Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) Mirones


Mirones
tag

Helló!
Adott egy WDC 40GB-s vinyó feltelepítem rá a rendszert felmegy hibátlanul de az első indulásánál utána az összes indulásnál kékhalállal köszön.
Ez után át tettem a vinyót egy működő képbe és ráuszítottam a hddsentinelt és az látom, hogy a kondíció 8%.
Ilyenkor mivan?
Ki lehet dobni vagy micsoda?
Nem lehet, hogy sok a bad sector és azért ilyen?
Hogy lehetne a kondíciót kicsit feljebb tornászni?

(#1952) liksoft válasza Mirones (#1951) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Annak, hogy a kondíció 8%, meg van az oka. Hogy mitől ennyi, azt a riportból tudnám megmondani. Az pedig, hogy használható-e még, csak a hibájától függ. Vagyis mail-ben küldj egy Sentinel riportot.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1953) megabit válasza liksoft (#1949) üzenetére


megabit
csendes tag

Szia,

A CMOS az kiraly, tud varatlan dolgokat muvelni, amit pl egy LS nem, nekem is volt hasonlo tapasztalatom, bar ott nem volt semmi szakadt, egy HCT cimdekoder 0s es 1es kimenete jol mukodott, 2-tol 7ig meg nem. Kicsereltem egy LSre es WOW, mindjart jo lett :) (hadd ne mondjam, hany ora telt el a hiba jelentkezese es az IC csere kozott:) )
Meg nem dolgozom 17-20 eve a szakmaban, es lehet, hogy ezert nem merem valamire latatlanban azt mondani 100%os biztonsaggal, hogy ez es ez a hiba. Szeretem latni.

Koszi a biztatast a csaladdal kapcsolatban, melysegesen egyetertek Veled (oops mar megint ez van a HSZomban). Azert nem baj, ha az adatmentest tartom meg? :) Egyszer leulhetnenk egy sor mellett (ha szereted).

bit

www.adatmentes.net

(#1954) Mirones


Mirones
tag

Küldtem email-t reméllem megkaptad. (szórakozik a fiókom)...

(#1955) liksoft válasza Mirones (#1954) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Megkaptam. Nem túl fényes. 22 szektorod van átallokálva, 3 szektor allokáció alatt, és 4 vizsgálatban. Ezen kívül 761 átviteli hibát is számolt. Az ismert típushibákat is figyelembe véve az alábbi hibákra gyanakszom:

1. Elektronika határon kezd dolgozni.
2. Tápegység vagy tápcsatlakozó gond.
3. Fejszerelvény vagy felületi hiba + kábel is hibás.

Igazából nem mai darab, lefutotta a kilométerét. Ami fontos azt sürgősen célszerű menteni. Egyedül a táphiba esetén lehet tovább használni, de akkor is inkább ''hurcolászósnak'', vagyis mindig legyen meg máshol is az erre másolt anyag.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1956) liksoft válasza megabit (#1953) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Miért lenne gond? Egészséges és tisztességes konkurenciától soha nem tartottam. A sört meg majd egyeztetjük! ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1957) ppeti77


ppeti77
csendes tag

Helósztok!

Nagyon fontos és sürgős problémám van:
Van egy SEAGATE U series 9 80Gb-os vinyóm. (ST380012ACE). Kiégett rajte egy kis fekete pöcök a hátulján. Ezzel az elektronikai része meghalt. Nagyon kéne nekem egy ilyen vinyó, vagy ehhez a vinyóhoz egy nyomtatott áramkör a hátuljára. Nagyon fontos nagy mennyiségű adat van rajta, sürgős lenne. Köszi a segítséget, ha tudtok hivjatok a telefonomon, vagy irjatok mailt.

Peti

(#1958) Doktor válasza ppeti77 (#1957) üzenetére


Doktor
csendes tag

Hiányos a leírásod, ebből a típusból több eltérő firmware verzió készült (csak nekem van 4 féle). Esetleg ha többet írnál róla!

Doktor

(#1959) Ser válasza liksoft (#1956) üzenetére


Ser
tag

Sziasztok!

liksoft, lenne hozzád egy kérdésem, bár nem feltétlenül a témába tartozik, de a te válaszodban bízok. Szóval hallottam egy olyat, hogy a nagyobb vinyók már nem túl biztonságosak, adatvesztéssel járhat használatuk... Úgy mondták, hogy 160 gigáig nincs gond, még a 200 is elmegy, de fölötte nem érdemes venni..

Nah most ha én akarok venni egy 300ast v. esetleg egy 400ast akkor arról most le is vagyok beszélve? :F

Köszönöm segítséged :C

(#1960) liksoft válasza Ser (#1959) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Mivel ezek technológiáit alkalmazzák a kisebb kapacitásúakéban is (3-6 hónap késéssel), így ez nem gond. Viszont jobban melegszik, nagyobb a teljesítmény felvétele, és ha meghal, több adatot visz magával. Az ár/kapacitás az ami inkább számít. Természetesen meg kell adni nekik amit kérnek (hűtés, nafta).

Szerk: A SMART-ot meg célszerű figyelni. Sok kellemetlenség előzhető meg vele. (Pl: HDSentinel).

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1961) Ser válasza liksoft (#1960) üzenetére


Ser
tag

Köszönöm szépen :R

Hűtést megkapja, lesz előtte egy 12centis venti, annak örül majd, de mi az a nafta? :F
És a SMART figyelésével pontosan mi előzhető meg? amúgy ezen a vinyón adatokat tárolok csak, op rendszer és progik másikon lesznek..

De így végszóban megéri 400ast venni vagy jobban járnék 2x200-al?

amúgy annak az esélye, hogy ezek meghalnak, ugyanannyi mint a kisebb testvérüké, nem?

(#1962) Ser válasza Ser (#1961) üzenetére


Ser
tag

Hm? :F

(#1963) liksoft válasza Ser (#1962) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Sajnálattal tudatom, hogy van családom. Valamint adatmentéssel keresem a kenyerem, így hétközben vagyok gép közelében. A hétvégén ha nem kell látnom elektronikus berendezést (fűnyíró kivételével), akkor vagyok boldog. Hétközben ugyanis már elegem van belőle.

A hűtés valószínűleg jó lesz, kivéve ha a venti a házon belül ''keveri'' csak a levegőt. Sokszor találkozom ''repülőgép'' hangú számítógéppel 4-7 !! ventillátorral, amelyek egymással szemben dolgoznak. Így a levegő áll a házon belül, de legalább fogyasztanak és hangosak. Sokkal többet ér 1-2 jól elhelyezett darab, és egy korrekten megtervezett légáramlás a házon belül. Át kell szellőztetni.

A ''nafta'' a tápfeszültséget jelenti. Vagyis a 220-nál zavar és villámvédelemmel ellátott elosztó, majd szünetmentes táp. A házon belül minőségi minimum 400W-os tápegység (a felvett teljesítmény lehetőleg a tápegység névleges teljesítményének a 60%-a legyen maximium) (nehéz, 5 év gari, netto 10000 Ft-tól), valamint még be lehet tenni belső túlfeszültség elleni védelmet (pl: MAXX).

A SMART figyelése programot jelent. Win alatt pl: HDSentinel.

Mivel a választást több szempont alapján kell mérlegelni és bármilyen és bármekkora winyó képes azonnal is meghalni, így a döntést Rád bízom. Az elhalálozási statisztika pedig 2 éves tesztidőszak után értékelhető. Vagyis ott még nem tartunk.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1964) Ser válasza liksoft (#1963) üzenetére


Ser
tag

Bocs, hogy türelmetlen voltam... :U

A hűtésem az perpill még úgy van, hogy van egy 12-es hátul ami kifelé fúj, közvetlen a táp alatt, és van egy elől lent, ami pedig befelé fúj kivülről.. mikor az elsőt is bekapcsolom, akkor a mostani vinyóm hőmérséklete 10-15 fokot esik le..

Viszont ez a naftás dolog elgondolkodtatott.. Szóval a mostani tápom, egy enermax 465w-os.. Ezt érdemesebb lenne akkor nagyobbra cserélni? És ha áramingadozás nálam nincs, meg áramszünet se nagyon (belváros) akkor is mindenféleképpen kell a túlfeszültség védő? És a belső? Ezekben nagyon nem vagyok jártas.. :F Mi, mekkora, mennyiért..?

(#1965) Ser válasza Ser (#1964) üzenetére


Ser
tag

A táp kérdéshez még hozzá teszem, hogy előre láthatólag 3 hónapon belül belekerül a gépbe, egy új alaplap, arra egy e6600os prockó, és egy x1900xt 512mb-os vga.. :F Szal a cserére így kell válaszolni?

(#1966) liksoft válasza Ser (#1964) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Azzal a táppal nem lesz gond, ha nem erőművet kell meghajtania. Ha kimaradás és ingadozás ritkán van, akkor elég egy zavarszűrő és villámvédelemmel ellétott elosztó. 6-10eFt között beszerezhető. A belső védelem nem kötelező, csak túlbiztosítás. A jó tápokban (mint a Tiéd is) van védelem megfutás ellen. Ha viszont véletlenül meghibásodik a táp és a védelem nem működne, közel tízszeres túlfeszt küld be a házba. Ez ellen ad eléggé jó védelmet a MAXX közel 3eFt-ért.

A kettő együtt 10 körül van. Én megvenném, mert nyugodtabb munkát biztosít a későbbiekben. De nem kötelező egyik sem, ha a 230-as hálózat korrekt Nálatok.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1967) liksoft válasza Ser (#1965) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nem kereskedéssel foglalkozom, gőzöm sincs azok mennyit vesznek fel. A 60%-os terheléssel viszont érdemes számolni, hogy maradjon tartalék.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1968) Ser válasza liksoft (#1967) üzenetére


Ser
tag

Rendben, köszönöm a segítséged, hosszú távon jó befektetés a védelem, ugyhogy valószínűleg hallgatok rád.

Mégegyszer köszi.. :R

(#1969) Finwe válasza liksoft (#1967) üzenetére


Finwe
őstag

Hello!

Szeretnék segítséget kérni adatbentés ügyben. Elnézést ha picit kusza és sok fölös infó van benne. Tudom, hogy előbb kellet volna új winyót venni, már 2 hete terveztem .... :(

Tegnap elpukkant a 160GB-os maxtor ide vinyóm és eléggé kétségbe vagyok esve.
Volt itthon egy 80GB-os samsung, gyorsan telepítettem rá xp-t de nehezen ment, úgy néz ki a táp miatt :( Ma vettem tápot és 250GB-os WD ide winyót. Erre szeretném a még fellelhető adatot kimenteni.

Mikor elpukkant még elindult azért, az xp rendszer ellenőrző alatt fagyott mindig le, tehát még pörög egy kicsit. Azóta nem kapcsoltam be, nehogy elfogyjon belőle a kraft mire menteni szeretnék.

Eddig odáig jutottam gondolatban, hogy a 250GB-osat hogyan lehet xp alól formázni (80GB-os lemezről) sőt partícionálni? -ezt azért kérdezem mert eddig nem találtam ilyet benne-
És ha nem látja a régi maxtort ha rádugom akkor milyen progival lehetne visszacsalogatni?

Kaptam egy ilyen progit: Runtime GetDataBack for FAT and NTFS v3[1].03.part2.rar
Nem tudom ezzel lehet/és hogyan adatot menteni?


Köszönöm a segítséget!

-{PoH}- Patriots of Hungary

(#1970) Finwe válasza Finwe (#1969) üzenetére


Finwe
őstag

''Eddig odáig jutottam gondolatban, hogy a 250GB-osat hogyan lehet xp alól formázni (80GB-os lemezről) sőt partícionálni? -ezt azért kérdezem mert eddig nem találtam ilyet benne-''

-erre megtaláltama választ (meg is csináltam) de fat32-be nem tudtam megcsinálni csak ntfs-be, a progit meg amit írtam nem tudom használni, sérült.

-{PoH}- Patriots of Hungary

(#1971) Finwe


Finwe
őstag

Sikerült megoldanom, küldök róla privát üzenetet.

-{PoH}- Patriots of Hungary

(#1972) Sonny C.


Sonny C.
tag

Szia Liksoft! Ismét a segítségedet szeretném kérni! Este nem kapcsoltam ki a gépet, és reggel mikor ránéztem láttam, hogy a HDD folyamatosan pirosan világít. Újraindítottam a gépet, de '' lemezolvasási hiba'' üzenettel leállt. Ezután kikapcsoltam, megmozgattam az adatkábelt, utána próbáltam elindítani és működött! Viszont a HD Sentinel szerint az alábbii bejegyzések kerültek a hibanaplóba:
2006.09.28. 8:16:34,#198 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 -> 305
2006.09.28. 8:16:34,#197 Current Pending Sector Count 0 -> 193
2006.09.28. 8:16:34,#5 Reallocated Sectors Count 0 -> 26

Ez azt jelenti, hogy a két hetes vinyóm ami ráadásul Raid Edition, meg fog halni?
Ugye nem, mert most nyiffant ki a Samsungom, az helyett vettem ezt a WD-t. Légyszíves válaszolj, ha tudsz, mert addid nemigazán merek csinálni semmit se a gépen! ( és lenne néhány fontos munkám!) Előre is köszönöm!

(#1973) liksoft válasza Sonny C. (#1972) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az adatkábel mozgatásakor a tápkábelhez is hozzáértél. Szerintem vacak a tápcsatid. Mindenképp ellenőrizd le. A 26 átallokált szektorral semmit sem tudsz már kezdeni. A 193 vizsgálat alatt lévő szektorokból még javulhat egy pár, ha a táp korrekt és egyéb más gond nincs.

Hőmérséklet rendben? Nem túl meleg?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1974) GombócArtúr


GombócArtúr
senior tag

köszi mégegyszer mindenkinek!

''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

(#1975) Finwe


Finwe
őstag

Hello!

Sjanos felmerült még 1 probléma és szerintem ebben is tudsz segíteni bár lehet csak windóz hülyeség.
Mikor előszőr bootoltam az új winyón a régi ''átmásolt'' rendszerrel felugrott a chekdisk, ezt hagytam, hiszen gond nincs csak az xp ezt jegyezte meg.
Viszont azóta is minden indításnál ellenőrzi (ha hagyom) a /D partíciómat :( már tobbször engedtem neki hátha abbahagyja mivel mindig azt írja ki a végén, h nem talált hibát.

Mivel lehet ezt megszüntetni?

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary

(#1976) liksoft válasza Finwe (#1975) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A reg-ben kell állítani, a fórumon is leírták (nem emlékszem pontosan hol). A HDSentinel ki tudja kapcsolni, de akkor azt stabilan tette (szerintem nem baj).

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1977) GombócArtúr


GombócArtúr
senior tag

Vagyok!

Batman progiját ráeresztettem, de nem tettszett, hogy a 8gigás vinyóra akarta rámásolni az egész tartalmat.

Most GetDataBackelek.
Hurrá, hogy mindent látott...
De mégsem minden tökély, a zenék (25gbyte, csak 16ot lát) vagyis megvan minden fájl, csak egy része 0bájtos méretű...

''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

(#1978) liksoft válasza GombócArtúr (#1977) üzenetére


liksoft
Topikgazda

OK. De mire? :F

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1979) Sonny C. válasza liksoft (#1973) üzenetére


Sonny C.
tag

Szia Liksoft!
Kösz a gyors választ! Bocs, de közben el kellett mennem melózni és csak késő este értem haza! A hőmérséklet 4 órás üzem után 40 fok körül volt! Megnéztem a tápcsatit, erre a vinyóra egy Y-kábel egyik vége volt rádugva. Kivettem az Y csatit , átkábeleztem a gépet, a DVD olvasó tápcsatiját dugtam rá a vinyóra, sőt egy vadi új SATA adatcsatit dugtam rá. Ez az Y csatit nem tűnt túl stabilnak, elég rendesen mozogtak benne a tüskék! Ez lehetett a gond? Az előző Samsung vinyóm is eről a tápcsatiról üzemelt, lehetséges hogy szintén ettől purcant ki?
Bocs a sok kérdésért, de még lenne kettő:
1, a WD vinyóm akkor most még fog megbízhatóan műkődni? ( elvégre egy Raid Editionos vinyót 24 órás üzemre terveznek!)
2, Mit tudok vele csinálni? Minden adatot lementek, aztán WD gyári tesztprogram, és utána formázzam újra? Bár már próbálkoztama a quick scannal, de a következő hibaüzenetet adta ki: Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 65

A válaszokat előre is köszönöm!

U.I.: a smart bejegyzések naplója tegnap ezekkel bővült:
2006.09.28. 11:32:36,#196 Reallocation Event Count 0 -> 1
2006.09.28. 11:32:36,#5 Reallocated Sectors Count 26 -> 27

(#1980) Sonny C. válasza Sonny C. (#1979) üzenetére


Sonny C.
tag

Még egy valami eszembe jutott! Van valami progi amivel lehet tesztelni, hogy most mennyire stabilan működik a vinyó?
Köszi!
U.I.: csak 2 óra után leszek megint gépközelben.

(#1981) liksoft válasza Sonny C. (#1979) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Az Y tápelosztót lehetőleg el kell felejteni. (sz@...k) Jó esélyed van rá, hogy itt van az igazi gond. Olyan tápegységet célszerű választani amelyiknek elég csatija van. A minőségi (súlyra is nehéz) tápok nem 3-4 csatival, hanem 6-8-10-el vannak ellátva. Vagy a plusz csatikat forrasztani kell a gyári kábelre. A kontakthibák ''életveszélyesek''.

Egy biztonsági mentés mindenképpen hasznos. A gyári teszt futtatása után (teljes felületi írás és olvasás teszt) a SMART anomáliák megszűnhetnek, de az eddigi allokációk nem tűnnek el. Ha valóban a táp okozta a gondot, akkor az új HDSentinelben van offset lehetőség, és így ''nullázhatóak'' az eddigi hibák. Ilyen esetekre került bele a kalibráció minden paraméterhez, és nem csak a hőmérséklethez. Így a hiba megszüntetése után be lehet állítani a drive-ot ismét 100%-osnak. Ha ezután is csökken a kondíció, az már baj. (Pár szektor átallokálása még megtörténhet, hiszen vizsgálat alatt vannak. Viszont tömeges esetben hibás a drive.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1982) mr_ricsi válasza Sonny C. (#1979) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Ez az Y csatit nem tűnt túl stabilnak, elég rendesen mozogtak benne a tüskék! Ez lehetett a gond?''
Kihúzott állapotban ez normális. (Így könnyebben találnak lyukra a pöckök.) Csatlakoztatás után kell minden érintkezőnek passzentosan és jó kontakttal érintkezni.

''Az előző Samsung vinyóm is eről a tápcsatiról üzemelt, lehetséges hogy szintén ettől purcant ki?''
Már Liksoft is érdeklődött finoman a tápegységed márkája irányába. Én is ilyen kis kíváncsi vagyok... :)

''1, a WD vinyóm akkor most még fog megbízhatóan műkődni?''
Nem, hiszen pár óra alatt megint 1 db-bal több lett az átirányított (vagyis a hibás) szektorok száma.
''2006.09.28. 11:32:36,#5 Reallocated Sectors Count 26 -> 27''

''2, Mit tudok vele csinálni? Minden adatot lementek''
A mentés nagyon jó ötlet, viszont utána -szvsz- a vinyód garihelyén kellene elkezdened a puhatolózást, hogy hallottak-e már a SMART-ról, és mennyi hibás szektor esetén lehet vinni cseréltetni.

(A ''24 órás üzemre tervezés'' pedig a valóságban úgy igaz, hogy a vinyódat az azonos ''nemRAID''-es vinyók közül válogatják ki zaj- és hőmérés segítségével -ennyit a tervezésről-, ami annyit jelent, hogy jobban sikerült a csapágyazása, emiatt folyamatos üzemben is hosszabb ideig bírja, ill. kisebb a valószínűsége, hogy túlmelegedne. De itt fel sem merül, hogy a vinyód ''eccercsak'' megállna, hanem a lemezek adattároló felülete hibás.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1983) mr_ricsi válasza liksoft (#1981) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Bocs, azt hittem, nincs időd válaszolni. :B

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1984) liksoft válasza mr_ricsi (#1983) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Köszi a segítséget, az utóbbi időben ''kicsit'' kevesebb az időm a Fórumra, meg rapszódikusan tudok csak ránézni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1985) Traptor


Traptor
tag

Valakinek van ötlete a #1857-ben leírtakra?
Esetleg elektronikája erre: WD400BB-00DEA0

Vagy tudja valaki a Tom's Hardware Guide-os Fábián Zoltán elérhetőségét?
Ő tesztelt tavasszal egy ilyen vinyóval.

.: Aláírás helye :.

(#1986) mr_ricsi válasza Traptor (#1985) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Valakinek van ötlete a #1857-ben leírtakra?''
Ez Liksoft területe, de valami olyat válaszolna neked, hogy nem biztos, hogy a túlfesz csak a kinti elektronikus részekben tett kárt, és nem intézte el belül a fejerősítőket vagy a fejeket.
Tehát ha szerzel is új elektronikát, azzal sem biztosan fog működni. Szerencsétlen esetben viszont a kipurcant belsőrész elintézheti az új elektronikát, amivel a károd tovább fokozódik.
Ezenkívül javasolná neked, hogy keress meg egy* adatmentő céget.

* egy bizonyosat ;)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1987) Sonny C. válasza liksoft (#1981) üzenetére


Sonny C.
tag

Szia Liksoft!
Köszönöm a választ! Sikerült gép közelébe kerülnöm a munkahelyen! A tápom egy Mercury 400 W-os, nem túl minőségi darab és már vagy 3 éves! Akkor tápcsere ugye? És a vinyót is próbáljam cserélni vagy a javítás után, amit leírtál még működhet megbízhatóan? Ha tényleg rossz ez is akkor elég peches vagyok hogy 3 hónap alatt két vinyó purcan ki, ez ráadásul csak két hetes!

(#1988) Sonny C. válasza mr_ricsi (#1982) üzenetére


Sonny C.
tag

Szia mr_ricsi!!
Már múltkor is segítettél nekem egy másik topikban. Neked is köszönöm a választ! Az Y csati csatlakozás után is mozgott a vinyón. A tápom pedig egy nem túl márkás 400 W-os Mercury valami ATX 440... , ha jól emlékszem ,mert most nem tudom megnézni ( nem vagyok otthon ). És akkor szerinted vigyem vissza és csere a tuti megoldás? Az az igazság, hogy elég sok családi digitális videót csinálok és nem szeretném, ha csak úgy eltűnnének a nyers anyagok. És akkor ezek után ebben a vinyóban már nem lehet bízni?!.

(#1989) liksoft válasza mr_ricsi (#1986) üzenetére


liksoft
Topikgazda

:R

Kiegészítés: Ha jól emlékszem a panel nem csereszabatos, kell az eredeti is. (A Peti kollégám szakterülete az elektronika. Ő pontosan tudná, nekem csak így ördögfeneke).

Igen, javasolom az adatmentő cégeket, de többen is vagyunk. Szabadon választott.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1990) liksoft válasza Sonny C. (#1987) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az a tápegység ennyi idő után nem ''életbiztosítás'' !!!!!

Azonnali csere, mert lehet, hogy nem csak a kontakthiba, hanem esetleg a tápból kijövő zavar is okozhatta a winyó halálát. Ezek nagyon érzékeny darabok. Egy 3 éves ''noname'' táp meg már nem igazán rendelkezik szűréssel.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1991) Sonny C. válasza liksoft (#1990) üzenetére


Sonny C.
tag

Szia! Köszönöm! Tudnál ajánlani valami jobb márkát, ha leírom a gépem konfigját? És a vinyót visszacseréljem?

(#1992) liksoft válasza Sonny C. (#1991) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A winyóról látatlanban nem tudom egyértelműen mondani, hogy cseréld vagy ne.

Tápokban meg nem vagyok annyira otthon. Pláne, hogy ma melyik a legjobb ár/érték arányú.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1993) Finwe válasza liksoft (#1976) üzenetére


Finwe
őstag

Hello!

Erről a dologról tudsz egy picit többet írni? Letöltöttem a HDSentinel-t de nem találtam benne ilyen állítási lehetőséget. (lehet mert regisztrálni kéne?)

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary

(#1994) Sonny C. válasza liksoft (#1992) üzenetére


Sonny C.
tag

Köszönöm még egyszer a segítséget!

[Szerkesztve]

(#1995) liksoft válasza Finwe (#1993) üzenetére


liksoft
Topikgazda

[link]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1996) Finwe válasza liksoft (#1995) üzenetére


Finwe
őstag

thx :B

-{PoH}- Patriots of Hungary

(#1997) mr_ricsi válasza Sonny C. (#1988) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''A tápom pedig egy nem túl márkás 400 W-os Mercury valami''
Szerintem is csere. (Annyira gagyi, hogy benne a rézdrótok is műanyagból vannak!) :)

''És akkor szerinted vigyem vissza és csere a tuti megoldás?''
Bármit csinálsz is vele, az allokált szektorok mindörökre megmaradnak, vagyis a kondíciója sosem lesz többé 100%.
És ha tényleg a táp, akkor nem lehet tudni, hogy nem okozott-e valami rejtett hibát a vinyó elektronikájában.

(De előbb a tápcsere. FSP vagy Chieftec, de ne a M...altól. Vagy Enermax, csak az kicsit drága.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1998) Hequila


Hequila
őstag

Láttam már régebben egy furcsa dolgot, de valahogy csak most jutott az eszembe:

Egy nemrég nálam járt gépben egy Maxtor vinyó S.M.A.R.T.-ja 1 db reallokalált szektort jelzett, ami felületellenőrzés alatt ki is tűnt, ezonban egy ZeroFill után a S.M.A.R.T. újra 0-nak jelezte ezt az értéket. Ez normális?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#1999) Sonny C. válasza mr_ricsi (#1997) üzenetére


Sonny C.
tag

Köszönöm a választ!
Lefuttam a WD gyári tesztprogiját, A Data Life Guard Diagnostics-ból a full média scan-t, talált is Bad sectorokat, amik javíthatóak, ha jól értem. Vmi ''that may repair'' volt a szöveg.
Na mióta kivettem az ominózus Y csatit újabb bejegyzések kerültek a smart-ba:
2006.09.30. 0:16:16,#196 Reallocation Event Count 1 -> 90
2006.09.30. 0:16:16,#5 Reallocated Sectors Count 27 -> 219

Ha a táp a ludas a dologban akkor nem értem, hogy a másik két pata-s maxtoromnak miért nincs gondja? (hála isten!)

(#2000) Sonny C. válasza Sonny C. (#1999) üzenetére


Sonny C.
tag

Még egy dolog feltűnt, a vinyó piros led kijelzője, nem alszik ki teljesen akkor sem, ha elméletileg nem dolgozik a vinyó, hanem nagyon halványan világít! Ez jelenthet valamit? Kábelhiba esetleg?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.