkal jelzett BAD felirat díszeleg.(a sajátgépben látom a partíciókat)

Na ebből vágom, hogy valami geometria megváltozott meg ilyenek és mentsek meg csináljak új partíciókat meg töltsem vissza.

De miért ?! Mégis mi a fészkes fenéért gondol egyet és akad itt ki holmi geometria ?
A smart-ot sem érem el. Lehet, hogy döglődik a meghajtó ? Összesen volt vagy használva kb 1 hetet non-stop-.

[Szerkesztve]

(#606) Freddy TNT válasza liksoft (#602) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Nos időközben meg tudtam nézni a 80-as maxtort is. A powermax sem látja. Véleményed ?Elektronika csere ha jól értem akkor 70% <=> 30% esélyem van kb?

(#607) liksoft válasza Freddy TNT (#605) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Lehetőleg ilyen állapotban ne matass rajta. A 255 és 16 fej csak annyi, hogy egyszer LBA engedélyezett, egyszer meg letiltott (vagy alaplapi bios által NEM látott) állapotban használtad ill. formáztad. Az XP általában ha az alaplap nem detektálja és nem állítja be a fejszámot, 16 fejesnek kezeli a drive-ot (nálam legalábbis - lehet alaplap- és csatolófüggő is). A partíciók relatív értékei jók (és a rendszer ez alapján kezeli), de akkor sem egészséges másik üzemmódban futtatni. Okozhatja még, hogy vezérlőkártyán partícionáltad, alaplapin használod, vagy fordítva. Mégegyszer: indulási detekt más mint a partícionáláskor. Tedd át másik csatornára, vagy állítsd be az LBA üzemmódot korrektül. Ellenőrizd, és szerintem utána semmi gondod nem lesz. De a PM-mel óvatosan bánj. Ha nem odafigyeléssel használod, több a bosszúság (adatvesztés) mint a nyereség (idő, hely).

Az új drive-ra viszont vigyázz. Gyakorlati tapasztalatom, hogy 2 hét nyúzás után (indítás - leállás - rövid és hosszú üzem) derül ki a winyó életképes-e. Ezalatt az idő alatt mentés nélkül adatokat rátenni életveszélyes.

Szerk: Szerinted innen meg fogom tudni mondani a leírásod alapján, hogy mi a valódi baja? Ha így folytatjuk, holnap már meg is fogom tudni itthonról javítani Nálad. :D

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#608) Freddy TNT válasza liksoft (#607) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

jó-jó, nem azt várom, hogy te csináld meg 200kilométerre innen :) Csak mivel több vincsit láttál mint én ezért gondoltam kikérdezem a véleményedet. :U Hátha tudsz konkrét tanácsot adni és nem csak tapogatózok a sötétben.

Ami a 200-as vincsit illeti: ezen a kábelen, és ezen az IDE csatornán partícionáltam és formatáltam meg. Ráadásul ezzel a partition magic-el (ami azt illeti az fdisk-el semmi gond nem volt,csak nem képes nagy drive-okat partícionálni.Ehhez képest a magic folyton elszúr valamit)
A múltkor még minden OK volt. Tegnap meg rádugom és elmászott a geometria.

Arra gondoltam talán érdemes lenne aktívan használnom 1-2hetet hátha kibukik valamilyen gyártási hiba.... :U :F

De azért kössz az infót !

[Szerkesztve]

(#609) Freddy TNT válasza liksoft (#607) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Én ezt a vincsit úgy használom, hogy biosban letiltom (none) azért,mert ha nem teszem akkor erről bootol be. (mivel ezen is van OP rendszer ha esetleg valami lenne a RAID-el)

Mielött mondanád nem lehet biosban beállítítani a boot-sorrendet. Van RAID és SCSI választási lehetőség is,de akkor is az IDE -re kötött vincsi lesz az első. :((


Szóval ez csinálhat ilyen problémát ? :U

[Szerkesztve]

(#610) liksoft válasza Freddy TNT (#608) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Becsülettel annál többet amit mondtam, nem tudok látatlanba. Mérni, tesztelni kellene. Minimum egy kéziműszer!

A drive LBA vonalán kukucskálj, hibásan detektál akkor a rendszer. Remélem, nem kábelhiba és abban egy bit sérült, mert akkor csúnya dolgokat okozhat a használat.

Szerk: Akkor nevezd át a win könyvtárat, és ne legyen aktív a partíció. Így nem tud boot-olni, de az alaplappal detektáltasd, hogy 255 fejes legyen. Elméletileg nem okoz gondot (ahogy írtam), de nem egészséges.

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#611) Freddy TNT válasza liksoft (#610) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Finoman meglötyögtettem a 80-as meghajtót és hallani, hogy a fejek csúszkálnak a felületen. :Y Ez nem éppen jó jel ugye ? A fene tudja ki hogy bánt vele elöttem :U Szabályosan az egyik végpontból a másikba csúszkál. Én úgy tudom egy mágnesnek parkolóállásba kéne rántania meg ilyenek.....

[Szerkesztve]

(#612) liksoft válasza Freddy TNT (#611) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Ha a tengely körül ''megforgattad'' (lap síkjában úgy ahogy a lemez is forog) és halk súrlódó hangot hallasz az nem egyértelműen rossz. Ha hangos, akkor gáz, de ha halk, akkor a parkoló pályán van, a fejek nem tapadtak le. Vagyis jó jel. A parkoló pályás winyókat nem célszerű sokszor indítani, inkább folyamatosan használni. Ezért parkolóvillásak a 2,5''-os drive-ok. Ilyen villás egyébként a lapos Max, és a Hita összes típusa.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#613) Freddy TNT válasza liksoft (#612) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Hát nem tartom hangosnak. Olyan, mintha egy kád-kacsát nyomkodnának finoman a drive-ban. :D Egy nagyon kicsit csipogó a zaj,de inkább csúszás jellegű.

Megpróbálok keríteni hozzá egy elektronikát....próba cseresznye. :U

szerk: És kössz ! :R

[Szerkesztve]

(#614) gergo0007


gergo0007
(tag)

Sziasztok!

Átraktam egy 200-as vinyót egy új gépbe, és telepítettem rá egy xp-t. A vinyó 3 részre volt osztva, 8, 92, 99 Gb-ra. A 99 Gb-os rész valahogy megsérült, a könyvtárak egy részébe nem tudott belépni. Ezután újraindítottam a gépet, majd a win elkezdte magától helyreállítani a boot-oláskor, de nem lett jó. A filenevek megvannak, de nem azt tartalmazzák, amit kellene. Úgy néz ki, mintha összekeveredtek volna a részek.
Hogyan, milyen programmal lehetne ezt kijavítani?
A segítséget előre is nagyon köszönöm

Gergő

(#615) Freddy TNT válasza gergo0007 (#614) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

A legfontosabb, hogy ne birizgáld semmilyen csodaprogival, míg nem kapsz konkrét segítséget, hogy mivel kell kijavítani.
Viszont talán segítség lenne ha elindítanád a partition magic-et és a partícióra ráküldenél egy ''check for errors'' -t. A hibaüzit másold be ide hátha azzal is előrébb jutunk.

De semmi többet ! Nem biztos, hogy ez a progi ki tudja javítani. :U

[Szerkesztve]

(#616) gergo0007


gergo0007
(tag)

Kösz!

Úgy néz ki, mintha a másik partíció részben rákerült volna, pl egy videofájl egy másikat tartalmaz, ami egy másik partición van.. A másik kettő partíció úgy néz ki, hogy nem hibás. Okozhat ilyen hibát a vinyókábel?
A hibás partición a fájlok egy része teljesen jó. Nagyvészt avi-k voltak rajta.

Futtattam a PartitionMagic-et, hiba: Severity: Error, Fixed: , Number: 1609, Description: Lost clusters 12479488-12479488

Előre is köszönöm
Gergő</p><p>[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#617) liksoft válasza gergo0007 (#616) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

A hiba forrása valószínűleg a 48 bites LBA üzemmód használatának hiánya. A következő topic ad választ a problémádra [link]. (Az 1. hsz-ben találod a lényeget.) Az adatok mentése már másik dolog, de ahhoz már korrektül kell kezelni a winyót.

Vigyázz, a boot során az XP a chkdsk-et ráküldi a hibásnak vélt partícióra! Van 10 másodperced, hogy a space-szel megállítsad. NE FUSSON !!!! A maradék információkat is összekuszálhatja!

Egy kis winyóra telepíts SP2 XP-t, majd formázz meg a rendszerrel egy célwinyót (értelem szerűen 200 GB-ost), és csak ekkor tedd melléjük a sérültet. Az előzőleg (!!!) telepített GDB-vel a sérültről a célwinyóra tudod másolni az adatokat (amik még nem sérültek). Nagyon figyelj arra, hogy honnan hova másolsz! A sérült winyó NEM LEHET CÉLDRIVE !!! Ugyanis akkor mentés közben felülírod a mentendő adatokat!!

Sok sikert hozzá. Ha valami nem világos, akkor csörögj.

Szerk: Kábel, adatátviteli hiba, memória, SP, táp, stb... Több hibaforrás lehet.

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#618) gergo0007 válasza liksoft (#617) üzenetére


gergo0007
(tag)

Kösz a segítséget!

Az a baj, hogy egyszer már lefutott a boot-oláskor a chkdisk.
A mentéshez mindenképpen szükséges egy 200-as vinyó vagy elég egy akkora, amekkora a hibás rész?

Kösz

Gergő

(#619) liksoft válasza gergo0007 (#618) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Akkora, amekkorára a mentendő anyagot át tudod másolni.

Az autochk-ról inkább nem mondok véleményt. A kitalálójának kéne egy-két inkvizíciós eszközt megmutatni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#620) gergo0007 válasza liksoft (#619) üzenetére


gergo0007
(tag)

Kösz!

Sikerült teljesen elrontani a vinyót. Át akartam tenni egy másik gépbe a mentéshez, és leesett a gép tetejéről. Bekapcsoláskor kattog és sípoló hangot ad. Mennyire lehet javítani a vinyókat?

Kösz

Gergő

(#621) Freddy TNT válasza gergo0007 (#620) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Gari van rá ? Ütödésnyom látszik ? Nyáklap sérült ? :U

Ennek SZERINTEM nagy vonalakban sanyi. Ha gariztatni tudod, akkor (ha nincs külsérelmi nyom) válaszd azt, ha nem az ciki,mert nagyon drágák a mentések és mint azt egyszer Liksoft mondta: ilyenkor vagy az adatok vagy a vinyó. A kettő együtt kétséges. De mindenképpen költséges.

Ha már semmi se segít meghirdetheted az elektronikáját eladásra. Tudom sovány vígasz,de lesz mit elsörözni..... :(

[Szerkesztve]

(#622) Fex


Fex
(tag)

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémában.
Van(volt) egy raid0 tömböm, amelyet egész eddig szépen használtam, majd egyszer csak egyik reggel nem ismerte meg az XP. Nézem, sajnos a bootnál azt írja már ki, hogy a tömb offline állapotban van. Belépek a raid menübe, a master: array1 slave:free feliratok díszelegnek. Sajnos már nem emlékszem, hogy így néztek-e ki a létrehozáskor is, vagy sem (de gyanítom nem így kellene kinéznie). A Rebuild Array menüben azt írja, hogy Recovery is not applicable. A Windows már nem látja a tömböt, tehát semmilyen windowsos adatmentő program nem segített.
Egy sima alaplapi raid vezérlőről van szó, Asus P4P800-E Deluxe és 2 db 160 gb-os merevlemez.

Szóval valami olyasmi program kellene, amivel a tömböt helyre tudom állítani, és utánna esetleg ha kell, akkor a windows alatt még az adatokat visszaállítani.

Az adatok más számára nem fontosak, családi képek, videók, és fél évnyi videokazetta digitalizálás munkája van rajta, ezek nekem fontosak lennének.

Minden segítséget köszönök előre is...

Fex

"...Az emberi tényezőt minden rendszer működtetésébe bele kellene tervezni, mint egy olyan random hibagenerátort, ami mindenképpen működésbe lép, csak nem tudjuk, mikor, hogyan, miért és milyen kaotikus belső logika alapján...."

(#623) liksoft válasza gergo0007 (#620) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Hát.... A kattogás és sípolás egyszerre érdekes. Kattog ha nem tud olvasni, de a fej mozgatható. Sípol, ha letapadt. Ha viszonk kattog majd utána súrlódó a hangja, akkor valószínűleg leszakadt a feje. Szóval Freddy TNT jól vázolta a helyzetet. Nem sok reményt fűzök hozzá. Ha nem pörög fel és sípol, akkor érdemes nekiugrani. De a software mentés átalakult tisztateressé. 5-6 óra munka ha sikerül.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#624) liksoft válasza Fex (#622) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Sajnálom, hogy így jártál, de tartok tőle, hogy ''kézimunka'' nélkül nem fogod megoldani. Erre a problémára nem ismerek ''csodaprogramot''. Inkább fordulj szakemberhez, de nem lesz olcsó. Először nézd meg, mi van meg máshol, mit tudsz pótolni, utána mérlegelj. Addig ne nyúlj a winyókhoz, és ne engedd, hogy a win matasson rajtuk. Ha megtette, akkor már sokkal rosszabb a helyzet.

Ja, és még valami. Jó lenne, ha emlékeznél a létrehozáskori értékekre, mert anélkül pár óra munka helyett jó pár nap lesz belőle!

A RAID0-ról adatbiztonság szintjén már írtunk egy párszor. Érdemes végignézned.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#625) Freddy TNT válasza Fex (#622) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Nekem egyszer kimozdult az az Y elosztó,ami a kakaót adta a két vincsinek. Előfordult már egyszerű kontakt hiba is az adatkébeleknél, illetve a RAID vezérlő kártya is olykor elmozdult nálam.

Mielött bármit tennél nézd át (ha eddig nem tetted) az összes csatlakozási pontot, mozgasd meg őket, nézd meg nem oxidálódott-e el véletlenül stb....

Ajánlom figyelmedben a prohardveren a RAID-es topicocat. Ritkán járnak be az emberek. Lehet, hogy beletellik akár egy hétbe is mire használható választ kapsz. Ne kapkodd el!


Ha viszont ez nem jött be akkor sajnálom :( Nekem is volt már ilyen, hogy egyik napról a másikra szétesett a RAID tömb, de az újrakonfigolással ment tovább minden( persze adatoknak kaputt) :((

(#626) Freddy TNT válasza liksoft (#624) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Hello Liksoft !

Egy kis dilemám támadt. Van két merevlemez adatom,de nem tiszta,hogy melyik számokra kell odafigyelni, hogy passzoljon az elektronika. A 40-es meghajtónál még OK volt,de a 80-as vasnak egy picit máshogy vannak felírva az adatai.

Légyszives súgd meg nekem :) :B

(#627) pilóta válasza liksoft (#624) üzenetére


pilóta
(veterán)

Sikerült már foglalkozni a scsi vinyókkal? Van remény? :F

Aki él és nem boldog, az téved!

(#628) liksoft válasza Freddy TNT (#626) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Ezt nyíltan elárulhatom Neked. A gyártókat NE keverd össze! ;] ;] ;]

Pont Te adsz ilyen hiányos kérdést? :o

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#629) liksoft válasza pilóta (#627) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Késő délután.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#630) tzoli986


tzoli986
(tag)

code:vam51jj0
2f030j0310612
fireball 3
ilyen vinyóhoz kellene nyák
ha van valakinek akkor t.zoli986@freemail.hu-ra szóljon.
köszi

(#631) Freddy TNT válasza liksoft (#628) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Jól van na, azért még nem kell gonoszkodni :B :P
A gyártók persze stimmelnek. 7 hónap van köztük (gyártás)

Code: yar41vwo
sn: y317p8je

2: YAR41BWO
2: Y315 SDFE

A másik ne nálam van úgyhogy nem tudom milyen chip-ek vannak rajta. Viszont biztos vagyok abban,, hogy az én ''régi'' 80-as vicsimen (amit sajnos már eladtam) tutira nem ilyen elektronikája volt, pedig az is 2002-es....

Szóval próba cseresznye, fénykép alapján beazonosítás aztán lesz ami lesz ? :U

[Szerkesztve]

(#632) Freddy TNT válasza tzoli986 (#630) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Tudom láma kérdés, de hány GB ?

(#633) pilóta válasza liksoft (#629) üzenetére


pilóta
(veterán)

OK. Türelmes vagyok ám ;]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#634) Pityesz78


Pityesz78
(tag)

Sziasztok

A gondom az h van egy 160-as maxtor vinyóm ami régebben el kezdett kattogni vagy mindigis kattogott már nem tudom viszont egyszer csak eltünt róla egy halom adat azt nem tudom h egyszerre-e vagy szép lassan de rengeteg mp3 és video file eltünt a jpg-k meg sérültek. Ahogy keresem az eltünt anyagot meg azt irja hogy formázzam le a merevlemezt. Még az is érdekes h a meghajtó mérete nem változott.
Mitől lehet ez és van esély az adataim helyreállítására?
segítsetek lécci

(#635) brd válasza Fex (#622) üzenetére


brd
(nagyúr)

Ha sikerül a másik winyót is beindítani (mert a hibából úgy tűnik, hogy az egyik nem megy), és nem lesz working állapotban a tömb, akkor érdemes a FileScavanger nevű programmal (winfosos) kísérletezni, szinkront vesztett RAID-ről is lehet vele lementeni, persze nyilván, ha pontosan ismered a tömb adatait, ugyanis azt meg kell neki adni. Mondjuk ha ezeket az adatokat nem ismered pontosan, vagy nem tudod, hogy honnan lehetne megtudni, inkább nem próbálkozz vele, mert hibás file-okat is ''visszaállíthatsz'' vele, az meg nem nagy öröm, ha azt hiszed, hogy sikerült, aztán később derült ki, hogy mégsem. :)

The only real valuable thing is intuition.

(#636) brd válasza brd (#635) üzenetére


brd
(nagyúr)

Hmm, most nézem, ez a hozzászólás a helyesírási mélypontom, de már nem állok neki kijavítani, végül is, így is érthető. :)

The only real valuable thing is intuition.

(#637) liksoft válasza Freddy TNT (#632) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

30 - 30 - 30 - 30 !!!!!!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#638) liksoft válasza Pityesz78 (#634) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

SMART mit mond? Szerintem nem sok jót. Tápot és a csatlakozót ellenőrizted? Nem főzte meg magát? Szerintem ne nagyon strapáld. Mentsd ami még menthető (másik drive-ra).

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#639) Pityesz78 válasza liksoft (#638) üzenetére


Pityesz78
(tag)

Nem tudom mi az a SMART de a maxtor diagnoszt progija a POWERMAX kiakadt.
Megfőni biztos nem a táp és a csatlakozó se hinném. Nem strapálom ki is vettem h majd beleszúrom egy másik gépbe.

Szerinted az adatokat vissza lehet hozni valahogy? A vinyo mérete nem változott, csak eltünt róla ez-az ami számomra igen becses (fotók stb)

Volt egy trojaim de azt azonnal jelezte a nod32 és le is öltem lehet h amiatt van?
Mikor bele akarok menni egy olyan folderbe amiből elvesztek az adatok akkor kattan egyet és lefagy kb fél percre majd azt irja h formázzam meg a merevlemezt.
Menteném csak pillanatnyilag meg nincs ennyi helyem valszeg dvd-kre fogom menteni csak valahogy hozzam vissza őket.
felrobbanok tőle :o

(#640) liksoft válasza Pityesz78 (#639) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Ha a POWERMAX kiakad, akkor ott már nagy a gáz általában. Azt a winyót használni életveszélyes. Fizikai másolatot kellene készíteni róla, amin lehetne mentedi,de az eredetiről menteni is gáz. Ne nyaggasd, csak rosszabb lesz. Ennyit SOS-ben.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#641) Pityesz78 válasza liksoft (#640) üzenetére


Pityesz78
(tag)

fizikai másolatot hogy lehet csinálni?
az drága?
ki tud olyat?
valamilyen disk doktorral esélytelen helyreállítani?
gondoltam veszek 20-30 dvd-t és kiírom róla ami még maradt vagy ezt inkább hanyagoljam?ü

[Szerkesztve]

(#642) gergo0007 válasza liksoft (#623) üzenetére


gergo0007
(tag)

A sípolást lehet, hogy a gép csinálta, nem a vinyó.
A fontosabb dolgok ki voltak mentve, a többit meg letöltöm újra.

Gergő

(#643) Fex válasza liksoft (#624) üzenetére


Fex
(tag)

Köszönöm a választ, ismerem a raid0-át biztonsági szempontból, de első időkben még csak digizni kellet, aztán kevés lett a hely a másik vincseszteren, és elkezdtem rápakolgatni a raid tömbre, persze szigorúan mentettem a fontos dolgokat, aztán egy idő után el-elmaradtak ezek a mentések, mert siettem, vagy fáradt voltam már...

Egyenlőre nem nyúlok a vinyókhoz, de ha nem lesz más megoldás, akkor az enyészeté lesz az adathalmazom..:(

Fex

"...Az emberi tényezőt minden rendszer működtetésébe bele kellene tervezni, mint egy olyan random hibagenerátort, ami mindenképpen működésbe lép, csak nem tudjuk, mikor, hogyan, miért és milyen kaotikus belső logika alapján...."

(#644) Fex válasza Freddy TNT (#625) üzenetére


Fex
(tag)

Köszi, már böngészgetek....
A kábeleket megnéztem már, nem volt velük probléma, de így sem változott a helyzet.
Jelenleg lehúztam a tápról őket, nem létfontosságú a használatuk, nem kapkodom el, az biztos. Megteszem amit lehet....

Fex

"...Az emberi tényezőt minden rendszer működtetésébe bele kellene tervezni, mint egy olyan random hibagenerátort, ami mindenképpen működésbe lép, csak nem tudjuk, mikor, hogyan, miért és milyen kaotikus belső logika alapján...."

(#645) Fex válasza brd (#635) üzenetére


Fex
(tag)

Helló!

Köszi az infot!
Megnéztem, és úgy néz ki, hogy megy mind a kettő vinyó. :F

A progit azért megnézem magamnak...

Fex

"...Az emberi tényezőt minden rendszer működtetésébe bele kellene tervezni, mint egy olyan random hibagenerátort, ami mindenképpen működésbe lép, csak nem tudjuk, mikor, hogyan, miért és milyen kaotikus belső logika alapján...."

(#646) liksoft válasza Pityesz78 (#641) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Hibátlan winyóról a ghost is megcsinálja. Nagy hibatoleranciával rendelkező másoló progi nincs a neten sem, mert minden adatmentő cég kifejleszti a sajátját, és vigyáz rá. Hibátlan drive-ról nem nagy kunszt progikkal adatot menteni (csak tudás és gyakorlat kell hozzá), de hibás eszköznél ez már nem elég. Így ilyenből nincs ''raktáron''. Dadogó winyóról adatmentő céget kell megkérni a másolat elkészítésére. Azok meg csak kompletten vállalják, tehát mentés.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#647) Freddy TNT válasza liksoft (#637) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Szia !

Paranoiás vagyok, vagy tényleg tele van velem a hócipőd ? :F

(#648) Pityesz78 válasza liksoft (#646) üzenetére


Pityesz78
(tag)

GetDataBack nem segíthet rajtam?
Valaki azt mondta hogy túlmentem a 120 gigán és ezért kavarodott össze minden, lehetséges ez?
Egyenlőre az asztalon pihen a vinyó amíg nem döntöm el mi legyen vele, túl sok személyes cucc van rajta h kisérletezgessek.

(#649) liksoft válasza Pityesz78 (#648) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Azt a ''körbefordulást itt [link] tudod megnézni (#1 hsz). Ha viszont dadog, tehát erősen ingadozik az adatátvitel, akkor fizikai hibás. A GDB többször is megpróbál olvasni a területről, ezzel gyötri a drive-ot. A nagy toleranciás másolóprogramok még a drive saját keresési idejét is megpróbálják lerövidíteni, így a lehető leggyorsabban készítenek szektor-szektor másolatot. Erre a másolatra lehet azután ráereszteni a mentőprogit.

Hasonlat: Ha az auto 1 hengere nem megy, akkor a mélygarázsból még ki lehet állni, majd szerelőhöz elhúzni. Ha viszont odáig hajszolod, akkor teljes motorcseréd lesz.

Fizikai hiba esetén ezt kockáztatod. Logikaira nyugodtan ráereszthető.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#650) tzoli986


tzoli986
(tag)

üdv!
diamondmax plus 8 40gb ata133 nyák
code: nar61590
eh011-02-3427
6e040l0510605

ha kell valakinek akkor írjon a t.zoli986@freemail.hu-ra

az ára 2000Ft+áfa

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.