Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67751) djnice válasza zsoltika74 (#67750) üzenetére


djnice
veterán

CoreELEC + Netflix plugin-nel 720p.

(#67752) SunMount3r válasza zsoltika74 (#67750) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

CE-t tesztel rá és az alól Netflix Add-onnal, kis szerencsével menni fog a Netflix 720p-ben. A FHD már felejtős, ahhoz erősebb proci kellene. És kb. minden más lokál videóhoz is lesz egy jó lejátszód is vele, akár 4K / HDR-ig. A részletek ebben a Topci-ban.

(#67753) NoOne1976 válasza djnice (#67748) üzenetére


NoOne1976
őstag

És azt honnan lehet tudni, hogy adott tv típusnál a gyári netflix alkalmazás tud-e 4k-t?

(#67754) devil-k


devil-k
nagyúr

djnice kollégától kaptam kölcsönbe (ezúton is köszönet érte :R) egy Android TV-boxot (X96 Max+), CoreElec-kel telepítve.

Az előzőekben felhívta rá a figyelmemet a fórumtársunk, hogy ne nézzem a lejátszó és a távirányító anyaghasználatát, mivel elég "gagyi". Amikor megjött a csomag, akkor meglepetten konstatáltam, hogy az én régi TV-boxomhoz képest ez egy igen jó anyaghasználattal rendelkező vas. No, nem azt mondom, hogy egy szálcsiszolt prémium termékhez van szerencsénk, de az én "ropogós", leggagyibb fröccsöntött műanyagból készített lejátszómhoz képest ez egy egy tök jó külsejű, tapintású box. A távirányítóból nekem hiányzik a háttérvilágítás, illetve itt már azért lehet érezni, ezt a ropogósabb műanyagot amikor a gombokkal navigálunk.

A telepített CoreElec villámgyors, sokkal gyorsabban és stabilabban működik, mint az Nvidia Shiled TV Pro készülék alatt a Kodi. Sőt, itt az SMB megosztással sem volt semmi probléma, a Shiled-hez képest, 20 másodperc alatt el tudtam érni a megosztott tartalmat a PC-ről.

De akkor mi a gond? Van egyáltalán gond? Szerintem igen, mégpedig az, hogy a Kodi/CoreElec ugyanúgy funkcionál, mint 6 évvel ezelőtt, nem igazán van benne újítás, átláthatóság. Az Infuse-hoz képest (Apple TV Pro) bonyolult, túlságosan szövevényes és eldugott, széttagolt az egész rendszer, fapados. pedig egy fantasztikus lejátszó lenne a Kodi, hogyha komolyabban foglalkoznának vele, pénzt kérnének el érte, hogy a fejlesztések komolyabb ütemben haladjanak. Viszont ingyenes, ami tök jó, szinte tenyérnyi méretű kis dobozkára is feltolható. S 2020-ban még mindig ezt az utat választják, hogy ingyenes és kész, nem hajlandóak pénzt áldozni egy szoftverért, szolgáltatásért. Én is így voltam ezzel addig, amíg nem találkoztam az Infuse-zal.

A médiatartalmak beolvasása a (TMDb adatbázisból) majdnem hibátlan.
Azt próbálgattam leginkább, hogy mi történik akkor, ha közvetlenül a letöltött filmet (mappát: Rambo.Last.Blood.2019.EXTENDED.2160p.REMUX.UHD.BluRay.DTS-HD.MA.5.1.HEVC.HuN-No1) osztom meg a PC-n és nem nevezem át. Csináltam úgy, hogy csak mkv volt a mappában és megmaradt az eredeti fájlnév és úgy is, hogy egy komplett UHD lemezt töltöttem le a könyvtár-szerkezettel együtt. A tapasztalataim a következők voltak:

CoreElec:
- ha csak az mkv fájl volt a mappában az eredeti (vagyis nem átnevezett Rambo- Last Blood (2019).mkv) fájlnévvel együtt, nem volt gond

- ha már bármi más is volt a mappában (sample fájl, NFO leírás... stb.), akkor már nem volt képes normálisan beolvasni a film metaadatait, teljesen mást mutatott, vagy nem is mutatta

- ha a teljes UHD könyvtárszerkezet volt letöltve, mutatta filmként és el is lehetett indítani, viszont tekerni benne, lépegetni nem lehetett

Infuse:
- ha csak az mkv fájl volt a mappában az eredeti (vagyis nem átnevezett Rambo- Last Blood (2019).mkv) fájlnévvel együtt, nem volt gond

- ha már bármi más is volt a mappában (sample fájl, NFO leírás... stb.), akkor már nem volt képes normálisan beolvasni a film metaadatait, teljesen mást mutatott, vagy nem is mutatta

- ha a teljes UHD könyvtárszerkezet volt letöltve, mutatta filmként és el is lehetett indítani, lehetett benne tekerni és lépegetni gond nélkül

Sorozatoknál:
CoreElec:
- csak akkor hajlandó a sorozatot mutatni, ha a megfelelő módon van elnevezve (American Horror Story S02E01.mkv)

- ha megfelelően van elnevezve, akkor mutatja az epizód címeket normálisan (2X01. xzy, 2X02. xyz) angol nyelven

- minden mást nem talál meg

Infuse:
- akkor is mutatja a sorozatot, ha nincs átnevezve, hanem a letöltés neve szerinti fájlnév látható

- az epizód címeket magyarul mutatja

A metaadat információk a CoreElec-nél nagyon részletes, mindent megmutat a filmről. Az Infuse-nál nem annyira. Kinek mi a fontos.

Próbálok berakni két szemléltető fotót:

CoreElec

Infuse

A fotókat manuális módban készítettem, semmit sem állítottam át, a lejátszók között váltogattam. A CoreElec-nél feltűnően látszik, hogy a felhőknél több részlet kivehető, mint az Infuse-nál. No, ezt én is csak azért vettem észre, mert leállítottam és tüzetesebben megfigyeltem a képet. Filmnézés közben nem tűnt fel.

Ami miatt nem tud a CoreELEC labdába rúgni:
Stream szolgáltatók normális kezelésének hiánya.
Természetesen több érvet és ellenérvet lehetne felhozni mind a két lejátszó/lejátszók mellett én csak pár tapasztalatot, gondolatot írtam le a kezelhetőség szempontjából. djnice kolléga már megírta régebben a tényeket a lejátszókkal kapcsolatosan.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#67755) Mezga Aladár válasza devil-k (#67754) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

"A telepített CoreElec villámgyors, sokkal gyorsabban és stabilabban működik, mint az Nvidia Shiled TV Pro készülék alatt a Kodi. Sőt, itt az SMB megosztással sem volt semmi probléma, a Shiled-hez képest, 20 másodperc alatt el tudtam érni a megosztott tartalmat a PC-ről."

Bocs de ez nálad valami egyedi (user) hiba volt. Nálam teljesen rendben vannak az említett problémák.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#67756) devil-k válasza Mezga Aladár (#67755) üzenetére


devil-k
nagyúr

Lehet. Nem tudom. De az durva volt, hogy reggel beállítottam a Shiled alatt (Kodi) a megosztást, este pedig már nem tudtam elérni ugyanazt, csak akkor, ha a Kodiban átállítottam az SMB protokollt. Amíg HTPC-m volt és úgy játszottam le a hálózatról a filmeket Kodin keresztül, egyszer sem kellett a protokollba belenyúlni.

- mozi bolondéria -

(#67757) blakey válasza devil-k (#67754) üzenetére


blakey
titán

Már évekkel ezelőtt megléptem azt, hogy a Kodinak megfelelően nevezem el a fájlokat, így soha semmivel nem volt különösebb gondom, persze ettől még volt, hogy egyik vagy másik lejátszó másképp találta meg az infókat, de nem volt vészes viszont később áttértem a közös adatbázis használatára, először MySQL volt majd később Plex/Emby, azóta semmilyen eltérés nincs az adatbázis kezelésében (ez egyértelmű) és mindenhol ugyanazt és ugyanonnan tudom folytatni. Kodi valóban egy picit retrónak tűnik az Infuse-hoz képest és vannak dolgok amik az Infuse-ban sokkal egyszerűbbek és jobban működnek (pl. a feliratok kezelése sokkal jobb (mondjuk a fájl mellé letöltés még nem engedélyezett, ez még zavaró számomra), sorozatok kezelése is jobb), de attól még egy jól kezelhető a Kodi, gyakran használom a CE boxot is. Nálam mindkettő megfér egymás mellett. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#67758) devil-k válasza blakey (#67757) üzenetére


devil-k
nagyúr

Félreértés ne essék, én is nagyon szerettem és szeretem is a Kodit, de már ráférne egy ráncfelvarrás. Ennyi. :)
A fájlok átnevezése nálam is egy bevált dolog, nekem nem jelent akadályt. No, csak azért írtam most ezekről a "nem átnevezett" fájlokról, mert múltkor valaki azt sérelmezte itt, hogy nincs ideje és kedve fájlokat átnevezni, mert az mennyi idő.

- mozi bolondéria -

(#67759) blakey válasza devil-k (#67758) üzenetére


blakey
titán

Akkor tudna sokat és nagyot fejlődni ha fizetős lenne, ahogy írtad. Infuse fizetős, nem olcsó de a támogatás példaértékű, rendszeresen és folyamatosan karban van tartva a szoftver, folyamatosak a fejlesztések (tegnap óta már az Atmos is támogatott), hamarosan az Emby támogatás is bekerül és ezek mind felhasználói kéréseknek köszönhető.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#67760) devil-k válasza blakey (#67759) üzenetére


devil-k
nagyúr

Az Emby támogatás mit jelent pontosan az Infuse-nál?

- mozi bolondéria -

(#67761) djnice válasza devil-k (#67754) üzenetére


djnice
veterán

A fapados kinézeten sokat dob egy jó skin, pl Arctic Zephyr 2 vagy Aeon MQ 8.
Tény hogy bonyolultabb, széttagoltabb mint az Infuse, de amíg a régi XBMC a logikai alapja, szerintem ez nem is fog változni.
Ami inkább érdekes itt az a 35$ vs 200$ és ha a streaming szolgáltatásokat nem nézzük (bár az Amlogic-nál megy a 4K HDR YouTube ;]), akkor tisztán médialejátszás szempontjából kevesebb a hiba a CoreELEC esetében.

(#67762) blakey válasza devil-k (#67760) üzenetére


blakey
titán

Annyit jelent, hogy az Emby szerver is elérhető lesz ahogy a Plex esetében van és használható lesz az adatbázisa Infuse alatt.

#67761) djnice
az Amlogic-nál megy a 4K HDR YouTube ;] - mivel és mi alatt, droid vagy CE?

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#67763) Hyena válasza devil-k (#67754) üzenetére


Hyena
senior tag

Amennyiben kodi fizetosse tetele tenyleg gyorsitana a fejlodesen nekem sem lenne ellenemre, ambar jelenleg is van donate lehetoseg...
https://kodi.tv/contribute/donate

Sorozatoknal (es filmeknel is) sokat segit a felismersben a megfelelo scraper hasznalata es annak megfelelo konfiguralasa.
Filmeknel tapasztalataim szerint celszeru az universal scrapert hasznalni melynek segitsegevel joforman minden magyar lehet a beallitasok fuggvenyeben, (meg a film elozetese is akar)
Sorozatoknal pedig a tvdbnel magyarra alitott scraperrel meghagyni fallback languagenek az angolt. (igy tobb sorozatot megtalal)
Atnevezesre jol hasznalhato az emby auto organize plugin (es aztan lehet az emby adatbazis hasznalni a kodiban) vagy a radarr , sonarr alkalmazas renaming funkcioja, de a filebot is szuperul teszi a dolgat ezen a teren.

harley-davidson-nyiregyhaza.hu

(#67764) blakey válasza Hyena (#67763) üzenetére


blakey
titán

Szerintem devil-k nem ma kezdte a Kodi ismerkedését és jól írta, Infuse fényévekkel jobb találat és egyszerűség szempontjából, és ott nem kell választani semmilyen scrapert, csak akarod használni vagy sem, ennyi.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#67765) djnice válasza blakey (#67762) üzenetére


djnice
veterán

Android alatt néztem a Smart Youtube TV-vel, CE alatt még csak a 4K megy HDR nélkül, bár régebben néztem, elvileg még nem került bele a VP9.2 támogatás.

(#67766) blakey válasza djnice (#67765) üzenetére


blakey
titán

Gondoltam, hogy azzal menne, mert mással nem megy csak a 4K, CE alatt is csak a 4K megy, nincs HDR.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#67767) Hyena válasza blakey (#67764) üzenetére


Hyena
senior tag

Nem ismerem annyira infuse-t de majd ujra kiprobalom. Anno mikor raneztem furcsa, szokatlan volt.
Azonban ha o nem, masok meg profitalhatnak az eszmecserebol, hiszen Kodi-nal meg muszaj scrapert valasztani de nem mindegy, hogy melyiket es, hogy van beallitva.
Nincs mindenkinek IOS-t futtato keszuleke :) .

harley-davidson-nyiregyhaza.hu

(#67768) blakey válasza Hyena (#67767) üzenetére


blakey
titán

Kodi-nal meg muszaj scrapert valasztani - Nem muszáj ha pl. Plexet vagy Embyt használsz adatbázisnak. :) Egyébként mindegy melyik scrapert használod, mert általánosságban a TMDB és a TVDB adatbázisa a legjobb és szinte mindegyik abból dolgozik viszont néha ott is előfordulnak (általában) API-hibák, ezeket egy frissítéssel meg lehet oldani.
Nincs mindenkinek IOS-t futtato keszuleke :) . - jelenleg nekem sincs. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#67769) Hyena válasza blakey (#67768) üzenetére


Hyena
senior tag

Emby adatbazis eseteben igazad van, jelenleg az egyik tvmen igy hasznalom a kodit.
Scraper eseteben ambar az valoban igaz, hogy a tmdb adatbazisa a legjobb, megis ha az universal scrapert hasznalod es azon belul a TMDB-t akkor tobb hasznos beallitasi lehetoseged lesz mintha nativan a TMDB-t hasznalnad.

harley-davidson-nyiregyhaza.hu

(#67770) blakey válasza Hyena (#67769) üzenetére


blakey
titán

De ha TMDB adatázis hiba van akkor az Universal is ugyanúgy leáll illetve gyakrabban téved, pl. a SW-ket folyamatosan rosszul azonosította be, pedig minden jó, más kiegészítő jól kezeli, ettől függetlenül én is azt használtam amikor nem közös adatbázis volt az alap.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#67771) junkpod válasza devil-k (#67754) üzenetére


junkpod
nagyúr

Szerintem az, hogy hogyan (nem) állítod be megfelelően a scraper plugint vagy, egyáltalán melyiket használod alapvetően befolyásolja a találati eredményeket, ahogy a fajlnevek is. Viszont az adatbázis találatok semmilyen összefüggésben nincsenek a lejátszási képességekkel.
Kodi hosszú évek óta nem támogatja a videómagno szerű beletekerést, helyette adott időtartamú léptetés van ami nálam minden esetben jól működött eddig.
Az infuse lejátszót nem ismerem, örülnék ha mutatnál olyan ficsöröket ami szerinted elavulttá teszi a Kodit.

Box's don't touch!

(#67772) Mezga Aladár válasza junkpod (#67771) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

"Kodi hosszú évek óta nem támogatja a videómagno szerű beletekerést,"

Shielt 2019 kodi 18,5 tökéletesen lehet tekerni előre hátra.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#67773) blakey válasza junkpod (#67771) üzenetére


blakey
titán

Kodi hosszú évek óta nem támogatja a videómagno szerű beletekerést, - pedig támogatja, ha távval nem akkor próbáld ki yatse-val.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#67774) devil-k válasza djnice (#67761) üzenetére


devil-k
nagyúr

Próbáltam a Grid skin-t telepíteni, de nem jött össze sajnos.
Ez így igaz, pusztán ilyen szempontot nézve kevesebb a hiba.

(#67763) Hyena
Az adakozás és a kötelező fizetés nem ugyanaz sajnos. :(
Köszönöm, ezeket az információkat pár éve ismerem már :R

(#67767) Hyena
Nem kell iPhone ahhoz, hogy élvezd az ATV-t. Max. csak kényelmi szempontból dob még rajta egyet.

(#67771) junkpod
Mire gondolsz pontosan, milyen "ficsörre"? Funkcióra, felépítésre hasonló, mint a Kodi, de mégsem ugyanolyan.
A BD50-nél és UHD lemeznél nehézkes a tekergetés. De én nem igazán nézek úgy filmet. Remuxokat készítek, töltök.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#67775) junkpod válasza blakey (#67773) üzenetére


junkpod
nagyúr

Ez új információ nekem.

Box's don't touch!

(#67776) djnice válasza devil-k (#67754) üzenetére


djnice
veterán

A felhők "kiégtek" az Apple TV-nél, az Epson projektor úgy néz ki használja a metaadatokat a tone mapping-hoz.

(#67777) blakey válasza djnice (#67776) üzenetére


blakey
titán

Egy másik felszínnel próbálnám/hasonlítanám össze, mert az Estuary "redőny" erősen leveszi a szaturációt és másképp jeleníti meg a mögötte derengő képet, ezt már sokszor tapasztaltam, főleg Clippingnél vettem észre, hogy "redőnnyel" megjelentek a kis kockák, nélküle meg nem, SDR, HDR mindegy.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#67778) djnice válasza blakey (#67777) üzenetére


djnice
veterán

Szerintem itt addig nem ér le, de ki kell próbálni.

(#67779) Hyena válasza devil-k (#67774) üzenetére


Hyena
senior tag

Mivel nincs ATV-m (meg az elsobol volt valaha reges regen mikor meg joforman csak az ituneshez volt hasznalhato jailbreak nelkul) igy az ios alatt arra gondoltam, hogy kiprobalom mondjuk az IPADomon.
Ahogy latom egy azon is megy...

harley-davidson-nyiregyhaza.hu

(#67780) junkpod válasza devil-k (#67774) üzenetére


junkpod
nagyúr

Megnéztem pár videót az infuse-rol, a kinézete ízlés kérdése és egészen hasonló skinek kodihoz is léteznek.

Box's don't touch!

(#67781) blakey válasza junkpod (#67780) üzenetére


blakey
titán

Ki kell próbálni és hosszabb távon használni. Nem a felszíntől lesz valami jó, bár az is számíthat és sok esetben javít a használati komforton, az Infuse csak igazodik a tvOS-hez. Maga az egész csomag egyben van és qrva kényelmes. Szeretném látni, hogy a Kodi is így működik, de az nem most lesz.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#67782) Hyena


Hyena
senior tag

Kiprobaltam az infuset,tényleg jó.
Elég csak hozzaadni a könyvtárakat és a program majd tudja,hogy film vagy sorozat vagy mi van benne.
Egész jól fel is ismeri a filmeket és sorozatokat,kevés hiba volt.
Letolti a feliratokat,látja a PleX és Emby szervert, NFS megosztas...
Ipadon próbáltam,nem tudom apple tvn milyen, illetve van e automata frekvencia váltás stb.
Azt nem tudom, érdemes e miatta Apple tvt venni kár,hogy ennyire limitált azon eszközök száma amire tvre csatlakoztatva telepíthető.
Ha minden igaz hamarosan lesz belőle új, szerintem teszek majd egy próbát vele.

harley-davidson-nyiregyhaza.hu

(#67783) blakey válasza Hyena (#67782) üzenetére


blakey
titán

Gyakorlatilag ua., csak az Apple TV-hez optimalizált, van fps-váltás. iOS-re nem érdemes megvenni, de ha megveszed akkor mindkét rendszeren használható lesz.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#67784) Isual


Isual
veterán

Sziasztok!

Van egy Popi A-410-em egy Pana 50GT60 (1080p) és két Prodipe studio monitor (Pro 5 v2). Pontosabban most még 2.1-es, de a SW az nem költözik velem az új helyre, így 2.0-sítom majd a rendszert, szóval az kiesik.

TV, Prodipe marad, azokkal nincs bajom, viszont szeretnék új médialejátszót, amiben szintén van DAC és analóg kimenet, ahonnan RCA-val mehet a hang a studio monitorokra.

DAC-ot, erősítőt nem szeretnék külön venni...

Nem vagyok árérzékeny, de azért maradjunk a földön...

Tudtok segíteni?

[ Szerkesztve ]

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#67785) Delfi


Delfi
tag

Blakey, úgy látom te eléggé ismered az Embyt, így hátha tudsz valamit mondani a problémámra.
Én úgy szeretném használni, hogy három foldert csatolok be a két ügynöknek, egy film, egy sorozat és a down lenne, mégpedig úgy, hogy a movie agent megkapta a film és a down foldereket, majd a tv series kapta meg a sorozat és a down foldert. De utóbbi nem hajlandó semmit sem felszedni abból, ami a downban van. Minden pöpec, látja, hogy odaadtam neki, ha mappára rendezek, akkor ott a 2 mappa neki, csak éppen nem hajlandó az ott lévő sorozatokat felolvasni onnan. A movie agent dolgozik onnan is rendesen.
Eddig Plexet használtam, ugyanígy és a Plex nem problémázott ezen.
Nem fájl elnevezési gond, és mint írtam is, a Plex simán megtalálja őket, csak mindenki azt mondja, hogy az Emby kevesebb memóriát eszik, ami nekem számít a NAS miatt.

(#67786) djnice válasza nfsu17 (#67681) üzenetére


djnice
veterán

Ez a DVB-C/T2 tuner működik CoreELEC alatt ha még érdekel: [link]

(#67787) LógaGéza


LógaGéza
addikt

Üdv!
Dual Layer Dolby Vision lejátszásra képes médialejátszó létezik? Ahogy nézem mindenhol csak Single Layer az opció, Kodi nem is támogatja egyáltalán, Plexből is csak a Beta.

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#67788) blakey válasza LógaGéza (#67787) üzenetére


blakey
titán

Erre a célra UHD Blu-ray lejátszót használok.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#67789) LógaGéza válasza blakey (#67788) üzenetére


LógaGéza
addikt

Szeretném azt hinni, hogy 2020-ra eljutunk oda, hogy nem kell lemezeket venni, hanem van erre más megoldás is. Nem feltétlen virágbolti beszerzésre gondolok, szívesen fizetek érte, ha tényleg olyan minőségben van az anyag, hogy érdemes pénzt áldozni rá...

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#67790) blakey válasza LógaGéza (#67789) üzenetére


blakey
titán

Nem lemezre gondoltam, ezért írtam.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#67791) robi-k válasza LógaGéza (#67789) üzenetére


robi-k
őstag

DV Profil 7 (azaz dual layer) kizárólag csak lemezes UHD filmeknél lehetséges a licenc feltételek alapján.
Ezért is van az, hogy kizárólag asztali UHD lejátszók kaphatnak DV Profil 7 lejátszásához szükséges licenc kulcsot.

(#67792) blakey válasza Delfi (#67785) üzenetére


blakey
titán

A könyvtárbeállításoknál normálisan be van állítva a metaadat letöltő?

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#67793) Delfi válasza blakey (#67792) üzenetére


Delfi
tag

Szerintem egyformán állítottam be, de mindjárt visszaellenőrzöm.
Arra tippeltem még, hogy a 2 agent nem szereti egymást, de az olyan amatőr hiba lenne a fejlesztőktől.

Valahol azt is olvastam, hogy lehetséges hide-olni 1-1 filmet, de nem találtam ilyen lehetőséget.

[ Szerkesztve ]

(#67794) g@bo


g@bo
nagyúr

na urak, úgy tűnik a minix u9 h ezzel a [link] firmware-val egész jó lett, végre nem csúszik a hang, kép.

aki upgrédelni akar, egy usb burning tool [link] és egy kábel birtokában tolhatja is.

[ Szerkesztve ]

(#67795) Baga1983


Baga1983
senior tag

Sziasztok!

Vettem egy X96H PRO 4GB 64GB androidos médialejátszót, viszont távírányítóval nem tudom bekapcsolni. Ha áramtalanítom és bebootol, onnantól a menüben már tudom használni, illetve ki is tudom kapcsolni távirányítóval.
Valaki futott bele hasonló problémába?

(#67796) djnice válasza blakey (#67777) üzenetére


djnice
veterán

Megnéztem, a 2.35:1 filmből csak kb 1 cm-t sötétít a redőny az alap skin-nél.
Ez a film gyárilag MaxCLL: 1000 cd/m2 és MaxFALL: 153 cd/m2 értékekkel lett masterelve.
Látszik hogy a proji az ATV által kiadott 4000/1000 értékekhez alkalmazott egy annak megfelelő PQ görbét, amivel így levágta a világos tartomány egy részét.

(#67797) djnice válasza devil-k (#67774) üzenetére


djnice
veterán

Javítottam a Grid skin-t, ez már felmegy: [link]

(#67798) SunMount3r válasza Baga1983 (#67795) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Firmware frissítés/újrarakás talán megoldaná.

(#67799) devil-k válasza djnice (#67797) üzenetére


devil-k
nagyúr

Köszönöm!
Ez egy qrva menő skin! :R Egyből más a Kodi hangulata is.

- mozi bolondéria -

(#67800) Osynho válasza djnice (#67761) üzenetére


Osynho
addikt

Próbáltam feltenni az Aron MQ8-at, de a következő képet dobja és innen nem mozdul:


Mit tudok tenni?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.