Hirdetés

2021. március 3., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#351) liksoft válasza Monya78 (#349) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Bővebben: link

Mivel nincs a kezemben, így nem tudom eldönteni, hogy a drive hibás vagy csak a limit miatt megkeveredett a belső adminisztrációja. Mi mást használunk (saját fejlesztés), így első lépésként csak azt tudom ajánlani (ha eddig még nem tetted meg), hogy a linkentalálható info alapján egy gyári tesztet futtass rá. Low formatként az egész területére. Ha megy, a bios-ban hagyd meg a controllert, de a winyó detektnél ne engedd a felismerést. Remélhetőleg a progi megtalálja (windows igen), és remélhetőleg teljes kapacitással. Ezután a felület inicializálása talán segít. Pill jobb ötletem nincs.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#352) liksoft válasza BobChemistry (#345) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Bővebben: link

A lap alján azt mondja, hogy kompatibilis.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#353) Freddy TNT


Freddy TNT
őstag

Én fel szeretnék tenni egy olyan kérdést, hogy miért nem lehet használni a 200-as samsugomat master-ként ? Kizárólag slave-en hajlandó menni. (ha a kábelen és a jumperen is slave-en áll) master-ben gondok vannak. Ilyenkor 32,40,89..stb GB értékeket kapok. A drive egyébként az alaplapra van kötve.

Valamint cd-rom vagy másik merevlemez társaságában szintén kapacitás-felismerési gondok vannak. Jelen pillanatban nem probléma,mert egyrészt ki van kötve,másrészt ha bekötöm akkor is egyedül van az IDE kábelen.

Mindenesetre aggaszt, hogy egy kicsit finnyás :U

[Szerkesztve]

(#354) BobChemistry válasza liksoft (#352) üzenetére


BobChemistry
őstag

ja, tényleg

láma vagyok:R

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#355) liksoft válasza Freddy TNT (#353) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az az érzésem, hogy a bus vezérlő chip környékén lehet a gond. Felsorolok többet, nem tudom innen eldönteni melyik lehet Nálad. Túlhúzott az alaplap, így szinkronhibát ejt master módban. Gyári hibás a chip. Statikus töltődés miatt (egyszer kapott egy pofont) bizonytalan a működése. Sok dugdosás miatt a panel egyik forrasztása elengedett, csak szivességből működik. A tápcsatlakozása nem tökéletes, vagy a tápegység zajos feszt ad ki. A bios nem szívleli ezt a típust (sajnos az ide ugyan szabvány, de a kivitelezése során vannak különbségek, így nem mindenki szeret mindenkit).

Másik gépben próbáltad már? Vagy másik vezérlőkártyán? Így legalább el lehetne dönteni a winyó vagy az alaplap a ''bűnös''.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#356) liksoft válasza YODA mester (#334) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Látom, máshol is kérdeztél. Örülök, hogy azért sokmindent sikerült összeszedni. A több topik szétszórt információi alapján úgy tűnik, nem a raid info ment tönkre a winyón. Sokkal valószínűbb, hogy az MFT leíró táblázata. Így lehetséges, hogy a nagy, a felületen sok helyre szétszórt állományok nem jöttek vissza korrektül. Ezt a másik alaplapban az OP tette ''helyre'' nagy valószínűséggel.

Ötlet legközelebbre: Érdemes pontosan kronológiai sorrendben leírnod mindent ami történt, a berendezések pontos megadása mellett. Akkor sokkal könnyebben tudtunk volna segíteni, vagy ötleteket adni. Valamint tilos kapkodni, és ha gond van, szintén tilos olyan programot (vagy OP-t) használni ami visszaír a felületre. Hiába fontos és sürgős az adat, ha ilyent még nem csináltál, akkor élesben ne próbálkozz. Lehet, hogy sikerül, de a gyakorlat azt mutatja, hogy 10 esetből csak 1-2-szer (ha az adatok fontosak - ha nem, akkor szinte mindig garantált a siker - Murphy).

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#357) Freddy TNT válasza liksoft (#355) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Egyszer-kétszer megpróbáltam húzni az alaplapot,de mivel nem sok különbséget mértem utána,ezért visszaállítottam gyárira.
De ez még a 200-as megvétele elött volt.
''Statikus töltődés miatt (egyszer kapott egy pofont) bizonytalan a működése.'' statikus töltést nem csak a muszálas póló statikus töltése miadt van ? A ''sok'' dugdosás nem lehet,mert már a kezdetek óta ilyen. (csak nem volt fontos,mert úgy is egyedül van a kábelen.)

A tápcsatlakozó a tápegységgel együtt vadi új. ( majdnem egy éves 420W-os IMBP táp, 9.000Ft) Bár van néhány y elosztó,de a 200-as direktben kapja az áramot (ha be van kötve)

Más alaplapban nem próbáltam, a RAID vezérlore nem kötöttem,mert ahhoz bontani kéna a tömböt asszem.De mint ahogy említetted nem is lenne tanácsos 120Gb felett.

Más vinyókat rendesen kezel az alaplap. Csak a 200-as samsungal vannak ilyen mizériái. Egyébként hibátlanul muködik. Semmi hang,semmi ho,semmi bad sector,semmi idegen hang, jó sebesség...stb.

Lehet ebbol valami problémám ? :U :F

(#358) liksoft válasza Freddy TNT (#357) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Statikus feszültség: Műszálas ruhában szigetelő cipőben 1 lépés akár 10000V-ot is tud csinálni. (Áram szinte 0, de a fesz elég a cuccnak.) Ez mondjuk azért szélsőséges eset, de poros környezetben szigetelő cipőben vagy papucsban több száz voltot össze tudsz szedni, és nem kell műszálas ruha. Pláne új lakkozású vagy laminált padlónál.

Y kábel: :Y csak ennyi. Forrassz inkább!

Hát próbáld másik alaplapban is, mert kifutsz a gariból ha sokat totojázol.

Egyszer nem veszed észre a hibás detektet, és az OP ''rendet tesz''. Kell ez Neked?

Számomra nem gond, de kezdem úgy érezni, a szakmát most tanulod. Szívesen segítek, de MINDENT nem árulok el. Szeretnék holnap is enni adni a gyereknek. Éppen ezért gondolkozz el azon, hogy a régebben felsorolt mentési hátteret miből lehet finanszírozni. Ha nincs, nem tudsz menteni. Ha van, meg kell venni. Ezért nem olcsó a mentés. Ha ilyent végzel, nem zavar, de az áron gondolkozz el. Ezt is leírtam régebben.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#359) liksoft válasza liksoft (#358) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Bővebben: link

Bővebben: link

Ezekre gondoltam.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#360) Freddy TNT válasza liksoft (#358) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Attól nem kell félned, hogy én esetleg konkurencia leszek :D Nekem még 20 évig kell fizetnem a lakás törlesztorészletét a ma még nem létezo fizetésembol. Majd talán 2-3 év múlva át tudom venni az osöktöl,de ma egyáltalán nem.

Másrészt egyáltalán nincs fölös 10-20-40 millióm ilyen befektetésre. Arról nem is beszélve, hogy nem is akarok ilyenbe belevágni, hiszen (gondolom) vágni kell a fizikát és a matekot. (elektronika javításnál) Ami nekem egyáltalán nem az erosségem.

Viszont a mechanikai és a programi része érdekel a dolognak. Na meg a muködési elve. És persze azért is, hogy a saját és esetleg mások adatait visszaszerezzem. (nem nagy tételben,csak néhány ismerosnek)

(#361) Freddy TNT válasza liksoft (#359) üzenetére


Freddy TNT
őstag

#20-nak van egy hozzászólása itt: http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=168678&start=0
Amely szerint fel lehet tölteni firmware-t. Állítólag ebben az összecsomizott file-ban van a ''hogy is tovább''

Azt kicsomagolva azonban egy csomo RPM kiterjesztésu file és egy 4d040h2.ldr nevu file van.Na a jegyzettömben meg ROMULUS 1.79 D1 Code DAH017K0 szerepel.

De hogy lehet ezt feltölteni ? :U

(#362) Freddy TNT


Freddy TNT
őstag

Helló !

Gondoltam hozzád fordulok ha nem baj. Ha túl sokat vagy szakmai titokba kérdezek bele, akkor nyugodtan mond meg vagy ne válaszolj. Elvégre vészhelyzetekre hoztad létre ezt a témát,aztán én meg teletömöm hülye kérdésekkel :D Szóval megértem ha idegesíto vagyok,de hát akkor tanul a gyerek ha kérdez :DDD Szóval ne légy szívbajos ha úgy érzed, hogy már egy kicsit sok.

Nekiestem a 40-es maxtornak. Nem bírok aludni :(( gondoltam hát valami hasznosba ölöm a ''reggelt''

Ez Romulus gondokkal kuzd. A fej abszolut nem moccan. Salvation kilove,hisz 40 GB a kicsike.... pedig talán megint bejönne.
A powermax szerint a következo a hibakód: 0ffffffaa120ffffffdaffffff9920 (mindig 6 f-et számoltam ha minden igaz)

Na már most hol a nyavalyában van az a hely a maxtor.com-on ahová ezt be kell vésni ? A waranty-nál ?
A powermax szerint a smart FAIL.... az everest mindig máshogy látja a smart értékeket. (akár másodpercenként változik) és semmi infót nem ad a drive-ról (gyári szám, ilyesmik) mindenre azt mondja, hogy ismeretlen. (aztán van, hogy ki tudja írni pl: temperature, seek time...stb) A részletes értékek pedig hol egy A4-es lapot megtoltenek(itt akad néhány jó), hol 6-8 db van,de az is mind rossz. :U

Ezek szerint a fej K.O ? Elötte ismertem a vincsit. Meglehetosen lassú volt (átlagon fellül volt lassú.A winXP telepítése elhúzódott vagy 2,5-3 órán át) Valamint jellemzoje volt a fejcsapkodás elsQ bootoláskor.
Mondtam akkor a tulajnak, hogy mentsen inkább és egy új virnyák,de azt mondta megy ez még. Aztán meg itt van, hogy jó lenne ha néhány dolog megmenekülne róla.... :U Annyit nem ér neki, hogy ráköltsön több tízezret.


[Szerkesztve]

(#363) liksoft válasza Freddy TNT (#361) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Keress majd meg skype-on. Túl hosszú lenne.

#362: Ha a fej nem mozog, akkor vagy letapadt, vagy a motor besült. Innen már nem is kell tovább magyaráznom a történetet azt hiszem.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#364) mr_ricsi válasza Freddy TNT (#361) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Amely szerint fel lehet tölteni firmware-t. Állítólag ebben az összecsomizott file-ban van a ''hogy is tovább''''
Nézd meg az altalad linkelt oldalon a #29-et is.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#365) Freddy TNT válasza mr_ricsi (#364) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Tényleg :(( Na és az emulátor merre van ? :)

(#366) Freddy TNT válasza liksoft (#363) üzenetére


Freddy TNT
őstag

A fomotor porog. Viszonylag hangos. Kb mint egy quantum. A skype-ot hallásból ismerem. (az a telefonszeru progi) csak nekem sajnos nincs mikrofonom...

[Szerkesztve]

(#367) liksoft válasza Freddy TNT (#365) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az HW. Nem SW. Vagyis nincs!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#368) liksoft válasza Freddy TNT (#366) üzenetére


liksoft
Topikgazda

:F Kb 1000 Ft egy mikrofon. Hangkártyád gondolom meg hangfalad van. Akkor óriási beruházás. Mint egy DVD író. Ha nincsenek eszközeid, nem fogsz tudni dolgozni. Nekem még XT-re tehető parallell portos SCSI átalakítóm is van a dobozban, az ISA PCMCIA átalakítóról nem is szólva. Stb, stb.... Ezek nélkül egy szervizes halott. Adatmentőt meg ne is említsem. :D

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#369) Freddy TNT válasza liksoft (#367) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Kár. Azért kössz. A mikrofon meg tervben van,csak éppen mindig elfelejtem.

(#370) Freddy TNT válasza liksoft (#368) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Egy fontos kérdésem lenne, ha nem haragszol:
Végül is tervbe vettem két új HDD megvételét. 120GB lett a kiválasztott,csak hát nem igazán gazdaságos a beruházás mert túl drágák lennének a +gigabyte-ok. Viszont plussz 4000 FT-ért már 2*160-at lehet venni. Ez már szerintem jó ár/kapacitás.
A gond csak az amit említettél erről a RAID vezérlőröl (SIL 0680U-0 <= egyébként miért ez a neve, ha a silicon weblapján csak SIL 0680A létezik ?) Nevezetesen a 137GB-s korlát. Szóval mit tenne a kari, ha kapna 2*160-at?

1: nem is látná a kártya
2: látná,de nem kezelné a merevlemezek ''végét''
3: összekuszálja az adatokat (137GB után elölről kezdi ha jól értettem ?)
Vagy esetleg egy 4. verzió ? Van fent egy bios frissítés. Én mondjuk nem találtam rá utalást, hogy kibővítették volna a kapacitást. Vagy igen ?
Megfordult a fejemben még a szoftveres RAID használata,de ahhoz szintén kezelnie kell a kártyának a 137GB felettieket nem ? A Serial ATA +átlag 6000FT Annyit sokallok,mert olcsóbb tőle a 200-as IDE-s. Bár lehet, hogy ez az egyetlen kiút.

Előre is köszönöm a segítséged !
A csere azért esedékes,mert nem igazán akarom nyúzni a 200-ast.Maradjon csak meg egy tuti tartaléknak. Másrészt,hogy két egyforma HDD legyen.Mert most:az egyik 80-as maxtor a másik samsung. Az egyiknek 2MB cahce, a másiknak 8MB cahce. Az egyik 76 a másik 78 GB Ráadásul a maxtor ingatag. :U A RAID 0-hoz meg azért ragaszkodok,mert egy HDD tetü lassan tölti be az XP-t service pack2-vel meg egy csomó segédprogrammal.

(#371) liksoft válasza Freddy TNT (#370) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A 0680 fizikai kezelése DOS alatt 128G max csak. Driver esetén nincs gond. Érdekes, hogy VAN DOS drivere! Csakhogy azokat a drive-okat amelyek kezelik a 48 bitet (pl: 120-as Seagate) letiltja! Hisz ismerik DOS alatt a hibáját. A kártya bios-a kezeli a drive-ot, így a boot nem lesz gond (elméletileg). Ha pedig 2db 120-as drive kerül rá akkor túlcímzés sem léphet fel, hiszen a 240G logikai kapacitás 2 db fizikai (itt a lényeg) 120-as drive-on.

A bios frissítés nem minden kártyán megy. Van rom és eeprom verzió is forgalomban.

A 160-at ne erre a kártyára tedd. Vegyél Promise RAID vezérlőt vagy HPT-t. (Hidd el, jobb lesz!)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#372) Freddy TNT válasza liksoft (#371) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Kössz a választ !
Bár nem tudom mitévő legyek. Végül is nem olyan sok pénzráfordítás és 2*160GB....viszont akkor új RAID kártya kell.Lehet, hogy akkor mégis csak SATA. :U :F De mind1 majd eldöntöm.

(#373) Freddy TNT


Freddy TNT
őstag

Írtam már máshová, de sajnos senki sem tudja. Talán te tudnál segíteni :

Honnan lehet megtudni, hogy a samsung vincsimen mennyi gari van még ? Olyasmire gondolok mint ami a maxtornál van, hogy beirkálom a serial-t és kiköpi, hogy meddig van rajta gari. vagy samsungnál ilyen nincs ?
A számla a könyvelőnél van aki meg sokáig messze lesz. Viszont el kéna adni a samsungot. Ahhoz meg virítani kéne a garanciát. :U

(#374) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

zsírúj samsung sata2 250gb hddnél 1hét után 1* volt erőteljes kattogás bootnál kikapcsoltam újra be azóta működik (4h-ja)

SMARTban találtam egy olyat, hogy hardware ECC recovered: 2607719 és ez az érték folyamat növekszik.
Ez normális vagy nemsokára szál a hddm?
(Most mindent kiarchiváltam de ha ez jóesélyel hdd végét jelenti inkább mindennap archiválnék.)

többi gyanus SMART érték:
Spinup time: 5824


aggódok.....

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#375) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

a két post között eltelt időben a hardware ecc recovered 2638229 re emelkedett.

btw ez k*ra nemhangzik jól, 1 napig raktam rá a rendszert....

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#376) Freddy TNT válasza Dare2Live (#374) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Hi !

Raw Read Error Rate: Azon olvasási hibák száma, amiket az ECC (Error Checking and Correction) nem tudott menet közben (on-the-fly) visszaállítani. A mérés minden 5E+09 bit után újraindul. Az érték átlagon felüli csökkenése átalában a mágneses felület vagy a fejek hibájára utal.

Spin Up Time: Teljes felpörgéshez szükséges idő. Minden ötödik felpörgésnél újraszámolásra kerül. Az érték lehet alacsony és kissé változó néhány gyártónál (60-70, pl. Maxtor-Quantum), ez normális.

Van egy ilyen smart-leírás gyűjteményem. HA gondolod átküldöm E-mailben.

Én a helyedben visszavinném gariztatni de pánikszerűen :( Elvégre nem normális, hogy egy ''zsír új'' HDD már az elején kattogjon (főleg boot közben). :U

(#377) liksoft válasza Freddy TNT (#373) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Sajna én sem tudom. A kollégám intéz időnként garis dolgokat, de Ő sem tudott ötletet adni. Ha találsz valamit és szólsz, megköszönöm.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#378) liksoft válasza Freddy TNT (#376) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Lehet tápcsatlakozó hiba vagy tápegység is. Először célszerű azt leellenőrizni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#379) Freddy TNT válasza liksoft (#377) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Kössz azért, hogy utánakérdeztél.
Szerdán megyek a boltba ahol vettem és megérdeklődöm, hogy mi alapján lehetséges. Majd mondom mire jutottam. (ha sikerrel járok) :U

(#380) Freddy TNT válasza liksoft (#378) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Tápegység ? Jogos. Erre nem is gondoltam. :B
Kicsit feljebb említetted, hogy y tápelosztót inkább forrasztani érdemes. Én is gondoltam már erre,de hogy a fenébe lehet kihuzigálni a molex csatlakozóbol a tüskéket ?
Ha egyszerűen kitépem,akkor azok a biztosító pöckök kifordulnak és hiába görbítem vissza már nem lesz olyan stabil mint volt. Akkor meg ugye minden egyes rádugásnál inkább kicsúszik a molex foglalatból sem mint hogy belemenjen.

Biztos van 2 Y-om aminél elég ha megmozdul a vezeték és már is ingadozás/szakadás állhat be. (pedig úgy tűnik, hogy rendesen benne van.) :((

(#381) liksoft válasza Freddy TNT (#380) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Csípőfogó, blankoló, páka, zsugorcső. Ennél egyszerűbbet nem ismerek. :B

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#382) Freddy TNT válasza liksoft (#381) üzenetére


Freddy TNT
őstag

JA értem már mire gondolsz. Kaszaboljak szét egy vezetéket és toldjak bele néhány tápkábelt..... van anyag,mert 3 tranyót szedtem szét nemrég...meg páka is meg ami kell.
Mondjuk én arra gondoltam először, hogy szétszedni az Y-okat és forrasztással megerősíteni azt a pontot ahol egyszerűen csak össze vannak nyomva a vezetékek. Az biztos, hogy kontakt hiba többet nem lesz :D Majd nekiesek a hétvégén.

szerk: írtam a samsungnak egy arcpirongató véleményt, hogy miért nem képesek ''onlájn warrantyot'' létrehozni. :) Bár szerintem bagóznak rá. :U

[Szerkesztve]

(#383) Freddy TNT


Freddy TNT
őstag

Helló !
Ha van egy kis időd, akkor légyszives nézd át ezt:
Beleolvasgattam az alaplapom kézikönyvébe és egy kicsit megkeveredtem. (lehet, hogy csak hiányos angol ismeretemnek köszönhetem)

These Serial ATA connestors support SATA hard disks that you may configure as a RAID set. Trough the onboard Promise (R védjegy) PDC 20378 RAID controller, you may create RAID 0 RAID1,RAID0+1 or multiRAID configuration togedher with the RAID ata 133 connector. See chapter 5 for details on RAID configuration.

Alatta meg közli, hogy ez az alaplap nem támogatja a Hot plug-ot és telepítsem fel legalább a service pack1-et :(( :((

Az első ami rögtön szemet szúrt, hogy miért Promise, ha az SATA RAID bios-a Silicon image ? (a pontos típust most nem tudom,mert le van tiltva)

RAID 0+1 -et hogy a fenébe tudok csinálni ha csak két SATA csatlakozó van a deszkán ?! Mondjuk nem érdekes,mert olyat nem is akarok,csak hát furcsa.
A multiRAID configuration azt jelenti, hogy össze tud dolgozni az ATA 133-as RAID vezérlővel ?
PDC20378-ra semmit sem találtam a neten,pedig ráfordítottam 40percet.

(#384) Freddy TNT


Freddy TNT
őstag

Találtam egy élő RAID totyikot :R inkább felteszem ott a fenti kérdést. Nem akarlak vele terhelni.

(#385) liksoft válasza Freddy TNT (#383) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A Promise olyan controllert készít, ami komplett mikrogép. A működési környezetét (adatait, változóit) teszi a winyóra (bios setup alapján). A proc típusjelzése ez a nehezen kikereshető szám. Nekem is több órám ment anno rá míg megtaláltam. (Sajna nem tettem el a címet.) A gyártó fantázianevet ad a kártyának, nem tünteti fel a chip-et. Sajnos, hisz bárhová kerül, a fentiek alapján azonos a működése (nagyon jól vihetőek át konfigurációk egyik vezérlőről a másikra !! ilyen még a HPT).

Az alaplapod leírását meg valószínűleg elkeverték. Sokkal jobban jártál volna a Promise vezérlővel. Az SP1 meg nyilvánvaló, hogy a 48 bites lba miatt kell. 128GB korlát.

99%, hogy Sil 3112 lesz az a vezérlő ha kifejezetten sata. 0680 ha kétcsatornás pata, és esetleg az egyik pata csatornát osztották master/slave sata csatira átalakítóval. Így lehet vezérelni 4 winyót raid-ben, de hibrid lesz. (Remélem nem csináltak ilyent. Olcsóbb, de sz@rabb is.)

Sajna az alaplapi vezérlők bios-a együtt kezeli az egész alaplapot, így annak a raid része külön nem cserélhető. BIOS update esetén csak az alaplapit használd. A vezérlőét NE engedd rá, totál hátast dobhat az alaplapod.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#386) sorhas


sorhas
csendes tag

Hello!

Samsung vinyohoz kellene nekem olvaso es iro felulet tesztelo progi! Tudsz nekem ilyet ajanlani.
Csak olvaso teszternek jo a hdtune vagy van jobb amit tudsz ajanlani?

Valaszodat elore is koszi: sorhas

(#387) liksoft válasza sorhas (#386) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Próbáld a gyári tesztjét. Bővebben: link Igazi teszt DOS alatt futtatható, hiszen az OP-k a háttérbrn mást is csinálnak, így az átviteli sebesség lehet egyenetlen.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#388) Freddy TNT válasza liksoft (#385) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Kössz, hogy mégis válaszoltál ! Sajnos nem sok mindent tudtak mondani a RAID topicban. :(

Ezen az alaplapon 2 IDE Csatlakozó (kábelenként 2 vincsi/cd rom lehet) és két SATA. Utóbbihoz 1-1 kábel tartozik amire kábelenként 1 vincsi köthető. Így nem igazán világos, hogy hogy lehetne 0+1 -et létrehozni :F Talán össze tud dolgozni a PCI foglalatban lévő 0680-al ? Nem gáz SATA + ATA RAID kombó ? :Y :U

Sil 3112 ? Nekem 3120 rémlik ha létezik ilyen. Hamarosan majd bekapcsolom a jumperrel. (kissé nehézkes,mert ki kell venni a hangkártyát, amihez ki kell venni a RAID (0680) vezérlőt :)) Talán majd a hétvégén. :B

(#389) liksoft válasza Freddy TNT (#388) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Bővebben: link 3112.

Nem írja a 0+1-et. Vagy 0 vagy 1. Sajnálom. Két controller meg nagyon-nagyon ritka, hogy együtt dolgozzon. Vegyél többcsatornásat ha kell, hisz az sem mindegy, hogy melyiket melyik slot-ba teszed. Akkor meg hogy dolgozzanak együtt?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#390) Freddy TNT válasza liksoft (#389) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Apróbb szerelés miadt megbontottam a házat, úgyhogy akkor már át is piszkáltam a jumpert. Tényleg 3112 -es :) Ilyen többcsatornás akármicsoda nem kell,mert csak érdeklődés szinten van a dolog.

A 0+1 valószínűleg a Promise chip tulajdonsága. Kár, hogy mégsem az van az alaplapon. De akkor mi a fenét keres a kiskönyvben ? :U :F Talán az utolsó pillanatban változtattak......

(#391) Mirones


Mirones
tag

Elnézés nyitottam egy új topikot (mindíg utólag veszem észre a nekem legmegfelelöbb topikot) rajta leszek hogya továbbiakban ezt elkerüljem.

Van egy 160GB-os vinyom ezt kettéosztottam 40-120-ra de egy virustámadás következtében újratattem a rendszert és eltünt a 120as partícióm.
Már voltam havernál neki sp2 van fenn de az ő gépe se látta megnéztem linuxal és a linux se látta a 120as partíciót.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Olvastama fórumot már el kezdtem reménykedni csak azt nem tudom pontosan hogy is álljak neki.
Segítsetek!!

(#392) Freddy TNT válasza Mirones (#391) üzenetére


Freddy TNT
őstag

A legjobb amit tehetsz, hogy nem teszel semmit, amíg liksoft nem mond rá valami boztosat. Sokszor többet ártasz mint amennyit segítesz egyes programokkal.....

Én nem merek tanácsot adni,mert nem vagyok biztos a tippemben :(

(#393) Mirones válasza Freddy TNT (#392) üzenetére


Mirones
tag

Nem is tettem semmit. Mármint nem eresztettem rá semmi programot xp-n és linuxon kívül.
Te mit tippelsz? Nem fogom kipróbálni csak hogy legyen valamin gondolkoznom.
Már 2 hónapja nézem a a vinyót és örülnék már annakis ha tippet kapnék.

(#394) liksoft válasza Mirones (#391) üzenetére


liksoft
Topikgazda

OK. Volt 40-120. Most hogy van az a meglévő 1 partíció. Mekkora? XP SP mennyi volt a galiba előtt? Gondolom most másik winyót használsz, a következő hsz alapján. Anno milyen progival osztottad fel a winyót?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#395) Mirones válasza liksoft (#394) üzenetére


Mirones
tag

a c:\ 40es partíció van meg és a maradékot partícionálatlan területnek látja.
Nekem sima xp-m van (sp1,sp2 vel akad a videókártya vagy mittom szal a galiba elött sima xp)
Havernál partícionáltuk a vinyót és sp1es xp telepítőcdvel.
Igen most a régi 40GB-os vinyóval üzemelgetek és a 160as vinyó a fiókban nyugszik :(
Reméllem jó lessz a vége.
Köszönöm!

(#396) Freddy TNT válasza Mirones (#395) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Pont erre gondoltam. Szerintem a sima xp cd-t hajítsd el a búsba.(én 4-be törten és ugráltam rajta :DDD )mert nekem ilyet csinált egyszer. Újratelepítettem egy bedöglött service pack2-es XP-t és egy alapot tettem fel (sp nélkülit) nekem is csak az első 120 Gb-t látta (120Gb-ig), fölötte meg használhatatlan volt.
Ezt a hibát az SP1-ben kijavították. Ha nem tévedek pont ez a 120Gb-s korlát(vagy 137) az alap win-nél.

Miután betettem az integrált sp1-es cd-t és arról telepítettem fel megszűnt minden problémám.
Szerintem legalábbis ez a gond nálad. Jah még valami: az alap xp-ben még a partition magic is egy büdös nagy BAD feliratot rakott rá, holott az sp1 már nem látta hibásnak.

(#397) amdkiller


amdkiller
aktív tag

Szia!


Én telóztam tegnap!
Köszönöm a segítségedet, sikerült mindent helyreállítani a Getdataback-kel!
:R

(#398) liksoft válasza amdkiller (#397) üzenetére


liksoft
Topikgazda

:C Örülök neki. (A kollégámat nem tudtam elérni, az ígért progi még várat magára.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#399) liksoft válasza Mirones (#395) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Alaphelyzet. Az XP SP nélkül csak és kizárólag 120G winyóig használandó!!!

Bővebben: link

A 40-es partíciót üres winyón kellett újból létrehozni, vagy az megmaradt és format után csak újratelepíteni?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#400) Mirones válasza liksoft (#399) üzenetére


Mirones
tag

A 160as vinyón a legelső formázás közben létrehozottt 40es partíció van. A d:\ partíció eltünése után sp nélküli xp-t próbáltam feltenni és onnantól nem látom a partíciót.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.