Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#45901) King Unique válasza Hegyirabló (#45898) üzenetére


King Unique
titán

Van pár megoldás, amelyeket optikai lemezre / pendrive-ra kiírva, majd onnan bebootolva kivitelezhető a formázás:

Windows telepítő
MiniTool bootolható verziója
Live Linux
Live Windows (pl.)

stb.

[ Szerkesztve ]

(#45902) ALFA válasza ALFA (#45896) üzenetére


ALFA
senior tag

Erre tényleg nincs ötlete senkinek? :F

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#45903) djculture válasza ALFA (#45902) üzenetére


djculture
félisten

(#45904) tuzpenge


tuzpenge
őstag

Sziasztok!
Nem tudom hol tegyem fel a kérdést ezért mivel hdd problémám akadt ide jöttem. A problémám hogy egyszercsak nem indult el a win 10 a laptopon. Akartam telepíteni win 8-at, de a laptop már nem is látja a winchestert. Kivettem, mobilrackbe tettem és egy másik gépen ellenőriztem, és minden rendben vele. Lehet írni rá, olvasni róla, törölni róla, mindent. Csak éppen formázni nem tudom (minitool-al sem). A kérdésem, hogy hogyan tudnám formázni a vinyót vagy mit tudok tenni hogy újra használni tudjam a laptopban, telepíteni tudjak rá egy valamilyen oprendszert?
Előre is köszönöm a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

ˣ

(#45905) King Unique válasza tuzpenge (#45904) üzenetére


King Unique
titán

Mit mond az állapotára a HDS? Ha már nem tölt be róla az OS, az eredeti gép sem ismeri fel, akkor vsz valami probléma csak lehet vele.

Az említettektől függetlenül maga az újrapartícionálás elvileg a diskpart parancssori eszközzel, vagy külső programokkal is kivitelezhető —► [link]. De akár a fentebb említett megoldások is szóba jöhetnek. Viszont, ha xar a merevlemez, akkor lehet ezekkel sem fog menni.

[ Szerkesztve ]

(#45906) ALFA válasza djculture (#45903) üzenetére


ALFA
senior tag

:R

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#45907) ALFA


ALFA
senior tag

Úgy tűnik, a sata külső dokkolóval van valami gond. :((
Mint írtam, pár napja egyszercsak raw-ra váltott egy hdd partíciója.
Most a betett hdd-t a gép nem mindig akarja felismerni,
A hangjelzés azonnal jön, hogy felismerte, hogy az usb csatlakoztatott eszközt, de fizikailag nem látja, disk management-nél se jelenik meg semmi.
Furcsa, mert ha linuxos hdd-t teszek be, akkor a disk management látja a hdd-t, csak nem ad neki betújelet.

Hogyan lehetne letesztelni a dokkolót, hogy ne tegyen kárt a hdd-ben?

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#45908) kolbi


kolbi
csendes újonc

Sziasztok, új gép, ssd-n a rendszer (Enterprise LTSB), eszközkezelőben látható a hdd, viszont a fájlkezelőben nem látom illetve nem is tudom megnyitni, nem érem el sehogy. Alaplap MSI H170 Gaming M3. Valakinek ötlet?

(#45909) pjen válasza kolbi (#45908) üzenetére


pjen
félisten

Kezelés,lemezkezelés formázás,betűjeladás megvolt?

(#45910) djculture válasza ALFA (#45907) üzenetére


djculture
félisten

Létezik gyárilag kivitelezett fájlopás elleni védelem és szoftveresen(saját használatba vétel) egyik esetben se tudsz hozzáférni a partícióhoz bármi baj van csak abban az eszközben amiben locolva lett. Szerintem itt is ez lesz.
A dokkolót meg én egy "nem kér érte" ezer éves vinyóval szoktam kipróbálni. Mert a csatlakozást nem lehet simán kiméregetni.

(#45911) tuzpenge válasza King Unique (#45905) üzenetére


tuzpenge
őstag

Szia!
A HDS semmit nem ír ki rá csak ?-ket. A státusz sorban azt írja mind a 3 partícióra hogy nincs lemez a meghajtóban. Mivel tudnám törölni az egészet + formázni? Adatok nem érdekelnek róla.
Köszi.

[ Szerkesztve ]

ˣ

(#45912) kolbi válasza pjen (#45909) üzenetére


kolbi
csendes újonc

Szia, ömm én csak felpakoltam az ssd-re a rendszert, tehát akkor most rakjam újra a dolgokat és a partíció választásnál külön készítsek a hdd-ből is egy formázott partíciót? Bocsi a hülye kérdésért, de eddig világ életemben egy hdd-vel éltem.

[ Szerkesztve ]

(#45913) King Unique válasza tuzpenge (#45911) üzenetére


King Unique
titán

Annak, hogy a HDS nem ismeri fel USB-s külső házban, annak lehetnek különféle okai. Nem tudom milyen külső rack, mi a VID-PID azonosítója, de az alábbi oldalon meg van adva a kompatibilitás. Illetve léteznek más diagnosztikai szoftverek is, mint pl. a CrystalDiskInfo.

A formázással, illetve az újrapartícionálással kapcsolatos infók fentebb már említve voltak. Aztán, hogy most ebben az esetben kivitelezhető-e a dolog, az más kérdés.

[ Szerkesztve ]

(#45914) tuzpenge válasza King Unique (#45913) üzenetére


tuzpenge
őstag

Szia,
sajnos egyik korábban említett módszerrel sem sikerült a formázás. Most már RAW a partíciók filerendszere.
Nekem nagyon úgy tűnik mintha meghalt volna, de nem értek annyira hozzá. Kicsit furcsa hogy tegnap még írni olvasni is tudtam rá ma meg már semmi, sőt már fel sem ismeri a vinyót. Valami ötlet hogy mit lehetne még tennem?
Köszönöm!

ˣ

(#45915) makos166


makos166
csendes tag

Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy van egy 3tb WD Mycloud külső vinyóm. Pár napja nem érem el. Azt vettem észre, hogy az elején a led fehéren világít / szolid pirosan. Megvan az ip címe és a port is, de sehogy nem tudok rákapcsolodni. A gyanúm az, hogy sérült lehet a firmware rajta. Amit nem tudom, hogy lehetne orvosolni, mert dashboard alól lehet frissíteni, amit ugye nem érek el. Kiszedtem belőle a vinyót, rádugtam gépre, de semmit nem látok rajta, gyanítom valami linux alapú fájlrendszere van. Amit még észrevettem, hogy amikor bekapcsolom a Nast, kezd felállni a rendszer, az ethernet csatinál világit mind a két led. Majd utána csak az egyik villog, mintha ő nem küldene vissza semmi adatot. Pingelni sem lehet. Nem hinném, hogy vinyóhibás, a vinyónak szép hangja van és felpörög. Wd RED van benne. Olyan megoldás is érdekelne, hogy erről le tudjam szedni az adataim. Vagy esetleg valahogy magát a mycloudot javítani.

(#45916) djculture válasza makos166 (#45915) üzenetére


djculture
félisten

A gyári wd külső vinyó biztos hogy kódolja az adatokat sajnos. Szerintem tönkrement a hálózati része de ezt csak egy másik ilyennel lehet megoldani vagy a gyár tudná javítani.

(#45917) pingwin92


pingwin92
aktív tag

Üdv!

Meg tudná valaki mondani, hogy a Disk 1-en a "Régi D:" nevű "N:" meghajtó mi

Az alábbi képhez lenne néhány kérdésem.
Az N: meghajtónak miért van zöld kerete?
Arra már rájöttem, hogy azért világosabb kék, mert csak logikai meghajtó, de akkor az A: meg a B: miért nem? Az egy egytányéros vinyó, amin most épp a végén, a C:-n van a Windows.
Oh, vagy van különbség partíció és logikai meghajtó közt?
Ja, és végül: a Windowsnak miért kell 850MB-ot lefoglalnia erre-arra?

Előre is köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#45918) King Unique válasza pingwin92 (#45917) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Azért van zöld kerete, mert logikai partíció, a többinek meg azért nincs, mert azok elsődlegesek. Hogy előbbi mért lett olyan, azt meg neked kell tudnod, hacsak nem más particionálta. Illetve a Disk 0 vsz GPT partíciós sémát használ, valamint a rendszer UEFI boot módban lett rá telepítve. Utóbbi esetén azért van az a 3 db kisebb partíció.

(#45915) makos166:
Érdemes lenne a WD My Cloud NAS topikban is rákérdezni, hogy ilyenkor mi a teendő. Egyes WD külső HDD-k esetében hardveres titkosítás van. Ha kiszerelik belőlük a merevlemezt, akkor az adatokhoz máshol nem nagyon lehet majd hozzáférni. Nem tudom ennél a típusnál ilyen van-e, illetve hogy mi a gyári fájlrendszere, de ha valami linuxos, akkor annak kezelése Windows alatt is megoldható —► Ext2Fsd | Paragon ExtFS. Feltéve, hogy nincsen titkosítva.

(#45919) Hegyirabló:
Mért ne lenne érdemes? Teljesen bevált dolog, illetve a sebesség miatt sem kell aggódni, mert az USB 3.0 úgyis csak SATA3-as SSD-vel hajtható ki teljesen.

[ Szerkesztve ]

(#45919) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Sziasztok!

SATA2-es HDD-t érdemes USB 3.0-as rackbe rakni?

Köszi!

Aquila non captat muscas.

(#45920) ALFA válasza djculture (#45910) üzenetére


ALFA
senior tag

Hát, nem tudom.
win7 hdd mellett külső hdd-n tárolom az adatokat.
Most hiába csatlakoztatom, nem látja, csak hangjelzés van.
Néha gyorsan egymás után, mintha felismerné, majd gyorsan lekapcsolná, majd ismét fel és le.
Ha linux-os hdd-t teszek a tárolóba, akkor a win7 felismeri, de nem kap betüjelet.
Linux alatt egyik hdd se jelenik meg, még gparted se látja őket.
Nem értem, mi történt, igaz, csak az lenne a fontos, hogy win7 alatt lássam az adatokat tartalmazó hdd-t ismét. Azonban még linuxon keresztül se látom, igy még az se müködik, hogy az adatokat linux alá átmentem és a hdd-t újraformázom. :(

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#45921) Hegyirabló válasza King Unique (#45918) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Azért kérdezem, mert van egy 500-as WD-m SATA2-es, USB 2.0 csatlakozással, hogy érdemes-e kibányászni a gagyi műanyag tokjából, és beletenni egy USB 3.0-asba, gyorsabb lesz-e? :F

Aquila non captat muscas.

(#45922) pingwin92 válasza King Unique (#45918) üzenetére


pingwin92
aktív tag

Azt más partícionálta, még 1000 éve, de az a vinyó már csak napokig van benne a gépemben, utána röpül a kukába, mert hibás. Csak úgy érdekelt.

Viszont akkor most az után, hogy miért foglal ennyit a windows, jön egy hülyének látszó kérdés:
Hogy lehetne elérni, hogy az az EFI partíció mépg többet, legalább 200 MB-ot foglaljon le? :DDD (Egyébként dual-bootos hackli miatt kellene.) Ha a szektorméret mondjuk 4KB lenne, akkor igen?

Amúgy amikor az új HDD-t (Disk 0) életében először formáztam, hagytam alapértelmezetten a szektorméretet, ami a jelek szerint 512B. A windows is ezt írja. (Egyébként egy WD10EZEX-ről van szó, aminek a specifikációjában 4K-t írnak, viszont a kapacitást leosztva a szektorok számával 512 jön ki. Ki érti ezt? :F Na, mindegy.)
Szóval a System Information a lemezre 512-es szektorméretet ír, annak ellenére, hogy az A: partíciót már lepucoltam, és formáztam, immár 4K-sra. Vagy őt csak - vagy a leginkább - az érdekli, hogy min van a Windows?
Ha újrarakom a Win-t, immár az A:-ra, akkor 4KB-ot fog írni?

Amúgy a HDD többi részét is szeretném majd 4K-n látni. Ugye jó az, ha külön partíciónként formázom?

(#45923) King Unique válasza tuzpenge (#45914) üzenetére


King Unique
titán

A RAW partíciót normál esetben lehet törölni, illetve újra lehet particionálni a lemezt a fentebb említett módszerekkel, programokkal. Feltéve, hogy egyéb probléma nincsen és a HDD állapota is megfelelő. Esetedben, ha már pl. a diskpart sem boldogul vele, illetve SATA-n fel sem ismeri a gép, akkor vsz döglődik a lemez és nem sok mindent lehet vele kezdeni.

[ Szerkesztve ]

(#45924) King Unique válasza pingwin92 (#45922) üzenetére


King Unique
titán

Az EFI partíciót csak úgy nem ajánlott megpiszkálni, mert attól nagyon megborulhat a rendszer! Nálam is volt / van UEFI-ben Windows - Windows / Windows - Linux dual-boot megoldás, de eddig soha nem volt probléma a 100 MB-os méret miatt. Egyébként 2 Windows esetén is volt még ~ 70 MB szabad hely rajta, ha jól emlékszem. De pl. Linux telepítésénél egy manuális particionálásnál lehet akár nagyobbat is létrehozni. Persze ezt nyilván akkor, ha épp nincs más OS telepítve a lemezre.

A mai HDD-knél általában már Advanced Format van, illetve pl. az 512e. Tehát utóbbi miatt van a logikai / fizikai szektorméretnél az 512 byte / 4096 byte. Nálam is így van és nincsen vele semmi probléma.

[ Szerkesztve ]

(#45925) Rollee


Rollee
aktív tag

Sziasztok!

Adott egy 1TB-os HDD ST1000LM024 aminek kitört egy lába.

A Hard Disk Sentinel ezt írja:

Ahogy néztem a neten a kitört rész az egyik földelés a háromból, de lehet rosszul írták.

Ha veszek egy másik nyáklapot, amin nincs kitörve a csati akkor működhet még a vinyó?

Üdv.: Rollee

Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...

(#45926) Sanchez638 válasza Rollee (#45925) üzenetére


Sanchez638
addikt

Legtöbb esetbe az elektrónika a lemezekhez van párosítva.. Inkább forrasztasd meg. Vagy cseréltess csatit.

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#45927) ALFA válasza tuzpenge (#45914) üzenetére


ALFA
senior tag

Töltsd le az általam korábban ajánlott easeus partition manager free változatát és telepitsd egy olyan hdd-re, amiről használat után el tudod távolítani, majd nézd meg vele.
Ha felismeri a hdd-t, sőt nekiáll a fájlokat helyreállítani, akkor nálad is az történt, ami máshol, valami érintkezési hiba miatt a win átnevezte raw-ra a partíciót.

Többet ne csinálj vele, hogy ne legyen galiba, csak írd meg ide, mire jutott az easeus.

Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

(#45928) Rollee válasza Sanchez638 (#45926) üzenetére


Rollee
aktív tag

Köszi!
Akkor működni fog a vinyó szerinted?

Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...

(#45929) Sanchez638 válasza Rollee (#45928) üzenetére


Sanchez638
addikt

Csak sima csatlakózó csere. Tehát semmi extra beavatkozás nem kell. Valami szaki ismerős csak elvállalja :).

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#45930) djculture válasza Rollee (#45928) üzenetére


djculture
félisten

Ezek már újkorában is szar széria volt szóval ha nem nálad ment tönkre hanem már igy kaptad /vetted akkor felejtős.

(#45931) Rollee


Rollee
aktív tag

Köszi az infókat. :R

Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...

(#45932) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Sziasztok!

Hibás szektor (amennyiben remény szerint nem fizikai, hanem logikai) hogyan lehet javítani?

Köszi!

Aquila non captat muscas.

(#45933) polip89


polip89
csendes tag

Sziasztok!

Körülbelük 2 hete a számítógépemen minimális terhelés közben kékhalál (BSOD) jelentkezett. A hibakód:

0x000000F4

Ezután több napig semmi hibát nem észleltem, viszont tegnap óta a kékhalálok egyre többször jelentkeznek. Most már közvetlenül indítás után is. Többször omlanak össze aktuálisan futó programok ( Adobe Reader, Chrome, Autodesk 3ds Max,...,Skype már belejelentkezni sem tud), eltűnnek az asztali ikonok, nem elérhető a vezérlőpult és további Windows könyvtárak.
Továbbá a Windows Event Viewer a Windows Logs/System lapfül alatt rengeteg Error-t és Warning-ot jelez és könyvel el.

A rendszer körülbelül 3 hete lett összerakva. Az interneten utána olvasva elég valószínű, hogy az SSD (amin az OR is telepítve van) meghibásodása okozza a problémát. Bevallom nem egy új darab. Körülbelül 3 éves. A HD Sentinel/Chkdsk/Seatools semmiféle meghibásodást nem jelzett

Kérdésem az lenne, hogy a fórumozók közül tapasztalt-e már valaki ilyet? Esetleg valamit tudtok ezzel kapcsolatban tanácsolni?

A minidump fájlt ha szükéseg, tudom mellékelni.

Üdvözlettel,

Gábor

[ Szerkesztve ]

(#45934) konci79


konci79
őstag

Sziasztok!
Nem tudom ide illik-e,ha nem irányítsatok át:
Új hdd megy a gépbe,a régit meghagyom backupnak,de lehúzva az alaplapról.
Az újat egyből dugjam a mostani sata portjára,a régit pedig egyel arrébb,és úgy formázzam+másoljam át a cuccokat?
Koszi!

(#45935) djculture válasza konci79 (#45934) üzenetére


djculture
félisten

Az attól függ hogy telepitetted az oprendszert meg egyáltalán mire. Találgatni nem akarunk szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#45936) pjen válasza konci79 (#45934) üzenetére


pjen
félisten

Ha nem akarsz magadnak gondot,akkor lehúzod a régit,teljesen.Berakod az újat felteszed s rendszert aztán amit kell feltelepítesz,másolsz.lehet egy órával tovább tart,de biztos jó lesz.Szerintem.. :)

(#45937) konci79 válasza pjen (#45936) üzenetére


konci79
őstag

Hoppá,nem írtam hogy csak az adat hdd cserélődik,a rendszer ssd-n van,az marad...Bocsi :W

(#45938) pjen válasza konci79 (#45937) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem:én leállítanám a gépet,lehúznám a HDD- aztán bekapcsolnám és leállítanám.Rádugnám az új HDD-t.Ujra indítanám,formáznám.

(#45939) tankraid


tankraid
aktív tag

Sziasztok,

Olyan problémám lenne, hogy vettem egy új HDD-t. (WD30EZRZ)
BIOS látja és a WIN10-is miután adtam neki betűjelet.
A baj, hogy nem tudom rá áttükrözni a régi kisebb HDD-n lévő cuccot mert azt írja a progi, hogy nem egyezik a patrició ha meg simán másolni akarok rá akkor meg azt írja ki nincs rajta elég hely pedig a WIN 3TB-nek érzékeli. Nem tudom mi baj lehet? (rendszer SSD-ről megy)
Tudok ebben segíteni? Milyen progival, mit hogy?

Segítségeteket előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#45940) tankraid válasza tankraid (#45939) üzenetére


tankraid
aktív tag

Bocsánat még annyit helyesbítenék, hogy valamiért csak 3GB -nak látja a WIN10 3TB helyett.... :(

(#45941) SP4C3 válasza tankraid (#45940) üzenetére


SP4C3
veterán

Töröld a partíciót és formázd újra.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#45942) tankraid válasza SP4C3 (#45941) üzenetére


tankraid
aktív tag

Megvolt. Win10 nem tudta megoldani külső progival (harmadikkal) sikerült h 3TB legyen. Így már elméletileg tükrözi is tudtam. Eddig úgy néz ki minden oké. Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#45943) Balazs_


Balazs_
aktív tag

Sziasztok!
Tegnap óta a WD10EZEX (Western Digital Blue 1TB 64MB 7200rpm) merevlemezemet nem tudom megnyitni.
Először hozzáférés megtagadva üzenetet dobott, aztán egy "chkdsk /F /R /X D:" parancsot futtatva próbáltam megjavítani.

Mostmár paraméter helytelenségére hivatkozva nem enged hozzáférni a merevlemezhez, gondolom már majdnem meghalt. Egyszer engedett bele a meghajtóba a windows, de aztán újraindult a gép. (Áramszünet)

Itt van a chkdsk kimenete.

Nem akarom már használni, csak megpróbálni lementeni róla pár dolgot (30-50GB), mivel próbálkozzak?
Olvastam arról, hogy leformázni és recuvával (vagy más adat-visszaállítóval), ennek van értelme?
Mit lehet még tenni?

(#45944) Ardes


Ardes
csendes tag

Sziasztok!

Van egy másfél éve vásárolt laptopom, benne a gyári 1TB-s winchesterrel. Win10-et használok és arra lettem figyelmes, hogy nagyon lassúvá vált a rendszer és mindig 100% a merevlemez használat, viszont csökkentett módban viszonylag jól működik, ezért ráeresztettem egy HDSentinelt.

Már sejtem a választ, de ugye a ha még csak 35 GB-t tesztelt a progi az 1000-ből, és már 13% feletti a sérült blokkok aránya, akkor a merevlemez kuka ugye? :(

Előre is köszönöm a segítséget,

Gábor

A laptopról: Asus X551JX- Intel i7 4720HQ, 8GB, GTX950, 1TB winchester, Win10 Pro, munkára használva, tavaly szeptemberben véve.

(#45945) SP4C3 válasza Ardes (#45944) üzenetére


SP4C3
veterán

A lehető leghamarabb garanciáztatni.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#45946) h1mpi


h1mpi
nagyúr

Sziasztok!

Nem igazán tudom hova tegyem fel a kérdést, abban szeretném a segítségeteket kérni hogy melyik a a program, amivel eladás előtt biztonságossá lehet tenni a formatált tartalmat, hogy ne lehessen később esetleg vissza hozni egy undelete prorammal? köszi

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#45947) Sanchez638 válasza h1mpi (#45946) üzenetére


Sanchez638
addikt

Low lever format? Vagy annyira olyan az adat?

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#45948) h1mpi válasza Sanchez638 (#45947) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Nem titkos szolgálati de személyes dolgok :) llf-ot honnan tudok csinálni?

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#45949) h1mpi válasza h1mpi (#45948) üzenetére


h1mpi
nagyúr

köszi találtam progit rá :K

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#45950) Doky586 válasza Sanchez638 (#45947) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A LLF teljesen másra való..
Secure Erase, CCleaner-Wipe, Eraser, stb.. való biztonságos törléshez..

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.