Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
őstag
Sziasztok,
2.0 hangfalpárt szeretnék venni a közeljövőben.
1. Mennyit szeretnél költeni? - Max 150 ezer ft
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb. - TV mellé raknám 2 oldalra, 1 szobás lakás tehát járja be az egészet
3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb. - LG C4 oled tv, és iphone. Jó lenne, ha kábellel rá tudnám kötni a TV-re, viszont lenne benne bluetooth is, hogy ha csak telóról szeretnék zenélni akkor rámenjek. Persze ha TV-re is csak bluetooth-al tudom ráküldeni nem dől össze a világ.
4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika, stb. - Az előző válaszból adódóan bluetoothKorábban volt egy R1700BT-m, azt szerettem de valami komolyabbat szeretnék. Magamtól az S2000MKIII-mat találtam mint erős versenyző, ennél tudtok jobbat? Köszi
Zene elég vegyes, rap/hip-hop, sokféle elektronikus (pl. dnb, techno), rock/metal, de néha klasszikus is. Nem kell, hogy mindenre tökéletesen legyen, ilyen tudom nincs is, elég egy "jack of all trades, master of none".
Illetve amikor filmezés lenne a TV-n akkor az R1700BT-vel a dialógus hang elég gagyi volt, szóval akkor inkább a TV hangszóróját használtam, viszont zenehallgatásra mindig átmentem a hangfalra. Nem bánnám ha dialógusra is jó lenne a hangfalpár amit veszek, de megintcsak, nem dől össze a világ ha filmezéshez maradni kéne a TV hangszórójánál, elsősorban inkább zenére szeretnék venni.
[ Szerkesztve ]
-
hcol7
senior tag
válasz Csandi #65905 üzenetére
vegyel egy tangent ampster bt II t hasznaltan ph-n(55k kb) es melle egy par kef q300/350 , vagy monitor audio bronze 200 allvanyos hangfalparost. de sztem ezert engem itt megkoveznek majd, de nem banom ; )
max picit leszel feljebb a 150k nal, de fasza zenei elmeny lesz, hiddel ; )[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Csandi #65905 üzenetére
Zene elég vegyes, rap/hip-hop, sokféle elektronikus (pl. dnb, techno), rock/metal, de néha klasszikus is.
Basszus orientált zenékhez kell a 40 Hz. Ha 2.0-ból szeretnél ilyet, akkor 8" stúdió, de ez csak 200e felett jönne csak ki. Illetve lenne még az Edifier S3000 Pro, de most épp vicc áron van, 250e felett. Az S2000 MKIII hangra elvileg tökugyanaz, mint az utóbbi, csak kisebb és nem megy olyan mélyre, csak 45 Hz-ig.
Ha mindenképp kell mély, akkor 2.1 az S350DB / S351DB személyében, de általános hangra kb egy kategóriára elmarad az S2000-től. Az S360DB-t annyira nem ajánlom, hiába ugyanaz a planár magas, mint az S2000 MKIII-ban, hangra köze nincs hozzá, volt az S3000 Pro-val volt lehetőségem közvetlenül egymás mellett összehasonlítani.
Két választás van:
1. S350DB / S351DB 100e körül; jó mély, de kevésbé jó hangminőség
2. S2000 MKIII 130e körül; jó hangminőség, de a mély alja hiányozni fogA beszédérthetőség mindkettőn jó.
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
-
válasz Csandi #65909 üzenetére
Tökmindegy milyen hangfal, minden áthallatszik, ha elég hangos. Nem értem ezeket a félelmeket, egyszerűen csak nem kell feltekerni a mélyet, hanem hagyni normál álláson. Egy normális 2.1-ben nincs több mély, csak mélyebbre megy. És itt most 40 vs 50 Hz-ről van szó. Ha az R1700BT-vel nincs baj, akkor ezzel se lenne. Szóval ne ez alapján dönts.
Nekem 8" stúdió van, laktam 5+ társasházban, sose volt gond. Illetve kb egy éve van 12" mélyláda is, hogy a 20 Hz is meglegyen. Mondjuk mind normálisan van beállítva, nincs kiemelés. De dnb szokott menni...
[ Szerkesztve ]
-
forum_user
tag
A számítógépen elől lévő 3.5 jack csatlakozás aminél fejhallgató ikon van ugyanazt tudja, mint a hátulján lévő zöld színű jack bemenet? Azért szeretném tudni mert ha a hátsónál berreg a 2.1-es hangfal ha rádugom, de ha előlre csatlakoztatom akkor jól szól a fejhallgató ikonosnál. Az elől lévőnél is kihasználja a mélyládát?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz forum_user #65912 üzenetére
Elvileg ugyan azt kell tudniuk, kivéve, hogy épp az elülső Jack kimenet szokott "gyengébben", vagy "zajosabban" szólni. Persze ez sem szentírás minden alaplap esetében, legalábbis nem ugyan abban a mértékben.
(Én vennék inkább egy "olcsó, de jó" USB-s DAC dongle-t hozzá, mert az alaplapi "hangkártyáknál", pláne az elülső kivezetéseiknél, szinte minden jobb tud lenni).
-
forum_user
tag
válasz SunMount3r #65913 üzenetére
Kontakt spray megoldaná a hátsó csatlakozás zugását, lehet koszolódás az oka?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz forum_user #65914 üzenetére
Passz, de megpróbálni meglehet valahogy kipucolni. De simán lehet, hogy már károsodott belülről a csatlakozó, vagy az alaplapi csatlakozás, vagy akár a hangkártyával is lehet valami gond.
-
forum_user
tag
válasz SunMount3r #65915 üzenetére
Köszönöm a tippet, mi mindent kitalálnak már.😀
Akkor ez megoldja Uram?😊[link]
Az enyém TRS, azt írja hogy ahhoz nem jó most nézem...[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz forum_user #65916 üzenetére
Ilyesmi kellene, igen. Akár az Ali-n is szétnézhetsz, ott van ilyenekből bőven.
Amúgy nem tudom, hogy milyen hangfalhoz kellene, meg mennyire fontos a "hangminőség" neked, de ha egy kicsit többet is rászánsz, akkor már olyat is kapni, ami jelentős előrelépés ebben az alaplapihoz képest. Ehhez ajánlom a DAC-os Topic-ot kérdezni. (És utána akár itt a HA-n, akár az AVX-en is lehet használtan, olcsóbban is keresgélni.)
[ Szerkesztve ]
-
forum_user
tag
válasz SunMount3r #65917 üzenetére
Egy géniusz verzióm van.
[link] -
zojjektum
senior tag
Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy az Edifier R1280DBs -t tv-re kötve milyen élményt adna? Olvastam az összefoglalót és itt néhány hozzászólást is és látom, hogy “ajánlott” pc-n és zenét hallgatni. Én a nejem miatt (van egy kisebb fülproblémája) vásárolnám és 99%-ban csak filmezés és egy kis konzolozás lenne vele, zenehallgatás nem igazán. Kb 2-3 méterről hallgatnánk. Megéri-e vagy ebben az árkategóriában van jobb/ajánlottabb? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
forum_user
tag
válasz SunMount3r #65917 üzenetére
De ezt amúgy hogy lehet dongle-vel megkerülve a hangkártyát USB-n keresztül zenélni?
-
válasz zojjektum #65919 üzenetére
Optikai csatlakozással nincs más választás sajnos ebben az árban. Egyébként nem kell az R1280DBs-t venni, ugyanezt tudja az R1280DB is, annyi a különbség, hogy az S-modell annyiban kivételesss és különlegesss, hogy van rajta sub kimenet is. De tök feleslegesen, mert a plusz mélynyomó árából kijön az S350DB / S351DB, ami hangminőségben 2-3 kategóriával feljebb van, hiába a kisebb szatelitek.
A sima R1280DB mostanában 30-35e körül van, a R1280DBs meg 40e felett. Max az esetleg amiatt van értelme a drágábbnak, ha eltér a színe és az jobban tetszik.
Maga a hangkaraktere szerintem alkalmassá teszi mindenre. Van egy kis fun mélykiemelése alul, mármint ilyen 55-100 Hz között (mélyebbre ugye nem megy ), ami a filmeket funná teszi, de nem megy a beszédérthetőség kárára, kategóriájában tisztességes a középtartománya is, nem az a háttérbe vonulós fajta, így távolabbról hallgatva is jól működik.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Csandi #65911 üzenetére
Igen, de az S350DB / S351DB azért jelentősen elmarad hangminőségben az S2000MKIII-tól. Viszont utóbbival meg nem fognak kijönni az igazán mély hangok az elektronikus zenékben. Engem utóbbi kifejezetten zavar, de ez már inkább ízlés kérdése. Volt az R2750DB nálam egy ideig, az kb olyan mélyre megy, mint az S2000MKIII, s hát számomra meh volt. Félreértést elkerülendő: NEM a mély mennyisége volt a probléma, hanem hogy bizonyos mély hangok meg sem szólalnak, mert nem tudja kiadni a hangfal.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz forum_user #65920 üzenetére
Ehh? Ezt azért jobban is megfogalmazhattad volna. No de értem én (azt hiszem): úgy, hogy ebben az esetben az alaplapi hangkártyának már semmi köze nem lesz az egészhez. Ez a kis kütyü maga is egy külön "hangkártya", az hogy épp USB-vel kötöd rá a gépre, ne tévesszen meg.
-
forum_user
tag
válasz SunMount3r #65926 üzenetére
Féltem, hogy majd megszólnak hogy ilyen alap dolgot kérdezek itt, de szerencsére segítőkész emberként írtál nekem. Nagyon köszönöm. Már meg is rendeltem az USB eszközt hozzá.😊
-
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Nemrég vettem egy Presonus Eris studio 5 hangfalpárt, amit sűrűn nem tudtam használni, a napokban próbáltam egy dalt leszedni, amiben van sub-bass hangszer.
Arra lettem figyelmes, hogy az egyik hangfal érdekes zajt ad ki. Olyannak írnám le, mintha valami mechanikus zaj lenne, először én is azt hittem csak valami az asztalon (vagy olyan mintha egy daráló menne a háttérben, stb).Tesztelni kezdtem, kb 100Hz-től egyre jobban észrevehető, 70Hz-nél és 40Hz-nél pl nagyon jól hallható.
Cseréltem a hangfalakat, a kábeleket, de bármit csináltam, ugyanaz a hangfal produkál zajt (a másik is egyébként csak sokkal kevésbé észrevehetően).
Zenehallgatásnál semmit nem lehet észrevenni, csak ha szinuszos jelet tettem rá vagy a fent írt sub-bass hangszer (Abletonban).
Focusrite Scarlett 2i2 3rd gen hangkártyát használok.Kérdésem, hogy ez természetes, mert ugyan 48Hz-20kHz papír szerint, de a frequency response chart alapján 100Hz-nél meredeken esni kezd, és mondjuk ez egy... (itt valami szép szakmai megfogalmazás).
Azért jutott eszembe, hogy ez ilyen, mert több frekvencián tesztelve változó, hogy mennyire halható.
Vagy vigyem vissza mert hibás (a másik ugye annyira nem észrevehetően produkálja a hibát).Ui: a szoba nincs akusztikusan kezelve, de ahogy fentebb írtam, oda-vissza csere volt és az egyikre jellemző csak.
-
fecus
őstag
Olyan aktív PC-s hangfalat keresek, amit a monitorra lehet rögzíteni.
Pl. ha van olyan amit a monitor 100-as VESA felfogatási furataival lehetne felfogatni.
Tudtok ilyet?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
moma
őstag
Sziasztok. A 2.0 -ás hangfalak mennyire alkalmasak arra, hogy lakáson belül könnyen mozgatni? Barátnőmnek kellene hangfal a lakásba. Főleg szobában, de vinné konyhába is, amikor főz. Bluetooth kellene. Akkor inkább valami egy darabban lévő tárgy kellene, akkor is ha gondolom a 2.0 jobban szól? Valami aksis bluetooth is szóba került, de mivel az aksira nincs szükség, mert lakásban van konnektor mindenhol, így hangminőségben nem ez lenne a legjobb gondolom.
Mit gondoltok ilyenre mi lenne a jó megoldás? Mondjuk 20-50k körül.
we all deserve a bit of luck.
-
Degeczi
nagyúr
Nem túl praktikus a bluetooth, mert a telefont is lefoglalja, ill. azon keresztül szólalnak meg pl. a hívások vagy egyéb hangok is, és persze igényli a folyamatos kapcsolatot.
Ilyen célra sokkal jobb mondjuk egy Sonos (akár Ikea Symfonisk néven is) mert az közvetlenül tudja streamelni pl. a Spotifyt, vagy internetrádiókat, telefon (vagy számítógépes alkalmazás) csak az első elindításhoz kell.
Főzés, egyéb háttértevékenység közben pedig semmi jelentősége a 2.0-nak (bár kettő Sonos párba is kapcsolható ilyen céllal). -
GhanBuri Ghan
őstag
Egy saját aksisat egész biztosan könnyebb mozgatni Már csak azért is, mert 2.0-nál nemcsak a konnektorból kell kihúzni, de az átkötőkábelre is figyelni kell, egymásra kell rakni a két hangszórót a cipeléshez, lerakásnál meg visszafele ugyanezt - nem mondanám könnyen mozgathatónak, viszont a partihangszóróknál (amik az akkusok) biztosan jobb a hangminőségük.
Egy Edifier S3000-nél nincs összekötőkábel, és jól is szól, csak az majdnem 300e.
De egy Edifier R1700BT most 40e alatt van.Az akkus-bt hangszórókról itt lehet kérdezni: https://prohardver.hu/tema/bluetooth_hangszorok/friss.html
Earfun, Tribit, Soundcore amik jók ár/érték arányban. -
Ibituba
aktív tag
kb 1 éve megvan az edifier 1700bt de kb 1.5órát ha ment összesen... mindig adok neki egy próbat, de ez egy szar, persze szigorúan az én ízlésemnek . tök mindegy miről megy, az ezer éves genius 1255A toronymagasan jobb számomra. egy 1250x el még összeengedném a 1255a-t, de annyira nem motivál hogy azt is vegyek.
-
underdark
aktív tag
Sziasztok
Lehet kicsit offos, de hangfal keresésből jutottam ide
Szóval nézegettem, hogy le kéne cserélnem a mostani Genius sp-hf1250b hangfalamat
Igazából az lett volna az indok, hogy átalakítás alatt van a szobám és megszüntetem a TV-t és helyette a másodlagos monitor veszi át a helyét. A telekom boxon van AV kimenet, de a hangfal csak egy bemenetet tud és osztoznia kell a PC-velÍgy jutottam el oda, hogy gondolkozok vannak ezek az audio switchek, hogy ezzel van-e vkinek tapasztalata?
Mer ez a hangzás igazából elég nekem panel lakásba, de ezt a kábel ide oda dugdosást nem szeretném
Köszi"akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán"
-
Chosen
addikt
válasz Chosen #65879 üzenetére
Sziasztok!
Végülis hely limit miatt Edifier R1855DB lett a befutó.
Genius 1250B-t használtam előtte sokáig.
Sok mindenben jobb, de a mélyek néha "bubognak" az R1855DB-n. Ha mélyebb hangú ember beszél, akkor van egy kellemetlen berezonálás szerű hangja.
Ez hasonló kategóriás hangszórókon is ilyen lenne, vagy csak az R1855DB sajátossága?
-
GalaxyS9
tag
érdekesség: ultrakompakt bögreszett 2000 euroért: https://www.techhouse.sk/produkt/cabasse-the-pearl-keshi-black/
ha lesz utam a Techhouse-ba, meghallgatom. (pozsonyi vagyok)hírszerkesztő
-
GalaxyS9
tag
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Valaki tudja pontosan az Edifier R980T méreteit? Pl. a weboldalán azt írják, hogy 19.5 cm a mélysége, de alul a válaszoknál már 6 1/4 inch.et írnak rá, ami meg ugye 15.875 cm.
THX!
-
smiti
veterán
válasz SunMount3r #65944 üzenetére
írjál rá F e Z o barátomra, hogy megvan-e még neki....
-
Lordvipi
csendes tag
üdv szeretnék pc-hez venni hangfalat 2.0 vagy 2.1.
jelenleg 2.1-es em van ami kezdi megadni magát és azért szeretnék venni másikat.
azért kérem a hozzáértők segítségét ez ügyben 15nm-es a szobám.
előre is köszi a segítséget.
1. Mennyit szeretnél költeni? 40-45k max
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? íróasztalon,játékra ,zenére,filmre szóval mindenre.
3. Milyen forrással rendelkezel? jack és van optikai kimenet az alaplapon.
4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika. -
Helló, rendeltem egy Vásárlás: Edifier R1600T III 2.0 hangfal árak, akciós hangfalszett, hangfalak, boltok (arukereso.hu)
szettet.
Milyen hosszú a két hangfalt összekötő kábel? Illetve a fő hangfalt összekötő kábel amit a monitorra dughatok?
Mivel a szobám elrendezése eléggé speciális ezért arra gondoltam, hogy a két kábelhet vásárolok pár méter, jó minőségű, egyedi hosszabbítót, de lenne még egy kérdésem:
milyen állványt tennétek a két hangfal alá? Falra csak az egyik oldalon tudom felrakni, mert ott van az erkélyajtóm:
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz Lordvipi #65946 üzenetére
Optika biztos kell? Mert ha számítógép, akkor jack elég, mert optikával szerelt hangfalak azok jelentősen drágábbak, mert kell bele DAC (digitál-analóg konverter). 40-45k körül optikásból az Edifier R1280DB ami belefér, de optika nélkül ott az R1700BT ami jobb, más választás nem is nagyon van.
-
válasz Yahhher #65948 üzenetére
Köszi, legrosszabb esetben, nem lesz akkor meghosszabbítva, és
vagy úgy helyezem el őket, hogy veszek két állványt, vagy nem nekem szembe hanem 90 fokkal szólnak...
Most is az van, hogy az 5.1-es hangfalrendszer is rám 90 Fokkal van elforgatva De nem zavarbe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest