Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#10001) audi100td válasza Laybee (#10000) üzenetére


audi100td
nagyúr

Akkor passz...

(#10002) Laybee válasza audi100td (#10001) üzenetére


Laybee
őstag

Köszi azért...

(#10003) powers


powers
tag

sziasztok
két vinyó van a gépemben,egy újabb samsung 500 gb meg egy régebbi maxtor 200 gb.mindkettő satás.ha bekapcsolom a gépet,semmi gond,minden a helyén.viszont minden újraindításnál eltűnik a maxtor.teljesen le kell állítanom a gépet hogy megint lássa bekapcsoláskor.van valakinek ötlete hogy miért,és esetleg hogyan tudnám"állandósítani"?

(#10004) Dzsekó válasza powers (#10003) üzenetére


Dzsekó
addikt

Esetleg egy alaplap bios frissítés segíthet.

(#10005) powers válasza Dzsekó (#10004) üzenetére


powers
tag

legújabb bios,illetve a legjobb phenomhoz,valami más lesz ez.mintha olvastam volna már ilyet valahol,csak nem tudom lehet e,hogy a régebbi vinyó esetleg nem pörög fel olyan gyorsan mint a rendszer többi része,és újraindításkor ezért nem látható,csak kikapcsolt állapotból bekapcsolva a gépet?vagy ez hülyeség?

(#10006) exor


exor
tag

Hi, vettem egy samsung 320gb winchestert a már meglévö 250es mellé, az eszközkezelöben látja, meg everest is, de sajátgépnél nincs ott a többi particio mellett. Hol tudom formázni? vagy előbb biosban kell valamit beállitani? (most szereltem be elöször winchestert)

(#10007) audi100td válasza exor (#10006) üzenetére


audi100td
nagyúr

Sajátgépre jobb egérgomb -> kezelés -> lemezkezelés

(#10008) exor válasza audi100td (#10007) üzenetére


exor
tag

megvan köszi!

(#10009) audi100td válasza exor (#10008) üzenetére


audi100td
nagyúr

Nincs mit.

(#10010) Dzsekó válasza powers (#10005) üzenetére


Dzsekó
addikt

Pont fordítva. Egy win restartnál vagy reset gomb megnyomásnál a vinyó nem pörög fel újra csak bekapcsoláskor. Az a gyakoribb, hogy bekapcsoláskor nem várja meg az alaplap a vinyó felpörgését és átugrik rajta a post.
Azt még nézd meg, hogy auto-n vagy auto detect-en van-e a setupban az összes vinyó.
Más ötletem egyelőre nincs. Vagy vinyócsere. :)
Maxtor amúgy se a legjobb. :)

(#10011) Huma


Huma
addikt

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek mi okozhatja azt hogy a gépem nem indul el csak ha lehúzom a 640-es wd vinyómat? Mire hazajöttem eltűnt a vinyó a rendszerből. Bioszban látja a gép. Elméletileg indul is róla, de félúton lefagy az XP ugyanúgy mint ha a másik (jelenlegi) hdd-ről indítom és nincs lehúzva.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#10012) qqwerty válasza Huma (#10011) üzenetére


qqwerty
tag

Egy vinyó van a gépedben?

Telefonszám az adatlapomon!

(#10013) Huma válasza qqwerty (#10012) üzenetére


Huma
addikt

Kettő. Egy 250-es seagate meg egy 640-es western. Akkor van probléma ha a wd benne van a gépben.

ui: Természetesen ha nincs benne a wd akkor egy van és ekkor nincs semmi gond a géppel.

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#10014) INMOTEP


INMOTEP
őstag

Helló Lenne egy kis problémám a 60 gb os Diamond max 9 es ata vinyómmal , történt egyszer hogy külső hdd házban használtam külső táppal aminek az amper száma nagyobb volt egy kicsivel és rákötöttem ment egy kis ideig és elkezdett melegedni az elektronika , és most nem ad életjelet , szerintetek ha az elektronikát kicserélem akor fog működni ? a motor le tud égni ? mert ha a motor égett le netalán akkor megszívtam mert 1,5 évi munkám van rajta

esetleg ha veszek egy hibátlan winyót donornak fel lehet használni ?

(#10015) liksoft válasza INMOTEP (#10014) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Másfél év munkáját inkább szakemberre bíznám. Egyébként ha teljesen azonos az elektronika, akkor cserélhető.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10016) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

A lemez inicializálásról tud vki vmit?

Eddig ilyet soha nem kért nekem hdd sehol. Most meg igen. Végülis végigkattingattam mindent, most megvan hol kell neki is állok csak furcsa, hogy ez eddig még soha nem jött szembe pályafutásom alatt.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#10017) Kernel válasza Dare2Live (#10016) üzenetére


Kernel
nagyúr

Az XP újonnan vásárolt merevlemezeknél csinál ilyet, lényegében csak annyi, hogy létrehozza a szabvány MBR-szektort a boot-kóddal, de még partíciós-tábla nélkül.

Ezt nyilván onnan tudom, hogy diskeditorral megfigyeltem, mit művel.

De ugyanez történik, ha valaki a merevlemezét házilagosan hozza gyári állapotba, vagyis kinullázza a szektorok tartalmát (zero fill, ami szintén megoldható diskedittel is). Ha a Windows esetleg nem kezdené el az inicializálást, a Lemezkezelés-menüből is elindítható a művelet.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#10018) liqquid


liqquid
tag

Hát az előző hozzászólásomra még nem jött válasz, gondoltam belinkelem, mert nem túl elöl van már, lehet az épp nem veszi észre aki tudná rá a választ:

LINK

Még annyit fűznék hozzá, hogy ahogy észleltem általában fix alkalmazásoknál, és könyvtáraknál produkálja, szóval gyanús h nem véletlenszerűen, persze anélkül is van h néha kattan... És csak 1. megnyitásnál általában, ami gondolom utána memóriából tölti be és később maximum akkor történhet meg újra a probléma mikor már az nincs a memóriában. Hát akkor várom a válaszokat továbbra is.

(#10019) liderces


liderces
csendes tag

sziasztok! Egy olyan problémámlenne hogy alaplapot cseréltem, amin ugyebár csak egy IDE csati van. De sajna van több HDD-m is amit néha használnék. De szereztem ilyen ide sata átalakitót amivel nem megy a hdd. nem is látja a bios vagy eltünik minden eszköz. De igazából már minden hibát produkált a dolog. Van egy silicon image ide vezérlő bővitő kártyám is de az sem megy akárhogy dugom akár hova a gépben. Kösz a segitséget.

(#10020) Badman 4ever válasza liderces (#10019) üzenetére


Badman 4ever
őstag

Ha van rá lehetőség az átalakítót és a bővítőkártyát is próbáld ki másik gépben. A Biosban pedig aktívnak kell lennie olyan lehetőségeknek, hogy Boot Other Device. :)

Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!

(#10021) liksoft válasza liqquid (#10018) üzenetére


liksoft
nagyúr

Energiagazdálkodás?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10022) sti10p


sti10p
senior tag

Van egy WD 320GB SATA és egy Samsung 80GB PATA vinyó a gépben, és amikor megnyitok egy olyan programot (pl. filekezelő) ami hozzá akar férni a vinyókhoz -miután mondjuk 1 óráig nem csináltam semmit- akkor pár másodperc kiesés van, és hallok egy "kattanó" hangot mikor bekapcsol valamelyik vinyó. A patásra gyanakszom. Ez suspend ébredés lenne? Gondolom ez kattanás nem jelent semmi jót...

[ Szerkesztve ]

XY

(#10023) Dzsekó válasza sti10p (#10022) üzenetére


Dzsekó
addikt

Első lépésben te is kapcsold ki az energiagazdálkodás vinyó részét.
Ha be van kapcsolva, akkor valamennyi perc után kikapcsolja a winfos a vinyót és amikor hozzányúlsz, akkor életrekelti. Ezért van a pár mp kiesés.
Ha nincs az energiagazdálkodás bekapcsolva, akkor tápcsatit nézd meg, hogy jól érintkezik-e a vinyón.
Ha ez is megfelelő, akkor lehet, hogy gyenge a tápod, vagy nagy W szám van ráírva, de rossz minőségű/alacsony hatásfokú.

(#10024) jaysee13


jaysee13
tag

Sziasztok!

Van egy már korosnak mondható (a pontos korát nem tudom, talán 5 v 6 éves) Maxtor vinyóm.
Maxtor 6B200P0 200Gb Pata
Nagyobb mennyiségű adatot másoltam rá (itt még nem volt gond) majd róla és ekkor a másolás félbeszakadt. Ezek után a Total Commander nem ismerte fel. Megnéztem a Windows (XP-t használok) lemezkezelőjében és 1 nulla bájt méretű partíciót látott. Több programmal próbálkoztam de mintha fájlrendszer sérült volna meg, vagy az MFT. A GetDataBack nevű program a szken után (ami jó soká tarott) nem talált fájlrenszert. Ezután a lemezkezelőben töröltem a partíciót, hogy újat csináljak és leformázzam a lemezt, de már nem tudta inicializálni. Az adatok már nem is érdekelnek annyira de életet lehet még lehelni bele valahogy?

Köszi!

(#10025) jaysee13


jaysee13
tag

Bocsi!

Megoldódott. Kábelcsere után simán inicializált és formázni is tudtam.

(#10026) patvaros87


patvaros87
csendes tag

Sziasztok!
Szeretnék kérdezni töletek itt hátha kapok konkrét választ! Először is adott jelenleg egy 500Gb-os winyó. Nem túl régen vásároltam igaz használtan kb 1,5éves tehát már bolti gari nincs rá. Nem sokat ment, mikor megvettem leellenöriztem 2 progival is az eggyik a hdd sentinel volt a másikra nem emlékszem pontosan de mindkettő hibátlannak látta! Na most nem rég elkezdezz fagyogatni a gépem majd be se jött a windows. Közben előtte kb 2héttel ellenöriztem a winyó állapotát ahol a kondiciot valami 80%-ra irta és volt egy 1 bad sector. Nah most nagynehezen eltudom inditani a wint lefuttatom az ellenörzöt akkor már talál 4 bad sectort is! Nah most azt tudni kell hogy mielőtt vettem a winyót volt benne 2db egyforma 80GB samsung winyó ami szinte egyszerre ment tönkre! kb 2 hét különbséggel. Ezek is badsectorok is lettek, Nah most más forumokon olvastam hogy a táp miatt is lehetnek ilyen problémák, szerintetek? mert most én is arra gondolok hogy nem-e az a beteg mivel a 2 winyó egyszerre szállt el meg most ez is kezdi....
a tápom 350W-os kb 2éves igaz noname.
azt elfelejtettem még irni hogy csinál néha olyat pl.: most betölt a win telepitek valamit és hallani hogy a winyó leáll! és utána persze lefagy. De már több bekapcsolásnál is halottam párszor hogy leáll. Erre valami tipp?
Aki tudd valami okosat mondani azt szivesen fogadom előre is köszönöm!

(#10027) maxrad1580


maxrad1580
aktív tag

Sziasztok
Nem nagyon értek hozzá azért fordulok hozzátok
Van egy HP nc6000 notim
Itt a fórumokon olvastam hogy van ez a HDsentinel progi vinyó tesztelésre
Lefuttattam és azt irta hogy a gépben lévő 40Gb Toshiba vinyó 54% kondició
44 bad szektor van rajta
Ez azt jelenti hogy illő lenne egy vinyócsere gondolom :F

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.

(#10028) liqquid válasza liksoft (#10021) üzenetére


liqquid
tag

Mit értessz energiagazdálkodás alatt? Miközbe használom a gépet addig bajlódik a winyó, ha nem akkor nem hiszem. Be van rajta kapcsolva h 20 perc múlva leállítsa a winyókat, de ugye szokott menni a torrent és ha megy gondolom nem állítja le, de nem tudom mi érdekel ezzel kapcsolatban? Nekem ez a kérdés így önmagába kevés :) Mire gondoltál ezzel kapcsolatban? (Vista van fent, úgy gondolkozz a beállításokon)

(#10029) Sk8erPeter válasza Kernel (#10017) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Konkrétan melyik Diskeditorral szoktad figyelni ezeket a folyamatokat? :B
Érdekelne. :R

Sk8erPeter

(#10030) qqwerty válasza maxrad1580 (#10027) üzenetére


qqwerty
tag

Hali!
Igen jól gondolod kezdjél gyüjteni 1 új merevlemezre.

Telefonszám az adatlapomon!

(#10031) liksoft válasza patvaros87 (#10026) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Igen, a tápellátást tessék megoldani!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10032) liksoft válasza maxrad1580 (#10027) üzenetére


liksoft
nagyúr

Igen, a drive várhatóan nem lesz hosszú életű.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10033) liksoft válasza liqquid (#10028) üzenetére


liksoft
nagyúr

Vistát nem használok, úgy gondolkozz a kérdésedben.

Próbáld ki, hogy kitiltod ezeket az energiagazdálkodási funkciókat. (Van olyan típusú drive, mely maga végez ilyen leállást, azt nem tudod OS-ből kezelni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10034) Kernel válasza Sk8erPeter (#10029) üzenetére


Kernel
nagyúr

http://www.runtime.org/diskexplorer.htm

http://mh-nexus.de/en/ (ingyenes)

Van egy előkészített rövid leírásom, fórumra szoktam bemásolni, amikor valakinek ismeretlen a téma. Csak vizsgálódáshoz természetesen maradjon read-only módban (alapértelmezett).

Adatmegsemmisítés, merevlemez teljes felülírása (Runtime's DiskExplorer, 30 napig ingyen használható):

http://www.runtime.org/hungarian/index.html

FAT vagy NTFS lemezszerkesztő választása közömbös, mivel csak szektorokkal foglalkozunk.

Tools: Options, Direct read/write
File: Drive, Fizikai meghajtó kijelölése (vagy csak egy partíció, de ezen a ponton mindenképpen figyeljünk jól oda, mit választunk ki felülírásra!), OK.
View: as Hex (F3).
Edit: Select all
Edit: Fill (zero), OK.

-----------------------------------------------
Mondjuk később rájöttem, abszolút kezdőknek egyszerűbb a KillDisk, ugyanazt elvégzi.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#10035) maxrad1580 válasza liksoft (#10032) üzenetére


maxrad1580
aktív tag

Oksa ezt sajna gondoltam :O
már csak az a kérdés hogy milyen legyen helyette de ezt már érdeklődöm egy másik topikban
:R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.

(#10036) Sk8erPeter válasza Kernel (#10034) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Tulajdonképpen nem a zero fill műveletre lettem volna kíváncsi (azt már csináltam, nem egy nagy művészet), inkább az a mondatod fogott meg, hogy "Az XP újonnan vásárolt merevlemezeknél csinál ilyet, lényegében csak annyi, hogy létrehozza a szabvány MBR-szektort a boot-kóddal, de még partíciós-tábla nélkül. Ezt nyilván onnan tudom, hogy diskeditorral megfigyeltem, mit művel."
Tehát akkor utóbbit a HxD-vel illetve a Runtime-féle DiskExplorer-rel lehet nézegetni? :F :R
Nyilván először nem sokat fogok érteni belőle, de ezt is meg kell tanulni. :)
Akkor kezdjem a DiskExplorer "View: as Hex (F3)" utasításával? Van egy vinyóm, amin tudnék kísérletezgetni, a rajta lévő adatok megvannak máshol.

Sk8erPeter

(#10037) maxrad1580 válasza liksoft (#10032) üzenetére


maxrad1580
aktív tag

Köszi a tanácsot meg is van az utód egy WD 80-as személyében
remélem elmegy addig mint az eredeti toshiba 40-es :R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.

(#10038) ziyan


ziyan
tag

Hi,

Van egy Western Digital WD2500AAKS-00VSA0 (250gb) winchesterem, 715 bad sectorral, már kb. 3 hónapja van így, tehát nem növekszik (egyszer az egész meghajtó formázva lett közben). A probléma az, hogy a meghajtó Vista és Windows 7 alatt teljesen normálisan működik, viszont XP alatt iszonyatosan lassú. 2 féle XP-t is próbáltam (SP3 van mindkettőn), egyik sem segített. Sokszor a 2 mb/s-et sem éri el a sebessége, míg Vista alatt 30-40 mb/s stabilan... :W Próbáltam már az illesztőprogramokat eltávolítani és újratelepíteni, de nem segített. XP és Vista alatt is UDMA módban megy, a legújabb driverekkel.

Néhány kép (látszik az ablakok színén melyik XP melyik Vista ;) ):
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

A bad sectorok miatt a közeljövőben tervezek újat venni, de ha jó lenne a sebessége XP alatt, akkor backup winchesternek jó lenne...

Véletlenül nyitottam egy témát is, nem láttam ezt a topikot, sry :B

(#10039) Kernel válasza Sk8erPeter (#10036) üzenetére


Kernel
nagyúr

Lehet hexában nézelődni, tulajdonképpen alapnézet.

0. szektor az MBR, láthatók benne a boot-kód hibaüzenetei (érvénytelen partíciós tábla stb.). Utána következik 62 üres szektor, illetve ide írják be magukat bootmanagerek, kernelindító programok, LiLo, GRUB stb. vagy bármilyen egyedi fejlesztésű kód, vagy vírusok is.

Egy szektor 512 byte, 63 szektor 1 track.

2. track 1. szektora az 1. partíció kezdete (bootszektora). Ez a 63. szektornál látható, mivel 0. az első. Itt is van egy boot-kód hibaüzenetekkel (Hiányzó NTLDR stb.). Tehát a bootszektor, amivel persze csak primary típusú partíciók rendelkeznek, oprendszer-specifikus, az adott rendszer formázóprogramja alakítja ki. Míg az MBR-szektor általános PC-szabvány (IBM x86).

Felfedezhető még bootszektormásolat is, NTFS-nél a partíció legutolsó szektorában, FAT32-nél a 7. szektorban, partíció elejétől számítva (relatív szektorszám).

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#10040) liksoft válasza Kernel (#10039) üzenetére


liksoft
nagyúr

Vagy 17, 26, 32, 34, 36, 54 szektor egy track. (MFM, RLL, ESDI) :P

Szerk: Ráadásul ezek fizikai értékek. A 63 minden esetben logikai, hiszen a 40GB/oldal esetén 1mm-en közel 4000 sáv van, a legkülső sáv ~1000, a legbelső ~600 fizikai szektort tartalmaz. És hol vagyunk már ettől is? :B

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10041) iteq47


iteq47
csendes tag

hi!

Segítség kellene partícionálásban:
1. Van-e különbség egy Vista partícionáló, és egy akármilyen más progi között. (igazából ami érdekelne, h teljesen 'tömbökbe' particonál a vistaféle is? magyarul: nem töredezetten adja meg a sávokat egy adott partíciónak? vagy van olyan progi amivel szépen tányéronként is lehet p.ni? lehet h nagy butaságot kérdezek, de felkell tennem:D

2. valaki tud adni tesztet 'p. teljesítmény teszről'?
itt meg az érdekelne, h mi a legoptimálisabb a vinyó és a sebesség szempontjából??
pl.
a;egyben van a win,install,data.
b;1.win/install 2.data
c;1.win 2.instal 3.data

a hardver egy wd caviar black 500gb/32mb
remélem tudunk választ keríteni kérdéseimre:) előre is thx

Gigabyte EP45-UD3LR # Intel Core2 Duo e8400 3GHz/6Mb # Corsair Dominator 4Gb(2x2) 1066MHz C5DF # Gigabyte GTS250 1Gb GDDR3 # WD Caviar Black 500Gb/32Mb # Pioneer 216D # FSP Saga 450W # Thermaltake WingRS 201 # Asus 20"1680x1050 # Labtec 5.1

(#10042) liksoft válasza iteq47 (#10041) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia! :Y

1. A drive önálló mikroszámítógép. Így kívülröl csak egy vektorként látod az adatterületet, nem tudhatod, mit hova tesz. Vagyis oldalanként nem lehet partíciót kialakítani.

2. Partíciók: 1. Swap (+temp) , 2. System , 3. Adat. Így a leggyorsabb egy drive esetén. A méretek a memória méretétől, a használattól, programoktól függnek.

Az install egy könyvtár, nem partíció. Így az adaton a helye.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#10043) maxrad1580 válasza liksoft (#10032) üzenetére


maxrad1580
aktív tag

Mekkora sügér vagyok :W
Megvan az új vinyó a gépben ahogy tanácsoltad lecseréltem a régit
Egy 80-as WD 5200 rpm
Tegnap beletettem a HP notiba na hajrá telepitek
Lemez be boot aszongya a gép rossz Hdd inditsa újra a gépet
ezt eljátszottam vagy 20-szor vinyó ki jumper át stb szenvedés :O
ekkor rájöttem hogy nem xp lemezt tettem bele azért nem bootolt :W :W :W :W
előtte a biosban találtam valami Hdd test menüt amit 50 percig csinált a gép
Azt szeretném kérdezni hogy azzal nem csináltam hülyeséget hogy ezt lefuttattam?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.

(#10044) hungabo


hungabo
csendes tag

Hy

A problémám az lenne hogy van egy régi csatlakozós(nem tudom milyen ,de valószínű hogy IDE csatlakozós) winchesterem,és arról kéne az adatokat áthelyezni egy SATA2 csatlakozós winchesterre.
Megoldható-e esetleg mobile rack-el vagy valami más módon? :F

Válaszokat előre is köszi!

(#10045) iteq47 válasza liksoft (#10042) üzenetére


iteq47
csendes tag

hi.
eloszor is koszi a segitseget,
masodszor nekem nem vilagos az elso particio(:S) picit mezeibb nyelven letod irni? jah es meg annyi h akor az installt a 3ik part ra tegyem?:) kossz megegyszer

Gigabyte EP45-UD3LR # Intel Core2 Duo e8400 3GHz/6Mb # Corsair Dominator 4Gb(2x2) 1066MHz C5DF # Gigabyte GTS250 1Gb GDDR3 # WD Caviar Black 500Gb/32Mb # Pioneer 216D # FSP Saga 450W # Thermaltake WingRS 201 # Asus 20"1680x1050 # Labtec 5.1

(#10046) .:GoliBali:.


.:GoliBali:.
aktív tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az ATA-5 ATA/66, és az ATA-6 ATA/100 csatlakozók mennyire különbözöek? Eddig volt egy ATA-5-ös vinyóm, és vennék egy új vinyót, de nem nagyon van már ATA-5-ös, csak ATA-6-os. Az érdekelne, hogy simán működnifog-e az ATA-6os vinyo a gépemben, vagy nem kompatibilisek ezek a csatlakozok?

Ha nagyon nagy hülyeséget irtam, akkor kérlek világosítsatok fel:D

#!/bin/perl -sp0777i<X+d*lMLa^*lN%0]dsXx++lMlN/dsM0<j]dsj $/= unpack( 'H*' , $_ ); $_ = `echo 16dio\U$k"SK$/SM$n\EsN0p[lN*1 lK[d2%Sa2/d0$^Ixp"|dc`;s/\W//g;$_=pack('H*',/((..)*)$/)

(#10047) .:GoliBali:. válasza .:GoliBali:. (#10046) üzenetére


.:GoliBali:.
aktív tag

Jah igen és ez az egész egy Compaq evo n800c notiba lesz...

#!/bin/perl -sp0777i<X+d*lMLa^*lN%0]dsXx++lMlN/dsM0<j]dsj $/= unpack( 'H*' , $_ ); $_ = `echo 16dio\U$k"SK$/SM$n\EsN0p[lN*1 lK[d2%Sa2/d0$^Ixp"|dc`;s/\W//g;$_=pack('H*',/((..)*)$/)

(#10048) pigatt


pigatt
őstag

Sziasztok!

Az okozhat vinyó lag-ot játékokban, ha rendszer vinyóm 15-20 mb/s-el lassabb mint amiről fut a game?

i9 / 4080 / 32"

(#10049) winfier


winfier
senior tag

Hali!
Olyan gondom lenne, hogy a wd250GB vinyom furcsa hangokat ad ki magából. Ha semmit nem csinálok mondjuk csak netezek egyszer csak ilyen kerregő hangot ad ki magából mind ha leállna. És utána elindítok valamit róla akkor 1-2s -ig megakad mondjuk a videó. Mind ha akkor indulna be újra ilyenkor meg felpörög egy pillanatra.
Van olyan, hogy amikor bootol a rendszer és végig megy a boot folyamat és egyszer csak megáll és kb. 5-10 percen keresztül csak tölt a rendszer (fekete képernyő van ilyenkor). És nem a ezen van az os. Nyomok egy resetet és utána minden ok.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők

(#10050) gYaLo


gYaLo
őstag

Sziasztok!
Van egy 500GB-os SATA2-es Seagate winyóm.
Már csak 78%-os HD Sentinel szerint... és 3 bad sector....
Mit ajánlotok ?
Leszedtem egy progit,de hogyan kell használni? neve: a Hdd regenerator
Vista-m van, 64bit es :R
Segítsetek lécci,mert egyre rosszabb lesz :(

iPhone 4S White 6.0.0 ☆ Logitech G500 zjeeeeee!!!!

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.