Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#45751) Ry0K3N


Ry0K3N
senior tag

A problémám a következő: A gépben van egy SSD és egy HDD, HDSentinellel megnéztem őket semmi bajuk. Van hogy egy idő után vagy az egyik vagy a másik meghajtó egész egyszerűen eltűnik ez lehet menet közben vagy bekapcsolásnál. Ha átdugom egy másik SATA2 porba őket az alaplapon egy ideig jól működnek aztán megint kezdi hogy eltűnnek (ez az intervallum lehet 4-5 nap is míg problémamentes). Valaki más járt már így? Vagy kábelre gyanakszom vagy az alaplap kezd elszállni. (ASRock 970 Extreme 3)

"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."

(#45752) djculture válasza kupecke (#45750) üzenetére


djculture
félisten

Ha a smart adatokat is elmentetted volna okosabbak lennék, bár mondom ha nem akar meglepetést az ember akkor kötelező egy írás olvasás vizsgálat ezt nem csak én mondom:[link]

Azzal is tisztában vagyok hogy véletlenül sem vagy csaló, ha rámásolsz egy adott területre valamit és arról a területről csak olvasol akkor kialakulhatnak logikai majd később fizikai hibák is úgy hogy észre sem veszed a smart is csak akkor ha azon területet felül írod és visszaolvasod.

[ Szerkesztve ]

(#45753) kupecke válasza djculture (#45744) üzenetére


kupecke
csendes tag

Már régen jártam iskolába: valójában forgási ellipszoidot kellett volna írnom.

(#45754) djculture válasza kupecke (#45753) üzenetére


djculture
félisten

Elolvastam értettem de ilyenkor már csak találgathatunk, pláne hogy nincs is kezünkben a hdd. Hangjából annyit hallok hogy nem szorul és nem zenél tehát nincs letapadva hanem próbálna olvasni de nem tud.

(#45755) drmazsi


drmazsi
aktív tag

Sziasztok!

Bekapcsolom a gépem, és egyszer csak ezt a felkiáltó jelet találom a merevlemezemen(amin a játékok vannak csak telepítve)

Mit tudok tenni ezzel kapcsolatban? Egyik napról a másikra megy szét..

Vegyek egy másikat és mentsek mindent amígy lehet, ezt meg használjam míg nem lehet cseréltetni gariba? Milyet vegyek addig?

[ Szerkesztve ]

Don't hate the player, hate the game ...

(#45756) kupecke válasza djculture (#45752) üzenetére


kupecke
csendes tag

Kedves djculture!
Hú, ez a válasz gyorsan megjött!
Ebben a konkrét esetben Te milyen ügymenetet javasolsz? 5 nap múlva ítélet születik az ügyben, eleddig rejtélyes, hogy milyen bizonyítékok alapján. A rágalmazómnak valamelyik csatornán bele kellene folynia a kommunikációs folyamatba, ha már kirobbantotta ezt a botrányt, ráadásul nála van az egyetlen tárgyi bizonyíték (a legrosszabb esetben ennek a bontásával minden kiderül). Az már látszik, hogy a csalás vádja nem fog megállni, ha szerencséje van akkor kap majd vissza egy kis lóvét - gondolom, hogy ugyanezen a fórumon erköcsi és egyéb kártérítésért nem tudom visszaperelni. A meghurcolásom és a hirdetési jogom felfüggesztése nélkül, békés körülmények között ebben a topikban lemehetett volna ez a meccs.
Ha már ilyen szakemberrel futottam össze, Neked szegezek egy privát kérdést - a sokból: Egy HDD-nél mekkora kockázati tényező az életkor, ideális tárolási körülményeket feltételezve? Egészen konkrétam mennyivel nyújthat kevesebbet 2 tök egyforma HDD közül az 5 vagy 10 évvel idősebb?
Üdvözlettel: kupecke

(#45757) pjen válasza Ry0K3N (#45751) üzenetére


pjen
félisten

Nem lehet,hogy a táp döglődik,próbáld csak az SSD t rajta hagyni.

(#45758) Vynx válasza drmazsi (#45755) üzenetére


Vynx
tag

Próbáld meg a HDD Regenerator (full verziós crackes-t keress) hátha helyre tudja állítani a hibás szektorokat (nekem is 1-2 HDD-t feljavított, megmentett a haláltól). A menüjében kilistázza majd a gépben lévő merevlemezeket, válaszd ki a Normal Scan With Repair pontot és mehet is a dolog. Jó darabig fogja átnézni a HDD-t, mert nagy a mérete, ahogy látom (lehet fél napig is csinálja a dolgot), de hát valamit valamiért.

[ Szerkesztve ]

(#45759) pjen válasza Vynx (#45758) üzenetére


pjen
félisten

A program lopás is warez.Tilos.

[ Szerkesztve ]

(#45760) unknownerror


unknownerror
tag

Sziasztok!

A következő problémákba ütköztem:

Van egy Gigabyte H110M-S2H alaplapom, Ubuntu 15.10 van egy raid1-en, ami tökéletesen működik.

Van egyéb lemez is a gépben, mind működik, kivétel egy Samsung 103SJ. Ha rádugom az alaplapra, felpörgés után kattog majd leáll.

A gépbe raktam egy SIL3132 2 portos SATA kártyát, azzal nem kattog, az os is látja, a rádugott lemezeket is látja.

Másik gondom:
A SIL kártyával viszont olvasni tudom csak a lemezeket, és akkor is szinte 100%-on megy a cpu, tehát ilyen módon sem tudom használni a 103SJ-t. A kártyára dugtam több lemezt, egyikre se tudok írni.

Találkozott valaki ezekkel a problémákkal? Neten egyelőre nem találtam hasonló eseteket.

Közben megpróbáltam felmountolni, kiírta, a szokásos szöveget, hogy hibernálva lett, stb. Ntfsfix-el megpróbáltam helyreállítani, de nem sikerült, leakadt kb 10 perc után.

Utána a bios-t alig akarta átlépni a betöltésnél, lekötöttem a HDD-ket, kivettem a 2 portos kártyát, de akkor is. Bios reset segített.

Megpróbáltam egy windows-os live diszket használni, erre ott meg 2MB-osnak mutatja a lemezt, és a kötet neve: FAKEDISK.

Mi a fene folyik itt, van valakinek ötlete? :) Egy régi gépben volt a lemez, ami már nincs meg, úgy gondoltam, berakom ebbe, és felmásolok mindent, történet letudva. Erre órák óta küzdök vele, hogy legalább olvasni tudjam.

(#45761) Vynx válasza pjen (#45759) üzenetére


Vynx
tag

Akkor vegye meg :)

[ Szerkesztve ]

(#45762) tomiee85


tomiee85
senior tag

Sziasztok! Van egy wd black hdd-m ami néha elkezd idétlen hangon sípolni (sok rövid sípolás egymás után) aztán gondol egyet és abbahagyja, egyéb gond nincs vele, normál esetben gyorsan és jól teszi a dolgát, de a sípolásvaz őrületbe kerget. Mi lehet ez és hogy oldhatom meg?

Köszi: Tamás

(#45763) SP4C3 válasza tomiee85 (#45762) üzenetére


SP4C3
veterán

Amikor sípol, akkor nem is működik?

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#45764) tomiee85 válasza SP4C3 (#45763) üzenetére


tomiee85
senior tag

Igen, olyankor megtorpan, de amint abbahagyja minden szép és jó. A hdd sentinel se látja olyankor. Valami olyasmit olvastam hogy ilyenkor beakad a fej, ez lehetséges?

[ Szerkesztve ]

(#45765) kupecke válasza djculture (#45754) üzenetére


kupecke
csendes tag

Kedves djculture!
Ha eljut hozzád, akkor megszakértenéd ezt a HDD-t? A csalós topikban ezt megüzenhetem a rágalmazómnak?
Üdvözlettel: kupecke

(#45766) SP4C3 válasza tomiee85 (#45764) üzenetére


SP4C3
veterán

Pontosan.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#45767) tomiee85 válasza SP4C3 (#45766) üzenetére


tomiee85
senior tag

És ez miért van és van rá diy megoldás?

(#45768) jobbacsabba


jobbacsabba
aktív tag

Üdv!

Vettem egy WD30EFRX hdd-t és egy USB 3.0 külső házat. A merevlemezt beletettem és formáztam rajta két GPT partíciót. A HDS ezt írja az áttekintés fülön: "A merevlemezt a jelenlegitől eltérő módon csatlakoztatva (más lemez-vezérlővel, USB, eSATA csatlakozóval) a tárolt mappák, fájlok elérhetetlenné válhatnak."
Kipróbáltam, áttettem a gépbe a merevlemezt és nem csak a fájlokat, de a lemezt sem érem el.

Van ez ellen megoldás? Töröljem a partíciót és úgy formázzam meg a gépben? Ha visszateszem ezután az USB külső házba, a rendszer fogja látni?

Előre is köszönet a segítségért!

Csaba

(#45769) Glaz-dozfhut válasza jobbacsabba (#45768) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Az USB házba visszahelyezve működne. Úgy néz ki titkosítja a lemezt a külső ház. De erre figyelmeztetett a program. Ha a PC-be újra formázod, akkor ott tudod használni.

- Glaz-doz-fhut -

(#45770) King Unique válasza jobbacsabba (#45768) üzenetére


King Unique
titán

Külső használatnál mindig a külső házban célszerű inicializálni és partícionálni a HDD-t, akkor nem lesz gond. Ugyanis vannak olyan típusok, amelyek nem kezelik (jól) a SATA csatlakozón partícionált merevlemezeket, de akár 2 eltérő USB-s háznál is lehet ilyen téren gond. Ez vsz összefügg az eltérő logikai / fizikai szektorméretekkel (512 / 512 | 512 / 4096 byte) is.

[ Szerkesztve ]

(#45771) djculture válasza kupecke (#45756) üzenetére


djculture
félisten

Minden hdd más nem lehet róluk csak az életkorukat figyelembe véve ítéletet mondani. A szalagról már úgy jönnek le hogy a gyártási tulajdonságaik miatt több kevesebb rossz vagy gyenge szektort tartalmaznak amit a gyártás végén kivonnak a használatból.

Ügymenet ügyében eladón és vevőn múlik a dolog és megegyezésen, ebbe beleszólni nem volt célom csak leírtam mi a konkrét már induló baj az ilyen cucc eladásakor.

[ Szerkesztve ]

(#45772) jobbacsabba válasza King Unique (#45770) üzenetére


jobbacsabba
aktív tag

Köszönöm a segítséget!
Az normális, hogy ilyenkor a lemezt sem érem el a kezelőben, hogy formázni tudjam?

(#45773) King Unique válasza jobbacsabba (#45772) üzenetére


King Unique
titán

Mármint a gépben (SATA), illetve egyáltalán nem jeleníti meg a lemezkezelő és a korábban említett diskpart módszerrel sem megy?

Ha nem, akkor vissza kell tenni az USB-s házba és ha első alkalommal nem ott lett partícionálva a HDD, akkor az adatok lementése után érdemes egy tiszta partícionálást csinálni a diskpart segítségével.

Illetve ilyen USB-s házaknál még az kavarhat be, ha nem tudják rendesen kezelni a 2 TB+ merevlemezeket —► [link], [link], [link]. De ez inkább a régi USB 2.0-s típusoknál szokott előfordulni.

[ Szerkesztve ]

(#45774) duel79 válasza duel79 (#45705) üzenetére


duel79
csendes tag

Üdv.
Sikerült a dolog kaptam a zöld WD10EZRX helyett egy teljesen új kék WD10EZRZ merevlemezt :)
A kérdésem a következő ezt a típust a gyártó milyen felhasználásra javasolja mert nem találtam róla infót.Tehát mire ajánlott használni?

(#45775) King Unique válasza duel79 (#45774) üzenetére


King Unique
titán

Ha megnézed a Blue sorozat adatlapját, akkor látható, hogy az említett modell 5400 RPM-es. Illetve az itteni ezzel foglalkozó topikban is volt róla szó, hogy a Green sorozat át lett címkézve Blue-ra. Az eredeti Blue pl. a 7200-as EZEX volt.

Tehát lényegében az új is zöld és pl. adattárolásra való.

[ Szerkesztve ]

(#45776) djculture válasza duel79 (#45774) üzenetére


djculture
félisten

Ugyanaz a két lemez ..

(#45777) duel79 válasza djculture (#45776) üzenetére


duel79
csendes tag

Igen ezeket én is olvastam :) csak az érdekelne mire és mibe célszerű használni nehogy megint beadja a kulcsot :)

(#45778) jobbacsabba válasza King Unique (#45773) üzenetére


jobbacsabba
aktív tag

Igen, a SATA gépben nem látom egyáltalán az USB külső házban formázott lemezt. Visszatéve az USB házba, ismét látható, használható. (Hasít :) ) Gondolom, ha törlöm a partíciókat és visszateszem a SATA gépbe, akkor látni fogja a rendszer is. Legalább is remélem.

(#45779) SerKo


SerKo
csendes tag

Szép estét !

Olyan problémám lenne , hogy adott egy WD 2 terrás lila vinyó , nincs rajta rendszer ,egy partíció az egész.
Ha írok/olvasok róla, gondol egyet és megfagy az egész gép, nem segít semmi csak a reset.

( ablakok esetleg megvannak nyitva, akkor intéző nem válaszol, eltűnik az asztal....)

Ez a vinyó előtt egy 1 terrás nem tudom igazából milyen vinyóm volt, amit öcsémnek adtam, mert kellett egy nagyobb, akkor vettem egy 2 terrás toshibát , annál ugyan egy volt a helyzet ,de azt hittem ,hogy gyárilag rossz vissza vittem és kicsi ráfizetéssel végülis váltottam erre a lila wd-ra.

A hiba azóta jött elő, mióta a régi nemtudom neve vinyót kivettem a gépből és az újat betettem.
Kb 1 hónapja van meg, azóta ez a 3. eset ,hogy jelentkezik a probléma és csak windows újra telepítés oldja meg a problémát ezek szerint ideiglenesen.

A kábeleket megmozgattam, de a helyükön vannak, át is tettem másik slotba.

Tápom az egy cm 700w 80p , ami szerintem tökéletesen teszi a dolgát és a régi vinyónál nem okozott semmi ehhez hasonló problémát.
Esetleg ami még érdekes lehet az a deszka ami egy : gigabyte z97x gaming 5 típus lenne.

HD sentinel nem jelez semmiféle hibát.
Ha nem használom a hdd-t csak az ssd-t akkor semmiféle probléma nincs.

Valakinek esetleg ötlet ,hogy mi okozhatja a problémát?

Válaszokat és ötleteket előre is köszönöm.
Üdv!

(#45780) Kecsua


Kecsua
tag

Üdvözletem mindenkinek!

Szeretném a segítségét kérni annak aki ért ehhez a témához.

Vettem itt a hardverapron egy 2tb-os merevlemezt, eladó rakott fel hdsentinel képet

https://prohardver.hu/dl/upc/2016-11/08/186956_rvv6qvtgqpdyetiq_2tb.png

sajnos nem lett kipróbálva átvételkor

hazaérve engem már ez a kép fogadott

http://kepkezelo.com/images/7r3hcbh98awk79ilf23q.jpg

Részemről semmilyen behatás nem érte és az eladó is esküszik ugyanerre

Előre is köszönöm a segítséget. (KS)

[ Szerkesztve ]

(#45781) cigam


cigam
félisten

Kollégám laptopjának képe gyakran elsötétedett. Elmondása szerint ilyenkor aksi ki-be és ment tovább. Ma reggel viszont nem akart elindulni. Valami fura boot loop-ba került. Kivettük a merevlemezt, ekkor szépen eljutott odáig, hogy a BIOS megmutatta a HW-t, és nem találta a rendszerindító lemezt. A hdd egy samsung 1000lm024, ami SMART szerint jó. Ha lefutott a HDsentinel teszt, megnézem a fájlrendszert is, de arra tippelek, hogy a hdd-hez használt "SSD gyorsítótár"(?) adta meg magát az alaplapon. Létezik vmi HW teszt, az alaplap állapotának tesztelésére?

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#45782) tomiee85 válasza tomiee85 (#45767) üzenetére


tomiee85
senior tag

Kérlek segítsetek, ez a sipákolás megőrjít :)

Köszönöm előre is

(#45783) Formaster válasza tomiee85 (#45782) üzenetére


Formaster
addikt

Elfáradt a merevlemez fejegysége. Minél gyorsabban mentsd le a tartalmát, mert hamar meg fog halni. Szerezz helyette egy másik merevlemezt, ezt meg eladhatod alkatrésznek pár zsepiért.

(#45784) tomiee85 válasza Formaster (#45783) üzenetére


tomiee85
senior tag

Vadi új, pár hónapos HDD. Csak nem kellene már megdöglenie.

(#45785) Formaster válasza tomiee85 (#45784) üzenetére


Formaster
addikt

Vidd vissza, mert bizony döglődik.

(#45786) csabyka666


csabyka666
addikt

Erre valaki? :F

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#45787) cigam válasza csabyka666 (#45786) üzenetére


cigam
félisten

Melyik HDsentinel teszt futott le? A felület ellenörzés?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#45788) csabyka666 válasza cigam (#45787) üzenetére


csabyka666
addikt

Azok közül egyiket sem futtattam, de megcsinálom rajta hamarosan. Ha SATA-USB átalakítóval dugom rá a gépre, akkor is hiteles a teszt?

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#45789) vargapdavid


vargapdavid
tag

Sziasztok!

Van egy WD Red hdd-m, ami eddig tökéletesen működött, míg alaplapot cseréltem.
Most éppen azt játsza, hogy ha bekapcsolom a gépet akkor működik (hd sentinel 100/100), viszont ha nem használom egy darabig a vinyót (netezek pl) akkor utána olyam, mintha nem akarna "felébredni".. Megnyitok bármi programot ami a Reden lévő adatokat használná befagy.. nem tudom újraindítani a gépet, se kép se hang. Ha resetelek ismét minden jó (sentinel 100/100 35'C).. és minden kezdődik előlről.
Valakinek valami ötlet?

Nagyon dühít a dolog..

Köszönöm!!

Dávid

(#45790) djculture válasza vargapdavid (#45789) üzenetére


djculture
félisten

Csak életbe lép az energia gazdálkodás és van olyan sata vezérlő ami ezt nem szereti. Tedd át teljesítmény centrikusra próbából hogy előjön e a hiba jelenség.

(#45791) Formaster válasza vargapdavid (#45789) üzenetére


Formaster
addikt

Tils le az energia gazdalkodasban minden merevlemezes vezerlest. Merevlemez kikapcsolasa stb...

(#45792) Janó 44


Janó 44
tag

Azért ide írom a problémámat, mert a bad sectoros topic most elég passzívnak tűnik. Szóval arról van szó, hogy ilyen hibája van a 2 winyómnak, és szeretném megkérdezni, hogy e kettő közül melyiken érné meg jobban operációs rendszert telepíteni, és melyiken érdemesebb a virtuális memóriát használnom? (az egyik csak bad sectoros, viszont ahhoz csak 33MB/s -re képes (UDMA 2 -t tudó) ATA kábelem van, míg a másik Hitachi winyóm az meg asszem SATA II -s, de annak viszont mint a képen is látható, a progi szerint több lépcsőben romlott a felülete /természetesen a HDD regenerator progit le fogom rajtuk futttatni, de gondolom az sokat nem segít/:

(#45793) csabyka666 válasza vargapdavid (#45789) üzenetére


csabyka666
addikt

Üdv!

Egész pontosan itt: Vezérlőpult -> Energiagazdálkodási lehetőségek -> Séma beállításainak módosítása -> Speciális energiagazdálkodási beállítások módosítása -> Merevlemez -> Merevlemez kikapcsolása, és itt adj meg 0-t értéknek.

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#45794) csabyka666 válasza Janó 44 (#45792) üzenetére


csabyka666
addikt

Egyik sem életbiztosítás sajnos. Én a 33MB/s-ossal abszolút nem foglalkoznék, mehet minden a SATA-ra, de gyakran mentegess. Számolni kell azzal is, hogy egyik nap nem indul majd el a Windows.
Folyamatosan figyeld az állapotát, mert ha nem szaporodnak a hibás szektorok, akkor azért el lehet lenni még vele.

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#45795) Janó 44 válasza csabyka666 (#45794) üzenetére


Janó 44
tag

Kb. 3 éve is ennyi bad sectort írt a SATA II -sre, de mostanában kezd rajta szinte minden akadozni. Főleg a nagyobb rendszerigényű játékok, és szerintem a videólejátszás is attól akad. Vagy kevés a 8 Mbit -s net a Magyar 4 TV -csatorna lejátszásához? -Utóbbit nem nagyon hiszemn, hiszen nem sokkal a legutóbbi rendszertelepítés után még akadás nélkül játszotta le az élő közvetítést az Edge böngésző.

(#45796) szbalogh


szbalogh
őstag

Sziasztok!

Laptopom win7 rendszerrel egy áramszünet után nem akar továbblépni a windows bejelentkezés után. Tehát a bejelentkezésig minden rendben de utána az Üdvözöljük! felíratnál megáll. A hdd led folyamatos világít, amit másodpercenként eg-egy pillanatra megszakít. Safe módban is ugyan ez a jelenség.
A bios-ban HDD teszt funkció nem indul el, olvasási hibát ír.
Mi lehet a hiba? Hogy tudom megjavítani?

Köszönöm szépen!

[ Szerkesztve ]

Nick: HE_Storm

(#45797) perempe


perempe
addikt

hogyan lehetne viszonylag elegánsan alkalmanként rárakni egy noti merevlemezt a gépemre? a PCI bővítők mentén nem tudok egy molex átalakítót se kihozni a házból, eSata sincs (H81M-A).

* Brahms: 4. szimfónia *

(#45798) pjen válasza perempe (#45797) üzenetére


pjen
félisten

2-3 ezer forintért kapsz egy usb külső házat,azzal egyszerű.

(#45799) cigam válasza szbalogh (#45796) üzenetére


cigam
félisten

Próbálj meg egy live/telepítő rendszert indítani, pl. ubcdwin

perempe
Pl. USB-s adapterrel, vagy létezik bölcső is.?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#45800) perempe válasza cigam (#45799) üzenetére


perempe
addikt

tápot hogyan lehetne kivezetni? egy hosszabb sata kábellel jó lenne. előlapra ki lehet vezetni a satát?

* Brahms: 4. szimfónia *

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.