Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59001) sugarforce válasza Patice (#59000) üzenetére


sugarforce
őstag

Zenere milyen celkutyut hasznalsz?

(#59002) Patice válasza sugarforce (#59001) üzenetére


Patice
Topikgazda

Allo USBridge

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#59003) DoItYourself válasza Patice (#59002) üzenetére


DoItYourself
addikt

Végigolvastam, de nem értem, mi ez és hogy működik?

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#59004) sugarforce válasza DoItYourself (#59003) üzenetére


sugarforce
őstag

Ahogy latom egy rpi kulso dac-kal es egyedi oprendszerrel.

(#59005) Patice válasza DoItYourself (#59003) üzenetére


Patice
Topikgazda

Ez egy SBC (Allo Sparky) alá tett külön USB kártya, ami átlagtól jobb órajel generátorokat kapott, + jobb tápszűrést, hogy a rá kötött USB-s DAC-ok jobban szóljanak. Nem csak azok, amik az USB-ről kapják a tápot, de azok is, amik saját tápegységgel is rendelkeznek (mert elég sok esetben ezeknél is a forrás készülék táplálja árammal a vevő egység - a DAC USB chipjét).

Tulajdonképpen vehetjük úgy ezt a kütyüt, mint egy LAN - USB adapter, ami hálózatos zenelejátszásra lett kitalálva.

Nem csak USB DAC-ot köthetsz utána, hanem pl. USB --> SPDIF adaptert, amivel régebbi DAC-okkal is kompatibilis lesz a hálózatod.

Audiophil körökben egy ilyen gépre azt mondják, hogy "streamer".

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#59006) junkpod válasza Patice (#59000) üzenetére


junkpod
nagyúr

És ha ezt hasonlítjuk?
A. LibreElec tvbox HDMI pcm 192Hz/32bit jó minőségű AVR dac.
B. Htpc usb dac,vanalog IC, ugyanaz az erősítő.

Tudom HM erősítő nem feltétlenül a sztereó zene kedvence. De ez közelebb van a valósághoz átlag vagy átlag audiofil usernek.

Box's don't touch!

(#59007) Patice válasza junkpod (#59006) üzenetére


Patice
Topikgazda

Általában külső DAC-kal egy AVR is jobban fog szólni, mert olyankor a saját DSP-je és DAC-ja nincs benne a lejátszásban.

Persze ez függ attól is, hogy milyen zenei adott AVR hangja. A "nagyvasak" már elég jók zenére is, de nem nehéz jó forrást eléjük rakva lezenélni a HDMI-t. :K

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#59008) junkpod válasza Patice (#59007) üzenetére


junkpod
nagyúr

Akkor a belépő avr-eken nem is az erősítő áramkörök, hanem a dac/dsp csipek a legfőbb minőségi korlátok?

Box's don't touch!

(#59009) dgyuri0123 válasza junkpod (#59008) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Az erősítő is gagyi. Pont mint a dac.

"csak a zene van"

(#59010) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Van itt valaki akinek olyan MX3-as (más néven is futhat) légegere van, aminek minden gombja IR tanítható és nem csak az az 5db színes? Ha igen, tudna konkrét linket adni hozzá, hogy honnan rendelte?!

Köszi!

(#59011) Dorian válasza junkpod (#58998) üzenetére


Dorian
félisten

A PC-t zenehallgatásra is használom (vagyis inkább az a lényege), ezért valami dual-boot-os rendszerben gondolkodtam már, pl. AP Linux-szal. De a jelenlegi (legális) Win 10-et és legális optimalizáló progit (Fidelizer Pro) is meg akarom tartani egy külön partíción.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#59012) junkpod válasza Dorian (#59011) üzenetére


junkpod
nagyúr

Azt gondolom, hogy a LibreElec külső meghajtorol is tud bootolni, működni.
https://libreelec.tv/downloads/

Box's don't touch!

(#59013) Dorian válasza junkpod (#59012) üzenetére


Dorian
félisten

Egyszer már eljutottam odáig, h kiírtam egy penre. ;] Lehet, h még meg is van, megnézem.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#59014) dgyuri0123 válasza junkpod (#59012) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Nem pont ide kapcsolódik, de tegnap járt nálam egy Eminent , ami 4 óra után ment is vissza a boltba. Az egy dolog, hogy SMB sehogy nem ment neki, de a képi világa sem volt túl meggyőző szamomra. SD kifejezetten csúnya, fakó, szemcsés, de a 720p-s anyagok is szemcsések és tompábbak, mint azt a Med600-tól megszoktam. A kezelőfelület számomra agyonbonyolitott, tele felesleges funkciókkal, amik logikátlanok is sokszor. Az ismét csak egy dolog, hogy hiába kalibráltam a kijelzőt kb.10x, igy is volt olyan forrás, ami alatt a kezelő felület lelógott a kijelzőről, igy az információk egy része csak csonkolva látszott. Szóval, nem nekem lett kitalálva a LE. Akinek bejön, az használja boldogan, de én keresek inkább egy Sigma chipes használt vasat, a megszokott faék kezelőfelülettel és a szintén megszokott képminőséggel . :) Köszönöm, hogy időt áldoztatok rám....feleslegesen.

"csak a zene van"

(#59015) dgyuri0123 válasza dgyuri0123 (#59014) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ami a legfontosabb... csak elfelejtettem leírni pl. FHD 20 giga "Avatar" MKV eddig olyan volt, hogy magam alá csináltam oled tévén nézve, de LE alatt "közönséges", "semmi különös", elveszett a kép dinamikája is. "Fakó" ez is, mint a többi ... És senki ne mondja, hogy ez az Eminent "miatt van", mert az ARM és a LE erre képes, szerintem... :)

"csak a zene van"

(#59016) djnice válasza dgyuri0123 (#59014) üzenetére


djnice
veterán

User error. És ezek szerint a TV-den nincs is kikapcsolva az overscan.

(#59017) djnice válasza dgyuri0123 (#59015) üzenetére


djnice
veterán

Akkor nyugodtan ellenőrizd a Spears & Munsil tesztvideóval, az Amlogic + LE párosnak hibátlan képe van. HDMI capture-rel is ellenőrizve.

Amúgy meg eddig szerintem teljes színtérrel használtad a Med-et, hibásan.

[ Szerkesztve ]

(#59018) blakey válasza dgyuri0123 (#59014) üzenetére


blakey
titán

Az Eminent dolgot megértem, jól tetted, hogy visszament, viszont többi dolog nem így van, de ha nem fogadod el a segítségünket akkor vegyél amit akarsz. Sigma után, mellett is kiváló a LibreELEC képe, a túllóg, stb. az felhasználói "hiba", ki kell kapcsolni a tv-n a túlpásztázást, overscan, stb.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#59019) djnice válasza dgyuri0123 (#59015) üzenetére


djnice
veterán

Ja, devil-k is megfogadta a tanácsomat, ő is rosszul használta eddig a színtér beállítást, itt van a fájl és a leírás hozzá: [link]
Ameddig ez nem jó, addig írhatsz bármit, mert a színtér és a TV beállításaival van a baj. Tipikus hiba, hogy azt hiszik az emberek hogy a "fakó" a rossz, mikor pont az a megfelelő (16-235).

[ Szerkesztve ]

(#59020) s7evcsenko válasza djnice (#59019) üzenetére


s7evcsenko
addikt

"Tipikus hiba, hogy azt hiszik az emberek hogy a "fakó" a rossz, mikor pont az a megfelelő"

Kinek vagy minek felel meg?
Hogy lehet az a kép "megfelelő" amire azt mondod, hogy fakó?
Ez kb a valóságban annyit jelentene, hogy kinézek az ablakon, és akkor megfelelő a képi világ, ha lehúzom a szunyoghálót. ;]

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#59021) dgyuri0123 válasza blakey (#59018) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Annyira tudtam, hogy ez lesz, de nem baj...

Semmi nincs bekapcsolva a tévémen. Overscan főleg nem. De azt is leírtam, hogy 10x kalibráltam a kijelzőt, ennek ellenére különböző források esetén különböző mértékben lesz nagyobb a kép. Pl.1080pMKV és BD25 nem egyforma képméretben látszik, mert BD-ről nagyobb képet tol és lelóg a képernyőről...nem is értem az okát... A lejátszón is ki van/volt kapcsolva minden nagyítás... A felskálázás egyébként nagyon jó (SD esetén is), de mákos, fátyolos a kép. Olyan, mintha zsíros szemüvegen át nézném. Amúgy a kép mindig fátyolosabb, kisebb a kontraszt és a színei sem az igaziak. Olyan, mintha alacsonyabb színtérrel dolgozna... 10+ éve használok külső lejátszókat, plazma tévéket, jelenleg oledet, úgyhogy nem fogadom el a User error címkézést. A kodit amúgy nem volt olyan nagy dolog alapszinten beállítani, de a lényeget sikerült. Az volt az első, hogy a videokimenetet beállítottam, átnéztem, hogy ne legyen semmi olyan bekapcsolva, ami kicsit is belenyúlhat a képminőségbe. Kijelzőt kalibráltam, mert nagyon nagyon durván túllógott alapból. Szóval, nem fogadom el, hogy én csesztem el valamit. Sajnálom.. ;) Láttam, amit láttam, de azt tudom, a Realtek és Sigma chipes lejátszóimnak sokkal jobb volt a képe. Hangsúlyozom, a gyengébb felskálázás ellenére is, mert hát nem csak az a fontos, hogy ne legyenek recék az éleken. Most már tudom....inkább nézem a recéket. Peace: :R

"csak a zene van"

(#59022) Osynho válasza s7evcsenko (#59020) üzenetére


Osynho
addikt

A színhelyesség nem szubjektív dolog. Ettől még lehet szép valakinek egy rajzfilm színvilágára torzított kép, de attól még az nem lesz jó. :)

Megfordítva: a valóságban annyit jelentene, hogy kinézek az ablakon és akkor megfelelő a képi világ, ha felveszek egy piros lencsés napszemüveget. :)

dgyuri0123 : Nem bántásból, de mivel hosszú ideje olvasom a keresgélésed kálváriáját (nagyobb értékű dolgot, mondjuk egy autót te hogy tudsz megvenni? :D ), gondoltam hozzászólok. Sokan leírták, tesztekkel, sok-sok tapasztalattal, hogy a 905(X) soc-ra épülő boxok, Libreelec használatával nagyszerű tudású és minőségű lejátszók. Te folyamatosan kérdezel, néha elég kezdő dolgokat, ami nem baj, de ezek után miért gondolod, hogy mindenki rosszul látja (méri), amit lát (mér) és nálad van a spanyolviasz? :B

[ Szerkesztve ]

(#59023) Joshi válasza dgyuri0123 (#59021) üzenetére


Joshi
titán

Nem lóghat túl, ott valami el van állítva valószínű lejátszó oldalról. A színtér pedig Auto beállításban jól kell hogy működjön mind lejátszó, mind pedig tévé oldalról. Most nincs nálam LE Kodi hogy megnézzem a beállításokat. Sima 1080-as BD-vel MKV-val fakó a kép?

[ Szerkesztve ]

(#59024) djnice válasza s7evcsenko (#59020) üzenetére


djnice
veterán

Látom te is értesz hozzá...

(#59021) dgyuri0123:
Egyértelműen színtér és / vagy TV beállítás hiba. A Sigma-nak pont ugyanilyen a képe. Jó lenne ha utánaolvasnál ezeknek a dolgoknak, mert teljesen valótlan információkat terjesztesz.

(#59025) blakey válasza dgyuri0123 (#59021) üzenetére


blakey
titán

Ha túllóg a kép akkor be van kapcsolva, LG-nél az egyik képarány profil felel a kikapcsolásér, mégpedig a "Levágás nákül", az összes többi enm jó, Eedeti, 16:9, stb, ezek mind túlpásztázást eredményeznek.
A másik amiért még mindig azt írom, hogy a hibát "te magad okozod" az az, hogy Dune-k, Popcorn után léptem erre a mezőre, nem rosszabb a kép Amlogic esetén valamint a használhatósággal, felhasználói élménnyel sincs gond, persze te javaslatunk ellenére egy olyan eszközt vettél amit nem ajánlottunk így egyértalmű a negatív tapasztalat, elsőre én is olyan eszközt vettem amit nem lehetett távval bekapcsolni, a kábelek lehúzták a polcról, stb., de nem adtam fel, vettem egy jobbat és máris megváltozott minden. Nem azért ajánlom ezeket a boxokat, hogy megszívassalak hanem azért, mert tényleg úgy működnek ahogy kell.
Ha az egész rendszereden rossz beállításokat alkalmazol akkor szintén "user error", ha gondolod segítek a beállításokban.
28 médialejátszóm volt és valószínűleg lesz még néhány, de amiket írogatsz arról a 4 óráról amit tapasztalsz az rengeteg beállítási hibáról tanúskodik, semmit sem kell kalibrálni Kodi alatt, minden képrarányra, színtérre, stb. vonatkozó részt a megjelenítőn kell végrehajtani. Fátyolos kép akkor van ha rossz színtérrel "dolgozol".

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#59026) Joshi válasza Joshi (#59023) üzenetére


Joshi
titán

Nekem a tévén a képméreteknél az alábbiak vannak:
Széles zoom
Normál
Teljes
Zoom

Itt nekem a Teljes van beállítva ahol az esetleges 4:3-as képarányt kihúzza 16:9-re, de a 16:9-hez nem nyúl. A Normálnál a 4:3-as képarányhoz sem nyúl, egyébként ugyan az mint a teljes.

(#59027) junkpod válasza dgyuri0123 (#59014) üzenetére


junkpod
nagyúr

Nem bántasnak, de ha nem tudod a tv-n hol kell kikapcsolni az overscan-t, akkor kár minden energia amit "kalibralasba" oltel.
A képminőségebbiztis ua. mint bármelyik S905 boxnal, ha a tulszaturalt színeket kedveled, itt is elallithatod a képet. Nem vagyok meggyőződve hogy a medi8er vasad natív kepminosegre volt állítva, inkább valami keljavitas dolog be lehet kapcsolva.

Box's don't touch!

(#59028) junkpod válasza dgyuri0123 (#59021) üzenetére


junkpod
nagyúr

A tv-ken minden felbontáshoz és frekihez külön be kell állítani a kepjellemzoket, így az overscan-t is. Vedd elő a tv um-et.
Sevcsenko: nem a jó kép a fakó, hanem az eddig nézet tulszaturalt képhez képest érzi fakonak.

"Kijelzőt kalibráltam, mert nagyon nagyon durván túllógott alapból"
Teljesen egyértelmű 100% user error overscan beállítás. Sőt ezzel a beállítással pont hogy durván belenyúltal a képbe duplán: az overscan nagyító az 1080p képen (1. rontás) majd ezt vissza skalaztad a Kodi lejatszoval (2. rontás). Durva és egyértelmű user error bármennyire is hiszel magadban.

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#59029) Patice válasza s7evcsenko (#59020) üzenetére


Patice
Topikgazda

Megerősítem, amit djnice írt.

Kodi színtér beállításnál 16-235 a helyes, mert az átlag BD - amikből a virágbolti cuccok nagy része készül - szintén ilyen értékekkel rendelkezik.

A teljes (0-255) haszálata esetén elsőre úgy tűnik, hogy az a jó, de filmeknél, koncerteknél egyből látni, hogy a sötét részeken már nem jönnek ki a részletek, csak homogén fekekte.

Ezt próbálgatással tapasztaltam meg magam is. Azóta tudom mire kell állítnom.

SMB: mióta a Win10-ben letiltották a legrégebbi SMB1-et biztonsági okokból, azóta léptek a Kodinál is és alapértelmezett lett a SMB2, aminél már kell felhasználónév + jelszó, hogy működjön. Csak átlag userek ezt megint nem tudják, nem szeretnének ilyeneket beírni, mert régen ez így ment, meg mert lusták.

Ha ez valakinek bonyolult, azt is megértem, de attól az Amlogic-okra általánosítani még nem kellene.

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#59030) junkpod válasza Joshi (#59023) üzenetére


junkpod
nagyúr

Nem. Nem lehet lejatszo oldalrol úgy elállítani a kepmeretet, hogy a gui is tullogjon. Videó képet lehet zoomolni de gui-t nem, natív kepmeretet ad ki hdmi-n. LibreElec esetén.

Box's don't touch!

(#59031) junkpod válasza Joshi (#59026) üzenetére


junkpod
nagyúr

Töltsd le ezt és addig nyomogasd a tv-t amíg minden ne látszik.
https://app.box.com/s/n2lo4ttzsuvxgs207v4hth18ozluhaz2
Tök mindegy mi a beállítás neve, nem szakemberek fordítottak.

Box's don't touch!

(#59032) apszi


apszi
őstag

Olvasva a "lejátszó harcot" (NEM BÁNTÁSNAK SZÁNTAM ) bármi legyen is majd a végeredmény, egyre jobban fel vagyok csigázva, hogy mit tud majd az X96 a Med-hez képest :R

(#59033) Osynho válasza apszi (#59032) üzenetére


Osynho
addikt

Fakó lesz és kilóg majd a kép. Sajnálom. :(

Öcsémnek raktam össze egyet, simán ment, minden flottul működik.

(#59034) ClintEastwoo


ClintEastwoo
tag

[MÉDIALEJÁTSZÓT KERES]

Sziasztok!

(bár bocsánat hogy megbontom a nagy vitát)

Családi nappaliban készül némi upgrade, CRT tévé helyett 4k, beépített hangszórók helyett komolyabb hangfalak + integrált erősítő, illetve egy NAS is tervben van, vagy egy HTPC.

A tanácsotokra lenne szükségem, mivel kb 5 éve egyáltalán nem követem a médialejátszók piacát, plusz most az igények még meg lettek fertőzve némi hifis igénnyel is szóval teljesen el vagyok veszve.

Mi lenne a legjobb megoldás arra, hogy a család összes zenéje, összes filmje, összes fotója stb stb elérhető legyen a tévén, minden formátum gond nélkül lejátszódjon, illetve a láncban legyen valahol egy DAC is.

Na igen, és nincs rá fél millió forint :) De még 100e sem.
Szóval mivel lehetne ezt összehozni, és mennyiből?

Előre is köszönöm!

(#59035) pinnacle válasza dgyuri0123 (#59014) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Én is fakónak láttam a Beelink MXIII képét a WD TV Live-hoz képest. Akkor derült ki, hogy mégis ez a jó, amikor a kamerámat rákötöttem a TV-re, és a direkt képe vagy az arról visszajátszott felvétel is fakó volt. Egyébként a WD TV Live is fakó, ha nem RGB High-ra állítom, hanem YcbCr-re, amiben a felvétel is készül. Egyébként nekem is jobban tettszik ez a "Photoshoppolt" kép, mélyebbek a színek, valahogy a kép is tisztább, az ég is kékebb, de nem ez a valóság. Viszont mintha a bőrszín megjelenítésében rosszabb lenne az RGB High, ha jól emlékszem narancssárga árnyalatos volt. Ha jól tudom a zöld, illetve a bőr színén érzékeljük legjobban ha nem természetes.
Akkor viszont PC-n is korlátozott színtérrel kellene nézni a filmeket?

[ Szerkesztve ]

(#59036) dgyuri0123 válasza apszi (#59032) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

küldtem privátot.

"csak a zene van"

(#59037) dgyuri0123 válasza pinnacle (#59035) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Egy akármilyen videó kamera nem számít etalonnak, sőt... alapból elfogadhatatlanul rossz beltéri videót tud rögzíteni, hacsak nem valami vérprofi gépről beszélsz.

20-22 éve komolyan foglalkozom filmekkel és úgy 40 éve zenével.. Volt egy pioneer DV668-as DVD/SACD lejátszóm, na annak volt olyan képe SD-n, hogy nem láttál recéket, fűrészfogat, csak dinamikus, tiszta, makulátlan képet... DVD-ről, igaz akkoriban 42"-on néztem filmeket.

"csak a zene van"

(#59038) djnice válasza apszi (#59032) üzenetére


djnice
veterán

Gyakorlatilag jobb mindenben, sebesség, képminőség, formátumkezelés, testreszabhatóság, stb. Na jó, a 3D-ben nem (egyelőre). De ha nem akarsz sokat költeni, vegyél 6000 Ft-ért egy TAP 1-et és meglátod, utána nem fogod bekapcsolni a Med-et. És ezek tények.

(#59039) Joshi válasza junkpod (#59030) üzenetére


Joshi
titán

Az a gond hogy nem írtok konkrét beállításokat az LE Kodiról, így csak elbeszél mindenki egymás mellett. Én úgy gondolom hogy ez lenne a segítség az illetőnek. A tévén nem nagyon tudsz mást állítani csak valamilyen zoomot. Nekem Sony van, de LG se bonyolultabb.

(#59040) s7evcsenko válasza djnice (#59024) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Egyáltalán nem értek hozzá...
Ám ha szemmel láthatóan "fakó" egy kép nekem, akkor hiába is mondja azt bárki, hogy az a jó, nincs az a pénz, hogy én azt nézzem, hogy ha be lehet állítani a lejátszón/TV-n "rosszul" is, de úgy, hogy nekem tetsszen.

Számomra ellentmondásos az, ha egy fakó képre azt mondják, hogy jó!

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#59041) djnice válasza Joshi (#59039) üzenetére


djnice
veterán

Az S905/S912-es LibreELEC-nél alapból nem is lehet színteret állítani, az mindig limited, hiszen az úgy a jó. Parancssorból átlehet állítani RGB-re ha valakinek nagyon kell, de ez főleg a régebbi TV-n inkompatibilítása miatt kellhet.

(#59040) s7evcsenko: Látom nem érted, az hogy valami fakóbb mint egy túlszaturált, az nem fakó hanem úgy a jó. Persze lehet a valóságtól elrugaszkodva is filmeket nézni, nekem teljesen mindegy, csak ne írjuk azt hogy valaminek fakó a képe, amikor nem az.

[ Szerkesztve ]

(#59042) Osynho válasza s7evcsenko (#59040) üzenetére


Osynho
addikt

Ezt a hifi hangzáshoz tudom hasonlítani. Az emberek többsége a loudness-es hangot tartja jónak, visitós magas hangok, letúlzott sub tartomannyal. Nincs ezzel gond, de a jó hang pont nem ez. Nincs semmi ellentmondás, mindenki azt néz, hallgat, amit akar és élvez. Számomra az az ellentmondás, amit te mondasz. Így szép a világ. :) Bár mivel egyikünk se látta a másik által jónak tartott dolgot, így ez csak elmélet. :)

(#59043) blakey válasza s7evcsenko (#59040) üzenetére


blakey
titán

Nem fakó a kép, ha valakinél bármilyen ok folytán fakó a kép akkor az a színtér rossz alkalmazása miatt van, nincs fakó kép egyetlen lejátszó esetében sem, legyen az Dune, Popcorn, Himedia, Zidoo, Miinix, Amlogic S905(X/D), S912, Oppo, Sony, Panasonic, Pioneer, Denon, stb., soha, semelyik lejátszó esetében nem (volt) fakó a kép.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#59044) pinnacle válasza dgyuri0123 (#59037) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Ez egy sima Panasonic HDC-SD90 kamera volt, amivel "kinéztem" az ablakon. Ha ez a szakmád, akkor biztos van jó kamerád, próbáld ki te is.

(#59045) Joshi válasza djnice (#59041) üzenetére


Joshi
titán

Én most elsősorban a képarányra gondoltam nem a színtérre.

(#59046) djnice válasza Joshi (#59045) üzenetére


djnice
veterán

Én még soha nem állítgattam a képarányt LE-nél, úgy jó ahogy alapból van. Ami levághat az csak a TV lehet az overscan miatt vagy ha elvan állítgatva a LE.

(#59047) apszi válasza djnice (#59038) üzenetére


apszi
őstag

TAP 1-et nem ismerem, amit korábban javasoltál az viszont már javában úton van :K

(#59048) junkpod válasza Joshi (#59039) üzenetére


junkpod
nagyúr

Az a baj, hogy azért mert nem kell és nem is lehet nagyon mit állítani. A LibreElec a hdmi-n keresztül megbeszéli a tv-vel, hogy mit kér és amit a tv tud illetve amire állítva van olyan jelet ad.
A gui esetében a lenyilo választék listában ott az összes lehetoseg, de a LibreElec alapból a legjobbat választja, nálam 1080p60Hz. Csak szabványos mereteket tud, 720, 1080, 4k... Mindig pixelpontos képet ad, ha túl/alul lógás van akkor 200% hogy a tv overscan van rosszul beállítva. (Ez pedig szvsz minden manapság kapható mp-re is igaz, talán a medi8er-re is.)
Videó képre lehet állítani automatikus felbontás/freki váltást. És ennyi.
Ami dgyuri esetében nincs jól beállítva az mind tv oldalon van. A videotechnikaban (meg crt korszakos örökség miatt) a 16-235 színtért kell használni, ha tetszik ha nem. A 0-255 pc vagy játékkonzol részére való.
Illetve az RGB mód helyett még jobb az yCbCr mód,bármiben a filmek kódolva vannak.
Ha ezek mellet nem tetszik a szín, akkor inkább a tv szinallitasat tekergesd.

Box's don't touch!

(#59049) djnice válasza apszi (#59047) üzenetére


djnice
veterán

Oké, ugyanaz csak még olcsóbb az 1 USB miatt.

(#59050) apszi válasza djnice (#59049) üzenetére


apszi
őstag

Értem. Viszont a 2 usb azért kell majd nekem, úgyhogy jó lesz így. :K

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.