Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Androidos tablet topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-14 18:50:17

LOGOUT.hu

▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. május

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57878) tjb007 válasza MrCsiT (#57874) üzenetére


tjb007
nagyúr

Háromfajta megoldás létezik (vagyis pontosabban ez a három a legelterjedtebb):

1. Sima egyszerű kapacitív stylus. Nincs benne elektronika, nem igényel speciális vezetőréteget, minden kapacitív kijelzős eszközzel használható. Létezik belőle egyszerűbb, és komolyabb is.

2. Aktív digitizer és aktív stylus/toll. A kijelzőn egy speciális, a nyomás szintjét is érzékelő vezetőréteg található, ami az elektronikával rendelkező speciális tollal kommunikál (nem igényen külön áramforrást, ez fontos). Ez a fajta megoldás teszi lehetővé a legpontosabb, legprecízebb bevitelt és egyben ez a legelterjedtebb is. Wacom, N-trig, Synaptics, leginkább ezen cégek technológiájával lehet találkozni az ilyen eszközökben. Az ezt a fajta megoldást alkalmazó készülékek mellé vagy gyárilag jár a toll, vagy opcionálisan megvásárolható (ez inkább a Windowsos modellekre jellemző).

A Samsung Note modelljeiben például ez a megoldás található meg, ők a Wacom technológiáját alkalmazzák.

3. Speciális vezetőréteget nem igénylő aktív stylus/toll. Általában Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a készülékkel, elem szükséges a használatához (léteznek beépített akkumulátorosak is), tehát elég behatárolt az üzemidejük. Ezek is érzékelik a nyomás szintjét, erősségét, viszont nem minden alkalmazással kompatibilisek, és a bevitel során előfordulhatnak késések.
Ilyenfajta tollakból léteznek olyanok, amik csak bizonyos készülékkel kompatibilisek (pl. Wacom Intuos Creative Stylus 2, ami csak az iPadekkel kompatibilis), és léteznek úgynevezett univerzálisak, amik készüléktől és operációs rendszertől függetlenül használhatóak (pl. DotPen).

(#57876) i.attila

Ez is jó választás, de én inkább a WayteQ xTAB-7Q-t ajánlanám erre a célra. Igal, hogy kisebb az akkumulátor és 3G modem sincs benne, viszont olcsóbb, és erősebb SoC (aka processzor, vagyis pontosabban a GPU az, ami jóval erősebb) található benne, ami a játékoknál jól jöhet.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Androidos tablet topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.