Hirdetés

2021. március 7., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#751) föccer válasza liksoft (#750) üzenetére


föccer
nagyúr

Igaz, hogy nem a mx oldaláról, de a csodás google segítségével: [link]

Mégegyszer köccke.

üdv.: föccer

(#752) tzoli986


tzoli986
tag

biztos volt már erről szó,de most nincs időm végíg olvasni az egész fórumot.szóval következő a helyzet: van most nállam egy 80gb-os maxtor.mondjuk a típus szerintem mindegy.szóval beraktam a gépbe és ment.
majd egy nap múlva beraktam megint és kiírt valami hiba üzenetet,hogy valami connect 80 akármilyen hiba a primari slave-en.
a vinyó meg kattogott mint az őrült.a fej kibe mászkált,mert gondolom nem talált olvasható részt,vagy csak nem tudta normálisan pozícionálni.kivettem a vinyót és ha megmozdítom kotyog az egész,meg hallatszik,hogy elmozdúl benne a lemez.utánna beraktam megint és akkor meg ment.volt már egy ilyen vinyóm és az elszállt.először az is ment utánna meg nem mindíg ismerte fel utánna meg egyáltalán nem csak kattogott a fej.
szóval mit mondjak havernak mi a baja pontosan.
az oké hogy mechanika hiba,de a konkrétan mi?
szerintem simán a fej szarakodik benne.
de valami konkrétat mondhatnátok...
előre is köszi

(#753) mr_ricsi válasza tzoli986 (#752) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Szerintem IDE-kábel hiba.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#754) Yhennon


Yhennon
csendes tag

Sziasztok!

A következő a problémám...Van egy 120gb-os Samsung vinyóm a gépemben, tökjó minden. Van egy másik, 30 gb-os Maxtor ''adathordó'' rackes vinyó.
A baj az, hogy néha, ha a 30-asról a 120-asra átmásolok valami nagy fájlt...pl. egy 700 megás iso-t, vagy bin-t, akkor hibát jelez a fájl installálásánál!
Hogy sérülhet egy fájl egy másolástól??
Segitségeteket előre is köszi, remélem van ötletetek...

(#755) tzoli986 válasza mr_ricsi (#753) üzenetére


tzoli986
tag

ha ide kábel hiba akkor miért csak azt az egy vinyót dobja ki a rendszer?
meg ha nem lenne jó a kábel akkor biosban sem látná.vagy legalábbis a típusát nem írná ki pontosan,hanem összevissza karakterek lennének benne.legalábbis én ilyet tapasztalatam.
amúgy már volt egy ilyen vinyóm és azt végűl egyáltalán nem ismerte fel.mindegy melyik kábelen ment...szerintem valami mechanika hibája van.ha mindenki azt mondja,hogy ide akkor lehet kicserélem,de szerintem nem az lesz a gondd.

(#756) liksoft válasza tzoli986 (#755) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szerintem érintkezési hiba - tápcsatlakozó, vagy nyák és mechanika között. A második a ritkább, de időnként előfordul. A tápnál a molex csövecskéit nyomd összébb oválisra, de ne annyira, hogy a winyóra ''gyilkolva'' lehessen csak rátenni. A panel esetén a panel csavarjait elég kihajtani, majd vissza. A feszülésre vigyázz, mert a panel megrepedhet. Ha egyik sem, akkor marad a táp vagy a winyó hibája.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#757) liksoft válasza Yhennon (#754) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Például a memóriában, hisz azon keresztül másol. Nincs túlhúzva a géped? Próbálj meg alapsebességen egy hosszú (több óra) memóriatesztet futtatni. Hogy melyiket használd, Mr_Ricsitől kérdezd meg.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#758) mr_ricsi válasza Yhennon (#754) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Az is érdekelne, hogy milyen alaplapod van, milyen chipsettel.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#759) mr_ricsi válasza tzoli986 (#755) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''ha ide kábel hiba akkor miért csak azt az egy vinyót dobja ki a rendszer?''
Egyik vinyót nem is dobhatja ki a bios, mert nem tudja a Masterre és a Slavere külön érzékelni, hogy 80eres kábelen vannak-e.

''hanem összevissza karakterek lennének benne''
Ilyen hibát az okoz, ha kifejezetten egy adatvezeték sérült. Viszont a kábelben van még egytucat más funkciójú vezeték is.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#760) tzoli986 válasza mr_ricsi (#759) üzenetére


tzoli986
tag

nem úgy értettem,hogy másik vinyót nem dob ki,hogy ami rajta van a kábelen azzal a vinyóval egyidőben ami nem megy rendesen.
hanem hogyha ugyanarra a kábelre rádugok egy másik vinyót(ugyanarra a helyre)akkor semmi baja nincs.ha a kábel rossz lenne akkor szerintem egy vinyó sem menne vele.ugyanezt a gondolatmenetet végígfuttatva a molex sem lehet rossz,mert akkor ugyanúgy nem menne másik drive ha az lenne rossz.úgyhogy akkor marad az hogy lehet,hogy rosszul érintkezik a nyák(nem az az érintkező ahova a molex vagy az ide megy).én erre jutottam.ha valamit rosszúl gondolok akkor szóljatok.
köszi a segítséget.amúgy a vinya már sajnos nincs nállam,úgyhogy lehet hogy sosem tudjuk meg.mondjuk ha rossz lesz úgyis visszahozza a srác...talán majd akkor.

(#761) gyufa


gyufa
tag

Sziasztok. Reggel benyomom a gépet és azt látom hogy a 80gigás samsungomnak eltűnt a 60gigás partíciója. azt írja formázatlan, formázzam. formázza a halál, fontos dolgok voltak rajt, muszáj visszaállítanom. segítsetek! köszi

(#762) tzoli986 válasza gyufa (#761) üzenetére


tzoli986
tag

szerintem ilyenkor a getdata back nevű progi simán visszahozza...
de várd meg amíg a többiek is írnak valamit.lehet van jobb megoldás...

(#763) liksoft válasza gyufa (#761) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Tzoli986 megadta már a választ. Először próbáld azzal (fizetős progi), ha nem boldogul vele, akkor írj és megpróbálunk másik megoldást. Ha véletlenül fizikai hiba miatt nem érhető el a partíció (gdb olvasási hibát kellene, hogy jelezzen), akkor ne nyúzd, csak romlik idővel a helyzet. Ebben az esetben kikapcs, 80-as winyó ki a gépből.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#764) tzoli986 válasza liksoft (#763) üzenetére


tzoli986
tag

'' Ha véletlenül fizikai hiba miatt nem érhető el a partíció (gdb olvasási hibát kellene, hogy jelezzen), akkor ne nyúzd, csak romlik idővel a helyzet.''

ezen már régóta gondolkoztam.
ha ez a helyzet áll elő akkor hogy lehet rólla adtatot menteni?
amúgy ha nekem van get data... ha esetleg valaki nem találja neten akkor szóljon és felnyomom az oldalamra. :)

(#765) liksoft válasza tzoli986 (#764) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Fizikai másolatot kell készíteni a winyóról. De ide nem jó a windows. Linux vagy dos. Utána a másolatról a gdb. Feltenni meg talán ne. Fizetős. Tessék más munkáját tiszteletben tartani. Akinek kell, majd megoldja, vagy szakemberhez fordul. Félreértések elkerüléséért mondom, nem a munkámat féltem, mert akkor hozzám hozatnám a winyódat is. Hanem ha valaki ebből ad kenyeret a családjának, akkor annak a családnak a meglopása ha valaki ''javított'' programot használ. Pláne, ha ezt még közkinccsé is teszi. Ha valaki úgy ír programot, hogy nem vár érte ellenszolgáltatást, akkor az más helyzet, és ezek a free progik. Ezt tessék tiszteletben tartani. Köszönöm.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#766) tzoli986 válasza liksoft (#765) üzenetére


tzoli986
tag

asszem ebben a szerzői jog dologban teljesen igazat kell adnom neked...
csak az a baj ezekkel a progikkal,hogy annyiba kerülnek általában,hogy szinte megfizetheteten egy átlagos felhasználónak.
példáúl(nem reklámozni akarok) a salvationdata programjai is 400dollár körül mozognak.
namost ha valakinek nem jó a hdd-je abból a pénzből nem egyet vehet...feltéve hogy van annyi pénze,mert itt nem azokon akartam segíteni akik simán kipngethetnék a progi árát hanem annak aki nem tudja.mint egyszerű felhasználó ismerem a dolgok másik oldalát is.
mindenesetre akárhogy is nevezzük a dolgot tény hogy lopás...ezekután nem rakom fel a progit.


ez a fizikia másolat viszont érdekel.hogy csinálják?
végülis ezzel a megoldással akkor bármilyen hibás hdd-ről lehet menteni nem?

(#767) distvan1


distvan1
tag

Hi all!
van 2db majdnem egyforma maxtor winyóm és egyik sem megy.
az egyiknek jó az elektronikája.(azzal megy mind2 megy)
bios felismeri win xp nem(telepítő sem)
az egyik:
Date:22SEP2002
Code:NAR61590(Ezt írja ki:NAR6199Z
6E040L010202
A Másik
Date:13OCT2003
Code:NAR61590
6E040L0510614

mind a 2 diamond max plus 8-as winyó.
vmi-t tudtok nekem rá mondani?(meglehet e csinálni stb.......)
előre is köszönöm segítségetek. :R
Üdv.:distvan1

Szeretem a sört,szeretek vezetni,szeretek sörrel a kezemben vezetni :P 06706112288

(#768) liksoft válasza tzoli986 (#766) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Kis tévedésben vagy. A GDB letölthető, kipróbálható, csak nem tudod kimásolni az adatokat, tehát nem zsákbamacska. Ha működik meg lehet venni. A másik és ami sokkal fontosabb! Nem tudom milyen idős vagy, így egyszerű iskolai hasonlatot mondok. Veszel egy spirál füzetet és sűrűn telejegyzeteled egy kurrens tantárgy óráin. Ha a teleírt füzeted elvész, Neked mi kéne? A füzet vagy a jegyzet? Mi ér többet? Hány füzetet vennél annak aki visszaírja egyikbe az elveszett tartalmát?

Vagyis az érték az ADAT. Annyit ér, amennyibe a pótlása kerül, vagy amennyit rá tud áldozni a tulaj. De a fentiek alapján a drive és annak mentése árban nem egy nagyságrendbe esik. Pláne, ha a szakembernél megnézed, mi kell hozzá. Szaktudás, gyakorlat, programok, alkatrész (több ezer winyó!), tiszta tér, firmware kezelése, fejlesztés, ... A vásárolható progik ezeknek mellékterméke. Ha a fejlesztői (előbbi) oldalról végignézed látható, hogy olcsóbban csak hobbyként lehet kihozni ilyen progit.

Igazad van, sokszor megfizethetetlen nálunk egy-egy ilyen progi vagy mentés. De hányszor és hány helyen el lett mondva: TESSÉK MENTENI! Aki meg nem tette, az nyissa ki a pénztárcáját. Okos ember más kárán tanul, ahogy szokták mondani. De sok progit nem végfelhasználónak, hanem szervíznek árúsítanak. Csak nálunk nem veszik meg a szervízek. Maradnak a mentő cégek. Az ár meg a belefektetett munkától, anyagtól és technikától függ. Hiszen azt ki kell termelni, és fejleszteni, meg kenyeret venni. Ezért kerül ennyibe.

A fizikai másolat meg valóban jó mentésre, hiszen olyan mintha tükörként futott volna a két winyó, csak később készül el. A hibatolerancia viszont fontos. Ezért lehet igazából csak a két említett rendszer alatt futtatni. A sérülések miatt viszont ha elkészült, akkor is csak mentőprogit célszerű ráereszteni. Ha megvannak az adatok, akkor lehet megpróbálni éleszteni, de nem minden esetben. Ez a másolási hibáktól függ.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#769) tzoli986 válasza liksoft (#768) üzenetére


tzoli986
tag

én nem a gdb-re írtam,hogy mennyi,hanem azokra a progikra amivel a szektorhibákat lehet javítgatni,úgyhogy ide nem teljesen illik a hasonlat.
amúgy vágom hogy mit akarsz mondani azzal,hogy az adat a drága nem amin van.


és ez a fizikai másolat dolog milyen rendszer alatt megy?
meg akkor szétt is kell hozzá szedni a szóban forgó hdd-t?
vagy hogy csinálják?
nem írnád le pontosan?csak ha nem nagyon gázos.

(#770) liksoft válasza tzoli986 (#769) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ne szedd szét. Szektor - szektor másolás, amit a Linux egyik parancsa (nem vagyok otthon benne) csípőből tud. (Én magamnak megírtam a napi munkához DOS alatt.) Vagyis ''egyszerű'' progi, ami átlép a nem olvasható szektorokon és tovább másol.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#771) tzoli986 válasza liksoft (#770) üzenetére


tzoli986
tag

jaaa.félreolvastam.azt hittem hirtelen,hogy linux és dos alatt sem megy a dolog,de már látom,hogy mi a helyzet.
amúgy ilyet a gdb is csinál,hogy ami nem olvasható azt kihagyja.mondjuk mechanika hibánál az tényleg nem valami jó megoldás,mert ha először csak átnézi hogy mit lehetne másolni és utánna másolja vissza akkor 2-szer kell végígmenni a felületen és lehet másodjára már nem lesz olvasható ami azelőtt az volt.
vagy a gdb nem így működik?

amúgy a linuxok közül mindegyik tudja?
mert én a linuxot csak azt tudom kezelni amelyik ilyen kde meg ilyen kezelőfelületekkel rendelkezik.a parancssoros dolog valahogy nem megy,viszont ez az adatmentési forma még akármikor jól jöhet... :)

(#772) liksoft válasza tzoli986 (#771) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Parancssori ha jól tudom. Nem vészes, de ne hibázz, mert fordítva is lehet másolni. ;]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#773) tzoli986 válasza liksoft (#772) üzenetére


tzoli986
tag

ha parancssori akkor biztos nem tudom elrontani,mert nem ismerek egy parancsot sem. :)
de majd utánnanézek.hátha valahol írnak rólla valami használhatót.
Fentebb írta DIstvan1 hogy mi a problémája.azt írja ki biosban hogy narxxx a vinyóra.
az azt jelenti,hogy nem tud adatot olvasni a felületről igaz?
mert én valami ilyesmit tudok,de lehet,hogy rosszúl tudom.
szóval pontosan hogy is van ez?


[Szerkesztve]

(#774) liksoft válasza tzoli986 (#773) üzenetére


liksoft
Topikgazda

DIstvan1-nél én is erre gyanakszom, de bios függő, hogy mit ír ki. Az általános az N40P. Igazából a mechanika szokott elmenni az örök vadászmezőkre, amit ideig-óráig firmware bűvészkedéssel ritkán fel lehet éleszteni, de nincs értelme. Szerintem kuka az a 2 winyó.

Mivel nem vagyok 100%-ig biztos benne, ezért nem írtam Neki.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#775) föccer válasza liksoft (#774) üzenetére


föccer
nagyúr

Ebben a szakmában szerintem soha nem lehet 100%-ig bizos a dolgában az ember..... :)

Bocsi az offért, de megint muszáj volt benéznem a topikodba.. :( Úgy látszik Én már nem javulok :)


Más:

Múltkor privben váltottunk néhány szót. Én kérdeztem, Te pedig válaszoltál. Elkezdtem utánna olvassni a dolgoknak, de magyarl nem sok mindent találtam sajnos :( . Azaz találtam, csak régi dolgokat. MFM lemezek meg RLL lemezek meg ilyesmi Érdemes ezekkel foglakozni? Vagy inkább valami modernebbet jobban megért az egyszerű parast gyerek mint Én?

Thx és még mindig :R

(#776) tzoli986 válasza liksoft (#774) üzenetére


tzoli986
tag

oké!
lenne egy kérdésem.
még régen írtatok itt valami olyasmit,hogy letapad a fej.
az pontosan hogy is van?
meg lehet vele kezdeni valamit?

(#777) liksoft válasza föccer (#775) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ott indult a rögzítés, az ottani információk a mai drive-okhoz is adaptálhatóak. Természetesen nem ugyanaz, óriási a fejlődés, hiszen buta fizikai rendszerekből mikrogépek lettek. Érdemes még az SCSI vonalán is keresned, az ottani inteligenciát próbálják belegyömöszölni a SATAII-be. Tehát kezdésnek jó.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#778) liksoft válasza tzoli986 (#776) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Elfogy a levegő a lemez és a fej közül. Úgy hozzátapad, mint az üveges táblaszállító tappancsa. Ilyenkor ha a tapadás erősebb mint a fej rögzítése, akár le is szakadhat a karról. Ilyen mentést csak tiszta térben célszerű végezni. Egyébként sokszor menthető. Attól függ, hol tapadt le, és mennyire gyötörte meg a felületet.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#779) tzoli986 válasza liksoft (#778) üzenetére


tzoli986
tag

akkor egyszerűen csak vákuum van ha jól értem.
namost ilyenkor az is elég ha egyszerűen kicsavarom a csavrokat és leszedem a vinyó ''tetejét''?persze ha azt vesszük,hogy nem szakadt le a karról.vagy valamivel le kell rólla piszkálni és visszaigazítani?
az pontosan mit jelent,hogy tiszta térben?

(#780) liksoft válasza tzoli986 (#779) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ez egyszerűen csak annyit jelent, hogy abszolut pormentes szobában (laborkörnyezetben) kell dolgozni. A winyó tetejét leszeded, a mágneslemez felületeihez nem érhetsz hozzá, és úgy kell a fejeket (időnként egyes típusoknál 10-et) egyszerre elemelni a felülettől, hogy az ne sérüljön meg, és a parkoló pozícióba kell a fejszerelvényt helyezni. Világos, hogy csak célszerszámmal lehet. Ezért az otthoni kisérletezést nem ajánlom.

Viszont ha Te ennyire nem vagy járatos a winyók világában, akkor engedd meg, inkább vidd szakemberhez. Ugyanis több olyan kérdést tettél fel, mely munkát megőszült számítógépesek sem vállalnak, kivéve ha nem kifejezetten adatmentéssel keresik kenyerüket. Ne babráld, csak rosszabb lesz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#781) tzoli986 válasza liksoft (#780) üzenetére


tzoli986
tag

azt azért én is tudtam,hogy a lemezekhez nem szabad hozzáérni... :)
csak ezt a letapadt fej dolgot valahogy úgy képzeltem,hogy valami okból vákuum lsz és odaszívja a fejet a lemezhez.namost akkor ha ezen a szálon megyek tovább akkor ha megszűnik a vákuum akkor el kéne neki engedni és akkor egy óvatos mozdulattal ki lehetne hajtani a kart amin a fejek vannak a pihenő állásba és kész az egész.
de akkor gondolom a fejek nem távolodnak el ha csak spec műszerrel lehet leszedni őket.
amúgy nem feltétlenül azért kérdezem,mert már ma szétt akarok szedni egy ilyen vinyót...azt azért én is vágom,hogy az ilyen dolgoknál nem az erő dominál.egyszerűen csak érdekel,hogy ezeket a problémákat hogy oldják meg.ez amolyan ismeretbővítés. :)

(#782) liksoft válasza tzoli986 (#781) üzenetére


liksoft
Topikgazda

OK. A fejek adatterületen mindig letapadnak, tehát nem lehet a kart odébbfordítani (letapad, kar deformálódik, elengedi és ugrik, letapad, kar def.....). Nincs vákuum, csak két teljesen sík felület. Tehát a fejeket a felülettől el kell emelni és úgy visszahelyezni a parkoló pozícióba, miközben a felületek nem sérülhetnek.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#783) tzoli986 válasza liksoft (#782) üzenetére


tzoli986
tag

ja.akkor így már más.
azt hittem,hogy vákuum szívja oda,de ha nem hát nem. :)

(#784) brd válasza tzoli986 (#771) üzenetére


brd
nagyúr

A GDB alapesetben úgy működik, hogy végigmegy az egész területen és megkeresi, hogy mit tud visszaállítani, majd a következő körben a kiválasztottakat átmásolja a megadott helyre. Azonban lehet vele olyan image-t is készíteni, ami az összes sector adatát tartalmazza, amely még olvasható, hasonlóan ama linuxos dd parancshoz.

The only real valuable thing is intuition.

(#785) tzoli986 válasza brd (#784) üzenetére


tzoli986
tag

de ez akkor is két körből áll nem?
mert amit fentebb írt liksoft az (nem biztos,hogy úgy van de én úgy képzelem),hogy kiolvassa a szektor-t onnan rakja a memóba és onnan a másik hdd-re.ha így van akkor 1 körből megcsinálja.vagy nemjól képzeltem el a műveletet?

(#786) brd válasza tzoli986 (#785) üzenetére


brd
nagyúr

Az egy menetből elkészíthető image-t oda rakod, ahova akarod, egy sima file lesz a végeredmény (ill. több darabban is létrehozhatja neked a progi, pl. ha mondjuk cd-re, vagy olyan filerendszerre akarod írni, ami nem támogat 4GB-nál nagyobb file-t).

Ill. ha majd mentesz belőle (az image-ből), akkor nyilván lesz mégegy kör, de azt már az image-ből fogod olvastatni, nem az esetleg sérült hdd-t nyúzod megint.

[Szerkesztve]

The only real valuable thing is intuition.

(#787) tzoli986 válasza brd (#786) üzenetére


tzoli986
tag

jahogy az image az egyből készűl.értem...
na akkor az úgy oké.
jó ez a fórum.itt fél nap alatt többet tanulok,mint 5 év alatt a suliban.mondjuk amit eddíg tanultam azt sem ott sajátítottam el.
remélem nem baj,hogy itt kérdezősködök,de érdekel a téma

(#788) distvan1


distvan1
tag

Vki Segítsen!!!Pls

Hi all!
van 2db majdnem egyforma maxtor winyóm és egyik sem megy.
az egyiknek jó az elektronikája.(azzal megy mind2 megy)
bios felismeri win xp nem(telepítő sem)
az egyik:
Date:22SEP2002
Code:NAR61590(Ezt írja ki:NAR6199Z
6E040L010202
A Másik
Date:13OCT2003
Code:NAR61590
6E040L0510614

mind a 2 diamond max plus 8-as winyó.
vmi-t tudtok nekem rá mondani?(meglehet e csinálni stb.......)
előre is köszönöm segítségetek.
Üdv.:distvan1

Szeretem a sört,szeretek vezetni,szeretek sörrel a kezemben vezetni :P 06706112288

(#789) wilkyx


wilkyx
tag

Sziasztok olyan gondom lenne hogy lecseréltem a régi procit és alaplapot, egy másik vinyóra feltettem a windózt, majd betettem a régi vinyót és már a biosban is csak 33 GB nek látja holott 120as samsung, és indítás után is ennek a résznek a formázását ajánlgatja, van rá mód hogy lássa ez a gép rendesen az egészet cuccostul mindenestül?, aza baj hogy nincs leírásom az alaplaphoz nem tudom kell e állítgatni vmit rajta :F :O :(((

(#790) tzoli986 válasza wilkyx (#789) üzenetére


tzoli986
tag

a vinya hogy van jumperelve?
nincs véletlenül cap limiten?
mert ha arra rakod akkor lát belőlle 30gb körüli területet.

másik lehetőség.biosban ahol van a vinyó ott rámégy arra ami problémás.ott lehet állítgatni hogy lba/chs/még valami van azt most nem tudom.ha ott állítgatod talán,de az előző valószínű.vagy még egyszer biosban ahol az előző beállításokat találod rámégy hogy detect.ha továbbra is annyinak látja akkor szerintem jumper gond...gondolom a firmware-hez nem piszkáltál semmivel,hogy a kapacitás mennyi legyen...

(#791) tzoli986 válasza distvan1 (#788) üzenetére


tzoli986
tag

nézd fentebb ezt írta liksoft:

''DIstvan1-nél én is erre gyanakszom, de bios függő, hogy mit ír ki. Az általános az N40P. Igazából a mechanika szokott elmenni az örök vadászmezőkre, amit ideig-óráig firmware bűvészkedéssel ritkán fel lehet éleszteni, de nincs értelme. Szerintem kuka az a 2 winyó.

Mivel nem vagyok 100%-ig biztos benne, ezért nem írtam Neki.''


én is azt mondom,hogy meghaltak a drive-ok.
szerintem nem érdemes tovább kísérletezni vele.

(#792) tzoli986


tzoli986
tag

wilkyx : talán még annyit,hogy lehet,hogy nem támogatja a lap a vinyót.
nemtudom milyet vettél,de p2-sek között ritkaság volt ami támogatja a 30Gb feletti vinyókat.szóval ha régi a lap akkor lehet az a baj,ha nem akkor marad a jumper és a bios turkálás...


[Szerkesztve]

(#793) distvan1


distvan1
tag

nekem tuti támogatja a lap a winyót.
P4-s lapom van

Szeretem a sört,szeretek vezetni,szeretek sörrel a kezemben vezetni :P 06706112288

(#794) brd válasza wilkyx (#789) üzenetére


brd
nagyúr

A Samsungokat úgy kell slave-nak ''jumperelni'', hogy nincs rajta jumper.

The only real valuable thing is intuition.

(#795) liksoft válasza distvan1 (#793) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Amire válaszoltál, az szerintem nem Neked szólt. A fejlécben nézd ki kinek válaszol, és ha Te is válaszolsz, akkor a ''válasz'' gombot használd. Így lesz egyértelmű a beszélgetés lánca.

A Te 2 winyód nagy valószínűséggel mechanikán belül hibás, és ezekkel sajna nem érdemes foglalkozni ha meghibásodtak. Adatot lehet menteni róluk ha fontos, de utána kuka.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#796) tzoli986 válasza brd (#794) üzenetére


tzoli986
tag

szinte minden újabb vinyót úgy kell,de szerintem nem azon bukott meg a dolog,hogy nem tudja slave-re rakni.

(#797) wilkyx válasza tzoli986 (#792) üzenetére


wilkyx
tag

Háát inkább le se írom mi volt :DDD , de köszi így rájöttem mekkora lama voltam :R :R :R most már jól ketyeg

(#798) tzoli986 válasza wilkyx (#797) üzenetére


tzoli986
tag

örülök,hogy megoldódott a probléma,bár engem érdekelne,hogy pontosan mi is okozta a kavarodást... :)brd:ez a linuxos dd parancs akkor hogy is van?úgy látom te értesz hozzá.
utánnanéztem kicsit és találtam egy csomó lehetőséget a dd használatára.
de gondolom ami a teljes lemezek másolásához használható az a dd count=n.
merthogy ez n blokkot másol állítólag.namost itt a blokk az lba-k száma lenne?
meg ha így akarok másolni akkor előtte a dd if=file és dd of=file paranccssal kell megadni,hogy honnan akarok hova?
vagy valami konkrétat tudnál nekem írni erről?
sose lehet tudni mikor van szükség ilyen ismeretekre. :)

(#799) JamesHolden


JamesHolden
aktív tag

sziasztok
tegnap délután felmentem fehérvárra új vinyót venni, este beraktam a gépbe és elkezdtem rá felpakolni az xp-t
a régi vinyót kiszedtem és miközbe települt az új vincsire a rendszer, addíg kicsit megtisztítottam, mert HDD cooler volt rajt ami jól ''beporozta''
mikor a coolert leszedtem róla, a vinyó tápbementébe beleszorult a cooler egyik ''foga'', amit nagynehezen rángattam le róla
finom száraz ecsettel leporoltam és visszaraktam a gépbe, mikor az újra már felment az xp
csakhogy a régi vinyóm egyszerűen nem akart felpörögni, nem ''fogadta'' a tápot! :O
több tápcsatira is rádugtam, de se kép se hang!
amúgy 150Gb (számomra fontos) cucc volt rajta
sz.tetek lehet ezzel még valamit kezdeni, adatok lementhetők? ha igen mennyi pénzért csinálnak most ilyet? :R

(#800) Bubu79 válasza JamesHolden (#799) üzenetére


Bubu79
addikt

Elsőre vedd szemügyre a tápcsatlakozó forrasztásait a NYÁK-on. Lehet, hogy csak a feszegetés miatt elengedte az adott érintkezőt a forrasztás ;) Ha van pákád - és kellően magabiztosnak érzed magad - a hibás forrasztáson Te is tudsz segíteni, ha nem, akkor keress egy ismerőst, aki meg tudja csinálni. ;)

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.