Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1798) Némóó


Némóó
kezdő

Megnézerm az IKEA Markus széket, tetszett,1 hét múlva rendelek egyet. Rá 2 hétre megírom majd a tapasztalataimat. Tudom hogy ez nem úgy működik azért, hogy 10 percre bele ül az ember az áruházban és meg is nézi alaposan, és otthon is majd ugyan azt kapja amire számított. De persze ilyen esetben nagyot nem csalódhat :)

Én is még a gamer székeken gondolkoztam 100k-ig, de kicsit komolytalannak és kevésbé elegánsnak néznek ki számomra. Az mondjuk tényleg jó, hogy tudod állítani a deréktámaszt és a fejtámaszt is (és egyes esetekben még a karfát is), de nincs ezekból olyan kivitelezés ami nem egy autónak az ülésére emlékeztet hanem komolyabb és elegánsabb kivitelezés ? Aki tudna 100k-ig alternatív széket az IKE Markus helyére írjon még! :R (Lehetőleg minnél több dolog állítható legyen rajta)

Persze 90% hogy így is hogy Markust veszem meg mert:

-Kipróbáltam
-Kényelmes volt

-Nem túl drága
-A legfonotsabb dolgok állíthatóak rajta. (hinta érzékenység, ülőhelyzet rögzítés, magasság )
-Nem túl nagy az ülés mélység -> 47 cm, Egy 177 cm magas embernek ez kb a tökéletes (50cm már soknak éreztem az előző székemnek, és legtöbb főnöki bőr forgószék pld ilyen, is így nem tudtam annyira hátra űlni hogy hátam folyamatosan támasztva legyen)
-A derék támasza nagyon jó, meg is nyomkodtam kézzel egyszerre nem túl kemény még is masszív.
-10 év garancia !!! (Máshol 1-2 évet adnak csak, igaz az mondjuk álltalában teljes körű, írtátok hogy Markusnál csak maga a szerkezetre van)

Az irodámban amúgy ilyen székeken ülünk: Herman Miller Aeron Chair

https://www.hermanmiller.com/products/seating/office-chairs/aeron-chairs/product-details/

Az egyik legjobbnak tartják, 300k forint. A tartása nagyon hasonló a Markushoz, igaz az Aeron Chair jobban támasztja és követi le a gerincet szerintem, nagyon szeretem. A különbség tényleg nem nagy csak ennyi.
Illetve állítható a karfa és derék támasz is, illetve az ülésmélység is. Meg amit még még nem találtam meg rajta :)) De pld a deréktámasz a Markusnál sokkal jobb anyagból van, kevésbé nyomja a hátat.

Így véleményem szerintem az ár annyira nem sok mindent határoz meg, 40-70k árban is lehet remek széket venni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.