Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#47001) scrtaft válasza Biriboyka (#46999) üzenetére


scrtaft
tag

Szia.

Nekem is hasonló dolgom akadt a hétvégén.
MiniTool Partition Wizard és GetDataBack for NTFS

[link]

Látta a winyót és csak formázni tudta volna. Partíció Recovery (free version nem tartalmazza) után már sikerült visszaszednem az adatokat a Get Dataval.

Remélem menni fog neked is.

Üdv Beef

(#47002) Biriboyka válasza King Unique (#47000) üzenetére


Biriboyka
senior tag

Igen, RAW lett mindegyik meghajtó. Próbálom visszaszedni, de nem tudom hogy fog sikerülni. Nincs helyem a file-ok mentéséhez. :o

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass

(#47003) King Unique válasza Biriboyka (#47002) üzenetére


King Unique
titán

Akkor először szerezni kellene egy másik belső / külső merevlemezt. Ugyanis az adatokat nyilván egy külön háttértárra kellene lementeni és nem a forrásmeghajtóra rámenteni, ami felülírást és ezáltal adatvesztést okozhat!

[ Szerkesztve ]

(#47004) Biriboyka válasza King Unique (#47003) üzenetére


Biriboyka
senior tag

Külső meghajtóra próbáltam menteni amit 18 óráig csinált(!!!). Adatok sehol, mégis foglalja a területet. :W :W
Kezdhetem előröl. :)

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass

(#47005) Biriboyka


Biriboyka
senior tag

Mivel ellenőrizzem a visszanyert adatokat?

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass

(#47006) bolic válasza FunPro (#46995) üzenetére


bolic
őstag

Nekem is volt az Antec táp, altípusa az hogy melyik, az nem tudom. AZ a lényeg hogy kb. 5 év múlva kifüstölt az Antec táp, megnéztem a táp belsejét, az egyik alkatrész el van szenesedve, mondom jól van, Enermax-.re cseréltem, most már 7 éve nyúzom folyamatosan a szerver gépben. :)

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

(#47007) Stylerr válasza Stylerr (#46998) üzenetére


Stylerr
addikt

Akkor erre senki nem tud választ adni?

(#47008) King Unique válasza Biriboyka (#47004) üzenetére


King Unique
titán

Azt nem írtad, hogy milyen programmal és pontosan mit csináltál, szóval nem tudni, hogy mi is nálad a helyzet. Egyébként normál esetben a kereséskor megjeleníti a program a talált fájlokat és mappákat. Majd, ha végzett, akkor a mentés előtt ki lehet választani, hogy miket akarunk átmásolni és meg lehet adni a célmeghajtót is. A lementett tartalomnak pedig esetedben nyilván a külső meghajtón meg kellene jelennie.

Az adatok összehasonlításához biztos vannak erre való spéci programok, de mivel azok ez esetben vsz nem tudnak hozzáférni a forrásmeghajtóhoz, ezért marad a szimpla szemrevételezés. Tehát, hogy kilóra megvan-e minden, stimmel-e a mappaszerkezet, fájlnevek stb. Illetve, hogy megnyithatók-e rendesen a lementett fájlok, mert ellenkező esetben nyilván szívás.

[ Szerkesztve ]

(#47009) King Unique válasza Stylerr (#46998) üzenetére


King Unique
titán

Ennek amúgy mi köze van a HDD problémákhoz? Pláne, ha mondjuk a lemez állapota is ok pl. a HDS szerint.

Egyébként én is használok Win10-et HDD-vel, nálam is van az általad említett folyamatokból több, de mindegyik 0%-on áll. Illetve ezeknél kibontás után látszanak az alfolyamatok is, de esetedben még ez sem ismert. Indítás után nem szoktam nézni, hogy mi terheli a rendszert, de az SSD-vel szemben HDD-n amúgy is kell neki egy kis idő, míg teljesen feláll. Na meg az eltérő hardver- és szoftverkörnyezet miatt ki tudja, hogy kinél éppen mi a helyzet. Szóval legjobb lenne, ha inkább az OS topikjában érdeklődnél!

[ Szerkesztve ]

(#47010) nfsu17


nfsu17
veterán

Sziasztok!

Egy 2TB-os külső wd mypassport-al lett valami.

Eddig gond nélkül használtam egy média playerre dugva.

De olyanokat csinált mostanában (nem tudom, hogy a hdd a ludas, vagy máshol van a hiba), hogy amikor átmásolok hálózaton rá valamit, akkor a vége felé, 80% után elkezd belassulni, és volt hogy majdnem 0-ra is lement a sebesség. Aztán következőre meg volt, hogy gond nélkül max sebességgel felmásolta.

Mindegy, most talán nem is ez a lényeg.

Fogtam a hdd-t és rákötöttem a pc-mre, hogy megnézzem hd sentinellel, hogy jó-e.
Amúgy max 1 hónapos a hdd.

Win el is kezdte a folyamatot, hogy eszközillesztő telepítése, majd közli, hogy lehet is használni.
DE!
Megjelent H meghajtóként a cucc, de nem írta, hogy NTFS. Mert amúgy az volt.
Mikor meg akartam nyitni, akkor meg közli, hogy formázzam meg.
Lemezkezelő alatt RAW-nak látja és úgy, mintha egy bit sem lenne rajta, szóval 100% üresnek.
Közben van rajta 700GB adat. :F

Most mi a fene van?
De ami a leggázabb, hogy visszatéve a média playerre, már ott sem akar menni.
"nem elérhető" és formázni akarja. :W

Tudtam, hogy az lenne a legjobb, ha nem piszkálom a winyót, mert már első használatba vételkor is furcsát tapasztaltam, és nem rögtön a pc-n próbáltam ki.

(#47011) Biriboyka válasza King Unique (#47008) üzenetére


Biriboyka
senior tag

Easeus data recovery-vel mentem le az adatokat egy másik külső meghajtóra. Előtte egy másikat próbáltam, de az nem vált be.
Viszont az egyik meghajtó valahogy megjavult és olvasható. Hogy hogyan, azt nem tudom, de a sok progi közül egy javíthatott. :)

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass

(#47012) nfsu17 válasza nfsu17 (#47010) üzenetére


nfsu17
veterán

windowsban kipróbáltam a checkdisket

chkdsk h:

azt mondja a filerendszer: ntfs

figyelmeztetés: az f paraméter nincs megadva.
a mesterfájltábla sérült.

és azt írja, hogy megkísérli helyreállítani lemezről.

itt most villog a kurzor.
meddig kell várnom?
csinál egyáltalán most valamit?

vagy kell az F parancs is?

(#47013) SP4C3 válasza nfsu17 (#47012) üzenetére


SP4C3
veterán

Azthiszem dolgozik rajta, de a végén lehet csipogni fog, hogy a log-ot nem tudja menteni. Azért ismételd meg egy f paraméterrel.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#47014) King Unique válasza nfsu17 (#47010) üzenetére


King Unique
titán

Nemrég pont arról volt szó, hogy RAW lemez esetén mik a lehetőségek. Ahogyan az is említve volt, hogy ilyenkor az adatmentés a javasolt és a biztonságosabb megoldás, ellenben a CHKDSK-t eleve óvatosan kell használni!

Egyébként a másik topikban említetted, hogy a médialejátszón elvileg ok USB-n a tápellátás. Bár ki tudja, hogy valójában mennyire stabil, illetve ez inkább az ilyen és az ilyen portokról mondható el. Aztán az USB-kábel csatlakozója és az USB-aljzat közötti esetleges érintkezési problémák sem tesznek jót egy ilyen eszköznek. Sőt, ezek miatt akár az olvasófej letapadása is előfordulhat. Továbbá a megfelelő leválasztás hiánya is okozhat gondokat.

[ Szerkesztve ]

(#47015) MEZO


MEZO
csendes tag

Sziasztok!

Bios frissítés után nem ismeri fel a gép a HDD-t, ami felpörög és kattogó hangot ad ki, majd leáll és bejön a bios menüje. Kipróbáltam havernál és nála tökéletesen működik (bár a bootolást nem próbáltuk),valami ötlet hogy mi lehet a gond? Lehetséges hogy az alaplap hibás?

Igazából ez a probléma (nem ismeri fel a gép és kattogó hangot ad ki) már az alaplap első használatakor fellépett (kb 1 éve), akkor kis utánajárás után azt találtam hogy ki kell kapcsolni a biosban a PME lehetőséget (amit én csak úgy tudtam ha az ErP-t bekapcsolom), ezt meg is tettem és nem is jelentkezett a probléma többször. Most bios frissítés után elfelejtettem azonnal ezt beállítani, így újra jelentkezett. Miután beállítottam másnap jó lett, most viszont 2napja megint ezt csinálja, miközben a haver gépénél működik. A biost meg nem tudom visszacserélni a régire mert az online updater csak annyit ír ez a legújabb. Sata kábeleket és csatikat is váltogattam, de semmi.

Alaplap: Asus H110-plus
HDD: Samsung 500Gb HD502HJ

(#47016) Biriboyka


Biriboyka
senior tag

Na most vagyok teljesen magam alatt. Arra keltem, hogy újra indult a gép és utána nincs a laptop vinyón 2 meghajtó. A lemezkezelő ezt látja:

erre mi a megoldás?

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass

(#47017) SziAtee


SziAtee
csendes tag

Sziasztok!

Pár hónapja vásároltam egy Sony HD-SL1BEU típusú 1TB külső merevlemezt ,melyen főként telefonnal és fényképezőgéppel készített képeket, videókat tárolok.
Az elmúlt hetekben használva egyik napról a másikra egy az egyben eltűntek a merevlemezről a fenti típusú adatok.
Kicsit több időbe telt, de file visszahozó progival sikerült visszaszedni az adatokat. Nem telt bele pár nap és újra ugyan ez megtörtént.
Az egyéb filmek és dokumentumok, programok nem törlődnek róla csak a képek és videók.

A merevlemezt főleg laptopnál és TV-re csatlakoztatva szoktam használni.

Az adatvesztést követően megjelennek az alábbi mappák:
NTFSCK.00000001
NTFSCK.00000002
...

Ezekben egy-egy file fellelhető.

Csináltam egy tesztet HD Sentinel-el de semmi hibát nem mutat.

Van valakinek ötlete,hogy ez miért lehet? Iszonyat bosszantó, főleg mert sok-sok órába telik,mire visszaállítom az adatokat és a file neveket mind e közben folyamatosan módosítja a visszaállítás során. :(

A merevlemez még garis, de nem akarom bevinni egyelőre,mivel nem tudok hibát kimutatni hitelt érdemlően.

Segítségeteket előre is köszönöm!

(#47018) Doky586 válasza SziAtee (#47017) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A Windows Found.0000 mappákat csinál hibás filerendszerből, azaz a NTFSCK.0000 filelokat a TV oprendszere gyártja, ami filmeket keres a lemezen (játékok, dokumentumok, levelek nem érdeklik) ezért csak ezeket állítja helyre, a többi (játékok, dokumentumok, stb) ott maradnak hibásan kijavítatlanul (észrevétlenül).

A HDD-t ugye a TV-n is ugyanúgy kihúzás előtt leválasztod mint PCn ?
PCn egy chkdsk /f nem ártana ezen lemezre..

[ Szerkesztve ]

(#47019) King Unique válasza SziAtee (#47017) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ilyen hibát pl. ezen oldalon is említenek, illetve az egyik TV gyártójának a topikjában. A CHKDSK az alábbi mappákat szokta kreálni, szóval elképzelhető, hogy az előbbieket a TV, illetve a rajta lévő Linux-alapú rendszer csinálta.

Egyébként pont nemrég volt róla szó, hogy a leválasztás hiánya és egyéb dolgok is okozhatnak problémákat. Továbbá, ha pl. a HDS szerint ok a lemez állapota és az alapvető működése is rendben van, akkor nem igazán indokolt a garanciális csere. Valamint az hivatalosan nem vonatkozik a nem rendeltetésszerű használatra és az abból eredő károkra...

[ Szerkesztve ]

(#47020) nfsu17 válasza King Unique (#47014) üzenetére


nfsu17
veterán

lehet, hogy tényleg nem jó a tápellátás, de nem ez okozta a galibát.
4500 a spin up time hdsentinel szerintem.
ennél csak 2x több az asztali pc-mé, ami 7 éve megy és sokkal többet, mint az 1 hónapos wd.

ami szerintem betette a kaput a hdd-nek, hogy a pc első usb csatijába dugtam.
de erre sem vennék 100% mérget, mert működött onnan is.
win felismerte, telepítette az illesztőt, hdsentinel láttam, win látta, nem dobta el, stb.
de utána bedugtam hátra.

úgy gondolom, hogy formázni fogom ezt a hdd-t, mert nincs kedvem napokat várni, míg a programok dolgoznak vele/rajta.

a chkdsk dolgozik vele, de azt sem látom, hol tart a folyamat, de órák után sem lett semmi.
testdisk is elkezdett analizálni, de 5 perc után ment 1%-ot...szóval azt nem várom ki.
recuva szépen lát minden filet (pontosabban ha 2 napot várnék, akkor látná mindet), de itt is vagy 2 nap lenne, míg beolvasna minden filet. 1 óra után 2%-on volt és pár ezer filet meg is talált, szépen le is tudtam menteni.

mivel nagyjából úgy látom, hogy a korábbi külső hdd-men + pc-n megvan minden 95%-ban, így én formázni fogom és majd apránként visszamásolom. még így is gyorsabb, míg 1 napot várni testdiskre, ami aztán lehet nem is csinál semmit.
de az biztos, hogy külső hdd-t én erre a pc-re, előre meg főleg, nem teszek sose

(#47021) SziAtee válasza Doky586 (#47018) üzenetére


SziAtee
csendes tag

Sziasztok!

Bevallom őszintén, hogy nem minden esetben húzom le rendeltetésszerűen az adathordozót a TV-ről, de azt nem tudom egyértelműen beazonosítani,hogy melyik ilyen húzásomnál történt az incidens. Az én fejemben is megfordult ez, viszont az előző két adathordozómnál sosem tapasztaltam ilyet és azok esetében sem követtem a szabályokat megfelelően.
Remélem tényleg csak ennyi húzódik a dolog mögött.

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Üdv

(#47022) Biriboyka


Biriboyka
senior tag

Megoldottam. Testdisk segített egy kicsit, de a többit visszakellett szednem adatmentő progival.
Minimális veszteség ért, szerencsére.
Köszönöm a segítséget!! :R :R

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass

(#47023) Vebber


Vebber
tag

Sziasztok!

Külső merevlemez problémával fordulnék hozzátok.
A merevlemez egy USB3 Segate 1TB (lemez modell: ST1000LM03) példány. TV-hez lett vásárolva, TV műsorok felvételére, mellette külön partíciókon, filmek, képek tárolására, lejátszására.

A HDD-t 3 partícióra osztottam, majd a TV-hez csatlakoztatva, az az egyik partíciót "regisztrálta" magának.
Azonban, ezt oly módon tette, hogy az a partíció, mely a PVR funkcióra szolgál, annak a területe a regisztrálást követően már hibásan jelenik meg. Egész pontosan csak annak a partíciónak a területét is a lemez teljes kapacitásának mutatja mind a TV, mind PC-n Commander, sajátgép, stb.

Ezt követően megpróbáltam vele azt, hogy töröltem minden partíciót, majd 1 partíció lett az egész lemez, és miután a TV regisztrálta, le lett zsugorítva a kívánt méretre, és utána mellete létrehozva a másik két partíció. Azonban a TV így nem rögzít rá.

Alább egy AOMEI kép róla. K meghajtó (partíció). Kapacitás 400GB, szabad hely 931 GB.
Kérdésem lenne, milyen programmal lehetne elérni, hogy a TV által regisztrált partíció méretét valós méretet mutasson?
Klónozni esetleg lehetne csak a foglalt szektorokat?

(#47024) King Unique válasza Vebber (#47023) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Tehát a K partíciót regisztrálta a TV? Legalábbis annál nem stimmel a kapacitás és a szabad hely viszonya.

Az ilyen készülékeken általában Linux-alapú rendszerek szoktak lenni és az alatt történt az elmondottak alapján az első particionálás. Viszont utána Windows alatt machináltad a partíciókat külső programokkal. Illetve nyilván külsőkkel, mert a Windows helyi eszközei eleve nem tudnak 32 GB-nál nagyobb FAT32-es partíciókat létrehozni. Mi van akkor, ha pl. egy Live Linux alatt a GParted program segítségével hozod létre előre a 3 db partíciót és a legelsőt regisztráltatod vele, majd azt állítod be rögzítési célnak? Vagy, ha így nem működik, akkor utólag a GParted által osztod több részre a már regisztrált lemezt?

Egyébként az adattárolást és a felvételt nem feltétlen célszerű egy USB-s háttértáron belül keverni. Vannak olyan készülékek, amelyek viszonylag jól kezelik az ilyet és a több partíciót, míg másikak kevésbé. Illetve vannak, akik eleve 2 külön háttértárat használnak ilyen célra.

Amúgy nem ST1000LM035 akart lenni a merevlemez?

[ Módosította: radi8tor ]

(#47025) Vebber válasza King Unique (#47024) üzenetére


Vebber
tag

Szia!

Igen, jelenleg a K, a TV által regisztrált. Az F volt eredetileg, de onnantól, hogy azt zsugorítottam, többet nem volt hajlandó rá felvételt készíteni. Egyébként magának dönti el, melyikre regisztrál, nem választható, hova akarok rögzíteni. Hogy mi szerint választ az rejtély.
Eredetileg mind 3 NTFS volt, abból csinált FAT32-t.

A felvett műsorok látszanak Win alatt is, és egy .reg fájl is, bár ettől függetlenül, valószínűsítem, van rajta olyan tartalom, ami Win alatt nem látszik.

Igen utólag módosítottam mindkét nekifutásra a partíciókat, hogy a méret valós legyen.

Ettől a hibától eltekintve minden működik a lemezen ahogy kell. Egészen addig, amíg nem piszkálom, megfér a 3 partíció, csupán a valós méret a problémás a regisztráltan.

Linuxot nem tudom, még soha nem próbáltam. Pendrive-ról is leet indítani?

Még az jutott eszembe, hogy a lemezről törlöm az összes partíciót, és csak egyet hozok rajta létre, azt amire a TV regisztrálni tud, és ezt követően élesíteném a másik 2-őt.

A méretet vajon honnan veszi? A lemez fw-ből olvassi ki a teljes kapacitást? Ha igen akkor fenti ötletem sem fog működni.

(#47026) Vebber válasza King Unique (#47024) üzenetére


Vebber
tag

Live Linuxot ki is írtam egy penre, de nem tud bootolni róla gépem, hiába van a biosba mint USB boot lehetőség.

Imént lemaradt, magának a műanyag házban lévő fizikai lemeznek a típusa amit írtam.

(#47027) King Unique válasza Vebber (#47025) üzenetére


King Unique
titán

Azt, hogy a TV pontosan mit csinál regisztrálás címszó alatt a külső háttértárral, illetve az azon lévő partícióval, azt majd a TV & Audió téma megfelelő topikjában megmondják. De időközben már megkérdezted, ahogy látom. Egyébként, van amelyik felvételnél inicializálja és formázza a teljes külső meghajtót, másikak tudnak külön egy adott partíciót is kezelni, vagy akár partíción belül egy adott mappába mentenek stb.

USB-s háttértáraknál a tárolókapacitásnál általában olyan problémák szoktak néha előfordulni, amikor a lemez, illetve a partíció teljes mérete nem stimmel. Arra megoldás szokott lenni a MaxLBA piszkálása, illetve pl. az alábbi program. Viszont esetedben más a helyzet, illetve ki tudja, hogy a készülék pontosan mit csinált a partícióval.

A korábban linkelt logout bejegyzésben elég szájbarágósan le van írva a boot pendrive elkészítése. Ami egyébként nyilván ki lett próbálva és normál esetben működnie kell. Viszont nem írtad milyen ISO-t töltöttél le, milyen programmal írtad ki, a BIOS-ban beállítottad-e a szükséges dolgokat, jó-e egyáltalán az a pendrive stb. Tehát ki tudja, hogy esetedben épp mi az oka a sikertelen bootolásnak...

[ Szerkesztve ]

(#47028) Vebber válasza King Unique (#47027) üzenetére


Vebber
tag

A linkelt cikkeid korrektek, nem ott a probléma. Rufus-al csináltam, megpróbáltam a DD-t, és Iso-t is.
Valószínű régi típus az alaplap, és amiatt nem sikerül, hiába van a Biosba.

Igen kérdeztem a TV topicjába, de ott válasz sem jött, pedig nem hiszem, hogy egyedi eset lenne.

[ Szerkesztve ]

(#47029) King Unique válasza Vebber (#47028) üzenetére


King Unique
titán

Ha régi BIOS-os gép, akkor annál Legacy boot mód lehet. Tehát a Rufus esetében a legelső opciót kell beállítani a kiírásnál! De, ha DD képfájl módban írod ki vele, vagy egy másik programmal, akkor annak bootolnia kell Legacy / UEFI módban egyaránt. Persze ehhez a megfelelő boot sorrend stb. beállítása is szükséges!

Szóval, ha a leírtak alapján csináltad, akkor annak normál esetben márpedig működnie kellene. De, ha netán nem tud a gép USB-s eszközről bootolni, vagy hibás a pendrive stb., akkor nyilván más a helyzet. Ilyenkor pl. optikai lemezről (DVD) lehetne megpróbálni.

[ Szerkesztve ]

(#47030) Vebber válasza King Unique (#47029) üzenetére


Vebber
tag

Köszönöm, megpróbálom mégegyszer.
Boot menü is van az alaplapon, ami egyszerűen F11 bill. megjeleníthető. Igen az első lett kiválasztva /MBR partíciós séma Bios-os vagy Uefi-s gépekhez/. Optikai meghajtó csak CD van, így a Pendrive lenne alkalmas.

[ Szerkesztve ]

(#47031) Vebber válasza Vebber (#47030) üzenetére


Vebber
tag

Sikerült a Linuxot életre kelteni. A lemez tartalmát megnézve, viszont csak ugyanazok a fájlok látszanak, mint Windows alatt.

Feltelepíteném a Double Commandert a linuxra. Melyik változatot kell leszedni? Van egy "qt" és egy "gtk 2" változat is.
Az oldaladon azt írod, telepítéshez a terminalba kell írni: sudo apt-get install doublecmd-gtk.
Ha jól tévedek akkor a ezt módosítani kell annyiban, hogy telepítő neve egyezzen a terminalba írttal?
Telepítéshez az a pendrive tartalmazza amin a linux is van, vagy bármelyik másik meghajtón is lehet a fájl?

[ Szerkesztve ]

(#47032) King Unique válasza Vebber (#47031) üzenetére


King Unique
titán

Live Linux alatt a partíciók létrehozásáról, illetve szükség esetén az átméretezésükről volt szó. Ha nem lehet a TV-nél a partíciót külön kiválasztani, akkor az ilyenek általában a legelsőt szokták kipécézni maguknak. De, ha ezen típus random rábök valamelyikre, akkor az megint kellemes...

A Double Commander telepítése a cikkben világosan le van írva. Tehát a terminálba csak be kell másolni azt az egy sort és enter. A "qt" egyébként KDE asztali felület esetén kell, mint az a hazai fórumán is említve van.

[ Szerkesztve ]

(#47033) zs198 válasza King Unique (#47032) üzenetére


zs198
aktív tag

ohhh ezt jó tudni.

Üdv. -Zsolt-

(#47034) annonmi


annonmi
tag

Üdv,

Egy Asrock z97 extreme 4 lap került a gépbe hétvégén, 1 ssd 2hdd-vel, azonban, ha a hdd-k nem dolgoznak próbálnának leállni, de csak folyamatos kattogás lesz belőle. Kikapcsoltam a windowsban az energiagazdálkodás résznél a hdd-k leállítását, így a hiba egyenlőre megszűnt. A táp egy FSP Hyper M500, a táp 1 ágán csak a 2 HDD van semmi más. Véleményetek szerint mi lehet a gond, miért nem állnak le egyszerűen?

Diablo 3 - NMI#2665

(#47035) Doky586 válasza annonmi (#47034) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Kikapcsoltam a windowsban az energiagazdálkodás résznél a hdd-k leállítását, így a hiba ... megszűnt."

Segítséget kérsz új hiba generálásáshoz..?

[ Szerkesztve ]

(#47036) zs198 válasza annonmi (#47034) üzenetére


zs198
aktív tag

Ez biztos jó ötlet volt? :F

Üdv. -Zsolt-

(#47037) annonmi válasza Doky586 (#47035) üzenetére


annonmi
tag

Nem új hibát szeretnék generálni, hanem rájönni, hogy ez miért van. Az előző lappal semmi gondom nem volt, szépen leállt és elindult amikor kellett.

zs198: Mire gondolsz?

Diablo 3 - NMI#2665

(#47038) mutyuru


mutyuru
aktív tag

Sziasztok!
Segitsegeteket kernem:
Adott egy WD elements 1,5TB kulso vinyo 2,5" wxc1a15kpn37 ntfs-re formazva. Van ket Dell laptop latitude E7240 es E7250, amelyek egyik porton sem akarjak felismerni. Hardver nem latszik az eszozok kozott es a lemezkezeloben sem.

- bar nem latszik, azert megprobltam az osszes USB eszkozt ujratenni, de nem segitett
- Laptop driver es bios a legfrissebb
- vinyo kap tapot es vilagit, de semmi nem tortenik
- Windows 7 es Windows10 64 bites rendszerek es mindketto teljesen frissitett
- BIOS beallitasokkal is minden rendben - gyari visszaallitast is probaltam

Masik ket geppel tesztelve: lenovo t430 es Samsung NP300 Win7 64bit minden USB porton tokeletesen muzsikal.

WD oldalon javasolt: Data Lifeguard Diagnostics for Windows is probaltam es nem talalt semmi problemat a vinyoval.

Barkinek barmilyen otlete?
Udv,
M

[ Szerkesztve ]

(#47039) pjen válasza mutyuru (#47038) üzenetére


pjen
félisten

Lehet,hülye kérdés,bármmilyen másik eszközt felísmer azon a porton.Lemezes meghajtó stb.

(#47040) Fényhozó


Fényhozó
tag

Sziasztok!

Eltűntek az adataim a vinyóról. Fizikailag ott van, mert a helykihasználás azt mutatja, de a win10 nem látja.
Volt 3 kisebb vinyóm, (500/500/650GB) amit lecseréltem 2 nagyobbra (500GB/2000GB)
A 2terrás vinyómra, amit ketté particionáltam, másoltam rá adatokat az előző oprendszeremmel, ami ugyanúgy Win10 64bit volt, és az új oprendszer alatt nem látszódnak.
A helykihasználás azt mutatja ott vannak, de nem látszodnak a mappák, amiket rámásoltam. :F

Üdv és előre is köszönöm a válaszokat. :R

Gaming csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCQvXKx_PcvGCAcYzrdxzzcw?view_as=subscriber

(#47041) mutyuru válasza Fényhozó (#47040) üzenetére


mutyuru
aktív tag

FAT tabla megserulthetett. Ha masik geppel nezed, akkor latszik? Esetleg vmi cd/usb-rol bootolt OP rendszerrel pl Linux live/Windows inditsd a gepet es ugy nezd meg latja vagy sem az adatokat.
Mindenkeppen egy adatmentest javasolnak - pl Powerdata recovery-vel es lehetoleg masik vinyora mentsd at az adatokat - mielott barmit csinalnal a vinyoval.

(#47042) King Unique válasza Fényhozó (#47040) üzenetére


King Unique
titán

A másik topik alapján úgy látszik azt sem sikerült megtanulni, hogy ugyanazt a kérdést nem szórjuk szét több topikban! A kolléga is úgy értette és ráadásul ki is hangsúlyozta, hogy a 3-ból valamelyikben. Nem úgy, hogy egyszerre mindháromban... :W

[ Szerkesztve ]

(#47043) King Unique válasza mutyuru (#47038) üzenetére


King Unique
titán

Mindkét Dell laptopon vannak USB 3.0 portok a specifikációk alapján. Tehát, ha arra van csatlakoztatva és rendben felpörög, akkor nem lehet gond a tápellátással. Ha pedig másik gépen kifogástalanul működik, akkor maga a külső HDD is ok lehet és nincsen pl. ilyen hiba.

Az említett 2 laptop USB-portjain másik külső merevlemez, vagy pendrive megfelelően működik? Másik USB-kábellel próbáltad?

Egyébként, ha az eddig említett dolgok stimmelnek, akkor csatlakoztatáskor pl. az eszközkezelőben meg kellene jelennie az USB-s háttértárnak. Viszont ki tudja, hogy kinél éppen mi van elállítódva az OS-ben, vagy a hardver- és szoftverkörnyezetében nem-e fordulnak elő az adott rendszernél problémák. Példák: [link], [link], [link].

[ Szerkesztve ]

(#47044) Melorin


Melorin
addikt

Sziasztok!

Milyen olcsó, akár barkács megoldást tudnátok ajánlani egy HDD lecsendesítésére?
Az alap motorhangja zavar, nem a kerregés vagy a rezonálás. A gépem többi része szinte teljesen halk és zavar hogy amikor nincs lekapcsolva a HDD (5 perc üresjáratra van állítva a lekapcsolódási ideje) akkor surrog nekem ott valami :)

(#47045) pjen válasza Melorin (#47044) üzenetére


pjen
félisten

Húzd le a táp kábelt,cseréld a kábeleket sokkal hosszabbra és tedd ki a vinyót az erkélyre,cseréld SSD re,vegyél füldugót.Sajnos valamennyi hangja mindíg lesz,ha beburkolod tönkre megy.

(#47046) ZephX


ZephX
senior tag

Sziasztok!
A laptopomban a HDD helyére került SSD, a HDD pedig a DVD-író helyére. A windows telepítésnél valamiért nem csinált az SSD-re EFI rendszer partíciót, csak a HDD-re. Ez okozhatja, azt hogy a rendszer pörgeti a HDD-t miközben pedig semmit sem csinálok rajta?

Előre is köszi.

(#47047) mutyuru válasza King Unique (#47043) üzenetére


mutyuru
aktív tag

Nekem kicsit fura a dolog, de most fogom fobe loni magamat. Ma reggel ujra teszteltem egy masik e7240-es gepen OS szinten Win7 x64 es azon mukodott a gyari kabellel.
Otthoni gepemen meg mindig se kep, se hang. Kicsereltem a kabelt egy erosebbre es lam felismerte a vinyot. Mozgattam a gyari kabelt, hatha pillanatnyi erintkezes, viszont rendesen mukodik a masik gepeken. Amator modon ezzel kellett volna tesztelnem masodik alkalommal. :W
Holnap irany a bolt es kap egy uj, erosebb kabelt WD vinyo is.
Azert allok ertetlenul a dolog elott, mert ket ugyan olyan tipusu gep maskeppen reagal a helyzetre. :O

(#47048) King Unique válasza mutyuru (#47047) üzenetére


King Unique
titán

USB-nél a kábel csatlakozója és a gazda hardveren lévő aljzat között előfordulhatnak érintkezési problémák. Viszont emiatt nálam általában csak az adatkapcsolatot szokta eldobálni. Másik kábellel viszont már ok, illetve annak a csatlakozója is szorosabban illeszkedik a laptopon lévő aljzatba. Viszont az, hogy egyáltalán nem működik, a másik gépen viszont teljesen ok ugyanazzal a kábellel, az érdekes...

A másik topik alapján úgy látszik sikerült duplázni, ahogyan nemrég a másik illetőnek triplázni...

[ Szerkesztve ]

(#47049) King Unique válasza ZephX (#47046) üzenetére


King Unique
titán

Ezért szokták a telepítés idejére "lehúzni" a többi háttértárat, vagy particionálatlan területet megadni a rendszer számára és akkor nem szóródnak szét a kisebb partíciók több lemezen. A screenshoton lévő állapot kicsit extrém és ha a HDD-t kiveszed, akkor jó eséllyel nem fog elindulni a rendszer. Tehát, ha belefér, akkor egy normális újratelepítés lehet nem ártana.

[ Szerkesztve ]

(#47050) ZephX válasza King Unique (#47049) üzenetére


ZephX
senior tag

Köszi a választ. Akkor ez a káosz lehet annak az oka, hogy a HDD folyamatosan megy mikor nem is kéne? (Igazából feladatkezelő nem ír rá semmilyen folyamatot de én hallom, hogy dolgozik.) Vagyis akkor szerinted érdemes újratelepíteni?

És a HDD "lehúzása" alatt mit értesz? Hogy amikor a telepítés során kiválasztom hova települjön a windows egyszerűen kitörlöm a HDD-t és csak a telepítés után adom hozzá és particionálom?

Előre is köszi.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.