Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#44251) csadi0011


csadi0011
őstag

Sziasztok!

Egy HDD-m tegnap előtt elkezdett lassan betölteni file-okat, újraindítottam a gépet, hallottam, hogy a winyo folyamatosan azt ismétli, hogy felpörög és csippan (vagy ciripel), újra és újra. Kihúztam, mondom utánaolvasok a dolgoknak, de nem jutottam dűlőre. Ma visszadugtam, hogy megnézzem, és normálisan fut, gyorsan tölti a file-okat. HD Sentinel nem ír semmit. 100/100 . Napló üres.
Mit tegyek? Mi ilyenkor a legokosabb?
Használtan vettem. Sentinel 30 napos futási időt írt rá. ST500DM002-1BD142
Alaplapom: Gigabyte GA-G31M-ES2L
Tápom: N-Base 500W

(#44252) SP4C3 válasza csadi0011 (#44251) üzenetére


SP4C3
veterán

Smart adatokat HDTune-val olvasd ki. Szerintem csatlakozónál lehetett gond. (por, rossz kontakt, tört kábel)

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#44253) mfos


mfos
újonc

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok: sajnos fáradtságomban lesodortam a WD 2 TB külső winyómat ~30cm magasról, videó másolása közben úgy, hogy az USB és tápvezeték is kiugrott a helyéről, a külső winyó dobozának alja kiesett. :(

Megnéztem, nem láttam sérülést magán a merevlemezen. Visszaraktam dobozának az alját, újra beledugtam a kábeleket, kap áramot, felpörög, de a pc nem ismeri fel. A LED folyamatosan villog, sűrűn. Kipróbáltam pc-újraindítással, megnéztem a BIOSban, annyit érzékel, hogy van egy 1800< GB-os external winyó a gépre dugva, de csak ennyit. Ránéztem a netre, mit lehet tenni, ezek után kipróbáltam egy másik pc-n is, ott a sajátgépre kattintva, Kezelőn belül a lemezkezelést elindítva látható a bios-hoz hasonlóan a winyó, de nem tudok vele mit kezdeni, meg nem is merek, mivel teli van adatokkal.

Gondoltam Hiren's CD-vel is megnézem, hátha valamit tudok kezdeni, de előtte inkább írok ide. Van valami kreatív, építőjellegű ötletetek, mit tudnék csinálni ahhoz, hogy használhassam újra és az adatokat lássam?

Aggódok amiatt, hogy adatlementési lehetőség nélkül ment tönkre, sőt, hogy végképp tönkrement.

Kösz előre is az ötleteket!

(#44254) lsebestyen


lsebestyen
addikt

Sziasztok!

Maga a rendszer SSD-n van, viszont van a gépben egy 2tb winchester az adatoknak. Na most állandóan le-fel kapcsolgatja magát, ami egyrészt gondolom annyira nem jó, másrészt idegesít a hangja is. :P Elhiszem, h nagyon takarékos szeretne lenni, hogy egy idő után leállítja magát, de most arra az 5 percre minek...Tehát a kérdésem az, hogy ezt valahol ki lehet iktatni? Nekem úgy lenne a legjobb, hogy akkor kapcsol le a winchester, amikor elküldöm alvóba/kikapcsolom a gépet. Köszönöm! :R

(#44255) krealon válasza mfos (#44253) üzenetére


krealon
veterán

"lesodortam a WD 2 TB külső winyómat ~30cm magasról, videó másolása közben úgy, hogy az USB és tápvezeték is kiugrott a helyéről, a külső winyó dobozának alja kiesett.
[...]
Aggódok amiatt, hogy adatlementési lehetőség nélkül ment tönkre, sőt, hogy végképp tönkrement.
"

Egy asztallapon, oldalso (hosszanti) elere allitott HDD eldol a lapjara, mar attol is tonkremegy.
Ha fontosak a rajta tarolt adatok, akkor nem kiserletezel (mert az csokkenti a visszaallitas eselyet), hanem egybol adatmentohoz fordulsz (Adatmentés topik).

(#44256) King Unique válasza lsebestyen (#44254) üzenetére


King Unique
titán

(#44257) lsebestyen válasza King Unique (#44256) üzenetére


lsebestyen
addikt

Köszönöm szépen! :R

(#44258) mmili


mmili
tag

Sziasztok.

1,5 éve vásároltam egy használt sata2-es WD Blue 500 Gb-s HDD-t 100/98-as aránnyal, amit rendszervinyonak használok. Pár hónap múlva 100/99-lett. Örültem is. Eltelt több mint egy év és kedden visszaesett 100/98-ra. Elkezdtem aggódni, nem is alaptalanul. Ma délután hirtelen 100/89-re romlott.
Döglődik szép lassan? Mi lehet a gond , éa mit tehetek?

(#44259) mmili


mmili
tag

(#44260) SP4C3 válasza mmili (#44259) üzenetére


SP4C3
veterán

Adatkábelt nem ártana megigazítani, cserélni.

Más: Mi az, hogy nem lehetséges a garis csere?! Ha garis disk-em így nézne ki biztosan visszavinném.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#44261) csadi0011 válasza SP4C3 (#44252) üzenetére


csadi0011
őstag

Megnéztem ezt a HDTune-t, de nem tudom mit kell néznem. Rosszat nem ír ez sem.

(#44262) holozis_HUN


holozis_HUN
veterán

SSD Topikban volt:

Free Hard Disk Sentinel!!

El errar es humano y el perdonar, divino.

(#44263) King Unique válasza holozis_HUN (#44262) üzenetére


King Unique
titán

Ezek az ingyenes promók amúgy az azzal foglalkozó topikba valók [link]. Szerintem nem feltétlen muszáj vele minden topikot megszórni (eddig se így volt), de azért köszönjük.

[ Szerkesztve ]

(#44264) holozis_HUN válasza King Unique (#44263) üzenetére


holozis_HUN
veterán

1. Nem tudtam, hogy van ilyen topik :B

2. Nem mindenki olvassa azt a topikot (én sem, de mostantól a kedvencekben van, hasznos lehet)

El errar es humano y el perdonar, divino.

(#44265) King Unique válasza holozis_HUN (#44264) üzenetére


King Unique
titán

Semmi gond, volt, aki 2 helyre is betette, nem te voltál az egyetlen... Szerintem azért sem érdemes annyira szaporítani, mert ezek úgyis csak pár napig élnek és utána már nem lehet regisztrálni. Ha valami hosszabb ideig kihasználható akcióról lenne szó, az más volna.
Igen, nagyon hasznos topik és csak ajánlani tudom. :K

(#44266) oncsi


oncsi
őstag

Sziasztok.
Eléggé rosszul kezdődött a mai nap. Este a 750-es WD 2.5-es blue még tökéletesen működött. (Linuxos asztali gépen.) Ma meg fel sem ismeri a win es gép. Lemezkezelőben RAW nak látja. Mi történhetett? Már évek ota használom mindkét oprendszer alatt. És 100/100

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#44267) King Unique válasza oncsi (#44266) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Tehát nem dual-boot megoldás, hanem 2 külön gépben volt használva (SATA | USB)? Azt nem tudom pontosan mi okozta, de azt igen, hogy Windows alatt nem nagyon fogsz tudni mit kezdeni a RAW partícióval. :N Ilyen esetben max adatmentés és utána diskpart módszer marad. De a Linux képes lehet megfelelően kezelni és ha ott hozzáférhető a tartalma, akkor az alatt kéne lementeni. Majd utána valamelyik oprendszerben újrapartícionálni. Bár Linux alatt is elérhető a Windows féle chkdsk megfelelője = fsck. Adatok lementése után egy próbát esetleg megér.

[ Szerkesztve ]

(#44268) oncsi válasza King Unique (#44267) üzenetére


oncsi
őstag

Igen. Ezen a wicsin "csak" adatok vannak. Most elinditotam az Easeus Data Recovery-t hátha. Biztató, hogy 8 óra futást saccolt, de már most is majdnem minden könyvtárat lát.
De addigra fel kell szabaditanom kb 700GB-ot. :U

[ Szerkesztve ]

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#44269) King Unique válasza oncsi (#44268) üzenetére


King Unique
titán

Azért mondtam, hogy először Linux alatt nézd meg, mert az lehet látja a teljes tartalmat és onnan lementhető. De, ha van Windows alatt teljes értékű adatmentő programod, akkor az is ok. Az EaseUS jó cucc, azzal már én is mentettem sikeresen. :K Elsőre megtalálja a nagyját, de amíg teljesen végigfut egy ekkora meghajtón az valóban eltart X óráig + kb. megint ennyi amíg átmásolja. Tehát készülj fel, ha a mai nap vsz erre fog elmenni! :D

Amúgy ez a vinyó SATA-n volt a gépbe, vagy USB-n csatlakoztatva? Mert utóbbinál a nem megfelelő leválasztás, ingadozó tápellátás is okozhat kellemetlenségeket.

[ Szerkesztve ]

(#44270) oncsi válasza King Unique (#44269) üzenetére


oncsi
őstag

Probáltam Linux alatt, és ott sem látta. És igen, külső wincsi, egy WD házban. Nem szoktam leválasztani, mert amíg megy a gép sosem húzom ki az USB-ből, megvárom, hogy a gép kikapcsoljon.
Az EaseUS már 4 órája megy és még csak 35%-nál jár.

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#44271) King Unique válasza oncsi (#44270) üzenetére


King Unique
titán

Hát, ha ott sem, akkor szívás. Ha géppel együtt állítod le, akkor elvileg nem kötelező külön leválasztani, bár én le szoktam Linux és Windows alatt is biztos, ami biztos alapon. Utóbbin az USR-t használom, ami elsőre nem is engedi kikapcsolni a gépet, ha nincsenek leválasztva az USB-s háttértárak. Ha NTFS-re volt formázva, annál a Windows eléggé érzékeny mindenféle hibára és nem ritka dolog, ha RAW-ba teszi... Illetve néha, ha a pendrive-okat Linux alatt csak simán lecsatolom, akkor a Windows utána erővel hibát ír ki és javítani akarja. Ha udisks | udisksctl paranccsal terminálból, akkor nem problémázik. Ezekhez lehet gyorsbillentyűket is csinálni. Én mind2 rendszeren azzal választom le az USB-s meghajtókat, ami baromi kényelmes. :))

Mondtam, hogy sokáig el fog vele szöszölni, főleg akkor, ha csak USB 2.0-ás.

[ Szerkesztve ]

(#44272) csucsbicep


csucsbicep
nagyúr

Sziasztok!

Barátnőm laptopjában haldoklik a HDD már kitudja mióta.

Jelenleg a vizsgaidőszak kellős közepén van, szakdoga stb. Előzmény: Kijött hozzám, 1000km út. Az előtte hibátlan laptop nem indul. Semmi reakció. Otthon szerviz, szétszedik és összerakják. Megy.
Ránézek HD Sentinellel: 25%-os kondíció, ami azóta 24-re csökkent pár napja.

Van egy másik 2,5" HDD ami jelenleg külső vinyónak van használva már fél éve. Eddig 93%-os kondícióval, ami ma egy sikeres esés után 90%-ra csökkent..

2 hét múlva megyek haza. Addig jó lenne, ha kibírná a gépe. Az volt eddig a tervem, hogy a HDD helyére beteszem a jelenlegi Adata SP900-as SSD-met(mellesleg a sebességen is szépet dobna) és a 90%-ost meg a DVD meghajtó helyére berakom.

A kérdésem, hogy szerintetek ez a 90%-ost érdemes betenni a gépbe vagy inkább vegyek egy új HDD-t? Ebben az esetben viszont SSD nem lesz benne.

(#44273) King Unique válasza csucsbicep (#44272) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az adatokat mindenképpen le kéne menteni róla egy megfelelő állapotú HDD-re, nehogy úgy járjon, mint a filmben az illető [link]. :D
Aszem ugyanez a gyári Seagate notivinyó volt nekem is a laptopban, aminél pár hónap után lement a kondíció 30-40%-ra és csak termelte tovább a bad sectorokat. Szerencsére kicseréltek WD-re, azóta nincs vele probléma. Kopp-kopp. :))

Na meg ki tudja hogyan volt használva az a laptop, illetve egy külső vinyónak alapból nem tesz jót az esés. Ha látszólag működik is utána rendesen, azért nem árt inkább megelőzni annál is egy mentéssel az adatvesztést. Illetve én egy ilyen leejtett HDD-t nem tennék a gépbe OS alá + fontos adatoknak... :N

[ Szerkesztve ]

(#44274) csucsbicep válasza King Unique (#44273) üzenetére


csucsbicep
nagyúr

Szummázva a dolgokat, akkor azt mondod vegyek inkább egy új hdd-t? Mert arra gondoltam, hogy a gépembe veszek egy új ssd-t, a régit meg megkapja ő, mint írtam korábban. Eme ötletemet inkább kukázom a sok személyes/fontos adat miatt.

Köszi a segítséget.

(#44275) Doky586 válasza csucsbicep (#44272) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Jelenleg a vizsgaidőszak kellős közepén van, szakdoga stb"

Majd azt mondja: Azért nem készült el a szakdogám mert tönkrement a laptopom hddje és a teljes kutatási anyag elveszett, pedig már megvolt a megoldás a hidegfúzióra és a pertétum mobiléra is... :DD

(#44276) pjen válasza csucsbicep (#44274) üzenetére


pjen
félisten

Vegyél egy uj SSD t a barátnőd gépébe.A Tiédbe hagyd ami van és a személyes adataiddal sem lesz gond.

(#44277) csucsbicep válasza pjen (#44276) üzenetére


csucsbicep
nagyúr

Nem jó, mert kb. fél tera anyag van most parlagon. Új HDD kell mindenképpen. De most már ott tartunk, hogy a külső hdd-t sem olvassa be.

(#44278) King Unique válasza csucsbicep (#44274) üzenetére


King Unique
titán

Mindenképpen. :K Azért manapság egy notebook merevlemez nem olyan drága: 500 GB | 1 TB. Illetve, ha már Seagate, akkor abból is az átcímkézett Samsung Spinpoint M8 sorozat inkább.

Egy bad sectoros vinyót én nem pakolnék rendszer alá és főleg nem tárolnék rajta fontos adatokat. Max. esetleg befognám TV-hez filmet nézni. + Ahogy sejthető volt, az esés után a külső vinyó is kezdi megadni magát... Tehát inkább költsetek most 10-15 ezret egy új merevlemezre, mintsem később kelljen kifizetni ennek a sokszorosát adatmentésre.

(#44279) pjen válasza csucsbicep (#44277) üzenetére


pjen
félisten

Az uj HDD nem zárja ki az SSD t.Sokkal gyorsabb is lesz a lapos és a hordozhatóságán rengeteget javít.HDD t meg külső tokba.

[ Szerkesztve ]

(#44280) mOta


mOta
csendes tag

sziasztok!

lenne egy kerdesem.
van egy [maxell 1tb-os kulso viynom] es igazabol csak adattarolasra hasznaltam eddig. (mindig ramasoltam ami kelleltt, film zene stb.. es utana nem is hasznaltam, szinte soha) legutobb kb. fel eve. ma ujra szerettem volna hasznalni, tap bedug a vinyo felporog, de nem latja a gep. usb kabelcsere, de igy sem. megprobaltam a laptopon is, de ott sem. a vinyonak szep a hangja, semmi kerreges vagy kattogas. kabel vagy csatlakozo gond lehet? otlet vagy hasonlo esetleg valakinel?
ksozi

(#44281) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Sziasztok!

Nem biztos, hogy pont jó helyen járok, de egy érdekes anomáliába sikerült belefutnom egy vadonat új Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EFRX merevlemezzel.
Sharkoon QuickPort DUO USB/e-SATA dokkolóban e-sata csatlakoztatással Win10 alatt a beépített lemezkezelővel particionáltam (1 partíció) és formáztam, majd adatokat másoltam rá.

A winyó egy Sharkoon QuickPort Combo dokkolóban USB csatlakozással Win10 és Win7 alatt is egybefüggő, de RAW partícióként látszódik.

Visszahelyezve a DUO dokkolóba e-sata és USB2 csatlakoztatással is illetőleg asztali gépen alaplapra bekötve S-ATA kábellel rendesen látszik minden rámásolt adat, melyeket szépen meg is lehet nyitni.

A QuickPort Combo dokkolóban (ugye USB csatlakoztatással) végezve a particionálást (1 partíció, az egész terület egybe) tökéletesen működik, lehet rá másolni, leolvasni és használni az adatokat.

Viszont a DUO dokkolóban (USB és esata csatlakoztatással is) és asztali gépre S-ATA kábellel alaplapra bekötve az alábbi képen látható látvány fogad

Barátom, aki vette a winyót és a Combo dokkolóval rendelkezik kicsit izgul, hogy ha a Combo dokkoló megadja magát hogyan fog hozzáférni a WD RED-en tárolt adataihoz :F

Én még hasonló esettel sem találkoztam és nem értem mi okozhatja a leírt problémát.

Jó lenne valami ötlet, hogy mi okozza az anomáliát?

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#44282) pjen válasza mOta (#44280) üzenetére


pjen
félisten

Esetleg vedd ki a házból.Tudom az adatok valószínűleg elvesznek bár a linux látja a raw ot is.Legalább megtudod,hogy a HDD vagy csak a ház ment tönkre.

(#44283) mOta válasza pjen (#44282) üzenetére


mOta
csendes tag

koszi megprobalom. az adatok szerencsere nem lenyegesek, nem biztonsagi tarolasra hasznaltam, csak ilyen mindenesnek.

(#44284) King Unique válasza mOta (#44280) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ezek szerint egy 3,5" Tank. Tehát vsz nem USB tápellátás a probléma.
Meg kéne nézni a Windows eszközkezelőt és lemezkezelőt. Utóbbiban lehet csak meghajtóbetűjel hozzárendelése szükséges. Viszont, ha "Nem lefoglalt / RAW" partíció, akkor szívás... akkor marad az adatmentés. Illetve előtte megfontolandó a fórumtárs javaslata is, mert lehet gépben SATA-n / másik külső házban felismerné a merevlemezt.

(#44281) AtHoS: ilyen partíció felismerési problémák a külső ház (USB) és gép (SATA) között inkább 2 TB felett és GPT partcióstílusnál szoktak lenni. Külső ház - külső ház között általában kevésbé, de nem zárható ki ott sem. Ezért szokták javasolni, hogy ha a HDD-t adott USB házban / dokkolóban akarjuk használni, akkor célszerű abba téve inicializálni és partícionálni.
Ha a QuickPort DUO eSATA dokkolóban USB 2.0-án partícionálod, akkor is ez a helyzet? Illetve lehet nem ártana neki egy "tiszta partíciónálás" diskpart törlés után [link].
Valamint egyes vezérlőknél még bekavarhat esetleg az 512 byte / 512 byte vs. 512 byte / 4096 byte logikai / fizikai szektorok trükközése, bár az inkább USB 3.0 és UASP csatlakozású típusoknál jellemzőbb. Linux alatt pl. a 4K fizikai szektor csak UASP drive-oknál működik.

[ Szerkesztve ]

(#44285) AtHoS válasza King Unique (#44284) üzenetére


AtHoS
nagyúr

"Ha a QuickPort DUO eSATA dokkolóban USB 2.0-án partícionálod, akkor is ez a helyzet?"

Ugyanez a helyzet

Sajnos harmadik dokkoló vagy külső ház nem volt kéznél sem pedig másik asztali gép, ahová közvetlenül tudtam volna kötni próba erejéig. A winyó már nincs kéznél, elvitte barátom, de gondoltam utánakérdezek mi lehet a probléma, nehogy tényleg beadja a kulcsot a dokkoló aztán nézhet, mint borjú az újkapura.

Mondjuk ahogy most nézem a berakott képet, hozzárendelhettem volna betűjelet a 112GB-os részhez megnézni egyáltalán látható-e valami a rámásolt adatokból (kb. 90GB került rá, de másolás előtt is ugyanezek a méretek voltak láthatóak amúgy)

A Combo dokkolóval más winyó (IDE és S-ATA felületű is) gond nélkül üzemel és azok nem a dokkolóban lettek kialakítva. Ami még esetleg közbeszólhat, hogy a DUO dokkolóban eSata módban HDS-el inicializáltattam a WD RED felületét (kb 10 óra volt mire végzett) és csak azt követően particionáltam a Win10 lemezkezelőjével MBR módot választva, mikor rákérdezett.

Ezt a "tiszta" particionálást észben tartom, ha majd lesz egy kis időm beszélek barátommal és újra nekifutunk, hátha

read-only mode on the forum

(#44286) King Unique válasza AtHoS (#44285) üzenetére


King Unique
titán

Azért a SATA - USB kapcsolatnál lehetnek furcsaságok és nem mindegyik külső ház / dokkoló / átalakító adapter problémamentes ilyen téren. Illetve van amikor egy firmware frissítés megoldja a gondokat, de a gyártó oldalán nem nagyon találni egyikhez sem [link]. Illetve ott kétlemezes típusból csak az USB 3.0 változat van fent [link]. Valamint a JMicron chipek eleve macerásabbak ilyen téren és külső firmware is inkább az ASMedia chipekhez van. Valamint utóbbiaknál kiforrottabb maga a frissítés is.

[ Szerkesztve ]

(#44287) csucsbicep válasza King Unique (#44278) üzenetére


csucsbicep
nagyúr

Köszönöm a válaszod. Mindenképpen 1 terrást akarok legalább.

Ma már ott tartunk, hogy nem olvassa be a külső vinyót. Sentinel 77%-os kondíciót ír rá a 90% helyett, de ez a program is csak egy kérdőjelet ír a tárterületre.
A probléma, hogy fontos adatok vannak rajta. Ilyenkor mit lehet tenni?

pjen: Ezt én is tudom, csak nem akartam volna új ssd-t és új hdd-t is venni.

[ Szerkesztve ]

(#44288) King Unique válasza csucsbicep (#44287) üzenetére


King Unique
titán

Ha a külső HDD állapota megfelelő lenne, akkor az alábbiakat javasolnám [link].
Viszont esetedben, mivel egyre több lesz rajta a szektorhiba, tovább csökken a kondíció és még esett is egyet, így nem igazán ajánlott tovább nyúzni otthon. :N Ha valóban fontosak azok az adatokat, akkor lehet, hogy el kell vinni adatmentő szakemberhez.

(#44285) AtHoS: az jutott még eszembe, hogy esetleg a Sharkoon ügyfélszolgálatát is meg lehetne kérdezni (e-mail), hátha van rá ötletük. A két nagy német gyártó (+ RaidSonic) általában normálisan áll hozzá az ilyenhez és szoktak válaszolni. Volt, akinek küldtek firmware-t is.

[ Szerkesztve ]

(#44289) csucsbicep válasza King Unique (#44288) üzenetére


csucsbicep
nagyúr

Menyibe szokott kerülni egy komolyabb adatmentés?

(#44290) King Unique válasza csucsbicep (#44289) üzenetére


King Unique
titán

Hát nem olcsó, az biztos... :( Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban érdeklődj, ahol maga a topikgazda és még pár szaki is ezzel foglalkozik hivatalosan.

(#44291) csucsbicep válasza King Unique (#44290) üzenetére


csucsbicep
nagyúr

Köszönöm a segítséged!

(#44292) thomasa


thomasa
senior tag

Kis segítséget kérnék. Van egy (fantasztikus) WD green 3tb ezrx HDD, amit adattárolásra használok. Átköltöztettem róla adatot, viszont másolás közben 3-4 fájl nem volt olvasható, és mire végeztem a HD sentinel is lement 96%-ra, 6 gyenge szektorral (Current Pending Sector Count). Kérdés, hogy ezek a szektorok áthelyezésre kerülhetnek, ha nyomok rajta valamilyen HDD regen, chkdsk vagy hasonló csodát? Az adat most nem lényeges, viszont továbbra is használnám, eladni nem szeretném.

Másik ötletem, hogy meghagyom a másolhatatlan fájlokat, adok neki valami netoroldle_bad1-2-3 nevet, mellé másolom amit tárolni akarok, így a hibás szektorokra véletlen sem kerülhet fontos adat, mert ugyanoda nem írok. Így élhet még teljes életet a HDD?

Amúgy itt vettem (kevés gart vállalt az illető) jó árban, elvileg még gyári garis lenne, de azt írja a warranty check-re, hogy valami nem oké a s/n-el, és nem tartozik a gari körbe.

Köszi előre is.

(#44293) Krogoth


Krogoth
senior tag

Hali.

Adott egy samsung laptop. Behalt rajta a win, sok adattal fogtam a winyót kiszedtem, gépre lementettem a dolgokat, majd hdd vissza lapiba és vissza rá a gyári win-je. Minden szép és jó, működik is. hdd megint kivesz, vissza pc-be, rámásolom a lementett adatokat, itt még látszik minden, majd vissza a lapiba és eltüntek a rámentett adatok.hdd sentinellel a winyó 100/100as. Valami ötlet, hogy miért tünnek el róla az adatok?

(#44294) Bruce1967


Bruce1967
tag

Sziasztok, mi lehet a probléma ha egy 3,5 -ös 200gbos Samsung vincsimet egyik pillanatban még érzékeli a gép majd egy ujabb bekapcsolás után se a sajátgépben sem a sentinelben nem irja ki a HDD jelenlétét? Amikor leállitom a gépet a hdd meleg vagyis gondolom megy meg minden

"Ave"

(#44295) #95904256


#95904256
törölt tag

Sziasztok!

Mennyire kell komolyan venni a merevlemezekre megadott "work load" értéket?
Szeretnék óránként kb. 0.2TB-nyi adatot írni és olvasni 6-8TB méretű merevlemezeken 24/7-ben.
Ez kb. 20%-os kihasználtságot és évi 2000TB-nyi adatmozgatást jelent.
A gyártók által megadott work load tipikus értéke 50-200TB/év.
Ha ezt túllépem, akkor mire kell számítanom? Adatvesztésre vagy fizikai meghibásodásra? Illetve mindezt milyen valószínűséggel a normál használathoz képest?

[ Szerkesztve ]

(#44296) xyvz2


xyvz2
tag

Sziasztok Srácok! 1 kis és pofátlan de gyors segítséget szeretnék kérni. Kivettem a laptop-ból egy 2,5"-ös 750GB-os winyót. Egybe szeretném hogy legyen a winyó 750GB-ja, de "keletkezett" rajta egy 450mb-os helyreállítási partició :W :W :W Hogy a rákba tudnám egybe rakni a 750 GB-ot, sehogyan sem sikerül eltüntetni középről azt a 450mb-os részt....

(#44297) Doky586 válasza #95904256 (#44295) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ez azt jelenti hogy sosincs rajta 1napnál öregebb adat (átlagban). Ha elszáll hát elszáll.. Szerintem gariban nem fognak újjat adni ha kipurcan, erre nem számítanék.. :D

(#44298) #95904256 válasza Doky586 (#44297) üzenetére


#95904256
törölt tag

Az adatok megbízhatósága érdekel, nem a garancia.

(#44299) King Unique válasza xyvz2 (#44296) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ehhez külső partícionáló program fog kellene, vagy a parancssoros diskpart. Illetve utóbbinál ezen leírás 3. pontja.

[ Szerkesztve ]

(#44300) xyvz2 válasza King Unique (#44299) üzenetére


xyvz2
tag

Ok kösz, BIG THX :R Siker egyben a 750 GB...

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.