Hirdetés

2021. március 8., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1351) VIC20


VIC20
őstag

Sziasztok!

Sajnos elszállat az ASUS P4C800 Deluxe alaplapom. Két vinyóm volt Raid-0-ba kötve rajta. A vezérlő egy Promise chip volt. Most próbálgatom visszaszerezni az adataimat. Lenne valakinek valami ötlete ezzel akpcsolatban?

Eddig két programot próbáltam ki. AZ egyik a File Scavenger 3.0. Ez rendben beolvassa a könyvtárstruktúrát, de a visszaállított fájl kicsit gázos. (Pl. MP3 részei fel vannak cserélve, nagyon viccesen szól:) ).

A másik a RAID Reconstructor, ezt még nem tudtam élesben kipróbálni, mert még nincs elég vinyóterületem az 1az1-ben mentésre.

Szerintetek van remény? Mit tehetek?

(#1352) Coxee


Coxee
csendes tag

Hello!!!

Nagyon nagy gázban vagyok.

Tegnap leejtettem a vinyóm , s az azóta csatlakozáskor felpörög , kattog , majd leáll.
Persze olvasni róla már semmit. Nem is látja a gépem.
Arra szeretnélek megkérni hogy adjatok minnél olcsóbb és egyszerübb tippet arra hogy a rajta levő állományt hogy lehetne minnél egyszerűbben megmenteni???

Köszönöm

Üdv Koszti

[Szerkesztve]

Coxee

(#1353) föccer válasza Coxee (#1352) üzenetére


föccer
nagyúr

Üzem közben ejtetted le, vagy állt a vinyó?

(#1354) liksoft válasza VIC20 (#1351) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Remény mindig van. A legbiztosabb az lenne, ha ugyanilyen alaplapba helyezve tudnád lementeni. Egyébként bármilyen más megoldást választassz, tudnod kell melyik winyó hol helyezkedett el, mekkora volt a blokkméret. Ha ezeket nem tudod, vagy hibásan adod meg, nem fogsz rálátni a korrekt raid blokkra. Automatikusan csak az eredetivel megegyező környezetben fogsz tudni menteni róla.

Szerk: Talán akkor is van esélyed, ha ugyanolyan Promise vezérlővel szerelt raid kártyához tudsz hozzáférni. Szerencse, hogy a Promise a konfigurációs beállításokat a winyón rögzíti és nem elektronikába. Így jó környezet biztosításával külön progi nélkül is tudod majd menteni (de tudnod kell, melyik hol volt, mert felcserélve nem fognak működni).

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1355) liksoft válasza Coxee (#1352) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Mechanikailag sérült, így ha nincs a lemezen fizikai sérülés az ütéstől, akkor is csak tiszta térben van esély a mentésre. A legjobb eset, ha egy lemez van a winyóban és az elmozdult a középpontból, mert akkor ''csak'' azt kell a mágneses középpontba visszahelyezni (nem egyezik meg a fizikaival, így csak sok próba után szokott sikerülni). Ha több lemezes, azok visszaállítása az előzőleg leírtak miatt nagyon nehéz és ritkán sikerül. A legrosszabb, ha a fejek a parkoló területről elmozdultak , letapadtak , indításnál a fejszerelvény eldeformálódott - fejek rosszul repülnek a légpárnán , így a felöletet folyamatosan ''sikálják'' vagyis már nincs mit lementeni.

Magyarán sok jót nem jósolok, és azt is csak drágán.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1356) Coxee válasza föccer (#1353) üzenetére


Coxee
csendes tag

Állt nem volt bekötve, s egy külső USB-s rackben volt.
Kiesett a NoteBook tskámból!!!

Coxee

(#1357) Coxee válasza liksoft (#1355) üzenetére


Coxee
csendes tag

Mit ajánlasz???

Ugye nem azt hogy mondjak le róla???

Coxee

(#1358) Coxee válasza liksoft (#1355) üzenetére


Coxee
csendes tag

Ja és kattogot is amikor bekötöttem.
Kb háromszor próbálkoztam , s mindhárom alkalommal kattogot.

Remélem nem verte szét a tányérokat.

Coxee

(#1359) liksoft válasza Coxee (#1358) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Priv ment.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1360) VIC20 válasza liksoft (#1354) üzenetére


VIC20
őstag

Köszi szépen, megpróbálok ugyanolyat szerezni.

(#1361) VIC20 válasza liksoft (#1354) üzenetére


VIC20
őstag

Ha esetleg nem sikerül, van valamilyen szoftver, amit tudnál ajánlani?

(#1362) liksoft válasza VIC20 (#1361) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Saját progit használunk, ami sajna nem kereskedelmi darab. Így nincs ötletem melyik lehet a nyerő.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1363) mr_ricsi válasza mr_ricsi (#1249) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Az x-akta folytatása:
A tálca kinyílás egy IDE-kábel cserével megszűnt.
A vinyó klattyanás-lefagyás pedig akkor nem jelentkezik egyáltalán, ha az eredeti LG DVD-olvasó nincs a gépben.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1364) VIC20 válasza liksoft (#1362) üzenetére


VIC20
őstag

Hát sikerült!

(És könnyebb volt, mint gondoltam, csak a helyes kombinációt kellett megtalálni...:) )

Köszönet a segítségért!FILE SCAVENGER 3 & RAID RECONSTRUCTOR RULEZZ!!!

(#1365) liksoft válasza VIC20 (#1364) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Kérlek írd meg pontosan és részletesen mit és hogyan csináltál. Minden fórumtársnak komoly segítség lehet, és még az én további munkámon is könnyíthet. (Nem tudok idő hiányában minden megjelenő progit végigtesztelni. Így lehet, hogy amit találtál nekem is újdonság és segítség.) Előre is köszönöm.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1366) Szilcsio


Szilcsio
csendes tag

S.O. S. HELP !!!!

Hali srácok ! Asszem kurvanagy hülyeséget csináltam, de lehet, hogy ti tudtok segiteni !

Nekem ugyebár van két vinyóm. Az egyik a DVD-iróval van egy kábelre kötve IDE1-re ezen fut a windowsXp a másikkal van gondom. Az a másik kábelen van egy mobilrekkel amibe egyébként nem tartok semmit csak ha valaki idehoz egy vinyót. Namármost én ebbe a rekkbe beletettem egy vinyót és windows alatt megformáztam csakhogy nem figyeltem a jumperokra.
Ami fix vinyó az Seageate Barracuda 80 GB és secondary masteren van, amit bekraktam az is masteren volt. ÉS most a 80 GB-os vinyóból lát a windows 9,8 gigát pont annyit ami az a vinyó amit megformáztam.

Mit tudnék tenni, hogy visszanyerjem legalább pár adatomat mert igy kb. 70 GB eltünt kétfelé volt particionálva 40 GB és 40 GB. MOst pedig csak 9 GB-ot lát és a windows bootlemezzel azt irja, hogy particonálatlan terület 66 GB.
Valahogy vissza tudok nyerni valami adatot vagy már ennek lőttek ? Segitsetek pls. S.O.S.

thx. előre is.

Üdv. Szilcsio

(#1367) TBC válasza Szilcsio (#1366) üzenetére


TBC
tag

Szia!

Én az R-Studio Network Edition nevezetű programját ajánlom. Eddig bármilyen winyóról visszahozta az adatokat. Lehetett particionálva, fat elszállva, sőt még pendrive-ról is visszahozta az adatokat, holott arról is eltüntek ''csak úgy''! Illetve formáztam meg már véletlen külső USB-s winchestert, és arról is minden visszajött maradéktalanul. Nem utolsó sorban helyes file névvel jönnek vissza!

(#1368) liksoft válasza TBC (#1367) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A program fizetős, és újrapartícionálás esetén (amikor két adminisztráció keveredik) eléggé szépen képes téveszteni. Itt ráadásul a 9 GB-os hibátlan, azt veszi majd alapul, és ahhoz képest kezd keresni egyéb adminisztrációs töredékeket. (Ismerem, anno több változatát is kipróbáltam, és maradtam a saját fejlesztésnél.)

Szerk: Szilcsioval már beszéltünk Skype-on. Free progi ami szintén tud segíteni Neki: [link]. Vagy az ottani csomagból a smart rec.

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1369) VIC20 válasza liksoft (#1365) üzenetére


VIC20
őstag

Oké!

Szóval, ugye, tudni kell, hogy mi a két vinyó sorrendje, aztán azt is, hogy hanyadik szektortól kezdődik a tényleges kötet (ezt praktikusan szoftveres/hardveres RAID közötti megkülönböztetésnek veszi a helyreállító program), a ''csíkszélességet'' (ez most ugye más, mint a procigyártásnál) - ez utóbbi az esetek többségében 64K -, meg azt, hogy melyik szektoron kezdődik a boot-szektor.

Van tehát a RAID Reconstructor nevű program. Ez sajnos csak image-fájlt tud készíteni, vagyis az egész kötetet lementi. Persze ehhez legalább ugyanakkora vinyóra van szükség. Amire viszont nagyon jó, az az, hogy az elején saját maga végigveszi a fenti értékek összes kombinációját. Egy entrópia nevű számot generál, ez minél kisebb, annál jobb. Van még egy változója, az OS: ennek az értéke: 1-4-ig terjedhet és azt jelzi, hogy talált-e fájlrendszert és ha igen, milyen állapotút. Ha tehát a kialakuló sorrendben az első kombináció entrópia értéke jelentősen kevesebb, mint a következőé, akkor valószínűleg megvannak a helyes értékek - főleg, ha még egy jó kis OS érték is társul hozzá.
Ez a program gyakorlatilag ingyenes (30 napos időkorlát van, ha ennyi idő alatt nem sikerül zöld ágra vergődni, akkor...format).

A másik program a File Scavenger. Most a 3-as körüli verziószámnál tart. Ennél mindent kézzel kell beállítani, viszont nagyon jól elemzi a lemezek tartalmát (kérhető hosszú keresés is, ez sérült köteteknél jó lehet). A legnagyobb erénye az, hogy beolvasás után kidobja az összes fájlt, és egy kattintással könyvtárszerkezetbe is rendezi. Innentől olyan az egész, mint egy egyszerű fájl másolás, vagyis akár állományonként is kérhető a helyreállítás. Ez összehasonlíthatatlanul jobb, mint az image fájlok! (Nem biztos, hogy szükség van pl. a Windows, meg a Program Files könyvtárakra, a swap-fájlra... És persze több lépcsőben is elmentheti/DVD-re írhatja az ember a dolgait...)
A program próbaverziója legfeljebb 64K-s fájlokat állít vissza.

Nekem az volt a szerencsém, hogy az alaplapom füstölt el, nem a RAID vezérlő vagy valamelyik vinyó, így a kötetem sértetlen maradt. Ott hibáztam (és ezért szenvedtem sokáig), hogy nem állítottam be megfelelően a Reconstructort. Az ugyanis alapból fel sem tételezi, hogy 64K-nál nagyobb csíkszélességek is előfordulhatnak, így csak 64,32-16,8,4-es értékekkel kombinált, az én Promise vezérlőm viszont 128K-val dolgozott; amint próbaképpen átállítottam erre, egyből értelmes fájlokat sikerült visszaállítani.

Ismétlem, én sértetlen kötettel dolgoztam. A fenti proggik jók sérült kötetek adatainak visszaállítására is, de ezzel - hál' Istennek! - még nincsenek tapasztalataim.

A legnagyobb tanulság számomra az, hogy RAID-0-t tényleg soha többé. No és persze hardveres (vagy inkább ''hardveres'':) ) RAID-et soha többé...

(#1370) fettya


fettya
csendes tag

Szia!

Nem éppen a témába vág, de egy érdekes problémám akadt. Vettem egy 40Gb-os Maxtor HDD-t egy új gépbe. XP-t szerettem volna rá telepíteni, de amikor elsőnek újraindul a gép a rendszer betöltésekor azt írja ki, hogy nem tudja betölteni a rendszert.
Második nekifutásnál, már azt írta ki a telepítés során (partíciót töröltem, majd létrehoztam), vagyis a formázás során, hogy a lemezt nem tudja megformázni.
Gondolom vmi a partícióval lehet, mivel érdekes az a jelenség is, ha a gépmebe belerakom ezt a 40gigás HDD-t és ott csinálok rá partíciót a Partition Magic-kel, akkor a legelején otthagy egy 0,5 megás kis részt, amivel nem tud mit kezdeni.
Mit ajánlasz, hogy oldjam meg a problémát, mert egyébként a HDD nem tartalmaz bad sectort, és rendesen működik, tehát garanciába nemigen tudom visszavinni?

fettya

(#1371) liksoft válasza VIC20 (#1369) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Köszönöm a leírást, ez alapján biztosan mások is meg tudják majd oldani.

A RAID-ről meg csak annyit, hogy megvan a helye. Egyszerű gépgyorsításhoz van másik megoldás is:

1. változat:
PM: rendszerwinyó (pl: 40GB (mai legkisebb))
PS: DVD író (tudom, lassít a winyó átvitelén, de a második változatban más lesz)
SM: 3 partíció (swap ~2GB + temp ~5-8GB + maradék ami a biztonsági másolatokat tartalmazza (általában 40GB elég, sok menteni való esetén nagyobb)
SS: munkawinchester

2. változat plusz vezérlővel:
PM: rendszer
SM: DVD
+PM: swap+temp+save
+SM: munka

3. változat plusz vezérlővel nagysebességű munkawinyó
PM: rendszer
SM: DVD (vagy PS - teszt dönti el)
SS: swap+temp+save (vagy SM - lásd előbb)
+PM és SM: RAID0 munkadrive

A magyarázat: a drive-ok mechanikai pozicionálása a leglassabb. Tehát úgy kell kialakítani a rendszert, hogy a pozicionálások minimalizálva legyenek. A fenti ajánlások gépenként, vezérlőnként, alkalmazásonként és felhasználói szokásonként változhatnak.

A RAID1 és RAID5 rendszerek alkalmazási területe elsősorban a server-ekben van. Olcsóbb esetben IDE vagy SATA RAID1, drágább a RAID5 SCSI profi HW controller-rel.

Az üzembiztos működést és az adatbiztonságot viszont szigorúan szét kell választani. A RAID rendszerek az üzembiztos működést képesek garantálni, hiszen egy drive meghibásodása esetén tovább lehet dolgozni. Viszont nem véd a gép meghibásodása ellen (egy táphiba akár az összes elektronikus elemet tönkre teheti, tehát az összes winyót is)! Vagyis az adatbiztonságot csak a jól megválasztott (optimalizált) archíválási rendszer biztosítja. Optimalizálni pedig a mentés ára, ideje, mentendő adatok ára, naprakészsége, üzemeltetők számítástechnikai ismeretei, stb... alapján kell. Vagyis nem egyszerű, minden esetben a jó megoldást csak az archíválandó rendszer (hw + sw + ember) ismeretében lehet kialakítani.

Szerk: A mai drive-ok átviteli sebessége (a felületen nézve - nem a csatlakozónál) egyre nagyobb, többször már nagyobb mint a PCI busz maximális sebességének a fele. Ha ehhez hozzátesszük a controllerek és egyéb lassító tényezőket, kijön, hogy a RAID0 átviteli sebessége az egyedüli drive-hoz képest nagyodd, de relatívan egyre jobban csökken. Figyelembe véve sérülékenységüket és az egyre nagyobb drive-okat jelentőségük egyre inkább csökken. Így érdemes végiggondolni, valóban szükségünk van-e rá?

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1372) liksoft válasza fettya (#1370) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Lehet táp, kábel, alaplap, winyó, ram hiba, stb... Stabil gépben kéne letesztelni a winyót a gyári (powermax) progival. Ha kiad bármilyen hibaüzenetet, azt felírva megy gariba. Ha nem, ellenőrizni kéne a smart állapotát (pl: hdsentinel - van a PH-n fóruma is). Ha ez is rendben, akkor a másik stabil gépen kéne próbaképpen telepíteni rá. Ha ott megy, akkor törölni, és az új gépben telepítést próbálni. Ha ott nem megy (de jó volt előtte), akkor valószínűleg a gép és nem a winyó a hibás.

Figyelem! Hibás szerelés esetén statikus kisülés jöhet létre, ami okozhat szinte kideríthetetlen elektronikai hibát. Más környezetben (más alkatrészek, más terhelések, más feszültségszintek, stb...) máshogyan fog viselkedni !!

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1373) mr_ricsi válasza fettya (#1370) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''ha a gépmebe belerakom ezt a 40gigás HDD-t és ott csinálok rá partíciót a Partition Magic-kel, akkor a legelején otthagy egy 0,5 megás kis részt, amivel nem tud mit kezdeni.''

Ha a vinyó ki van tesztelve, a Powermax low level formatjával töröld le (a quick verzió is jó lesz), majd az xp telepítővel próbáld formázni.
(Nem értem, minek ide a PM, amikor csak windowsos particiót kell létrehozni. Erre az XP telepítője vagy az XP lemezkezelője a legalkalmasabb, mert eleve erre a feladatra készültek, és a fájlrendszer kitalálója csinálta őket.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1374) mr_ricsi válasza Szilcsio (#1366) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Ami fix vinyó az Seageate Barracuda 80 GB és secondary masteren van, amit bekraktam az is masteren volt.''
Nem tűnik logikusnak, ezért megkérdezem: mi az értelme, hogy a rendszerindító vinyó nem a primary master?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1375) Freddy TNT válasza liksoft (#1371) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Ramból és adatátvitelből SOSEM elég ;] Egy régi MS-DOS-t vagy win95-öt ugye röhögve betölt egy mai gép....na de a windows Vistát ? :U :F

Szerintem a RAID 0-nak mindig lesz létjogosultsága......a kapacitással együtt természetesen egyre nagyobbat bukunk. De vannak más RAID típusok is.
Arról viszont megfeledkeztél, hogy az integrált vezérlők 66Mhz-s vezérlővel dolgoznak általában.
Remélem hamarosan elterjednek a PCI-X es deszkák is és akkor az én vezérlőmnek is több értelme lesz ;)

(#1376) Freddy TNT válasza VIC20 (#1369) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Végül is hogy oldaottad meg a kapacitás kérdését ? :) Szállítólevél ? :U

(#1377) VIC20 válasza Freddy TNT (#1376) üzenetére


VIC20
őstag

Scavenger 3.0. Csak azt válogattam vele össze, amire szükség van, így elfér a kicsi vinyón is, részletekben is DVD-re írható egy része...

Most meg erőst gondolkodom (főleg a fentiek miatt), hogy mi lenne a legjobb megoldás az új rendszerhez. Először szoftveres RAID-5-re gondoltam, de most már egyre jobban elbizonytalanodok. Írásnál nagyon lassú, ugye?


[Szerkesztve]

(#1378) Freddy TNT válasza VIC20 (#1377) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Szoftveres RAID nem hülyeség,de talán jobb ha minnél kevésbé terhelnéd a CPU-t.
Szerintem használj RAID0+1 et. Költséghatékony. (manapság minden alaplapon van RAID 0+1 lehetőség és ráadásul 66 Mhz-s buszokon szoktak csücsülni.)
Így van valamennyi gyorsulás és megvan a biztonság is. ( bár ha kiszámolod,akkor talán jobb az én verzióm miszerint a két db RAID 0-ra használt vinyó árából veszel egy nagy vincsit és időnként mentesz rá.+ ráadásul ne legyen a gépben így az áramköri zavarok ellen is védett.

RAid 5-öt nem minden alaplap támogat. Csak erre külön kártyát venni meg elég költséges...na meg akkor már egy lehetőleg PCI-X es alaplapot keresgélni hozzá...stb stb :(
És igen. Az írásnál lassabb. (a parítás adatok miatt)

De ne off-oljunk inkább szét Liksoft fórumát :B Ez inkább a RAID-es totyik.

(#1379) VIC20 válasza Freddy TNT (#1378) üzenetére


VIC20
őstag

OK, folyt. ott.

(#1380) mr_ricsi válasza Freddy TNT (#1375) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Szerintem a RAID 0-nak mindig lesz létjogosultsága...''

Én is ilyet tervezek. Felfedeztem, hogy van 2 egyforma Maxtor-on, a ''hirhedett'' DM9+ 80G-ás szériából, amelyeket ATA->SATA átalakítóval az alaplapi SATA RAIDre akarok tűzni, és ebből csinálni bootvinyót a gépembe.
Mert imádom az izgalmakat. :)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1381) VIC20 válasza mr_ricsi (#1380) üzenetére


VIC20
őstag

Mitől hírhedett? Csak azért, mert nekem is pont ilyenjeim vannak...

(#1382) liksoft válasza Freddy TNT (#1375) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha egy kicsit végigolvastad a változatokat, ott láthattál RAID0 ajánlást is. - Érdekes mi? Valamint megírtam, hogy mindennek megvan a maga helye.

Anno a winyók felületi adatátviteli sebessége (még az 5400-as fordulatnál is), alacsonyabb volt jóval a PCI busz sebességénél. Mára kezdik megközelíteni (legalábbis a felét már túlhaladták). Így egy kártyán - 1 PCI csatlakozón nem tudsz 2 winyót teljesen leterhelni. Erre a célra már gyorsabb illesztési felület kell, amelyekkel találkozni is. És lám, meg is említed, hogy a Te kártyádat is milyen jó lenne 64 bites PCI alaplapban futtatni. És ott tényleg lesz gyorsulás, mert nem a winyók várnak az alaplapra, hanem fordítva.

Ezt végiggondolva a hagyományos rendszereknél nem biztos, hogy megéri a dupla meghibásodás kockázata a nem dupla sebességért. Természetesen vannak olyan alkalmazások melyek még így is igénylik (ezért írtam én is).

A 0+1 pedig csak akkor hoz gyorsulást a biztonsággal együtt, ha 4 külön controller van benne 4 külön DMA csatornával. Ugyanis ha master/slave konfigban futtatod, akkor az egy kábel két winyó miatt elveszíted a sebességet. Ha meg az elveszett, akkor csak az egyben nagyobb tárhely indokolhatja a 0-ás üzemmódot. :DD

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1383) liksoft válasza VIC20 (#1381) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Imádják megfőzni magukat! Célszerű on-line smart progival figyelni, ha nem szeretnél hirtelen adatvesztést. (Pl: Hdsentinel)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1384) VIC20 válasza liksoft (#1383) üzenetére


VIC20
őstag

Wow, köszi! Eddig a Chieftec Dragon alsó rekeszeiben voltak, egy-egy venti fújta őket (na jó, inkább lehelgette 5V-on), de aztán felraktam őket az 5,25-ös polcokra egy-egy Nexus rezgéscsillapító karjaiba (van rajuk borda is, de nem biztos, hogy jobban hűtenek.).

Akkor Hdsentinel. Felrakom.

(#1385) Freddy TNT válasza liksoft (#1382) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Természetesen elolvastam amit írtál. ''De vannak más RAID típusok is'' ezt azért írtam, mert ilyenkor általában rámutatsz a RAID 0 nagy buktatójára. Csupán megjegyeztem,hogy van több alternatíva is mint ahogy azt te is írtad.

Konkrétan nem szokványos rendszerre gondoltam (Raptor 74Gb RAID 0) :C A végső fejlesztést látom ebben. 5 év garancia.....padlógáz+ 66Mhz-s alaplappal hmmmm :O :o
Ehhez viszont minden hardvernek jó minőségűnek kell lennie. :B
''kicsit'' drága, úgyhogy álom marad egy jó ideig. :(

Egyébként teljesen egyetértek azzal amiket írtál. :R :)

(#1386) GuCo.


GuCo.
tag

Na, ide is beírom, hátha tud valaki segíteni.
Van egy olyan problémám, hogy elfüstölt az elektronikám a 160 Gb-os Maxtor vinyómon. Az lenne a kérdésem, hogy milyen adatokat kell egyeztetni a másik elektronikával, mielőtt ráteszem? Gondolom a Serialszámot nem, mert az minden vinyón más. Melyikek azok a számok, amelyikeknek Maxtor vinyónál mindenképp egyeznie kell? :F

"So many people don’t know what trance is. But trance is so beautiful and so amazing. It’s so hard to explain..."

(#1387) forceberg


forceberg
veterán

Sziasztok!
Olyan progi kéne, amivel le tudom csekkelni a fájljaim épségét. AVI-kban pattanások vannak, amikre úgy emléxem, hogy nem voltak régebben. S egy gagyi alaplapban voltak fájltartalom-keveredések ezen a vinyón. Még scandisk-et se engedtem a vinyóra, lehet, hogy az elég???
:Y :F

https://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#1388) liksoft válasza forceberg (#1387) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha a file olvasható és a hozzá tartozó adminisztráció hibátlan (leírásod alapján feltételezem), akkor nincs rá általános progi. AVI-ra nézd meg a VirtualDub 1.6-ot. Abban van hibakezelés, így ha a codec hibás blokkot olvas, ez ki fogja jelezni. A lejátszók ilyenkor ha tudnak, a következő képtől vagy hangtól dolgoznak. Ilyenkor van pattogás, szaggatás, ugrálás. Vagyis várhatóan a winyódat valaki valahol ''teleszemetelte''. Ez pedig csak tartalmi ellenőrzéssel deríthető ki.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1389) forceberg válasza liksoft (#1388) üzenetére


forceberg
veterán

A vinyó(Samu SP1614C) nem volt senkinél sem, csak nekem volt egy alaplap(Abit NF7-s2, integrált nV SATA vezérlő, tehát nem külső), amiben üzemelve előfordult, hogy a fájlok keveredtek. Általában a hibajelenség az volt, hogy a hibás fájl(mp3) nem volt lejátszható. Gyűjtöttem ezeket a fájlokat, s egyszer véletlenül TC-ben ctrl+q-t nyomat az egyiken, s egy filmrészletet kezdett játszani mp3-on. Meg kiírtam a tárolt DVD filmeket, s a filmek össze voltak keveredve. Elkezdtem nézni a filmet, aztán egyszercsak jött egy másik filmből részlet, stb. Alaplapcsere után mindeddig nem tapasztaltam hibát, de furcsa lett, hogy a letöltött avi-kban mindben lenne pattogás. Hmm.

https://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#1390) fitymAn


fitymAn
csendes tag

Sziasztok,

Tegnap úgy döntöttem, itt az ideje, hogy sorra rendbetegyem a vinyókat. A 160-as Maxtorral kezdtem aminek az egyetlen partícióján javarészt zenét és filmeket tárolok. Lefekvés előtt ráeresztettem a SpinRite 6.0-t ami az éjszaka alatt végzett is komolyabb hiba nélkül. Bootoltam és töredezettség-mentesítetteni kezdtem a PerfectDisk-el. Mikor végzett, már csak néhány könyvtárat tudtam listázni, miután pedig újra indítottam a gépet a vinyó már formázatlannak látszódott. Mi most a tendő? Kérlek segítsetek.

[Szerkesztve]

(#1391) forceberg válasza forceberg (#1389) üzenetére


forceberg
veterán

Na, most vettem észre, hogy a fájlok mpeg-ek :B . De ez a hiba szempontjából szvsz mindegy. VD az eddig megnézett kb. 35 mpeg-ből 12-re!!! mondta azt, hogy az audio nem folytonos, vagy mi, vagy a fájl vagy hogy a fájl váratlanul véget ért itt vagy ott, és sérült vagy nem teljes. :(((

https://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#1392) fitymAn


fitymAn
csendes tag

elfelejtettem: NTFS volt SP1 alatt

(#1393) liksoft válasza fitymAn (#1392) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szépen beszerezni újból a rendezett anyagot. Ugyanis nagy valószínűséggel felülírta a rendezés közben az adminisztrációt és az adatok egy részét az op. [link] Célszerű az operációs rendszer által biztosított programokat használni a lemezek matatásához. Lehet, hogy lassú vagy barátságtalan vagy stb..., de konzisztens a rendszer többi részével. Az egyéb lemezmatatók meg csinálják úgy ahogy tudják, sokszor figyelmen kívül hagyva a rendszer sajátosságait. Vagy ha küld figyelmeztetést, azt a User szokta gyorsan ''leokézni'', és utólag kérdezi meg ''Mit is írt ki a gép?''. Ekkor már általába hiába.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1394) fitymAn válasza liksoft (#1393) üzenetére


fitymAn
csendes tag

Köszi a választ. A DiskPatch-el sikerült úgy 40 gigát visszaszerezni, valahogy úgy, hogy minden könyvtárban 1-2 fájl maradt - segít a pótlásban.

Így jártam, nyilván megérdemeltem. De azért furdal a dolog, mit csináltam rosszul? Túl nagy partíció + PerfectDisk? Nem akarok megint így járni.

(#1395) Hequila


Hequila
őstag

Ismét ide fordulnék, mert érdekes dolgot láttam az egyik hírdetési lapon;

Vállalom Bad sectoros winyók javítását 200ft /db áron. Logiksi és fizikai bad sectort is tudok javítani.

Ez lehetséges, vagy csak kamu? Esetleg az emberünk bízik túlzottan a saját képességeiben?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#1396) Hequila válasza forceberg (#1391) üzenetére


Hequila
őstag

[link]

Ajánlom ezt a témát a figyelmedbe, benne van a megoldás is (a végén), feltéve, hogy ilyen probléma van nálad is.
Az examdiff nevű programmal le tudod ellenőrízni két file azonosságát vagy nem azonosságát.
[link]

Mod: linkelni még gyakorolnom kell...

[Szerkesztve]

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#1397) forceberg válasza Hequila (#1396) üzenetére


forceberg
veterán

Két fájl azonosságát tartalomra TC is össze tudja hasonlítani, de nekem minden fájlból csak egy van...

https://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#1398) Hequila válasza forceberg (#1397) üzenetére


Hequila
őstag

Akkor annyit mondok, hogy azt szűrd ki, hogy nem-e a felső linken lévő témában leírtak vannak-e nálad is. Ha nem ez a gond, akkor passz...

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#1399) liksoft válasza Hequila (#1395) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A tápfeszültség ingadozás vagy hibás tápcsatlakozó miatt, esetleg régen írt szektor lemágneseződése miatt rosszul vagy egyáltalán nem olvasott szektorok újraírva ''felfrissülnek'', így sokszor a felületi ''hibák'' eltüntethetőek. Ebbe az árba ez fér bele. Ez olyan mint amikor a Powermwx-al felülírod az egész felületet.

Egyedi firmware kezelő eszközzel elméletileg a SMART által összeszedett hibákat át lehet tenni a gyári hibatáblába, majd a SMART-ot kinullázni. Ezzel két gond van. A hibás területek csak látszólag tűntek el, így mivel már romló a lemez állapota nagy kérdés, hogy megéri-e hibátlannak mutatni a már romlót. (Ha eladjuk és gátlástalanok vagyunk, akkor igen, de egyébként inkább ne.) A másik, hogy egy ilyen fejlesztés (több év eredménye általában több emberrel) a 200ft/db munkadíjjal (pár órát rá kell szánni) kifizetődő-e. Biztosan, de ha az áramot,.... leszámítjuk, akkor gondolom pár száz évnek el kéne telnie.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1400) Hequila válasza liksoft (#1399) üzenetére


Hequila
őstag

Igen, én is arra gyanakszom, hogy az emberünk a zero fill-t ''mindenhatónak'' gondolja...

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.