Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz jjeahh #25322 üzenetére
A settings - accounts (magyarul gépház - fiókok) útvonalon eljutsz a megoldáshoz. Tedd meg az online fiókodat rendszergazdának és a local fiókot korlátozott jogú felhasználónak. Indítsd újra a gépet és lépj be a rendszergazda fiókodba , majd menj megint accountshoz és most már fogod tudni törölni local fiókodat.
A gépház a sima win10 esetén a csempés felületre váltván a bal alsó sarokban a fogaskerék alakú ikonon keresztül érhető el, vagy a keresőbe írod , hogy gépház (angol menűben ez a settings).
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
pzstm
titán
válasz jjeahh #28871 üzenetére
hmmm..akkor nem vágom...attól hogy rendszergazda vagy látszólag, szerencsére Vista óta default nem mindenhez van jogod
Volt, hogy frissítésnél elszállt, és tulajdonságoknál újra hozzá kellett adnom rendszergazda fiókomat adott mappához, ahova írni akarok
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Воланд
titán
-
King Unique
titán
-
TheProb
veterán
válasz jjeahh #33053 üzenetére
Nekem is ugyan ezeket a kreténségeket írkálta, bszott idegesítő...
Nekem úgy néz ki az oldotta meg a dolgot, hogy a "mindenki"-nek adtam írási/módosítási jogot is, továbbá töröltem a UID nevű usereket a listából, bár utóbbi inkább csak tisztogatás."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
King Unique
titán
válasz jjeahh #33053 üzenetére
Az adott rendszeren saját tulajdonba kell venni a mappát / teljes külső meghajtót. Ha jól csinálod, akkor utána működnie kéne. Ha nem, akkor lehet ez is valami Win10 bug...
-
pzstm
titán
-
jjeahh
nagyúr
válasz jjeahh #67103 üzenetére
Pf, megvan... újraraktam pár drivert, meg egy adagot kutattam a neten, próbálgattam ezt azt, semmi nem oldotta meg a lagot. Aztán elkezdtem sorban leállítgatni a feladatkezelőben a progikat és a DispcalGui-nál (kijelző kalibráló progi) megszűnt a lag. Úgy tűnik az 1709 meg a DispcalGui nem szeretik egymást, remélem hamarosan javítják a dolgot és frissítik a progit.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
svgyula
addikt
válasz jjeahh #74413 üzenetére
Szia! Mivel van saját beépített nem kell külső defragment programot használni. Valószínűleg azért volt nálad "Win10 alatt nem akar működni" mert a kettő ütötte egymást. Régebbi op rendszerek sem nagyon tolerálták azt ha egy külső program ide-oda pakolgatta a rendszer file-kat. Persze "parasztvakításnak" jó volt.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
svgyula
addikt
válasz jjeahh #74417 üzenetére
A file kezelő meghajtó jobb klikk- tulajdonságok-eszközök ott a második a töredezettség mentesítő. Ez automatikusan megy. Ha nem vetted észre akkor jól végzi a dolgát és nem zavar.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Cs1csó
félisten
válasz jjeahh #74413 üzenetére
Ahogy többen is írták megfelelő a windows beépített töredezettségmentesítője, a működését azonban te is megtámogathatod:
- legyen a HDD-n legalább 10-20% szabad hely
- menjen a gép többet IDLE módban is (karbantartás, update stb. lefusson)
- néha nem árt újraindítani a rendszert -
Cs1csó
félisten
válasz jjeahh #74426 üzenetére
Tele van a windows ilyen anomáliákkal. Kedvencem: az otthoni gépemen nincs jelszó, tehát ha megnyomom a bekapcsoló gombot egyből betölt az asztalra, idáig okés, nade ha elküldöm aludni a gépet és ébresztem akkor megjelenik a zárolási képernyő és rá kell kattintani hogy be tudjak lépni az asztalra végül úgy oldottam meg hogy csináltam egy jelszót - ami idáig ugye nem volt - majd ezt a jelszót kikapcsoltam és azóta ébresztés után egyből az asztal jelenik meg.
-
internetezoo
senior tag
-
King Unique
titán
válasz jjeahh #74687 üzenetére
Elég rejtélyesen hangzik ez a hirtelen eltűntek a fájlok és mappák dolog, pláne ha nem direkt lettek törölve... Az említett adatmentő program pedig csak egy a sok közül, vannak egyebek, illetve akár annál komolyabbak is Windowsra (példák). De egyrészt már ott el lett rontva, hogy ilyenkor a mentendő drive-ra nem tanácsos írni, amit a jobb adatmentő programok már a telepítésnél közölnek. Másrészt minden fájl megtalálásához nem gyorskeresés (quick scan), hanem eleve mélykeresés (deep scan) kell. De a jobb programokban olyan opció is van, hogy egyből kilistázzák a nemrég törölt fájlokat.
"Fontos fájlokról lenne szó"
Az olyanokról mondhatni kötelező biztonsági másolatokat készíteni! Tehát, ha nem volt róluk, akkor valójában nem is olyan fontosak...
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz jjeahh #74698 üzenetére
Bocsi, de a magam átélt esetből kiindulva - még ez sem biztos...
se lassulás se semmi.
Csak feltesz az ember 1 partícináló progit, megcsináltatja vele, amit szeretne. Hiba nélkül.
Majd boot előtt befejezi a kért átméretezést és többet nem indul...
Na ilyenkor van az, hogy vagy helyreállító lemez, vagy ugrott az asztal tartalma is általában. Ha a c partíción van...
Nekem ez volt, de tanultam.
-
-
-
King Unique
titán
válasz jjeahh #74693 üzenetére
Leírtam már ez előző válaszban, hogy ilyenkor a mentendő drive-ot nem szabad piszkálni, tilos rá mindennemű írás! Szóval, ha továbbra is ugyanúgy használod, másolsz rá fájlokat, telepítesz rá programokat, frissíted a rajta lévő Windowst stb., akkor nem meglepő, hogy csökken a visszaállítás esélye, illetve bizonyos tartalmak épp felülíródnak... Egy másik gépben kellett volna ránézni a HDD / SSD tartalmára, vagy az eredeti gépen egy pendrive-ról bebootolt rendszerről. Aztán az szintén említve volt, hogy deep scan kell, ami normál esetben korábbi partíciókat, korábban törölt fájlokat stb. is meg szokott találni.
De amúgy továbbra sem világos, hogy hogyan törlődött az asztal tartalma, meg mi is történt pontosan... Egy havi Windows-frissítés pedig normál esetben nyilván nem fogja csak úgy ledózerolni a rendszerpartíción lévő személyes fájlokat. Nálam is akad a felhasználói mappákban néhány, de a tegnapi frissítés után sem lett velük nyilván semmi gond. Igaz, ez csak minimális cucc, mert a többi eleve másik partíción van, plusz ezekről egyéb helyen online / offline biztonsági másolatok.
[ Szerkesztve ]
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz jjeahh #74717 üzenetére
Szia!
Én megpróbálnám, hogy bebootolok valamilyen pendrive-os rendszerről (vagy ahogy előttem írták, berakni egy másik gépbe), és rákeresni úgy a fileokra. Nálam frissítés után bizonyos alap driver fileok tűntek el, rendszer nem látta őket, pedig ott voltak.
Vagy távolitsd el a frissítést. Nálam KB4074588 okozta a gondokat.
Lomtárban megnézted? Esetleg nem több User-es a gép, és valamiért másik User-hez kerültek?[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz jjeahh #74722 üzenetére
Akkor azt már nézted, amit említettek, hogy talán tényleg frissített és alaphelyzetbe állította a dolgokat a win, de mondjuk megőrizte a dolgokat egy win.old mappában, és a dolgaidat a user, dokumentumok könyvtárban?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
King Unique
titán
válasz jjeahh #74722 üzenetére
Ha újraindítás történt és esetleg a fájlrendszernél hibák voltak, akkor még a bootolás előtt automatikusan lefutó CHKDSK szokta bizonyos esetekben legyilkolni az adatokat. Az pedig megint szívás...
(#74726) Szirtimorc:
Ez már kissé elavult és pl. az UEFI-s bootolást sem támogatja. Akkor már inkább egy Live Linux, vagy itt a topikban is említett spéci WinPE rendszerek, amely utóbbiak a modernebb Windows 10-re épülnek.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz jjeahh #74736 üzenetére
Huh, ez tömény szopás...
Az ilyen anomáliák elkerülésére jó a verziókövető cloud mentés. Régen Dropbox-ot használtam, de egy ideje az irodai NAS-ra szinkelődik minden. (Meg ugye az Adobe előfizetéssel van egy száz gigás Creative Cloud tárhelyem is) Ha a fájl elveszik, megsérül, felülíródik stb, csak pár kattintás és az utolsó "jó" változat már itt is van előttem.
Persze tudom, utólag könnyű okosnak lenni...[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Cs1csó
félisten
válasz jjeahh #87248 üzenetére
Ez inkább böngészős, vírusos probléma, futtasd le ezeket:
- adwcleaner
- MBAM free
- Hitman Pro
- Emsisoft Emergency KitHa nem tudod futtatni rendesen akkor esetleg csökkentett módba, ha úgy sem sikerül megszabadulni tőle akkor esetleg egy másik tiszta gépen egy pendrive-ra léterhozni egy RESCUE DISK-et és lefuttatni.
energy4ever
Ezért jó az ha a rendszer meghajtón nincs semmilyen adat, most lehet nem maradt más mint egy tiszta telepítés a fájlok megtartása nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
válasz jjeahh #129470 üzenetére
Szia. A boltban árusított ssd-k üresek. Azokat még partícionálni és formatálni kell!Macrium-al tudod klónozni,viszont ahogy az össz méretet számolom, az ssd kisebb mint a jelenlegi tárhelyed. Elvileg a Macrium képes korrigálni a méret különbséget.
Csak nekem az nem világos, hogy a Kingston HyperX ssd-t miért cseréled le egy occó "noname-es" Patriot Burst-re,ami papíron nem hoz számottevő gyorsulást, Ráadásul a Patriot Burst TBW-jelentősen kevesebb(75TB) mint a Kingatoné(290TB).
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest