Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64001) SunMount3r válasza general (#63997) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Már van Splitter-ed? Vagy mivel "lövöd át a hangot" az erősítőnek? Ha jól értem akkor a TV ARC-jával, ami ugye DTS-t nem küldi tovább (meg a HD hangokat se), kérdés, hogy a többcsatornás lossless PCM-et fogja e... Nem kérdés. , ha csak sima ARC (és nem az új e-ARC), akkor nincs tömörítetlen lossless hang, így többcsatornás PCM se...

[ Szerkesztve ]

(#64002) general válasza SunMount3r (#64001) üzenetére


general
addikt

srácok, köszönöm a kimerítő válaszokat, tisztul a kép, de lenne pár észrevételem/kérdésem.

nincs Splitterem, a pendrive bedugva a tévébe, onnan optikai kábel megy az AV erősítőbe. ennyi. miért nincsenek HD hangok így? a dekódolást most is az erősítő végzi, nem a tévé, nem? újabb Dolby audionál sem kapok nagyfelbontású hangot, csak a régi Dolbyt? a DTS egyértelműen nem megy át, tehát nincs passthrough.
ezt az ARC dolgot sem vágom pontosan, mire is kell. egy darab ARC-s hdmi csatl. van egyébként, de egyelőre nem is használom, hisz a tévé médiaplayerét használom, a hangot meg kiküldöm optikain, mint írtam. (vagyis használom, a settopbox oda van bedugva, de az más téma)

BBéci , ezt a mélynyomó dolgot nem is tudtam, hogy leterheli az erősítőt, elveszi az erőt az egyenletes hangoktól, köszi! :) azt viszont tudom, hogy más a hangja mélynyomóval, mintha a frontokra van keverve, írtam is, de egyelőre nincs mélynyomó.

blakey hm, ezt nem is gondoltam, hogy tulajdonképpen bármikor megcsinálhatom a hálózatról lejátszást.. :DDD utánaolvasok, hogyan is kell létrehozni!

ha Plexi és a többiek tudnak DTS-t dekódolni, akkor ezek a sz.gépen dekódolódnak és úgy lövi át a hálózaton az audio-t? ha a tévén nincs passthrough, hogyan kapok dekódolt DTS hangot, vagy nem értem, mit dugjak az erősítőbe, a hálózatról hogyan jut el a hang oda? :D kezdek bekavarodni.

elolvastam egy Logout-os alapfogalmas írást a bitstream-LPCM témában. itt azt írják, hogy a különbség a tömörítés, vagyis annak hiánya. tehát az LPCM azt jelenti, hogy tömörítetlen és veszteségmentes adatfolyam, emiatt sok helyett foglal, így jött képbe a tömörítés, a HD audiónál a DTS HD MA és a Dolby True HD a két szabvány (illetve a mai legújabbak). ergo attól, hogy valami LPCM, nemhogy rosszabb, hanem jobb, blakey te viszont fentebb azt írtad, hogy az LPCM nem HD, de attól még jó. vagy én értek félre valamit? :B

ha jól következtetek, ez a sztori:
adott a forrás, ami jelen esetben legyen egy mkv fájl, mondjuk kiváló kép és hang legyen benne, tömörítve. ezt egy médiaplayer (a tévé sajátja vagy egy külső) dekódolja (lejátsza), képet ad a tévének és a hangot a vagy dekódolja LPCM-be (ami továbbmegy az erősítőbe már "kicsomagolva", de még digitálisan, és ott analóggá alakulva megszólal a hangfalakon), vagy dekódolatlanul továbbengedi az erősítőnek,(passthrough, bitstream) ami a saját dekódoló egységeivel dekódolja, majd erősíti...

jól gondolkodok vagy valahol rosszul írok valamilyen fogalmat? :) ha jól gondolkodok, hogyan dől el, hogy a médiaplayer dekódoljon hangot vagy az erősítő? (ha mindkettő képes rá)
az LPCM hangsáv gyakorlatilag egy tömörítetlen, jó minőségű audiosáv, de ez lehet dekódolt és még kódolt is? (pl DTS HD MA)
az ATV 4K pl brutál procit kapott, gondolom ezért dekódol egyből LPCM-be, mert bírja. és nem lesz rosszabb a hangja, feltételezve, hogy tud DTS HD MA-t és/vagy Dolby True HD-t.

az Atmos és újabb audio szabványok meg sem szólalnak olyan eszközökön, amik nem tudják dekódolni (legyen az médiaplayer vagy tv vagy erősítő) vagy van esetleg benne egy olyan audiosáv, amit a régebbi eszközök is lejátszanak? (lehet ez hülye kérdés..:D

köszi, ha válaszoltok!

(#64003) BBéci válasza general (#64002) üzenetére


BBéci
titán

Mélyláda ügyben ezt olvasd el: [link].

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#64004) #09634560 válasza general (#64002) üzenetére


#09634560
törölt tag

Dolby atmos visszafelé kompatibilis, DD lesz, ezért elegendő ha az erősitő tudja. DTS-X viszont un képzett hang tehát ugyan van külön hangsáv de DTS-HD-ból is előállitható.
LPCM az HDMI 1.2-től átmegy 7.1-ben tehát az átvitel manapság nem probléma.
Az hogy a lejátszó vagy az erősitő dekódol az ugye függ a rendszertől. Egy OPPO tulaj nem fogja a kikódolást egy konzumer erősítőre bízni, mikor neki jobb eszköze van rá, de általánosságban az erősitők elég jól fel vannak készítve, és a beépitett DAC-tól is függően jobb dekódolásra képesek mint egy lejátszó vagy PC.
tehát jobb az eredmény ha bitstreamban küldöd ki az erősitőnek, feltéve ha nem vagy külön tápegységgel és analóg rendszerrel ellátott OPPO készülék tulaja, emelett csak konzumer gyártó -nem prémium- erősítővel rendelkezel. Ez kb ugyanaz hogy inkább a tévék vagy a médiajátszók botják ki a .mkv fájlokat és azok skálázzák fel.

(#64005) kleinguru válasza #09634560 (#64004) üzenetére


kleinguru
addikt

A tömörített digitális hang kitömörítve nem ugyan az lesz, a kitömörítőtől függetlenül:F

Azt hittem a “magic” a digitális hangból analóg előállítása esetén keletkezik.

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#64006) #09634560 válasza kleinguru (#64005) üzenetére


#09634560
törölt tag

Van veszteséges és veszteségmentes tömörítés. Valamint a mintavételi frekvencia is beleszól.

(#64007) SunMount3r válasza general (#64002) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

A hanggal kapcsolatos lényeg: a TV-ből sem ARC-on, sem optikain (SPDIF) keresztül nem lesz HD hangod, hiába tudja az erősítőd, a TV ezeken a csatornákon nem tudja ezeket kiadni. HD hangok: True-HD, DTS-HDMA, valamint a többcsatornás (5.1/7.1) PCM. Amik lehetnének az max az "SD" többcsatornás hangok: a DD és a DTS 5.1 (valamint a sztereó 2.0-ás PCM). Hogy legyenek HD hangok ahhoz egy média lejátszóból direktbe kell eljuttatni az erősítőbe passthrough-n a HDMI-n keresztül. Az ebből átkonvertált sokcsatornás PCM-re (ATV 4K esetén) ugyan ez vonatkozik.

Erre ajánlottam megoldásképpen a Splitter-t.

[ Szerkesztve ]

(#64008) junkpod válasza #09634560 (#64006) üzenetére


junkpod
nagyúr

Akkor a veszteség mentes csomagolást mindegy mi bontja ki, itt inkább az szólhat bele, hogy a jelvezetes hibája mire van nagyobb hatással? Ez viszont több esélyed: a tömörített jel kisebb jelsurusegu, ezért kevésbé sérülékeny, viszont ha sérül akkor több adat veszhet el...

Box's don't touch!

(#64009) kleinguru válasza junkpod (#64008) üzenetére


kleinguru
addikt

Tényleg nem értek hozzá, de digitális jelátvitelnél ez mit számít:F

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#64010) renatto válasza SunMount3r (#64007) üzenetére


renatto
őstag

És a Dolby Digital Plus?

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#64011) #09634560 válasza renatto (#64010) üzenetére


#09634560
törölt tag

hdmi kell hozzá:

(#64002) general : attól hogy LPCM még nem HD, lpcm annyit tesz mindössze hogy kódolatlan, a HD minőség a felbontáson múlik

[ Szerkesztve ]

(#64012) BBéci válasza kleinguru (#64009) üzenetére


BBéci
titán

A digitális nem csodaszer. Erről sok helyen, sokszor vitatkoztunk, nem szeretném, ha itt is az lenne belőle.
Koaxiális digitális és USB kábelekkel sok tapasztalatom van, azokkal a legyegyszerűbb bemutatni, demonstrálni a különbségeket.
A különféle lejátszókból kinyerhető bitstream hangsáv különböző minőségű. Ennek észleléséhez jó és gyakorlott hallás, magas felbontóképességű hangrendszer kell. Logitech, Genius, Orion, Creative, Trust, stb. 5.1 szetteken nem hallható a különbség.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#64013) kleinguru válasza BBéci (#64012) üzenetére


kleinguru
addikt

Mint írtam nem értek hozzá, ezért elhiszem, de nagyon nagyon fura, hogy nem pontosan bizről bitre ugyan azt nyered ki, az hogy időben egyik vagy másik tovább tart, az rendben. De hogy nem ugyan az jön bitről bitre ugyan azt a forrás anyagot feltételezve (és persze a lejátszó csak továbbítja nem nyúl hozzá) inkább csak elfogadom, mint elhiszem:R

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#64014) Beni2360 válasza #09634560 (#64011) üzenetére


Beni2360
félisten

Na már én is kérdezek egy blődséget.
TV-boxból megy HDMI-n a jel az AVR-be. Ott a hang kimenetre LPCM ír. Az avr hang kimenetre aout (DENON távon pure gomb) van állítva és 2.1 jelez. Egyáltalán honnan lehet megtudni, hogy milyen hang jön az adással (DIGI optikai kábelen jön)

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#64015) BBéci válasza kleinguru (#64013) üzenetére


BBéci
titán

Mindenki számára adott a lehetőség, hogy kipróbálja ezeket.
Az írt CD is bitről bitre ugyanaz, mint az eredeti, mégis másképp, rosszabbul szól.

(#64014) Beni2360
Az, amit a Denon kiír.
Miért kell a TV box? Az általában ritka silány minőségű.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#64016) dgyuri0123 válasza kleinguru (#64013) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Pedig elhiheted, hogy így van. ;) Az "egyszerűbb" készülékek/megoldások jó sokat képesek rontani az elvileg "bitről-bitre" átvitelen és onnan kezdve bizony nem lesz bitről-bitre azonos az átvitel, amit egy "jobb" rendszer tökéletesen prezentálni fog.

"csak a zene van"

(#64017) #09634560 válasza kleinguru (#64013) üzenetére


#09634560
törölt tag

lehet valamit félreértesz: nem a kikódolás hanem a feldolgozás között keletkeznek a különbségek. Nem fog a kék feketébe váltani, nem tünik el egy hang, vagy hangszer, meg nem lesznek hasonló baromságok. Meg fog jellenni bitről bitre minden, hanem mennyit fog belőle kikódolás után megjeleniteni a rendszer, mennyi lesz a haszos jel mellett a zaj, mekkora lesz a dinamikakompresszió, jel-zaj arány, ez fog számitani. Minél magasabb a mintavételi frekvenciaarány,minél kevesebb a veszteség, minél nagyobba felbontás, minél kevesebb zaj adódik hozzá, annál többet-jobban tud megjeleniteni.

[ Szerkesztve ]

(#64018) Beni2360 válasza BBéci (#64015) üzenetére


Beni2360
félisten

Miért kell a TV box? Az általában ritka silány minőségű -mivel csak így tudom kiküldeni a projektorra a képet az AVRN-n keresztül. Ha közvetlen dugom a TV-be a kábelt nem tudom a képet kiküldeni. Vagy van rámás megoldás? Az IPTV és a DIGI boxok mennek az avrbe.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#64019) BBéci válasza Beni2360 (#64018) üzenetére


BBéci
titán

Értem, ez elfogadható indok. Persze van más megoldás, pédául egy saját, jó minőségű vevőegység.
Újabb kérdés: miért kell Digi és IPTV is?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#64020) Beni2360 válasza BBéci (#64019) üzenetére


Beni2360
félisten

Mert az IPTV több mint 10 éve megvan és a feleségem nem hajlandó váltani. Megszokta és ott a felvételi kényelmi funkció. Lassan már elfogadható a kép minősége is.
A DIGI TV meg a digi sp miatt (légből kapom) na meg sokkal jobb a kép minősége és azt küldöm a projira. :K DVB-C boxom van külön erre.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#64021) 741105 válasza BBéci (#63969) üzenetére


741105
csendes tag

Most komolyan, vannak olyan emberek akik azt hiszik vesznek pár ezer forintért,
esetleg 10-20.000ft-ért media playert, és úgy fog szólni, és olyan jó a kezelhetősége, képminősége stb,
mint egy több száz ezer forintos lejátszóé? Azért ennyire naiv, nem lehet valaki,
aki egy kicsit is foglalkozik a mai modern televíziókkal, hifikkel, házi-mozival!
Nekem volt, Popcorn, Himedia stb lejátszók, nem voltak rosszak, de mindegyikből hiányzott valami.
Átváltottam Oppo 95-re,óriási a különbség! A hang, a kép és a kezelhetőség nagyon rendben van.
Nem volt drága, mert használtan ma már nincs olyan komoly ára. Nem értem aki több százezerért
vesz meg egy televíziót, nincs pénze egy legalább Himedia szintű lejátszóra?
A fórumok tele vannak az olyan beírásokkal, hogy szar a tv, mert ezt, meg ezt nem játssza le.
Brutális!!

(#64022) SunMount3r válasza 741105 (#64021) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ez a téma épp a HTPC-s Topic-ban is. Úgy látszik "örökzöld"... :D :((

(#64023) djnice válasza 741105 (#64021) üzenetére


djnice
veterán

A kezelhetőség és a képminőség egyáltalán nem ár kérdése. Az előbbit a szoftver határozza meg, az utóbbit pedig a SoC és az abban lévő post processing funkciók. Az Oppo 203-nak pl bizonyítottan gyenge a chroma felskálázása.

[ Szerkesztve ]

(#64024) kleinguru válasza #09634560 (#64017) üzenetére


kleinguru
addikt

Nem nem, semmit nem értek félre, én végig a digitális jelátvitelről beszéltem. A feldolgozás más tészta.

[ Szerkesztve ]

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#64025) 741105 válasza djnice (#64023) üzenetére


741105
csendes tag

És vajon melyik lejátszónak a fejlesztésére,tervezésére és tesztelésére van több anyagi forrás? Nyilván a nagyobb gyártóknak. Ezért is átgondoltabb, bug mentesebb egy ilyen termék. De nem csak a lejátszókra igaz ez. Nagy általánosságban elmondható, hogy ami jóval drágább az jobb is! Nem minden esetben de az esetek 80%-ál. Egy 50.000ft-os hangfal és egy 800.000ft-os. Szerintem nincs kérdés.

(#64026) blakey válasza 741105 (#64025) üzenetére


blakey
titán

Bár csak ilyen egyszerű lenne, sajnos nem az. Egy olcsó lejátszó megfelelő OS-el bizony meglepetést tud okozni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#64027) 741105 válasza blakey (#64026) üzenetére


741105
csendes tag

Szerintem nem olyan nehéz. Én még nem láttam olyat ,hogy egy pár ezres lejátszó bármiben jobb legyen, mint egy több százezres. Nyilván itt felhívnám a figyelmet a nagy ár különbségre! Amit írtam először is. De ez csak az én véleményem. Pár ezres műszaki ciknél nem tudsz olyan anyagokat használni, nincs meg a lehetőséged, letesztelni, változtatni ha muszáj! Meg fizetni a jobb szakembereket stb......

(#64028) 741105


741105
csendes tag

Igazából amit először írtam, az az volt, hogy sokan vesznek aránylag drága televíziókat és utána megy a hiszti, hogy nem tudják a nyilván 90%-ban varez tartalmakat lejátszani! Én erre akartam reagálni, hogy akkor legalább egy Himedia lejátszót csak ki lehetne gazdálkodni! Ez lett volna a lényeg.

(#64029) Beni2360 válasza 741105 (#64028) üzenetére


Beni2360
félisten

A lényeg lejött, de nekem van egy ZIDOO X10 60 E Ft-s lejátszóm és mellette 50 $ is és mégis az olcsóbbat használom napi szinten. A rendszerem kb 800 K volt újonnan.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#64030) blakey válasza 741105 (#64027) üzenetére


blakey
titán

Nem minden esetben az ár tükrözi a minőséget, főleg manapság.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#64031) junkpod válasza kleinguru (#64009) üzenetére


junkpod
nagyúr

Digitálisan kódolt analóg elektromos jel:) ezt is érheti zavar, jelvesztes, csak sokkal jobb javító algoritmusok és sokszor többszörösen hibaturő kódolások dolgoznak a háttérben.
Gondolom láttál már kockasodó tv képet dvb-c (digitális) antenna jel esetén is...

64015 Be
Biztos vagy benne, hogy egy audio cd-t le lehet bit helyesen másolni? Ott sokkal kevesebb hibajavito bit van tárolva, data cd esetén több is van, ezért lehet azt bithelyesen olvasni.

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#64032) s7evcsenko válasza Beni2360 (#64029) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Miért? Mi a baj a zidoo-val, amiert nem azt használod?

[ Szerkesztve ]

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#64033) kleinguru válasza junkpod (#64031) üzenetére


kleinguru
addikt

Igen, de ebben az esetben van kép nincs kép, elég éles a határ, nem az van, hogy kicsit szebb a kép, vagy kicsit élesebb. Ezzel együtt ahogy írtam is elfogadom, csak nem értem.

[ Szerkesztve ]

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#64034) s7evcsenko válasza junkpod (#64031) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Ezzel kb meg is fejtetted a kódolás dolgot.
Ha jó a jelátvitel, akkor jó a kép, ha zavar van az átvitelben, akkor szar a kép.
Olyan szerintem nincs, hogy egy kicsit szebb a kép a jelátvitel miatt.

Elkéstem. :)

[ Szerkesztve ]

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#64035) 741105 válasza blakey (#64030) üzenetére


741105
csendes tag

Én egy kicsit máshogy látom. Szerintem igen is tükrözi a minőséget az ár! Csak olyan nagy a választék, hogy a drágák között sok olyan is meg található, ami igazából nem oda való. Mondok pár példát: Huawei P20 lite vs Huawei Mate 20pro, vagy DeLonghi vs Jura, az utóbbi kávé főző. Tudom off , de szerintem minden termékre igaz.
Személyes tapasztalat. Nagyon régen hobbi szinten szeretem a házi-mozit. Nagyon sok erősítőm volt. Sony , Pionner stb...szinte minden "kommersz" gyártó. (Remélem senkit nem bántok meg, nem ez a szándékom.)
Mindegy melyik gyártó melyik modelljét halottam ,mindig volt bennem egy kicsi feszengés, és mindig variáltam. Mióta Arcam erősítőm van, meg szűnt minden rossz érzés, és csak élvezek minden percet.
Az ár itt nyilván sokkal több volt, több mint egy millió. De az ár nekem itt is tükrözte a minőséget.
Természetesen fontos volt,hogy a hangfalak is olyanok legyenek amik passzolnak az Arcamhoz. Rengeteg külföldi fórumot olvastam, és nagyon sokszor a Focalokat írták, ajánlották az Arcam mellé.
Természetesen ez csak az én véleményem és ízlésem. Másnál lehet teljesen más a fontos.

[ Szerkesztve ]

(#64036) Beni2360 válasza s7evcsenko (#64032) üzenetére


Beni2360
félisten

Egyszerű dolog miatt, az MKV-ben a feliratokat nem tudom félkövér módra állítani és most már a CE-nek van fekete állítható háttere is a feliratoknak. Csak Fi filmeket nézek. Tudom lehet külső fi letölteni a filmekhez, kímélem is a zidoot.
BD ISO-nál nem érdekes mert ott fi képfájlok vannak.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#64037) junkpod válasza 741105 (#64021) üzenetére


junkpod
nagyúr

Szerintem a modern mindent egyben tudó fejlett SoC-ok korában nincs akkora különbség mp és mp között mint amekkora az árkülönbség (az extrém szélsőséges eszközöket hagyjuk is...)
Az olcsó eszközök mára a régi középszintnél is jobbak, főleg ha normál kereskedelmi forgalomban lévő eszközökkel használjuk (tv, erősítő...). A magas arkategorias mp-ket pedig benyelte az árverseny és az olcsositas (lásd Dune...)
És talán mára már több múlik a sw-n mint a hw-n.

Box's don't touch!

(#64038) junkpod válasza kleinguru (#64033) üzenetére


junkpod
nagyúr

Ha van a tv-den jel infó kijelzés akkor tesztelhető egy hibás antenna csatlakozó esetén ugyan nem veszed észre a kép minőség vesztest, de ha a tv kiírja, hogy mennyi bit hibajavítást kénytelen végezni akkor könnyen belátható, hogy a kimaradó yuv infók helyet kb kitalálja a tv procija. Ez elég sokáig elviselhető ha nem látod az eredetit.

64034
Igazad van olyan nincs, hogy szebb a kép a jelatvitel miatt, csak rosszabb lehet, minden kábel ront a jelen, egyik többet másik kevesebbet.

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#64039) s7evcsenko válasza Beni2360 (#64036) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Ahha, köszönöm.

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#64040) blakey válasza 741105 (#64035) üzenetére


blakey
titán

Csakis saját tapasztalatból írok. Rengeteg lejátszóm, TV-m, erősítőm, hangsugárzóm volt. Nem minden esetben az ár tükrözi a minőséget. Lehet szeretni egy márkát ami mondjuk felsőkategóriás eszközöket gyárt, mindennek megvan a piaca, de ha van tapasztalatod olcsó de jó eszközökkel akkor bizony azzal is elégedett lehetsz. Ha nem láttál pl. Amlogic boxot CoreELEC-el akkor tedd meg, nem drága mulatság cserébe meglepetést okozhat, volt HiMediám, egyáltalán nem hiányzik, volt Dune-m, az sem és még sorolható. Utolsó normális támogatottságot a korábbi Sigma chipes Dune-k, Popcornok kaptak, ami ma folyik gyártói támogatottság címen az nevetséges. Közösségi szoftverek sokkal jobbak.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#64041) Ejelhar válasza kleinguru (#64033) üzenetére


Ejelhar
senior tag

Egy esetben biztos lehet különbség a digitális jelátvitel ellenére is: ha van "áthallás" a digitális és az analóg rendszer között elektromos értelemben.

Saját példa:

- a DAC-om USB bemenete nem rendelkezik saját tápellátással, azt az USB interface-ről veszi, ami önmagában még nem lenne gond, mert hát digitális egységnél ez alapesetben a kutyát se érdekli. Csakhogy a DAC-on belül ez összeföldelt az analóg résszel, ami így már probléma.

- vagyis a DAC-om USB bemenetére nem tehetek USB isolatort, mert akkor nincs tápja, nem működik. Ha viszont így használom, akkor a PC tápjának zaja rákerül a DAC analóg kimenetére.

Hallani a különbséget, még ha nem is az USB bemenetről dolgozik éppen a DAC, akkor is.

Stációk:
- úgyis öreg volt a PC tápja már, hát vettem egy agyondicsért Be Quiet tápot bele. Ezzel már tényleg sokkal jobb, de még így sem az igazi, mert egyértelműen jobb a hangminőség ha lehúzom a DAC-ról az egészet (USB bemenete).
- USB isolator közbeiktat, külön táp a DAC USB bemenetére és helyreállt a világ rendje.

ps. de amúgy én is osztom véleményedet, ha a fenti jelenség nincs (szeparált a digitális és az analóg rész) és a digitális átvitel tényleg bithelyes, akkor nem fér a fejembe hogyan lehetne különbség.

(#64042) 741105 válasza blakey (#64040) üzenetére


741105
csendes tag

Erre gondolsz:amlogic s912

(#64043) kleinguru válasza junkpod (#64038) üzenetére


kleinguru
addikt

A bit hibajavításnak mi a referenciája? Honnan tudja mit kell a kieső bitek helyére tenni:F
Ha nem megy az eredeti visszaállítása, akkor nincs kép, illetve teljesen nézhetetlen.

Ha jól értem a yuv írja le a képet, amit jól lehet tömöríteni. Ha tömörítés veszteségmentes, akkor szintén nem értem.

Amennyiben rosszul értem és a yuv már maga a tömörítő eljárás és igaz, amit íraz, akkor úgy hibatűrő, hogy nem ugyan azt a képet jelenítni meg mint az eredeti, csak ezt az ember referencia hiányában nem veszi észre:F

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#64044) daniel2121


daniel2121
senior tag

Ma voltam egyApple boltban. Kérdeztem az egyik eladót,hogy az Apple tv 4K jó e média lejátszásra valamilyen háttérból. A válasz az volt, hogy nem arra való hanem csak online tartalmak streamelésére. Most akkor hogy is van ez?

(#64045) Phülöp válasza daniel2121 (#64044) üzenetére


Phülöp
addikt

Butaságot mondott az ember.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#64046) daniel2121 válasza Phülöp (#64045) üzenetére


daniel2121
senior tag

Én is úgy gondolom,de basszus mégis csak egy Apple márkabolt.

(#64047) blakey válasza daniel2121 (#64046) üzenetére


blakey
titán

A válasz helyes volt, nem köteles tudnia arról, hogy melyik harmadik fél által készített app-al lehetséges, elsősorban VOD fogyasztására készült.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#64048) SunMount3r válasza blakey (#64047) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

"Nem arra való"... Hhh, ez kb. ilyen "nem tudom, de lehet" szintű hárítós válasz. Már ha elfogadható ez válasznak egyáltalán ebben az esetben... Mert mi az, hogy "nem arra való"? Most vagy igen, vagy nem...

[ Szerkesztve ]

(#64049) #41635072


#41635072
törölt tag

Udv!
Letezik olyan gyarto aki nem csak egy androidot es kodit ad el egy alap hardverrel?
Tehat irt valami sajat szoftvert, ami mondjuk linuxon fut, es normalisan optimalizalt, nincs tele komprumisszummal? (Apple TV-t ne vegyuk ide, mert nem csak egy streamerre lenne szukseg).
Koszi.

(#64050) daniel2121


daniel2121
senior tag

A Himedia felé hajlok megvételre. 4k-ás modellekből melyik ajánlott 50-60k körül? Nem szükséges, hogy fogadjon merevlemezt,persze nem kizáró ok.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.