Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-02 19:05:38

LOGOUT.hu

Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33251) -Solt- válasza arty (#33248) üzenetére


-Solt-
veterán

Ha valaki nem bírja, annak 90%-ban beállítási oka van... gyenge a gép hozzá, nincs meg fixen a kívánt FPS érték, stb. Első próbánál nagyon fontos, hogy olyan helyen kell megejteni, ahol képben vannak vele és nem csak a fejedre rakják valami közepesen fos gép társaságában...

Aki egy autóban nem lesz rosszul az nagy valószínűséggel a VR-t is megszokja... a normális beállítás mellett a fokozatosság a kulcsszó, nem a Dirt Rally-l kell kezdeni! :)

Egyébként abban egyetértek, hogy a VR messze ver minden monitoros felállást, szimulátorhoz szinte már kötelező.

www.smart-bus.hu

(#33252) GalaHU válasza arty (#33248) üzenetére


GalaHU
őstag

Nekem anno nagyon nehezen ment a DK2 megszokása, el is kellett adnom. Aztán kipróbáltam egy PSVR-t ami elméletileg gagyibb, de valahogy jobban optimalizálták a gyengébb hardverre az adott progit, és egyáltalanán nem lettem rosszul.

Úgyhogy vettem is egy CV1-et, azzal pedig szépen fokozatosan egy hét alatt hozzászokattam magam a cucchoz, autós progit mással már nem is játszok, egyedül a Dirt-öket, mert az elég "hullámvasutas"...

Életem egyik legjobb hardvervásárlása volt, tényleg adni kell neki esélyt!

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#33253) drsanya válasza GalaHU (#33252) üzenetére


drsanya
aktív tag

Én is totálisan kikészültem a VR-től, és nem fostalicskán próbáltam, megvolt minden érték, vajsimán. Az első kanyarba érve a Mazda MX-5-el (!), mikor megcsúszott alattam, azonnal rántottam le a fejemről. 3 napig émelyegtem utána. Ezek után nálam se játszana a VR, viszont a 32:9 nagyon adja szvsz. Én is azt venném.

I am iRacer

(#33254) Joshi válasza arty (#33248) üzenetére


Joshi
titán

"A VR azért sem terjed, mert az emberek elképzelni sem tudják milyen."
Ez így ebben a formában nem igaz. A VR azért nem terjed mert nem tökéletes ráadásul még drága is. Na nem kimondottan maga a HMD, hanem a hozzá passzoló hardverek. Ma még elég drága játékszer.

(#33255) Jacek válasza drsanya (#33253) üzenetére


Jacek
veterán

Kellemetlen lehet :( Én egyszer szédültem meg VR-ben, spában a hosszu egyenesben 300-nál kiszáltam a kocsiból menet közben :D Na ott majdnem be estem a szekrénybe...
De szerencsére bírom előbb tesztel a DCS-t ahol egyből lezuhantam és tök nyugodtan ültem a gépben miközben dugóhúzóban zuhantam :)

(#33256) atomeec válasza Joshi (#33254) üzenetére


atomeec
senior tag

Volt szerencsém pár napig próbálgatni, élmény van, szédülés nem sok (megszoknám), viszont az hogy melegíti a szemem, arcom, sajnos nem... Pedig jó lenne, de a fejem nem bírja a meleget, így pl nekem csak álom marad, nyáron nem tudnám használni egyáltalán.

(#33257) arty válasza Joshi (#33254) üzenetére


arty
veterán

az, hogy nem tökéletes, nem az első 5-10-15 perces próba után jön ki, akkor vagy hányingerrel + sohatöbbet érzéssel szállsz ki vagy fülig ér as szád és "otthonraiskell" :) mármint ez az átlagember, nem az eleve pixeltszámoló "játékos" hozzáállása

pl tavasszal playiten volt kint csomo helyen vr: irdatlan sorokkal
- legnagyobb tömeg talán az ilyen zenére fénykardal dolgokat szétütős pécés vrnél(?) volt, hihhhetetlenül zabálta ~MINDENKI (én nem próbáltam ki, de ott álltunk sokáig a játszók mellett)
- de a psvr + battlefront 5-10 perces kis vr küldiért is 1+ órát kellett várni, haverral ezzel mentünk... röhögős-vigyorgós csodaélmény VÉGIG, ha lenne 1-2-3 ilyen "teljes" játék, ott helyben veszem (haver is). de kb mindenki olyan lelkendezőn szállt ki, hogy egy jó bundléval tarolni lehetne... de nincs IGAZÁN jó bundle. van sok nagyon jó cucc, de nincs "sztárvársz" és hasonló AAA állajtős cucc (nem, a Resident Evil 7 IS rétegigény :D pont ahogyan az autószimulátor...)
- bár nem volt hőség, mégis mindenki az izzadásra panaszkodott kb csak

ha valakinek megvan a ps4, ahoz egy hmd 60k (is volt már) ... ez drága?
viszont - sajnos - csak az elkötelezettebb, kísérletezőbb emberek veszik, a többiek prekoncepcióval élnek és/vagy érdektelnek a VR irányába és/vagy nincs rá számukra killer app (vagy épp csak ezt hiszik)

a sony egy idióta, hogy nem futnak turnékamionjai szerte európában, de meg is van az eredménye (~5m alatti eladott psvr)

(#33255) Jacek : nekem a jobbos ülés, váltó fogása mégis jobbkézzel dobatta ki majdnem a taccsot, anno.... nálam akkorra volt az immerzió, hogy ez a látszólagos apróság is "kikészített" (de leküzdöttem és végülis pár perc alatt megszoktam)

[ Szerkesztve ]

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#33258) Joshi válasza arty (#33257) üzenetére


Joshi
titán

Nagyon jó élmény a VR, de még van hova fejlődni. Nekem pl zavaró hogy a távolba már életlen a kép, vagy fejmozgásnál az élek "táncolnak" stb. De pl a CV1-nél übergáz volt a szenzorokat kitenni, mert nekem nem volt fix helyük. Azt olvastam, hogy a Quest működni fog PC-n, na az már egy fokkal jobb ez az irány már elfogadható. A hardverigényről még nem esett szó, PC-nél bizony komoly hardverek kellenek ha igazán jó minőséget akar az ember. Egyébként pont ez miatt nem tud fejlődni a VR.

(#33259) Segal válasza Joshi (#33258) üzenetére


Segal
veterán

A plafonra is felfúrhatú a szenzor az meg mindenkinél van :) és általában hely is akad rajta :P

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#33260) Sántha Lajos


Sántha Lajos
tag

Lenne egy kérdésem . Van egy Thrustmaster T300 RS GT Edition kormányom , egy fém állványon van rajta , de hiába szorítjuk le , a hozzá adott rögzítővel , el tud mozdulni oldalirányba . Le lehet jobban rögzíteni jobban a kormányt fúrás nélkül valahogy ?

(#33261) havri1 válasza Sántha Lajos (#33260) üzenetére


havri1
félisten

Nekem a playseaten sincs fúrva. Gyárilag vastag tepozarat adtak alá, azt raragasztottam, majd még a gyári lefogatót is meghuztam, és stabil. Önmagában a széles tepozar is tart baromi erősen. (nem TM, hanem logitech, de ebből a szempontból minedegy)

havri

(#33262) GalaHU válasza Joshi (#33258) üzenetére


GalaHU
őstag

Hardverigénye valóban van, de nem is olyan kollégának javasoltuk aki 1024*768-ban tolja az rFactor-t, hanem aki a 3 monitor alternatíváját keresi...

A megszokás meg egyszerű, nem autós cuccal kell kezdeni! :) PC-n ott a Google Maps, azzal mindenki elvan órákat, vagy egy nyugis nézelődő "szimulátor" ahol a szereplő nem mozog. PSVR-on meg a búváros demó isteni ismerkedéshez. Után meg ha nagyon elkapja az embert a bugi, mehet egy oválos Nascar-kör versenytársak nélkül!

Teljesen egyetértek arty-val Battlefront ügyben. A több mint 30 éves gémermúltam legnagyobb élménye az a 15 perc ameddig a VR-os küldetés fut, annyira mellbevágó hogy nem lehet leírni! És érdekes módon senki sem lesz rosszul tőle. Ezzel kéne demózni mindenütt, vinnék a 60k-s cuccot, mint a cukrot.

Mondjuk a GTS VR módja elégé vicces, de ha a PS5-ben lesz hozzá több kakaó az is fejlődhet.

Szóval ne temessük, jó ez már most is, és csak jobb lesz!

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#33263) Joshi válasza GalaHU (#33262) üzenetére


Joshi
titán

Félreértés ne essék én egyáltalán nem temetem a VR-t, volt CV1-em szóval tudom miről beszélek. Én inkább eladtam és még várok legalább egy-két generációt, mert nekem kell a szemenkénti 4K és a nagyobb FOV, csak hogy a legfontosabbakat kiemeljem.

(#33264) Sántha Lajos válasza havri1 (#33261) üzenetére


Sántha Lajos
tag

köszi , mi is a tépőzárban gondolkoztunk .

(#33265) Sántha Lajos


Sántha Lajos
tag

azért jobban átgondolva ezt a rögzítés dolgot , legjobb az lenne ha át fúrnánk az állványt , és lecsavaroznánk a kormányt , lesz vele egy kis munka , de az már stabil lesz az tuti .

(#33266) havri1 válasza Sántha Lajos (#33265) üzenetére


havri1
félisten

Ha meglesz a végleges kormányom, meg összes kiegészítőm (kézifék, váltókar), akkor én is fúrok (ha nem lesz gyári helye). Addig nem akarom szétcseszni :)

havri

(#33267) jilian


jilian
addikt

Szerintetek amit most kapni Fanatec-et, PS4-hez, annak mennyi az esélye, hogy majd a PS5-tel kompatibilis lesz?

(#33268) Joshi válasza jilian (#33267) üzenetére


Joshi
titán

Előfordult olyan, hogy az egyes generációk között volt kompatibilitás?

(#33269) arty válasza Joshi (#33268) üzenetére


arty
veterán

egyszer.... ps2 - ps3 (dfpro dfgt g25 meg megregebbi logitechek)

de nem teljesen fair, mert nem a konzol tamogatta oket, hanem egyes jatekok...

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#33270) Joshi válasza arty (#33269) üzenetére


Joshi
titán

Pont ezért kérdeztem. Szóval kicsi rá az esély hogy működni fog.

(#33271) GalaHU válasza Joshi (#33268) üzenetére


GalaHU
őstag

A T500 a mai napig működik...

XO vonalon már bejelentették a kompatibilitàst az összes kiegészítővel, nagyon meglepő lenne ha a kéket ellentétesen döntenének.

Ráadásul a 4 és az 5 nagyon hasonló architektúra, az sem indokolja a kizárólagosságot.

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#33272) Joshi válasza GalaHU (#33271) üzenetére


Joshi
titán

PS3-ról PS4-re váltásnál szinte nem is volt kompatibilitás. Most akkor mi van? T500? What? :F

(#33273) GalaHU válasza Joshi (#33272) üzenetére


GalaHU
őstag

A Thrustmaster T500 RS kormánya megy PS3-al és PS4-el is:

https://www.emag.hu/thrustmaster-t500-rs-gt6-pc-ps3-ps4-4160566/pd/DX1C6YBBM/

Más kérdés, hogy az adott programnak is támogatnia kell, de a GT-ven nem volt gond...

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#33274) GalaHU


GalaHU
őstag

Itt PS4-en gyűrik vele a pCars-t:
https://www.youtube.com/watch?v=umjYBx7d_2o
(A rim cserés, ez ne zavarjon meg senkit)

Itt meg PS3-on egy random teszt, ugye a GT-hez adták ki:
https://www.youtube.com/watch?v=wlDmSSk6lL0

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#33275) arty válasza GalaHU (#33271) üzenetére


arty
veterán

a T500 inkább GT kompatibils, mint PS3/4 :D (elvileg ps4-en "direktben" is lehet kormányt támogatni egy játékban)
ha lesz is ps4-5 kompatibilitás, kíváncsi leszek a T500 is megy-e tovább... (és/vagy csak GT-ben)

[ Szerkesztve ]

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#33276) GalaHU válasza arty (#33275) üzenetére


GalaHU
őstag

Azért csak elketyeg a pCars-ban is... :)

De egyetértek, elég nagy katyvasz volt az aktuális gen ebből a szempontból, ezen biztos változatnak. A Fana nagyon magabiztos e téren a Podium Wheel 2 fajta PS4-es csatlakozást is kínál, egy natívat és egy kompatibilis módon, elvben bármilyen kormányt támogató programmal működésre lehet bírni (bár én még nem próbáltam). Mindenki arra számít hogy ez a kormány menni fog PS5-ön is, és ha minden igaz van erre utaló kommunikáció a Fana részéről.

A T500 jó kérdés, igazi kormány-szaurusz, még ő is túlélheti, de ugye jelenleg a különböző e-sport eseményeken a hivatalos kormány a T-GT a Thrustmaster részéről, lehet hogy őt fogják tolni. De Thrust oldalról azért akad másik megoldás is...

Az egész generációváltás most sokkal simábbnak ígérkezik (lefelé komp. mindkét oldalon, hasonló architektúra, etc) szerintem ezzel nem lesz gond, ami ment ezen a genen fog a next-en is...

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#33277) arty válasza GalaHU (#33276) üzenetére


arty
veterán

nagyon bízok benne (bár a nextgen alatt már várható, hogy elromlanak a base-eim... :) )

őszintén szólva én az előző végén is reménykedtem, hogy vihetem tovább a Fana CSR-t, aztán mi lett belőle :( gyakorlatilag csak egy véletlen/hack, hogy van fana kormány ami megy mindennel manapság, kb csak mert nincs ember a földön, aki átlátja a kompatibilitást :D ezért nincs belőle problémája a Fanatecnek, mert ezt ELVBEN se az ms, se a sony nem engedi ....

podiummal azóta forzáztál még? összeszoktatok vagy már csak komoly szimezésre használod? :)

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#33278) jilian válasza GalaHU (#33276) üzenetére


jilian
addikt

"...A Fana nagyon magabiztos e téren a Podium Wheel 2 fajta PS4-es csatlakozást is kínál, egy natívat és egy kompatibilis módon...."

Én ennyit látok a fana oldalán: ""Podium Wheel Base DD1/DD2""
"PlayStation®: This product is not compatible to any PlayStation® console and cannot be upgraded to achieve compatibility."

(#33279) GalaHU válasza jilian (#33278) üzenetére


GalaHU
őstag

Bocs, nem neveztem meg a terméket pontosan. Erről van szó:

https://www.fanatec.com/eu-en/racing-wheels/podium-racing-wheel-f1-officially-licensed-for-ps4.html

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#33280) GalaHU válasza arty (#33277) üzenetére


GalaHU
őstag

Azért a linkelt kormánnyal kapcsolatban több helyen is leírják hogy hivatalosan licenszelt termék, a dobozát meg PS4 logo is díszíti, nem hiszem hogy sumákban ezt meg mernék tenni. Talán jogi osztály arrafelé is van... :)

XO fronton a HUB-on “rendes” X-gomb/joy van, arra is harapnának a redmondiak ha nem lenne kóser.

Szerintem korábban lehettek ezzel gondjaik, de mostanában már hivatalos a dolog. Aztán hogy a Fanának jött meg az esze és perkált, vagy a kékeknek/zöldeknek azt már talán sose tudjuk meg.

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#33281) jilian válasza GalaHU (#33279) üzenetére


jilian
addikt

Hogy ezt eddig miért nem láttam eddig?! :U

Bár az elég cumi, hogy külön külön nem vásárolható meg...

A kormányra nem akar valaki beruházni? :DDD

(#33282) U.Orsi


U.Orsi
tag

Sziasztok. Kormányt szeretnék venni. De mindenképpen olyat szeretnék amin van váltó de csak sima "szekvenciális" ami a kormánnyal egyben van. Újat szeretnék. 900-1080 fok pedál lehet 2-3 pedálos. Mit ajánlotok? 40.000 a keret rá!! :R

(#33283) GalaHU válasza U.Orsi (#33282) üzenetére


GalaHU
őstag

Azt ajánljuk hogy gyűjts még... :) Ennyiért csak vérgagyi van újonnan.

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#33284) kozmy válasza U.Orsi (#33282) üzenetére


kozmy
őstag

Dobj rá még 20E és a kivánalmadat az ki elégíti

Privát üzenetre illik válaszolni :)

(#33285) U.Orsi


U.Orsi
tag

Logitech Driving Force GT-t már nem lehet venni sehonnan?
40 a határ. Nem szánok többet egy játékvezérlőre. Párszori Forza és Dirt miatt :R

[ Szerkesztve ]

(#33286) GalaHU válasza U.Orsi (#33285) üzenetére


GalaHU
őstag

Újonnan már sehol sincs, de Forzázni azzal csak PC-n tudnál...

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#33287) U.Orsi válasza GalaHU (#33286) üzenetére


U.Orsi
tag

Jaj bocsi PC-re kellene a kormány :)

(#33288) arty válasza GalaHU (#33280) üzenetére


arty
veterán

hja, nem a podiumra gondoltam, pontosabban.. podium xbox pereccel tud menni ps4en? (korabbi fanad tudott - na ezt pl nem engedelyezi az ms! xboxon csak olyan szett mehet, ami a masiknal nem tud menni, ezt anno pont a fana hintette el... de persze az elerheto konzolos kormanyok alapjan is lathato az elvaras :( )

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#33289) GalaHU válasza arty (#33288) üzenetére


GalaHU
őstag

Aha, most már értem a kérdést! :)

Nagyon szépen megy a Podium basemre pattintott XO hub, ezzel a konfival pörgettem ki pár hete a GTS-t 100%-ra.

Ennek biztos nem örül az MS, de egy filléres Rasberry Pi-vel is összehozható a gyári(!) kontroller (pár soros konfig és már hasít is BT-n) ők meg aztán tuti nem fizetnek licenszdíjat.

Ez ellen küzdeni elég szélmalomharc...

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#33290) arty válasza GalaHU (#33289) üzenetére


arty
veterán

viszont ők nem is profitálnak belőle, ezért őket nehezebb is "megfogni" - nem hivatalos ;) (félre ne érts: nagyon örülök, hogy 1 kormánnyal mehet minden)

amugy olvastad, hogy a ps4 visszakompatibilitása nem biztos, csak "próbálják megoldani" ? :D annyira ezt vártam ezektől az alkalmatlan japánoktól... na, így számíts a hardveres kompatibilitásra is: lutri :(

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#33291) GalaHU válasza arty (#33290) üzenetére


GalaHU
őstag

Olvastam hogy még csak dolgozgatnak rajta. Engem ez annyira nem érdekel, a jelen generációban se játszottam visszafelé komp játékkal...

Ha marad valami backlogon a premierkor akkor marad még pár hónapot a PS4 is a TV alatt, elfér.

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#33292) U.Orsi


U.Orsi
tag

Hali mindenki. win10en mennyire működik egy DFGT? Most olvasgatom hogy 1803 frissítés után nehézkes a driver vagy esetleg más probléma is lehet? Vagy ne aggódjak mert minden rendben és simán tudok majd játszani mindennel? :U

(#33293) Sub-ZeRo


Sub-ZeRo
nagyúr

Sziasztok!

G25-öt mire cserélhetek szerintetek? Egy tmx pro vagy esetleg egy T300 rs gt.
De amit olvasok hogy igen sok a hibás darab :F
Nem szerenék egy kissebb zsák pénzt kiadni és csak szervízből szervízbe dobálni a terméket.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#33294) Sub-ZeRo válasza U.Orsi (#33292) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Ha olyan idős mint egy G25 akkor simán lehet 1903 alatt is játszani vele.
Egy régi driver kell hozzá, értsd windows 7 alá ami volt akkor simán jól megy vele. Itt a G25-re gondolok. De szerintem a dfgt is működik így.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#33295) makkai


makkai
aktív tag

Sziasztok!

A Thrustmaster TMX pro pedáljának alján van csavarnak furat, hogy a cocpithez lehessen rögzíteni?
[Ilyenhez] lenne rögzítve.

mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB

(#33296) v2 válasza makkai (#33295) üzenetére


v2
senior tag

van, legalábbis a 3 pedáloson biztos

MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb

(#33297) U.Orsi válasza Sub-ZeRo (#33294) üzenetére


U.Orsi
tag

Helló. Hát gondolom én nem lehet a G25-el egyidős mert a DFGT az előtti kormány kiadásban is és évjáratokban is. Win7 driver megy simán win10en? :R

(#33298) Sub-ZeRo válasza U.Orsi (#33297) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Én windows 7-es driverrel használom a G25-öt windows 10 1903-on, minden hiba nélkül. :K

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#33299) gaborvezer18


gaborvezer18
tag

Sziasztok
Nem tudjátok esetleg honnan lehetne szerezni vagy bármilyen más módon megjavítani a g25 váltójában lévő nyáklapot? Ketté van törve.. :Y :Y

(#33300) Sub-ZeRo válasza gaborvezer18 (#33299) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Vegyél egy másik váltót és használd azt... :(
Facebookon volt fent hozzá alkatrészek. Keress rá marketplace-en.

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.