Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15001) Multibit


Multibit
veterán

Újabb tapasztalataim a Dune B1 blu-ray loaderrel. Korábban már írtam, hogy nem igazán megbízható, véletlenszerű hibákat produkál nálam.
Létezik egy csodás találmány, úgy hívják Copy Control. Van néhány audio lemezem, ami ezzel a f.szsággal van megáldva. Eddig nem volt vele problémám, bármilyen CD/DVD játékosban próbáltam, simán lejátszható volt a lemez. A Dune B1-en viszont kifogott! A lemez borítókon is felhívják a figyelmet, hogy bizonyos eszközökön lejátszási probléma léphet fel. A B1 úgy reagál rá, ha beteszek egy ilyen CD-t, hogy
a) egyszerűen lefagy
b) az optikai meghajtóra azt írja, hogy "nem elérhető".
Arra nem tudtam rájönni, hogy az a) és b) eset közül mikor, miért az egyik vagy a másik következik be, ugyanis lemeztől független a dolog. Ha lefagyott, csak az újraindítás segít rajta - ez nyilvánvaló. De ha nem fagyott le, akkor is kénytelen vagyok újraindítani, mert miután belekerült egy ilyen audio CD a meghajtóba, semmilyen más CD/DVD/BD lemezt nem lát a gép újraindításig! Jó, mi?
Úgy tudom, nem nagyon van rajtam kívül itt a fórumon B1 tulajdonos, de Max vagy Prime tulajdonosok vannak. Tudna valaki Copy Control és/vagy blu-ray loader témában tapasztalatokkal szolgálni? Esetleg a Dune hazai forgalmazói közül jelen van valaki a fórumon? Szívesen venném a vélemény nyilvánítását! :(((
Ez már a második készülék, amit használok, az elsőnek döglött volt a sztereo kimenete. Szeretném tudni, hogy általában ilyen sz.rok ezek a blu-ray loaderek, vagy megint kifogtam egy hibás példányt!?
Úgy mellesleg a Copy Control teljesen felesleges valami. Simán lehet másolni az ilyen lemezt, tehát a funkcióját nem látja el, csak keresztbetesz a vásárlónak (aki pénzt adott ki a lemezért)!

(#15002) BBéci válasza Multibit (#15001) üzenetére


BBéci
titán

Azt kell elfogadni, tudomásul venni, hogy a Blu-ray-lejátszók BD-re vannak kihegyezve, CD-vel bármi előfordulhat. Nekem a teszteléseket kivéve soha nem jutott eszembe CD-t tenni DVD, vagy BD-játszóba, mert nem arra vannak kitalálva.
Vannak kivételek, például a Pioneer SACD lejátszási képességgel felruházott készülékei, de azok sem jeleskednek CD-vel.

(#14999) Jamboo529
Miért kell médialejátszóra hangerőszabályzó? A Dune TV-301-en van, de soha nem vettem lejjebb 100%-ról.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#15003) Jamboo529 válasza BBéci (#15002) üzenetére


Jamboo529
senior tag

hangerő:
Van otthon TV ---> 1 kapcsoló
van UPC STB ---> 1 kapcsoló
van WDTV live ---> 1 kapcsoló

Ez összesen 3.
Ha TV-t nézek (UPC-t) akkor azt a távot fogom a kezembe.
Ha WDTV-vel filmezek, akkor annak a távját.
A UPCnél a hangot tudom tekerni a UPC-s távval, ilyenkor beállítottam a TV-t pl. 15 re és maradt úgy.
Azt szeretném, hogy a media playernél is a player távjával tudjam nyomni a hangot, és a TV kapcsolóhoz sose kelljen hozzányúlni. (Max HDMI váltáskor.) Mert jelenleg kénytelen vagyok itt a TV távval megoldani a hangosítást.

Tudom vegyek Harmony-t. Nekem jó volna... de egyrészt pénzbe kerül, amit valahogy be kell adnom otthon (bár ez a kisebb gond), másrészt nem kis energiámba volt míg a mostani kapcsolók használatára "megtanítottam" a családot.

(#15000) Toobee: Ha nincs gigabites médialejátszó a piacon, akkor mit ajánlanátok helyette? HTPC-t építeni, és akkor ki tudnám váltani esetleg a torrentet is az asztal gépről?
Tud az olyan halk lenni, mint a WDTV?
Mert azt imádom, hogy ha kikapcsolom a UPC STB-t ami iszonyat hangos, akkor csak néha néha lehet hallani hogy megcirpen a WDTV-re kötött vinyó, de egyébként minden tökéletesen csendes, csak film élménye marad.
(Már csak a szomszédokat kellene eltenni láb alól!! ;] )

[ Szerkesztve ]

(#15004) Toobee válasza Jamboo529 (#15003) üzenetére


Toobee
veterán

Meg kell várni az új Dune lejátszókat. Hátha azok alatt már erősebb vas lesz, és közelít majd a gigabit felé. Vagy HTPC.

https://barbieripnk.hu/

(#15005) Poplacsek válasza BBéci (#15002) üzenetére


Poplacsek
senior tag

"Miért kell médialejátszóra hangerőszabályzó? A Dune TV-301-en van, de soha nem vettem lejjebb 100%-ról."

Én például akkor használom ki a Dune hangerő-szabályozó funkcióját, amikor fejhallgatózok. A fejes erősítőm (Heed CanAmp) nem távirányítós, így ilyenkor jól jön bizony. :K

(#15006) BBéci válasza Jamboo529 (#15003) üzenetére


BBéci
titán

Nálam a TV hangja csak híradó és hasonló műsorok esetén játszik, filmnézéshez a házimozi rendszert kapcsolom be és annak a távirányítóját használom. Amikor elindul a film, az első percben kiválasztom a kívánt hangerőt, többé hozzá sem nyúlok a távirányítójához. Kivéve, amikor kimegyek a konyhába enni-innivalóért, de olyankor a pause gombot nyomom meg.
UPC box távján még sosem használtam a hangerő gombokat, kis túlzással, nem is tudtam, hogy van rajta. Remélem azt hamarosan kihajíthatom és a TV DVB-C tunerjét fogom munkára!

(#15005) Poplacsek
Erre nem gondoltam, de jogos.
Fejhallgatót csak a dolgozószobámban, laptophoz használok, zenét CD-ről hallgatok.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#15007) Jamboo529 válasza BBéci (#15006) üzenetére


Jamboo529
senior tag

Hát ha van a TV-den CI+ foglalat, akkor jó esélyed van rá. Szerettem volna én is házimozi rendszert, anno elég sokat írogattam abba topikba is. Ismerős is volt a Nicked onnan.
Csak sajnos közbejött a gyerek, és most pelusra megy a pénz, meg már úgy vagyok vele, hogy úgy sem hallgathatom egy darabig hangosan a TV-t, mert vagy alszik, vagy ordít.. és akkor menni kell valakinek.

Helyesbítek, van házimozim, izé dvd lejátszóm bögreszettel, de csak sztereo RCA bement van rajta, ezért inkább nem is kínzom magam.

[ Szerkesztve ]

(#15008) BBéci válasza Jamboo529 (#15007) üzenetére


BBéci
titán

A Diginél nem kell CI kártyaolvasó, arra szeretnék váltani, de természetesen van a tévékben, amiket tesztelek! Vetítésnél vagyok gondban, ahhoz is kellene fix megoldás, de majd meglesz.

Az a lényeg, hogy a Dune lejátszók távirányítóján van lehetőség a hangerő szabályzására.
Jól felcsavarod és túlordítja a gyerkőcöt. :D

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#15009) TCr válasza BBéci (#15008) üzenetére


TCr
veterán

Én többek között azért sem használom a PCH A210 távosán a hangerőszabályzót (0-án van, középen), mert ha hangosabbra veszem, mintegy "előerősítve" túlvezérli a hangot.
Csak "érdekességképp" írtam le.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#15010) erdoke válasza Jamboo529 (#15003) üzenetére


erdoke
titán

Erre találták ki a Logitech Harmony távirányítókat. Nálam 5 eszközt váltott ki a 600-as, anno 9200 Ft-ért vettem, most 12e körül kapható.

Ez a "sajnos közbejött a gyerek" nem túl meggyőző, az asszonynak ne mutasd meg. :N :Y

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#15011) BBéci válasza TCr (#15009) üzenetére


BBéci
titán

A Dune 100%-ra van állítva, ezt tartom a legjobbnak, az a jó, ha minél nagyobb feszültségű jel megy ki a lejátszóból. Azt el tudom képzelni, hogy a Popin a 0 a megfelelő.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#15012) Mezga Aladár válasza BBéci (#15011) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Mindenképpen.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#15013) Mezga Aladár válasza TCr (#15009) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Akkor frissítsd a FW. Az utolsó verzió csak csökkenteni tudja a hangerőt, viszont megszűnt a hang bug, hogy időnként megkellet járatni a hangerőt mert nem volt hang.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#15014) Jamboo529 válasza erdoke (#15010) üzenetére


Jamboo529
senior tag

Hogy dugjak el egy házimozi rendszert egy kétszobás panelban?? Ha megmondjátok, veszek egyet, komolyan. :D

Visszatérve az alap problémámra. Ha nincs számomra megfelelő media lejátszó (a mostanitól jobb), akkor mennyire ajánlott egy HTPC?
Az fogja vinni a BD50-et pl? Jó, tudom, minden csak pénz kérdése. Maradjunk reális keretek között.
Alsó hangon kb 50K ért lehet sztem összevadászni egy alsó kategos HTPC-t. (vinyo nélkül, mert az van.)
Az a WDTV-hez képest hol lesz minőségben?

[ Szerkesztve ]

(#15015) Peak válasza Jamboo529 (#15014) üzenetére


Peak
addikt

ugyan ott. szolgáltatásban meg 20x lekörözi egy jó szoftverrel.

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#15016) Tomix24 válasza Jamboo529 (#15014) üzenetére


Tomix24
addikt

Hacsak azt nézzük hogy Brazos E350-et raksz össze , rá egy win7 64 / Xbmc / Powerdvd12 / Splash Pro - akkor a WDTV-t kb 10 szeresen tapossa meg, annyira nem egy kategória.

(#15017) TCr válasza Mezga Aladár (#15013) üzenetére


TCr
veterán

Ilyen bug nekem csak az első 1-2 napban volt, de FW frissítés nélkül megszűnt.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#15018) Mezga Aladár válasza TCr (#15017) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Nálam a 0 értéknél hetente egyszer eljátszotta.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#15019) BBéci válasza Tomix24 (#15016) üzenetére


BBéci
titán

Nem ártana az operációs rendszer és a programok árát is beleszámítani, vagy azok ingyen vannak?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#15020) TCr válasza BBéci (#15019) üzenetére


TCr
veterán

Ahogy a filmek is... :DDD

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#15021) BBéci válasza TCr (#15020) üzenetére


BBéci
titán

Nem, ez két külön kategória a hatályos magyar jogszabályok szerint. Filmeket saját célra letölthetsz, szoftvereket nem, mert bűncselekmény.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#15022) TCr válasza BBéci (#15021) üzenetére


TCr
veterán

A jogszabályok szerint igen...

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#15023) erdoke válasza Tomix24 (#15016) üzenetére


erdoke
titán

Én a Sigma chipes WD lejátszómat kb. 20-22e-ért vettem, és ha hasonló képminőségű, hasonló dizájnú, nem zajosabb, nem durván nagyobb méretű HTPC-ről beszélgetünk, az kb. 90e Ft + 30e Windows, és akkor igen szerényen számolgattam, mert egy igényesebb ház simán beleszalad a 40 ezerbe, de még a 60 ezres kategória se az a hú de feldobja a nappalim típus. És akkor a szopást, ami a HTPC-vel van (driverben turkálás normális, kadencia helyes lejátszásért, telepítgetések, vírusirtó, frissítések, stb.), még meg se említettem. Bármikor vehetnék egy felső kategóriás HTPC-t, de az ötlettől is irtózok. :N
Szóval nálam se egy kategória, de nem a PC javára. Ez a hányszor tapossa meg pedig elég egyszerűre sikeredett kocsmai duma...

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#15024) vlevi válasza Toobee (#15000) üzenetére


vlevi
nagyúr

"ami képes lenne gigabitre."
A dobozra ugyan rá van írva, hogy csigabit lan, de az átviteli sebességekben ez már nem szokott mutatozni. Főleg a kínaiak szoktak bátran dobálózni mindenféle számokkal, de azért mostmár az egreat, himedia, ... már talán visszafogottabb az ilyen nagyotmondás terén.

[ Szerkesztve ]

(#15025) Peak válasza erdoke (#15023) üzenetére


Peak
addikt

50ből megvan.
linux. linuxos XBMC.
1x kell beállitani.
FIRE AND FORGET!

És 10x TAPOSSA meg a WD-det.

Erről ennyit! :D

De ízlések és pofonok. :D Én nem szopok többet a szaros asztali lejátszókkal az életben...

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#15026) Tomix24 válasza erdoke (#15023) üzenetére


Tomix24
addikt

Nem kocsmai, mert én végigjártam a teljes Media Player kínálatot szinte(Realtek és Sigma oldalról is) . Így tudom mit beszélek. Sőt megvolt HTPC-ben a Brazos - Llano - és most a dedikált VGA videózás is.

Amikor a kamerám felvételeit nem viszi a Wdtv, az már a ciki határa, így a megtaposás már a Brazosnál is előjön, hisz használhatatlan a WDTV. 3D , HD hangokról már ne is beszéljek.

Ár. 40K egy ház? :) Ugye viccelsz. Ocska műanyag kínai WDTV után miért akarnék 40K-s házat. Nem attól jó valami.

CODEGEN Ház MX31-A2 Mini-ITX 300W - 8500.- De tele van a fórum kisebb olcsóbb kitűnő házzal a PH piacon.

Komplett Brazos gép pl: [link]

Asrock E350M1 - mindent tud ami kelhet. 20k alatt dobálják - Proci - VGA pipa + 2gb ram. Kész is . 30-32K-ból megvagyunk.

Win8 90+90 napig ingyenes most. Win7 már sokaknak van, akinek nincs max kalóz lesz.
XBMC - ingyenes - nem tudom ismered-e, de a Popcorn C300-a hozzá képest Win 95 -ös felület.

+ netezek, van Flash is... Total commander, konvertálás, játékok, és ezernyi videó lejátszó. Media Player HC - VLC - Kmplayer.

Fizetős, de sokaknak nem akadály progi - Corel Win DVD , Power DVD12, stb

Ja és Splash Player ex - Olyan képe van hogy lerakod az állad.

---------
Llano - 10K-ért A6-3500-at reklámoz egy fórumtárs - 3D MVC - 10bit Anime - HD hangok(bármilyen) 4K lejátszás - Blu Ray Iso menüvel - net támogatással. ... Mindent tud. (még tőlem vette, onnan tudom)
-------------

Röviden ennyi jutott most eszembe, de egy értelmes majdnem mindent tudó Media Player 40-50K-tól indúl... Azért meg már Llano-t kapok kompletten.

:)

Llano és Brazos is ki volt építve így nálam régen:

Méretileg egy normál Popcorn volt.

(#15027) vlevi válasza Peak (#15025) üzenetére


vlevi
nagyúr

"linux. linuxos XBMC."
Hát, meg kell mondjam, abból én most egy kicsit kiábrándulgattam.
Hétvégén elővettem az xbmc live 11 isot, kiírtam pendrivera, és hadd szóljon.
Az eredmény több, mint lehangoló volt.
Nem bírtam rávenni, hogy a HDMI kimeneten küldje át a tévére a hangot.
Ráadásul a tévé kimenet is rettenetes volt. Ordított róla, hogy a legalapvetőbb VGA funkciók mennek csak rajta, és az ATI 5770-et nem tudja "megfejteni". Hullámzott a kép, szóval rettenetes.

Természetesen, ha sikerül beröffenteni, megvannak a driverek, megy a hang, akkor királyság, mert pl. windows alól használom az XBMC-t, és tetszik is, de ez a Linuxos live egy kicsit elszomorított. Pedig micsoda királyság lenne, ha elkészülne az ARM-os, droidos XBMC, és egy ilyen , vagy ilyen , esetleg ilyen cuccon lehetne futtatni.

(#15028) Peak válasza vlevi (#15027) üzenetére


Peak
addikt

hát akkor bizony próbálkozz az XMBC HD AUDIO PATCH szoftverrel... ne a simával.
a linux se kötelező, csak muszáj volt elkezdeni valamibe belekötni, fingot szeletelni, és épp a "vindóz harmincezeré" volt a köv. taktus az énekben...

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#15029) Tomix24 válasza Peak (#15025) üzenetére


Tomix24
addikt

+1
Bár ez az asztali lejátszók topikja így elnézést a Flame-ért :R

Még egy. Amitől a hajam kihullott: Bármelyik Media Playerem volt is, mindig csak a retkes frissítésre vártam, mer egymás hegyén hátán voltak a Bugok. Ment az igérgetés meg a hónapokig tartó várakozás.. :(((

(#15030) Peak válasza Tomix24 (#15029) üzenetére


Peak
addikt

figyeld meg a következő az lesz, hogy valaki sokadszorra megint elkezdi, hogy "de a htpcnek szar a képe"...

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#15031) Tomix24 válasza Peak (#15030) üzenetére


Tomix24
addikt

:) Egy 10K-s Llano-nak ha csak az erölködését nézzük: [link] Meg sem kottyant.

Itt be is felyeztem. Off ide a Htpc.

(#15032) Warter válasza Peak (#15030) üzenetére


Warter
őstag

Most nem azért, de nem mennétek át a HTPC topicba flamelni? Köszi.

(#15033) dipeti


dipeti
senior tag

Sziasztok!

Olcsó médialejátszót szeretnék venni a Pana G30-as plazmához.
Nem kell sok extra, csak az a fontos, hogy minden formátumot játsszon.
Amiket nézek:
Sorozatok (HDTV, blurayrip, ezekből egy csomót nem tud a beépített lejászó)
BD50 filmek felirattal

Úgy tervezem, hogy veszek hozzá egy külső HDD-t. Kinéztek a Egreat R6C-t, mert elég jó az ára. Elég megbízható ez a készülék? Max 15ezerig van valami alternatívája? Jó vétel még ez?

Some say I'm condescending. That means I talk down to people.

(#15034) Warter válasza dipeti (#15033) üzenetére


Warter
őstag

Ha nem kell hálózat, akkor annál olcsóbbat és jobbat nem nagyon fogsz találni.

(#15035) Peak válasza Warter (#15032) üzenetére


Peak
addikt

:R

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#15036) erdoke válasza Tomix24 (#15026) üzenetére


erdoke
titán

Amiket mutattál, rettenetes gagyik még egy szimpla műanyag dobozos lejátszóhoz képest is. Az legalább letisztult téglatest, és mivel kicsi, nem feltűnő, hogy gagyi műanyag. Jobb lejátszók fényévekkel mutatósabbak egy nappaliban. Legalább az Asrock gyorsabban elromlik, mint más márkák, nem kell sokáig bámulni. :D

A kamerám felvételeit pedig a tévém és a BD játékosom is viszi, csak bedugom a kártyát/olvasót, és automatikusan indul.

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#15037) Eminent


Eminent
csendes tag

Eminent firmware frissítés, amit érint: EM8100 és EM8102

EM8102
[link]
Support TAB

EM8100
[link]
Support TAB

A firmware szám: 3.0.2
Version 3.0.2 (22-08-2012)
• Added: Database view on/off option.
• Database view is disabled by default, and can be set to your preferred option
using the menu ‘Setup�System�Database mode’
• With the database disabled, the display and navigation will be much cleaner and
simpler, showing devices, files and folders for you to play media from.
• Added: Advanced audio settings. From the menu ‘Setup – Audio’ you can now
select a wide range of options for your preferred audio output.
• BDMV playback (AVCHD and Blu-Ray folders) has been changed. Now you can
select if you want to browse the folder, or play the folder using a pre-set option in
the ‘Setup�System’ menu.
• Improved the sorting order in ‘list’ and ‘folder’ views.
• Solved: File Manager issue when selecting the ‘File Manager’ option from the
Portal page.
• Solved: Not all BDMV folders/movies were shown correctly in Database view.
• Solved: We made a large number of improvements in the English, Dutch and
German translations.
• Solved: A bug preventing playback of media from ZDF Mediathek* and Arte* in
the portal was corrected.
• Solved: Restoring factory defaults now works correctly when using the menu
‘Setup�System�Factory Default’ to restore your player to factory defaults.
• Solved: Icons from folder.jpg/cover.jpg were not always shown correctly.
• Improved: Changing the player’s ‘Host Name’ will now change the Samba host
name of the player. Changing the ‘Device Name’ at ‘DLNA Media Renderer’
changes the DLNA DMR name.
Note: The availability of online services can vary and therefore can not be guaranteed!

(#15038) Tomix24 válasza erdoke (#15036) üzenetére


Tomix24
addikt

Ha teszek fel felvételt az én kamerámról. És nem megy nálad, akkor elhiszed hogy nekem pl már nem lenne elég egy Media Player?

(#15039) Ed Parker válasza Tomix24 (#15038) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Az milyen kemera hogy nem viszi a média játékos?

(#15040) Tomix24 válasza Ed Parker (#15039) üzenetére


Tomix24
addikt

Nem csak a Media lejátszók 90%-a, de a TV-kbe épített lejátszók 100%-se sajna.
AVCHD 2.0-ás kódolással vesz fel, 60 Progresszív képkockával másodpercenként(1080/60P) - A mostani Sony Panasonic stb kamerák, 100.000Ft felett már így vesznek fel.

40 perc és felér egy sample. Nincs egy jó filemegosztó..

Így hogy ne offoljak, egy jótanács. Ha valaki AVCHD 1080p-s kamerát tervez, az ne vegyen 2012-es sigma chippes gépeket, pl Popbox V8, WDTV live Streaming, DUne 300, Popcorn 300.. Ezekbe gyárilag elszúrták hardveresen úgy, hogy szoftveresen helyrehozhatatlan a Codecs megoldás. Illetve Realtek-nél viszont megy az összes új RTD1186DD- chippen. Régebbieken hajlamos akadozásra. Jó hír hogy a WDTV live(régi) elbír az 1080/50p-vel, viszont a 60p-nél vanak beleakadások. A rövid sampleimnél nem tudom hogy kijön-e, de egy órás nyaralásos felvételnél tuti.

(#15041) erdoke válasza Tomix24 (#15040) üzenetére


erdoke
titán

Nekem Panasonic kamerám van, és a Pana plazma, ill. Pana BD játékos is szépen viszi az AVCHD terméket. ;)
Azt persze még meg kell néznem, hogy 60p-s vagy sem, bár szerintem csak 30-as., illetve 50i-s? De úgy rémlik, a WD TV Live Hub is viszi, mondjuk az 8643-as Sigma, és nem friss modell.

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#15042) Ed Parker válasza Tomix24 (#15040) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

egy canon hfm 36-os kamerám van,az ugyanígy vesz,avchd és a szakállas sony tv-m is viszi,de a pana tv és a popi a300 is,ezért nem értelek,hogy az milyen formátum?

(#15043) BBéci válasza erdoke (#15023) üzenetére


BBéci
titán

Minden szavaddal egyetértek.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#15044) erdoke válasza Ed Parker (#15042) üzenetére


erdoke
titán

Szvsz itt a 60p-s AVCHD és az új Sigma chip inkompatibilitása a kulcs. A régebbiek pedig kicsit soványak lehetnek hozzá, azért az akadozás. Szívesen kipróbálom majd a feltöltött mintát, bár a probléma meglehetősen speciálisnak tűnik, és nem igazán nyoms érv a HTPC mellett. A reltekes példa is mutatja, hogy az újabb, combosabb célszerszámok az nem jelent gondot ez a forrás sem. Bizonyára így lesz majd az új Sigma esetében is,

A legjobb aláírás a héten

(#15045) Ed Parker válasza Peak (#15025) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

akkor nem veszel popi a300-at?

(#15046) Ed Parker válasza erdoke (#15044) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

sztem az enyém is úgy vesz,de mindjárt rálesek egy klippre.
video:H.264/AVC, 1440x1080, 25fps
audio:Dolby Digital,Stereo, 48000Hz

(#15047) Tomix24 válasza erdoke (#15044) üzenetére


Tomix24
addikt

Akkor érdekesség képpen : Panasonic SD90 AVCHD 2.0 [link] 1080p / 28Mbps / 2.0 Dolby D.

[ Szerkesztve ]

(#15048) Ed Parker válasza Tomix24 (#15047) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

28Mbps???? :Y
mi a töknek?

(#15049) Tomix24 válasza Ed Parker (#15048) üzenetére


Tomix24
addikt

Kell az, főleg ha nagy TV-d van és FullHD, és le tudod játszani akkor megérted. ;)

(#15050) Dorian válasza Tomix24 (#15049) üzenetére


Dorian
félisten

:D
Éppenséggel Ed-nek Pana VT-je van :C

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.