Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1901) David89


David89
tag

hi
mivel újra akartam rakni a winfosst, le akartam formázni a kissebbik winyómat, de én véletlenül a 250gb particíót töröltem, de a formázás nem indult el
visszalehet még hozni vhogy az adatokat?

(#1902) liksoft válasza David89 (#1901) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szerintem jó esélyed lehet a Get Data Back nevű progi használatával. Ez a felületet elemzi, majd felajánlja az adatok másolását másik winyóra. Lehet, hogy ez gond, de az eredetit soha nem illik babrálni, vagyis ez a jó megoldás. A programban viszont van korlátozás. Csak a kifizetett példány tud másolni. A demo csak megmutatja mit talált.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1903) Trava


Trava
tag

Hello. Leégett a pc-be a táp. Kicseréltem, de ha rádugom a hdd-t nem indul a gép. A seagate-n semmi égésnyom nincs, Levettem az elektronikát és csak azt dugtam rá, akkor se indul a gép.Vajon csak az elektronika romlott el, vagy a mechanikai rész is ezt hogy lehetne megnézni?

(#1904) MrKentsfield


MrKentsfield
tag

Mennyi az esély egy olyan winyó adatmentésére amit már a bios sem lát?
Dell notebookban wolt Seagate 40G. A szervizes rögtön cserélte de kicsit fáj az adatmennyiség amit elvesztettem róla.

(#1905) liksoft válasza Trava (#1903) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ne próbálkozz, mert nagyobb gond is lehet. Tönkre mehetett az elektronika (tuti) és a belső erősítő is. Vidd adatmentéses szakemberhez! Holnap csörögj rám, a további lehetőségeket megbeszéljük.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1906) liksoft válasza MrKentsfield (#1904) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Pontos típus és egyebek is kellenek a további diagnózishoz. Hívj Te is holnap.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1907) David89


David89
tag

nos uraim, a problémámat az Erd Commander 2003 oldotta meg, törölt particióról sikerült adatot visszahozni, holnap kimentem az egész szakramentumot;)

(#1908) djdee


djdee
tag

Sziasztok!

De jó, hogy rátaláltam erre a topicra! Hátha tud nekem valaki segíteni.
A helyzet az, hogy pár éve (2-3) behallt egy 60GB-s IBM HDD-m, ami tele volt adattal és amely adatokból néhány gigára még mindig szükségem lenne. A vinyót azóta sem dobtam ki, félre van téve egy dobozba. Megnézettem és azt mondták, hogy az elektronika hallt meg benne, vagyis ha találok egy ugyanolyan vinyót, akkor elektronika cserével meg lehet oldani a dolgokat. Sajnos, eddig még nem találtam ilyet, azonban hátha olvassa valaki a topicot, aki tud nekem segíteni a témában.
Most nem vagyok a vinyó közelében, de ha kell, majd meg tudok adni róla minden egyedi azonosítót.

Várom ötleteiteket,
Üdv.
djdee

(#1909) föccer válasza djdee (#1908) üzenetére


föccer
nagyúr

pontos széria és tipus szám után liksoft valószínűleg meg tudja mondani, hogy elegendő-e egy egyszerű elektronika csere. Sajnos sok esetben önmagában ez alakrtonika cseréje nem biztos, hogy emgoldást jelent.

Azt is leírhatnád <tfh tudod> fogy fogyan halt le a vinyó. Milyen hibajelnség volt.

üdv.: föccer

ps: ha tényleg fontosak azok az adatok, akkor lehetőleg ne tedd vissza gépbe a vinyót prbálgatni, hogy hátha elindul, mert lehet csak rontasz az esetleg későbbi adatmentés esélyén.

üdv.: föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#1910) liksoft válasza djdee (#1908) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az IBM gyári számra (szériára, de azokból rengeteg van) összelőtte az elektronikát a mechanikával. Általában a fejszerelvény megy tönkre, ami tiszta teres mentést kíván. Ritka (fehér holló) a csak elektronikai hibás drive. Van, hogy a felület sérül. Ezt is csak tiszta térben lehet eldönteni. Igazán csak mentésre szakosodott cég fog tudni segíteni Neked. Ha gondolod, hívj és pontosabban meg tudjuk beszélni a lehetőségeket.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1911) Evo50 válasza föccer (#1891) üzenetére


Evo50
tag

Sajnos a 80Gb-os vinyó teljesen meghalt, viszont a 160Gb-ost Active Partition Recovery-vel sikerült visszaállítani. :) (Ezen van az image a rendszerről.)

Beszereztem egy új vinyót rendszerlemeznek és most már minden működik.

Üdv.: Evo50

(#1912) dave85


dave85
csendes tag

Hali!

liksoft, köszi, hogy szóltál. Tényleg MPG3204AT, úgyhogy elírtam. Szóval hiába teszek rá másik elektronikát, nem fog semmit csinálni? Akkor viszont mi a teendő?

(#1913) liksoft válasza dave85 (#1912) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Sorozatától függően akár több chip is gyári hibás lehet rajta. Közte az is, amelyik a gyári számos azonosítást tartalmazza. Így annak átépítése sem segít. Csak a firmware buherálása ha elektronikai hibás. A másik lehetőség, hogy a fejszerelvény döglött. Ekkor kérdéses, hogy halálában a felületre visszaírt-e. Ha igen, akkor nagyon kérdéses a mentés.

Minden esetre nem ''konyhatuning'' típusú a hiba. Javasolom, hogy adatmentéses szakembert keress fel vele.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1914) Elf11


Elf11
csendes tag

Sziasztok!

A következő kérdésben szeretném a segítségeteket kérni:

Adva van egy 80gigás vinyó, némi adattal. Egy rendszerösszeomlás követő mahinációm eredménye, hogy született a lemezen a korábbitól eltérően két partíció. Az első egy 17GB-os rajta az összes könyvtár és file, de a negyméretü file-ok (nem mind) 0kb kiterjesztésüek és használhatatlanok lettek, a másik pedig egy 63GB-os partíció, teljesen üresen. Az XP telepítőlemezével eltávolítottam a nagyobbik (látszólag üres) partíciót, hátha visszanyerem az eredeti méretet. Persze nem...
Most a win a lemezt egy 17gigás-nak látja ( a többi partíciónálatlan) és erről szeretném a 0 méretü fájlokat visszanyerni ha még lehetséges.
Eddig a getdataback-el végignéztem, talált is rajta régi törölt anyagokat, de amik nekem kellenének azokat ő is csak 0 byte-osnak látja és nem tudom őket visszanyerni.

Kérdésem, hogy van még remény az adatok visszaállítására házilag, vagy forduljak szakemberhez (kihez?) ?

Előre is köszönöm a segítséget.

(#1915) liksoft válasza Elf11 (#1914) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ha lehetne egészen pontos, kronológiai leírás kellene. (Ez inkább anekdotikus.) Futott chkdsk? Eredetileg mekkora partíciók voltak?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1916) Elf11 válasza liksoft (#1915) üzenetére


Elf11
csendes tag

Sajnos pontos leírást nem tudok adni, mert én sem tudom, hogy mi történt és elkeseredésemben mit csináltam.
A lényeg 80 gigás Maxtor (valami 6Y080L0) ezen 1 partíció teljes egészében valami hetven-egynéhány gigár partícionálva - rajta a Win XP
A rendszer olyan szinten omlott össze, hogy az indítóképernyő win logo bejött-töltött-majd egy pillanatra kék ablak beugrott rajta valami szöveg, de ezt követően olyan gyorsan újraindult a gép, hogy esélyem sem volt megnézni, hogy mi a bibi.
Próbáltam ezután utolsó helyes konfiguráció - csökkentett mód - stb... mindent, hiába: kék halál és autómatikus újraindulás.
Ekkor más esélyt nem láttam, csak az xp újratelepítését.(most jön az a rész, amire már nem emlékszem konkrétan). A telepítő csak úgy akarta újratelepíteni a wint, ha újrapartícionálok, de arra felhívta a figyelmemet, hogy attól minden adatom elveszik. Ezt nem akartam. Ekkor tudom, hogy beléptem a telepítőlemezről egy dos-szerü környezetbe, ahol kiadtam valami lemezkezelő parancsot, amit már nem tudom, hogy mi volt... A végső eredmény hogy a telepítő felismert egy 17Gb-os partíciót és a többi 63-at mint particionálatlan területet. Gondoltam a particionálatlan-ra feltolom az xp-t, de akkor is figyelmeztetett, hogy ha folytatom minden adat elvész, ezért visszaléptem, ennek ellenére mégis adott a 63-as résznek betüjelet és már mint partícionáltat ismerte fel.
Másik rendszerbe betolva a lemezen látszik két meghajtó D: és E:. Az e: a nagyobb (63G) tök üres. A kisebb (d: 17G) ebből 10 szabad. Mint írtam látszódik benne az összes könyvtár és file, de a többség mérete nulla!
Végül a win indítólemezzel a nagyobb particiót töröltem,(hátha visszafelé haladva eljutok az eredeti állapothoz) de ezzel koránt sem oldódott meg semmi sem.
Azóta csak a Getdataback -et használtam , más nem futott. Chkdsk képességeit nem ismerem,ezért nem futattam (kellene?).

Kb ennyi. Kicsit hosszú és kicsit (nagyon) ködös, de ha van valami ötlet vagy hasznos gondolat reménykedve várom.

Kösz.

(#1917) megabit


megabit
csendes tag

Kedves forumtarsak!

Szuksegem lenne egy Samsung SP1614N vagy C tipusu vinyora, megpedig olyanra, amelyiknek a felso cimken jobb oldalon a ''P/V MA'' felirat talalhato.
A datuma minel kozelebb van a 2004. 05.-hoz annal jobb.
Lehet bad sectoros is, de lehetoleg ne kattogjon!

Udvozlettel,
Megabit
Adatmentes mindenfele adathordozorol (elegett lyukszalagot mellozzuk :) ) 06 209 609 488

www.adatmentes.net

(#1918) liksoft válasza Elf11 (#1916) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Úgy tűnik, nagyon sokszor sikerült beledöfnöd a kést. Szerintem adminisztráció alapján már semmit nem hozol vissza róla. Ezen többször futhatott a CHKDSK (a rendszeradminisztráció rendberakó progija) ami megadta neki a kegyelemdöfést. Ugyanis az általa jónak ítélt partíció mérete és elhelyezkedése alapján korrigálja a hibásnak ítélt bejegyzéseket. Ezek meg a 80-ról 17-re csökkent partíciónál hibásak voltak. Így legyilkolta azokat, hiszen láthatóan hibás, sérült bejegyzések voltak (csak az a gond, hogy csak az ő számára, hiszen valójában korrektek voltak). De ez az apróság a CHKDSK-t nem zavarja.

Logikai mentésre az első újraindulás után másik winyóra telepített Win és GDB esetén lett volna jó esélyed. Bármilyen eredeti MS program csak ront a mentés esélyein, a CHKDSK meg nagyon sokszor lenullázza.

Akkor mi ami menthető még? A típusos állományok (jpg, doc, xls,...), amennyiben a felületen sértetlenül és összefüggően helyezkednek el. Erre több free progi is létezik. Az egyik: [link].

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1919) bubu18


bubu18
csendes tag

Sziasztok!

Következőkben szeretném kérni a hozzáértők tanácsait, javaslatait:

Van egy Maxtor 6Y080L0 80GB-os HDD-m. ( WinXP; egy partició) Újra akartam telepíteni a rendszert és ezért előtte egy másik 80GB-osra elkezdtem átmásolni az adatokat. A felénél azonban kiírta, hogy a forrás nem olvasható... :F és a Total Commander állapota is ''Nem válaszol'' lett...
Újraindítom a gépet, de ekkor már a rendszer se jött be. (Megjelent a Windows embléma és újraindul a gép.)
Mégegy próbálkozás... ugyanaz... Ezért a másik lemezre felraktam a rendszert.
Ismét be a ''rossz'' hdd. Bios rendesen kiírja, windowsban is megjelenik a meghajtó, de amikor meg akarom nyitni: ''Lemez nincs formázva...''

Hogy tudnám visszanyerni az adataimat róla? (főleg a fényképeket, az nagyon fontos lenne... :U )

Köszi!

(#1920) mr_ricsi válasza bubu18 (#1919) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Csak a rend kedvéért: nem F6-tal (áthelyezés) mozgattad az adataidat, és nem az egész vinyót akartad így ''biztonságba helyezni''?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1921) bubu18 válasza mr_ricsi (#1920) üzenetére


bubu18
csendes tag

Khm... Ezért ennyire nem vagyok... :W

(#1922) mr_ricsi válasza bubu18 (#1921) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Ez nem válasz! :)
Tehát F5 (copy) volt?

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1923) bubu18 válasza mr_ricsi (#1922) üzenetére


bubu18
csendes tag

Igen. :D Az mp3-akat, a képeket, meg 1-2 fájlt akartam átmásolni a másik lemezre.
Közben történt a fenti eset...

[Szerkesztve]

(#1924) mr_ricsi válasza bubu18 (#1923) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Ezesetben a szokásos protokollt kell alkalmazni:
- Szerezni 2db egészséges üres vinyót, amelyeken külön-külön van annyi hely, mint az elszállt vinyód mérete
- az elszállt és az üres vinyót átrakni egy másik, garantáltan működö gépbe
- lemezkép másoló progival elkészíteni a hibás lemez bitre pontos mását az üres vinyóra
- eközben a hibás vinyó fenekét valami ventivel hűteni
Ha kész a biztonsági másolat:
- a hibás vinyó tesztelése a gyári PowerMax progival, ill. a SMART-jának kiolvasása (ebből kiderül, hogy hibás-e a vinyó).
- Ha a vinyó egészségesnek bizonyul, akkor recovery progival meg lehet kezdeni a mentési kísérletet a hibás vinyóról a 2. üres vinyóra. (Ha valami balul sül el, akkor az 1. üres vinyón lévő mentésből vissza lehet állítani a kiindulási állapotot, és más progival, vagy más módszerrel újabb kísérleteket lehet tenni.)
- Ha a vinyó hibásnak bizonyul, akkor kell még egy üres vinyó (a 3.). Erre létrehozni a hibás vinyó másolatát, és az előző bekezdésben leírtak szerint lehet próbálkozni a mentéssel.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1925) bubu18 válasza mr_ricsi (#1924) üzenetére


bubu18
csendes tag

Köszi a segítséget!

Már a hozzászólásod előtt nekiálltam a 'Get data back' programnak ill. az azzal történtő adatmentésnek és az adatok 99,9%-át visszanyertem (köztük a legfontosabbakat is :) )

De a mostaniban is van sok hasznos tanács. ;) Thx... :R

Bár a hdd-nek asszem lőttek... bad sector :((

[Szerkesztve]

(#1926) Vejne


Vejne
csendes tag

Sziasztok!
Történt egy kis baki a haverom gépével:
Van egy 160gb-os samsung vinyója(A), és egy 10gb régi(B). A régin(B) volt eddig az xp, az (A)-n meg a data. Tegnap át akarta telepíteni a (A)-ra a win-t, ezért átjumperolta a vinyókat, DE figyelmetlen volt és (A)-t 32Gb Clip pin settings szerint rakta masterre. Így lett partícionálva(?) & formázva (A)vinyó, ill. a telepítő elkezdett másolgatni rá win fájlokat is. Aztán gyanús lett neki a dolog miután 3adszorra indult újra a telepítés. Megnézte a (B)-n maradt Xp-vel, h mi a szitu, és leesett neki, h nem lát 100 akárhány gigát (A) lemezéből... :O
Kérdés: Lehet-e ilyenkor vhogy visszavarázsolni az adatokat? Ha lehet, akkor mivel, és milyen spec beállításokkal?
Please help!
Előre is köszi! :R

(#1927) mr_ricsi válasza bubu18 (#1925) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Bár a hdd-nek asszem lőttek... bad sector''
Van egy olyan alapigazság, hogy csak a halottakat szabad eltemetni, a betegeket meg kell próbálni gyógyítani!

Miután mindent sikerrel lementettél róla, a Powermax LowLevelFormatjával formázd meg. (Ne a Quick változatot használd, hanem a Full-t.)
Aztán pedig másold full tele bármilyen adattal. (Pl. ugyanaz a DVD 20db külön mappába.)
Aztán ~ 2 napig pihentesd, majd csinálj egy felületellenőrzést.
Ha hibátlannak bizonyul, akkor fokozott felügyelet mellet biztonsági másolat vinyónak használatba veheted. (Kezdetben pár naponként csinálj felületellenőrzést rajta.)
Ha marad rajta BAD-szektor, de nincs sok, akkor kiformázod a hasznos területből, és hurci-vinyónak még mindig használhatod.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#1928) Elf11 válasza liksoft (#1918) üzenetére


Elf11
csendes tag

Nézegettem az általad ajánlott PC Inspectort, de nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan kellene úgy használni, hogy az számomra megfelelő legyen.

Indulás után 3 választásom van:
1. recover deleted file
2. find lost data
3. find lost drive

Már itt elakadtam, de én a 2.-ra tippeltem. A következő ablakban 4 dolgot lát:
- noname on fixed disk#1 - ez a jó vinyó, amiről bootolok
- noname on fixed disk #2
- noname on windows drive c:
- noname on windows drive d:

Duplát klikkelek a másodikra vagy az utolsóra, valami folyamat történik, mely végén kijön egy ablak, ahol a csúszkákkal meghatározhatom a keresés elejét és végét.
Elkezd dolgozni ( 76mega - 80perc) majd megjelenik egy könyvtárfa.
-root
-deleted
-lost
-search

A deleted-be és a lost-ba vannak könyvtárak, meg fájlok, de egyik sem használható
Próbáltam találomra a lost-bol egy xml-fájlt kimásolni de nem működött.
Az érdekes a root direktor.
Itt például a képek mappám teljesen üres, holott van benne kb300 jpg ami hibás lett, és 4db, ami működőképesen megnyitható pl.:Potal commanderben. És vannak olyan könyvtárak is, ahol nem látja az alkönyvtárakat...

Ez mitől van? Én vagyok béna , valamit rosszul csináltam-rossz beállításokkal, vagy ez a program nem tudja orvosolni a problémámat?

(#1929) liksoft válasza Elf11 (#1928) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az átpartícionálással fals partíciós adataid lettek, amit a rendszer automatikus hibajavítója (CHKDSK) csak tovább rontott. Így már egyértelmű, hogy a felületen fellelhető adminisztrációs töredékek nem használhatóak. Csak adattartalomra lehet ''vadászni''. Az ajánlott programot évekkel ezelőtt más verzióban használtam, így ennek használatához sok segítséget nem tudok adni (azóta van saját másik progi ami viszont cég belső használatú - tudod adatmentéssel keresem a kenyerem). Vagyis csak olyannal tudsz adatokat kinyerni, melyek nem veszik figyelembe a könyvárneveket, file-bejegyzéseket, és a felületről csak és kizárólag adattartalom alapján keresik a még menthetőt. Ennek a cégnek is van ilyen másik progija (vagy ezt kell másik üzemmódban futtatni ?). Egyébként a neten több free ilyen típusú program van. Google! ;) A manipulációk során (esetleg hibás ide kábel használatával) felülírások is történhettek. Onnan adatok már nem fognak visszajönni.

Ötleteket, gondolatokat tudok adni. Ha viszont az kell, hogy fizikailag is segítsek, akkor az már fizetős munka lesz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1930) Hequila


Hequila
őstag

Újabb hülye kérdéssel fordulnék ide:

Mennyi ''pótszektor'' található egy DiamondMaxPlus9-es, 80 gigás winchesteren? Mert most bontottam meg a RAID tömböt, és találtam ~600 reallokalált szektort (S.M.A.R.T. szerint).

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#1931) megabit válasza Hequila (#1930) üzenetére


megabit
csendes tag

Szia,

~3200, nehannyal kevesebb.
Ennyi fer a 'grown defect list'jebe.

Udv,
Megabit
Adatmentes serult vincseszterrol >> 06 209 609 488 <<

www.adatmentes.net

(#1932) megabit válasza Hequila (#1930) üzenetére


megabit
csendes tag

''Isten a semmiből teremtette a világot, meg is látszik rajta!''

ja kritizalni lehet, de amig nem tudsz legalabb ilyet teremteni a semmibol......

megabit
Adatmentes serult vincseszterrol >> 06 209 609 488 <<

www.adatmentes.net

(#1933) Hequila válasza megabit (#1932) üzenetére


Hequila
őstag

Ja, kritizálni lehet, de amíg nem mondod meg, hogy kitől származik az idézet...

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#1934) megabit válasza Hequila (#1933) üzenetére


megabit
csendes tag

Hello,

sztem 2 dolog szamit:
1.mit idezel,
2. es maga a teny, hogy idezed.
Hogy kitol szarmazik az max a Vago musorban szamit, lexikalis tudas. Ilyen szempontbol buta vagyok :)
Sztem privben folytassuk, ha akarjuk, kicsit off lett, bocsanat mindenkitol.


megabit
Adatmentes serult vincseszterrol >> 06 209 609 488 <<

www.adatmentes.net

(#1935) xyzui


xyzui
tag

Sziasztok!
Olvasgattam a topicot és talán segítségre találok.
probléma: samsung 120 gb vinyo bent van a gépben csak adat volt (van) rajta,
először nem találta az xp, eltűnt előle... de már többször sikerült get data back progit használni ami nagy megkönnyebbülest okozott. Hát már neki is küldtem és megtalálta az elveszettnek hitt hdd-t és kb90%-ban a rajta lévő adatokat, ami fura volt hogy minden szét volt szóródva mappák és tartalmuk, de megvolt!!! Nem volt helyem a mentéshez, mindent bezártam gép kikapcs, vinyó áram és adatkábeltől megfosztva,ki se szedtem a gépből nehogy megmozduljon a lelkivilága. A gépet használtan míg nem tudam szerválni egy vinyót. Az beteg megkapta a powert meg a get data back-et, végigfut a program, számolja a mappákat, majd a legvégén megnyílik az ablak, ahol az adatok listájának kéne lennie, de tök üres. Vajon valóban eltűntek? Akkor mit számol??

Ui.: amikor eröltetem a vinyó keresését a biosszal, akkor a samsung helyett samzungot ír...

(#1936) liksoft válasza megabit (#1934) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Én több mint 20 éve a számítástechnikában dolgozom. Ebből közel 17 éve az adatmentésben. A reklámomat mégsem teszem bele minden hozzászólásomba. Aki keres, az adatlapom alapján meg fog találni. Ílyen hozzáállás mellett az aprónetet tudom javasolni Számodra.

Elnézést, ha túl őszintére sikerült, de ma kicsit fáradt vagyok, így kíméletlen is.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1937) liksoft válasza xyzui (#1935) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Valószínűleg a 16 bites adatbuszon az egyik vezeték hibás. Másik kábellel kéne dolgoznod. Ha nem ez a gond, akkor hibás lehet az adatkábelre kapcsolódó vezérlőchip. Ez viszont már adatmentés, ugyanis a Samsung szériára lövi össze a mechanikát és az elektronikát. Abból meg sokat készített, így nagyon kicsi az esélye, hogy elektronika csere után sikerüljön a mentés.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1938) megabit válasza liksoft (#1936) üzenetére


megabit
csendes tag

Szia,

:R
en me'g csak a toredeket toltottem a szakmaban.
Most erre mit mondjak? tudnek mutatni nehany hasonlo HSZt akit hasonlo modon meg lehetne bannelni.
En is baromi faradt vagyok es nincs mar turelmem a teman gondolkozni, ha eszembe jut valami, majd lekopogom.
udv,
megabit
.......................................................... :)

www.adatmentes.net

(#1939) megabit válasza xyzui (#1935) üzenetére


megabit
csendes tag

Szia,

En is kabel hibara gyanakodtam, de miutan lemodelleztem az altalad leirt modelszam valtozast, eleg valoszinutlennek tartom, mivel ahhoz, hogy egy 's' 'z'-re valtozzon, 2 bitnek kell valtoznia, egyiknek 0-bol 1be, masiknak 1-bol 0-ba.
Kabel hiba eseten minden masodik bajtban kovetkezetesen be kell kovetkezzen a valtozas, ami a te esetedben nem igazan all fenn.
Ellenben nem tudom latatlanban megmondani, mitol is lehet.
Viszont egy megjegyzes kabel hibara: ha ilyen torzulast tapasztasz a modelszamban, semmi esetre se hagyd, hogy oprendszer nyuljon hozza, mert ha hibas kabellel ir a vinyora, az azt jelenti, hogy az erintett szektorok minden masodik bajtjanak az erintett bitje ettol kezdve 1-ben lesz, a hatast gondolom nem kell elemeznem, ha az erintett szektor FAT tablahoz, MBRhez, MFThez tartozik... :)

udv,
megabit
...............................................................

www.adatmentes.net

(#1940) liksoft válasza megabit (#1938) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ezért nem szokás bannt adni, nem is erről van szó. Hanem arról, hogy mindketten adatmentéssel foglalkozunk, ebből élünk. Ennek ellenére egy éve már szívesen segítek ingyen bárkinek, akinek olyan problémája van, hogy lehet, és látszólag megvan a számítástechnikai ismerete is hozzá (ettől nekem nem lesz kevesebb munkám, viszont jóérzéssel tudok este lefeküdni a párom mellé, és nyugodtan alszom). Így nagyon sok munkával, idővel (amit a családomtól vettem el) tartom fenn ezt a topikot. Kiemelem, ez egy nyílt fórum, mindenkinek egyformán van joga beletenni kérdéseket és válaszokat egyaránt. Így örömmel várom a Te hozzászólásaidat is, viszont nem tartom etikusnak, hogy az én eddigi munkám (lásd fent) oldalvizén evezve Te reklámozod Magad. Mégegyszer hangsúlyozom, etikai kifogásom van csak ellene. (Gondolom Neked nincs családod, hogy éjszaka kellős közepén a gép előtt ülsz.)

U.i.: Én sokkal többre becsülöm az értékmegőrző társadalmat (Pl.: Frei - Bután) mint a mai fogyasztóit a hajszájával, mások figyelembe vétele nélküli tiprásával, stb...

Én a napközbeni munka során fáradok el, de biztosítom magamnak a pihenőidőt még akkor is, ha emiatt egy-egy mentés egy-két nappal tovább tart. Ha fáradtan kapkodok, az a munka és család rovására megy. A munkát nem kell részletezni, a családról meg annyit, ha nincs körülöttünk nyugodt szerető légkör, akkor idegesen biztosan tönkreteszünk egy-egy mentést. Mivel ezt nem lehet megengedni hiszen munkahelyek, megélhetések, családok múlhatnak a munkánkon, ezért inkább lassabban, de nyugodtan, lehetőleg kipihenten vagyok hajlandó csak dolgozni. Ezért nem lehet engem éjszaka elérni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1941) liksoft válasza megabit (#1939) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Pepe!

Akkor érdemes hozzászólnod, ha tudod mi a hiba, vagy van elképzelésed, és az az eddigiektől eltérő. Egyetértésekkel, feleslegesen hizlalod a topikot, mely így nehezebben lesz átlátható, a rászorulók sokkal több olvasásra lesznek kényszerítve!

Igazad van, az OS-t nem jó ráereszteni. DE EZEN MÁR TÚL VAN!! Írta, nem ez az első eset, hogy ment magának, tehát nem kezdőről van szó, akinek mindent a szájába kell rágni. A leírása alapján a műveleteket jól csinálta, odafigyelt. Mindenkinek lehet nehezebb napja, amikor a megoldás vagy egy ötlet nem ugrik be. Ezért jött a fórumra. Ötletet kapott, majd jelentkezik, és megyünk tovább ha nem sikerült Neki.

Gyakorlati tapasztalatom, hogy az adott problémát a másik ismereteinek megfelelően kell orvosolni az adott pillanatban. Mivel a topik már hosszú, 10-ből 12-en nem fogják végigolvasni, így nem érdemes mindent mindenkor mindenkinek a szájába rágni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1942) Sonny C. válasza liksoft (#1941) üzenetére


Sonny C.
tag

Szia Liksoft!

Azt szeretném kérdezni, ha a GetDataBack progi megtalálja a teljes elveszett fájlrendszert: az összes könyvtárat, benne a fájlokat, mekkora az esélye, hogy ezeket vissza is tudja hozni? Azért kérdezem, mert még csak a demo verziót töltöttem le és azzal csak eddig lehet eljutni. De ha működik a dolog, akkor beruházok a progira, viszont nem szeretnék feleslegesen pénzt kidobni az ablakon!
A választ előre is köszönöm!

(#1943) liksoft válasza Sonny C. (#1942) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Amennyiben nincs adatterületen felülírás, úgy nagy eséllyel vissza fogja hozni az adatokat. A PQMagic partíció átméretezése, összevonása esetén viszont kicsi rá az esélyed. Ha nem ezt csináltad amikor az adatvesztésed volt, akkor szerintem visszahozza. Viszont van ellenőrzési lehetőséged. A GDB pár file-ba enged belenézni (a file-típusokat a honlapja tartalmazza). Ezekből válassz ki szúrópróba szerűen 10-15 darabot melyek 2kB-nál biztosan nagyobbak (inkább 5-10kB felettiek) (a kicsiket az NTFS a könyvtárstruktúrában tárolja, tehát ellenőrzésre alkalmatlanok), és a progi saját ''nézőkéjével'' ellenőrizd. Ha azok mindegyike jó, akkor a többi file is várhatóan ugyanígy jó lesz. Akkor érdemes megvenni. Ha viszont csak zagyvaságokat hoz fel korrekt adattartalom helyett, akkor valószínűleg kidobott pénz lenne.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1944) Sonny C. válasza liksoft (#1943) üzenetére


Sonny C.
tag

Kösz a gyors választ! Most mennem kell melózni, utána majd megpróbálom!

(#1945) Sonny C. válasza liksoft (#1943) üzenetére


Sonny C.
tag

Na, most már bootoláskor fel sem ismeri a BIOS ezt a vinyót! Samsung SP2004C, 3 hónapos! Ilyenkor lehet valamit csinálni vagy akkor totál halott?

(#1946) megabit válasza liksoft (#1941) üzenetére


megabit
csendes tag

Szia Liksoft!

Eppen nem egyetertesemet fejeztem ki (az igy hangzott volna: egyetertek Liksofttal) amikor leirtam a velemenyemet a dologrol. Nem neked valaszoltam, hanem neki.
Szimpatikus, ahogy a csalad/munka dolgaban gondolkozol, sajna nekem jelenleg 2 munkam is van, ami remelem valtozni fog, mert ez az en csaladomnak (merthogy van) sem igazan tesz jot.
Kicsit azert ketlem, hogy ez a mi kis eszmecserenk itt barki mast is lekotne.
Udv,
megabit

www.adatmentes.net

(#1947) mísz


mísz
csendes tag

Liksoft:
Egy mod (Pompi) ide terelte át a topicomat. Ott ezt írtad:

[quote=liksoft]Olyan van, hogy lassú, kímélő üzemmódban, DOS vagy egyéb más operációs rendszer alatt készít mentést az ember. Ekkor egy 20GB-os winyó akár egy hétig is nyögheti az adatokat, mire a folyamat a végére ér. De a légpárnán kívül az összes frekvenciafüggő elemet módosítani kellene. Ezek pedig a sávraállást és az adatok dekódolását végzik. Szóval gigászi feladat.[/quote]

Köszönöm az ottani válaszodat. Ha a munkád mellett nem túl sok idődet veszi el, pár szóban leírnád, mely programok ezek és mivel nyilvánul meg a kíméletességük, ha egyébként a lemezek normál fordulatszámon pörögnek? Talán a seekelések számát minimalizálják?

Nem akarom magam adatmentő szakemberré fejleszteni, de most felébredt bennem az érdeklődés, persze alapszinten...:)

Az élet kompromisszumok sorozata.

(#1948) liksoft válasza mísz (#1947) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A lassú, kíméletes mentés nagy vonalakban azt takarja, hogy seek nélkül készül fizikai másolat, ahol csak track-track léptetés van. És nem a maximális átviteli sebességgel, mert ott meg az elektronikát terheljük. A hibás szektorokat többször is megpróbálja beolvasni, és nem dob hátast ha nem sikerül. Így több kevesebb hibával ugyan, de van egy másolatunk, ami utána programmal ''retusálható''. Ilyen programról kereskedelmi forgalomban nem tudok, ugyanis azok hiba esetén azonnal leállnak. Mi a mentésekhez saját fejlesztésűt használunk.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1949) liksoft válasza megabit (#1946) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Réges régen Z80-al készítettünk gépet a kollégámmal (Homelab 1). A teszt során a monitoron 1 karakter helyén ''szemét'' volt, ami ráadásul nem scroll-ozott a többi karakterrel. Közelítettünk a video memóriához, és a hiba elkerdett burjánzani. Amikor eltávolodtunk, megint csak egy maradt, és nem szemetelte tele a memóriát. Elárulom. A video memória chip select vezetéke volt szakadt. :Y Már akkor cmos eszközöket használtunk (ha lehetett), így a környezeti bitkombinációtól függött, hogy dolgozott képszerkesztéskor vagy nem. Vagyis a vezetékek szórtak egymásra, és ennek arányát változtattuk meg, amikor a panelhez közelítettünk.

A szóban forgó bithibás rendszer kisértetélyesen hasonlít a fentihez. Mivel a kábel sokszor inkább okozhat ilyen hibát, így annak cseréje nélkül nem lehet tovább elemezni a helyzetet. Jó esetben a gond megoldódik. Ha nem, akkor vagy controller, vagy winyó gond van. Ez már másik gépbe helyezéssel eldönthető.

A tápcsatlakozót azért nem írtam, mert meghibásodás után lehúzta. A mentésnél dugta vissza, ilyenkor pedig a csúszás miatt javulni szokott az érintkezés. Tehát ennek a hibának kicsi az esélye, de nem zárható ki.

A munkából csak megélsz. A családod az, aki szeret, félt, stb... Ha lehet, inkább Nekik élj, még ha nehezebben is egy kicsit. Nem a 2 munkahelyről akarlak lebeszélni, de megtanultam, az pótolható, a szerető család viszont nem. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1950) mísz


mísz
csendes tag

liksoft:
Talán nem kellene ezzel a hozzászólással is hízlalnom a topicot, de meg akarom köszönni a korrekt válaszodat.

Az élet kompromisszumok sorozata.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.