Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- weiss: Autó költségek
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fPApi
őstag
Van valakinek Ugoos SK1? Ha igen, akkor a kérdésem, hogy az OS tiszta android, vagy valamilyen android TV / google TV?
-
szabi325
tag
Sziasztok!
Én olyan lejátszót keresek ami tud USB -ről 4K/60fps mp4 (H264) videót lejátszani illetve fényképeket lehet vele nézegetni (az állóképeket elforgatja magától
).
30e-50e ft körül lenne rá a keret.
Erre esetleg valaki tudna tanácsot adni hogy mit érdemes venni?
-
Beni2360
félisten
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Erre válaszolni nem szoktam, erre vannak jobban hozzá értők. Az. Box már tudja a DV , ha nem kell vannak olcsóbb megoldás is . Amlogic S905, S912 processzoros készülékek - Fototrend Hozzászólások ebben a topikban is érdeklődj.
-
Sza_Sa
senior tag
Sziasztok,
sógornak keresek 4k képes lejátszót, szokásos mkv fájlok lejátszására. A keret 70.000 Ft, felette akkor, ha tényleg megéri. A megjelenítő egy 77-es oled, egyelőre hdmi arc képes erősítője nincs, azt majd én adok kölcsön neki (aztán eldönti, hogy mennyire tetszik neki ez a megoldás)
Az egyszerűbb kezelhetőség fontos lenne, külső ssd lesz rá téve, ezért nem kell belül hely.Amit kinéztem neki: Dune Hd Homatics Box R 4K Plus
Nálam Apple Tv 4k-k vannak minden tv mellett, igaz, hogy nálam tökéletes, de neki nem ajánlottam, mivel semmi almás terméke nincs, meg amúgy sem szereti az Apple-t.
Ha van jobb, köszönettel veszem az ajánlásokat.
-
SunMount3r
nagyúr
Vissza olvasva pár posztot, már ne is haragújnak meg az "istenek", de az a "Tré" ami itt megy manapság, hová tűntek innen az igazi "szakik"? Most már ez színvonal lesz itt, ami eddig kb. 2 oldalon lefutottak? Dune meg Zidoo, de tényleg?
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
TV okosítót keresek, amivel a több éves 4k LG tv smart rendszerét ki tudom váltani, mivel közel használhatatlan szintre lassult. Eddig Apple TV-ben gondolkodtam, de most agyalok rajta, hogy lehet felesleges annyit költeni rá a felhasználás miatt, valamint amúgy sem jött ki belőle az új verzió.
Milyen opciók vannak az alábbi Igények alapján?:
- YT és Netflix használat, esetleg HBO streaming
- Gyors legyen, lehetőleg évek múlva is (a kezelés sebessége a legfontosabb igény)
- Lehetőleg plug&play, ne kelljen hosszas konfigurálás, valamint ha van OTA az is jó lenne
- jól használható saját távirányító
- PC-ről, azonos hálózaton filmek, sorozatok streamingje. -
FőDudu
veterán
Raspberry PI 2 + OSMC kivaltasara keresek megoldast. Hasonloan kis meretben.
A szolgaltatom kodolatlan IPTV szolgaltatast ad Mpeg-TS formatumban (IP:port).
Ezt Simple IPTV kilenssel lehet nezni OSMC alatt. FullHD vagy 4K felbontas johet szoba.Ugyanezt keresem, de felveteli lehetoseggel. RPi 2 keves erre.
Gigabit lan van, SSD-re menne a felvetel (igy nyilvan vagy belos ssd vagy USB-C csatis megoldas johet szoba).
Van kesz megoldas, vagy inkabb lojek egy ujabb RPi + SSD at megoldasra? (a szolgaltato kulon VLAN-ban adja az IPTV-t es az internetet - igy vagy VLAN hasznalat kell, vagy 2 LAN port. Wifit nem akarok ilyenre hasznalni.)
Mivel van itthon WD Mycloud ami Plex szerverkent latszik, igy Plex sem arana. (Tv eleve tudja).
A fo kerdes a kesz cuccok (Mi Box, Apple TV, stb) eseten a VLAN hasznalat, mivel internet az V1, IPTV meg V3999. Ezt ugye custom linux distrib eseten konnyen megugrom - gyari firmware esten kb kizartnak tartom.
Koszi!
-
arcitec
addikt
-
péjé
őstag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
-
Don Vittorio
őstag
Sziasztok!
Egy németországi magyar barátom - nem műszaki ember - szeretne venni egy minél felhasználóbarátabb médialejátszót. Alapvetően USB HDD-ről játszik le, tehát a feladat az, hogy egy minél több container-formátumot és codecet ismerő, frissíthető szoftverű valamit tudjon venni. Feliratot és hangot szívesen kapcsol nézés közben.
Semmi egyéb kötöttség nincs.
Tudnátok nekem javasolni valamit?
A német Amazonon akarja megvenni, vagy megveszem neki itthon, és akkor kiviszi egy ismerős. -
-FreaK-
veterán
Valaki tud valamit új Apple TV megjelenéssel kapcsoltban?
Karácsonyra tervezek venni, de csak nem akar jönni az új verzió.
-
Beni2360
félisten
válasz
BÜDÖSLÁB
üzenetére
Semmi szükség nincs a feljebb lépni. Bőven kiszolgálja a projektorodat. DoVi vonalon van fejlödés a 8K készüléknél. Van Zidoo topik.
Szgépnél inkább hallózati gond lehet ha a monitoron meg jó a lejátszás. -
BÜDÖSLÁB
tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Köszi, igazából annyira nem lényeges a gépről való filmnézés ( bár megkérdezem az ajánlott fórumon) inkább megéri e feljebb lépni abban az esetben ha nem érzem a hiányát, de azt hozzá kell tenni hogy nem is tudom mi az a plusz amit egy modernebb lejátszó ( pl zidoo z9x 8k ) tudna adni. Fajlokkal sose volt gond, 2tb - is winyo teljesen jól működik. Hétvégén van többnyire használva.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
BÜDÖSLÁB
üzenetére
Akkor azzal a számítógéppel nem stimmel valami, vagy túl gyenge hozzá a GPU, inkább itt kérdezzél ezzel kapcsolatban. Ha MadVR-t is használnál és elég erős GPU-d lenne hozzá sokat lehet javítani a vetítős képminőségen.
-
BÜDÖSLÁB
tag
Helló! Nekem egy Zidoo Z9x van már kb 2 éve. Érdemes innen följebb lépni? Filmeket egy 100 " vásznon, és egy optoma full hd projektoron nézem. Magával a lejatszoval ha a 2 tb-os merevlemez ről nézek filmet/eket meg vagyok elégedve ha számítógépről nézem a filmet akkor szakadozik a 15-70Gb kozotti film, hang ezért nem is nagyon szoktam úgy nézni. Köszi a választ!
-
péjé
őstag
válasz
arcitec
üzenetére
Tévének sztem nem kell tudnia lefelé skálázni, max felfele, az 1440p monitor felbontás, nem olyan elterjedt mint pl. az 1080p v. 720p. Azért kérdezem mert sztem ez nem ilyen egyértelmű. Nem akarok htpc-t beüzemelni és sok média lejátszó 1080p-t vagy 4k-t ad ki és nem ismeri az 1440p-t. Tudtok konkrétan ilyen típust esetleg ami képes 4k anyagot 1440p-ben megjeleníteni? Legnagyobb bánatomra a Coreelec nem ismeri ezt a felbontást.
-
mp54
senior tag
Sziasztok!
Lecseréltem a jó öreg Pana 50G30 plazma tv-met Samu 65s95f-re. Eddig a kölcsönzött filmeket laptop+VLC játszottam le, 1080p minőségben, az ARCAM 400 nem is tud továbbítani 4k képet. Azt olvasom, ez a tv már megérdemel egy dedikált média lejátszót (MP)....az AVR-t megtartanám, mert a HD hangokat viszont tudja!
Az eddigi olvasmányaim alapján nekem olyan MP kell, aminek két HDMI kimenete van, egyiken megy közvetlenül a tv-be a kép (csak a kép?), másikon az AVR-be a hang (csak a hang?). A cél 4k+HD hangú kölcsönzött filmek nézése. Streaming tudás nem fontos, arra elég nekem a tv. ATMOS-t az AVR nem tudja, de egyelőre nagyon nem is izgat, a rendszer is csak 5.1.
1; Legyetek szívesek javasolni nekem ilyen, jó ár-érték arányú, mindent evő MP-t. Mivel hülye vagyok az ilyenekhez, olyan kellene, melyet kiveszek a dobozból, bedugom és működik! Lehetőleg konkrét típusokat mondjatok, ajánlott beszerzési forrással, lehet használt is. (Két HDMI-set egyet találtam, 650 eFt..., a tv volt ennyi...).
2; Milyen HDMI kábelt javasoltok hozzá? Min. 1,5 m hosszú kell.
3; Ha az MP csak 1 HDMI kimenetes lenne, az utána kötött HDMI splitter-rel megfelelő minőséget tudna adni? Ha igen, kérek javaslatot erre a párosra is.
Köszönöm! -
Beni2360
félisten
válasz
Rockety666
üzenetére
A Zidoonak nagyon baráti a média center kezelése, iranyítasa. A beállítása, file kezelője.
Nekem már 8 éve Zidoo boxaim vannak. Itt egy regedfi box média center HT ismertetője. Azóta már csak fejlődött. Több videóm is van e mellett. -
válasz
Rockety666
üzenetére
#1, a streaming részre meg a TV app-jai (bár nem Android alapú, szóval nincs véleményem/tapasztalatom). Egy microSD kártya kiírása, egy file átmásolása/átnevezése meg két gomb nyomvatartása után kb. ugyanannyi beállítási munkád lesz vele mind bármilyen másik eszközzel, cserébe működik. Amlogic topicban segítünk.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Rockety666
üzenetére
Szia,
Sajnos nem tudok segíteni, kérdezek

Egy ilyen kütyü internettel csatlakozik a hálózatra/szerverre, a TV-vel meg HDMI-vel van összekötve?
-
Rockety666
csendes tag
Sziasztok!
Sok-sok év tervezgetése és halogatása után idén karácsonyra meglepem a családot (és magamat is 😃) egy LG OLED TV-vel (G5). Jövőre egy értelmesebb soundbart meg gyereknek egy PS5-öt szeretnék majd még rákötni a rendszerre. Gondoltam, ha már lesz egy rendes tévém, akkor kipróbálnám, mit is tud látványügyileg, és ehhez milyen tartalmat érdemes nézni. Kb semennyire se mozgok a témában, gyakorlati tapasztalat sincs...A Blu-rayt hallani hallottam de látni még sose, ezért letöltöttem egy remux rip-et a netről, hogy majd tesztnek jó lesz. Aztán megnyitottam az NFO fájlt, és ott sok minden volt írva, aminek a döntő része kb. kínai volt.... kb 3-4 napja túrom a netet, hogy vmennyire képbe legyek (DV profilok, FEL-MEL, audio passthrough, corelec stb stb stb)
A sok rizsa után a kérdés az, hogy kb. jó irányba kezdtem-e értelmezni a dolgot, vagy teljesen vakvágányra szaladtam valahol félúton:
- A felhasználás két nagy csoportra oszlik általában: streaming vagy fájl lejátszás hálózatról/médiáról.
- Nincs egy mindenre is jó termék; mindenképp a felhasználáshoz kell igazítani a választást (pedig esküszöm, kifizetném az all-in-one-t 😃).
-Google/Gemini szerint egy jó középpont az NVIDIA Shield TV Pro, ami tud ezt is, azt is, de főleg a file lejátszáshoz kompromisszumkészség kell (illetve a 2019-es vas azért öregszik).
- Elvileg LG TV saját OS-e meg fogja oldani a streaminget mind videó szinten (DV), mind audió szinten (Atmos/DD+). Egyedül a Disney+ IMAX Enhanced tartalma a DTS miatt bukó (a soundbar telepítéséig ).Így jött az, hogy a céleszközt érdemes nekem a fájl lejátszáshoz igazítani. Itt a végén kb. a következő két csoportig jutottam:
1, AM6B+ CoreELEC: ez a king a file lejátszásnál, tud mindent, beleértve a DV P7 FEL feldolgozást, viszont nagyon messze van a Plug and Play-től (nekem biztosan).
2,Dune HD Pro Vision 4K / Zidoo Z9X Pro: ha jól értem visszabutitja P8 profilba a P7et, de ez nekem kezdett itt már magas lenni... A két termék barátibb, Plug and Play megoldásnak tűnik az ugooshoz képest.Ez állt így össze, igazából a kérdések:
1, javitsatok ki ha vhol homályba vagyok

2, én hajlok a felhasználóbarát Dune vagy Zidoo felé. Van akkora különbség minőségben átlagusernek az Ugooshoz képest, hogy megérje a "vergődést"? (Illetve az Ugoos beszerzése is problémásabbnak fest.)
3, Dune és Zidoo esetében van értelme a nagyobb testvérek (pl. Zidoo Z9X 8K és Dune HD Pro 8K Plus) irányába menni? (Ezek 140.000 Ft körül vannak, feljebb semmiképp nem mennék.)
4, Melyiket érdemes a Dune Pro 4K vs. Zidoo Z9X Pro esetben, illetve melyiket a Pro 8K vs. Z9X 8K esetben? (nekem talán a dune szimpibb egy fokkal)köszönöm hogy ha elolvastad a teleregényt és válaszolsz,
-
Nheo047
tag
Sziasztok!
Milyen media lejatszot tudnatok ajanlani, ami a tvm lejatszojahoz kepest erdemi javulast eredmenyezne kepminosegben?
Aminek mar lenne ertelme….es emberi aron van, mondjuk max 100e korul!
Jelenleg egy Samsung 65S90D QDOLEDEN filmezem. -
péjé
őstag
Van olyan asztali lejátszó amin be lehet állítani a 2560*1440 felbontást ha a kijelző tudja ezt? Chatgpt irogatott Dune meg Zidoo lejátszót ilyet de zagyvaság lett a vége.
-
szente
addikt
Sziasztok!
Van egy Dolby Atmos demo rip (m2ts), ezt valahogy le tudom játszani rendesen Homatics-al? Kodi nem boldogul vele.
-
péjé
őstag
sziasztok, az Nvidia shield pro milyen média lejátszónak? Tud elvileg 1440p felbontást és ez miatt jó is lehetne nekem.
-
Vismajor01
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Elolvastam a téma összefoglalót és nem hiszem h nekem ez kell. Nekem már van egy HTPCm, erről szeretném legnagyobb minőségben lejátszani a TV-n a filmeket. Ha erre a PC-re rakok PLEX-et és kábellel kötöm össze a routerrel akkor az működhet? Vagy egy ilyen Dune PRO-t vagy linkelt topic eszközét kellene közbe iktatni?
-
válasz
Vismajor01
üzenetére
Blu-ray lejátszók elsősorban lemezek lejátszására alkalmasak. Van Blu-Ray lejátszó topik!
Amúgy SunMount3r illetve felfelé határ a csillagos ég. Az is kérdés menűvel akarod-e lejátszani pl. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Lásd az előző post-ot.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
NASon porosodó blueray gyűjteményt szeretném élvezni a TV-n.
Milyen médialejátszót vegyek hogy full minőségben tehessem ezt meg? Hogy kéne a PC-t a médialejátszóval összekötni hogy elérjem az adatbázist? Látok blueray lejátszókat 40 ezerért meg 250 ezerért is, mi a különbség?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Tanczi01
üzenetére
Inkább itt érdeklődj egy megfelelő Amlogic+CE-s lejátszó iránt.
-
arcitec
addikt
válasz
Tanczi01
üzenetére
Nem tudom mit tud egy Xiaomi, de a "a lehető legjobb hanggal", amit írtál, nos azt nem elsősorban a forrás adja(bár persze az is), hanem az erősítő és a hozzá kapcsolt hangrendszer. Amit a Bose 900 már meg is határoz. A medialejátszó az "csak" dekódolja a képet és továbbítja a tv felé, a hangot szintén az esetedben a Bose felé. A felbontási igényt tekintve és a megbízhatóságot is figyelembe véve itt keresgélnék: [link]
Árat is figyelembe véve talán ez lenne számodra a megfelelő választás: [link]
Ha valamit félre értettem akkor elnézést ... -
Tanczi01
tag
Sziasztok!
Medialejátszót keresek, NAS-ról szeretnék 2165p ben filmeket nézni, a lehető legjobb hanggal amit egy Bose 900 tud. Remélem, hogy 60k körül már találok valamit. Gondolom egy Xiaomi 20k körül nekem nem megfelelő.
Előre is köszi a segítséget. -
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni.
Jelenleg van egy lassan elhalálozó Vorke Z6+-t szeretnék cserélni.
Max 30-33e ft a határ. Cél CE kodi, Nas-ról film nézés LG 4K (NanoCell 65NANO753PA) tévén.
No streaming, azt a tv beépített appjával használom.
A kinézett lejátszók X96 M200, M300, de bármilyen véleményt nagyon szívesen meghallgatok.
Köszönöm. -
blakey
titán
válasz
starius
üzenetére
…az apple tv megéri a feléárat?
- mihez képest? Mert vannak sokkal drágább lehetőségek is. Apple TV jó, de nincsenek előre telepített "lejátszók", tehát neked kell beszerezned, vannak ingyenesek és fizetősek. a legjobb az Infuse, ha az megvan, akkor gakorlatilag nincs olyan anyag, amit ne vinne. 10 éve használok valamilyen Apple TV-t is, stabil, jó, megéri.
Viszont vannak más lehetőségek is, Dune HD Homatics, Pro Vision 4K, Ugoos AM6B+ CoreELEC-kel, Amlogic box CoreELEC-kel, esetleg Mi Box, Strong Leap, ChromeCast, Fire TV Stick 4K Max 2, stb. -
starius
tag
Hali!
TCL98C6K tvhez keresem a legjobb médialejátszót, az apple tv megéri a feléárat? Legtöbb készülék IOS itthon , azt olvastam sokkal gyorsabb és stabilabb mint a google tv, vagy az androidos boxok ( + ugye a kényelem ,kb mindent tudnék intézni telefonról) -
Kerio
őstag
Sziasztok!
LG G5 OLED TV mellé Firestick max 2 vagy Zidoo Z9X 8K a jobb választás? Samsung Q930C 9.1.4 hangprojektorral használom. NAS-ról nézem a filmeket. Fontos, hogy a lehető legjobb minőséget is letudja játszani. Firestick-em már van, Kodi-val használom. Csak elgondolkodtam rajta, hogy előrelépés lenne-e egy másik lejátszó (?) Streaming nem kell, mert arra ott a WebOS.

-
péjé
őstag
válasz
Franko49
üzenetére
Ha nem ragaszkodsz a Plexhez akkor esetleg ott az Emby szerver, annak sokkal kisebb az erőforrás igenye, valszeg a ds118 karcsú már a plex 4k-hoz.
Kevés pénzből ami tuti jó az a Coreelec + amlogic box. Kodi felület, mindent is lejátszik.
Amazon Firetv 4k max jó lehet, Kodi-t rá tudod tenni és wifi6 van benne, elvileg elbírja a 4k-t. -
Franko49
tag
Sziasztok!
Van egy viszonylag régebbi Samsung UE49KU6400 TV-m és van egy Synology DS118 NAS-om, amin megy a torrent meg a tárolás. Eddig Plexet használtam a lejátszásra, de az utóbbi időben nagyon lassúnak érzem, sokszor akadozik, sok esetben a 4K felejtős.
Szeretném fejleszteni a rendszert, de kicsit elvesztem a lehetőségek között. Arra gondoltam, hogy "felokosítanám" a TV-t egy médialejátszóval, de azt még nem tudom mivel. A lényeg, hogy se a TV-t, se a NAS-t nem szeretném most lecserélni, viszont kell valami, amivel gördülékenyebben megy a filmezés. A plexet azért kedvelem, mert megjegyzi miben hol tartok, de nem ragaszkodom hozzá, ha ezt más is tudja. Nem vagyok jártas a témában. Ki mit ajánl, ami max pár10ezer Ft befektetéssel jár?
-
zazenke
őstag
na ez is megjött de semmi extra amiért vásárolni kellene [link] na majd holnap lesz apple tv 2025
-
gyűrű
addikt
válasz
miningboy
üzenetére
Ssmsungra szinte bármelyik újabb olcsó CoreElec-es box jó , mivel semmi dv támogatás nincs. Itt kérdezz
Streamingre meg talán pl. egy firestick 4k Max2.
Bár mostanában a netflixen kívül nincs már más előfizetésem, Hbot Disneyt már lemondtam. -
miningboy
tag
Köszi!
Ez esetben kérhetek egy kis iránymutatást, akár másik topikok, hogy melyik eszköz lenne jó streamra és melyik mozira?
lehetőleg költséghatékonyan. Ócsón
-
miningboy
tag
Létezik olyan médialejátszó, ami mind képi, mind hangvilágban tökéletesen működik pendriveos filmekkel (iso BD, mkv), és a streaming szolgáltatások (Netflix, HBO) is tökéletesen (4K, HDR, Atmos, stb...) futnak rajta?
Van ilyen mindenes, vagy valahol mindig kompromisszumos?
Samsung TV miatt keresek egy tökéletes lejátszót, ahol a kép tökéletes, kadenciahelyes, HDR10+ ésatöbbi ésatöbbi, a hangot pedig korlátok nélkül tudja az erősítő felé kommunikálni.
Jó lenne, ha mindezek mellett a streaming appok sem szenvednének hiányt, sem kép, sem hang terén. -
sirály69
őstag
Nem követem a trendeket ezért lenne egy kérdésem.
A barátom a FullHD tvjét szeretné okosítani, hogy netflixet tudjon nézni.
Mi a most ajánlott és gazdaságos megoldás rá?
Köszi előre is a segítséget! -
arcitec
addikt
válasz
lemmy9
üzenetére
Annyit megjegyeznék, hogy azért amióta egységesen Amlogic proc van szinte mindegyikben, nyilván nem igazán lehet képi eltérés, ami más az a menü és/vagy egyedi future. Ellenben emlékszem amikor még sláger volt a Medieter, Popcorn és társai, ott bizony tesztelő magazinok állítottak fel képi minőség eltéréséket. Igaz lehet, hogy mezei user - pláne akit nem is nagyon érdekelt - nem vette észre, ki tudja.
-
djnice
veterán
válasz
Wade0303
üzenetére
Egyetértek, ennél még durvább tévhit a hdmi kábelek közötti kép/hangminőségbeli "különbség". Sajnos a gyártók erre rá is játszanak (Audioquest, Furutech és hasonló átverő cégek).
A lejátszóknál a chroma upscaling azért minimálisan számíthat nagy kijelzőn és ebben a Panasonic-ok jók (UB820-tól). -
Wade0303
aktív tag
válasz
roseA580
üzenetére
A fenéket jobb a drágább lejátszók "képe". Ez egy régi városi legenda az ilyen forumokon, hogy majd veszel drágább lejátszót és attól jobb lesz a képminőség... A képminőség szinte teljes mértékben a forrás video minőségén és a TV-n (kijelzőn) múlik. A lejátszó részéről annyi kell ebben a képletben, hogy legyen benne hardveres decoder a szükséges codechez és elég számítási teljesítmény a felbontáshoz/képsebességhez. Ezen túl akkor jó a lejátszó ha nem nyúl bele a képbe, natívan küldi azt a kijelzőnek.
Kíváncsi lennék ezekre az általad hivatkozott "ismertetőkre", nyilván teljesen komolytalan bármi konrétum, összehasonlító screenshotok nélkül ez a "X lejátszónak jobb a képe" duma. 4kbluray subredditen pl. tipikusan olyan laikus, pénzes prolik istenítik a Panasonic lejátszókat és szaroznak le élből minden media boxot akik azt sem tudják, hogy a Panasonic nem támogat DoVi cmv4-et, ellenben az Amlogic+CoreEelec kombóval. Ezek jellemzően azok az emberek akiknek egy vak teszten egymás mellé teszel azonos tartalommal egy méregdrága, professzionálisan kalibrált grafikus kijelzőt és egy középkategóriás kommersz IPS-t maxra tolt szaturációval, élkiemeléssel, zajszűréssel és fényerővel akkor utóbbira rávágják, hogy "sokkal jobb a képe". De ha ezek után megmondod nekik melyik a drágább eszköz, akkor már az lesz szerintük is a jobb

Sok ilyen random ismertető AI által írt zagyvaság bármi konkrétum nélkül, vagy az előbb említett mentalitással bíró boomer újságírók hülyesége.Itt nézegesd a teszteket, leghasznosabb források egyike:
[link]
[link] -
yoee74
csendes tag
Sziasztok,
remélem jó topicba írok! Nem tudom végig olvasni az utolsó soktíz oldalt, kis segítségre lenne szükségem.
Az elerugy hozta, hogy anyósom pár hónapig nálunk lakik. Természetesen szeretne tv-t nézni, kimondottan TV adást. Igen ám, de szobájába nincs bebuzva az antenna kábel, ezt én nem is szeretném megtenni, ,ért bontani kell, meg nyűg az egész.
Maradna a kabelmentes kapcsolat és itt kérném a segítséget:
Van esetleg valamilyen kütyü (Google Chromecast jellegű valamire gondolok) amit bedughatok a tv-be (azzal nincs gond, 4-5 éves LCD) és távirányítóval (a Chromecast sajátjával) irányítva lehetne tv műsorok között mozogni? Persze ha kell, elofizetek bármire (tv go, vagy mindig tv) ha szükséges.Gondoltam meg mindig tv-re ks: veszek egy common interface-et, bele a tv-be, meg egy mindig tv előfizetés, plusz egy szoba antenna. Érden élünk, ha tudnám hogy jó lenne, akkor erre beruhaznek.
A legutolsó, legvégső megoldásom lenne az, hogy egy kis htpc-t dugnek be az anyós tv-jébe, és menne rajta majd a TV GO. Ez esetben szinte minden csatorna váltáskor segíteni kell neki...
Szóval van esetleg.valami -bármi-- amivel tv műsort lehet varázsolni egy tv-re, amihez nincs kihuzva koax KÁBEL? Előre is köszönöm !
-
roseA580
aktív tag
válasz
Wade0303
üzenetére
Szia!
Nekem is Amlogic+CoreElec van (
DuneHomatics Box R 4K Plus) amit megelégedéssel használok.
Viszont szinte az összes ismertető azt írja hogy ugyan jó a kép minőség, de nem éri el a drágább készülékek szintjét.
Ezek vajon mind lefizetett értékelők?

Hol találnék olyan értékelőt aki ténylegesen megírja hogy mitől jobb ennél a készüléktől a "jobb"?
Pl. jobb fekete szint, nagyobb bitmélység, kevesebb akadozás, stb. -
Wade0303
aktív tag
válasz
prime_adam
üzenetére
"már az Apple vs Google közötti döntés sem lenne egyszerű. Chromecast jobban jönne, mert nincsenek apples cuccok, viszont azt olvastam rosszabb a képe és attól is félek, hogy pár év után nem jön rá frissítés (mint sok androidos mobilnál)"
Kevered a szezont a fazonnal. Random noname kínai eszközök az nem "Google" attól, hogy Android van rajta. Google termék pl. a Pixel telefonok ha már pont telefont említesz, amikre konkrétan tovább van szoftvertámogatás mint bármelyik Apple termékre. Persze nem mintha ezen múlna egy termék minősége, firmware frissítés az pont az Apple-nél a tervezett elavultatás fő eszköze volt amíg le nem buktak, de valszeg azóta is trükköznek vele.
Az meg, hogy képminőség milyen az megint valami nagy féreértés. Ha van a GPU-n HEVC dekoder ami képes 4K felbontásra és neked van egy 4K kijelződ akkor onnantól a képminőség azon múlik, hogy a lejátszó vagy a megjelenítő TV beállításaiban milyen filtereket használsz. Jó minőségű tartalom (UHD bluray) esetén semmi szükség nincs különféle video filterekre (sharpening, DNR, edge enhancement stb.), az a legjobb minőségű lejátszó amit lehet úgy használni, hogy ne "nyúljon bele" semmit a képbe. Amlogic+CoreElec ezt biztosan tudja, a különféle streaming media playerek már kissé kérdéses. -
junkpod
nagyúr
A legjobb megoldás ha a HDMI a TV be megy eleve, onnan a hangot HDMI eARC -on keresztül az erősítőre (passthrough hang opcióval)
A HDMI splitter csak erős idézettel javasolt, 30ezer ft alattiak mind korlatosak, illetve a lejátszó mindig a leggyengébb rakotott eszközhöz fog alkalmazkodni a kimenettel. -
válasz
prime_adam
üzenetére
"viszont azt olvastam rosszabb a képe és attól is félek, hogy pár év után nem jön rá frissítés (mint sok androidos mobilnál)"
Mindkettő hülyeség. Értelemszerűen ha normális márkát veszel és egy újabb típust ugyanúgy lesz rá frissítés (és persze azért ez nem telefon, jópár évet kiszolgál frissítés nélkül médialejátszásra. CoreELEC-el meg főleg).
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Fotók, videók mobillal
- ASUS routerek
- Guild Wars 2 (GW2)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)