Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Legutoljára win7-el volt ilyen problémám, semmilyen SD kártyát nem akar felismerni a noteszem win10-el, beépített kártyaolvasóval sem, külsővel sem, pedig végigpróbálgattam az összes usb-n... Pontosabban felismeri mert a devices-ben megjelenik, de nem tudom megnézni mi van rajta, meg lementeni sem lehet a kártyákról a dolgokat, mert itt, a meghajtók között nincs és automatikusan sem játsza le Valaki valami ötlet?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Van egy local accountom meg egy online és bejelentkezéskor mindkettőt felkínálja, hogyan tudom a localt törölni?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz King Unique #28906 üzenetére
& woland_y2k: Köszi, végigcsináltam háromszor is, de ugyanaz van, sajnos nem "javult meg"
Basszus, itt matattam még picit egyebeken és helyrejött. Köszi mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Adott egy WD Passport külső hdd, amire win 8.1 alatt felmásoltam egy rakás fájlt, aminek egy részét most win 10 alatt nem tudom visszamásolni a laptopra... ezt írja ki, ha a tovább-ra klikkelek ezt. Ha rámegyek jobbklikkel tulajdonságokra, biztonság, szerkesztés, hozzáadásra stb, mint itt (valaki anno ezt ajánlotta és pár mappánál be is vált), akkor ezt dobja Valakinek valami ötlet? Jó lenne megmenteni azokat a fájlokat...
-
jjeahh
nagyúr
válasz King Unique #33067 üzenetére
Igen, ezt végigcsináltam és sajnos ezt dobja...
-
jjeahh
nagyúr
válasz King Unique #33073 üzenetére
Vááá nem tudom mi lett de végre sikerült Fogalmam sincs mi volt a bibi, de a lényeg, hogy műkszik, köszi!
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Frissen telepített win 10 ha az infranview-et telepíteni akarom ezt dobja:
"a rendszer letiltotta ezt a programot a számítógép védelme érdekében"
Szerintetek mi a gond és mi a megoldás?[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Adott egy Thinkpad T420 Windows 10-el a fedélzeten és szeretném a kijelzőt bekalibrálni hardveresen. No de az a gond, hogy a kontrasztot tartalomfüggően állandóan állítgatja és így lehetetlen megcsinálni... van ötletetek hol lehet ezt kikapcsolni?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Máté94 #51955 üzenetére
Ezt próbáltam, bár akksiról nem zavar, az a gond, hogy töltőre dugva is csinálja, pedig maximális teljesítményre van állítva.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Máté94 #51958 üzenetére
Próbáltam Van itthon T520 is, az sem támogatott, de gond nélkül fut rajta. Azon is csinálta ezt a kontraszt hisztit, valahogy sikerült kikapcsolni, de már nem emlékszek hogyan... Azóta sikeresen kalibráltam meg minden... csak most vettünk két T420-at is és kezdődik elölről a történet
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Szerintetek ez miért fogyaszt ennyi procit és hogyan hozhatom helyre?
Olvastam valahol, hogy frissítenem kéne a drivereket, így frissítettem, pár napig rendben volt, de most megint kezdi... pedig az összes driverem friss
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Sziasztok!
A laptopomon Windows 10 Pro valamiért hetek óta próbál 1703-ra frissíteni, sikertelenül. Szerintetek hogyan tudnám feltenni úgy, hogy ne rakjam komplett újra az egész Windows-ot?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
No felraktam közben, minden oké, egy dolgot kivéve: úgy 4 másodpercenként laggol egyet. Fura nagyon a dolog, mert amúgy gyors, csak mintha időzítve lenne, 4 másodpercenként megakad az egész rendszer egy pillanatra , nagyon frusztáló. Előre azt hittem csak a kurzor, de a videók is akadnak meg minden
Valaki valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz jjeahh #67103 üzenetére
Pf, megvan... újraraktam pár drivert, meg egy adagot kutattam a neten, próbálgattam ezt azt, semmi nem oldotta meg a lagot. Aztán elkezdtem sorban leállítgatni a feladatkezelőben a progikat és a DispcalGui-nál (kijelző kalibráló progi) megszűnt a lag. Úgy tűnik az 1709 meg a DispcalGui nem szeretik egymást, remélem hamarosan javítják a dolgot és frissítik a progit.
-
jjeahh
nagyúr
Amúgy (bocs, kiestem a szerk. időből), kiszedtem a tálcáról a Posta alkalmazást és nem találom, hogy kell visszacsinálni . Valaki nem tudja hol találom?
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Nem tudom mennyire on vagy off téma itt, de defragmentálásra ti mit használtok? Eddig Auslogics Disk Defrag ScreenSaver-t használtam, de egy ideje Win10 alatt nem akar működni... Csak két követelménynek kéne megfeleljen:
- dolgozzon viszonylag gyorsan
- defragmentáljon automatikusan a háttérben időzítve, vagy olyankor, amikor nem ülök a gép előtt (ezért szerettem a screensavert)
Tudtok olyant, ami a kritériumoknak megfelelne? Defraggler-t használtam még, de nálam iszonyat lassan dolgozik...[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
& svgyula: Elég hatékony a win saját defragmentálója is? Meg tud automatikusan háttérben defragmentálni? No de egyszerűbb ha meglesem... . Anno win7 alatt próbáltam volt, akkor nem győzött meg, a defraggler jóval hatékonyabbnak tűnt, azóta változott valamit?
szerk: na de hol kell keressem? . Magyar windóz, rákerestem a start menüben a "defrag" meg "töredezettség" szavakra is, nem talált semmit.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Cs1csó #74424 üzenetére
Kösz, ezek megvannak
Közben rájöttem, hogy a laptopomon semmilyen screensaver nem műkszik, sőt a kijelző sem kapcsol ki elalvás előtt egy ideje, hanem egyből csak úgy elalszik, pedig így van beállítva . Elég zavaró a dolog mert sokszor olyankor alszik el hirtelen, amikor pont bele vagyok merülve egy cikkbe, olvasgatok vagy ilyesmi... ilyenkor ha működne a screensaver, simán csak megmozdítanám az egeret oszt olvasnék tovább.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Sziasztok! Ma retusáltam egy képet Ps-ben és amikor elmentettem hirtelen az asztalról eltűnt egy rakás mappa, fájlok meg néhány ikon is . Fontos fájlokról lenne szó, valakinek valami tippje, mi lehet a gond és hogy tudnám visszaállítani? Recuvát próbáltam, csak néhány képet hozott vissza
-
jjeahh
nagyúr
válasz internetezoo #74688 üzenetére
& King Unique: Kösz! Próbálgatom az említett progikat sorban, eddig nem sok sikerrel... Amúgy frissített előtte a windows és utánna kb egy félóráig még megvoltak a fájlok. Lehet, hogy a frissítés miatt történt? Szoktam mentést csinálni a fájlokról, csak most egyszerűen nem volt idő rá, akkor mentettem ki őket munka után . Gyakorlatilag ha felhőbe mentettem volna sem lett volna elég ideje szinkronizálni olyan gyorsan eltűntek a dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz svgyula #74694 üzenetére
Szerintem a windows felhasználók 99%-a 1bit luser, vagy még az sem, mert backup-ról nem is hallottak, sőt egy szimpla windows telepítést sem tudnak elvégezni. Ergo most jól lelúzereztél néhány milliárd embert csak mert átlag felhasználók és nem programozták beléjük már az anyaméhben, hogy asztalra NEM szabad menteni . Én most tanultam ebből és ezután nem mentek semmit az asztalra, szal... szvsz fölösleges volt ez a lekezelő most jólmegmondom nagybetűkkel hangnem.
Viszont ha valakinek van még bármi tippje ami segíthet... azt szívesen venném . Elméletileg nagyrészt arra való a fórum, hogy a technokraták segítsék a kezdőket-laikusokat, vagy nem?
-
jjeahh
nagyúr
válasz #73959936 #74697 üzenetére
Hm, lehet, erre nem gondoltam. Bár nem nagy ügy másik particióra menteni a dolgokat... amúgy tisztában voltam vele, hogy ha a rendszerrel valami gond van, akkor az asztalon lévő fájloknak lőttek, ezért amit oda mentek és fontos, általában csinálok backup-ot is belőle. Csak franc gondolta, hogy ennyire hamar is megtörténhet a baj, mert ha gond van, azt általában hetekkel-napokkal-órákkal azelőtt jelezni szokta a rendszer valamilyen formában, pl belassulás, mittudomén, szal egy rövid backup-ra azért mindíg hagyott időt...
-
jjeahh
nagyúr
Ezt amúgy meg szabad kérdezni hogyan kell?
twofatcat: Rákerestem a mappák meg fájlok neveire a rendszerpartición, de nem talált semmit . A gyors elérés-ben amúgy még a mappák ott vannak, de megnyitni nem lehet.
szerk: egyik képet sikerült visszaállítani, de meg van halva. Ilyen fájlal lehet kezdeni valamit, vagy kuka?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz tordaitibi #74716 üzenetére
Nem tettem át másik meghajtóra, nem is tudtam eddig erről a lehetőségről. Az volt az első reakcióm, hogy a hdd sentinelt lefuttattam, de szerencsére a hdd-vel nincs gond. Amúgy fura, hogy a frissítési előzményekben azt írja, hogy múlt hónapban frissített utoljára, pedig valójában tegnap
-
jjeahh
nagyúr
Igen
King Unique: Igen, tudom, de sajnos most nincs kéznél másik gép . Így próbálom amennyire csak lehet érintetlenül hagyni a rendszerparticiót, pl. az adatmentő progit sme oda telepítettem. Deep scan-el kezdtem már az elején .
Hogy hogyan és mitől törlődtek a fájlok, fogalmam sincs, nagyon fura az egész. Kiírta a win, hogy a videókari illesztőprogramja összeomlott, meg régi és frissíteni kell . Emlékeim szerint a windows is frissíteni akart, így nyomtam egy reboot-ot. A frissítés hamar lezajlott, a gép normálisan elindult, elindítottam a Photoshop-ot és megdolgoztam vele egy fotót amit aznap lőttem... elmentem a képet az asztalra, erre hirtelen egyet villant, mint amikor nyomsz egy "refresh"-et a desktopon és a mappák, ikonok, fájlok fele eltűnt, fele meg ott maradt . Ilyent még életemben nem láttam . A windows eredeti, nem lopott, rendszeresen frissítve, defragmentálva van évek óta, hetente nyomok rajta egy nagytakarítást is, sütiket ürítek, rendberakom a dolgokat stb, vírus nincs... eddig nem volt gond vele, úgy műkszik mint amikor frissen feltelepítettem... leszámítva a tegnapi megmagyarázhatatlan adatvesztést.Szirtimorc: Sajnos a frissítésnek se híre se hamva, mintha nem is frissített volna. Más gép a közelben nincs, pendrive viszont van, tudnál ajánlani egy laikusként is kezelhető rendszert rá?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Szirtimorc #74726 üzenetére
Kösz, de asszem elmarad az adatmentés így, mert nekem ez már kissé kínainak tűnik. Értem én, hogy csak követnem kéne a leírást, de ha egy mukkot nem értek abból, amit csinálok, akkor azért félek nekiálni, mert a végén csak jobban összezavarok és elcseszek mindent, vagy elherdálok erre is egy napot és nem sikerül megcsinálni
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Doky586 #74728 üzenetére
Teljes hdd-n kerestem, be van pipálva, hogy mutassa a rejtett elemeket is. Lassan kezdek beleőszülni, az utolsó reményem az usb-ről bootolható rendszer volt, de ahhoz már kevés az agysejtem...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Megvolt, nem talált semmit . Asszem hagyom a francba, a fotókat megpróbálom újradolgozni raw-ból, sok munka volt benne, pl. 50 képes panorámát fűztem össze és dolgoztam meg alaposan, de legalább az eredeti nyers raw-ok megvannak... lassan úgyis ott tartok, hogy a keresgéléssel, adatmentéssel t*köléssel többet dolgoztam, mintha komplett újradolgoztam volna a képeket . Remélem más fontos fájl nem lett oda, amiről elfeledkeztem. Még pár dolog elveszett, de azok pótolhatóak. No meg remélem ezúttal nem fognak újabb fájlok eltűnni...
-
jjeahh
nagyúr
Sziasztok! Nemrég rákerestem valamire és a gugli találatok között ráklikkeltem egy weboldalra (doctorulzilei.ro), azóta a windows-on napi 5-10x felugrik egy doctorulzilei buborék, mint valami értesítés. Valakinek valami ötlete, hogy tudom kikapcsolni? Az "értesítések és műveletek"-nél nem találtam semmit...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Szólánc.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Interactive Brokers társalgó
- Napelem
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest