Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#44651) King Unique válasza nonsen5e (#44650) üzenetére


King Unique
titán

Ezek ilyenek... :DDD Van amúgy Travelstar 7K1000 is, de az kicsit hangosabb és többet fogyaszt. Viszont ugyanakkor a 7200 RPM | 32 MB cache miatt az inkább való OS alá és nálam a leállítás / fejparkolás értéke sem különösebben vészes. Bár rendszer alá laptopba manapság SSD-t érdemes tenni, az 5400 RPM HDD-t meg az ODD helyére, vagy USB-s házba berakni plusz adattárnak.

[ Szerkesztve ]

(#44652) nonsen5e válasza King Unique (#44651) üzenetére


nonsen5e
addikt

SSD-t szeretnék majd beletenni én is, de még van rá garancia és semmi információm nincs arról, hogy az én modellemben hol vannak belül sunyin elrejtett matricák, esetleg hol van befestékezve rajta egy-egy csavar.
Egy tonna pénzt meg nem vagyok hajlandó kifizetni a szerviznek egy olyan rutin műveletért, amit én is elvégeznék otthon 5 perc alatt.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#44653) junior11 válasza King Unique (#44647) üzenetére


junior11
veterán

Nálam tegnap múlott a notebookban a Seagate-Samsung M8 Spinpoint 1TB HDD 3 éves, kb. idén február elejéig rendszervinyóként működött, azóta már a DVD meghajtó helyén van adattárolásra és torrentre.
Nos, az alábbiakat olvasva ránéztem én is kíváncsiságból mi a helyzet vele ilyen téren :D :

Start/Stop count 8258
Load/unload cycle count 108229

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#44654) King Unique válasza junior11 (#44653) üzenetére


King Unique
titán

Azért az OS alatti rendszeres használat nyilván jobban megdobja ezeket az értékeket, mintha USB-s házban lenne sima adattárként. Egy notebookban a gyakori altatás miatt meg amúgy is sokszor leáll / felpörög a HDD. Viszont 3 év alatt ennyi még ~ elmegy, de amit 1 év alatt produkált fentebb a HGST, az már kicsit... :U De nem baj, tervezett elavulás = ON. ;]

[ Szerkesztve ]

(#44655) Ramos98


Ramos98
újonc

Üdv!
Egy nagyon furcsa kérdéssel jönnék:
Első gépemet szeretném összeszerelni, de egy valami nem világos. Van egy WD blue ezex 1tb-os merevlemezem, és egy FSP Hexa+ 400W-os tápegységem. A merevlemezen három csatlakozás van(ahova be lehet dugni valamit), a Sata, Power Sata, és a molex csatlakozó. Az egyértelmű, hogy a Sata kábellel összekötöm a merevlemezt, és az alaplapot, viszont a tápegységnek a Molex, vagy a Sata csatlakozóját dugjam a merevlemezbe? Vagy mindkettőt beledughatom?
Bocsi ha nem igazán érthető a kérdésem, de nagyon kezdő vagyok még. :(

(#44656) pjen válasza Ramos98 (#44655) üzenetére


pjen
félisten

A satás HDD n nincsen csak satás táp csati,szerintem.

(#44657) nonsen5e válasza pjen (#44656) üzenetére


nonsen5e
addikt

Sok SATA HDD-n van 4 pin MOLEX csatlakozó.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#44658) liksoft válasza Ramos98 (#44655) üzenetére


liksoft
nagyúr

Vagy SATA vagy MOLEX tápot használsz. Egyszerre tilos! A jobb a SATA.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#44659) pjen válasza nonsen5e (#44657) üzenetére


pjen
félisten

Biztos,de akkor ezek engem elkerültek.

(#44660) csadi0011 válasza King Unique (#44643) üzenetére


csadi0011
őstag

+ Doky586.

Köszönöm ismét a segítséget! :R

(#44661) pityi41


pityi41
újonc

Sziasztok!
Vettem egy WD blue 1tb 7200rpm 64mb sata3-as vinyot beszereltem minden inditáskor felpörög biosba is látja, bejön az asztal, belépek a sajátgépbe és nem látja csak az ssd-t. A számítógékezelésben ugy mond ott lent a csíkon az elsődleges alá be van sorolva de nem tudok vele semmit sem kezdeni.Ilyenkor mi a tendő vagy mit kell vele csinálni? Aki tudja az írjon minél hamarabb.! Köszönöm :W :W

[ Szerkesztve ]

(#44662) CsabyB válasza pityi41 (#44661) üzenetére


CsabyB
csendes tag

Szerintem partícionálni kell. Ott azon a csíkon bal egér gomb és új partíció létrehozása.
És mennie kell :)

(#44663) NomAd_82 válasza pityi41 (#44661) üzenetére


NomAd_82
aktív tag

Pont ilyet vettem én is. :D
Biztos hogy nem partícionáltad.
Nálam is ez volt.

(#44664) Milán82


Milán82
csendes újonc

Sziasztok! Adott egy olyan problémám, hogy a time capsulet csak routerként ismeri fel a win10-es laptopom, a HDD-t nem látja, vagy nem akarja látni. Milyen módon tudom úgy összeboronálni őket, h külső winyóként is kezelje a win, vezeték nélkül? Minden eszközöm pillantás alatt kezelte a time capsule-t, a Mac az első percben fel is ajánlotta hogy biztonsági mentéseket oda menti. Előre is köszönöm a válaszokat!

(#44665) King Unique válasza Milán82 (#44664) üzenetére


King Unique
titán

Nincs ilyen ketyerém, de ha van rajta USB-port és USB-kábellel van csatlakoztatva a géphez, akkor azért fel kéne ismernie. Windows eszközkezelő, illetve a lemezkezelő mit mutat?

"Mac az első percben fel is ajánlotta hogy biztonsági mentéseket oda menti"

Tudtommal a Time Machine csak HFS+(J) fájlrendszerű meghajtókra tud biztonsági mentést készíteni. Viszont, ha arra van formázva, akkor azt a Windows eleve nem kezeli natívan. Erre csak külső driverek segítségével képes: MacDrive | Paragon HFS+ for Windows*

* Windows 8/8.1-hez amúgy ingyenes.

[ Szerkesztve ]

(#44666) Milán82 válasza King Unique (#44665) üzenetére


Milán82
csendes újonc

Először is köszi h válszoltál! :-) Szal' szerinted a filerendszer lehet a gond. Win10 fut a gépen, arra is elérhető a fent említett program? Ez tulajdonképpen mit csinál? Nekem fontos h az iMac is lássa a háttértárat, szal mindenképpen úgy szeretném h mindkettővel használni lehessen. Egyénként még 1 gond: A wines laptop random ledobja a Wi-fit egy idő utan, és csak újraindítással lehet működésre bírni. Ha megterhelem egy kis torrenttel, még hamarabb. Erre van valami ötlet esetleg? Hardveres is lehet a problem? Bocs, h ennyit kérdezek, gondolom észrevetted h nem vagyok szakavatott. :)

[ Szerkesztve ]

(#44667) King Unique válasza Milán82 (#44666) üzenetére


King Unique
titán

Meg kell nézni, hogy milyen fájlrendszerre van formázva. Ha HFS+, akkor azt a Windows alapból nem tudja kezelni, csak külső driverekkel képes rá. Manapság ilyenekkel szinte minden népszerű fájlrendszer és OS között megoldható az átjárás. Az említett 2 program nyilván Windows 10 kompatibilis. Ami mondjuk elég nyilvánvaló, hisz mindkettőnél megadják kompatibilis rendszerként. Sőt, az egyiknek a nevében is kb. benne van, a másiknál még a desktop screenshot is onnan van. :)

A Wi-Fi hibánál azért nem ártana a pontos paramétereket megadni, mert azt sem tudjuk milyen gép, abban milyen hálókártya van, milyen router stb.? Illetve ez ügyben inkább Windows 10, vagy Router gondok / WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat topikokban kellene érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

(#44668) Sleed


Sleed
aktív tag

Sziasztok!

Van egy Seagate Expansion 1TB-os USB3-as külső merevlemezem.
A következő a problémám:
Ha a notebookomra dugom rá, tökéletesen működik (igaz a notebookomnak csak USB2 portja van).
De ha az asztali PC-m bármelyik USB3 vagy USB2 portájra dugom, a rendszer felismeri de amint elkezdek rá fájlokat másolni 1-2 perc után a rendszer "eldobja" a lemezt, mintha kihúznám. Sokszor ugyanez történik miközben formázom a lemezt.
Az oprendszer a notebookon meg az asztalin is Windows 10, az asztalit most tettem újra, de ettől nem oldódott meg a probléma. USB driverek fent vannak.
Valakinek van valami ötlete hogy mi lehet a probléma?

Köszi,
SleeD

(#44669) King Unique válasza Sleed (#44668) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Ennek több oka is lehet [link]. Ha másik gépen jól működik a külső merevlemez, akkor annak hibáját mondhatni kizárhatjuk. Szóval az adott PC-n, az adott hardveres / szoftveres környezetnél keresendő a probléma. Ez esetben a gép / OS okozta hibát pedig úgy lehet legegyszerűbben kideríteni, ha ugyanazon gépen kipróbálod egy másik operációs rendszert alatt is. Ha az nincs, akkor célszerű egy live Linuxot letölteni és bebootolni erre a célra.

[ Szerkesztve ]

(#44670) Sleed válasza King Unique (#44669) üzenetére


Sleed
aktív tag

Linux Mint alatt tökéletesen működött az asztali gépen.
Tehát valamilyen USB driver probléma a valószínű, jól gondolom?

(#44671) Sleed válasza Sleed (#44670) üzenetére


Sleed
aktív tag

Az a furcsa, hogy most megint elkezdtem írni rá,és most már negyed órája hiba nélkül megy. Nem értem :F

(#44672) King Unique válasza Sleed (#44670) üzenetére


King Unique
titán

Hát akkor azon a gépen egyértelműen a Win10 alatti működésnél lesz valami probléma. Azt nem tudom milyen USB és egyéb driverek vannak fent, de az USB 3.0 drivert általában beépítetten (inbox) tartalmazza a 8-as óta a Windows. Illetve, hogy nálad pontosan mi okozza a hibát, azt innen távolról nehéz kideríteni... Hirtelen csak az eszközillesztő törlése, majd leválasztás után —► gép restart —► eszköz újracsatlakoztatása jut eszembe. De korántsem biztos, hogy ez használ. Továbbá azt is jó lenni tudni, hogy pontosan milyen Windows 10? Futtatásba (Win+R) / parancssorba beírni —► winver. Ez kiadja többek között a build számot is, amiből a legfrissebb jelenleg a 10586.420. Amúgy erről a 2,5" külső vinyóról van szó?

[ Szerkesztve ]

(#44673) junior11 válasza junior11 (#44582) üzenetére


junior11
veterán

Na, a szeretett My Bookom az utóbbi napokban már nem akar velem együttműködni, ugyanazokat a hibákat dobálja, mint a múltkoriban, gépre csatlakozás után vagy bejön a lemez tartalma, vagy csak mint "local disk" jelenik meg, de a tartalmát már semmikép sem lehet megnyitni, data error cyclic redundancy check és the request failed due to fatal device hardware error hibákkal, érdekes módon a múltkor még pár napig gond nélkül ment, szerencsére az adatmentés sikerült róla.
Amúgy ma a HDS szerint 77-ről 75%-ra csökkent a kondíció, újabb 1+1db bad sectorral gyarapodva, mely a program szerint szintén a tartalékterületre lett áthelyezve. Próbáltam a HDS tesztjeit lefuttatni, de nem tudja befejezni, csak néha nagyokat kattan ilyenkor... Gondolom ebből már jól működő drive nem lesz, kár, hogy csak ennyit bírt, még ha Green is van benne, remélem a nemrég vásárolt 3TB My Book, melyben már RED van, tovább bírja... :(((

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#44674) angyalfoldi


angyalfoldi
csendes tag

Sziasztok!

Probléma:
Adott egy 512GB SSD két partícióval. A rendszerpartíció (C) méretét szeretném zsugorítani 150GB-ra, ám a lemezkezelő ezt már nem engedi. A defrag. analízis szerint a partíció végén rendszerfájlok vannak, s ezért nem lehet tovább zsugorítani.

Milyen tippetek van a megoldásra? Köszi előre is!

(Egy defragmentálást már lefuttattam, de az nem segített.)

[ Szerkesztve ]

[ Fujitsu Lifebook E736 ]

(#44675) gxcman


gxcman
tag

Üdv!

Nagyobb tárhelyet szeretnék a jelenlegi IBM Travelstar ICN25N02 ATCS04-4, külső lemezként használom a midigt tv Strong srt 8903-hez.

Van is egy WD [link] ~~120GB-os lemez ami megfelő lenne beleraktam egy ilyen házba, de nem ismeri fel. a Win7 sem írja ki a nevét csak hardverként, Generic External USB Device, a pontos típusa helyett.

Win környezetben tökéletesen működik.

Lehet maga a SATA-s külső ház okozza a gondot?

A kicsi 20GB-s lemezt elsőre felismerte és, tudta is formázni, hogy tudjon rá felvenni....

Letöröltem mindent a WD lemezről, kapott egy killdisk ( Wipe) takarítást is ( a Kil funkciót nem mertem ráengedni) . mert nem tudom okozok e vele valami visszafordíthatalan gondot...vagy alaptalan a félelmem?

(#44676) King Unique válasza gxcman (#44675) üzenetére


King Unique
titán

A modellszám alapján a merevlemez SATA1-es, a link alapján a külső ház pedig IDE. Szóval ez így nem fog menni, illetve azt sem értem, hogyan tudtad összepárosítani a kettőt, vagy netán mégis SATA-s a külső rack :F Magát a házat azt akár üresen is felismeri az OS, illetve az eszközkezelő.

(#44674) angyalfoldi: az alábbi programokat, illetve intelmeket tudnám javasolni.

(#44673) junior11: várható volt... Mindenesetre az bízható, hogy az új My Book modellekbe már WD Red kerül. Igaz eddig csak a 3 TB & 8 TB példány, aminél ~ fix, de vsz a többibe is újabban már azokat rakhatják. :))

[ Szerkesztve ]

(#44677) gxcman válasza King Unique (#44676) üzenetére


gxcman
tag

SATA-s a külső rack , és igen az OS felismeri a WD lemez nélkül is " cserélhető lemez (F) " abba házba használom a WD lemzet

Viszon az IDE házat magába nem ismeri fel az OS, csak ha benne a 20GB-s lemez..úgy rendesen ki is írja nevét.

Lehet emiatt nem működik a beltérivel, mert mivel a a WD-t nem látja nem is tud rá felveni...

Pendrive 100% O.K. 20GB-s IDE rack O.K., csak a SATA-s nem ok.

(#44678) junior11 válasza King Unique (#44676) üzenetére


junior11
veterán

Na igen, pedig kb. 105 órát ha ment összesen az elmúlt 2,5 év alatt, na mindegy. Viszont, ma ezt írta ki a HDS a notebookban lévő Seagate-Samsung Spinpoint M8 1TB esetében, mely a DVD meghajtó helyén van:

99% lett a teljesítmény, s van pár bejegyzés a naplóban, de 0 értékkel, most ez mit jelenthet? Vagy nincs gond? Köszi.

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#44679) King Unique válasza gxcman (#44677) üzenetére


King Unique
titán

Igen, a webshopok adatai sok esetben pontatlanok, ezért kell mindig lehetőség szerint a gyártó oldalára mutató hivatkozásokat használni. Tehát SATA HDD + SATA külső rack = ez már ok. Ha nem ismeri fel az OS, akkor felmerül pár kérdés:

Windows eszközkezelő mit mutat?
Windows lemezkezelő mit mutat?
Formázva van a merevlemez? Újrapartícionálás után sem jó innen a 3. pontot alkalmazva?
HDS program felismeri, mi a VID-PID azonosítója?

"OS felismeri a WD lemez nélkül is " cserélhető lemez (F) "

A Windows cserélhető lemezként eleve a pendrive-okat szokta megjeleníteni, a külső HDD-ket helyi lemezként kezeli. Szóval ez is már kissé fura... Esetleg meg lehetne próbálni a korábbi hozzászólásban említett eszközillesztő törlést.

Illetve másik OS alatt / gépen nincs lehetőség kipróbálni, esetleg a HDD-t másik külső házba átrakni?

[ Szerkesztve ]

(#44680) King Unique válasza junior11 (#44678) üzenetére


King Unique
titán

A napló alapján voltak különféle hibák, de a főablak és a S.M.A.R.T. nem jelez semmit. Nem lehet, hogy a HDD caddy, ott valami csatlakozási, vagy egyéb probléma okozza? Persze ez csak egy alaposabb teszt, illetve másik gépben történő próba után derülne ki.

[ Szerkesztve ]

(#44681) junior11 válasza King Unique (#44680) üzenetére


junior11
veterán

Ezért csodálkoztam én is, másik gépben nincs lehetőség kipróbálni. Mindegy, a HDS figyeli, ha vmi, jelez...

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#44682) Sleed válasza King Unique (#44672) üzenetére


Sleed
aktív tag

Az eszköz eltávolítása gombra kattintva nem történik semmi, kiríja hogy eszköz eltávolítása.. de itt megáll. Bár most épp a meghajtót sem tudom megnyitni Windows intézőből. Teljesen véletlenszerű hogy épp működik-e vagy sem. (Közben sikerült megnyitni intézőből, de továbbra sem történik semmi az eltávolítás gombra nyomva)
A Windows a legújabb verzió, amit írtál.
A vinyó hasonló, 2.5"-os, csak a kódja STBX1000201.

Közben észrevettem még egy dolgot:
A rendszer SSD-n és ezen a külső lemezen kívül még van egy HDD a gépben. Ez csak néha jelenik meg a lemezek között a sajátgépben (kb minden 5. indításra). Amikor ez megtörténik, akkor a külső vinyóval sincs semmi baj. A bootolás pedig tök random ideig tart, van amikor tök gyors, valamikor percek telnek el. Van egy olyan érzésem, hogy az alaplapi SATA vezérlővel lehet valami probléma, és amikor linux alatt próbáltam épp szerencsém volt. Mit gondolsz erről? Azt nem értem egyedül, hogy ennek miért kéne befolyásolnia az USB-s háttértár működését.

(#44683) Sleed válasza Sleed (#44682) üzenetére


Sleed
aktív tag

Update:
Ha rá van dugva a külső vinyó a gép indítása előtt, akkor nagyon lassan, vagy egyáltalán nem indul el (a windows betöltő képernyőnél akad el). Ha nincs, akkor szempillantás alatt elindul, és ha megjelent a kérdéses HDD a lemezek között, akkor utána rádugva tökéletesen működik.

(#44684) King Unique válasza Sleed (#44682) üzenetére


King Unique
titán

Az leszedi az eszközillesztőt, majd újracsatlakoztatás után újratelepíti azt. De célszerű közé iktatni egy gép restartot is, amit fentebb említettem. Illetve nem kell csodát várni, ha ez nem használ, akkor ott valami más van összekutyulva. Márpedig a néha megjelenő másik HDD is erre utal. Ha notebook, akkor gondolom az pedig az ODD helyén lehet HDD caddy-ben. Nem tudom az milyen fajta, mennyire ok, de fentebb is pont egy ilyen caddy-ben használt merevlemeznél fordultak elő problémák.

Ha a gép indítása előtt rá van csatlakoztatva az USB HDD, akkor az szokott bootolási problémákat okozni egyes gépeknél. Az én laptopomnál mondjuk nem, illetve én eleve nem is használom úgy, mindig menet közben csatlakoztatom / választom le őket. Ha nálad igen, akkor érdemes lehet a BIOS/UEFI beállításait átnézni, pl. a boot sorrendet stb. De, hogy most melyik laptopnál mi egyebet kell még szükség esetén átállítani, azt már ne kérdezd.

A modellszám alapján akkor még a régi modell, mert az új már máshogyan néz ki.

[ Szerkesztve ]

(#44685) inci67


inci67
tag

Helló emberek, lenne 1 kis gondom, ma le mentetem a dolgokat a gépemről 1 másik hddre, a másik hddét vissza tettem abba a gépbe amibe volt. a gépnek a dolga a win meg minden rajta van. elindítottam a gépet, minden ment, ok jó, mutatja, hogy mennyi foglalnak a dolgaim. rámegyek, hogy meg nézzek valamit PL képet mutatja a mappát de nem tölti be, gondolkodott a gép több percen át, és 1 szercsak el tűnik a fő mappa. újra indítom a gépet, nem is mutatja a dolgaimat.de közbe meg a hddén el van foglalva annyi adat mint amennyit rá tettem. mi lehet a gond hogyan tudom meg találni vagy előhozni?

(#44686) NomAd_82


NomAd_82
aktív tag

Sziasztok!

Szerintetek a kattogó, windows és bios által nem látott vinyón segíthet ha veszek egy külső merevlemez házat és azzal próbálom meg működésre bírni? Ezt tanácsolták. Van értelme?

(#44687) pjen válasza NomAd_82 (#44686) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem nincs, inkább másik kábelek és másik csati.A kattogó HDD nem túl jó,lehet kuka lesz.

(#44688) alratar


alratar
addikt

Van olyan oldal ahol meg lehet nézni, hogy a merevlemeznél mekkora az a hőmérséklet, ami még jó neki?

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem

(#44689) pjen válasza alratar (#44688) üzenetére


pjen
félisten

A gyakorlatban 55-60 fokig nem lesz semmi baja.

(#44690) nonsen5e


nonsen5e
addikt

-visszaolvastam, törölve-

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#44691) alratar válasza pjen (#44689) üzenetére


alratar
addikt

Érte,, köszi.

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem

(#44692) pjen válasza alratar (#44691) üzenetére


pjen
félisten

Ez egyébként nem csak az én véleményem,egy szám tech. Tv műsorban hangzott el.Az Ő gépeikben még melegebben is hibátlanul üzemeltek.

(#44693) liksoft válasza pjen (#44689) üzenetére


liksoft
nagyúr

Garanciaidőn belül lehet, ha folyamatos üzemben van. Aki hosszabb távra szeretné használni, a gyári maximum üzemi hőmérséklet alatt tartsa 5, de inkább 8-10 fokkal. (Én nem a TV-ből hallottam a tuti híreket, hanem az adatmentésre beérkező HDD-k SMART-ja alapján mondom. Amiről tudható, hogy a hőszenzor pontatlansága miatt humbug. ;) )

U.i.: Egyébként a SAS HDD-k valóban a szokásos SATA-hoz képest plusz 10 fokot el szoktak viselni. Más is a mechanika alattuk.....

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#44694) pjen válasza liksoft (#44693) üzenetére


pjen
félisten

Köszi,biztos nagyobb tapasztalatod van.

(#44695) Fr@nkieWilde


Fr@nkieWilde
senior tag

Sziasztok!

Tegnap vettem egy kis laptopot. Kipróbálásnál 100/100 volt a merevlemez a hdd sentinel akkor letöltött triál verziójánál. Ma feltettem egy teljes verziót. Amint a képen látszik a kondíció és teljesítmény 100-ast mutat, de lejjebb mégis 100/70 a csík. Most akkor melyiknek higgyek?
Sajnos a kábele már ragasztva van szigetelőszalaggal átmenetileg. Majd cserélni akarom. De lehet ettől lett a hiba? Ha igen, azt nem értem eddig miért nem jött ki? Lehet eddig nem volt mozgatva az eredeti helyén, csak a hazaszállítás után valami baja lett a kábelnek?

Kép:
[link]

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#44696) SP4C3 válasza Fr@nkieWilde (#44695) üzenetére


SP4C3
veterán

Nem a kábel miatt, hanem a futott órák miatt, nincs semmi baja, csak a sentinel szerint :U

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#44697) marcellx


marcellx
csendes tag

Sziasztok!
Szereztem egy régi Western Digital wd5000aakx winchesterem. A gond pedig az lenne vele hogy semmilyen módon nem tudom leformázni ha rárakom a gépemre iszonyatosan belassul a vinyo pedig 100%-on pörög. Hogyan tudnám ezt leformázni és esetleg ha van rá lehetőség megnézni hogy mi lehet a winchesteren.
Előre is köszi a segítséget!

(#44698) SP4C3 válasza marcellx (#44697) üzenetére


SP4C3
veterán

Hiren's Boot CD

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#44699) Fr@nkieWilde válasza SP4C3 (#44696) üzenetére


Fr@nkieWilde
senior tag

De azt nem értem, egyik napról a másikra esett le 30%-ot. 24-én még 100 volt a kondíció a diagramon, 25-én meg már csak 70, míg a két kis csík felette mindig 100/100-at mutat.
Feltettem egy régebbi teljes verziót, az már 100/70-t mutat nem csak a diagramon, de hibás szektort nem ír.
Anno úgy rémlett, hogy a táp okozhat ilyen problémákat a hdd-ben. Ezért kezdtem a szalagozott/tört kábelre gyanakodni.

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#44700) grrpowa


grrpowa
aktív tag

Hello egyik ismerősöm gépéből átraktam az enyémbe a hdd-t mert szarakodott a gépe és kíváncsi voltam hogy az enyémbe mit csinál a hdd .Oké enyémben 2 hdd van egy wd és egy samu a samu csak adatok tárolására szolgál.wd-t kivettem haverét beraktam gép índit és egyből ki írta a win 7 ami haver gépében van hogy haver hddjén valami gebasz van ezért javítani kéne.Mondom ok javítsd megcsinálta haver gépébe haver hddjét vissza raktam és el is indult.Cserébe nekem a samu hdd röl eltűntek az adatok és csak egy rendszerparticiót lát rajta a win amiről bootol a gép holott idáig a wd röl indult az én 8.1 windowsom és most ha a samu hdd-t kiveszem nem találja a boot filét a gép amiről indulnia kéne :W

0631 7710098

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.