Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
proximus
senior tag
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Hi!
Azután hogy ''megfagy'' a telepítő, próbáld ki ezt: Ctrl + Alt + F1, illetve ue. F2, F3, ... változatát. A lényeg: Valamelyik(eken)en keress a rendszerüzenetek között hibára utaló sorokat(feltehetőleg az utolsó sorok
). Ha nincs ilyen, vagy nem tudsz angolul, másold be ''ide'' az utolsó pár sort. Esetleg: Szintén valamelyik konzolon keress ''belegépelhetőt'' (busybox), és ott írd be: dmesg A kiírt üzenetekkel ugyanúgy járj el, mint ahogyan azt már föntebb írtam.
u. i. : NE ADD FEL!

-
proximus
senior tag
''Szeretnék komolyabban foglalkozni.'' No ez már egész más

Nekem meg tűzfal nélkül se megy.
Mondok egy jobbat
ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/mandrake-iso/i586 -
proximus
senior tag
Ha nem akarsz komolyabban foglalkozni vele, csak mondjuk kipróbálni, akkor van egy olyan disztrib hogy Knoppix; ezt nem kell telepíteni(CD -rűl müxik), + sokkal jobb mondjuk a SuSe Live CD -inél (nem saját tapasztalat, csak sokan mondják). DE ha ilyen Linux -ot használsz ne felejtsd el, hogy jóval lassabb lehet egy telepítettnél, szal nem ér következtetéseket levonni a Linux-ról

-
proximus
senior tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Kradio -t még nem próbáltam, Xmms pluginolható,
meg már irtam róla ; Mplayer tuti jó lesz, csak fordításkor jó ha megtalálja a lirc lib-eket.(Ha magától nem, akkor: ''./configure --enable-lirc'' (csak mert nálam csak így hitte el
) ) Ez után doksi--> lirc rész: Ez alapján + a man page(alulról a 10. PageUp
) ''SLAVE MODE PROTOCOL'' segítségével menni fog. Ja, ha használsz Kde -t és van noatun, akkor az is menni fog, de ennél nincs szükség az ''irxevent'' -re és az ''irexec'' -re,
csak bekapcsolni a noatun-ban a plugint meg gomb-hozzárendelni. Sok sikert! -
proximus
senior tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Csak kiálts ha valami gond van!
(Más kérdés hogy mikor bukkanok rá a ''hangra'', de hát ez a fórum már csak ilyen(, de azért nem olyan rossz
) ) Ja, az xmms -es .lircrc alapján sikerült belőni, vagy csak jól magyaráztam? 
>>Még egy kis plussz: az irexec -et és az irxevent -et akár egyszerre is rá lehet ereszteni a .lircrc -re, és akkor máris megnő a lehetőségek száma. (csak sajna az irxevent nem ismer ''démon'' módot
) Mplayer megyeget már?, mert hát az (is) ''keni-vágja'' a ''távirányítás'' c. tankönyvet
-
proximus
senior tag
válasz
Flashcash
üzenetére
Szeva!

Nem éppen polesz vagyok, de sebaj, segítek a rászorulóknak
Szóval: 1. Nem mindegy hogy az ''irexec'' , vagy az ''irxevent'' progit akarod munkára fogni, mert pl. az ''irxevent'' X -szel kapcsolatos eseményeket kezel és emulál(bill. gombnyomás, akt. ablak, ...), addig az ''irexec'' inkább csak ''simán'' a programmal kommunikál, a távirányító gombok hatására(, legalábbis asszem.
)
2. Van egy trükk a .lircrc ''programozás'' -sal kapcsolatban: A ''begin'' és ''end'' között lehet definiálni a progit úgy is, hogy a rá vonatkozó többi ''begin'' és ''end'' ''bentebb'' kezdődik, és csak akkor lesz figyelembe véve, ha az a bizonyos progi fut, mert csak rá vonatkozik. Na ezt még leírni is nehéz volt...
(Egyébként én is most kezdtem el ezzel a Lirc -el bajlódni.
) Amúgy ha használsz xmms -t az lirc kompatibilissé tehető egy pluginnel. + Az ''/usr/doc/xmms-lirc-?.?'' -ben lesz egy lircrc.gz példafájl, amit egy kicsit ''megbütykölve'' már lehet is használni erre-arra. 
Ja, a xawtv -t is az ''irxevent'' -el lehet irányítani.
-
proximus
senior tag
Adj Isten!

Na ha már így belelendültetek a kérdezgetésbe, akkor ''segítek'' én is

1. Írtad te régebben egy Vmware -s topicban, hogy a régebbi 3 -as -hoz nem kell kulcs. Hogy is van ez? A 4 -es piacra dobásával szabaddá tették volna a 3 -ast?
Vagy van valami amiről én még nem tudok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2. Nemsokára szeretnék vidkarit cserélni, gef2mx ---> radeon 9000 pro-ra, vagy 9100 -ra. Az Nvidia -hoz képest mennyire (nem) használhatóak a driverei?
A dri -s drivereket érdemes használni, vagy az ATI -ét? (Az ATI nem nagyon csipkedi magát
).
Tudnál ezekben segíteni legalább egy hangyányit?
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980 + eredeti doboz
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hátha megtér 

) ''SLAVE MODE PROTOCOL'' segítségével menni fog. Ja, ha használsz Kde -t és van noatun, akkor az is menni fog, de ennél nincs szükség az ''irxevent'' -re és az ''irexec'' -re,
) Mplayer megyeget már?, mert hát az (is) ''keni-vágja'' a ''távirányítás'' c. tankönyvet

)
(Egyébként én is most kezdtem el ezzel a Lirc -el bajlódni.
)