Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  YouTube

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-09-20 11:37:36

LOGOUT.hu

YouTube kisokos

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6801) tordaitibi válasza repvez (#6800) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Opera alatt uBlock Origin+bepipált HUN:hufilter.
Nemcsak a yt. alatt könnyíti meg az életedet.
Vivaldira is van..? ezt nem tudom.

(#6802) repvez válasza tordaitibi (#6801) üzenetére


repvez
addikt

feltettem, de semmin em változott, ugyan ugy megszakadnak a videok azzal, hogy kiirja, hogy 5 mp mulva reklám majd bead egy fehét képet ahol megint megy a homokóra és jobb oldalt ott van, hogy kattintsak az átugráshoz.

Szóval azon kivül, hogy a modulban kiirja, hogy mennyi reklámot blokkolt, semmi látszatja nincs ugyan ugy megvan a reklám mindenhol.
Ugyhogy nálam ez egyenlöre kuka .

(#6803) tordaitibi válasza repvez (#6802) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Nálam Operán van Ubuntu és W10 alatt és mindent megfog, még pornóoldalakon is.
Minden mást, az esetleges gyári poup szűrőt is ki kell kapcsolni vagy letiltani vagy a kiegészítők közül törölni! összeakadnak vagy megbolondítják a másikat.
Csak az uBlock maradjon.

[ Szerkesztve ]

(#6804) ledgeri válasza tordaitibi (#6801) üzenetére


ledgeri
nagyúr

+1 FF alatt... a legjobb, hogy amikor mások videóit elemzik egyesek akkor látok csak reklámokat YT-on, meg mindenhol máshol (twitch is ide tartozik)

Ajánlom a dokumentumát átnézni vagy YT vidi! Én hardmode-ban tolom, és tök jó!

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#6805) ledgeri válasza repvez (#6802) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Nekem egy időben csinálta, de az előtt és utána nem... Lehet hogy egy cache és süti törlés segít ezen...

Amit még ajánlok az SponsorBlock Ami feltelepítve a felhasználói által beküldött időket ugorja át youtube videókban: sponzorok, "sub and bell" bevágások, miegymások átugrására szolgál!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#6806) tboy93


tboy93
nagyúr

Esetleg egyszerűen csinálhatnátok egy google family groupot, előfizettek YT premiumra és 450Ft/fő/hó áron élvezitek a reklámmentességet, a kikapcsolt kijelzővel lejátszást és a többi extra featuret :))

(#6807) tordaitibi válasza tboy93 (#6806) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Ebben hatalmas igzaságod van.
Csak tudod én egy vén szivar vagyok aki még a régi rendszerbe nőtt fel.
És évek, az utolsó 10-20 évben teljesen megcsömörlöttem, majd ez átcsapott dacba, a csakazértis megmutatom! lett belőlem.
Utálom és undorodok a mindig és mindenhonnan szűrés nélkül a pofámba tolt reklámoktól.
Jön mindenhonnan, folyik a csapból, a tévéből.
Bekúszik a magánszférámba, jön a rádióból, a webes oldalak undorítóan túltolják, jönnek a popupok, némely weboldalnak a 60-70%-a reklám, alig lehet kihámozni a tartalmat az oldalsó, középső, mindenhol reklámokból.
Jönnek a telefonomra mail, sms, sőt telefonos zaklatás formájába, jön a szoftverekkel, némelyik app használhatatlan emiatt,
szembejön az utcán, személyes zaklatások is vannak, tele van velük a postaládám, ömlik az autópályák mellett, a stadionokba a meccs alatt, a ruhákról, házak faláról, nyomják a szolgáltatók, mindenki, és megállíthatatlanul mindenhol jön a pofámba.

és NEKEM ebből ELÉG, és minden, ismétlem minden módszert bevetek hogy ezt a szennyáradatot megfékezzem.

(#6808) repvez válasza tordaitibi (#6803) üzenetére


repvez
addikt

hát most én feltettem az adblock for youtube , ennél a reklámok eltűntek, viszont ahol reklám lenne ott ugyan ugy megakasztja a lejátszárt és egy fekete képen kiírja, hogy hiba történt látogasson vissza később, majd pár mp után folytatódik a video tovább.
vagy épp betöltődik, ha a reklám az elején lett volna.

A másik ami probléámém van, hogy a YT on elmentettem több 100 kedvenc zene video klippet és rendszeresen azt hallgatom , viszont pár vido után ugyan ugy megáll a lejátszás és feljön egy kis ablak, hogy szeretném e folytatni alejátszást akkor jkattintsak az ok gombra.

Ezt nem lehetne valahol kikapcsolni? és folyamatosan lejátszatni egymás után a videokat ? érdekes modon ha nem zenei videoklippet inditok el akkor egész nap megakadás nélkül játsza le egymás után a videokat automatikusan .

(#6809) repvez válasza ledgeri (#6804) üzenetére


repvez
addikt

lehet , hogy jó ez a progi, de én nem szeretnék azzal is eltölteni időt, hogy minden egyes oldalon kijelölgessem a nekem nem tetsző erlemeket, mert az esetek 80% ban egy oldalt csak egyszer nézek meg, igy több időbe kerólne, mire végzek ezzel a beállitással mint elolvasni azt amiért megnéztem az oldalt.

Ezért is utálom most ezeket a GDPOR es dolgokat, mert olyan oldalaknak kell engedélyt adnom akiket csak egyszer akarok megnézni és soha többet, de a rendszerükbe már benne leszek , mivel anélkül meg nem lehet az oldalt elolvasni némelyik oldalon.

(#6810) Márton


Márton
nagyúr

youtube-dl-gui-val próbálom letölteni egy playlist videóit, telón offline nézéshez.
Az egyiknél sajnos megáll a letöltés ezzel a hibaüzenettel.
Utánaolvastam, elvileg ignorálható ilyenkor a hiba a -i paraméterrel, ami be is van állítva, nekem mégsem ugrik a következő fájlra.
Miért? Mi a teendő?

más: nekem is adblock chrome kiegészítő esetén gyakran nem indul el a lejátszás. a reklámokat nem tudja indítani, valami hibakódot is ad, aztán van hogy pár mp után mégis elindul a videó, van hogy nem, hiába nyomogatok F5-öket.

[ Szerkesztve ]

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#6811) Márton válasza Márton (#6810) üzenetére


Márton
nagyúr

ok, elnéztem, a video volt kiválasztva, nem pedig a custom gomb :B

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#6812) tordaitibi válasza repvez (#6809) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Sajnos qurvul az internet :) 15 eve ha kerestem egy szoftvert amkor elvitt a letoltooldalra, katt es lejott.
Ma ez 2-3 atiranyitas, kozbe kotelezo reklamok a koromgombarol es noname celebek eletesemenyeirol, majd captha es kotelezo regisztracio (ugye kell a mailcim a spamaradat miatt) es akkor vegre toltheto a szoftver.
Ez ellen nincs mit tenni .

A temara vissza, leirtam az en megoldasomat ami hosszabb videok, egy jo film megnezesere verhetetlen, [link] es abszolut akadas es reklammentes

A tobb 100 kedvenc klippedet, ha tenyleg naponta hallgatod, miert nem toltod le? En igy csinalom, jol jon egy hazibuliba is ha epp nincs net vagy tetulassu.
Erre konkret megoldasok vannak, 4kvideodownloader es a youtube-dl(g) es tarsaik.
A mai 1-2 teras hattertarakon, nason, vagy a 64-128G telefonokon/sd kartyakon elfernek a letoltott klipek es az erzes hogyha kozeleg a vilagvege es elmegy a wifi meg a net, te akkor is tudsz mire tancolni :) az megfizethetetlen

(#6813) Márton válasza tordaitibi (#6812) üzenetére


Márton
nagyúr

Kell a mailcim? Azért nálam ez még nem jellemző szerencsére.
Ha ilyenbe botlok igen ritkán, zárom is be, jön a következő találat.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#6814) ledgeri válasza tboy93 (#6806) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Vaagy, nem fizetek bármennyit, de oldalcsoportonként, hogy ne vegyem észre, csak a banki kimutatáson hónapvégén, hogy mégis mennyit összesen, de egyszer felrakok valamit, ami a békémet megtartja, és még véd is valamelyest...
Nem is tudom.... :F

(#6809) repvez Most: próbálod kikerülni a dolgokat, és szívod magad, hogy nem működik + még az adataid is mennek kifelé, jóval nagyobb iramban
vagy
Ezen a szinten az összes kiskaput lezárod, és csak azt nyitod ki, ami kell, és ha pl youtube, akkor meg azt hagyod nyitva ami kell. PL most ha megnyitom a youtube főoldalt 8 elemből 4 blokkolt, mert minek nekem a google-betűtípus kiszolgáló... stb... Max egyszer-kétszer sütitörlés után kell egy kettő kivételt tenni, de csak, hogy beléptessen a rendszer. Minden mást egyszer megcsináltam (témánál maradva, pl a profilképek, is egy kiskapun jön, a kommentek egy másikon) és rendben.
+ Óriási reprezentációja annak hogy mi mivel függ össze, hol van beépített facebook trackin, meg hasonló... mik azok az URL-ek amikre pl az egész internet épül, és minden használja, stb....
++ bónusz, velem is megesik, hogy mobilról kell belépnem valahova, ahova alapból a védettebb böngészőmön keresztül szoktam, és a következő 72 órában valahogy mindig jön egy marika szeretne veled beszélni, vagy én vagyok az afrikai herceg fia....

Meg egyébként is: nem kell egyből hardra menni... futhatsz vele egy kört, és meglátod az milyen. BÁRMIKOR kikapcsolható, bármikor törölhető!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#6815) StLui válasza tordaitibi (#6807) üzenetére


StLui
veterán

csak egy kérdés, miből kéne, hogy bevételük legyen, ha se reklám,se előfizetés?

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#6816) repvez válasza tordaitibi (#6812) üzenetére


repvez
addikt

1060 kedvenc van elmentve és pont azért nem tültöm le, mert 1. ne foglalja a helyet, 2. ha bárhova megyek és bejelentkezek akkor egyböl ott legyen és plusz ujakat tudok hozzájuk addni.
És nonstop mergy nálam nap közben, és jó ha van kép is hozzá, nem csak a hang kell.

A blockolóra visszatérve, meg a video alapján nekem ugy tunt, hogy minden egyes oldal megnyitásnál és minden olyan elemnéél amit el akarok tüntetni ahhoz, nekem kattintgatnom kell az addonban.
Eddig amit használtam az annyi volt, hogy feltelepitettem és a következő frisitésnél már nem volt reklám a YT-on ugy , hogy egy kattintást nem csináltam az addonban, nem kellett regisztrálnom és engedélyt adnom neki, mint ennél.

(#6817) tordaitibi válasza StLui (#6815) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Vártam ezt a kérdést.
Erre nem tudok neked válaszolni de ezt tudom hogy ezelőtt 20 évvel is volt televíziózás és internet.
És megéltek.
Emlékszek a legeslegelső film közbeni reklámra valamikor nagyon régen, a Dallas ment és félidőbe beadtak egy rekléámot.
Dermedten ült a család és szt hittük valami adáshiba, de nem. És azóta csak reklám.
Az állatos és természetfilm csatornákat is megutáltatták sok emberrel-
Elkezdek nézni egyet, kezd érdekelni, 5 perc múlva reklám, majd előzetes a csatorna músorából, majd a csatorna saját reklámja, kb. 5-6 perc. Azt se tudom, mi az eredeti és már melyik a reklám és a promó.
Adjon reklámot. Ne film közbe, adjon előtte 10 percet, utána 20-at.
Ezért átszoktam a netes videóportálokra és jelenleg ugyanitt tartunk.
Én undorodok ettől.
2 éve mentem a reumakezelése az egészségházba, megállítottak hogy egészségügyi felmérést végeznek, 2 perc az egész.
Óvatosan megkérdeztem, ez ugy nem jár semmivel, nemnemnem, hogyképzelem?
És én hülye balek a végén megadtam a telefonszámomat mert hogy ez kell a statisztikához.
Fél év volt mire a végén már ordítva a telefonba le tudtam rázni az utána következő reklámhadjáratot.
Hívtak hetente, bombáztak sms-be.
Menjenek a jó éde q...a anyjukba.

Oldják meg úgy mint a jogdíjakat meg a cd korongok árába beépített adót.
Minden internetelőfizetésbe tegyenek be valami összeget amit szétosztanak vagy nemtudom de ez ami ömlik az emberre mindenhonnan ez számora undorító.
Lehet egy fiatal ebbe született, annyira természetes neki mint a levgővétel és oda se figyel rá.
De engem iszonyat irritál.
Telefonon azt a játékot ami nem indul el netelérés nélkül, azt azonnal törlöm.
Ami elindul azt meghagyom és hála a Xiaominak, natívan tiltható a netelérés.
Ugyanaz a játék nálam reklámmentes, az asszony percenként végignéz egy kikapcsolhatatlan és átugorhatatlan videót.
Példa, az ABC nevű játék a promóvideóba reklámozza a DEF nevű játékot.
Asszony letölti, elindítja és 10 perc múlva a játék reklámozza az ABC nevű játékot.
Ami már megvan, én ettől agyf...t kapnék, de ő még tolerálja.
És az összes ilyen telepakolja az értesítési sávot, kimászik a zárképernyőre is, akkor is dolgozik a háttérbe ha meg sincs nyitva, múltkor 39 ilyen reklámértesítés figyelt.
Menjenek a fenébe.

3 éves Viber appot használok, ha nem fog már menni akkor nem lesz viberem.
Mert az asszony naprakész vibere orrba-szájba szórja a promót, a matricacsomagokat, a celebhíreket, a nívón aluli reklámokat, legutóbb már szakiparosok hirdetéseit is.
És a poén, NEM tudod törölni! Csak elrejti 30 napra. Bingó.

Éljenek meg ahogy tudnak, engem se kérdezett senki amikor 2 hitellel és két kisgyerekkel 8 hétre kiestem a munkából hogy miből éltem addig.

Bocs a hosszúért.

(#6818) tordaitibi válasza repvez (#6816) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Az tényleg sok.

Másikra nem tudok mit mondani.
Nálam Opera, blokkoló és nyitom a YT-t, semmi, indítok egymás után 50 vidót, semmi, előtte se és videó közbe sincs 1 árva reklám vagy fehér képernyő se homokóra vagy hibaüzenet. Végigjátssza, nyitom a következőt, azt is stb.
Soha nem kellett kézzel hozzáadogatni semmit, teszi a dolgát.
Mint írtam pornódalakon is egy árva popup sincsen pedig ott keményen szórják.
Nem tudok segíteni, ötletem sincs nálad miért nem működik jól.

(#6819) Márton válasza tordaitibi (#6817) üzenetére


Márton
nagyúr

Ugyanígy vagyok a tv-vel..
A 100 csatornából max 10 érdekelne, de azok nézésétől is elveszi a maradék kedvemet a sok -műsor közbeni- reklám.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#6820) batyuska100 válasza tordaitibi (#6817) üzenetére


batyuska100
senior tag

Ha lenne valami letölthető adblocker telefonra, az én életem is boldogabb lenne. (ha létezik ilyen, akkor kérem a linkjét :) ) Engem is hihetetlenül irritál, hogy nyugisan nézek egy YT videót, jönne benne valami érdekes rész és bumm, reklám. Telefonon nagyon ritkán szoktam internetezni, főleg azért, mert csak itthon vagyok netközelben, itthon van gép.

(#6821) StLui válasza tordaitibi (#6817) üzenetére


StLui
veterán

"Minden internetelőfizetésbe tegyenek be valami összeget amit szétosztanak"
pont olyan utálatos lenne, mint az üres adathordozókra kivetett jogdíj, mintha mindki torrentezne.
Most ugyanilyen szar, hogy csomagban kell venni a tévéadókat, sőt ha nem veszel tévé és telefon előfizetést, akkor drágább a net mint a három együtt...stb

53 vagyok, ugye majdnem ingyenes volt a tévé, de pont olyan szar is volt. Nincs ingyenebéd, valamilyen formában megfizeti az árat az ember. SOkkal korrektebb árak vannak netflix, spotify, YT mintha cd-t kellene venni, magnókazettát, videókazettát. Gondolj bele, 2-3 videókazetta kölcsönzési díjjáért ott a komplett netflix vagy hasonló. Vagy egy negyed cd áráért egy zenei előfizetés stb. Mindezt mondom úgy, hogy semmire nem fizetek elő, egyelőre, pont YT családira tervezek mostanság.

[ Szerkesztve ]

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#6822) SP4C3 válasza batyuska100 (#6820) üzenetére


SP4C3
veterán

Opera, Brave, yt vanced.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#6823) ledgeri válasza batyuska100 (#6820) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Szerintem a ublock origint fel lehet tenni az androidos firefoxba! Bár passz...

(#6817) tordaitibi +1... sőt +1000

Én mondjuk szoktam nézni reklámokat, de azok a reklámok minőségben mozifilmmel vetekednek, vagy valami extrém ötlet miatt jók, és megnézésük után úgy vagyok, hogy megérte. Nem is a termék miatt hanem a vizuális csemege miatt... Na ez a kategória ami nem megy a TV-ben, nem megy pre-roll, stb....
Ja és ne én legyek már a "lopós" mert nem akarom szennyel beteríteni a tudatom....

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#6824) StLui válasza ledgeri (#6823) üzenetére


StLui
veterán

pedig attól "lopós" vagy, mert sem a reklámokat nem hagyod, sem fizetni nem akarsz más munkájáért, csak élvezni

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#6825) repvez válasza StLui (#6824) üzenetére


repvez
addikt

érdekes ez a hozzáállás.
Furcsálom mindig azokat akik azok pártjára áll aki a gondokat okozza. és hibáztatja azokat akik probálják elkerülni ezt.

Tehát te azt mondod, hogy a reklámok jók és ha nem akarod látni öket akkor fizessél.

Ahelyett, hogy azt mondanád, hogy legyen egy olyan része az internetnek ahol ha nem akarod akokr nem fognak kéretlen dolgokkal zaklatni és ha valamire mégis kiváncsi lennél akkor lennének reklám gyujtó helyek pl.

De ez kb olyan mintha mindennap napjában többször becsengetnének , hogy szorolapot hoztak neked és minden egyes alkalommal abba kellene hagynod azt a tevékenységet amit épp csinálsz. és szted ez igy rendben van. és ha nem akarod akkor fizetsz valakinek hogy elszedje a szorolapokat .

Pont ugyan ez van itt is, sőt van hogy akinek fizetsz, hogy a reklámoktol megszabaditson saját maga is gerjeszti a reklámokat ,hogy megvedd a reklám mentesitő programját.

Amint látod ez egy öngerjesztő folyamat a semmire semmi hasznosra.
Ahelyett, hogy ezeket az erőforrásokat és egyebeket olyanra használnánk ami tényleg hasznos és szeretnéd használni és amit akarsz használni és jó is azért fizetsz is.

Talán ezt kellene preferálni nem azt, hogy valami az iután fizessek csak, hogy elkerüljem a felesleges haszontalan dolgokat.

(#6826) tboy93 válasza repvez (#6825) üzenetére


tboy93
nagyúr

Nem tudom te merre vagy arccal :U Szerinted ki fogja fenntartani es miert azt a helyet szamodra, ahol nincsenek reklamok? Mibol es miert finanszirozza ezt neked valaki? Hobbibol? Jofejsegbol? Addig orulj amig vannak ingyenes helyek, ahol csupán reklámokert cserebe "ingyen" megtekinthetsz akarmit. Komolyan nem ertem neha az embereket, ingyen kell minden :D

Jobban orulnel, ha minden olyan oldal ahol reklam van, holnaptól azt mondana, hogy nincs egy darab reklam se, de havi 500Ft-ot ker a hozzaferesert?

Engem is zavarnak a reklamok. Ezert fizettem elo netflixre, spotifyra, yt premiumra, prohardver premiumra. A tobbi helyen meg elviselem oket, mert tudom, hogy ez az ingyenesseg ara...

[ Szerkesztve ]

(#6827) repvez válasza tboy93 (#6826) üzenetére


repvez
addikt

Érdekes, hogy sajáét magadnak mondasz ellen, mert pont leirod, hogy fizetsz azért ,hogy ne kelljen reklámot nézned ott ahol zavar (Netflix, YT stb..)
Viszont ott ahol annyira még nem zavar ott meg megtüröd. DE amikor már nem fogod akkor azért is fizetsz majd.

És ezzel én is igy vagyok és pont ezt mondom, nem zavarnak addig a reklámok, amig ugy lehet velük a tartalmat is megtekinteni, hogy az nem megy a tartalom rovására. amikor nem szakitják meg a filmet reklámokkal percenként 2 percre, amikor nem ugrik fel egy ablak reklámmal és addig nem tudsz továbblépni amig nem egyezel bele, hogy az adataid tárolják stb..

A weblap két oldalán felölem anyni reklám lehet amennyit nem szégyenlek, de ha meg akarok nézni valamit akkor ne kelljen rákattintanom valamire feleslegesen vagy ne zökkentsenek ki .

Pár éve senki nem panaszkodott a reklámok miatt, mert azon a szionten volt, hogy senkit nem zavart nem akart az elsődleges tartalommá válni, de ma ez a helyzet megfordult, ma a reklámok között kell megtalálnod a tartalmat amire szükséged van.

(#6828) tordaitibi


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Latom elkanyarodtunk kicsit de erdekes a tema, bar off.
Spamra van jogi kifejezes, keretlem email.
Ezen a jogi alapon MINDEN reklam, szorolap, telefonos sms-es, utcan, autopalya melletti reklam keretlen nem?
En kertem? Nem. Toljak? Igen.
Nem fogadtam el szerzodest irasba, rautalo magatartassal, kattintassal hogy autovezetes kozben elvonhatjak a figyelmemet, hogy a postaladamat teletomhetik, telefonon zaklathatnak, es sok videportalon is csak a cookiek-at fogadom el.
A yt nem, az egy 1 kilometeres listat fogadtat el es ebbe biztosan benne van ez is, soha nem olvastam vegig.
Vagyis a tobbi az zaklatas es keretlen reklam.
Pl van egy digis vonalas telefonom otthon. 100ft havonta es miota megvan, nem inditottam rola hivast.
Es hetente tobbszor csorog, hol orban viktor, hol fleto hivogat a gepsablonszoveggel, es ki meg..? A dormeo, a tv shop, biztositasi ugynokok stb Akkor EZ nem keretlen megkereses? Zaklatas? Jogilag? Mintha hetente 100x dongetnek a kapumat hazalo ugynokok es a legeroszakosabb fajtabol. Jehova tanuit mar nem is emlitem mert azokat sikerult leszoktatnom, humanus modszerrel, azota elore koszonnek az utcan. Szoval az ingyenebed es a reklammantesseg nem egy kategoria jogilag.

[ Szerkesztve ]

(#6829) ledgeri válasza StLui (#6824) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Amint egy oldal megkérdezi, hogy X-Y reklámcsoport érdekel-e, vagy nem, és ha egy reklámtípus zavar, akkor örökre, minimum süti szinten kiiktathatom, ÉS akár egy reklámozót is kitilthatok a megjeleníthetők sorából, akkor azt mondom, hogy az adott oldal tisztel annyira, hogy foglalkozzak külön vele.
De amíg a spam megy, addig nem különb egyik sem a spam-emailektől, bármennyire is próbálkozik az áldozat képében mutatkozni.
Mennyire élvezhető egyébként szerinted egy munka, ha mellette képernyőn görgetve is egy helyben maradó színes gif ugrál, ami miatt azt sem tudom mit olvasok? Mennyire élvezhető a munka, ha a reklám konkrétan beleugrál a szövegbe? Csak hogy PH-s példákkal éljek....
Ha valaki azt mondja, hogy X pénz, vagy nincs hozzáférés, akkor nem megyek feltörni az oldalt....

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#6830) StLui válasza ledgeri (#6829) üzenetére


StLui
veterán

3 választásod van:
1. nézed ingyen amit akarsz, és eléd tolnak közben amit akarnak,
2. fizetsz egy kis összeget, és csak azt nézed amit akarsz,
3. nem nézed egyáltalán az adott oldalt, mert semennyit nem ér neked ezek szerint pl egy youtuber munkája

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#6831) repvez válasza StLui (#6830) üzenetére


repvez
addikt

A 3. résszel nem értek egyet, mert annak semmi köze nincs, hogy az adott YT-ert akarom e támogatni vagy nem, mert annak van más modja is (patrion stb..)
De amig azon a videokon is olyan reklámok jelennek meg és szakitják félbe a videoját amig egyáltalán nem a témába vág meg amugy is , akkor elöbb utobb nem fogom nézni , igy saját magának is kára lesz belöle

DE ugy vezsem ki a hsz-d ből hogy valamilyen szinten te is érintett vagy a reklámokbol befolyo lóvéből igy ezért fogod annyira a pártjukat.

És még bele sem gondolsz, hogy esetleg lehetne jobban is csinálni, anélkül ,hogy feleslegesen zavarná a felhasználokat, hogy aki nem akar arra figyelni az ignorálni tudja anélkül, hogy a reklámozó érdekei se sérüljenek ,ergó a reklám is megjelenjen.

(#6832) ledgeri válasza StLui (#6830) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Majd gondold át az első pontod belső konfliktusát!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#6833) StLui válasza ledgeri (#6832) üzenetére


StLui
veterán

Nincs konfliktus, nyomom a tovább gombot amikor lehet és ennyi. Illetve szerintem lassan előfizetek a családira.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#6834) StLui válasza repvez (#6831) üzenetére


StLui
veterán

Hát szerintem nem sokan vannak itthon akik érdekeltek, de én legalábbis tuti nem :)
Az a baj valamiért úgy gondoljátok, hogy ingyen kéne valamit kapnotok, de nem. Én is keresem a legolcsóbb lehetőséget, ami lehet az ingyenes is, de pl nekem is most érte el azt a szintet, hogy inkább előfizetek, mert tényleg egyre sűrűbbnek tűnik a reklám. Lehet tovább akármikkel erőlködni, csak legalább ne reklamáljon senki, mert kb olyan mintha felhívnánk a filmforgalmazót, hogy szar a torrent, mit képzel.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#6835) ledgeri válasza StLui (#6833) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Akkor segítek: amikor a teljes-képernyős tovább gomb nélküli random reklám megy, akkor nem történik a nézed ingyen amit akarsz. Amikor egy 3-5 soros cikkben középen van egy 15 soros animált reklám akkor, már nem igazán látom azt amit néznék...

Fura hogy feltétel nélkül elfogadod, hogy biztos, hogy csak az lehet a jó megoldás erre a problémára, amit a pénzt kapó, vagy kapni akaró tár eléd.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#6836) cocka válasza repvez (#6825) üzenetére


cocka
veterán

Samsung Smart app-nál szoktam anyázni, mert a BD lejátszó procija elég szar és picit lassú a betöltés, de ugye általában a videó elején vannak reklámok és azt is lassan tölti be, elnyomni se mindig tudom a távirányítóval. De az is jó, mikor videó kellős közepén jön a reklám és mivel lassú, nézek hogy most mi a faxért állt meg a videó, aztán mikor 10 másodperc múlva bejön az a szar, akkor jövök rá, hogy ja már megint reklám.

És hát ugye itt nem tudsz használni semmilyen reklámblokkolót.

Amint látod ez egy öngerjesztő folyamat a semmire semmi hasznosra.

Ja és tegyük hozzá, hogy ha most mondjuk leszámítjuk a pornót, milyen irdatlan sok felesleges forgalmat generál, nyírja a procit, eszi a ramot stb.. Régebbi gépek nagy örömére.

azt mondana, hogy nincs egy darab reklam se, de havi 500Ft-ot ker a hozzaferesert?

De ha adott hónapban be se tölteném az oldalt, akkor a semmire fizessek 600 felé? Akkor számoljuk össze hány honlaphoz lehet Magyarországról hozzáférni ami reklámoz és ingyen biztosít tartalmat és ezt szorozzuk be havi 500-zal. LOL Szép összeg lenne. Szerintem milliárdos tétel.

ma a reklámok között kell megtalálnod a tartalmat amire szükséged van.

Ha weblap, akkor simán megoldható a böngészők olvasó módjával vagy esetleg egy ebookra konvertálóval. Egyes hülye szolgáltatóknál persze ez sem működik, a HVG-nél asszem az impresszum jön be LOL
Gondolom definíció szerint mindenki ugyanazt a classt használja, ahova magának a cikknek a szövegét írja, na hát egyes helyeken ez nem így műxik. LOL

100ft havonta es miota megvan, nem inditottam rola hivast.

Nekem ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy aki nem használ vezetékes telefont, de tisztában van vele, hogy hogy működnek az ügyfélszolgálatok, ahol ugye sokszor hosszú percekig váratják az ügyfeleket, az mindezt inkább mobilról bonyolítja? Miért? Olcsóbb? LOL Pl. mobilra van olyan díjcsomag, ami 3500/hó alá megy és cserébe minden belföldit ingyen hívhatsz?

Es hetente tobbszor csorog, hol orban viktor, hol fleto hivogat a gepsablonszoveggel, es ki meg..? A dormeo, a tv shop, biztositasi ugynokok stb Akkor EZ nem keretlen megkereses? Zaklatas? Jogilag?

Ezeket le lehet tiltani a picsába. Az egyik a szolgáltató, ahol kezdeményezni kell, hogy sehol nem jelenhet meg a telefonszámod stb.. és aki ennek ellenére zaklat, azt feljelentheted.

A másik pedig a webes ügysegéd:

SZL-adatletiltás ezt kell keresni. Megcsinálod ügyfélkapuval és postán fogsz kapni egy levelet arról, hogy az illetékes hatóságokat kivéve másnak nem adhatják ki az adataidat. Érdekes mióta ezt a két dolgot megléptem, azóta semmi ilyesmi nem történik. Szóval vannak lehetőségek a reklámok kiiktatására. Mondjuk az utcai plakátra nem tudok módszert, meg arra se ha szembe jön egy nike logó.

(#6837) Fecogame


Fecogame
veterán

3:00
2:59

Ugyanaz a kettő. Miért?

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#6838) ledgeri válasza Fecogame (#6837) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ha megnézed az URL-t, ugyanaz a videóazonosító része... (miért kéne két "helyen" tárolni ugyanazt?)
a music. előtag meg csak az overlay-t módosítja....
Az egy másodperc meg lehet, hogy csak kerekítési cucc a UI-n, a videó ettől még adott képkockaszám >> időhossz.
Kb ötleteim

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#6839) Fecogame válasza ledgeri (#6838) üzenetére


Fecogame
veterán

A válasz jogos. A kérdésem nem volt elég pontos. A kérdés arra vonatkozott, hogy a 2 tartalom pontosan ugyanaz, mégis az két hely között van 1mp eltérés.

A kerekítés jó tipp lehet :K

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#6840) ledgeri válasza Fecogame (#6839) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ha nagyon utána akarsz menni, akkor letöltheted a videót, és valami vágó progival megnézheted, hogy pontosan mennyi kép, milyen hosszú, vagy ezt írva jutott eszembe, hogy a lejátszók is (jobb klikk statisztika) kiírják, hogy hány képből állnak a vidik.... visszaszorozhatod, hogy pontosan hány másodpercnek kell lennie... stb :)
:R

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#6841) trialboj


trialboj
őstag

Hello,

Tudna segíteni valaki, miért nem kaptam rendes codecet a videómhoz? [link] Csak a szutyok avc1 codec jutott pedig az előzőhoz megkaptam a vp09 et.
Tudom hogy állítólag a FHD vs 4k dönti el hogy melyik codec mikor használható, de pl ennél a videnál FHD-ban is a jobb codec-et kaptam.

Az említett videó, amivel gond van 2k-ban lett videózva, majd FHD-ben szerkesztettem, van bármi mód hogy kikényszerítsem a YT-tól hogy rendesen tömörítse? Premiereben a YouTube fhd presetet használtam, úgy van belőve ahogy szeretné, mégis nevetségesen szemét a kép, bárhol megállítod szét van esve minden része.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#6842) liszi70


liszi70
nagyúr

Sziasztok!
Le lehet tiltani valahogy a videók végén megjelenő videó-ajánlásokat? Borzasztóan zavaró, a videók utolsó kb. 20 másodpercét teljesen kitakarják. :F

(#6843) trialboj válasza liszi70 (#6842) üzenetére


trialboj
őstag

Persze, YT studio, katt a videó szerkesztésre, és jobb oldalt lent END SCREEN itt tudod állítani mikor jelenjen meg, mit akarsz pontosan oda, meddig tartson, stb.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#6844) liszi70 válasza trialboj (#6843) üzenetére


liszi70
nagyúr

:) Lehet, hogy nem voltam egyértelmű. A kérdés nem a saját videóimmal volt kapcsolatos, hanem mások videóinak a végén megjelenő ajánlások esetleges eltüntetésére vonatkozott. Bár ahogy most rákerestem, nemigen van lehetőség ezeket kilőni. [link] Nem gondoltam volna, hogy ez a feltöltőn múlik. Kinek jó az, hogy az utolsó 20 mp-et (gyakran fontos tartalmat) nem lát a néző? :F Idióta baromság. (De legalább annyi esze lehetne a videó készítőjének, feltöltőjének, hogy ha már ajánlóval "kedveskedik", akkor a videó végére érdektelen tartalmat tesz.)

[ Szerkesztve ]

(#6845) Out válasza liszi70 (#6844) üzenetére


Out
addikt

"Kinek jó az, hogy az utolsó 20 mp-et (gyakran fontos tartalmat) nem lát a néző?"

A videó feltöltőjének jó, mert így tudja reklámozni a többi videóját, ami esetleg még érdekelheti a nézőt.

"De legalább annyi esze lehetne a videó készítőjének, feltöltőjének, hogy ha már ajánlóval "kedveskedik", akkor a videó végére érdektelen tartalmat tesz."

Ez lenne a jó megoldás és köszönöm az ötletet, ezt fogom majd alkalmazni.

Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel

(#6846) trialboj válasza liszi70 (#6844) üzenetére


trialboj
őstag

Ez eddig is volt, csak talán nem ilyen hosszú. És szerintem ez inkább egy hiba amit a feltöltőnek kellene orvosolni. Tehát alapból nincs semmi a végén, viszont ha beraksz valamit, akkor az egész hosszan jelenik meg, amikor még tényleg elfedi a tartalmat, viszont lehet testre szabni, és pontosan belőni mikor jelenjen meg, viszont ezt sokan nem csinálják ezért fedi el a még hasznos tartalmat.
Néhány kattintás csupán, de ha jól tudom akkor csak azután tudod állítani hogy a videó már fel lett töltve, és talán publikálva is, talán emiatt felejtik el sokan állítgatni, mert szinte mindenki időzítővel publikál.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#6847) ledgeri válasza liszi70 (#6844) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Biztonsággal állíthatom, hogy le lehet tiltani, csak nem tudom pontosan ,hogy konkrétan mivel:
Egy héttel ezelőtt, kb, kattintgattam szűrőket uBlock originben, és azután nem láttam azokat.
Itt kaptam válaszként ezt szóval ár van 2 út.
Én nem tudom, hogy melyik szűrő volt az, és annak milyen része, a válasz-módszert meg nem próbáltam, hogy el tudjam magyarázni.... de a kívánt eredmény elérhető!

Egyébként meg ha valaki már ennek az opicónak tudatában vágja/ szerkeszti a videói, akkor már ráhagy 20 másodpercet a tartalomra, hogy beszúrja ezt... Én is láttam perces videókat, évekkel korábbról ahol utólag rá lett nyomva ez a felület a még aktív videó tartalomra... na az gagyi, és csak a feltöltő hibája! :R

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#6848) liszi70 válasza ledgeri (#6847) üzenetére


liszi70
nagyúr

Köszönöm hogy felhívtad a figyelmem az uBlock Origin bővítményre, mert feltelepítettem, és úgy néz ki, megtaláltam benne az erre vonatkozó beállítást. Engedélyezni kell az AdGuard Annoyances szűrőt, és amióta megtettem, nem jön be az az útálatos ajánló ablak a videó végén. :) Remélem így is marad, és nem látom majd valamiben hátrányát. Köszi!

(#6849) Márton


Márton
nagyúr

Van most olyan Chrome kiegészítő ami átugorja az elején lévő reklámot, nem pedig hibaüzenetet dob?

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#6850) ledgeri válasza liszi70 (#6848) üzenetére


ledgeri
nagyúr

:R akkor az volt :)
Azóta mióta ez szembejött,linkeltem egy részletes bemutató vidit itt a topikban, vagy az Ublock saját githubját is megnézheted, ha többre vágysz, de ha elég akkor már bodottá :)

(#6849) Márton Neked is ezt tudom ajánlani: ublock origin, ha meg a sponzoros részek is zavarnak: sponsorBlock

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  YouTube
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.