Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#49001) --Disztroj-- válasza King Unique (#49000) üzenetére


--Disztroj--
senior tag

Ami választ kaptam ott ha minden igaz Te ajánlottad hogy ilyen szoftvert használjak, ami segít beolvasni ezeket, de már akkor is meg volt vásárolva a termék és igen, ugyanez volt a gondom. :(

Már dolgoztam maces vinyóval miután megvettem a progit és semmi gond nem volt vele, viszont egyik napról a másikra már nem olvasott be semmilyen maces vinyót. A probléma az, hogy nem tudom használni a vinyókat, nem tudok róluk dolgozni, mert sem az intézőben, sem a commanderben vagy egyéb filekezelőben nem jelenik meg.
A macdrive érzékeli a vinyót, ahogy az a képen is látszik, de a macdrive felületén nem jelenik meg a meghajtó, hanem kéri hogy csatlakoztassam.

A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo

(#49002) King Unique válasza --Disztroj-- (#49001) üzenetére


King Unique
titán

Az előző eset alapján már használtál ilyen programot és én is csak azt részleteztem, hogy Windowsnál eleve szükség van ilyenekre, máskülönben egyáltalán nem fog menni a HFS+, APFS stb. fájlrendszerű kötetek kezelése.

Azt pedig akkor nem véletlenül kérdeztem, hogy mi a helyzet a külső merevlemezzel macOS alatt, ott rendesen működik-e, hozzá lehet-e férni a meghajtón lévő HFS+ kötethez stb. Mert, ha ott igen, akkor lehet nálad a Windowsnál csak a MacDrive nem kezeli valami miatt megfelelően és esetleg szükség lehet arra a korábban említett javításra. Ellenben, ha Macen is gondok vannak vele, akkor viszont pláne nem meglepő, hogy a MacDrive használata esetében is. Viszont ilyenkor célszerűbb lenne macOS alatt megoldani, javítani a fájlrendszer esetleges hibáit, vagy ami ott ilyenkor szokás.

Arról pedig már volt szó, hogy Windowsnál az intézőben (fájlkezelőben) csak akkor fog megjelenni egy kötet, ha van meghajtóbetűjele. Ha nálad nem jelenik meg, akkor ezek szerint nincsen. Viszont az megint nem derült ki, hogy mit mutat a lemezkezelő. Egy HFS+ kötet normál esetben ilyen formában fog ott megjelenni és külső program nélkül nem is lehet meghajtóbetűjelet hozzárendelni. Ha valami gond van vele, akkor szokott pl. RAW lenni, de betűjel ez is esetben is van. Viszont az előző válaszom lényege többek között pont az volt, hogy nálam rendszerint mindent automatikusan elintézett a program, kapott meghajtóbetűjelet is a kötet és jóformán csak használni kellett az eszközt.

[ Szerkesztve ]

(#49003) King Unique válasza King Unique (#49002) üzenetére


King Unique
titán

"semmi gond nem volt vele, viszont egyik napról a másikra már nem olvasott be semmilyen maces vinyót."

Ha korábban még működött a program és kezelte rendesen a Macen formázott belső / külső merevlemezeket, ellenben utána egyik pillanatról a másik nem, akkor jó lenne tudni, hogy pontosan mi is történt. Azaz egyik oldalról a HDD-k és a rajtuk lévő fájlrendszer állapota a kérdés, másik oldalról a windowsos szoftverkörnyezet. Azaz az utóbbinál történt-e valami változás (normál frissítés, build upgrade, másik szoftver telepítése), ami esetleg nem megfelelő működést okozhat a MacDrive-nál. Illetve a program (MacDrive) verziója sem teljesen mindegy, annál is nem véletlenül jönnek ki az újabb verziók különféle javításokat tartalmazva.

"A macdrive érzékeli a vinyót, ahogy az a képen is látszik, de a macdrive felületén nem jelenik meg a meghajtó, hanem kéri hogy csatlakoztassam."

Ha érzékel a program pl. HFS+ fájlrendszerű fizikai meghajtót, illetve azon lévő kötetet, akkor az eleve megjelenik a főablakban, a lemezek (disks) menüben. Normál esetben pedig meghajtóbetűjelet is kap automatikusan. Ha esetedben nem, akkor ott eleve nem stimmel valami... A screenshoton ott van az inicializálás opció, viszont normál esetben nyilván nem kell (destruktív módon) újrainicializálni ahhoz, hogy kezelje a program és egyben a Windows, sőt pont ez a lényeg.

[ Szerkesztve ]

(#49004) Peltár


Peltár
aktív tag

Sziasztok!

Éppen most tesztelek egy SATA HDD-t ami netbookban volt, akkor a HD Sentinel DOS verzió 12% S.M.A.R.T
értéket mutatott, mivel keveset volt használva, le nem esett stb ezt furcsának találtam, ezért kiszedtem átraktam egy sata rackbe és miután újra particionáltam, majd formáztam egy alapos tesztnek vetettem alá.
Eddig a tesztek semmilyen hibát sem tudtak kimutatni, attól függetlenül hogy a S.M.A.R.T 12% -áll és a jelentésben több száz hibás szektor és egyéb van jegyezve. Mivel arra tippelek, hogy a netbook, és a HDD nem szerették egymást, nem volt meg a kellő összhang, ezért a S.M.A.R.T 12% egy fals értéket mutat. pl eddigi működésre 0 nap 4 óra 13 perc van írva a vételtől és az első bekapcsolástól számítva, holott az elmúlt két napban is több mint 24 órát ment folyamatosan, az utolsó irás+olvasás teszt csak egymagában több mint 10 óra volt.

A lényeg az hogy törölni szeretném a HDD Sentinel Pro-val, vagy akármi mással a mostani S.M.A.R.T értékeket, majd újra kalibráltatni az egészet, most hogy újra lett particionálva, formázva, tesztelve az egész.
Másik géphez van kötve stb.
Tehát szeretnék egy új valós , friss tesztek alapján elkészített S.M.A.R.T állapotot látni, ami remélhetőleg a valós állapotot tükrözi, ami nem baj ha 1% vagy - 100% közé esik, csak lehetőleg valós legyen mert a mostani
90% hogy hibás.

Köszi a türelmet!

(#49005) --Disztroj-- válasza King Unique (#49003) üzenetére


--Disztroj--
senior tag

Két maces vinyót sem lát a program, amik tökéletesen mennek macen, vagyis nem a meghajtókkal van baj, hanem a szoftverrel.
A korábbi esetnél annyi történt hogy a nálam lévő vinyót elvitték egy stúdióba mert az általam vágott anyagot fényelték meg, aztán mire visszakerült hibásnak látta a kötetet a progi, azóta meg már más maces vinyót sem lát.

Még a laptopomon kipróbálom hogy ott működik e, mert ha igen, akkor meglehet, hogy ideje újrahúzni az asztali rendszerem, mert már kb 2 éves és egy platformcserét is megjárt már

A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo

(#49006) King Unique válasza --Disztroj-- (#49005) üzenetére


King Unique
titán

Kezelni valamilyen szinten kezeli, ha már a screenshot alapján megjelenik a listában almás logóval. Viszont a partíciónál nem írja oda a fájlrendszert, holott normál esetben ilyenkor feltünteti, hogy pl. Mac (HFS+). Tehát már ez sem stimmel, ha valóban HFS+ fájlrendszer van rajta. De, ha netán APFS, akkor meg nincs min csodálkozni, mert azt csak az új béta verzió kezeli... :D

Egyébként nem egy bonyolult program ez, feltelepítem, restart, aztán már működik is és használható Windowszal a Maces fájlrendszerre formázott USB-tárolóeszköz, ennyi. Ha nálad nem, ellenben Macen tényleg minden OK, akkor első körben lehet érdemes lenne a programot újratelepíteni, illetve kipróbálni pl. a Paragon szoftverét, hogy az kezeli-e azon a gépen, rendszeren. Valamint másik USB-porthoz (PC-n hátlapi) csatlakoztatva is kipróbálni a külső merevlemezt, akár másik kábellel, lehetőség szerint másik gépen (laptopod) is stb. Ha sehol semmi, akkor ott valami nagyon el lehet cseszve és lehet tényleg érik pl. a Windows újratelepítése. Na meg Macen lehet a kötetet, illetve a fájlrendszert sem ártana ellenőrizni, hogy tényleg minden rendben van-e vele. Aztán, ha nem szokták szoftveresen megfelelően leválasztani, akkor az megint gondot okozhat...

[ Szerkesztve ]

(#49007) --Disztroj-- válasza King Unique (#49006) üzenetére


--Disztroj--
senior tag

Kismillió kábel és mifene kombóban se látja a dolgokat, szal átpakoltattam mindent egy exFAT vinyóra és 'potkívánok :U :) 15 rugóért nagyon köszi Mediafour!!! :(((

A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo

(#49008) King Unique válasza --Disztroj-- (#49007) üzenetére


King Unique
titán

Ha a laptopon lévő Windowson sem kezeli a MacDrive rendesen és nem csatlakozási, tápellátási probléma van USB-n, akkor ott tényleg nem OK valami. Viszont, ha a Paragon szoftvere sem (próbáltad?), akkor nem az előbbi program hibája lehet, hanem valami alapból nem stimmelhet azzal a HFS+ fájlrendszerű kötettel. Már, ha jelenleg is HFS+, mert amúgy ez sem derült ki és pl. APFS-nél nem lenne meglepő, ha nem kezelné a program.

Amúgy meg igen, exFAT, azt a macOS és a Windows egyaránt natívan írja és olvassa. :K Aztán az mondjuk más dolog, hogy elsődlegesen naplózó fájlrendszert szokás és javasolt használni egy ilyen eszköznél, de mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#49009) Doky586 válasza --Disztroj-- (#49007) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"átpakoltattam mindent egy exFAT vinyóra"
Végre egy okos ötlet. :K

(#49010) Hardver Arc


Hardver Arc
senior tag

Üdv!
Valaki tudna segíteni?
Vettem egy western digital blue 1tb merevlemezt és bekapcsolom a gépet ki írja del vagy f2 lépjek a bios-ba..
kis késéssel bejön a bios látja a vinyót.. de ha csak úgy várok 10 percet tovább lép betölti a Windowst az ssd-ről és a sajátgépen nem látja a windows.
Próbáltam másik sata kábelre kötni de valamelyiken nem is látja a bios sem. amire rá van kötve az ssd azt viszont nem próbáltam..

Windows 10 van a gépen az egész konfig új.
Asus alaplap, ryzen 3 2200g proci, 8gb ddr4 kingston hyperx fury ram, 256gb kingston ssd, 1050gtx vidokártya.

[ Szerkesztve ]

(#49011) Hardver Arc


Hardver Arc
senior tag

Valamint az eszköz kezelő látja mint ismeretlen eszköz.. :F de a sajátgép nem..

(#49012) Doky586 válasza Hardver Arc (#49011) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Az vajon miért van hogy az emberek LEMEZ-el kapcsolatos kérdésnél pont a LEMEZ-kezelőt nem nézik, csak minden mást..?

(#49013) Hardver Arc válasza Doky586 (#49012) üzenetére


Hardver Arc
senior tag

Mert nem értenek hozzá? 😆

[ Szerkesztve ]

(#49014) Hardver Arc válasza Doky586 (#49012) üzenetére


Hardver Arc
senior tag

De a lemezkezelő sem látja amugy..

(#49015) Doky586 válasza Hardver Arc (#49014) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Valószínű hardver hibád van. Rosszul dugtad a kábelt, kontaktos, táp nem bírja, stb.

(#49016) Hardver Arc válasza Doky586 (#49015) üzenetére


Hardver Arc
senior tag

A tápom Cooler Master master watt lite 500w 80plus
Van 6 sata csatlakozó 1 az ssd ben... más nincsen bedugva.. az ide csatlakozóknál meg a ventik vannak.

[ Szerkesztve ]

(#49017) pontyos


pontyos
senior tag

Sziasztok, egy 55% os, a lelkét kilehelő vinyót helyre tudnék valahogy állítani annyi időre legalább amíg átmásolom 10 év adatait? Állandóan belefagy a másolásba :O

(#49018) liksoft válasza pontyos (#49017) üzenetére


liksoft
nagyúr

Az adatmentésnél már válaszoltam. Nem kapsz hamarabb választ, ha több helyre is bedobod!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#49019) Zotya984


Zotya984
senior tag

Üdv
Egy kérdésem volna. Itt aprón vettem egy 100+ értékelést meghaladó emberkétől egy HDD-t.
Köv tipus: WD10EACS - 00ZJB0
Megérkezése óta gond van vele. Nem lehet telepíteni rá mert i/o eszközhiba 0x8007545d .
Win 7 bootol más lemezről DE! csak amd-s gép és csak IDE módban. Win 7 látla, BIOS látja, 100/100as ami nagyon meglepő de a felület teszt mindenre pirosat dob. (első csíkot megvártam a többit nem)
Eladó szerint tökéletes a lemez. Nekem jelenleg papírnehezékként szolgál ha nem tudtok rajtam segíteni.
Mi lehet a baj?

"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"

(#49020) bolic válasza Zotya984 (#49019) üzenetére


bolic
őstag

WD Green winyó nem alkalmas rendszervinyónak, csak adattárolásra jó. Ez van. :K :U

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

(#49021) Lokids válasza bolic (#49020) üzenetére


Lokids
addikt

Attól még kellene tudni telepíteni rá.
Le tudod formázni a lemezt? Ha az sem megy, akkor vissza a feladónak.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#49022) King Unique válasza Zotya984 (#49019) üzenetére


King Unique
titán

Ilyenkor első körben szokás másik SATA-porthoz csatlakoztatva is kipróbálni a merevlemezt, valamint ellenőrizni, szükség esetén akár cserélni a tápkábelt / adatkábelt. A 100/100-as állapotot gondolom a HDS mutatta, de annál is szokás teszteket végezni, ha már a HD Tune tesztje szerint felületi hibák vannak. Valamint a WD-nek is van saját tesztprogramja ilyen célra, sőt elsődlegesen az a mérvadó. Ha a tesztek hibát dobnak, nem fut le pl. egy teljes formázás sem és nem csatlakozási problémáról van szó, akkor meg nincs miről beszélni, hiába állítja a kedves eladó, hogy szerinte tökéletes a merevlemez állapota...

Egyébként meg részben csatlakozva a másik válaszhoz, ez egyrészt a hírhedt Green sorozatból való HDD, igaz annak egy régebbi, elvileg még úgy-ahogy jobban legyártott modellje. Másrészt csak 5400 RPM-es és eleve inkább adattárolásra való modell, mintsem rendszermeghajtónak. Ettől ugyan még nem kellene ilyen hibákat produkálnia, de még ha OK is lenne, akkor sem rendszermeghajtónak való.

[ Szerkesztve ]

(#49023) Zotya984 válasza King Unique (#49022) üzenetére


Zotya984
senior tag

Másik sata port, másik sata kábel, másik táp, másik gép. . . Minden megvolt. Formázni nem lehet. Fent írt hibakódal eldobja.

"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"

(#49024) King Unique válasza Zotya984 (#49023) üzenetére


King Unique
titán

Ezek alapján akkor egyre inkább valószínűbb, hogy hibás a merevlemez és jogos lenne a reklamáció, ha az eladó hibátlan állapotúnak hirdette és te annak tudatában vetted meg. Ha a tesztek is hibát dobnak, akkor azokat meg mellékelni lehetne afféle bizonyítékként, hogy mégsem olyan tökéletes az állapota.

[ Szerkesztve ]

(#49025) Zotya984 válasza King Unique (#49024) üzenetére


Zotya984
senior tag

Megtörtént a megegyezés. Visszaküldöm ő visszautal. :R

"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"

(#49026) virkir


virkir
veterán

Üdv

Most üzemeltem volna be egy múlt évben vásárolt, bontatlan WD40PURX-et és sikeresen belefutottam, hogy...
A NAS egyáltalán nem látja.
Asztali gépre dugva, boot-ba belefagy resetek után nagy nehezen feláll a rendszer de a win sehol nem látja, másik sata portokra dugva a boot már porthibát ír és nem lép tovább. Tehát nekem nagyon úgy néz ki, hogy döglött bár felpörög azt érezni.
Ötlet? Esetleg aki csinált már, gyári garanciáztatásban egy kis segítség.

"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

(#49027) Doky586 válasza virkir (#49026) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

1. Mi az hogy nem látja? Bios? Lemez-kezelő? (filekezelő nem érdekel)
2. Postást kérd meg hogy ne úgy oldja meg a kézbesítést hogy bedobja a kerítés fölött a betonjárdára.. :D

[ Szerkesztve ]

(#49028) virkir válasza Doky586 (#49027) üzenetére


virkir
veterán

Mint írtam boot-ba belefagy, bizonyos sata portokon és ott hibát is jelez. Van port amire dugva nagynehezen hajlandó elindulni a win és természetesen a lemezkezelőben nem látszik.
Személyes átvétel volt, csak sajna múlt évben én meg mivel bontatlan zacsis volt nem is foglalkoztam akkor a próbával.
Gyári garija van a WD support-on nézve 2020-ig.

"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

(#49029) KBalázs34


KBalázs34
csendes tag

Sziasztok!

Szerintetek ennél az értéknél kell aggódnom? Seek Error Rate! Ez egy külső vinyó Maxtor és a benne lévő merevlemez!

[kép]

Előre is köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#49030) King Unique válasza KBalázs34 (#49029) üzenetére


King Unique
titán

Egyes gyártók merevlemezeinél a szokásosnál alapból nagyobb némelyik attribútum értéke. A Seagate-ek esetében pl. a "Raw Read Error Rate" és a "Seek Error Rate" az adat mezőben rendszerint mindig egy nagy szám, ami ezeknél normálisnak mondható. Ha a HDS sem problémázik miatta, akkor meg pláne nincs miért aggódni, nem kell ezzel foglalkozni.

[ Szerkesztve ]

(#49031) Doky586 válasza KBalázs34 (#49029) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Szerinted mire utal a zöld pipa és a státusznál az OK..?

(#49032) KBalázs34 válasza King Unique (#49030) üzenetére


KBalázs34
csendes tag

Köszönöm szépen a válaszod!

(#49033) Cilindrik


Cilindrik
aktív tag

Sziasztok

Lehet rossz helyre írom a problémám

Adott egy wd15ears winyó. Pár éve már a fiókban pihen mivel elkezdett kattogni és a gép nem látja. tudom vszeg meghalt. Polcpakolásnál ismét elővettem hátha lehet vele valamit csinálni. Adatok myilván már nincsenek meg rajta.

Lehet vele valamit kezdeni vagy hagyjam a fenébe?
Annó nem nagyon törődtem vele csak elkönyveltem rosszank.
Jelenleg a következőt csinálja: Gép bekapcsnál pár kattogás de nem pörög fel. BIOS látja de 0GB a kapacitása.
Lehet valami BIOS beállítás vagy jumperelés?

köszi

(#49034) Cilindrik


Cilindrik
aktív tag

Közben még eszembe jutott hogy lehet e a kis táp a probléma jelenleg egy hp dc7900 ban próbáltam és 240w a táp és visszagondolva akkor történ ez a winyóval amikor a régio gépben a táp haldoklott

(#49035) pellesmartin


pellesmartin
tag

Hello! Megjött a Sata To USB átalakítóm,de nem működik valami jól.. 2.5 HDD csak kattog rajta,gép nem érzékeli,külön tápról megy az áramellátás, 0.3A-t vesz fel,1A-t ad le az adapterem,3.5ös merevlemezzel semmi hangot nem ad ki,nem csinál semmit,azon van a kisebbik 4pin-es molex [link],gépbe anélkül is működik,de az átalakítóval nem. Valami megoldás,vagy felejtsem el ezt az átalakítót ?

(#49036) King Unique válasza pellesmartin (#49035) üzenetére


King Unique
titán

Aztán pontosan milyen SATA-USB adapterról van szó? A képeken látszik, hogy vannak csak USB-s, 2,5"-os meghajtókhoz való típusok és olyanok, amelyekhez külső tápegységet is mellékelnek. Ha 3,5"-os HDD használata is szükséges, akkor nyilván olyat kell venni, amelyikhez külső tápegységet is mellékelnek gyárilag. Egy 3,5"-os HDD-nek rendszerint kell a 12 V, az nem fog működni USB 2.0/3.0 porton csak 5 V-ról. Az utóbbi egy 2,5"-os HDD számára elég, de ugyanakkor az is fontos, hogy maga a port kellően stabil legyen ilyen téren, azaz lehetőleg USB 3.X legyen. USB 2.0 port esetén pedig Y-kábeles megoldásra, azaz 2 db portra lehet szükség, ami a linkelt képen is látszik. Ha nálad kattog és nem pörög fel a mobil merevlemez, akkor az értelemszerűen az elégtelen tápellátás miatt lehet. A 3,5"-osnál pedig eleve meg kell valahogyan oldani a 12 V-os tápellátást, ha esetleg nem annak megfelelő adaptert vettél. Az 1A-es tápegység amúgy kissé kevés, a 3,5"-os külső merevlemezekhez is rendszerint 2 A körülit szoktak mellékelni gyárilag.

[ Szerkesztve ]

(#49037) pellesmartin válasza King Unique (#49036) üzenetére


pellesmartin
tag

Szia! Igazad volt,nem volt neki elég a telefontöltő adapter,pedig 5V 1A,csak induláskor sok áramot vesz fel,aztán elég neki 0.3A. PC-m molex csatalkozójáról vettem le 5V-ot,azzal tökéletes működik! Köszi!

(#49038) Cartman002


Cartman002
aktív tag

van egy WD30EFRX vinyóm, kb. 3 éves, korábban már írtam kérdést vele kapcsolatban, azóta szinte naponta megcsinálja, hogy random eltűnik a sajátgépből, lemezkezelő se látja, újra kell indítani a gépet, hogy működjön.
Felfedeztem rajta 0kb-os fájlokat, illetve gyakran elindul a CHDISK is.
Mi ezzel a teendő? HDSentinel szerinte 100%-os, smart értékek is rendben vannak...de kezd egyre megbízhatatlanabb lenni.

(#49039) RAiN91


RAiN91
őstag

Sziasztok

Van egy 500-as Hitachim, egyik napról a másikra elkezdte ezt csinálni, és persze az adatok sem érhetőek el.
Szétkaptam, és csináltam egy videót róla:
[link]

Mi lehet a baja?

(#49040) tecsu válasza RAiN91 (#49039) üzenetére


tecsu
addikt

Most már mindegy. :DD

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#49041) siva válasza RAiN91 (#49039) üzenetére


siva
aktív tag

Nekem tegnap este 11 körül egy seagate 2TB-s kezdte a hangja alapján ugyan ezt csinálni. Adathozzáférés 0.

(#49042) RAiN91 válasza tecsu (#49040) üzenetére


RAiN91
őstag

Köszi, akkor jó :DD

(#49043) W201


W201
újonc

Üdv.

Egy új HDD formázása közben áramkimaradás volt.
Most úgy néz ki,hogy dobhatom kukába, Próbáltam helyreállítani az AOMEI programmal,de nem lehet,a windows sem látja.Végleg lemondhatok róla,vagy van megoldás? Köszönöm.

(#49044) csixy válasza W201 (#49043) üzenetére


csixy
addikt

Van. Linuxos Gparteddel kell megpróbálni újra partícinálni és formázni, ha nem megy, akkor a Gpartedből egy új DOS partíciós táblát rátenni és utána partícionálni és ha így sem ismeri meg , akkor szabálytalankodni kell: Be kell tenni egy USB-s tartóba és USB-n rádugván megint linuxból kell próbálkozni Gparteddel és ha így megy , akkor örülünk, de ha nem ismeri meg , csak kapisgálja , akkor , amikor arról regélget, hogy van ott valami, csak mégse ... , akkor durván kihúzni a tápját az USB-s doboznak és visszadugván rátolni egy DOS partíciós táblát, s ha ez sikerül , akkor már nyerésben vagy.

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#49045) King Unique válasza W201 (#49043) üzenetére


King Unique
titán

Ha Windowsnál a teljes formázás megszakad, akkor utána RAW lesz a kötet. De az nem akkora gond, mert ez esetben még simán újraparticionálható a lemez. Viszont, ha közben hirtelen áramszünet van, az bizonyos esetekben már problémásabb lehet (példa). Mit jelent nálad az, hogy "nem látja a Windows", az eszközkezelőben és a lemezkezelőben sem? Ha az AOMEI kezeli (?), akkor nyilván a Windowsnak is kell valamilyen szinten. Rendszergazda parancssorban a DiskPart nem tudja törölni, majd utána újraparticionálni?

[ Szerkesztve ]

(#49046) kory24


kory24
őstag

Sziasztok!

Van egy asztali gép ami 0-24-be megy,

Abba van egy Hitachi Travelstar 7K1000 1Tb 2,5 HDD.

Melyik a kevésbé káros rá nézve:

- ha hagyom alapból ahogy van és így sokat parkol, de amikor nincs hazsnálatban akkor a windws ugye kikapcsolja

- ha pl hard disk sentinel lemezfigyelésével nem hagyom leállni, így nem parkolgat, de folyamatosan online, nő a müködési ideje.

Melyik eset rövidíti kevésbé élettartamát?

Főleg film tárolásra van használva, tehát van hogy akár napokig sincs rá szükség.

(#49047) dReFiX


dReFiX
senior tag

Sziasztok !

Tegnap este tökéletesen ment a gépem, reggel kapcsolom be erre a AsRock boot logónal megáll [ Asrock H110M-HDS ]. Addig addig szenvedtem mire rá jöttem hogy a decemberbe vásárolt Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX ha ki kötöm minden rendben megy.

Mi az isten probléma lehet ?

Köszi előre is ! :R :R :R :R

(#49048) akyyy


akyyy
senior tag

Üdv. Remélem jó helyre írok :)
Idén, május elején rendeltem edigitaltol egy WD Blue 3,5" 2TB merevlemezt. Pár napja nem akart indulni a gép, így kihúztam és nem használtam, viszont most már jó lenne az a 2 Tb. De akárhogy kötöm be, nem ismeri fel a win. (Windows 10)
Amit észrevettem, hogy gép induláskor, elkezd "zenélni" a vinyó kb olyan hangokat mint régen a floppy meghajtók :DDD , de aztán 1-2 perc és abba hagyja, majd a windows betölt. Ami persze nem fogja látni a vinyót sehogysem.

BIOS-ban is próbáltam, de ott se lát semmit sem.
Gigabyte GA-H97-D3H ilyen alaplapom van ha esetleg számít.

Lehet hogy kuka az egész vinyó? Azt se tudom miket másoltam rá, de azért jó lenne azokat vissza is hozni, de eléggé esélytelennek érzem :(

(#49049) Doky586 válasza akyyy (#49048) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha a bios se látja és kábelcsere lukcsere se segít akkor
- Vidd vissza gariban (ekkor persze az adataid elvesznek) -vagy-
- Vidd el adatmentőhöz (ekkor persze ugrik a gari)

[ Szerkesztve ]

(#49050) pjen válasza dReFiX (#49047) üzenetére


pjen
félisten

Lehet megdöglött a WD-HDD.Azért próbálj másik kábelt,slotot,esetleg másik gépet.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.